Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-01-24 01:04:21

LOGOUT.hu

Sokféle HDD tesztet láttunk már, viszont megbízhatóságra - ami talán a legfontosabb - szinte sehol nincs ''megbízható'' és átfogó statisztika.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1401) Recon666


Recon666
Közösségépítő

A régebbi Seagate;

Az újabb Hitachi;

(#1402) Itachi82


Itachi82
aktív tag

Csá all!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy 2-3TB-os HDD-nek kb. mennyi lehet az élettartama (tudom ezt nehéz meg mondani)?
Nagy file-ok és HD videók tárolására lenne, havi pár órát. (A kevés használat miatt el avulhat, vagy lehet belőle valami probléma?)
Ha tudtok ilyen jó megbízható HDD-ket akkor írjátok már meg!
Előre is köszönöm a választ!

(#1403) Vasutasrics


Vasutasrics
csendes tag

Sziasztok!

Nekem kb. 4-5 hónapig bírta, a WD10EARS 7200rpm 64mb-os winyóm, az adatokat le tudtam menteni, csak mindig széthullott a partíciós tábla, meg időnként durván belassult.

Gariban rögtön cserélték .... újabb wd10ears tulaj lettem :DDD ... remélem nem krepál be.

Amúgy ha valakinek van hibás wd10ears 7200rpm 64mb akk szóljon, megveszem! ;]

Üdv: Vasutasrics

(#1404) SüdiLaller


SüdiLaller
aktív tag

Sziasztok! Wan egy 4 éves, 80GB-os WD Caviar winyóm (WD800JD). Először XP, majd az utóbbi 3 évben win7 futkosott rajta, napi szinten kockulva pl. bfbc2 stb...
Voltak random fagyások, kékhalálozások,játékban video laggok, ami a rendszeremtől nem fogadható el. Most egy tartalék winyóról xp alatt hdd regeneratorral javíttatom a WD-t, ami eddig (3 órája) kb 3400 "Bad Sector Found, and Recovered" szöveggel nyomul. Jelenleg 2,6%nál tart. Ez nagyon sok szektor, és nagyon az eleje a winyónak, van értelme folytatni, vagy vigyem el fateromhoz, és lőjünk inkább rá felváltva ? :F Thx!

Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.

(#1405) SüdiLaller


SüdiLaller
aktív tag

˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛˛7 órája megy és 3,97% mire ez kész lesz a többi winyóim is letérdelnek. :W

Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.

(#1406) Agyzuzo válasza SüdiLaller (#1405) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Ha sok rajta a bad sector az napokig is mehet... Állítsd le és kuka.

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1407) SüdiLaller válasza Agyzuzo (#1406) üzenetére


SüdiLaller
aktív tag

Thx! 12 órát hagytam futni, amint lesz "felesleges" 3000 Ft-om skulóra viszem kivégezni. :DDD

Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.

(#1408) RandomPJ


RandomPJ
csendes tag

Sziasztok!

A kérdésemelőtt némi infó: blu-ray filmek (3D is) lejátszásához médialejátszó beiktataásával (EgreatR6S a 3D miatt) gyors usb3-as HDD kell!
Esetleg működőképes lenne a ( Sharkoon QuickPort XT USB3.0 - HDD Dokkoló --> Seagate 1TB Barracuda ST1000DM003 ) és így tudná a wincseszter használni az usb 3-at, vagy kölső usb3 as külső hdd-ét kell minednképp vennem?
Azért itt tettem fel a kérdést, mert nem vagyok tisztában a Seagate 1TB Barracuda ST1000DM003 tud-e usb3-at vagy nem?

(#1409) RandomPJ válasza RandomPJ (#1408) üzenetére


RandomPJ
csendes tag

Most néztem, a másik topikba szántam, de ha tudtok válaszolni, megköszönöm!

(#1410) emptee válasza RandomPJ (#1408) üzenetére


emptee
csendes tag

RandomPJ: persze, a dokkoló feladata a PC és a winchester közt az USB 3.0 sebességével tartani a kapcsolatot, természetesen ha a PC-n is USB3-as csatlakozóba dugod.

A külső USB3-as vinyóknál is ugyanez történik, a tokban van egy SATA-USB átalakító elektronika, vagy pl. a WD My Passport-nál a winchesterről le is hagyták a SATA-t, közvetlenül USB-s interfésszel gyártották le:

[nézd az utolsó képet]

[ Szerkesztve ]

(#1411) RandomPJ válasza emptee (#1410) üzenetére


RandomPJ
csendes tag

Tehát belső usb 3.0 hdd nincs? Nem hinném, hogy ha megveszem, és szétszedem belemenne a dokkolóba, avval a csatlakozóval a végén, bár nem értek hozzá igazából.

[ Szerkesztve ]

(#1412) emptee válasza RandomPJ (#1411) üzenetére


emptee
csendes tag

Legjobb tudomásom szerint nincs. De nincs is rá szükség, nem kell semmit szétszedned: nem USB-s vinyót veszel, hanem "simát" (SATA-t), beleteszed a dokkolóba, az pedig már rendezi a többit a PC (avagy médialejátszó) USB 3.0-ás csatlakozóján keresztül. :)

[ Szerkesztve ]

(#1413) RandomPJ válasza emptee (#1412) üzenetére


RandomPJ
csendes tag

Köszönöm, a másik topikban már megkaptam a választ, így már tiszta hogy, a dokkolós megoldás lesz nekem a nyerő.

(#1414) SüdiLaller válasza Piero89 (#1368) üzenetére


SüdiLaller
aktív tag

Későn, de muszáj írnom. Tervezett elévülés, vagy elavulás okozhatja. Nekem WD caviar nagyon kíméltem, de egyik napról a másikra 166 hibás szektort "gyártott" magán. 4 évet élt. Már belelőttem 2-t.

Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.

(#1415) ledgeri


ledgeri
nagyúr

amint pontos típusokat tudok, írok ide, hogy nőjön a tudásbázis...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#1416) UnConnecteD


UnConnecteD
senior tag

ismerosom 2 eves laptopjan egyik nap nem indult el a rendszer. attettem a hdd-t egy masik gepbe, hogy lementsem az adatokat. HD Sentinel szerint hdd health : 29% :F

mi tortenhetett?

(#1417) djculture válasza UnConnecteD (#1416) üzenetére


djculture
félisten

Elhasználódott... gondolom hitachi

(#1418) Shadowduet


Shadowduet
tag

Sziasztok!

Július elején vettem egy Toshiba Satellite L850-13U típusú laptopot, ma felraktam a hdd sentinelt, 100% os teljesítmény mellett 15% ! os kondíciót írt ki. Ez így most wtf? Ennyire sz*r vinyót raktak volna bele vagy mi lehet a probléma? Lehet valamit tenni vele vagy kuka ?

vinyó típus: TOSHIBA MQ01ABD050

hdd sentinel ez írja:

A lemez felületén található 320 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 16 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.

Bocs hogy wall of text lett belőle..

(#1419) King Unique


King Unique
titán

Üdv.!

Ahogy olvasgatom a hsz-okat,WD-ből az "..EARS" széria kerülendő, viszont Seagate-et a vinyó topicban,ill itt is ajánlgatják egyesek,pedig korábban elég rossza hírük volt megbízhatóság,badsector termelés terén,az újabbakkal már nincsenek ilyen gondok,mely szériák kerülendőek :F
(#1410) emptee: ja WD MP-knél egyből NYÁK-ra integrálják usb csatit,gondolom olcsóbb így,ill hosszméreten tudnak lefaragni,csak 110 mm. Viszont így,nem pakolható át mobilrackbe (hw-es titkosítás "védelmére" viszont nem rossz ez). 4x500-as tányérokkal a 2 TB elég bumfordi... :D

[ Szerkesztve ]

(#1420) rokefeller válasza King Unique (#1419) üzenetére


rokefeller
senior tag

Szia

A Seagate ST2000DM001-et szerintem kerüld el (meg általában a seagate-et). Én augusztusban vettem egyet, alapból a dokkolóban (usb-s külső házban sem) nem látta sem windows, sem linux, kattogott egy kicsit, és ennyi. Néha a windowsos lemezkezelő meglátta, de inicializálni nem tudta. Ezekután visszavittem 3 napon belül, 3 hétig semmi a kereskedőtől, amikor bementem, mondták hogy a forgalmazó szervízében van, és nem tudják miért nem akarják cserélni. 1 hónap telt el, legalább a pénzem visszakaptam, de vinyóm nincs. Én voltam a hülye, hogy direkt nem kerestem rá vásárlás előtt. Ide benézel, és látszik hogy mi a helyzet: [link]

Alapvetően ez egy rakás sz*r, tele van a net azzal hogy 6-8 hónap körül elromlik (általában a seagate), és a csere vinyók is lehalnak. Engem ez mérhetetlenül felidegesített, mert minden teszt amit nézek, csak arról szól hogy melyik gyors. Hát pont lesz*rom, arra ott az SSD, sima tányéros vinyót azért vennék, mert azon tudok nagy mennyiségben és biztonsággal adatot tárolni. Az se érdekelne, ha 2 terás vinyót csak 40k-ért lehetne kapni, de az menjen évekig normál felhasználás mellett. Mikor választottam, azért választottam az olcsóbbat (már ha 30k olcsó...), mert úgy gondoltam hogy sebességben, hangerőben, méretben rosszabb. De azért az elvárnám, hogy működjön. Meg hogy a forgalmazó valami felelősséget vállaljon, ha nagy selejtarányú f*st árul, akkor cserélje pillanatok alatt, aztán az egyik majd csak megmarad a vásárlónál, és mindenki boldog. Van 40 gigás, 8 éves maxtor vinyóm, egy árva bad sector nincs rajta, pedig volt már vagy 5 gépben tartósan, vittem hátizsákban (simán tasakban, nem rackben, könyvek meg tornacipő mellett) hónapokon keresztül villamoson ide-oda.

A télapó nem a régi már...

(#1421) tzabo válasza rokefeller (#1420) üzenetére


tzabo
tag

Amit leírtál eléggé úgy hangzik, mintha USB-n keresztül nem kapott volna elég áramot.

(#1422) rokefeller válasza tzabo (#1421) üzenetére


rokefeller
senior tag

Simán lehet, csak tudod az a gáz, hogy amikor visszavittem, direkt beleírtam a hibajelenségbe hogy dokkolóban/usb-s külső házban (nincs asztali gépem amiben tesztelhettem volna) nem működik. Fel voltam rá készülve, hogy a boltban rádugják egy gépre, ott megy, és széttárják a kezüket. El is fogadtam volna, akkor mondjuk a dokkolót adtam volna vissza, hogy kösz, de ez így lóf*sz.
Na, ehelyett történt az, hogy eltelt 3hét, és semmi válasz, sem engem nem küldtek el a francba, hogy hülye vagyok, sem cserélni nem cserélték. Namost én mi alapján ítéljek meg egy gyártót? Én a bolttal vagyok kapcsolatban, az korrektnek tűnt, a következő a lépcső a forgalmazó.
Egyébként döbbenetes hogy a neweggen pl 20%-ban halottak a vinyók, kézhezvételnél, egyből, mind a wd, mind a seagate. És ott rugóznak a kedveskedő, bocsánatkérő hozzászólásaikkal a gyártók képviselői. Hát öcsi, beszéld meg a forgalmazóddal, hogy ilyen legyen a hozzáállása neki is.

SZERK: ja, azt kifelejtettem, a dokkolónak van külső tápja, szóval ne, ne legyen kevés neki az áram :-)

[ Szerkesztve ]

A télapó nem a régi már...

(#1423) tzabo válasza rokefeller (#1422) üzenetére


tzabo
tag

Külső tápnál már tényleg jóval esélytelenebb, hogy ne kapna elég áramot.
Ez a 20% az összes méret, összes típusából jön össze vagy bizonyos típusoknál van ez az arány? Mert ha az előbbi, akkor elég szomorú, hogy már lassan a floppyk megbízhatóságához kezd lesüllyedni a HDD. :(
Fú, de gyűlöltem a floppykat :DDD

(#1424) rokefeller válasza tzabo (#1423) üzenetére


rokefeller
senior tag

Típusonként. Kiábrándító, de a mérésem azért eléggé leegyszerűsített, nem nevezném olyan nagyon mérvadónak. Neweggen néztem a vásárlói értékeléseket, ahol volt legalább 200-300. Az egycsillagos értékelések aránya 16-30%, 1 csillagot az adott amennyire belenéztem, akinek eleve halott volt a vinyó, vagy napokon, esetleg 1 hónapon belül halt meg teljesen. Megnéztem az argep.hu-n listázott, 25-45 ezer közötti, 2-3Tb-s vinyókra. A szomorú, hogy az 5 csillagos értékelés alig van 50% körül ezeknél a vinyóknál. Nagyon sok értékelésnél van válasz a gyártótól, kérik hogy regisztráld a terméket, és riportold a hibát, sorozatszámmal. Emiatt a tegnapi tippemet kezdem erősebbnek érezni, olvasgattam, és valahol láttam utalást arra, hogy a kínai gyártású hdd-k 30% körül hibásak, a taivaniak meg 5% alatt. Lehet hogy ez alapján tudják a konkrét gyártóüzemre ráverni a selejtet. Sajnos arra nem találtam módot, hogy sorozatszám alapján a gyártó országot beazonosítani hogyan lehetne.

A legszörnyűbb az volt a 27k-s wd green és a 45k-s wd black ugyanolyan arányban hibás abban a pillanatban, hogy kibontod a zacsit.

Bocs egyébként, leírtam már ezt egy másik topikban is, nem rinyálni meg spamelni akarok, csak gondolom megosztom a jelenlegi tapasztalataim, hátha más is okul belőle. Én baromi ideges vagyok, mert nem tudok normális áron backup rendszert kialakítani. Jelenleg nincs ~100 ezer forintom egy 2 terás raid5 tömbre, amiben félévente cserélgetek 1 diszket, és ami a nap 24 órájából 23-ban egyébként idle...

[ Szerkesztve ]

A télapó nem a régi már...

(#1425) AkosAkos


AkosAkos
aktív tag

Betelt a HDD-m,de találtam itthon egy 7200RPM-es,80GB-ost is és most erre tennék játékokat. Nem kicsi a játékoknak a 2MB cache(mert ezen annyi van)?

(#1426) versionen válasza Itachi82 (#1402) üzenetére


versionen
csendes tag

Van sokféle gyártmányú, és sokféle méretben hdd, hirtelen nem is tudom hány db, sok.
Lekopogom, nem pusztulnak.
A nagyobb méretűek 1 és 2 tb-osak, WD és Seagate.
400 és 500 gigásak mind Samsung, ezek sem pusztulnak.
Sata2 döntően, de van 2 db sata1-es, legalább 7 évesek 80 és 300 gigás
még most is használom rengeteget mennek.
Egyetlen dolgot kell megoldani, ventilátoros hűtés kell nekik.

[ Szerkesztve ]

(#1427) ledgeri


ledgeri
nagyúr

ÜDV!

Lement nálam a CHKDSK mostani gép indításkor kétszer, utána betöltött a rendszer, nem nyúltam hozzá.

Egyfelől, ha elindult a rendszer akkor minden ok?
Másfelől: amikor futott másodjára, akkor 0 bad sector mellé kiírta, hogy 2 EA és 72 reparse sector... Mik ezek, és mire valók?(fordításon túl....)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#1428) 8nemesis8 válasza AkosAkos (#1425) üzenetére


8nemesis8
veterán

Betöltésnél lesz lassú, pláne, hogy gondolom nem túl combos sebességre az a 80GBos darab.
Inkább pakolj át arra filmet vagy valamit és a másik hdd-re játékot szerintem.

(#1429) Weaver


Weaver
senior tag

lehet rossz topikban kérdezem:

ez még javítható?
Seagate Barracuda 7200.12
ST31000528AS

hdsentinel szerint:
[link]

leformáztam, másoltam rá pár filmet, amiket vinyóról lejátszottam próbaként. mentek.

(#1430) tomp


tomp
félisten


Seagate Momentus Thin 320LT020
A laptop 2naponta megy 2napot. Van amikor 1hétig megy kikapcsolás nélkül.
:)

(#1431) Oliverda válasza Oliverda (#1157) üzenetére


Oliverda
félisten

Bő 2 héttel ezelőttig bírta az ST2000DL003 amit helyette vettem:

Az adatokat most is sikerült maradéktalanul lementeni.

Most egy WD-t vettem helyette (WD20EZRX). Remélem ez tovább fogja húzni, mint a két elődje.:U

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1432) F e Z o


F e Z o
veterán

Azt szeretném kérdezni, hogy hosszútávon károsodhat-e egy 3,5"-os 2tb-s vinya, ha 24/7-ben megy, s a hőmérséklete állandó 50-52 fok?

H2O über alles!

(#1433) Agyzuzo válasza F e Z o (#1432) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Hát szeretni nem fogja, az biztos... :(

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1434) F e Z o válasza Agyzuzo (#1433) üzenetére


F e Z o
veterán

Az egyik haverom vett egy Dell Zino HD-t. Sajna venti bővítési lehetőség nincs, de valamit ki kell találni a hűtésére.

H2O über alles!

(#1435) szasanyi


szasanyi
félisten

Egy gyors segítség (infó) kellene nekem: az olcsóbb kategóriában (~16k) melyik 500GB HDD a jó vétel? A megbízhatóság, a sebesség és zajszint lenne a lényeges trió, kábé ebben a sorrendben.

(#1436) dorka16


dorka16
aktív tag

Nekem meg van még a legelső winchesterem ami egy Maxtor (emlékszik még valaki rá?) 80Gb-os szerkentyű még IDE csatolóval. Megtartottam és egy XP fut rajta néhanapján. (Az alaplapon 1db IDE csatoló van már csak.) Mivel az első PC-met 2004-ben vettem így könnyen kiszámíthatjuk, hogy a winyó min.8 éves. A Hard Disk Sentinel szerint 100%-os a megbízhatósága és még 767 napot ígér neki. (Teljesítmény 67% mert nem 80 eres a csatoló). A történethez hozzátartozik, hogy gariba cserélték rögtön mert az első nem volt jó.
Az 500GB Samsung (4 éves) és a 2TB-os Seagate (1éves) 100/100%-os és mindháromnak min. 1000 napot ígér.
Szóval nekem eddig szerencsém volt.

(#1437) Agyzuzo válasza dorka16 (#1436) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Maxtor? Nekem még egy működő 450 megás Quantum-om is van. ;) Sajnos arra nem ír a sentinel semmit. :D Egy 80-as Maxtorom nekem is van, 2700 nap működési idővel, 900 napja van hátra, pedig 55 fokon volt tartva. :)

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1438) emptee válasza dorka16 (#1436) üzenetére


emptee
csendes tag

Dorka16: valóban jól hangzik a 8 év a Maxtorral, nekem is kb. annyit bírt hiba nélkül a 40 GB-os Maxtorom.

De persze, hogy emlékszünk a márkára. Nem mindenki ilyen fiatal, mi még sok más beolvadt és megszűnt márkára (Quantum, Conner stb.) is emlékszünk :)

Sőt, az én első vinyóm egy 406 MB-os (nem GB!) Conner, ami elvileg szintén hibamentes, pedig 17 éves, bár S.M.A.R.T. nincsen rajta a pontos elemzéshez.

Továbbá használtam még anno 10 és 20 MB-os MFM-es, 3600 RPM-es Seagate vinyókat is XT-ben... :)

[link]

(#1439) dorka16


dorka16
aktív tag

Faja. Akkor nem csak én vagyok ilyen szentimentális. :)

(#1440) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Sziasztok!

Milyen program ajánlott HDD-k tesztelésére, ami megbízható? (állapot, sebesség)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1441) F e Z o válasza hoffman_ (#1440) üzenetére


F e Z o
veterán

Én a HD sentinel és a HDD tune programot használom. Előbbit állapotra, míg a másodikat sebességmérésre.

H2O über alles!

(#1442) hoffman_ válasza F e Z o (#1441) üzenetére


hoffman_
nagyúr

:R

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1443) sixer66


sixer66
senior tag

Off, nem ide akartam, sorry :B

[ Szerkesztve ]

(#1444) mclaren777


mclaren777
senior tag

Sziasztok!

Szerintetek soknak számít egy kb 38 fokon működő WD3200AAKS merevlemeznél rendszervinyóként a 612 nap játékidő?

(Most akarom leváltani egy SSD-vel, csak nem tudom hogy eladjam, vagy meghagyjam-e állandó adat- és nem sebességkritikus programtárolónak az SSD mellé?)

Amúgy Hd sentinel szerint 100/100 és több mint 1000 nap hátravan neki.

[ Szerkesztve ]

(#1445) Agyzuzo válasza mclaren777 (#1444) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Röviden és tömören: nem. :) (Még legalább 2-3x ennyit gond nélkül el kell hogy menjen)

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1446) h1ght3chzor


h1ght3chzor
őstag

Sziasztok!

Mit ajánlotok?

2tb,sata3, 10-15gb-os adatokat tarolnek rajta.

Üdv

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1447) meszi16


meszi16
tag

Sziasztok!

Egy régebbi gépbe vennék IDE-s 40 Gb-os HDD-t, már csak az lenne a kérdés hogy Maxtort vagy Samsungot érdemesebb élettartam/megbízhatóság szempontjából? Köszönöm!

(#1448) kukucskad


kukucskad
tag

Sziasztok!

Segítségeteket kérem abban, hogy nemrég tettem egy Samsung 840-es ssd-t a laptopomba, az eredeti hdd pedig ultrabay-en keresztül csatlakozik továbbra is a géphez. A rendszer teljes egésze programokkal mindennel együtt az ssd-n van. A többi személyes holmi képek, filmek....stb. a hdd-n. A problémám az, hogy a hdd folyamatosan leáll, majd felpörög valamiért és nem szeretném, ha emiatt jelentősen csökkenne az élettartama. Hol lehet optimálisan beállítani a ,hogy mikor használja a gép a hdd-t? Windows 7 ben hol lehet beállítani, hogy mennyi időn belül álljon le a hdd? Mert elég rövid időn belül megáll, talán ezzel is lehetne javítani az élettartamán...

Segítségeteket előre is köszi

(#1449) Csingi


Csingi
csendes tag

Üdvözlet mindenkinek!

Rálesteem én is HD Sentinelel :)

2010 nyarán lett vásárolva :D

WD5000AADS-00M280--->Hűtés nincs rajta
Teljesítmény 100%
Kondíció 100%
Működési idő:429 nap
Hátralévő élettartam: Több mint 1000 nap
Összes indulás/leállás: 1301
Hőmérsékelt:
Jelenlegi:35 fok
Átlag: 35 fok
Maximális (Taljes élettartam alatt): 54 fok

(#1450) Weaver


Weaver
senior tag

van egy 2004 márciusi gyártású wd1600pd-07fzb1 tipusú satás vinyóm. olyan kérdésem lenne, hogy ez sata vagy sata2-es ?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.