Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32381) Ren Hoek


Ren Hoek
veterán

Sziasztok,
OLED topicban már kérdeztem, de hátha itt is tudtok még tippeket.

"Volt egy LG B7 OLED TV-m, ami sokáig állt. (Régen csak SDRt néztem rajta ritkán), most viszont teszteltem a The Expanse UHD HDR verziójával / összevetésként a 100 nitre masterelt 1080p SDR-el.

Lehet amatőr a kérdésem:

Hogyan lehetne a legegyszerűbben enyhén kiegyenlíteni a HDR-t? Egyrészt kicsit sötétek a jelenetek az SDR-hez képest. (Ez gondolom az LG tone mapping miatt...vagy a masterelés?). Ez lehet normális, talán meg tudnám szokni.

Másrászt nekem túl éles a HDR csúcsfény, egyszerűen megvakulok a zseblámpáktól, meg a túl világos fényektől sötétebb szobában nézve. - nagyon fárasztja a szememet az SDR után. Az SDR meg már túl döglött.

Szóval valahol az SDR ás a HDR közötti lenne az ideális, kisebb csúcsfényekkel, de kicsit világosabb teljes képpel. Az OLED fény és a Kontraszt a teljes képet sötétíti, ahogy az energiagazdálkodás is. Próbálkoztam MadVR Tone mappinggal, egyelőre annyit értem el vele, hogy kb SDR-hez hasonlóan jeleníti meg. Az MPC-ben hiába állítok contrast / brightnest, nem változik ha a TV HDR módban van.

Van esetleg valami speckó beállítás az LG B7 OLED + MPC MadVR-ra?

Arra is gondoltam veszek egy Xiaomi BoX 4K-t, de ott nem tudom mennyire lehet a HDR beállításokkal játszani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.