Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lapalacs
csendes tag
válasz
TeeJay #32299 üzenetére
Megerősítem, nálam is ilyen, Hz váltás esetén csúszik a hang, ha marad a 60Hz, akkor meg rendben van. Joshi javaslata ellenére ugyanúgy csúszik a hang, pedig növeltem eggyel az fps-től értékeket. Ráadásul nálam tök fakó lesz a kép 10-20 indításból 1x, kevés a fényerő, ha visszatolom nem teljes ablakba és visszavált 60Hz-re, megjön a fényerő. Nem tetszik ez nekem, bármennyire szeretném. Amúgy a tv-nek nem gond ez a Hz módosítgatás? Meg ha pendrive-ról nézi az ember az anyagot, marad a 60Hz, nem?
-
TeeJay
félisten
És emiatt sietne kb. 200ms-ot a hang a képhez képest?
Amíg nem nyomtam be ezt és 60Hz-en ment akkor meg jó volt a hang de a Hz és a frame nem stimmelt
madVR esetén is előjött ott 4-500ms is volt a hang sietés
fura azt hittem másnál is van ilyen
ráadásul nekem úgy van hang hogy a TV-re megy HDMI-vel a lejátszás és annak optikai kimenete van egy Edifier 2.0 hangfalhoz kötve, LG beállításoknál meg passthrough van benyomva tehát totál átnyomja egyből hangfalra -
wolfman
veterán
Pont ezen vitatkoztunk (vagyis csak diskuráltunk) haverokkal, hogy akkor most igazából mi is a különbség 1.4, 2.0, 2.1 kábelek közt. Van + szál benne? Máshol vannak a csatik? SZóval fizikailag mi ami megkülönbözteti egymást. Ezek szerint SEMMI! Akkor valahol egyfajta ámítás ez az egész, de mégsem! Nemrég csinált Linus egy nagy HDMI tesztet, merthogy vett magának egy minőségi teszter gépet. Abban is az jött ki, hogy vannak régebbi 1.4-es kábelek, amik meglepően jó adatátvitelt tudtak és voltak olyan mostani minőségi 2.1-es kábelek, amikor nyögvenyelősen lépték át a 2.0 tudását.
Annyiból átverés, mert nem tudod melyik mikor hogyan teljesít, max ha nagyon utánanézel (erre vannak a tesztek), csak közben a 2.1-es kábelek meg drágábbak mer'hogy... -
TeeJay
félisten
Mindegy a monitort nem buzerálom azon ritkán nézek filmet és kibírom valahogy
A TV tökéletes, egyedül annyi bajom van
nem tudom másoknak is előjön-e ez hogyElőbb néztem egy 25fps-es TV2-ről rögzített anyagot és így mióta beállítottam ezt a teljes képernyős Hz módokat siet a hang
Hangbeállításnál manuálisan 200ms-al késleltetnem kellett a hangot hogy jó legyen
Ez amúgy a madVR módnál is előjött és zavart néhaEddig 60Hz mellett tökéletes volt a hang. Mitől lehet ez?
nVdia vagy windows gond netán a megváltozott frekvencia miatt a TV a képet később jeleníti meg ennyivel?
LG 2020-as TV, GT1030 GPU, MPC-BE, 60Hz-en ha megy tökéletes a hang csak akkor ugye nem követi a framet-et a frekvencia, így ezeknél a beállításoknál a kép tökéletes csak a hang siet. Ha más is tapasztalt ilyet jöhet a tipp mitől lehet -
Joshi
titán
válasz
DeathAdder #32286 üzenetére
Azért, mert PC-n nincs Dolby Vision. Amit kerülnöd kell a WEB-DL, ugyanis ezeket pont a Netflixről ripelik csak Dolby Vision HDR metaadattal. Ugye mivel PC-n nincs Dolby Vision, így nem tud mit kezdeni a cuccal. Nagyjából ennyi.
-
RockHaRD
addikt
válasz
DeathAdder #32286 üzenetére
Dolby Vision-ös verziót töltöttél le, és pc-ről nem tudod normálisan lejátszani. Sima HDR-t keress.
-
DeathAdder
veterán
The.Witcher.S02E01.a.Grain.of.Truth.2160p.NF.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.MP4.x265-FR86
Sziasztok.
mpchc + madvr kombóval miért néz ki így a kép?
Mit kellene máshogyan beállítani? régóta használom, eddig tök jó volt.Kénytelen voltam a netfixbe belépni, ott jó a kép
(azért fénykép mert a netflixet nem tudom screenshotolni)
-
Joshi
titán
válasz
wolfman #32278 üzenetére
Azért nem írják rá a verziószámot, mert a kábel egy passzív eszköz, magyarul egy darab vezeték aminél értelmetlen lenne verziószámot írni. A HDMI kábelek hivatalos elnevezése a következők.
Hogy értsd, van olyan Standard HDMI Cable with Ethernet (pl HDMI 1.4-hez), ami simán átengedi a 4K@60Hz-t is. Pont azért, mert minőségi vezető anyagból van, illetve a kábelek közötti szigetelés/árnyékolás kiváló. -
wolfman
veterán
válasz
deedee #32273 üzenetére
Rettenet érdekes, hogy HDMI kábelekkel kapcsolatban nem szokás üzleteknek, de ahogy látom magának a gyártónak se feltűntetni, hogy akkor ez most konkrétan milyen kiadású kábel? 1.4, 2.0, 2.0b stb. Nem biztosak a saját kábelük minőségében, aztán inkább nem írják rá, csak a felszopkodó hangzatos hívószavakat?
-
Lapalacs
csendes tag
Kevés a 30mperc
42 legalább kell..legalábbis madVR kiírja, úgyhogy Te nyertél, megszokom a Hz váltást
és köszi.
Megy néhány Dolby Vision is színhelyesen? (MPC VR) dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10+ compatible single track, single layer ilyen pl. simán jó nálam. (Wrath.of.Man.2021.2160p.UHD.BluRay.DDP.5.1.HDR10+.Dolby.Vision.SL.x265.HUN...) -
thomasrc
tag
válasz
Yodamest #32272 üzenetére
Fura, pedig elvileg hardverazonosítók alapján tudnia kellene, hogy melyik kijelző melyik. Ha tényleg nem működik egyforma kijelzők esetén, akkor az kellemetlen... De én eleve azt sem értem, hogy miért kellett ennyire zavarosra csinálniuk ezt a szakaszt. Most pl. észrevettem, hogy ha a listában görgővel választom ki a kijelzőt, nem pedig egérkattintással, akkor a táblázat nem változik meg. Tulajdonképpen ez is egy bug, ha így nézzük. Az embernek olyan érzése van, mintha eredetileg egy monitoros felállásra tervezték volna meg a programot és később egészítették ki a kódot több kijelzős felállásra, csak nem dizájnolták át. De nem akarom savazni a fejlesztőket, csak nekem fura kissé.
-
deedee
őstag
Üdvözletem!
Pc-t kötném össze tv-vel. Tv és pc alkalmas uhd hdr lejátszására. A kérdésem az lenne, hogy ez a kábel jó lenne e?
[link]Thx.
-
Yodamest
veterán
válasz
thomasrc #32271 üzenetére
mpc-nek ezt a teljes képernyős freki állítós részét sikerült teljesen kiakasztanom tegnap. Arra nem gondoltak szerintem a programozók, hogy valaki 2 tök egyforma megjelenítővel akarja használni és nálam ez áll fenn, a monitorom ugyan az a típusú sony tv, mint ami a konkrét tv-m is. Ezáltal ott az eszközöknél látja, mint 1-es és 2-es megjelenítő, viszont ha bármelyiket kiválasztom és szerkesztem, pl. megadom, hogy 23 frémnél-nél váltson 23Hz-re, akkor azt nem a tv-re alkalmazza (pedig annál választom ki és alkalmazom) hanem mindkettőre, de azon belül is össze vissza kpacsolgat, sokszor a monitorhank használtat kapcsolja át más frekire nem is a tv-t, szóval nem tud különbséget tenni közöttük, hiába számozás szerint 1-2-ként meg vannak különböztetve.
Inkább csak mint egy fellelt bug írom ezt, nincs nagy jelentősége, mert tegnap sokat teszteltem és rájöttem, hogy nekem 30 vagy 60Hz-en is tök sima a filmek mozgása, nincs szükségem arra, hogy így beszabályozzam. De ez akkor is bug.
-
thomasrc
tag
válasz
TeeJay #32270 üzenetére
Be lehet állítani rendesen, csak nem intuitív a felület, ezért vakarja az ember a fejét. Ugye, ugye, hogy mennyire nem egyszerű az élet így madVR után?
A Teljes képernyős monitor listából kiválasztod az "Aktuális"-at. Ott csak a
Default - -
sor-t hagyod kipipálva.Kiválasztod a listából a konfigurálni kívánt kijelzőt ("Display ( 1 ) - [id: ...") és beállítod a neked szükséges képi módokat. Ezt megcsinálod mindegyik kijelző esetén.
Ha nem akarod, hogy valamelyiknél képi módot váltson, mert mondjuk nem azon nézel filmet és zavarónak találod a váltogatást, akkor annál a kijelzőnél is csak a
Default - -
sort hagyjad kipipálva.A végén visszaállítod a Teljes képernyős monitor-t "Aktuális"-ra, hogy ha kirakod a filmet fullscreenbe, akkor ne a kiválasztott kijelzőre dobja át a képet. Vagy ha mégis ez lenne a cél, akkor nyilván kiválasztva hagyod a megfelelő kijelzőt.
Amit én még szeretni szoktam, de egyéni preferencia kérdése, hogy az "Alap monitor módra váltás teljes képernyőből való kilépéskor" legyen kipipálva, ilyenkor bezáráskor visszaáll arra a képi módra, ami a lejátszás előtt aktív volt.
-
Lapalacs
csendes tag
Az kemény..most kirakom pendrive-ra ugyanazt a filmet amit itt nézegetek a MPC VR-rel.
Így ugye a tv maga ugyanaz, viszont a tv saját lejátszójával megnézem milyen a kép az MPC VR-hez képest.
Amúgy 24Hz vs 60Hz és igen, látom a frame rate részben a kiugrást 24 fölé, a grafikonon nem látok meg-megakadástpedig 3percig lestem 15centire a tv-től
de tényleg nem tudom mit kellene észrevenni, ez is igaz. (csak most felmerül a kérdés, ha egy átlagos HDR tv-nél melyben nem egy nagy szám a panel csupán marketing duma, minek vesződünk vele, hogy HDR-es anyagot nézzünk?
Persze értem, ezt mindenki döntse el maga, meg tv-től függ.)
szerk. megnéztem, semmivel sem szebb az adott HDR anyag a tv lejátszójával, vagy ha van is különbség, tökre nem mérvadó, ergo szépen tolja az MPC+MPC VR kombó
sztem.
-
PuMbA
titán
"Amúgy HDR->SDR vs HDR passtrough esetén Nálatok nagyon sok a különbség?"
Ez attól függ, hogy mennyire HDR képest a TV-d. Az alsó vagyközép kategóriás TV-knél alig van különbség, mert hiába van rájuk írva hogy HDR, az csak annyit jelent, hogy lejátsszák, de a TV panelja olcsó darab, ezért nem tudja megjeleníteni a HDR extra dinamikáját és színtartományát. Marketing
-
PuMbA
titán
válasz
Lapalacs #32266 üzenetére
Ilyen nagy felbontásban ne a kis mozgó kockát nézd, hanem az alul lévő grafikont közelről. Ott tuti látod majd, hogy a grafikon meg-meg akad, ha 30 másodpercig nézed és koncentrálsz rá
De az is lehet, hogy nem látod, ha nem tudod, hogy mit kell nézni, viszont fent a szövegeknél a Frame rate sor végén látszik, ahogy 23.976-ról felugrik 24 felé az fps sokszor.
-
Lapalacs
csendes tag
Nem én
Szerintem amúgy PuMbA erről a kis folyamatosan mozgó kockáról ír, vagy nem? Tök folyamatosnak látom 60Hz-en, persze ne értsd félre, én hiszek Neked, mert a frekvencia kérdésben én kb. annyit tudok, hogy a mértékegysége a Hz, és kb. ennyit, de gyanítom ezzel sokan vagyunk így. Ha a CTRL+J-re megnyíló vízszintes hullámokból is valami kiolvasható, akkor íme nálam így néz ki.
Amúgy HDR->SDR vs HDR passtrough esetén Nálatok nagyon sok a különbség? TV milyen módban legyen, ezt állítgatjátok? -
Joshi
titán
válasz
Lapalacs #32263 üzenetére
Pontosan 23.976fps. Egyébként tudod miért ennyi és miért nem pontosan 24fps?
Bedobhatnál egy ilyen képet, MPC-BE filmlejátszás alatt Ctrl+J.
-
Lapalacs
csendes tag
Igaz, elirtam, bocsi 23.988-tol valtana 24Hz-re. (Amugy ez is erdekes, ha epp 23.988fps-ses egy video, az a 23Hz "vege" 24Hz "kezdete", nekem ez sem kerek, de gondolom nem mervado ez annyira.
Tv: TCL65C725
Gep egy Dell 7040mt, i7 6700-el 16GB rammal es bele van paszirozva egy gtx1650 mini 4GB.
PuMbA koszi, azt majd megnezem.
Ha mondjuk feliratot allitanek kozben, Hz valtas utan nekem akad, es osszeszed x skipped frame-et, mert hogy teljes ablakra valtaskor osszeszed, az oke, hisz kell a video renderernek ido az atmeretezeshez sztem, azzal nincs bajom. -
PuMbA
titán
válasz
Lapalacs #32258 üzenetére
Skipped, failed frame sose lesz 60Hz miatt, hiszen minden képkockát megjelenít
A baj ott van, hogy 60Hz-be hogyan teszel bele 23.976 képkockát? Próbáld fejben átgondolni, nem egyszerű. Szóval ezt úgy oldja meg minden hardver, hogy ugyanazt a képkockát 2-szer jeleníti meg egymás után, aztán a következőt viszont 3-szor, aztán a következőt megint 2-szer, tehát a "ritmusa" nem lesz állandó. Ez könnyen látható, ha CTRL+J-vel az MPC Video Renderer esetén, ahol egy kis kocka folyamatosan áthalad a képen és emiatt a ritmus miatt meg-meg akad, amikor 2 helyett 3 ugyanolyan képkockát küld ki a PC.
-
Lapalacs
csendes tag
Tudom, hogy beszéltünk már erről - de én nem lettem meggyőzve - de minek is a HZ mókolás? Nekem spec. madVR-nél sem volt beállítva. CTRL+J-re ugye statisztikát látunk, és a frame sorban skipped frame-et nézve nekem ezekkel a beállításokkal szed össze néhányat - de ha nem nézem is látom - HZ beállítások nélkül marad 0-án, azaz nullán, nézhetek keresősávot film közben, ugorhatok kedvenc jelenetre, bármi akkor is marad 0-án. Ha jól emlékszem azt írtátok, hogy 24Hz-re vált a tv ugye 23.976fps-ses video esetén - ugye összefoglaló szerinti beállítás - és emiatt nem lesz skipped, dropped frame...nem jól rémlik? Ha a statisztikát nézem nálam épp fordítva van, nem akarok okoskodni, csak hátha mást is zavar a szaggatott egér mozgás, a tv HZ-váltása és épp az emiatti skipped frame-ek összeszedése. Vagy csak nálam van ez így?
Én beállítottam, hogy indítás teljes képernyővel és hogy a vezérlőket mutassa teljes képernyő módban, és gyors, simulékony, rezzenésmentes, ugrálhatok a fejezetek közt, gyönyörűen vált HDR-be, nem szaggat az egér az ablakban, nem vibrál a TV HZ váltáskor (mert nincs) nem gondolkozik és nincs skipped, failed frame, azaz minden képkockát látok és ezt nem én mondom, hanem az MPC VR statisztika. -
gordonfreemN
addikt
Köszönöm, ez az exclusive mód nálam kimaradt, elnézést kérek mindenkitől ha ez már elhangzott.
Ez oldotta meg a problémámat teljes mértékben. Annyi, hogy néha néha előfordul így, hogy nem vált a VGA 23,976p-be, de ritkán van ilyen és könnyű csekkolni. Ezer köszJoshi #32253: köszi neked is a tanácsokat meg Teejay-nek thomasrc-nek és PuMbA-nak!
-
wolfman
veterán
Legújabb MPC VR-al (0.5.6.1807, azt hiszem most ez a legújabb) nekem iszonyat sötét lett a kép. HDR is szolidabb, de a fényerő nagyon gyenge.
-
TeeJay
félisten
válasz
gordonfreemN #32252 üzenetére
4K HDR LG 2020-as TV-m van HDMI2.0b porton
fullHD Acer Nitro monitorom
Windows kijelző beállítás kiterjesztésen
Ha monitoron indítom el a filmet és áthúzom TV-re akkor simán vált HDR-re akkor is ha kis ablakban megy át az MPC-BE, ha vissza húzom monitorra ott meg SDR-ben megy mivel a monitor nem HDR képes.
GT1030-am van, monitor DVI-HDMI kábelen TV pedig Ugreen 3méteres HDMI2.0b kábelen -
Joshi
titán
válasz
gordonfreemN #32246 üzenetére
Nézd, a több képernyős rendszereknek a működése soha nem volt egyszerű. Túl sok tényezőn múlik mint vga driver, Windows stb. Szóval én mindvégig azt próbáltam elmagyarázni neked, hogy csak a tévé legyen rákötve a vga-ra. Ha úgy minden ok, akkor az MPC-BE és az MPCVR jól működik. Én azt is értem, hogy te nem így akarod használni a rendszeredet, de azt már neked kell kikísérletezni hogy mi merre. Egyébként egy minőségi kábel sok bosszúságtól meg tud kímélni.
-
-
Yodamest
veterán
válasz
gordonfreemN #32246 üzenetére
Ehhez annyi részemről, hogy elég sok hasonlóság van a beállításainkban. Már eleve ott kezdődik, hogy én is ugyanúgy háttal vagyok a TV-nek, amire a jelet kiküldöm és szintén kiterjesztett módban használom. Nálam a HDR még nincs használatban, de azon kívül úgy megy nekem is, hogy a lejátszó a monitoron van és ha kirakom teljes képernyőre automatikusan a film már a TV-n jelenik meg, kilépéskor pedig megint visszakerül a lejátszó a monitorra. Meg is lepődtem, hogy ilyen okos ez a progi, nagyon hasznos hogy nem kell áthuzigálni egyik képernyőről a másikra folyton. A VGA is tök jól átvált azokra a frissítési értékekre amiket a renderer beállításokban megadok, így mindig 1:1 arányban van a film képkockáival.
Szóval nálam most minden fasza így, de mondom a HDR-t még nem használom, kiváncsi leszek, hogy ha az is képbe kerül jönnek-e majd az anomáliák, mert ha igen akkor lehet hagyom inkább, annyira amúgysem hiszek ebben a tök alap HDR10-ben, hogy észrevehető lenne, még ha DV-ös lenne a TV akkor talán...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Bomba ár! MacBook Pro M1 14" 2021 - M1 Pro I 16GB I 512GB SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest