Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- biistvan: Notebook billentyűzet mellett ragados a burkolat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Neked mindegy, neked el van dugva, te szerinted, számodra tiszta ruhákat szedsz ki belőle.
A Beko gyárban vajon tudják, hogy Magyarországon 5 év garanciát adnak a termékikre és ezért jobban oda kellene figyelniük?

Lehet tudják és akkor próbálják a gyártási előállítási költséget minimalizálni, hogy a garanciális költségek ne vigyék csődbe a céget.

-
Dorian
félisten
válasz
tibbike01
üzenetére
"ha neked mindegy..."
Na, azek pontosan mindegyek. El van dugva az emeleti fsz-ba, nem látszik, nem hallatszik.
A végeredmény ugyanaz: tiszta ruhákat szedek ki belőle, ez az egyetlen lényeg.
És ismétlem, tény, hogy volt egy több más mosógépem (Bosh is), mind bekerpált 5 éven belül. Ez a két Beko pedig, amikor ráadásul pont a csecsemős-kisgyerekes időszak extra igénybevételet hárult még mindig működnek 7 meg 9-10 éve.A márka és dizájnbuziság nem ismer határokat. Épp most rendelek egy építkezésre 700.000 ft-os törölközőszárítós radiátort... Pedig kétlem, hogy jobban melegít, mint a 40ezer Ft-os és kinézetben sem tud csoda lenni
-
arcitec
addikt
Olyanon megy a vita mint a fingreszelés már bocsánat. Elbeszélés megy egymás mellett, holott mindenki talán azért egyet gondol. A középút a lényeg, legyen megbízható minőség a gyártótól és ha van több garancia az csak jól jöhet. Azt még az is lehet, hogy 5 évet mind elmegy, onnantól meg minden év ajándék a mai világban- akár.
Amúgy meg mindenki a lehetőségéhez mérten vesz valamit ki mit tart hangsúlyosabbnak. -
tibbike01
őstag
Jaa mert, amire 2 év garit adnak, abban nem bízik a gyártó, hogy 5 évig nem romlik el?
Túlgondoljátok a garanciát. Törvényileg van szabályozva, hogy mennyi jótállást kell biztosítani egy adott termékre. Tudod van ez a sávos garancia, ami a termék értékétől függ. Na ehhez lehet vagy pénzért vagy ingyen (Beko esetében) plusz éveket adni, ami egyáltalán nem ugyanaz a garancia, mint, amit a törvény előír. Lásd Kia esetében mennyien szívtak pl a 7 év garival, hogy se váltóra, se futóműre nem terjed ki...A 251ezer ft-os Beko gépre amúgy is 3 év garancia járna, a gyártó ad hozzá még 2-őt, ami bármit is jelenthet.
Dorian: ha neked mindegy, hogy milyen halkan mos, mennyi vizet fogyaszt, milyen anyagból készült, hogyan bánik a ruhákkal, milyen extra funkciókat tartalmaz (gőz, wifi, programok száma, világítás...stb), akkor igazából nincs is miről beszélni. Vedd a Bekot!
Az 1200-es Lada is elvisz A-ból B-be, de a megtett út és ahogyan kiszálssz belőle az út végén, az nem mindegy.
Nem azért lesz valami jó, mert a gyártó ad rá extra garanciát...A Bekonak lehet olyan olcsó alkatrészei vannak (műanyag kínia), hogy fillérekből javítják, vagy amúgy cserélik neked az egész gépet, ha elromlik, semmit nem jelent, mert filléres gép.
-
torma1981
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Ez most vicc volt nem? Honnan tudod mikor mi romlik el? Jövőbe látsz? Mondj egy olyan márkát aminek tudod a szervíz tapasztalatokat, mikor mennyi romlott el,, stb? Ne viccelj már. Ami elromlik el is fog. Ma már nem gyártanak megbízható termékeket mint régen. Nézd meg a méregdrága autókat. Szerinted a te kedvedért csillagászati áron netán olyat adnak el ami soha, vagy nagyon sokkára romlik el?
-
válasz
Nagya21
üzenetére
"Ha veszel egy dedikált
szárítógépet(Aldis-Lidl-s) és berakod . . ." páramentesítő a neve annak a gépnek.
Az Aldis-Lidlis páramentesítők is jók (ár/érték arányuk jó), de ha van igény a halk működésre, a programozhatóságra, a távoli vezérlésre, vagy pl. egy 20 nm-nél nagyobb helyiség párátlanítását kell megoldani, akkor a Trotec gépei sokkal jobban ajánlhatók. -
-
Nagya21
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Hali!
Nos ha klímát használsz szárítani, akkor hideg is lesz a lakásba.,.
Ha veszel egy dedikált szárítógépet (Aldis-Lidl-s) és berakod oda ahol szárogatsz, akkor lényegesen kevesebb párád lesz a lakásba, és a ruhák is elöbb száradnak.
Keskeny elöltöltősre simán felrakhatsz egy normál méretü szárítógépet, csak egy megfelelő méretü butorlap kell a 2 gép közé+spaniferrel ősszefogatod.
Bekonak van keskeny szárítógépe hőszivattyús(50cm mély), lányomeknál 6. éve hibátlanul üzemel.
Üdv Nagya -
válasz
focvis
üzenetére
#94177 koxx: Célszerűnek tűnik, ennek ellenére pici kételyeim vannak a kombinált gépek hatásosságát illetően. Pedig jó lenne...
#94183 axioma: Tudom tenni a fürdőbe egyértelműen. A garázs és a pince/tároló már necces a feleségem feltételezhető ellenállása, illetve a kevésbe steril környezet miatt. A konyha fullon lesz.
Felvetettem neki az előszobát, ez ellen tiltakozik.
Hová máshová?
Itt jegyzem meg, nem kizárt, hogy holnap mégis csak otthon alszunk már. 🤞 A kupi kellős közepén, de otthon. Gyönyörű lett a parketta (olajozott tölgy).🥰
Hőszivattyús egyértelmű.
Van pókhálónk pl. a WC-ben!#94186 tibbike01: Tibi, ha valaki, akkor Te tudhatod, hogy a német technikában bízok.
Hajlandó vagyok többet fizetni cserében a tartósságért.
De meg fogok nézni magamnak egy "washtowert".Köszönöm szépen a gondolatokat, jöhetnek még!

-
tibbike01
őstag
Minden szavaddal egyetértek. Ez az "azt vedd, amire a legtöbb garancia van" szöveg baromság. Nyilván, amikor a gyártó nem tud mit felmutatni, akkor kell valami amiért mégis megveszik a termékeit. Ki venne Bekot, ha 2 év garancia lenne rá? Ha ennyire parázós lennék kötnék külön biztosítást vagy amúgy is lehet venni extra garanciát sok gépekhez, pl Bosch, Eluxhoz tuti nem olyan drágán. De egy jó lakásbiztosítással is lehet mit kezedeni sok esetben.
Pár hónapja gari nélkül árulták a Samsung Oled tv-hez járt bomba soundbarokat féláron. Garancia azért nem volt rájuk mert ajándékként szerepelt a számlán. Simán vettük mint a cukrot, haveri körben is és milyen jó hangcucc van most a nappaliban. Ez az egy számít, hogy amikor használod fülig ér a szád.
-
tibbike01
őstag
válasz
focvis
üzenetére
Lg Washtower!
Brutálisan jó gép. Lg weboldalról, ha vársz jó akciók szoktak lenni, de ha besétálsz az LG bemutatóterembe, ott mindig adnak 15% kevdezményt, ingyen házhoz viszik és egy másik napon ingyen bekötik neked.
Én 619 ezerért vettem a fehéret. Mire 2 gép szállítását fizettem volna, meg a gyári összeépítő keretet, ilyen paraméterekkel nagyjából ennyibe, vagy még többe is került volna.
Egy szifonba beköthető a mosógép és szárítógép része is. Burtál csendes, nagyon okos és masszív stabil gép. -
IntelKiller7
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
113.000Ft-ra le lehet most kuponozni a Samsung oldalán. Annyiért nem rossz.
-
IntelKiller7
nagyúr
Ezzel a mosógépel van valakinek tapasztalata?
Elég lenne a 6kg-os is, de ahogy nézem fogyasztásban ugyan annyi. Vízből kb 2-3-4 literrel eszik többet.
Minimálisan hallkabb a nagyobb.
Ezt a Samsungot néztem most. Elég sok helyen le van értékelve. Többet nem szánnék rá. 1 főre lenne igazából. -
axioma
veterán
válasz
focvis
üzenetére
szaritogep nem kell furdoben legyen, csak aram kell neki, a vizet egy tok zart tartalyban veszed ki belole ilyen esetben, konnyu elvinni egy csapig/kadig
A szaritasra fokozottan igaz, hogy te'r kell neki: tkp meleg levegovel felfujja a ruhat [marmint mikor atesik kapja a levegot ellenoldalrol, szoval nyilvan kepletesen], az viszi ki a gyurodest - ezert a keskeny is meg a moso-szarito is picit kompromisszumosabb
de ha a keskeny nem a jelen helyviszonyok miatt keskeny, elore tudod huzni, akkor butorlap vagy konyhapult es ra normal szarito is felferhet, boven belulre fog esni a sulypont
ja az nyilvanvalo hogy 8 eve is mar csak hoszivattyust volt erdemes venni, ezen kivul a tisztitas hozzaferest nezd meg [pl. beko-nk van de boven jo, a havi tisztitast nem is mindig jut eszembe megejteni... de latszik a napi szuron ha romlik a hatasfok [nem olyan kemenyre osszeallva jon belole a szosz], akkor megejtem]
nalunk is volt a szaritogep elott 60+% paratartalommal kuzdes, most pokhalok vannak [nagyanyaink bolcsessege szerint csak szaraz helyen jelennek meg] -
Nagya21
addikt
Hali!
2002-es Thaliámra 1 azaz 1 év garancia volt, 6 év után kellett kicserélni benne 1db relét. Azóta is köszöni apróbb cseprőbb dolgokat leszámítva teljesen jól van.
Kevés garivl is lehet jó, de azért valjuk be, ha sok a gari, akkor a gyártó is bízik a gépében.....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
Eluxból kapja meg annyiért az alja gépet......
Üdv Nagya -
-
Met
nagyúr
Szárítógépben merre kering a levegő?
Az oké hogy a dobból átmegy az ajtó alatti szűrőn de onnan merre megy tovább?
Tiktok-on láttam egy szárítógép illatosítás tippet, hogy ne kelljen kendő.
Vattakorong-ra kis öblítő, és az be a szűrőbe. -
Vérboci
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
Szóval a "nem romlik el" gépre is azért jól jön a hosszabb gari, mert ha te vagy az az 1 a 100-ból, akkor az nem fog jól esni.
Ez kétségtelen, de az egy téveszme, hogy azt a gépet kell venni, amelyikre több a garancia. Lehet ez egy szempont a választásnál két hasonló (árú, tulajdonságú, stb) gép között, de nem elsődleges.
-
válasz
focvis
üzenetére
Ahhoz képest, hogy eredetileg csak egy festést terveztem tavaly, egész jól belejöttem a felújításba. (Jó a kivitelező, kíméli az idegeimet.
) Korábbi terveimhez képest most úgy látom, hogy 24-én költözhetünk haza, ennyi csúszás belefér. Jövő tavasszal még kidobatom a maradék fa ablakokat a nappaliból, persze jobb lett volna ezt is a múlt héten, még a parkettacsere előtt - de meg tudják oldani aránylag tisztán, kicsi rombolással. ...aztán majd 2 év múlva a fürdőszoba, aminek tkp. semmi baja, ellenben újabb 1 hét elköltözéssel jár. (Biztatgatom magam.
)Viszont! Elgondolkodtam egy szárítógép beszerzésén, amin időben neki szeretnék állni gondolkodni, nem az utolsó utáni pillanatban, kapkodva.
Probléma: a szárítás miatt magas a páratartalom a lakásban, a szekrények mögötti sarkakban itt-ott penész jelent meg, most megfelelően kezelték a festők, de nem szeretném, hogy visszatérjen. Télen nem lehet állandóan szellőztetni.
Van egy 25 éves Siemens Siwamat keskeny, előltöltős mosógépem, szerelőt nem látott még, nem szívesen cserélném le. (Hiába 25 éves, így is viccesen alacsony a villanyszámlám, kb. 4000 Ft/hó, ez persze most nőni fog a villanyosított konyha miatt.)
Mitévő legyek?
- keressek keskeny szárítógépet és tegyem a mosógépre? (pl. Siemens)
- vegyek esetleg kombinált mosó-szárítógépet?
- használjak télen is klímát amikor ruhát szárítunk? (Idén júniustól van klímánk, nem tudom még miként működik a szárító funkció télen. A feleségem állandóan mos.
)
- vegyek új mosógépet és egy szárítógépet, hogy összeépíthető legyen? (nem szívesen cserélem le a régit)
- vigyem le a pincébe vagy a garázsba a szárítógépet?Köszönöm a hasznos gondolatokat!
-
F-ECT$
titán
válasz
Vérboci
üzenetére
Azért azt kell látni, hogy ami "nem romlik el" abból mondjuk 1 adja meg magát 5 éven belül a 100-ból, amit meg "félévente javíttatni kell", ott meg mondjuk 10. (A klímás topicban volt egy klímákat forgalmazó + (fel)szerelő srác, ő írt konkrét darabszámokat a felszerelt és hibás gépek arányáról márkánként, és ő évente több száz készüléket dobott fel, tehát volt elég nagy mintája, nem csak 2 db-os.)
Szóval a "nem romlik el" gépre is azért jól jön a hosszabb gari, mert ha te vagy az az 1 a 100-ból, akkor az nem fog jól esni.
-
-
torma1981
veterán
-
-
-
Dorian
félisten
Vagy Bekót, vagy bármi mást amire hosszú garanciát adnak.
Egyáltalán nem berögzött hülyeség, hanem általános tapasztalat az, hogy a víz+árammal működő cuccok (mosó és mosogatógép) bizony nagy eséllyel dögenek meg hamar, akármilyen márkájúak is.
Az anyagminőség meg tapintás meg külalak meg az összes többi tényező csakis a funkció minél további betöltése után jön. Akinek előrébbvaló, az vegye tudomásul az ehhez kapcsoldó masszív felárat ami a következő készülék hamarabbi megvásárlása útján jelentkezik. -
-
-
kenwood
veterán
Van egy Hurom H201 slow juicerem. Normalis, hogy miutan mar nem jon tobb le, ennyi szilard anyag marad az eszkozben?
-
wrongduke
aktív tag
válasz
wrongduke
üzenetére
#94149 BB9000
Ezt a fajta kocsit néztem én is. Igazából rákötve a molnárkocsira, egy ember húzza a másik tolja (felfelé menetben) egész működőgépes. Köszönöm a megerősítést!#94150 arcsin
Én is szétszedek mindent amit lehet és olyan helyekről vásárolok, ahol felhozzák. Azért nem rossz, ha a panel dzsungel családban van opció egyik helyről levinni, másikra fel.#94151 F-ECT$
Tapasztalat sajnos nagyon van, csak a kedv fogyott már el. Kb 40K költöztetők felbérlése, pl egy mosógép elvitele egyik panelból le, másikba fel. Ha ebből van mondjuk 4-5 egy évben, akkor már egy molnárkocsi és megcsináljuk magunk.Köszönöm mindenkinek!
-
-
kelna91
senior tag
Hűtőben a Beko vagy a Hisense megbízhatóbb?
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
150K-ig keresgélek elöltöltős inverter motoros mosógépet. Ami igazán érdekelne, hogy eddig az árig mely márkák a legmegbizhatóbbak? Korábban LG volt, azzal nagyon elégedett voltam de az egy lényegesen magasabb árkategória volt.
Gorenje-vel szimpatizálok leginkább, de nincs vele tapasztalatom.
Köszönöm a válaszokat. -
válasz
Toobee
üzenetére
Szia!
Szárítógépek terén én Bosch párti vagyok. Ahogy elnézem, pont a legdrágább Bosch szárítógépet választottad ki, és ehhez pont nem alaptartozék a cipőszárító betét.
Tudsz hozzá venni, az igaz. Lehet, hogy egy olcsóbb modellel is éppolyan jól járnál.
Ehhez, pl. adnak cipőszárító betétet is: Bosch WQG245C0BY
Nekem a legolcsóbb Bosch van. 5 év garanciával vettem. 2022-ben járt le az 5 év és szerencsére szerelő még nem látta. Azóta is kiválóan üzemel. Igaz, nincs "csapágyasra hajtva" -
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Van valami praktikátok a (nyers erőn kívül) bútorok/gépek szállítására lift nélküli panel lakásban? Lépcsőzős vagy nagyobb kerekű molnár kocsitat nézegettem. Van valakinek ezekkel tapasztalata? -
Reddevil84
tag
Sziasztok!
Ezzel a hűtőszekrénnyel szemeztem, aztán lemaradtam róla….
https://www.alza.hu/lg-gbp62pznbc-d6776815.htm
Tud esetleg hasonló alternatívát ilyen árkategóriában?A mérete is fontos lenne, hogy ekkora legyen, mert a konyha ehhez lett méretezve
-
Gömbike
senior tag
Mint írtam hónapokkal korábban, a szárítógép belseje darabokra szedés után teljes pucolást kapott. Új lett belül tisztaság szempontjából.
Akkor a hőcserélő elé tettem egy szénszűrős lapot. Azt két hónap után cseréltem, annyira nem volt vészesen koszos.
Most viszont már több hónap eltelt, kivettem a szűrőlapot a hőcserélő elöl.
Alapból fekete szénszűrő, ami így nézett ki most.
Ennyi szutykot mentett ki a lamellák elöl.
-
Toobee
veterán
Sziasztok! Szárítógépet szeretnénk vásárolni. Van ajánlott modell most? Két gyerekkel, hőszivattyús, cipőszárítós modelleket nézünk. Hirtelen ez a kettő tetszik:
Electrolux EW8D595MCE UltraCare 800 Szárítógép, Inverter motor
BOSCH WRB247CNBY Serie 8Jöhet más is, természetesen.
-
válasz
zorzy4
üzenetére
A "dob szorul" és a "nem hajlandó centrifugálni" hibajelenségek egymással vagy összefüggnek, vagy nem. Ezek alapján távolról nem lehet meghatározni a javítás várható összegét. Lehet, hogy egy zokni került be a dob és a palást közé és csak emiatt szorul a dob, de akár egy csapágycsere is kinézhet belőle. Rosszabb esetben még akár egy motorcsere is. A centrifugálásnál hangosan dübörgést a lengéscsillapító cseréjével szokták orvosolni. A megéri javíttatni vagy nem éri meg javíttatni kérdés jogos és érthető. A javíttatás "megérőssége" attól függ, hogy milyen áron lehet megjavítani és utána mennyi idejű működést lehet tőle elvárni. A javítás költségét egy szerelő tudja neked megmondani, miután feltárta a hiba /vagy hibák/ okát/okait. Szerintem az új árának jóval a fele alatt van az a határ, aminél többet nem érdemes rákölteni egy hétéves mosógép javíttatásra. Pontos típust nem írtál, de a legolcsóbb Electrolux gépek új ára most 140K.
Ezek alapján pl egy 50K-nál olcsóbb javíttatás még akár megérős is lehetne.
A jó mosógépszerelő ritka. Én még sajnos/vagy szerencsére nem találkoztam vele. -
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Adott egy Electrolux felültöltős mosógép!
Kb 7 éves 1200 fordulatos.
Egy éve már centrifugálásnál hangosan dübörgött, tegnaptól meg már nem hajlandó centrifugálni. Amit lehet én megnéztem, szürő tiszta, burkolatot leszedve minden a helyén van, de a dob szorul.
Érdemes még javítani?
Ha igen nagyságrendileg menyi lehet?
Budapesten jó szerelőt tudtok e ajánlani? -
bigrob
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ha több a dagasztás akkor Kenwood jobb gép, én ezt a 750-est vettem, főként kenyér dagasztásra még 2023-ban 85k-ért.
Szebb habot tudok verni a kézi habverővel, de nekem dagasztás miatt kellett és ezt ajánlották. -
Köszi a választ mindenkinek!
-
ribarszki
őstag
-
Gömbike
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ha dagasztani a cél, jelenleg ez [link] a legjobb. A következő lépcső az Ankarsrum.
A többi a hobbi szinten alkotóknak.
Lehet persze olcsóbb, de használattól függ és ahogy a mondás igézi: “ olcsó húsnak…..”
Nekünk Kenwood [link] van, de ez nem kimondottan dagasztó. Sajnos.
Ez cukrász munkához való, szerintem Nektek elég lenne.
A KitchenAid( whirpool) inkább sznob felkapott cucc, mint aki napi szinten szeretné használni. Divat termék.
-
Nagya21
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Hali!
Lidl-ben ami most van az 650w-os.
Üdv Nagya -
ribarszki
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Sütikhez, habhoz, krémekhez, piskótához, alkalmanként dagasztani. Arra tökéletesen jó. Ha kimondottan több kenyér/pizzadagasztás a cél, hosszútávon erre keresel dagasztót, akkor viszont nem az igazi.
-
Ahogy néztem a kitchenaid-nél mindegyik egykaros.
ribarszki: köszi a segítséget, asszonnyal még megbeszélem, elvileg nem állandó kenyér illetve pizzasütés a cél, de alkalmanként arra is lenne használva. Árban nem tűnik rossznak 180k magasságában láttam máshol a legolcsóbban a neten.
-
iatti
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
ha jól látom ez egy karos. a hozzáértők szerint ez nem sokat ér, ha dagasztani akarsz. van egy salente rombo nevezetű gép. nem túl ismert, de masszívnak mondják. az ára se vészes, ha jól tudom. de nézz körül pizzás, kenyérsütős oldalakon, mit ajánlanak
-
Sziasztok,
Intersparban van most akció Kitchenaid robotgépre --» [link] Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Feleségem sokat süt, dagasztásra azt mondták, hogy olcsóbb modellek kuka, mert a motorjuk nem bírja a kiképzést. Ebbe érdemes beleinvesztálni, vagy ebből is inkább a highendebb vonalat érdemes nézegetni?
-
Degeczi
nagyúr
Hehe, a nyáron kicseréltem a konyhapultot, rajta a mosogatótálcát is, persze új lefolyóval az alján, amin helyből van mosogatógép csövét fogadó ág, szépen ráhúztam a gégecsövet, szuper - aztán pár nappal később az első gépi mosogatásnál egy idő után villogás és állt a víz a gép aljában... megtört volna a gégecső amikor visszatoltam a cuccot a helyére? Nem: a lefolyón lévő csatlakozás gyárilag le volt dugózva egy kupakkal (logikus, hiszen nem mindenki köt rá mosogatógépet), amit ügyesen nem vettem észre a cső ráhúzása előtt...

-
SirKero
őstag
55X60 centis mosógép tetőre fel tudok valahogy biztonságosan illeszteni egy 66X60 centis szárítót vagy felejtős?
-
cd930
senior tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Tényleg úgy tűnik, hogy már nincs belőle, "Pillanatnyilag nem elérhető", majd kiderül, lesz-e még belőle ilyen áron.

Nekem egy a kosaramban maradt 2 napja, még az is lehet, hogy végig tudnám vinni a vételt..Ma szállították ki az Alzától a kifizetett gépet, el is kezdtem leszerelni a régit, szépen minden vizet kimertem belőle, kitörölgettem, aztán amikor a lefolyócsövet kihúztam a fali csatlakozóból, hogy abból is minden vizet leeresszek, láttam, hogy kicsit el van dugulva.
Kitisztítottam, aztán kíváncsiságból újra mindent visszacsatlakoztattam és beindítottam.
Ezúttal nem akadt le a program elején, ami valószínűleg a dugulás miatt történhetett. Most épp próbamosogatást csinálok, ha nem lesz vele probléma két hétig, lehet, hogy visszaküldöm a bontatlan Gorenjét.. -
nfsu17
veterán
válasz
STC Speed
üzenetére
Szó szerint majdnem ilyen hozzászólást akartam én is írni.
Annyi, hogy nekem nem kell fali töltés, sőt, nekem olyan kell, ami a saját lábán áll.Nekünk most ment tönkre a Philips.
[link]
Vagyis igazából semmi baja, az akku megy, szív, "csak" a fejben lévő kefeforgató motor nem akar működni. Annyi szívóereje nincs, hogy csak magában így érjen valamit (jó oké, azért szöszt, kis morzsákat így is szív, de pl szőnyegen esélytelen).
Megnéztem 0 elektronikai tudásommal, a motort hajtó gumiékszíj (eskü van ilyen rajta), ép, rámértem a motorra menő lábakra is, de 0V, semmit nem mért.
Kábelszakadást nem látok azon a részen, ami látszik.
Lehet csak egy szalagszakadás vhol a vázon belül, de ennyit nem akarok foglalkozni vele, sok évet leszolgált.Ami tetszik benne, hogy nem kell nyomni a power gombot használat alatt.
Most olvastam, hogy sok Dyson is pl ilyen. Mondjuk pont Dyson nem kellene amúgy se, annyit nem szánok rá.Nagyjából a fenti Philipsnek kellene egy mostani korba átültetett verziója, nekem semmi extra nem kell.
-
Gömbike
senior tag
válasz
tylerddd
üzenetére
A markabolt.hu az AEG-Elux hazai forgalmazója.
Egyetlen hívással egy percen belül hiteles, pontos választ kapsz.
Hívd fel őket: tel:+361510-1010
-
Üdv! Adott egy AEG Lavamat 6-os sorozatú mosógép, 8kg kapacitással. Kiadták utasításba, hogy keressek olyan AEG szárítógépet, amit ennek a tetejére fel lehet applikálni. A kérdésem az, hogy mit kell figyelni, hogy ez megoldható legyen (nyilván azon kívül, hogy majd egy keret is kell a tetejére a ráillesztés miatt)? Ezek egy kaptafára készültek az alapjukat tekintve? Tehát megveszem bármelyiket és a kerettel simán rá lehet tenni? Köszönöm a segítséget!
-
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani Akkumulátoros porszívó 100k alatt?
Ami jó lenne:
-led
-fali töltés
-kézi porszívóként is használható legyen
Amire használnám:
-Keménypadló, morzsák porszívózása, néha szőnyeg, de a rendes vezetékes porszívózást nem akarom vele kiváltani.Pl. néztem phillipset, de van amelyik tipust szidják, valamelyiket Istenítik

-
cd930
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Megfogadtam a topikbeli tanácsod és én is berendeltem egy Gorenje GV693A65UVAD mosogatógépet.
Remélem nekem is beválik
Hirtelen kellett választanom, ma estére teljesen tönkrement a mosogatógépünk.
Az Alzánál most elég nagy akcióban van, 205ezer Ft.
(Szombat délután már érkezik is, csak addig kell átállnunk manuálterápiára.)
-
cd930
senior tag
válasz
csababarca
üzenetére
És ha nem messza van a kinti motoros rész, hanem épp csak a falon kívül, akkor sem lehetne hallani szinte semmi zajt?
Elég normális Cata elszívónk van, de a nappali-konyha-étkező nálunk is egyben és jó volna hangtalanítani az elszívót. -
BBéci
legenda
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményed pár hónap múlva.
-
PeeterssoN
őstag
-
csababarca
őstag
válasz
BB9000
üzenetére
Erre reagálva, nekem a külsőmotorossal nagyon jó tapasztalatom van.
multikomplextől vettünk egyben mindent, ők is szereltek be mindent, abszolút elégedett voltam már ezen részével is.de maga a zajnélküliség az nagyon komfortos, legmagasabb fokozaton megy általában, de akkor se halljuk, konkrétan a főzőlap hangosabban nála.
Tetőtérben van a külső motor elhelyezve, majd a tetőn egy tetőszellőző.Persze egy sima oldalkivezetéses megoldáshoz képest egy vagyonba került, de én azt mondom, hogy bőven megérte, főleg mert nappali-konyha-étkező egyben, de hangtalan teljesen igazából, nem zavar semmiben.
Ezeket csak azért írtam le, ha esetleg valaki ilyenben gondolkozik.
-
válasz
PeeterssoN
üzenetére
-
Degeczi
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
"a szag végett lett telepítve" - ahhoz nem kell elszívó, lesz szag magától is sütés-főzés közben
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Goddess of Victory:Nikke
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Netflix
- Disney+
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hová máshová?
Hajlandó vagyok többet fizetni cserében a tartósságért.