- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Sziasztok!
Orrszőrnyírót tudnátok ajánlani? Most valami Lidl-st használok, de nem vagyok vele kibékülve, illetve már kezdi megadni magát.
Remington, Rowenta, Panasonic markákat néztem.
Valamikori volt egy Philips, de az meg nem vágott rendesen...Köszönöm.
-
dniki88
tag
Sziasztok
1 hete vettem egy Thomas Twin Aquawash Pet takarítógépet és mivel itt pozitív a vélemény róla leírnám a tapasztalatokat (...amit ennyi idő alatt lehet)
Porzsákos porszívózás: semmivel, illetve elenyészően erősebb mint egy alap porszívó, van itthon egy Electrolux porszívó, (papíron 200AW , 2 éves), ettől minimálisan erősebb csak.
Vízszűrős mód: itt talán nem is ez a lényeg, de technológia miatt is gyengébb, viszont tényleg jól szűr.
Nedves porszívózás: (itt a Hepa szűrőt el kell távolítani) nem mondom, hogy használhatatlan, de a Lidl kárpittisztító gép jobb volt, érezhetően nedvesebb marad minden.
-
Doki16
addikt
Van valakinek véleménye erről a gépről? [link] Egész jó áron van most ahogy nézem. Tulajdonságokban maximálisan megfelel nekem, csak semmi véleményt nem találok róla a neten.
-
F4ther
tag
próbálkoztam az öblítéssel, de nem volt jobb. Utána jelent meg a hibaüzenet, azóta nem enged semmit sem csinálni. A viztartályba nincs semmim, használtan vettem már, elég régi gép. Amit szeretne hogy becsatlakoztassak, az olyan mint a gözölő fej, a kis animáción, de azt hiába rakom rà, érzékeli de nem fogadja el.
-
Krend
csendes tag
válasz
headhunter #93344 üzenetére
Szuper.
Az első indítás után mennyi ideig tartott mire lehűlt normálisan?
Más modell, de általánosan egy referenciának jó lenne, hogy tudjam mikortól izgulhatok haha.
-
Cheif
tag
válasz
F4ther #93375 üzenetére
Ahova a tejtartályt teszed, oda nincs egy kis melegvíz adagoló fej ? Nekem az előző philispen volt, azt be kellett tenni és úgy töltötte fel a rendszert. Ha olyan nincs akkor lehet, hogy a tartályon keresztül csinálja. Ha tud csak melegvizet adni, próbálj meg arra rányomni, hátha úgy feltölt a rendszer.
-
F4ther
tag
Üdv.
Valakinek esetleg van ötlete, mi lehet a kv főzőm baja?
Egy delonghi primadonna exclusive, esam 6900-m tipus. Nagytakarítást végeztem rajta tegnap, ma összeraktam, és már annyira se folyt a víz mint előtte.
Szétszedtem megint az infusert, átmostam megint a fejet (a fejen simán átmegy a viz, korábban akadhat el) de nem segített. Aztán most olyan hibát ír hogy: üres hidraulikus rendszer, meg hogy csatlakoztassam a vizadagolót (ilyenem nincs is vagy nem tudom mire gondol) - mivel a viztartály tele van és be van tolva.. néztem hátul a pumpát, csőrendszert, de szemre nem láttam légbuborékot, bár nem bontottam meg.
Esetleg valakinek van valami ötlete? Vagy mit tehetnék?
-
Batib
őstag
válasz
st6969 #93373 üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Számomra a megnövelt zöldséges kifejezetten hasznos. Sok zöldség van itthon, plusz dobozban a tojás is ott van. Emellett a dobozos sör is kiválóan elfér.Az ajtóban levő italos számomra nem annyira fontos. (valamilyen samsung nofrost van, alulfagyasztós)
-
st6969
őstag
válasz
Acheron #93371 üzenetére
Katasztrófa a hűtő kínálat ebből a szempontból, az én felhasználásomat tekintve is. Ugyanezt a méretet néztem. A mostaniban (15 éves Siemens) az ajtó rekeszek szinte a legaljától pakolhatók, mert az alsó fiókok kisebbek. A mostaniakban meg hatalmas fiókok vannak, teljes mélységben kiérnek az ajtólapig (ezekbe kb. csak ömlesztve tudsz bármit tenni), emiatt az ajtó rekeszekből az alsó (a legfontosabb, ahová italokat pakolok) úgy, ahogy van, hiányzik.
80cm-es Samsungot találtam a Media Marktban, ami nagyon tetszik, épp el is férne. Ha rászánom magam egyszer, akkor az lesz. -
Acheron
őstag
Sziasztok,
Hűtő csere előtt állok, a 20 éve működő Samsung hűtőt cserélnénk újabbra.
Méret korlátok miatt sajnos csak 60 cm széles hűtők jöhetnek szóba, felfelé viszont kimaxolnám, tehát maradnak a 203 cm körüli modellek.
Márkából maradt a Samsung, vagy az LG.
A polc elrendezés miatt hezitálok - a Samsung 5 polcot kínál, ami nagyobb pakoló felület - de az alsó polc olyan alacsony, hogy azokat az edényeket, amiket most gond nélkül be tudok tenni, nem tudom majd a hűtőbe helyezni (vagy csak polc hajtogatással - kivéttel).
Az LG ilyen szempontból jobb- de csak négy polc van - ergo kisebb a pakolható felület.
(Gyakori problémaként látom egyébként a vásárlói értékeléseknél felróva, hogy at új hűtőknél a polcok variálhatósága valahogy kikerült a fókuszból.)
Nektek mik a tapasztalataitok a Samsung szúkebb, de 5 polca, vs az LG csak 4, de kevesebb megkötést adó polcai kapcsán? -
Vérboci
addikt
nem fontos, csak van olyan felhasználási mód, amikor az a jobb. az ac motoros hajszárító elviekben tartósabb, erősebben fúj és kevésbé melegszik mint a dc motoros.
alkalmankénti használathoz tökéletes a dc (30 évig nekünk is jó volt), de gyakoribb használathoz (fodrász ugyebár) vagy hosszú hajhoz a hatékonysága miatt jobb lehet. -
stellaz
veterán
Sziasztok!
Van egy 10 éves Bosch SMS40M42EU mosogatógépünk, ami most dobott egy E-15 hibakódot. Illetve még egyszer kétszer el lehetett indítani, de aztán megint ide jutott a gép. Ilyenkor folyamatosan megy a szivattyúja is, pedig nincs benne víz, és akkor is, ha ki van nyitva az ajtaja.
Van tipp, hogy mi lehet? Mármint az E-15 az az aquastop hibája, de ezek a tünetek mintha túlmutatnának ezen. -
st6969
őstag
Ez így igaz, nem is azért füleltem, hanem csak kíváncsi voltam, hogy kapcsolgat-e. Másképp nem igazán lehet megállapítani, mert elég halkan teszi, de egyértelmű.
Viszont, ügyesen meg van oldva, mert ez (egyelőre) nem akadályozza a rendeltetésszerű felhasználást.
pjen: tojás főzésnél meg fogom nézni, hogy mennyire állítható be úgy, hogy finoman gyöngyözzön.
Tényleg kíváncsi lennék, hogy aki azt mondja, hogy nem kapcsolgat (pl. Elux tulajok), az csak nem hallja, vagy tényleg le tud ilyen szinten is szabályozni... -
Vérboci
addikt
válasz
Nagya21 #93354 üzenetére
ami 4 éve 8 ezer volt, az most 16 lenne.
ami most 8 és remington, az nem AC.
pláne, hogy a lidl fotón lévő hajszárító konkrétan a D5210. D betű = DCMegjegyzem, nem vagyok benne biztos, hogy az fotón szereplő aldis hajszárítód valóban AC motoros lenne. De természetesen mellékes, hogy én mit gondolok. Szét kellene szedni, hogy mi van benne
-
Teaway
veterán
válasz
donmackó #93346 üzenetére
Ha megtennéd, hogy rálesel a típusára, mert ha D5210-es, akkor azon a Remington mintabolt szerint se AC motor, se ionizáló technológia nincs, csak a levegő kimeneti rácson található egy kerámia-ionos gyűrű, melynek feladata lenne csökkenteni a haj statikus feltöltöttségét.
-
st6969
őstag
válasz
werszomjas #93334 üzenetére
Pont ilyen lapot vettem. Biztos van egy min. fazék alj méret. Nálunk a legkisebb ~12cm, azt viszi. Viszont alacsony értéken ez is kapcsolgat
Ha ezt tudom, inkább az olcsóbb Elux EIV644-et veszem
-
Krend
csendes tag
Üdv újra.
Siguro hűtőkről valakinek van tapasztalata?
Ez a modell eléggé megtetszett [link]
Alzáról nem szeretek nagy összegű dolgokat vásárolni, de most csak a gyártói termék adatlapokat összehasonlítva, ennek a márkának van normális leírása és megfelelő mennyiségű fotót is mutatnak. Ja és be is férne nálam a helyére.
-
Néhány őszi dyson újdonság
-
BigBlackDog
veterán
Kombinált hűtő (Liebherr) esetén mennyire természetes, hogy első bekapcsolás után 1-2 órával csak a fagyasztót hűti ?egyelőre? és a hűtő részt még nem? Fagyasztó még nem érte el a beállított hőmérsékletet. Hibát, hibakódot nem jelez. Kézikönyvet végiglapoztam, de nem találtam erre utalást.
Nem szóltam, -9 fok körül jár a fagyi rész és elkezdett hűlni rohamosan a felső hűtőrész is. -
Gömbike
senior tag
válasz
werszomjas #93334 üzenetére
Nos, az egyszerű válasz: igen, megéri.
Az a tálas megoldás bármelyik sütőnél működik, valamibe teszel vizet és kész.
A tartályos már nyomást csinál a gőznek, legalábbis az Elux-nál. Ott a kimenetre csak rádugom a készülékhez adott pároló üvegtál csatiját és gőzfürdőben van a hús, a zöldség.
De nem is kell mindig az üvegtál, a húsok is szép kérget kapnak.
No meg jelzi a készülék, hogy mikor kéri az utántöltést.
-
werszomjas
addikt
Bosch gőzfunkciós sütőnél van érdemi különbség a kettő között gőz szempontból?
HQG572EB3 - Itt alul van egy kis tál, ahová teszed a vizet
vagy
HRG272EB3 - Itt pedig egy kis csőbe kell tenni
elvileg utóbbi a jobb, kérdés megéri e a felárat. +50kIlletve indukciós főzőlapnál, ha olyat veszek, ahol nincsen klasszik kör zóna, akkor gondolom ez is működik mindenféle méretű lábassal? PVQ631HC1E
-
Gömbike
senior tag
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Mosogatógép tervezek venni. Kicsi a konyha, így keskeny típusok jöhetnek szóba, 45 cm-nél szélesebbek nem férnek be. Színben a fehér és a szürke (összes, nem csak 50 árnyalata jöhet szóba) színek mennek a konyhához. Én szabadon állóban gondolkodom. 200000 Ft, max +50000-ret költenék rá.
Jelenleg ezt tartom a legszimpatikusabbnak: ELECTROLUX ESG43310SX
Tudnátok kérlek ajánlani valamit?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Gömbike #93321 üzenetére
A sűtőből van több ebből a 6os szériából, mindegyik jó, vagy konkréan ez a legjobb választás?
A mikróról nem a legmeggyőzőbb az az 1 szem véleményPersze bele lehet futni mindig egy rossz példányba, de amikor egy legolcsóbb mikrót használok 10+ éve baj nélkül akkor nem szívesen vesz ilyen "drágát" az ember...
A mosogatóépre még várok valakitől ajánlást esetleg.
-
hotkar
senior tag
válasz
Gömbike #93328 üzenetére
Mosógépnél jártam már úgy, hogy a 230V betáp oldalon volt egy zavarszűrő kondenzátor (pontosabban egy blokkban 3 db, a fázis-nulla, fázis-föld, nulla-föld között), ez ment tönkre úgy, hogy melegedett, és átvezetett. Erre meg harapott a FI relé.
Ideiglenesen kiszereltem, megszűnt a hiba. Néz(es)d meg, hátha csak ennyi baja van.
-
Gömbike
senior tag
Kár volt dicsérni a mosogatógépemet.
Februárban tölti be a 18. életévét, s most kért szerelőt először.Minden műxik, csak éppen a FI relét dolgoztatja. Végig is fut a program, csak közben többször meghívást kaptam a villanyóra szekrény kinyitására.
A szerelő kedden jön, véleménye szerint a hibaforrás lekorlátozódik vagy a fűtőszál haldoklására, vagy a szivattyú szimering elöregedésére. Pontos diag akkor lesz. Addig manual.
-
axlfsi
veterán
Kedves fórumtagok!
Hátha valaki tudja, van saját tapasztalata ebben
--->
1 éve is már, hogy vettem az Aldiban a Sodastarhoz való PET palackokat, négyet is mindjár, de sajnos maga a gép nem volt a kínálatban, nem tudtam megvenni, ... és eddig türelmes is voltam, ámbár azóta is várok rá. A tendencia elvileg az volt eddig, hogy évente egyszer volt a kínálatban (tavaly július elején), viszont hiába vártam rá az idei nyáron, nem volt belőle a kínálatban (és a hiánya egyre nyomasztóbb, főleg amióta kéthetente két nagy fekete zsákkal hordom visszaváltásra a palackokat
).
Mivel attól félek, leálltak a forgalmazásával(?) - legalábbis nem tudok másra gondolni -, jobb híján, másik márka után kell néznem. Elsősorban az érdekelt volna, hogy vajon a Sodastar PET palackjai kompatibilisek lehetnek-e más gyártó szódagépével vagy egyértelműen felejtsem el és buktam ennek a használatát, dobhatom őket el?
ELőre is köszönöm!
ui.: valószínűleg buta kérdés, de Aldi termékeket máshol lehet még vásárolni? Gondolok itt olyan hasonló dolgokra, mint pl. Lidlinek is a PS cuccai ezer helyen elérhetőek, nem feltétlenül csak a Lidl-ben.
szerk.: oh, bakker!
... úgy látom, ennek a gépnek nem volt vidám életútja (2019-ben egyszer már cikkezték, hogy befejezték a forgalmazását...)
-
-
Gömbike
senior tag
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki konyhabútort cserélünk és kellne bele sütő, mosogatógép és lehet hogy mikró is. Első kettő beépíthető mindenképp a mikrónál nem fontos, de az is lehet.
Nem a csúcs kell, de legyen megbízható, inkább az ár/érték legyen jó. Az max keret kicsit kitolódhat, de nem bánnám ha akár lefele is menne.-A sütő elektromos kellne, légkeveréses, esetleg grill funkció (bár ez lehet alap az elektromosnál) (max 200e)
Az se baj ha 300 fokot is tud pizza miatt.-A mosogatógépnél a beépíthetőségen kívül nincs nagy elvárásom, dolgozzon jól, legyen rövid, meg eco program is. (max 150e)
-Mikrónál egy kitétel, legyen nagy hogy a popcorn elforogjon. Ha lehet akkor fehér. (max 60e)
Köszi
-
iatti
aktív tag
kedvenc sztorim a szkandiávián szliping-living bóttal volt tavasszal. a két évszakos takarón 8patent helyett már csak a négy sarkán volt. a fejpárnáról meg már elspórolta a belső huzatot. persze csak itthon lett észrevéve, nézegette a rosseb a bótba. de már nem volt kedvem visszavinni. a tv reklámjuk viszont nagyon kafa, micsoda északi életérzés
-
iatti
aktív tag
válasz
st6969 #93308 üzenetére
szinte minden jobb volt.
hol vannak már a jó sportcipők, ruhák. cipőtalp olyan mint a púrhab, gondolom már nincs benne természetes kaucsuk, mint 20-25éve. van olyan nike galléros ingem, mai már nem is emlékszem mikori.15-20éves.? szinte nem engedett a színe semmit. hol gyártanak már ilyet?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kelna91 #93312 üzenetére
Ikeának pont az volt az előnye korábban, h szét- majd ismét összeszerelhetőek a bútoraik (szemben pl. a Jysk-kel, ahol erősen ragasztásra alapoznak több elemnél is), ami felújításnál, költözésnél különösen hasznos tud lenni. Ez már csak fenntartásokkal, óvatosan igaz.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
st6969 #93308 üzenetére
Bizony, legutóbb döbbentem le, h Ikeás bútor ("BESTA" szekrény) összeszereléséhez ebből a jól ismert excenteres anyákból már műanyagokat mellékeltek!
Elég annyi, ha a bútorlapok összeillesztése előtt nem áll jól az egyik (ami könnyen megtörténik ha egy kifelejtett elem miatt bontod, majd ismét összerakod), már törik is...
OK, h kérésre ingyen küldenek pótlást, de az simán 2-3 hét is lehet, így nem segítség, ha nincs otthon pont jó méretű másik.
-
st6969
őstag
válasz
kelna91 #93307 üzenetére
Szerintem:
"Régen minden jobb volt": nem csak a háztartási gépeknél vettem ezt észre, hanem máshol is (pl. a minap a 15 éves Ikea konyhabútorhoz vettem egy kiegészítő szekrényt...persze ez már másik széria, de a kötőelemek olcsósításán majdnem sírtam).
Kínaizás: egyre kevesebbet hallom (de még hallom) negatív jelzőként. De régen is igaz volt, hogy a kínai tud nagyon rosszat és nagyon jót is gyártani, a kérdés, hogy mit fizetsz meg. -
kelna91
senior tag
Annyian mondogatjátok itt, hogy "régen minden jobb volt", hogy kezdem elhinni. Tényleg az az általános, tapasztalatokkal alátámasztott konszenzus, hogy a háztartási gépek ma sokkal rövidebb életűek, mint a 10-15 évvel ezelőtt gyártottak?
Ezzel párhuzamosan továbbra is megy a "kínaizás", miközben Kína majdnem mindenben minőségben beérte, és néhány esetben lehagyta a világ többi részét, pl. drónok, autók. Szóval ezt sem értem, hogy miért minőségbeli szempont ma még, hogy ott gyártanak-e valamit. Ez is konszenzus, hogy a kínai még mindig rosszabb?
-
Gömbike
senior tag
válasz
Dorian #93303 üzenetére
Nos, jelenleg van két Candy hűtőm, ( egy borhűtő [link] és egy kis garázsba való hűtő [link] , egy samu sbs és egy wifi-s LG kombi.
Idén tervbe van még egy sbs, az is LG lesz.
A gorenje fel sem merült, de ha elköszönnek a földi léttől a kis Candy gépek (ár/érték miatt vettem), csak koreai gépet veszek.
-
Dorian
félisten
Nekem 18 éves a Gorenje hűtőm. Elvileg nem-beépíthető, de beepítettem, elöl-alul, meg felül hátul csináltam szellőzőnyílásokat és ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Xbox Elite Series 2 Kontroller AKCIÓ!!! // Számla + garancia //
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest