Hirdetés
- Szólánc.
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz Tyler Durden #10111 üzenetére
Milyen fizikai méretben gondolkozol? Ha nem zavar, hogy egy sámlinyi méretű eszközt húzol, tárolsz, akkor használt iparikat javaslok. Nálunk cégnél Festool van rákötve a fűrészgépre, asztalos üzem.
Otthon 20 éve Philips Triatlon megy, egyedüli hiba, hogy már harmadjára kellett venni a csőre rakható műanyag elemet, amivel a készülékház oldalára lehet akasztani a csövet.
6db nagy, szőnyeges szoba, meg a többi helység. Állat viszont az utóbbi 10 évben nemigen volt bent.Szerk: a szőnyeg típusa sem mindegy: velúr, vagy buklé, tűzött, vagy szövött. Kefés porszívóval tegyél próbát. A kefés nem azt jelenti, hogy fej elején egy kefesor előjön, hanem hogy a fej elejében egy kefehenger forog ezzel lazítva fel a szőnyeg szálait és hatékonyabbá téve a porszívózást.
Hallottam egy nemrégiben tán végbe is ment kezdeményezést, hogy bizonyos teljesítmény feletti háztartási gépeket nem szabad forgalomba hozni Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Morris
veterán
válasz Tyler Durden #10113 üzenetére
Csak halkan kérdezem meg, a szívóteljesítmény alapján vásároltad a korábbi porszívókat?
-
Morris
veterán
válasz Tyler Durden #10115 üzenetére
Ha legalább 300W szívóteljesítményű gépet veszel, akkor az jó lesz. Nem kell vagyonokat költeni rá.
pl[link] vagy [link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tyler Durden #10115 üzenetére
ha sok a szőnyeg, akkor porolófejeset vennék csak
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz Tyler Durden #10129 üzenetére
keress vissza, sokkal jobbakat ajánlottak
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
PainKiller13
őstag
Ilyen árkategóriában a szívóteljesítményt meg a garanciát érdemes megnézni, esetleg, hogy mi mennyibe kerül hozzá (hepa meg a porzsák lehet elég drága is).
Én most vettem Sencor SVC 8 YL-t, szerintem ebben az árkategóriában nincs ami verné, nézz utána.
-
Morris
veterán
Szerintem simán vállalhatóak. Ki kell próbálni ott helyben.
Nekünk samsung SC4020 van. 330W szívóerő és nem volt több 15k-nál anno.Kegyetlenül szív. Emeli a szőnyeget rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
válasz Tyler Durden #10133 üzenetére
510 watt szívóereje van, nagyon erős, hihetetlen alapos.
Én konkrétan innen vettem, illetve vettem hozzá porzsákot és hepát is, nagyon olcsó mindkettő hozzá.
Emeletes házat kitakarítottam vele elég alaposan (ez másfél hete volt), kb félig lett a porzsák, viszont azóta nem volt még takarítva, az előzővel 3 naponta kellett porszívózni.
Illetve 6 év garancia van a motorra.
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
válasz Tyler Durden #10148 üzenetére
Nagyon szívesen mindkettőtöknek.
-
PainKiller13
őstag
válasz Tyler Durden #10185 üzenetére
Szívesen, látom nem csak nekem vált be
-
BB9000
senior tag
válasz Tyler Durden #73778 üzenetére
A Trotec jó márka. Többféle típus kapható belőle, többen forgalmazzák. Vásárlás előtt nézd át az Árukereső -t. Azt tudnod kell, hogy egyik párátlanító sem hangtalan. Kifejezetten erős, monoton zúgása van mindegyiknek. Csak akkor nem zavaró, amikor nincs otthon senki. Aludni mellette nem nagyon fognak a gyerekek, legalábbis az első pár hónapban. Aztán lehet, hogy meg fogják szokni.
Egy másik opció: szárítógépben szárítani a ruhát.
A párásodás csökkentésére alkalmazható még hőcserélős szellőztető rendszer is, de annak kiépítése elég drága tud lenni. -
BBéci
legenda
válasz Tyler Durden #73794 üzenetére
Egyrészt megvárom, amíg megszárad, másrészt a díszkövek közül nem tudom kisöpörni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BB9000
senior tag
válasz Tyler Durden #73790 üzenetére
Mindenképpen az árban számodra elérhető legerősebbet javaslom megvenni. Az ajánlott négyzetméter, csak támpont és folyamatos üzemre lett kalkulálva. Neked a szakaszos üzem miatt szerintem erősebb kell. Minél erősebb, annál kevesebb ideig kell mennie.
- A párátlanítót oda érdemes elhelyezni, ahol a vízpára keletkezik. Ha kiteszed a folyosóra, akkor a szobákban azonnal nem fog sokkal lejjebb menni, de a légmozgással idővel kiegyenlítődik a páratartalom.
Ha a szobákban nincs teregetés, nincs akvárium, nincsen sok növény, akkor ott nem keletkezik sok pára se, és a kiegyenlítődés miatt pár nap alatt a szobákban is beáll az egészséges páratartalomszint.
- Ha van olyan szoba, ahol rendszeres a teregetés és/vagy akvárium miatt nagy a kipárolgás, vagy sok a növény, akkor oda is javasolt egy kisebb párátlanítót tenni a folyosói nagyobb teljesítményű párátlanító mellett!
- A párátlanító elhelyezésénél az is fontos szempont, hogy abba a légtérbe kell elhelyezni, amelyikben a legtöbb levegőmennyiséget tudja megmozgatni. A folyosó azért előnyös, mert annak a legnagyobb a térfogata /legalábbis ott,ahol én lakom /[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Tyler Durden #73806 üzenetére
Legszurovel egybe igy gyanusan olcso. Egy igazan jo legszuro (dyson, daikin 150-300k) Nezz ra a Midea legnagyobb gepere (bar ez csak paramentesito)
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
válasz Tyler Durden #73809 üzenetére
A Trotecet nagyon ajanljak paramentesitonek. Nekem az ilyen alacsonyabb arak mindig gyanakvasra adnak okot.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Tyler Durden #73809 üzenetére
Múlt héten vettünk mi is, igaz nem trotec, hanem aldi márkásat. 55ezer volt, 4 literes tartálya van, eddig egész jól működik, a hangja sem annyira zavaró, halkabb mint vártam, igaz mi fürdőben használjuk ajtót becsukva. Persze lehet, hogy a drágább gépek hatékonyabbak, fene tudja..próbára teljesen megfelel nekünk.
-
BB9000
senior tag
válasz Tyler Durden #73806 üzenetére
Összehasonlításkor ne a négyzetméter adatokból indulj ki, hanem a teljesítmény adatokból, amit liter/ 24 óra egységben adnak meg.
Az általad most kinézett Rohnson párátlanítási teljesítménye a terméklapja szerint 16 liter/24 óra. És ez kerül 77,5K-ba.
Ezzel szemben az általam javasolt Trotec TTK 95 E 30 liter/24 óra és 105K-ba kerül. Valamint nagyon vonzó áron van most a WDH 930. 40 liter/24 óra és 104K-ba kerül.
Ezektől a liter/24 óra adatoktól nem kell megijedni. Ez nem jelenti azt, hogy neked majd túl sűrűn kell ürítened a tartályt. Az életszerű használat során jóval kevesebb vizet tud kiszedni a levegőből. A gyári adatokból arra lehet következtetni, hogy a TTk 95 E hűtőbordái kétszerakkora felületűek, tehát kétszer jobban dolgozik neked.[ Szerkesztve ]
-
Safranek
aktív tag
válasz Tyler Durden #73817 üzenetére
A WDH az típus, gyártója Aktobis.
„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
Elemental
addikt
Nekünk ez a gree van. Elég brutál.
-
BB9000
senior tag
A Trotec-et jobban ajánlom, de a terméklapján láttam, hogy éppen nincs raktáron, ezért hívtam fel a figyelmed a WDH-ra. Azzal nincs személyes tapasztalatom, de német cég gyártja és jó cég forgalmazza itthon. Megér kétszer annyit, mint az Aldis, mivel a teljesítménye is kb kétszeres. 100K feletti termékekre a fogyvéd. törvényben meghatározottak szerint 2 év jótállás vonatkozik. (Magánszemély vásárlása esetén! Ha cégre veszed, akkor már csak 1 év ! )
-
salieri.
őstag
válasz Tyler Durden #73892 üzenetére
Köszönöm, akkor miben hátrány ez a combo gép a külön szárító-mosógépekhez képest?
-
ph_5.5
aktív tag
válasz Tyler Durden #73857 üzenetére
Tudom, már négy napos a válaszod, de talán nem késő...
Sok évig használtunk Trotec páramentesítőt. Hozza a gyári adatokat, sok vizet képes eltávolítani a levegőből. (TTK 75E típus) Most is megvan... néha megy - de már nem a házban. Ami biztos, nagyon hangos. Remek alvó vagyok, de a páromat zavarta... Ezért lett az a döntés hogy keressek valami halkabb kivitelt.
Gree GDN sorozat lett. A Trotec egyszerű mint a faék. A tetején van egy tekerő kapcsoló amivel a bekapcsoláson kívül szabályozod hogy hol legyen a páraszint. Egy optimal szint van jelölve és kész. De hogy közben hol jár a gép, mennyi az aktuális páratartalom ahoz kellett külön műszer.
A lényeg hogy a Gree szebb (van akinek ez is fontos ) . Azt a designt követi mint a spilt klímái. A felső rész tele érintőkapcsolóval ("billentyűzár" is van ) Több fokozatú lehet a páramentesítés erőssége és van csendes mód. A kifújó rész pedig lehet állandó vagy billentheti munka közben a rendszer. Van pl ruhaszáíró üzemmód is nevesítve.
A Gree mellett pár méterre már lehet aludni, a Trotecnél ez esélytelen. (anno megmértem hogy melyik hány db-t tud valós körülmények között, de már fejből nem mennek az értékek)
A Gree év eleji beszerzés, pár hónapot ment eddig, de sokkal átgondoltabbnak látom mint a Trotecet. Az viszont igaz hogy ő már 7 éves és pár szétszedéeses pucoláson kívól nem kellett foglalkozni vele. Mindkettő tud lefolyóba is vizet vezetni a tartály megkerülésével... de pl a tartály a Greenél átgondoltabb kivitelezés. És szól ha tele a tartály (idegesítő zenét játszik- ami azt hiszem kikapcsolható)
Szóval én ránéznék a helyedben a Trotec megrendelés előtt a Gree cuccaira is. A kiszedhető vízmennyiségen túl a kezelhetőség, esztétikum is számíthat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Fujifilm X
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest