- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Gömbike #75398 üzenetére
Nálunk felesleges az SBS. És kell a fagyi része is a feleségemnek ami eddig kb 100 literes volt. Felesleges a 2,5-szerese. Nem a konyha része a gép. A mélysége nem érdekes viszont a szélessége max 70 cm. Viszont nekem fontos hogy legalább D energia besorolású legyen. SBS-ben az meg drága móka nekem.
Nekünk ez az egy kombi hűtőnk van. A másik egy fagyasztó láda.... 300l-es. Szóval anélkül meg kevés. -
Gömbike
senior tag
válasz
7Heads Drago #75395 üzenetére
Sbs nem fér el? Van olyan, ami csak 60 cm mély [link] , így nem “lóg “ ki a sorból. Sokkal praktikusabb és hasznosabb, mint a tucat kombi. Van hely mindennek, ráadásul sokkal jobb az összhang.
Mi kettő kombit váltottunk le egy normál méretű sbs hűtőre [link] , imádjuk a belterének a nagyságát, s az az egy kevesebbet fogyaszt, mint az előző kombikból csak az egyik.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata alábbi két levegőtisztítóval kapcsolatban?
TROTEC AIRGOCLEAN 250 E
PRÉMIUM LEVEGŐTISZTÍTÓ 65 M2Egy 60 m2-es lakás 25 m2-es helyiségébe kellene, dohányfüst és magas illóolajtartalmú fa finom fűrészporának megszűrésére.
Ez egy műhelybe lenne, ahol kézműves dolgok készülnek fenti tulajdonsággal rendelkező fából.Köszönöm előre is a segítő válaszokat.
-
Hauptmann
veterán
válasz
7Heads Drago #75393 üzenetére
Hasonló van, KGBNsfd 5223.
-
7Heads Drago
veterán
Kombi hűtő kellene. A liebherrnél tetszik a polcok variálhatósága és hogy van külön palacktartója. Sokan dicsérik a Samut is csak ott pont ezek hiányoznak viszont olcsóbb lenne. A jelenlegi Samut 2 hetente olvasztani kell, mert lefagy. Szar a tömítése az ajtónak és rozsdás is. (kb 8-10 éves)
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Ilyen hűtőszekrénye van már valakinek? Liebherr CNsfd 5233
Ezt néztem ki. Az onlinemárkaboltban most 276.000 lenne kedvezménnyel és 5 év garival... -
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Ide is bedobnám, mert lehet, hogy első körben rossz topicba írtam
Kombinált mosó-szárítógép vásárlásával kapcsolatban kérnék némi segítséget. A Beko HTV8736XS0 gépünk romlott el 1 év után. 4x javították, a hiba ugyanaz, MM csereutalványt kaptam. 2021-ben 150-ért vettem a gépet, most 215 körül van Mediaban, de nem szeretnék megint Beko-t.
Ami fontos:
- minimum 8/5-ös kapacitás
- ne zabáljon túl sok vizet/áramot
- korrekt szárítás (ne nedvesen vegyem ki a dobból a ruhákat, mint a Beko-nál)
- megbízható legyen
- 1400-as fordulatú centriA keret 180 körül van, ennyiért nincsenek csodák. Kicsit körbejárva a témát LG/Samsung/Gorenje maradt a kalapban. LG-re nagyon sokan panaszkodnak, hogy szárítás után büdösek lesznek a ruhák és brutális gyűri, illetve van olyan gépük, ami csak indítás után írja ki a várható programidőt (érthetelen). Nem tudom mennyire állja meg a helyét az említett néhány kritika, vagy csak árukeresős hisztiről van szó.
A Gorenje WD2A164ADS-t néztem ki, de nem sok tapasztalat van a neten erről a gépről. Gorenje-kben megbízom, sose volt gondom egy gépükkel sem. Vagy annyira nem ajánlott és nézzek helyette inkább LG-t? Samsungról még kevesebb infóm van, de az eladó azt mondta az Euronics-ben, hogy a dél-koreaiak jó gépeket raknak össze. Köszönöm a válaszokat!
-
Gömbike
senior tag
válasz
pipijoe1 #75384 üzenetére
A feleségemnek 10 éves lesz a gépe februárban. Akkor ezt vettük: [link] Elég gyakran csinál tortát, sütiket, tésztákat, stb. 10 éve akciósan került 60 ezer pénzbe a MM-ban. Ami most ugye kb 110-130-nak felel meg.
Érdekes még, hogy műanyag dolgokat látok benne belülről, de az olyan kemény anyagból van, hogy szinte semmi kopás nem látszódik. Pedig minden héten meg van dolgoztatva. Cukorbeteg, speciális lisztet használunk, bolti átlagos lisztet nem veszünk.
Tökéletesen teszi a dolgát, de ha majd cserélni kell, Kenwood irányába fogunk nézelődni.
-
pipijoe1
csendes tag
Sziasztok!
Feleségemnek szeretnék konyhai robotgépet venni, rákattant a kenyérsütésre kb 60-70 dkg lisztet használ egyszerre.
Legfőképp dagasztásra lenne használva, majd minden másnap.
Visszaolvasva a fémbelső a fontos és az erős motor.
Ezt néztem ki: https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sencor-stm-6351gr-konyhai-robotg%C3%A9p-1246924.html
Viszont elég vegyesek a felhasználói vélemények. Használ valaki ilyet?
Tudom a KITCHENAID biztos bírná, de a keretet meghaladja.
Esetleg kb 80 körül tudnátok ajánlani valamilyet? -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
ha nem aquastop-os egy mosógép, utólag csőcserével orvosolható ez? vagy kell ahhoz a gépen is előkészítettség?
-
talpas
aktív tag
Hajszárító.. Ha a kezed elfogod venni előle, mikor közelre tartod, akkor attól melegebb nem kell. Persze nem egyformák a h.szárítók sem, nekem eléggé felmelegítette, ráadásul üveglapos hátsó volt. Erre külön ne költs, a célnak meg kellene felelnie.
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Milyen hőlégfúvót érdemes venni a mobiltelefon szétszedéséhez?
Előre is köszönöm a választ! -
BB9000
senior tag
válasz
trialboj #75372 üzenetére
Amit igény oldalon felvázoltál, annak a JIMMY PowerWash HW8 Pro felelne meg, de a megadott pénzügyi keretbe csak egy Xiaomi Jimmy SF8 fér bele. Az is elég szűkösen.
-
trialboj
őstag
Hali, eléggé elvesztem a morzsa porszívók világában, nem tudom már mi a jó és mi a gagyi.
Ajándékba vennék egy 2 gyerekes anyukának, olyat ami vizet is félszív, és nem csak 5-10 perceket megy.
Max keret 45-50k de ez abszolút plafon.
Köszi -
BB9000
senior tag
válasz
Grande Ale #75369 üzenetére
Lehet pl. szivárgás érzékelő hiba, vagy lehet, hogy ténylegesen szivárog belőle a víz és azért nem mosogat. Szét kell szedni és megnézni, majd megpucolni vagy cserélni az érzékelőt illetve megszüntetni a szivárgást.
-
BB9000
senior tag
válasz
papafater197 #75367 üzenetére
Szerintem nem éri meg a javíttatás, mivel már elég régi darab, kiszolgálta az idejét, ráadásul energiapazarló technológia. (kondenzációs) Én lecserélném egy hőszivattyús Mielere!
-
Grande Ale
őstag
Unokaöcsém mosogatogepe nem akar elindulni. Egy Whirlpool gép, kb. kilenc éves, de max ment tízszer. Néha elindította, hogy menjen azért egyet egyet. Most beszivja a vizet, majd kiszivattyuzza, nem indul el a program. Mi lehet ez?
-
Hauptmann
veterán
válasz
papafater197 #75367 üzenetére
Fuss vele egy kört, ha épeszű áron meg lehet javítani, én megcsináltatnám. Azok még jó Mielék.
-
papafater197
tag
Sziasztok!
Van egy Miele kondenzációs szárítónk,nem mai darab(novotronic T653C,kb 20éves
Sajna most megadta magát ,nem fúj meleg levegőt. Szerintetek érdemes megjavíttatni,vagy inkább csere újabb szárítóra, Bosch vagy Elektrolux....? -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék Tőletek kérni.
Ezen a héten vásároltam egy LG MH6565CPS típusú mikrohullámú sütőt. A működésével minden rendben van, azonban észrevettem, hogy használata közben a lakáson belüli Wifi a közelében belassul vagy meg is szűnik teljesen, emiatt kicsit aggódok, hogy sikerült venni drágán egy új nem kívánatos sugárzó eszközt.
Van valakinek ilyen hasonló tapasztalata, esetleg tanácsa, hogy mi tévő legyek?Köszönöm szépen előre is!
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
mosogatógépet szeretnék venni/beépíteni. A konyhabútort az előző lakó rakatta be, de azt mondta, hogy ki van alakítva neki a hely. 49,8cm széles // 84,3cm magas a munkapult alsó éléig // 82,5cm magas a munkapult alatt lévő lecezés alsó éléig (de ez szerintem nem tart semmit, ki lehet szedni) // 55,3cm mély ajtó nélkül a korpusz külső éléig.
Teljesen vakon vagyok ezekkel a gépekkel kapcsolatban, így nem írnék igényeket, egy alsó-középkategóriás gépet keresek, amit ide be lehet építeni.
Bármilyen építő jellegű hozzászólást szívesen veszek.
köszi
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Kinek mi a véleménye erről a forró levegős sütőről?
Egy néha 2 emberre szeretnék sütni benne, tudom nem egy prémium kategóriás, de használ valaki esetleg ilyet, vagy hasonlót?
Köszi szépen. -
Puma K
nagyúr
Korábban volt alatta egy vékony barázdált felületű gumiszőnyeg. Azon hangtalanul tette a dolgát. Csak mivel már az idő eljárt afelett a szőnyeg felett ezért kikukáztuk.
Gondoltam jó lesz az Obis szőnyeg. De azon jobban berugózik.
Ha kézzel tartom a mosógépet centrifugázás közben akkor elhalkul és érződik, hogy miniméterek kellenek csak hogy ne csinálja.
Nem értek hozzá, de ezt az Electrolux mosógépet 2018-2019-ben vettem. Ennyi idő alatt a lengéscsillapítója tönkrement volna?
-
Puma K
nagyúr
Helló,
valaki vett már ilyet: Electrolux rezgéscsillapító lábak mosógéphez, 4 db
Esetleg van ezzel a lábakkal tapasztalat? Mennyire tartós?
Korábban vettem egy gumiszőnyeget az Obi-ban, de azon még jobban berugózik a mosógép.
-
pjen
félisten
válasz
papafater197 #75348 üzenetére
EW8H357S
-
pjen
félisten
válasz
papafater197 #75346 üzenetére
Hát eddig igen. Azt hiszem harmadik éves, de eddig nem volt vele gond, pedig heti 6 adag mindíg lemegy rajta.
-
pjen
félisten
válasz
papafater197 #75342 üzenetére
Az eluxban 3 ré tegű szűrő ami egy mozdulattal kivehető és tisztítható. A hőcserélőt porszívozzuk.
-
arcsin
senior tag
válasz
papafater197 #75342 üzenetére
A bosch a felso viztartálybol ereszt egy kis vizet az also höcserélore a program végén. "Kimossa" magyarán. De ez bármelyik mokusvakitos leírásban benne van. Ha tényleg utánanéztél volna még youtube video is van erröl.
-
papafater197
tag
Sziasztok! Szárítógépet szeretnénk venni,hőszivattyúst. A sok sok olvasás után a BOSCH vagy az ELEKTROLUX lenne a nyerő. Ami az Elektroluxban zavar, hogy nincs szűrő alul a hőcserélőnél, míg a BOSCH ezt megoldotta valahogy, bár nem tudom mennyire hatékony....Szóval tapasztalatokra lenne szükségem! Köszi Nektek! Szép napot!
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem idevágó a kérdésem, de talán még ide illik a legjobban: itt a Ph-n szerintetek hova lenne érdemes írnom, ha egy háztartási gépet szeretnék beáraztatni? Láttam, hogy sok beárazós topik van, csak hát háztartási gépest nem találtam...
-
törölt tag
Sziasztok!
Vásároltam egy beko mini frost hütöt .
ennél már bevan épitve a hütökondenzátor rács,az lenne a kérdésem,hogy az normális ezeknél a új hütöknél,hogy fél órát leáll utána megint elindul a kompresszor?
hütéssel semmi probléma nincs jól hütö csak nekem ez furcsa a régi hütöhöz képest.
a régi hütömnél még hátul kint volt a kondi rács nem volt beépitve, 3-5 óra hossza alatt nem kapcsolt a kompresszor a régi hütömnél.
az újnál meg fél óránként bekapcsol.
-
BBéci
legenda
válasz
OPiiPO #75333 üzenetére
Ismétlem, a marketingszövegre írtam, hogy mókusvakítás.
Erre miért nem válaszoltál: "Nevezd aminek akarod, én azoknak hiszek akik abból élnek, hogy ezeket használják. Ion, kerámia, turmalin, a paraszt meg vakul. De persze vegyétek vigyétek mert ez a jövő.Ha lesz hozzá ingerenciád, szedj szét egyet és világosodj meg."?
-
BBéci
legenda
válasz
ManUnited #75330 üzenetére
Te sem vagy csúcson szövegértelmezésben.
A Babyliss marketingszövegére írtam, hogy mókusvakításnak tűnik, nem magára az ionizálâsra. Levi írt némi konkrétumot, vele vitatkozz!
Kipróbálás nem lesz, mert maximálisan elégedett vagyok a 20 éves AEG-vel, nincs elektromos töltése a hajamnak. -
ManUnited
aktív tag
-
Melorin
addikt
Fritőzbe való olajat honnan lehet beszerezni netről? Megőrülök, hogy nem találok sehol ilyesmit.
-
BBéci
legenda
válasz
s.csanyi #75320 üzenetére
Bajok vannak a szövegértéseddel.
Ezt írtam: "Majd amikor a fodrászok 99%-a olyat fog használni, akkor elhiszem, hogy az a tuti."
Ez nem jelenti azt, hogy akárhány fodrászt megkérdeztem. Viszont még egyetlen fodrász kezében sem láttam ionos mókusvakító gépet. Vajon miért? Nem, nem azért, mert csukott szemmel vágatok hajat és elfordítom a fejemet, amikor például a Lurdy fodrászata előtt ballagok.#75322ribarszki
Lehet, hogy számodra elfogadott a gyártó szó helyett a márka, én kigyomlálom, ahol tehetem. Sajnos úgy terjed, mint a koronavírus.Azért jeleztem a kétkedésemet (semmiféle vitába nem állam bele), mert meg akarom óvni a topiktársakat a felesleges pénzkidobástól, attól hogy bedőljenek a marketingszövegnek. Lásd Levi 75312 sz. hozzászólását!
-
nagylaci32
tag
Nagyon visszatetsző ez a viselkedés. Azt írod a marketingszövegre, hogy nem hihető, de helytálló érvekkel alátámasztani már nem tudod. Helyette belekötsz abba, hogy szerinted rosszul használ valaki egy szót. Ezután még kikéred magadnak, hogy veled aztán ne játszadozzanak, pedig végig kulturáltan és jogosan kérdeztek tőled. (A témához egyáltalán nem tartozó nagyzolást nem is említve.)
Egyébként szerintem sem szabad vakon hinni a marketingszövegnek, de ez esetben még nem látom megalapozottnak a kételkedést. -
s.csanyi
csendes tag
Felesleges ebbe belekötni, mert jól fogalmaztam.
De így hátha jobban átjön: Melyik az a márka amit előnyben részesítenek és nem ionizált levegőt fúj? Direkt nem azt írtam, hogy melyik márka melyik modelljét használják mert feltételezem nem mindenki ugyan olyat használ.
Viszont Te konkrétan tudod hogy nem olyat használnak ezért érdeklődtem, hogy melyik az.
Fölösleges megkérdeznem mert Te úgy is megkérdezted a fodrászok 99%-át.
Ide is bemásolom hátha fentebb nem vetted észre:
Az a baj, hogy nem mondod el melyik részével van problémád. Maga a ESD és az ionizált levegő kapcsolata? Az hogy olyan készüléket be lehet szerelni hajszárítóba ami ionizált levegőt csinál? Ennek a megvalósítása túl költséges lenne, ezért biztos nem rakták bele? Egyszerűbb lenne ha megírnád: "Azért nem lehet ionizált levegős a hajszárító mert...? "
Jó lenne egy kis konkrétum mert egyelőre azt mondod hogy azért hülyeség ez mert CSAK.
Én elfogadom ha hülyeség viszont azt hittem lesz valami érv is mellé. -
s.csanyi
csendes tag
Miért, nem olyat használnak? Melyik az a márka amit használnak és nem ionizált levegőt fúj? Nem kötekedés képen csak információ miatt.
(Szerk.: Az a baj, hogy nem mondod el melyik részével van problémád. Maga a ESD és az ionizált levegő kapcsolata? Az hogy olyan készüléket be lehet szerelni hajszárítóba ami ionizált levegőt csinál? Ennek a megvalósítása túl költséges lenne, ezért biztos nem rakták bele? Egyszerűbb lenne ha megírnád: "Azért nem lehet ionizált levegős a hajszárító mert...? ")
-
Dorian
félisten
Csak részben tudok válaszolni, mert nem én használom.
2 kisgyerek mellett nálunk is van mit takarítani.
Nem kell feltörölni, nagyon kevés nedvességet hagy a padlón pár perc alatt felszárad.
Laminálra párszor használtuk, de (talán itt) írta vki, h nagyban gyorsítja a tönkremenetelét, így mondtam, h ott csak ritkán használja. -
sonar
addikt
-
s.csanyi
csendes tag
A levegő ionizálása létező dolog, ESD érzékeny alkatrészek közelében is alkalmazzák. Megszünteti az elektrosztatikus feltöltődést, ESD érzékeny alkatrészek gyártásakor vagy azokkal végzett munkálatakor alkalmazzák ahol a földelés vagy az ESD kisülés megakadályozása másképp nem lehetséges.
Az hogy az adott hajszárító valóban képes-e ionizált levegőt fújni nem tudom megállapítani, de maga az elv valós. -
s.csanyi
csendes tag
Sziasztok!
Kontakt grillt szeretnénk vásárolni.
Láttam hogy már olyanok is vannak amik automatikusan beállítják a sütési időt és hőmérsékletet az alapján hogy milyen vastag az étel, milyen típusú ételt akarok készíteni és mennyire megsütve azt.Legtöbb találat és videós bemutató a Tefal Optigrill-re van. Videók és elmondások alapján tényleg jónak tűnik, de aminek relatíve nagy a sütőfelület az elég drága. Más márka is árul ilyen tulajdonságú készüléket, hasonló méretben.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes a Tefal-ért magasabb árat kiadni mert annyival jobb is vagy kisebb márkák is lehetnek jók és esetleg csak a Tefal mint márkanév miatt drágább.Ezzel a kettővel szemezek:
Philco PHGR 9000 Kontakt grillsütő [link] 45 590 Ft
TEFAL OPTIGRILL+ XL GC722D34 [link] 73 590 FtLeírás és a használati kézikönyv megnézése után azt mondanám, hogy lényegi különbség nincs a kettő között, ráadásul Philco szétnyitva is használható és a sütésre is több tipp és tanács van hozzá mint a Tefal-hoz.
Tehát kontakt grillből milyet érdemes, tényleg ennyire jó a Tefal mint amilyen drága vagy jó eredményt lehet elérni kisebb márkával is?
Előre is köszönöm!
Üdv.: Sanyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Formula-1
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Automata kávégépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged