- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz26
senior tag
A mozim hátsó szekcióját újra kellett gondolnom, mivel a monitor dobozokat költözés után nem tudtam jól elhelyezni, ezért lesz helyettük bi-/dipole (a felállás az marad 5.1). Egyrészt örülök, mert mindig is szerettem volna kipróbálni + most már végre van értelmes hely a hallgatói pozíció mögött is, de azért sajnálom is a GS10-eket...
Két kérdésem lenne:
Mennyire számít szentségtörésnek mögém és nem oldalra tenni a bipole sugárzókat? Aki dipole dobozokat használ gyakorlatban milyen magasságba érdemes raknom őket (thx ajánlást olvastam
)?
-
Dorian
félisten
Ja azt nem tudom írtam-e, hogy a kábel (látszó) vonalvezetése kizárólag az ajtótokok mentén, majd a csempe felső peremén megy, tehát az egyenességet amennyire így lehet ezek megadják.
Megpróbálom a kétoldali ragasztót, bár elég kétesélyes, h megtartja-e, ha nem akkor jön a köv. megoldás.Közben agyaltam: tuti nem fogja megtartani. Szóval jön a kábelrögzítő, aztán, ha megundorodom esetleg a látványtól, becsatornázom. Bár nem hiszem, képes vagyok egészen igénytelen is lenni
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Dorian #128293 üzenetére
Nem tudom ki lehet-e nyílegyenesre feszíteni az általad írt módszerrel.
Ha van időd, kedved akkor valamilyen kicsi sarokszegővel is érdemes lenne megoldani. Olyannal ami mögött van annyi hely ahol elfér az utp. Vagy ha nem fér, szikével csinálsz nagyobb helyet. Ha maradt javítófesték, színre is festheted. -
access_denied
senior tag
válasz
Vikthor #128290 üzenetére
Én per pill. nem veszek semmit, mert minden megvan. Még a 4K tévé is. És nem kell rájönnöm arra, hogy valami nem stimmel vele, mert kellő alapossággal szoktam vásárolni.
Nem akarok mutatni 85-100" tévét, miért tenném? Van sötét moziszobád, ahova jó a projektorod, nyilván ezért vettél azt. Korábban említettem a kompromisszumot. Ha nem kellene kötnöd, akkor vettél volna egy 4K/ 8K akárhánycol tévét.
"Voltaképpen mivel ez egy mozis topik, a filmeket vetíteni érdemes, a TV megmarad az időjósnak és a híreknek kb."
Megint egyedi igények. Tudod van, aki nem tud kellően besötétíteni, van, akinek a filmeket és a híreket is tévén nézi. Puttó, ugye? Ja értem, menjek át a bögreszett topikba...
Ne csak a saját igényeiteket akarjátok másokra ráhúzni, próbáljátok elképzelni azt is, hogy mások előtt esetleg más célok lebegnek. Nincs olyan hogy ideális. Senkinek. Soha nem is lesz. Lehet ahhoz közel lenni, el lehet távolodni tőle, mert közben kompromisszumokat kell kötni.
-
Dorian
félisten
Mielőtt túl nagy lesz a topikban a "felbontás", közbeszúrnék egy más kérdést:
UTP kábelt vezetek el ajtótok mellett és csempe felett. Mivel rögzítsem oda? A "kend be ragasztóval" nem pálya.
-
válasz
access_denied #128288 üzenetére
Ja hát felőlem azt veszel magadnak amit akarsz, csak max később rájössz, hogy vmi mégsem stimmel vele, ha nem olyan, ami megfelel az általunk leírtaknak és az optimális elvárásoknak. Én spec használtan vettem a cuccaimat, leszámítva a hangfalakat, mert abból nem volt használtan. Csak a proji+vászon volt 600 ropi, ez még mindig olcsóbb bármelyik TVnél, ráadásul mutass nekem 100"-es vagy akár 85-90"-es TV-t ilyen árban. Voltaképpen mivel ez egy mozis topik, a filmeket vetíteni érdemes, a TV megmarad az időjósnak és a híreknek kb.
Ami meg a nagyobb felbontást illeti (FullHD -> 4K), ha növeljük a felbontást de a képátló marad, akkor mese nincs közelebb kell ülnünk a kijelzőhöz, mert a szemünk felbontása is fix. Vagy ok, mehet a 4K, de akkor jóval nagyobb kijelző kell ahhoz, ha nem akarunk közelebb menni a kijelzőhőz.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #128287 üzenetére
A THX ajánlásban benne van a látószög is, méghozzá nagyobb súllyal, mint a felbontás. És erről feledkeztem el az előbb. Ha annyira közel ülünk egy 4K/UHD képhez, hogy értelme legyen a pixelsűrűségnek, akkor a két széle között olyan vadul kell forgatni a fejünket, mint a teniszbíróknak.
-
access_denied
senior tag
válasz
Tamoo #128282 üzenetére
#128282 Tamoo
Nem mindenkinek telik külön moziszobára. Ideális beállításokat is ennek megfelelően elég nehéz fenntartani. Mindennek meg lenne a helye, aztán, toljuk egy kicsit hátrébb, hogy több hely legyen, picit magasabbra, hogy ne verjem bele a fejem, stb. A házimozizók jelentősen nagyobb része kompromisszumokat köt.
#128283 BBéci
Elhiszem, de ez nem magyarázza azt, hogy ne lenne a 4K tvnek értelme akár most, napjainkban.
#128284 Vikthor
Ezt most nem értem, korábban tisztáztuk a nézési távolságot. Amit írsz igaz, ha az emberek mindegyike akkora pénzmaggal rendelkezne ami mellett nem kellene kompromisszumokat kötniük. De sok esetben nincs így.
Tehát akkor mire is értetted azt, hogy "hú eza sok "hülye" mégis tud vmit..."?
-
válasz
BBéci #128286 üzenetére
Vmi olyasmi, mondjuk a THX viewing distance kalkulátora szerint 3,5m nézési táv kell a 100"-es vászonhoz ha fullHD a kép, nos ez megvan, tudjuk garantálni a nappalinkban és a surround hanghatás rovására sem megy. Mivel házimoziról van itt szó, emiatt a képi és a hangi világ optimális betartását együtt kell, "illik" kezelni. A régi Samsung 46"-os fullHD LCD TV-met max 1,5m ig tudom "élvezni" itt még látom a külön pieleket, ennél messzebb mennék már mindegy lenne h 720p vagy 1080p-s panellal lenne szerelve. Mondjuk ez az én szemem persze.
-
válasz
access_denied #128281 üzenetére
Az emberek hajlamosak szélére söpörni azt a tényt, hogy TV-t vagy vásznat a nézési távolsághoz veszünk, nem pedig másképp. Csak így lehet vmi optimális. A nézési távolsághoz kell kiválasztani a megfelelő felbontású és átmérőjű kijelzőt. Ha nem így történik, akkor igen hamar rájön az ember, hogy hú eza sok "hülye" mégis tud vmit...
-
BBéci
legenda
válasz
Teljesen komoly.
Amikor itt volt nálam tesztelésen a Samsung eggyel csúcs alatti, 55 colos UHD tévéje, 10 napból mindössze 5-6 órát volt kint a dobozából. Amint véget ért a mérés, tesztelés, visszacsomagoltam és inkább néztem a full HD plazmámat.(#128282) Tamoo
Az első mondatod telitalálat. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Ez úgy szokott működni, hogy onnantól van értelme hogy az illető is meglépte.
Ilyen lesz a 4k, ilyen lesz az Atmos.
Jó persze arra valóban lehet hivatkozni, hogy egyelőre kevés a tartalom vagy nincs meg az ideális a nézési távolság hozzá. Bár a rossz akusztika se tartja vissza az embert házimozi vásárláskor.
-
access_denied
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128279 üzenetére
Bocs, de ez a topik tele van többmilliós cuccokkal, akkor nehogy már megrázó legyen a közel dupla ár az fhd és a 4k között.
Nyilván előnyös, ha a 4K tévé mellé még szemed is van, mint ahogy ha többmilliós hifit veszel, akkor legyen hozzá füled is.
Most azon erőlködtök, hogy bebizonyítsátok, hogy nincs értelme a 4K tévének? Komoly?
-
BBéci
legenda
válasz
access_denied #128278 üzenetére
"egy 55" 4K tévén kb. 2 méterről érezhető a 4K és fhd közötti különbség"
Igen, valóban, nem állítottam az ellenkezőjét. De nem erről volt szó.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
access_denied #128278 üzenetére
“ahol a kameramen nem alkohol befolyásoltság alatt rángatva a kamerát forgatott, vagyis van némi statikusság a felvételeken igenis tudna pluszt adni a 4K felbontás.”
Igen tudna,de .....
Amugy meg (a korábban irt “paraméterekkel”) ha 65”-ban is gondolkodunk,akkor is közel a duplája az ár az uhd és fhd között,igy akinek ez megéri az vegye,nem vagyok a “fejlődés” ellen,ha van értelme.
(....és mellesleg örülök,hogy minden 4k TV tulajdonos “sasszem”
)
-
access_denied
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128276 üzenetére
Kellően koros vagyok, a szemem se a régi, de egy 55" 4K tévén kb. 2 méterről érezhető a 4K és fhd közötti különbség. Ez a topik folyamatosan a maximalizmusról szól, akkor mi akadályozza meg a vásárlót abban, hogy vegyen egy 65" vagy akármekkora tévét és nézze 2,5 méterről a párjával? Vagy csak moziterem és projektor 100000 lumen fényerővel létezik, köztes megoldás nincs?
Szerintem azokat a filmeket, ahol a kameramen nem alkohol befolyásoltság alatt rángatva a kamerát forgatott, vagyis van némi statikusság a felvételeken igenis tudna pluszt adni a 4K felbontás.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nemir Ombe #128276 üzenetére
magam részéről a HDR-t vitatom. projik, LCD TVk esetében olyan messze van a dinamikahatár, amiken a világon semmit nem hozhat a HDR. amikor meg meglátom a HDR-t gyártó algoritmusokat, rendesen csóválom a fejem. a 8bit meg talán csak a legeslegdrágább projik esetében lehet limit.
OLED meg egyelőre távoli még a mainstream kategóriában.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
access_denied #128272 üzenetére
Igaz amit írsz,de mindebből egy átlagos felhasználó (55”-os 4K TV 3m-ről nézve),mit lát.
Persze 1.5m észrevehető és lényeges a különbség,de “normál felhasználás” esetén már nem biztos és elég hülyén nézne ki egy 4 fős család 1.5m-re a TV előtt,ahogy “4k”-zik.
(az esetleges hdr és jobb szinmélység előnyeit viszont nem vitatom,de ezekhez megfelelő anyag is kell(ene) és itt nem a 4k-s házi- és jutyub videókra gondolok)
-
Dorian
félisten
válasz
Az előbb írtam le az okokat...
-
claire78
senior tag
válasz
+1
-
access_denied
senior tag
válasz
BBéci #128262 üzenetére
Ez a komment tetszik. Nincs értelme a 4K-nak, "mert semmi olyan pluszt nem ad, ami hiányzik a full HD-ból".
Majd jön a nyomaték: "Legalábbis nekem, és azoknak, akikkel együtt szoktam tesztelni, akik szakmabeliek, vagy hobbijuk a filmnézés."
És a vége: "Tévében nulla az értelme".
Az fhd-hoz képest kétszeres pixelsűrűséget ad a 4K. Ez az a plusz amit Te és a szakmabeli tesztelőid nem látnak. Tévében is, ahol szerinted 0 az értelme.
Ez számotokra azért szerencsés, mert nem kell 4K tévére pénzt kidobni. Pont úgy, mint a gyengébb hallású emberkének a több milliós hifire, hisz úgyse hallja a különbséget.
Még egy középszerű 4K kamerával felvett tartalom is elképesztő részletességet ad a sima fhd-hoz képest.
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128270 üzenetére
"AVR 151S is a 5.1-channel, networked audio/video receiver that provides you with four 3D-ready HDMI® inputs with 4K pass-through"
forrás: [link]
Nem tudja a 4K pass-through-t! A magyar Invitone és a UK forgalmazó is levélben kértek elnézést és megerősítették, hogy nem kezeli a 4K-t ez a típus és a hivatalos oldalon elírás van.
Nem találtam már meg a levelet, de azt is írták, ha jól emlékszem a 171s ami kezeli. -
-
Dorian
félisten
válasz
Hohocali #128260 üzenetére
Csak ha belátható időn belül nem várható hozzá "jó tartalom" akkor ki lehet vele törölni.
Az okok ott keresendők, h borzasztó drága lenne úgy gyártani a filmeket, h díszletek, háttér, stb olyan kidolgozottságúak legyenek, ami 4k felbontásban visszaadható. 48p is ezért nem terjedt el, mert még a fullhd 24p-s jelenlegi szint is kihasználatlan ilyen szempontból, itt is csomót játszanak a mozgáselmosással, stb.
-
BBéci
legenda
válasz
Hohocali #128260 üzenetére
De nem jó a 4K, mert semmi olyan pluszt nem ad, ami hiányzik a full HD-ból. Legalábbis nekem, és azoknak, akikkel együtt szoktam tesztelni, akik szakmabeliek, vagy hobbijuk a filmnézés.
Tévében nulla az értelme, vásznon esetleg akkor lesz valamirevaló, ha megjelennek a natív 4K DMD chipek. -
péjé
őstag
sziasztok,
harman avr 255-ön félrement a szoftverfrissítés...helyre lehet ezt hozni? nem működik perpill.
esetleg ismer vki olyan szerelőt aki meg tud csinálni ilyet?
előre is köszi -
Hohocali
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #128259 üzenetére
Pont ugyanezt mondom én is : 4k jó, tartalom rossz.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Hohocali #128255 üzenetére
Mint anno az fhd demóknál a “fehúzott” képek,a 3D demóknál a képernyőből “kijövő” tárgyak vagy az oled és hdr esetén a “sötét-világos” nagyon kontrasztos demók.
Valamivel el kell adni az “új” technológiát,majd “jó” tartalmat vagy csinálnak hozzá vagy nem.
(amig a mozik 80%-a talán a 720p-t éri csak el talán,addig a filmkészítők sem fognak “megfeszülni”,hogy valódi minőséget gyártsanak,ami már “belefér a szabványba” az mehet
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #128254 üzenetére
Nem csak a +hsz-k miatt,a “objektum alapu” kódolás valahogy pontosabb/részletesebb/jobban pozicionált,még “plafon hsz-k” nélkül is,de persze rendszere/helye/hallgatója válogatja. (mint pl. a 3D,van akinek bejön,van aki nem lát semmi “extrát” benne
)
(.... és tudom; sz@r rendszert hallgatok,ha Atmos nélkül nem elég jó a “tér”
)
-
BBéci
legenda
válasz
Festina86 #128252 üzenetére
Miféle az a centersugárzó? Ami oda való állványokat láttam, egyik sem volt annyira magas.
(#128251) Nemir Ombe
Atmos elrendezésben az oldalsó és a hátulsó háttérsugárzóknak fülmagasságban kell lenniük, abban az esetben jól jöhetnek a magassági csatornák. De normál 5/7.1-ben a fülmagasság felett 60-90 centire lévő háttérsugárzók alkotnak fölém olyan teret, hogy nem hiányzik semmi. -
-
Festina86
tag
válasz
Norbi 72 #128230 üzenetére
Képet nem tehetek, nem engedi az asszony.
A bajom a tvállvánnyal, hogy kicsi, ha középre rakom a centert nem fér el mellette az erősítő, és középen nincs alatta merevítés. Én szívesen megvenném a centerhez való gyári állványt, de nem értem miért kell ilyen magasat gyártani.Velodyne mélynyomót hova érdemes javításra küldeni(már nem garis)?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
robi-k #128233 üzenetére
BBécinek címeztem volna,de “benéztem” az oroszlánokat.
Szerencse,hogy csak hallotál róla és nem láttad,az alapján még egy fhd-ért sem rohanna az ember. Mellesleg nem is lett volna gond,ha nem ilyen-olyan,hiper-szuper,a “jövő képminősége” címmel (vagy valami hasonlóval) harangozzák be.
.... ja meg hogy az ára közelített a “megjelenített pixelek” számához.
-
robi-k
őstag
válasz
BBéci #128229 üzenetére
Majd teszteld le az új UHD-s OPPO-val, eredeti 4K lemezzel, mondjuk egy 4K-s OLED TV-n.
Erre mondjuk én is nagyon kíváncsi lennék és szívesen megnézném, milyen lesz(#128235) Nemir Ombe
Arról a Sony projektorról sok rosszat hallottam, és még nem volt akkor még (mondjuk, még most sincs) minőségi 4K BD lejátszó. -
Festina86
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a center elhelyezésével. Gondoltam megveszem a centerhez való állványt, de ahogy utána néztem a center így 81cm magasra kerülne. A TV közepe így kb. 120cm lenne, ami egy picit így a szemmagasság felett lenne. Ez még nem lenne akkora probléma, de később szeretnék vásznat is, ahol már nagyon eltolódna felfele a kép. A center nem kis darab 60X20+36cm és 15kg. A mostani tvállványt nem tartom a legideálisabb helynek a center számára. Ti hogy oldanátok meg a center elhelyezését?
Más....
Pénteken lehetőségem lenne hozzá jutni egy Pioneer bd LX58 lejátszóhoz. Volt már valakinek vele tapasztalata? Megér 120e forinot?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #128219 üzenetére
Nem, nem ezt mondtam. Ha beállitotta a "preciziós" műszer mondjuk az R-t -4db-re az L-t pedig -8-ra és te felhúzod ezt 0 és -4db-re akkor a valós hangosságérzet fog elcsúszni (dBSPL), ezt tapasztalatból mondom, kimérhető spl mérővel. És igen fülre előbb belövöd precízebben mint a műszer ami egy mélynyomó miatt lehúzta a hangsugárzókat -7dbre
-
dunkel
őstag
válasz
Lacielvtárs #128220 üzenetére
Médiajátszós topik, köszi.
-
claire78
senior tag
válasz
Lacielvtárs #128220 üzenetére
Szia!
Nem tudom melyik popid lett, de van némi tapasztalatom egynéhánnyal.
Ahhoz, hogy a lejátszó HDD-jét lásd kell rá telepíteni NMT Apps-t, amik között lesz SMB szerver is.
Viszont szinte használhatatlan GB-ok mozgatására. -
Lacielvtárs
nagyúr
no Uraim, megjött a popcorn média player.
épp az össze hangoláson dolgozom.
az lenne a kérdésem hogy van arra a mód hogy én a win 8.1-es laptopom hálózati eszközei között megtalálja ezen média player hdd-jét?
és tudjak rá másolni?
valamilyen külön progi kellhet hozzá? mert eddig nem sikerült.
a popcorn látja a laptopom, de jelszót kér.
most az után keresgélek hogy azt a jelszót hogy tudom kikapcsolni.
de bármilyen segítség jól jön, ha van kedvetek velem foglalkozni -
Nemir Ombe
addikt
válasz
rappit4 #128218 üzenetére
Tehát,ha jól értem; ha a külön csatornák hangerejét ugyanannyival növelem/csökkentem,akkor a csatornák egymáshoz viszonyuló hangerőkülönbsége nem arányosan változik, ha csökkentem vagy növelem a hangerőt az AVR-en és ha nincs “műszerem”,inkább állitsam fülre.
Mindig tanul valamit az ember .....
-
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #128216 üzenetére
Miért kell butaságokat írni? (Már megfigyeltem mióta stalkolom a topikot, hogy mintha késztetésed lenne minden témához hozzáértésedtől független közbeszólni (no offense))A decibel skála logaritmikus így a hangosság amit a dbspl skálán sokkal reálisabban lehet mérni teljesen elmászik az eredeti értékektől, szóval nem lesz arányosan hangosabb az összes.
(#128211) renatto
A bemérőmikrofont felejtsd el és ha nincs egy egyszerű hangosságmérő műszered(ami dbspl-ben mér) akkor lődd be nagyjából fülre, 3db-nél nagyobb változtatásokat teljesen felesleges állítani, egy rossz akusztikájú szobán vagy rossz hangsugárzó elhelyezésen nem segít. -
renatto
őstag
válasz
Dorian #128212 üzenetére
Csak azért mert gondolom egyre jobban "erőlködik". Ha pedig majd ne adj isten bömböltetni támad kedvem, 80-85% körül már félő hogy az erősítő fog torzítani, ami semminek sem fog jót tenni. Rosszul gondolom? Nem kímélném jobban az erősítőt, ha csak félerőn menne akár 70% helyett? Ha nem, akkor természetesen, így hagyom, gondom nincs vele....
-
Sefter
veterán
Csak én érzem plafonba lövésnek ezt a topic szétválást...?
"Haladó" topicban olyanokról vitatkozni, hogy "mit vegyek" szerintem kurv@ gáz...
Nekem mit vegyen? Vagy az én izlésemnek akar megfelelni ? Úgy volna helyes, hogy "mit próbáljak ki", hamár ennyire b@szta a szemünket a sok bögreszettes kérdés, hogy nekik új topic kellett...
Most meg ez a mekkora tv kell adott felbontáshoz..?
Mire? Mert az itthoni, kritikán aluli tv adáshoz a FHD is sok, mozizni tv-n meg semmivel nem különb mint bögreszettel...akinek lesz ingerenciája/lehetősége feljebb lép, akit nem szippant be megáll.
Szóval:
Mitől lesz "Haladó" egy topic? -
renatto
őstag
Heló!
Lenne pár beállítási kérdésem. Ha esetleg a belépő forumba kellene érdeklődnőm, átírom oda. Az egy hetes Klipsch R-28F 5.1-et állítanám be R-12SW mélynyomóval, az erősítő Denon AVR-X2200. A következő furcsaságok történnek a mikrofonos beállítással:
1.A mikrofonos méréssel a hangfalakat -7 -11-re állította (ES80-nál -2.5 volt csak), így viszont az erősítőt nem 60-on éreztem elég hangosnak, hanem 70-en. Ez jó így? Nem kellene fentebb vennem a hangfalakat, hogy az erősítőt csak 50 körül hajtsam? Megyik a jobb, ha a hangfalak vannak visszább véve vagy ha az erősítő? Esetleg köze van a magas érzékenységhez? Húzzam távolabb a hangfalakat a falaktól?
Amúgy ha arányosan szeretnék emelni mindegyiken akkor ha mondjuk 5-tel emelem az összest, az nagyjából rendben lenne?
2. A Front left dolby-nál polaritás hibát észlet, amire írta lehet a szoba kialakítása miatt tévedhet a rendszer. 3x is hibát írt, majd ignoráltam, ahogy javasolta. Ez mitől lehet? Túl közel lehet a falhoz, vagy valami - de mi? - zavarja?
3. A mélynyomón ha a fém kapcsolókhoz érek enyhén elkezd zúgni/búgni. Eddig ilyen nem volt (régi subnál).
Valamint a bal hátsó saroban van egy nagy babzsák fotel, ahol amúgy egy 1m x 1m üres sarok lenne a kanapé mellett. Ez jó vagy rossz hatással van a hangzásra, vagy teljesen mind1, ha ott marad?
Előre is köszönöm!
-
access_denied
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128207 üzenetére
Nem. 720-nál nincsenek fél pixelek a 4K tévénél, fhd-nél pedig vannak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
claire78 #128205 üzenetére
Ez abban az esetben igaz,ha ugyanazt az anyagot meg tudod nézni uhd-ban és fhd-ban is. Ha egy uhd-t egy tök más fhd-hoz hasonlítasz az ugy....
access_denied:
“Csak érdekesség, de a 720 is szebb a 4K tévén.”Akkor nem lehet,hogy a “TV képi előnyét” látod nem a 4K felbontás “minőségi előnyét”.
-
access_denied
senior tag
válasz
Dorian #128201 üzenetére
... vagy rendelkezik 4k kamerával. Amúgy pedig vannak 4k filmek.
#128202 Nemir Ombe
Olvasd el mit írtam. Az, hogy valaki óhajt-e belemászni a tévébe, hagy döntse el maga. Én belemászok néha már csak fotók szerkesztése miatt is. Ne ragadj le, rengeteg felhasználási terület létezik, mint ahogy igény is.
Amúgy pedig 4K tartalmak tényleg sokkal szebbek, ha bele kell mászni a tévébe, ha nem.
Csak érdekesség, de a 720 is szebb a 4K tévén.
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #128201 üzenetére
4K filmek már vannak és kaphatóak is: 4K Blu-ray discs
Szeptemberben több új UHD BD4K lejátszó is érkezik a piacra (pl. az új OPPO). -
Nemir Ombe
addikt
válasz
access_denied #128199 üzenetére
Ugyanazt az “anyagot” .... !?
(mellesleg ki néz 2m-ről 55”-t,főleg ha van mellete egy mozi is)
De most komolyan? Miért nem lehet elfogadni,hogy a 4x nagyobb felbontáshoz (nativ anyagnál) fele vagy kevesebb mint a fele nézési távolság kell/szükséges,hogy “kihasználható” legyen a nagyobb felbontás előnye!? Nem ugyanez volt a fhd-nál!? Csak ugye ott 3m-ről jó még az 55”,uhd-nál meg vagy 1.5m-ről nézve “elájulsz” a minőségtől vagy veszel egy 80”-ost és ugyanúgy 3m-ről nézve szintén “elájulsz”.
(Értem,hogy akinek 4k tv-je van az még 5m-ről is jobb képet lát (akar látni) 42”-on is,mert hát sokba került,de ne legyünk már ennyire elfogultak. A gyártók a 4k-t nem csak azért nyomhák,hogy nagyobb felbontásod legyen,hanem,hogy vedd a nagyobbat ha uo távolságból akarod nézni és látni a jobb minőséget*)
*majd ha lesz normális nativ anyag is hozzá
-
Dorian
félisten
válasz
access_denied #128199 üzenetére
Ez akkor jelenthető ki, ha majd léteznek valós 4K-s filmek, nem csak demó anyagok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- sziku69: Szólánc.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 6
- Vezetékes FEJhallgatók
- Revolut
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bluetooth hangszórók
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest