- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
válasz
sbazsi #128884 üzenetére
Szóval az erősítőm (TX-NR609) gyári hibás volt. A javításért nem kellett fizetnem.
Már a múlt héten bevittem, és másnapra el is készült.Létezik ehhez az erősítőhöz olyan windowsos alkalmazás, ami ingyenes, és kb azt tudja, amit a telefonos(Android)?
Telefonról gyakorlatilag bármit meg tudok vele csinálni. Nem csak ki-be kapcsolás, zene stream-elés, de elsősorban ez a kettő érdekelne. Tehát az erősítő képes ezen jelek fogadására. Elvileg windows kompatibilis. Csak én nem találom a windows-os alkalmazást? (Win7-8-10) Vagy desktop windows-hoz nem is létezik ilyen?!
-
sony309
őstag
válasz
dota1 #129597 üzenetére
"Google a barátod":
If it works the same as the 1600, and I'm sure it does, set the master switch to OFF. Press and hold the Straight (Effect) button behind the front panel, then turn the master switch to On. This takes you to the advanced setup mode. Use the program selector knob to get to User preset, switch this to reset. Turn the unit off via the master switch. Next time you power the unit on, all the factory settings should be restored with the exception of system memory and auto setup settings. You can find this info in your manual on page 105 as well.
-
dota1
aktív tag
Srácok yami RX-V2600-on (ha van valakinek) hol lehet gári beállításra mindent visszaállítani? Én nem találtam a menüben ilyet.
-
Maybourne
tag
Sziasztok!
A héten megérkezett a Dynavoice Thunder T-12-es mélyládám. Olyan problémám lenne, hogy az erősítő bekapcsolásánál bekapcsol, de standby-ba már nem nagyon akar visszaállni. Illetve van e valami általatok ajánlott beállítás hozzá. Az erősítő egy Denon 4308-as. Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Volt egy kérdésem a belépő topikban, miszerint milyen sorruond és mély hangsugárzót vegyek, de bedobom ide is, hátha.
https://prohardver.hu/tema/hazimozi_beleposzinten/hsz_10301-10301.html
Előre is köszi a válaszokat. -
arcitec
addikt
Erről mi a vélemény? - a nagyokhoz ...
Itt most elsősorban az analóg jelátvitelre és problémájára gondolok..Az is igaz hogy jómagam nem nagyon hallgatok mobilon fülesről zenét ...
( Ja és ilyen telkóm sincs
)
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #129586 üzenetére
Csak sorjában...
-
lemmy9
őstag
válasz
Lacielvtárs #129586 üzenetére
Amatőr
. Ilyenkor el kell morzsolni egy könnycseppet
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #129577 üzenetére
jaa, én a Yamaha erősítőre gondoltam... de látod néha magas ez nekem mint disznónak az eperfa.
Más:
Ma elvitték a CAV-okat.
Meghallgatta a srác, és meglepődtem...majdnem én beszéltem le a vásárlásról.
akkor a kontraszt a CAV és az ELAC között, hogy huha, mondtam is neki, biztos elviszed? megegyeztünk?
azt mondta a srác, igen, kell neki.
erre én, hu de sza***ul szól az elachoz képest, és ezt ő is megjegyezte -
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Felmerült bennem, hogy a jól bevált, szeretett Onkyo 507-esemet egy két kimenetes erősítőre cserélném.
Csak ezt a márkát nézegettem eddig, de bevallom elrettentett a fórumokon fellelhető negatív vélemények tömkelege, amiben legtöbbször a HDMI panel meghibásodásáról, ill. handshake, net rádió problémákról írnak.
Mit javasolnátok használtban max 100e ft-ig?Köszönöm!
-
-KP-
addikt
válasz
Gabesz26 #129581 üzenetére
ezzel tisztában vagyok. de volt nálam próbára egy neves és drága szub amelyiknél 17hz-et adtak meg -3db-re, a 25hz-es teszthangon nagy kussolást produkál. Nem esést, konkrétan még hangyafasznyi hangnyomást se érzékelni. Egy másik szub (angliából vásárolt kit) egy 30centis peerless xls szubbal reflex ládában ugyanoda téve 32hz-en erőlködik, alatta szintén a nagy kussolás. A bk xls200 szubod ennek a kisebb, 25 centis változatát használja, csak zárt dobozban. A szobám basszuscsapdákkal és elnyelőkkel kezelt, szóval elvileg az akusztika ok. Próbálok rájönni az okokra.
-
Gabesz26
senior tag
Igazából az nem is nagyon kérdés, hogy ki tud-e adni magából egy mélyláda 25 Hz-es teszthangot vagy sem (20 Hz-es teszthangnál megszólalt a Clarus titan front is
), hanem az, hogy ezt milyen eséssel tudja megtenni. Az SVS SB12NSD gyári adatlapján szereplő 23 Hz-es alsó határfrekvencia +/- 3dB-lel van megadva, ez alá is képes bemenni csak nagyobb eséssel (nekem a BK XLS200 sub-om van, ott a gyári speckónál pl. -6dB-s értékkel adták meg a 17 Hz-et alsó frekvenciaértéknek...). Minél kisebb eséssel tudja annál jobban "hallható" az összprodukcióban az alsóbb tartomány (ha túl nagy az esés, akkor is megszólal általában az a sáv, csak annyival halkabb a többi sáv szintjénél, h ekkor jön "a nem megy elég mélyre" megállapítás)
-
-KP-
addikt
SVS SB12NSD tulajokhoz lenne egy kérdésem. Milyen mélyre megy le a szub? nem a gyárilag megadott specifikáció érdekel, azt magam is el tudom olvasni. konkrétan az érdekel teszhangokkal, mérésekkel kipróbálta-e valaki. Spec. szerint 23hz-től indul, de vajon tényleg le tud adni hallhatóan egy 25hz-es hangot?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #129576 üzenetére
Hangfalról beszéltem...
-
BBéci
legenda
válasz
szepi0808 #129571 üzenetére
Jók a Yamahák, volt nálam sok tesztpéldány, belépő és csúcsmodell is. Például a legendás DSP-A1 és a mostani elő/végfok páros, amit elfogadnék.
De a NAD és a Marantz elő/végfok összeállításai jobban tetszettek, azoktól leesett az állam.(#129572) Nemir Ombe
Abban egyetértünk, hogy RTi-hez finomabb hangú erősítő illik, nem a kissé durva, erőszakos Onkyo. Erősítenék egymás hasonló tulajdonságait. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #129570 üzenetére
Én inkább nem írtam konkrét márkát/típust, most mindenki "rákattant" az Onkyo-ra (főként az RZ900-ra) én ennyiért (itthoni ár) inkább vennék (kintről) 7-es Marantz-ot vagy LX-es Pio-t, nekem jobban tetszene a hangjuk még a Polk-kal is ..... de ez csak az én véleményem és ízlésem .....
(azért annyit hozzáfűznék, hogy az RZ900-nak már "kultúráltabb" hangja van, mint a korábbi Onkyo-knak, a 4 számjegyű Onkyo-k meg eddig sem voltak rosszak, de ettől függetlenül én az RTi-khez "finomabb" hangú AVR-t vennék ....
ugyanúgy, ahogy egy Yamaha + Klipsch összeállítást sem bírnék sokáig ....
)
-
szepi0808
senior tag
válasz
bajnokpityu #129565 üzenetére
Én 838-at hallottam autójára és a katasztrofálisan rossz volt. Denon, nekem túl meleg, és lágy mozin a Marantz olyan mindenes, de egyikben sem a legjobb.
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
Nemir Ombe #129567 üzenetére
Az lesz nagy valószínűséggel!! Köszi a segítséget!! Te mit ajánlasz nem zárkózom el a jó elől?!😊😊😊
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tarlóbetyár #129566 üzenetére
Hallgasd meg mindegyiket egy helyen, azonos dobozokkal, a különbséget (nagyjából) igy is hallani fogod, még ha más dobozok is mint ami neked van......ha valóban nincs más megoldás.
(én kimondottan egyik hangját sem szeretem és ennyi pénzért [hazai árak] biztos mást választanék ezért is nem írtam pontosabbat, mint hogy hallgasd meg, a "Te fülednek" kell, hogy jó hangja legyen, nem más fogja hallgatni
)
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
bajnokpityu #129565 üzenetére
Értem én de próbàlni saját nappaliban lenne jó saját dobozokkal!!!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tarlóbetyár #129560 üzenetére
próba nélkül nehéz dönteni. én legalábbis nem tudnék.
ami akár régi akár új onkyot én hallottam, mindnek volt egy fémes tartománya, ami engem nagyon zavar. ugyanakkor tere meg általában tágabb, körbevevősebb, mint a denonokénak. -
Tarlóbetyár
tag
válasz
Nemir Ombe #129561 üzenetére
Köszi!!!
-
BBéci
legenda
válasz
Szerintem inkább Denon.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Amelyiknek neked jobban tetszik a hangja.....ahány ember, annyi vélemény.....
-
Tarlóbetyár
tag
Szerintetek Denon avrx 4200 vagy Onkyo tx rz900??? Melyik illene egy polk rti a7 szetthez?
-
ithomas
őstag
válasz
Tamoo #129557 üzenetére
Hú, ez nekem is nagyon jól jön, köszi a tippet/linket.
Amióta átrendezésre került a szoba a projector telepítése miatt (el lett forgatva az elrendezés 90 fokkal), egyszerűen nem tudom azt a viszonylag pontos feszes, mélyet összehozni, mint amilyen előtte volt.
Játszadozom, a távolságokkal/ fázissal én is, de eddig sehogy nem jó.
Ha ütős a mély, akkor általában terjengős is, bizonyos frekiknél iszonyatosan kiemel, zenehallgatásra teljesen alkalmatlan.
Ha olyan távolságot állítottam be, ahol sokkal erőtlenebb a mély, ott zenehallgatásra teljesen jó volt (nekem), zavaróbb kiemelések nélkül, filmre meg lepkefing.
A szoba átrendezés előtt viszont filmre/zenére egyaránt tök jó teljesítményt nyújtott, úgyhogy remélem ezzel a módszerrel sikerül valamit alkotnom.
Tudom, hogy a sub mozgatásával érnék el a legtöbbet, de fizikailag nem tudom máshova rakni... -
Tamoo
nagyúr
válasz
Festina86 #129551 üzenetére
Elméletben az a jó amit beállít.... persze amikor mondjuk 5 mérésnél mindig más távolságot lő be a szubra, akkor el lehet gondolkozni, hogy ezt mi okozza.
Általában érdemes lecsekkolni fülre is (vagy mérni) különböző távolság értékekkel.
Pl. indítasz egy 80Hz-es szinusz jelet 80Hz-es vágásnál és amikor a leghangosabb jelet méred a hallgatói pozícióban, az a megfelelő érték. - forrás(#129542) arcitec: Persze és sokszor érdemes is.
-
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129554 üzenetére
OPTICON - ok vannak és abszolút megelégedésemre, nagyon szépen szólnak, nekem ez bejött. A hangfalakat viszont mindenképp hallgasd meg amit választasz, mert abszolút mind más hangzással van.A lényeg, hogy ebben van "kraft is - Z900" nem fog elfogyni magasabb hangerőn sem, s ami még számít, hogy ott is u.u szép tisztán szól.Pont ezekért is cseréltem, az előző eléggé belépő volt főleg a hangfalak ..
-
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129552 üzenetére
A régieket érinti, az eggyel előbbi széria sem érintett már, én sem vettem meg volna ám akkor, meg állítólag másokat is érintett annó, csak nem voltak akkora eladott db számok, mint az Onkyo-nál. De Nemir Ombe pontosan tudja ...Nyugodtan vedd meg a Z900-at "csak" 40eft +, jó fél éve még 100eft volt a különbözet. Ha Onkyo-t szeretnél és elég a 7.2 - már pedig nálam is 25m2-en van és nem kívánkozik a 9.2, most már bizton írhatom - akkor ez a legjobb vétel ... .
Ja és zenét is lehet vele hallgatni, nagyon jól szól....
-
kezo0
addikt
válasz
Tarlóbetyár #129545 üzenetére
Bővebben? Milyen HDMI probléma? (Most gondolkodom egy ilyennek a beszerzésén.)
-
válasz
Tarlóbetyár #129548 üzenetére
melyik potit?
Felső a hangerő, alsó a szűrő. A felsőt 50-60%, az alsó maxra.
-
válasz
Tarlóbetyár #129544 üzenetére
Első körben:
Phase=0
Low Pass=LFE
Volume: 50-60%Mérd be, a másik topikban (belépős) pont a mély beméréséről volt szó.
-
Tarlóbetyár
tag
Illetve még egy onkyo tx rz 900 nál is előfordul hdmi probléma?
-
Tarlóbetyár
tag
Kérdés felétek a Polk psw 125-ön a freki potit hova tekerjem ?Van egy felirat a hátulján a maxnál angolul de nem igazán értelmeztem!
-
arcitec
addikt
válasz
Tamoo #129541 üzenetére
Nem értem ezeket a hozzászólásokat, miként a bemérésre akarnak 100% hagyatkozni. Úgy tudom, hogy abba simán bele lehet nyúlni. Mondjuk ha hallásra az jobb. Vagy rosszul tudom? Pl. nálam +3-ra rakta a subot, holott -8-ra kellett állítani DB mérésre. Köszönve a válaszokat ...
-
Festina86
tag
Az Audyssey futtatása után az erősítő jól bemérte a hangfalak távolságát, kivéve a mélynyomót(2,9m helyett 7,3m mért). Ez miért lehet(rossz akusztika, rossz elhelyezés, hangerő nem jó, egyéb...)?
-
kezo0
addikt
válasz
szepi0808 #129535 üzenetére
Volt egy összehasonlító táblázat, a két modell közötti különbségekkel, ez az adat pedig lemaradt róla, ezért írtam le külön. De mindenképpen érdekes ez 4 kg-os eltérés, ráadásul pont a 900-as javára, amelyikben az elméletileg könnyebb fajta, toroid trafó van (már ha igaz, amit máshol olvastam a toroid trafók jellemzőiről), mert akkor valami olyat sejtet, hogy talán jóval bonyolultabb elektronika és/vagy komolyabb anyagok lehetnek beépítve a 900-asba. Azért egy termékvonalon belül csak számít valamennyire, ha valamiben "több anyag van", nem? Persze ebből nyilván nem feltétlenül következik, hogy amelyik nehezebb, az jobban is szól. Mint ahogy nem következik a magasabb modellszámból vagy árból sem – bár a gyártó erre utal ezekkel a paraméterekkel.
Az említett Yamaha egyrészt nekem már tényleg kilóg a keretből (ahogy a 1030-as Onkyo is), másrészt a harmadik Onkyo után is alapvetően elégedett vagyok velük, ezért nem is szívesen jönnék le erről a vonalról egy ismeretlen, ráadásul korábban nem túl magasra értékelt márka kedvéért, még akkor sem, ha itt most már nem először olvasom, hogy az új Yamahák meglepően jól sikerültek. Valahogy mégsem bízom bennük, ahogy pl. tévében sem vennék semmi pénzért Samsungot... Vállalom, hogy vannak teljesen irracionális, minden ésszerű magyarázatot nélkülöző márka-preferenciáim – legalább ennyivel könnyebb a választás, bár még így is elég nehéz, ugye.
-
rootmin
tag
válasz
kezo0 #129519 üzenetére
A jövőállóság okos szempont, viszont a példának hozott paraméter (4k@60Hz 4:4:4 színtér támogatás) SZVSZ ne befolyásoljon, mert rendes filmeket (tehát nem techdemókat) nem fognak így kiadni a belátható jövőben.
Ha HC gamer vagy, akkor más a helyzet, brutál PC-ről vagy újabb konzolról jöhet majd talán ilyen jel, bár játék közben nem sok jelentősége van a 4:4:4-es subsampling-nek, max. a 60 FPS-nek.
-
-
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129528 üzenetére
Ez a táblázat bizton rossz. 1-el alul már arányos adatok vannak ott is.
Ez autentikusabb
[link]
Nem vételre ajánlottam a címet, csak meghallgatásra, attól még akárhol is megveheted ...Nemir Ombe
De példának okán a 800-as 720w a Z900 840w u.a mindkét adat a tápra... Csatornák száma u.a, Nyilván ha több a csatorna u.a teljesítmény oszlik tovább.. De itt a példában egyforma.. Köszönve ...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
arcitec #129526 üzenetére
Annyiból nem "mérvadó(bb)" hogy nem tudni a gyártó átlagot vagy maximum adatot ad meg rá, illetve a tápnak 5, 7 vagy 9 csatornát kell meghajtania majd a "felhasználás során" ....
(nézd meg pl. egy Pio LX59 adatait és egy NAD 758-ét, majd hallgasd meg őket és döntsd el mit érnek a gyártói adatok ....
)
-
Tarlóbetyár
tag
Véleményekre lennék kíváncsi egy polk rti a 7 5.0 mit szólna egy Onkyo TX- Rz 900-hoz?
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #129525 üzenetére
Köszi, de a táp az nem mérvadó(bb)? Azon nagyobb különbségek adódnak...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dunkel #129522 üzenetére
a gyári doboz 7-7-7cm-el kisebb,mint amit nálam láttál. és a képen levőnél is kisebb. az se pici, de egy fokkal emberibb méretű. valamint 38cm-es membrános subok mind ilyen nagy dögök.
itt látszik, h sokkal kisebb a távolság a hangszóró széle, és a doboz külső éle között. a gyári doboz pont 8-8-8centivel nagyobb, mint a T12, ennyivel nagyobb a membrán.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #129518 üzenetére
Ezek a szubok óriás méretűek. Kis/közép nappaliba 15-30nm eleve bután nézne ki, meg nyilván fölé lövés is. A kép nem adja vissza, ez talán jobban.
Csak azért írom mielőtt mindenkinek elindul a bogár -
kezo0
addikt
válasz
Nemir Ombe #129520 üzenetére
Köszi – és azért a kinézett hangfalak ügyében is jövök még majd kérdezni. (Túl nagy a választék, túl sokat kéne meghallgatni, kicsit szűkíteni kéne előzetesen a kört...)
-
kezo0
addikt
válasz
Nemir Ombe #129517 üzenetére
1030: hát igen, ez már tényleg túl sok nekem, én inkább 400e közelében maradnék... És ha jól tudom, még nem tudja a 4k@60Hz 4:4:4 színteret, én pedig szeretném, ha kicsit jövőálló lenne. A lejátszóm pl. már tudja. Szóval inkább a 900-as.
900: valóban csábító az árkülönbség, de német oldalról még soha nem rendeltem egy fogpiszkálót sem, tekintve, hogy nem beszélem a nyelvet... Angollal legalább nem lenne nyelvi gond, viszont ez túl nagy értékű, méretű, tömegű, érzékenységű stb. cucc ahhoz, hogy külföldről merjem megrendelni. És tudom, hogy elvileg a garancia az EU-n belül mindenhol ugyanaz, de valahogy mégis tartok tőle, hogy hol és hogyan tudnám ezt érvényesíteni itthon egy meghibásodás esetén... Inkább itthon próbálnék egy kicsit még alkudni az áron – pl. azzal, hogy álló front hangfalakra is vadászok, és ha engednek az erősítő árából, akkor lehet, hogy a hangfalakat is ugyanonnan vásárolnám meg.
De köszi a javaslatokat, a korábbi hsz-aid alapján kicsit számítottam is ilyenekre tőled. -
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #129513 üzenetére
én is a corg-tól vettem a XI. kerületből. a kit és a kész doboz majdnem ugyanannyiba került. viszont szebb lett a gyáritól, bár összességében drágább így. nekem a 15colosból a legkisebb kitem van, nem kell félni a 370W erősítőtől. a 2db 500W T12-t egyedül megeszi erőben. Egyrészt AB osztályú az erősítője, nem D osztály, másrészt valszeg érzékenyebb a motor.
cseneles: kepek
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
kezo0 #129516 üzenetére
800 vs 900-at hallottam egymás mellett, a 900 meggyőzőbb volt anno, a 810-et nem hiszem, hogy "felhozták" a 900 szintjére azóta ..... de ha 450e körül szánsz rá (a 900-as magyarországi ára), akkor én a helyedben ezt [link] is megfontolnám vagy ha a 900-as, akkor innen venném [link] ..... de csak szerintem.
-
kezo0
addikt
válasz
arcitec #129515 üzenetére
Ja, hát szívesen meghallgatnám én őket, de van-e olyan hely, ahol van raktáron mindkettő, vagy ha nincs, akkor az én kedvemért berendelik őket, bekötik, és csinálnak nekem egy A-B vaktesztet az általam vitt zenékkel...?
Valahogy nehezen tudom ezt elképzelni magyar viszonyok között.
Egyébként papíron a 810-es a nagyobb teljesítményű, ami számomra kicsit meglepő. -
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129514 üzenetére
Egy tény, hogy a 900-asba pumpálta bele a legtöbbet ezen új szériákba az Onkyo. A torroid -van aki azt mondhatja nem érdekes, de persze a kábel az igen - no, itt szerintem több mint a sima, meg még 20w. Kérdés mennyire "hallatszik ki". A 810 -nek 710w a tápja a 900-nak 840w 20w a különbség? A 800 -as 720w. Nem azért mert Z900-am van, de amikor vettem azt mondták ebbe belepakoltak most mindent ez a legjobb, ettől kezdve elképzelhető szép finoman "könnyítve" lesznek. Ja és a 900 maradt nincs 910 mint a 800 > 810. Meg kell hallgatni és ha számít a 40eft , akkor aszerint kell dönteni.
-
kezo0
addikt
válasz
kezo0 #129509 üzenetére
Közben kicsit utána próbáltam olvasni a toroid-témának, és találtam egy másik fórumon egy ilyet: [link]
Ennek alapján pont, hogy a toroid trafós erőlködőnek kéne könnyebbnek lennie, akkor viszont nem tudom, miből ered az RZ-900 jelentős súlytöbblete az RZ-810-eshez képest. Ráadásul nem is olyan egyértelmű, hogy a toroid trafó az előnyösebb. Szóval ennek fényében lehet, hogy inkább a 810-esre szavazok, de persze meg lehet győzni az ellenkezőjéről... -
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #129512 üzenetére
USA-ból nem akarok kockáztatni.
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #129503 üzenetére
Csak tudnám , hogy hol lehetne beszerezni ezt a cuccot.
-
kezo0
addikt
válasz
Tamoo #129508 üzenetére
Sziasztok,
most egy Onkyo TX-NR828-as erősítőm van, és nagyon gondolkodom rajta, hogy picit feljebb lépjek valami újabb modellre. Alapvetően nincs bajom az Onkyoval, maradnék is ennél a márkánál, de nem tudom eldönteni, hogy az RZ-810 vagy az RZ-900 legyen-e inkább a kiválasztott. Bizonyos szolgáltatásokban és teljesítményben egy picit többet ígér (legalábbis papíron) a 810-es, ezzel szemben a 900-ason picit több a be- és kimenet (amit nem biztos, hogy ki tudnék használni), és ami a lényeg: toroid trafó van benne, amivel gondolom, összefügg, hogy 4 kg-mal nehezebb az egész vas, mint a 810-es.
Kérdésem a szakikhoz, hogy megéri ez a toroid trafó a +40e Ft-os árkülönbözetet, amivel többe kerül az RZ-900-as?
(Amúgy a szoba egy normál nappali, kb. 22 m2-es, szóval a két vas közötti teljesítménykülönbségnek nincs igazán jelentősége, ebből a szempontból a 900-asé is bőven elég lenne.)
Köszi előre is a választ. -
allein
addikt
válasz
allein #127929 üzenetére
Sziasztok. Volt nálam horn distribution által kiküldött személy. Megragasztotta amit megkellett
közvetlenül utána napokig nem is használtam a mélnyomót, valahogy tartottam egy kicsit, gondoltam várok amíg jó megszárad a ragasztás
azóta néztem egy pár filmet, nem sokat 5-10 film max. Mai napon ott tartok, hogy a mélynomóban a hang el van csúszva ahhoz képest ami a két frontból jön ki. SŐT, mélnyomó mintha erőtlen lenne, nincs benne kraft
semmilyen beállítást nem végeztem az erősítőn, szerintetek mi történhetett?
-
Cseneles
őstag
válasz
Feltolthetnel par kepet a kesz subrol, had gyonyorkodjunk
-
bajnokpityu
félisten
válasz
hozzátenném, hogy a sebességért, tökösségért, felbontásért elég sokat kell fizetni. ez nem gondolnám, hogy szubjektiv dolog.
ami szubjektiv, ami miatt nekem a frontokban se, és a subban se várható, hogy valaha kisebb tányérra váltsak, az a lazaság. ez persze negativ, és pozitiv értelemben is megvan, nyilván nagy tányér, nagyobb torzítás, de ugyanakkor ezeknél érzem azt, hogy nincs erőlködés, ha levegőt kell mozgatni. és ebben jó a rythmik. az meg megint nem teljesen elhanyagolható, hogy nagy tányéros cucc általában mélyebbre megy, cserébe nem száraz, steril.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #129468 üzenetére
a zárt, kitből készített F15 rythmik tud olyan hangnyomást, mint a régi reflexes 30as klipsch, viszont gyorsabb attól, és mélyebbre is megy. Python Csabi elég sok trükköt rakott bele, igy tuti, h a gyárinál jobb lett a hangja. nekem ez a végleges subom. max, ha kifingik benne valami, akkor rendelek egy ettől erősebb kitet. de amúgy nekem elegendő ez a szint.
USA fórumon kisebb tesóját E112höz hasonlították, ugyan a csóka végül a rythmiket tartotta meg, az irása alapján sztem valamennyire elmarad az E112től a gyári F12. Neki stúdiózásra kellett a sub, nem falbontásra.
persze közrejátszhat az is, hogy a ryhmik kint sokkal olcsóbb, mint az E112.Az F113asokat hallottam már, az minden szempontból komolyabb az F15ösömtől, viszont vagy 3-4x annyiba kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kuponkunyeráló
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mini-ITX
- Milyen széket vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest