Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz Chaser #36148 üzenetére
Ha tetszik a Kaze Flex, akkor azt vegyél! Persze lehet házba szerelve azért hangosabb lesz, vagy csak más jellegű zaj. Szerencsére ki tudod próbálni. Ha nagyon a csendre mész elég lehet a 800-as is, de én inkább az 1200-ast venném, legyen tartalék szükség esetére.
Felülre nem feltétlen kell venti. -
veterán
válasz monchichi20 #36150 üzenetére
V51be elore csak 2db 14es vagy 3db 12es megy.
En igy csinalnam :
Elol 3db Noctua NF-P12 REDUX-1700 (5300/db PCX ) vagy 2db Noctua NF-P14s redux (5800/db PCX)
Hatra : 1db Be Quiet! Pure Wings 2 140mm PWM 3500FT / Alpenföhn Wing Boost 3 PWM (3700FT)
Fentre : 1db 20cm venti alacsony fordulaton pl : TT Pure20 (2700FT) /Pure20 LED (3100FT) /CM Megaflow (4800)Ha sporolni akarsz akkor meg elore 2-3 jo venti fentre +hatulra meg a meglevo 12es Coolink
-
monchichi20
aktív tag
válasz monchichi20 #36155 üzenetére
Fentre meg egy NOCTUA NF-A20-PWM néztem.
-
Chaser
legenda
a színe annyira nem testzett, de már tetszik az is, pont jól megy alaplaphoz és vga-hoz, viszont tényleg hangtalan 5-600 rpm alatt 5cm-ről is, semmi motor vagy szélzaj
kipróbálom majd ami a hűtőn van, az 1200-es
ezeket most korrekt áron lehet lőni, csilliókat' pedig nem szeretnék kiadni azért, h érdemileg ne legyen jobb
úgy rémlik 14-es is mehet aházba, itt írták páran a noctuákat, lehet hogy frontra abból kipróbálok kettőt, de utána nézekszerk:
ezekhez is adnak 3pin-molex átalakítót mint a flexhez?
a lapon csak 4 pin pwm van, ventiket fix 12v-ról akarom hajtani[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz szasanyi #36161 üzenetére
lehet van benne valami, csak rá kell nézni a marketinges okosfejire'
Bodz
kb azonos áron ki lehetne hozni őket, illetve noctua valamivel drágább lenne, de a flexekhez van "hangtompító" sarok gumi és jutott molex-3 pin átalakító is
tud dc-t, nincsen több csati
2db 4 pin van, egyik a cpu-é, másikat vga - azt is 12-essel akarom hűteni, gyári ventiket garvesztés nélkül fél perc kivenni - és hátsó ház venti kapja splitterrel , lehet a frontokhoz is veszek, bár molex van elég, mehetnek onnan is
gb b450m s2h, kemény lap ( : de bőven jó, zen 2700 allcore 3,7-en 1,1v-on stabil benne, vga 590 nitro+ némi under clock és under volt mellett, ezeket kell megoldania a háznak, lehetőleg hangtalanulszerk:
vana házhoz 2db 12-es 1200-es venti, megnézem őket, hátha használhatóak valamire, de nincs nálam semmi hack' készlet, 5v-on még lehet jók is lennének pl a vga alá[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz Chaser #36163 üzenetére
Ha már szidod a maqrketingeseket, ezek a redux verziók a régebbi noctua ventik újra kiadva, dierkt olcsósított, tartozékmentes verziókként. Minőségi cuccok (elvileg), igényes csomagolás, de csak 4 csavar. Összehasonlításképp az nf-a 12x25-höz járt gumikeret, gumisarok, csavar, gumicsavar, 5v ellenállás, y kábel, hosszabbító kábel. Ezek járnak elvileg a fosbarna és chromax ventikhez is.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
szasanyi
félisten
válasz Morris #36120 üzenetére
No, mégsem békültem ki a pár Noctua NF-P14s redux 1500 PWM ventivel, mennek is vissza. Melyik az említett Noiseblocker amire utaltál?
-
Chaser
legenda
válasz szasanyi #36172 üzenetére
scythe flexek nagyon halkak, de 1000-nél sztem mindnek van hangja gyártótól függetlenül
kb 600-ig néma, de azért már érezhetően tolja a levegőt
800-nál már "brutál" levegőt tol, de ott már némának nem mondanám_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
VGYke
addikt
Útbaigazítás, tapasztalat erre, van valakinek?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Shkiz0 #36176 üzenetére
Ok! De abból is van 2 variáció:
Silent Wings 3, (1000RPM, Min. 450RPM, 15,5dB/A, 101,9m³/h), meg
SILENT WINGS 3 (1600RPM, Min. 550RPM, 28,1dB/A, 131,79m³/h)
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
szasanyi
félisten
válasz Chaser #36173 üzenetére
Nálam elől 2db Scythe SY1225SL12M-CJP venti megy ~1000f/min sebességgel.(pontosan ezt a típust úgy tudom külön nem lehet kapni) Ez valóban olyan halk, hogy csak közelhajolva hallom. A CPU hűtő közepén (FUMA) van egy be! quite Silent Wings2 és az valóban csak 600f/min fordulaton hangtalan, utána nő ahogy terhelésre a lap emeli a fordulatát - de még 1200f/min forsulaton sem olyan hangos mint a visszaküldött Noctua-k 1000f/min esetén (ráadásul azokat hiába szabályoztm le 5V-ra akkor is hangosabbak maradtak).
Shkiz0: a jelenlegi ventik cseréje azért szükséges, mert a P350X eleje többnyire zárt, úgy a ventik légszállítása nem elégséges (most levett előlappal használom de így ronda). SW3 8000-on elegendőszívóerőt tudna kifejteni és megfelelő levegőt betolni?
-
-
Chaser
legenda
válasz szasanyi #36178 üzenetére
ezek a drágaszágok' futottak be tegnap, 5-600-ig egyáltalán nem hallom közvetlenül fülem melett sem, 800-nál már van zélzaj, de levegőt is szépen tolja, még az 1200-es verziót néztem ami a hűtőn van
6-700-on ideális esetben kvázi hangtalanul megoldják a hűtést
csak újfent a táppal opok', még csak a negyediknél tartokszerk:
filléres' házikó, de teljesen perforált elöl, nincs 5,25-ös hely sem, ha belül csendes a gép akkor hangszigetelés lényegtelen
remélem gyakorlatban is beválik a matek[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
udv kollegak, NZXT S340 Elite fog belulrol kicsit atalakulni es ehhez kellene nemi segitseg.
Innen indulunk:
Kep1, kep2
R7 1700 + AC Feezer Esports one feher
Referencia blower 5700
2x NZXT FN V2 Fekete
3x AC F12 FeherA nem tul tavoli jovo:
Az otlet hogy CPU valtozik 3700x-re es kap egy AC Liquid Freezer II 240-et.
az 5700 ref is kap jatekvizet egy ID Cooling Frostflow 120 szemelyeben.Problema:
ez a vastag 240-es csal elolre fog beferni, miutan kivettem a kabel elrejto ki feher tartooszlopot, masodik kepen jol latszik. Namarmost ebben a hazikoban nincs oldalszellozes, csak felul azon a 15x2.5cm-es helyen tudja beszivni a levegot.Gozom sincs hova tegyem a VGA 120mm-es radiatorat es hogy kelleni fog e oda a push+pull vagy sem.
Azon is gondolkodtam hogy "kinyitom" kicsit a hazat, valahogy igy hogy kapjon levegot.
Mindenfele otletet/javaslatot szivesen fogadok, mar remeg az ujjam az AC LF II 240 folott.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
nyozo
aktív tag
Üdv! 3db ilyen ventilátort szeretnék lecserélni: "bitfenix spectre pwm 140mm bff-blf-p14025b-rp" Kék ledes kéne ami max 24-25db a méret ugyan úgy 14cm, de teljesítményben jobb mint a bitfenix-nek. Mit ajánlanátok?
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
Chaser
legenda
válasz szasanyi #36185 üzenetére
hallod, majdnem elröhögtem magam
az első táp amit pár hete vettem:
seasonic focus gold 450 - úgy kerregett a ventije mint egy traktornak
oké, előfordul, következő táp:seasonic focus plus 550 - ennek csak "enyhén" kerregett a ventije, de félpasszív módban elvitte a gépet, illetve elvitte volna, ha nem búgatja szét az 590-et, olyan cw-t produkált, mintha beépített hdd lenne a vga-ban...
az én pofám égett, hogy a második raás sz@rt is vissza kell vinnem
vettem egy alig több mint 10e ft-os evga-t:
a venti nem kerreg
nem búgatja szét a vga-t
erős szélzaja vana ventinek, ez a bűne
most vettem egy drágábbat, az már tud félpasszív módot és full modu, de csak pár ezerrel drágább
sajnos nem viszi a gépet teljesen passzív módban, ventije ennek is nagy szélzajt produkál - nekem nagy -, de ezzel sem játszik hdd-t a vga
és ami a legjobb, két fogyasztásmérővel mértem a gépet, a kis evga bron, a focus gold, de nagyon érdekes, a fogyasztásmérők ugyanannyit mérnek, és az egyik trms mérő energy voltcraft
szóval nenekem' és pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
a kaze flexekhez képest hogy viszonyulhatnak a bq! ventik?
speceket láttam, de ott minden gyártó hazudik
gyakorlati tapasztalata van vkinek?
az egyedüli ami nem tetszik a flexekben a szín, próbálom rábeszélni magam h hülyeség, de na ( :
nem bontottam még ki a flexeket, nem cseszek ki a bolttal ha visszamennek
pure wings2 - ez kb ugyanabban az árban van mint a 800-as flexek
shadow wings2 - ez pár száz ft-tal drágább
silent wings3 -ez már azért drágább jó 2,5eft-tal, de specek alapján nagyon jónak tűnik, de ugye azok csak specek
a pure wings2 volt a bq! shadow rock lp-n amit nemrég vettem, de visszament mert érdekes am4 lefogatót sikerült mellékelniük, a venti hangja viszont tetszett - pontosabban hangtalansága -szerk:
Shkiz0
náluk is vannak disznóságok azért, nem nagy elvárásaim vannak:
közel hangtalanul működjön
ne legyen cw - érdekes a seasonicok anno vegák kapcsán defekteltek, és pont a focus széria, igaz más jellegű gond volt -
nyilván minőségi elektronikával, ha pedig drága akkor sok garral[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Mai napig tökéletesen használtam az AI Suite 3 programot. De újra kellett telepítenem a gépet, és azóta az egyik ventilátort nem engedi 60 százalék alá állítani. Így viszont baromi hangos a gép, nagyon idegesít. Nincs valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Kérlek, segítsetek!
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Chaser
legenda
kipróbáltam a házhoz adott ventit, 5-600-on ennek sincs hangja persze közvetlen közelről hallani a motort, de 20-30cm-ről már nem, nem olyan finoman jár mint a bq! és flex ventik, talán levegőből is kevesebbet mozgat
ha jól tévedek, 600 rpm körül csak a leghitványabb megoldásoknak lehet hangja, max a légszállítás mértékben lesz különbség?
illetve 800rpm fölött szinte mindnek van már hangja, flex-nél és bq-nál is volt, nem zavaró, max csendmániások kötnek bele, mert némának már egyiket sem mondtam volna 30cm-en belüli távolságnál_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
abdulka1
őstag
válasz Hegyirabló #36192 üzenetére
Szia!
Az UEFI QFan beállításoknál klikkelj az "Optimize All"-ra és ellenőrizd, hogy a ventilátornak megfelelő vezérlési mód van-e kiválasztva, illetve futtasd a fan expertben a Fan tuning opciót.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Hegyirabló
veterán
válasz abdulka1 #36194 üzenetére
Szia!
Így igaz, pontosan ez volt a probléma! Nagyon-nagyon köszönöm, már szép csendes is minden!Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Balazska90
tag
Sziasztok! Beruháznék 14 centis 4 pines ventikre,mert a fórumot olvasgatva úgy néz ki gagyi ventiket raktam a gépembe (arctic p12 pwn) s én is úgy tapasztalom hogy gyengén fúj meg nagyon hangos is.
Mit ajánlotok? Az a lényeg hogy minél több levegőt toljon + lehetőleg ne legyen horror drága. A hangja annyira nem érdekes, ha kicsit hangosabb nem baj. Csak a levegőt nyomassa ezerrel!
Lehet tényleg jó 14 centis hűtőt kapni 4-5 ezer forint magasságban? -
fisi
senior tag
válasz Balazska90 #36196 üzenetére
Akasa Apache 140 mm pl.
-
Bodz
nagyúr
válasz Chaser #36193 üzenetére
Nem feltétlen csak a leghitványabbaknak. De ugye ez szubjektív is. Van akit a magasabb frekvenciás zajok zavarnak, van akit a motor búgás, stb, stb.
Az inkább a "művészet", hogy alacsony fordulaton is legyen értékelhető légszállítása valaminek. Ami ugye nem árt hogy át legyen szellőztetve rendesen a ház. -
Chaser
legenda
amelyik 600rpm-en zajt produkál nálam az már hitvány, ezeknek a filléres ventiknek sincs hangja, nem tudom mik, az sg tg1-hez adták, mivel az egész 14e ft körül van, biztos nem valami top minőség
én is ezt mondtam, légszállítás a különbség ennyin, ha már ahhoz hang társul az régen baj sztem
ezért érdekel a flex vs bq! ventik viszonya, flex elég korrekt 600 körül is, bq-ra már nem emlkészem, annyi sz@r megfordult itt_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
chopin42
addikt
válasz Balazska90 #36196 üzenetére
Az arctic p12 pwm nálad hangos? Kb 800rpm-ig néma, ha van hdd, vagy megy a táp. Ha minden más hallatszik kicsit hallható, zavaróvá kb 1200 felett válik, ahol szinte minden. Kézbe véve gagyi, jobbat csak 4k felett kapsz. "Érzetre gyengén fúj" Nálam azonos fordulaton illetve zajszinten elverte a wb2 és f140sp ventiket, valamint egál volt a f140mp/wb3 ventikkel. Emellett félpasszív. A 14-esből is van nálam, azok kb 800-on mindent lehűtenek, emellett nagyon csendesek, jobbak, mint a pahnteks vagy wingboost ventijeim. Volt még nálam noiseblocker eloop b12-p, illetve b12-4, azok jobbak voltak, de 3-4x annyiba kerültek, és nem voltak félpasszívak, minimumon hallaszottak, a b12-4 kimondottan hangos volt. Illetve van nálam még noctua nf-a12x25, azok tényleg nagyon jók, de 8x annyiba kerültek, mint az arctic, ehhez képest a zaj-teljesítmény javulás csak kb 20%. Ám lényegesen minőségibb érzetre. Mindenesetre az arcticra is 6 év gari van, mint a noctuára.
Az "érzetre kevés levegőt tol" dologra: kézzel mérve kb csak tippelni lehet. A hőfokok alapján lehet következtetést levonni, és a zaj-teljesítményt nézni. Ami nálam 800rpm-et jelent, és a legjobb hőfokokat a 800rpm-hez tartozó zajjal (a többi ventimhez mérve, kivéve noctua).Szakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest