Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Mi a szabály pozitív nyomásnál?
- Több vagy ugyanannyi befújó, mint kifújó?
- A kifújók fordulatszáma legyen magasabb?Vagy nem így kell?
Köszönöm!
-
Sziasztok!
Az alaplap gyári M.2 hűtőbordáját le kell cserélnem, mert túl nagy, nem fér be tőle a CPU hűtő. Szeretnék helyette egy jó minőségű, de kis méretű bordát, ehhez szeretnék segítséget kérni. Ár mindegy, és inkább passzív érdekelne.
Köszönöm!
-
-
-
válasz
Pityu.
üzenetére
Szia!
Nem, ez a NZXT saját ventilátora az AIO-n. Sajnos figyelmetlen voltam két dologban is, az egyik, hogy nem szabvány csatlakozója van, hanem valami NZXT saját találmány. Így alaplapról nem vezérelhető, csak a saját bootleg szoftverével. A másik amire nem figyeltem, hogy a fordulatszáma nem vihető 500RPM alá. Épp írtam a másik topikban, hogy erdő mellett lakom, rókák, sünök, nyest, szomszéd látott már borzot is, stb. Iszonyat csend van, itt az 500RPM is olyan, mint a szélvihar.
Szóval ha tennék rá valami normális ventit, akkor három legyet ütnék egy csapásra, tudnám vezérelni alaplapról, le tudnám vinni 500RPM alá, és megszabadulhatnék a bootlegtől. -
Sziasztok!
Új vagyok AIO terén, a radiátoron lévő 140 ventiknek van némi hangja idleben. Rá is jöttem, hogy azért, mert a minimum fordulatszáma 500 RPM. Kicserélném, de nem tudom mit lehetne rárakni. Noctua NF-A14 mehet rá? Ha nem akkor mi? Az sem zavar, ha RGB-s, az sem, ha nem az, csak PWM-es legyen, lehessen 500 alá is vinni a fordulatszámot, illetve Arcticot nem szeretnék.
Köszönöm! -
-
Helló!
Ugyan lehet, hogy csak én nyúltam bele egy rossz Arctic P14 PWM PST szállítmányba, de rövid idő alatt a második kezd el búgni. Még pedig úgy, hogy bármit csinálok vele, csak akkor hagyja abba, ha a motor tartó középső műanyag korongot megnyomom egy kicsit.
-
-
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Itt valami nem kerek.
A négy ventiből (3xház+CPU) hármat hellyel-közzel lehet állítani manuálisan UEFI-ben. A negyedik viszont nem hajlandó elmozdulni 100 százalék fordulatszámról. A szoftver - ami jelenleg Argus Monitor próbaverzió - le tudja szabályozni, de a kérdés az, hogy az UEFI-ben miért nem lehet?
#39677 steewcv65
Talán sikerült törölni, legalább is nem indult el a rendszerrel, de mint látod, most más gond akadt.
-
-
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Nem gond, örülök minden ötletnek. Megpróbálhatom, csak hát mindenki azt mondja, hogy a DC azért nem annyira jó vezérlés, mint a PWM. Mit tegyek? UEFI-ben átállítom DC-re, és kész?
-
válasz
abdulka1
üzenetére
Lassan kezdem érteni, hogy működik ez, vagy hogyan kellene működnie.
Ez itt a Arctic P14 PWM (Chassis Fan 2). A gyári érték nem stimmel, mert az 200-1700, de mivel azt írja, hogy csak 20% fordulatszámtól lehet vezérelni, és 320 körül megy, ezért mondhatjuk, hogy ez így jó.
A gond itt kezdődik, mert ez is egy Arctic P14 PWM (Chassis Fan 3), vagyis teljesen megegyező modell az előbbi képen láthatóval, még is, ha ugyanakkora értékekre állítom be, jóval gyorsabban forog, lásd a második képet fent.
A végső csapást meg az egésznek az adja meg, hogy itt az Arctic P12 PWM (Chassis Fan 1), ami elméletileg nulláig levihető, a szoftver még sem engedi 14 százalék alá vinni. Teljes káosz.

-
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Szia!
Köszönöm, olvastam a privátot is.
Nem ez lesz a gond. Hanem a hulladék AI Suite, nem a beállított értékeken járatja a ventiket. Hiába volt levéve 20 százalékra, mert akkor is 40 százalék körül forgott, ez okozta a zajt. Volt erről egy vitám a többiekkel februárban, mondták, hogy kapcsoljam/irtsam ki az AI Suitot, és állítsam be BIOS alapon a vezérlést, sajnos senki nem akarta elhinni nekem, hogy az AI Suitot nem lehet csak úgy kikapcsolni, törölni, felülírni BIOS vezérléssel, úgy beleeszi magát a rendszerbe, hogy csak a Windows újratelepítés segít. Viszont azt most nem tudom bevállalni, mert benne vagyok valamiben, és nem akarom, hogy elvesszen. Szóval ez sakk matt.
-
-
-
-
válasz
abdulka1
üzenetére
Köszönöm megint!
Sajnos attól tartok, ez valami szélzaj lesz.
A ház Cooler Master NR600. Nem annyira rossz.Érdekesség, nagyon kérem senki ne gúnyoljon ki, tegnap óta hallom ezt a búgást. Tegnap kaptam oltást, amitől fáradt és levert vagyok. Lehet, hogy a fáradtság/levertség miatt hallok meg olyan hangokat a gépből, amit normál állapotban észre sem vennék?
-
-
Sziasztok!
Nem szeretnék senkit megbántani, és kérem, ne is haragudjon meg senki, de úgy néz ki, hogy nekem nem válik be Arctic P14 PWM. Kettő van elől a képen látható módon, és búg(nak). Ha lefogom a kettő közül akármelyiket, akkor abbamarad a búgás. Lehet, hogy csapágy, vagy rezonancia, de akár az is, hogy kettő így egymás alatt/felett ilyen búgó szélzajt produkál, már 500 fordulat alatt is.
Szerintem Silent Wings 3-akat fogok venni, kerül amibe kerül, de persze meghallgatok tanácsokat.
Köszönöm.
-
-
Azt is leírtam, hogy nem tartom kizártnak, hogy ki lehet most már manuálisan irtani, de a korábbi verziót nem sikerült teljesen kiirtani, csak a Windows újratelepítés használt. Azt meg most nem vállalom be, addig marad így. Ami nem rossz helyzet, mert alapvetően a Suite vezérli a ventiket, csak pontatlan, lehetne jobb is. Nem kockáztatom, hogy leszedem, nem sikerül, utána meg vissza sem lehet rakni (korábban így volt), és akkor utolsó lépésként marad a Windows újratelepítés, amit sokadszor írok, hogy nem vállalok most be.
Nem figyeltek rám, aztán meg nekem estek. Nem jó ez így...

Szerk: Még annyit, hogy hivatkozott hozzászólással én is le is zártam a témát, ahogy olvasható is, de csak jöttek a jobbnál-jobb ötletek, hogy mit kellene még csinálnom.
-
válasz
chopin42
üzenetére
A kérdés megint csak az, hogy mit nem értesz azon, hogy át van állítva az összes ventilátor PWM-re UEFI-ben, még sem működik, amit írtok???? Írd már meg légyszíves, hogy melyik részét nem érted ennek!?!?!? Nem az áll feljebb, hogy nem működik a gépem (Egyébként működik, jobban, mint itt sokaké.), hanem az, hogy láthatóan megállt itt az értelem. Persze ez nem az én bajom, egy legyen mindenkinek a maga baja. Ettől még én az maradok, aki vagyok, meg mások is azok maradnak, akik.
Nem tudom hanyadszor írom le, hogy végigzongoráztam azt, amit javasoltatok, de nem jött be! Tényleg melyik részét nem érted ennek?????????
-
-
-
válasz
abdulka1
üzenetére
De ki van kapcsolva a Suite. Írom sorban:
Kikapcsolom Suiteot -> belépek UEFI-be -> beállítom PWM-et/DC-t, kutyafülét -> felnyomom a ventiket mondjuk száz százalékra -> el is indulnak a ventilátorok száz százalékon -> UEFI mentés, kilépés -> Windows betölt -> visszaállnak a ventik a korábban beállított (tehát nem száz százalék) értékre (AI Suite még mindig kikapcsolva)
Ez akkor is így van nálam, ha ezt nem akarod elfogadni.

-
válasz
abdulka1
üzenetére
Minden módon kipróbáltam. PWM, DC, Auto, minden. Beállítom UEFI-ben azt a venti működést, amit kigondoltam. El is kezdenek azokon az értékeken forogni. Egészen addig így működik, amíg fel nem áll a Windows. Ekkor visszaáll a szoftveres értékre. Nem ismered AI Suitot? Ez ilyen.
-
-
-
válasz
szabeska
üzenetére
Köszönöm, de sajnos sakk matt helyzetnek tűnik. Hiába kapcsolom ki AI Suitot, akkor is az vezérli a ventiket. Úgy emlékszem eltávolítás után is marad a vezérlése. Viszont ha eltávolítom, akkor meg nem lehet visszatelepíteni. Ebben az esetben meg teljesen elvesztem a ventilátor vezérlés lehetőségét. A megoldás a Windows újratelepítés lenne, AI Suite nélkül. Csak ehhez meg nem fűlik a fogam, mert kell a gép, meg hetven órám van egy játékban, stb. Következő újratelepítésnél elbúcsúzunk AI Suitetól.
-
-
-
-
-
-
-
Sajnos meg kell jegyeznem, ha már írtam a témához, minap vettem észre, hogy az Arctic P14 PWM PST egyike behányt a három közül zaj-ügyileg, mindössze bő fél év alatt.
-
-
-
Sziasztok, Boldog Új Évet!
Minden házhűtő ventilátor CPU hőmérséklethez igazodva működjön, vagy érdemes valamelyiket a GPU-hoz állítani?
Köszönöm!
-
válasz
LaliPapiMami
üzenetére
Akkor jól állok, köszi!
-
-
válasz
chopin42
üzenetére
Először is én is adok egy pontot az Arctic P szériának. Év eleje óta van egy P12 PWM, a héten vettem három P14 PWM PST-t, eddig nagyon meg vagyok velük elégedve.
Végül ezt a verziót valósítottam meg a javaslat alapján:
Egyetlen kérdésem maradt csak.
A három P14 PST-ben működik egy tüskéről, az egy P12 PWM meg egy másik tüskéről. A tetőn lévő 14 maradhat PST-be kötve az első kettővel, vagy dugjam be külön?
Köszönöm szépen!
-
-
válasz
chopin42
üzenetére
Szia, Sziasztok!
Én meg azt szeretném kérdezni. Érdemes-e változtatnom a ventilátorok elhelyezésén, számán?
Jelenleg így néz ki a gép szellőzése:
- elől két 14 cm PST befelé
- fent egy 14 cm PST kifelé
- hátul egy 12 cm PWM kifeléÍgy változtatnék:
Első verzió:
- elől két 14 cm PST befelé (változatlan)
- a fenti 14 cm PST kifelét átraknám a gép hátuljába, közvetlenül a CPU fölé
- hátul egy 12 cm PWM kifelé (változatlan)Második verzió:
- elől két 14 cm PST befelé (változatlan)
- a fenti 14 cm PST kifelét átraknám a gép hátuljába, közvetlenül a CPU fölé, elé beraknék még egy 14 cm (PST vagy PWM-et), de ezt befújásra
- hátul egy 12 cm PWM kifelé (változatlan)Érdemes változtatnom? Ha igen, melyik verziót?
Köszönöm szépen!
-
-
-
Sziasztok!
Konfigot cseréltem, egyben házat is. Az új házba beszereltem a régi ház öszvér hűtési rendszerét, ami négy, egymástól teljesen különböző 12cm ventit takar.
Most egységesíteném, és mivel az új házban van hely, ezért 14 centisekre gondoltam.
Elsőnek Be Quiet" Silent Wings 3 140 ventiket néztem ki. De aztán egyre többet olvastam, hogy az Arctic P14 ugyanolyan jó, olcsóbban. Amiről én nem vagyok meggyőződve, mert bár az Arctic soneban méri a hangerőt, átszámolással úgy láttam, hogy hangosabbak, mint a Be Quiet!.
A kérdés, melyik legyen, Arctic, vagy Be Quiet! ?
Ha Arctic lesz, akkor olyat vegyek, amit sorba lehet kötni, és egy tüskére menjen mindegyik, vagy külön-külön beköthetőek legyenek?
Köszönöm szépen!
-
Sziasztok!
A ház előlapi helyeire szerelhetek két azonos méretű, de más márkájú és más fordulatszámú ventilátort egymás alá/fölé?
Köszönöm!
-
-
Sziasztok!
Mi a jobb megoldás, ha a ház oldallemezére szerelt ventilátor elszívja a levegőt a VGA-tól, vagy ha ráfújja?
Vagy ez mindenkinek egyéni, és ki kell tapasztalni?
További ventilátorok a házban:
- elől egy (befelé)
- tetején egy (kifelé)
- hátulján egy (kifelé)Ház ez.
Köszönöm!
-
-
-
Sziasztok!
CPU_OPT-ra rádugtam egy 3 pines házventit. Teljes sebességen járatja. Ez azért van, mert nem PWM-es? Ha PWM-est dugnék rá, akkor azt a CPU ventivel szinkronban járatná?
Köszönöm!
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ha már itt tartunk, házhűtő ventiket (felül, oldalt, elől, hátul) minek a hőmérsékletéhez kell állítani, alaplap vagy CPU?
Köszi!
-
-
Sziasztok!
Egy gyors kérdés.
A "Water Pump" csatlakozóra van dugva az egyik házventi. Ez a csatlakozó a CPU hőmérséklet alapján szabályozza a venti sebességét?
Azért kérdezem, mert bekapcsoltam az előbb a gépet, és némi forgás után fogta magát, leállt az a ventilátor. Néztem a hőmérsékleteket, látom, hogy a proci csak 22-23 C fokos. Ezért gondolok arra, hogy azért állt le, mert hideg volt a CPU, és úgy ítélte meg, hogy nem kell hűtés.
Előre is köszönöm!
-
Sziasztok!
Lehet, hogy ezek lesznek a nap leghülyébb kérdései, de muszáj feltennem őket:
1.) Egy alacsonyabb fordulatszámú 12cm házhűtő halkabb, mint egy magasabb fordulatszámú?
2.) A ventilátorok ahogy öregszenek, egyre hangosabbak lesznek?
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
Sziasztok!
Egy nagyon olcsó házhűtő kellene nekem:
- 12cm
- kék vagy vörös LED
- legfeljebb 1000 fordulatos
- ha lehet halk
- PWM jó lenneKöszönöm!
-
-
-
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Mai napig tökéletesen használtam az AI Suite 3 programot. De újra kellett telepítenem a gépet, és azóta az egyik ventilátort nem engedi 60 százalék alá állítani. Így viszont baromi hangos a gép, nagyon idegesít. Nincs valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Kérlek, segítsetek!
Köszönöm!
-
válasz
NightGT
üzenetére
Igen, mert rohantam, mikor írtam, miközben még szereltem a gépet.

A lényeg, volt benne egy Artic Cool, vagy mi a neve. Na, ez iszonyatosan kerregett. Mondom magamnak, kellene helyette egy másik. Ez az Artic Cool úgy volt beszerelve, hogy befelé fújt. De Coolink zöldet nem lehet úgy szerelni, hogy befelé fújjon, mert hozzáér a rácshoz a venti középső bigyója, amin a lapátok vannak. Így most kifelé fúj. Így sem rossz, de jobban szerettem volna fordítva.

-
-
válasz
NightGT
üzenetére
Szia!
Köszi!
Sajnos nem tudtam jönni fórumra reggel, nem láttam amit írtál.
Ezért az ajánlottak közül egy Coolinket vettem, a zöldet. De nem vagyok vele megelégedve, mert csak az egyik irányba lehet beszerelni, tehát most kifelé fúj. Eddig befelé csinálta.Köszönöm, hogy ilyen kimerítően írtál és foglalkoztál velem!

-
Ha már itt vagyok, kellene nekem egy nagyon csendes, kis fordulatszámú, olcsó 12cm venti a gép levehető falára. Tudnátok ajánlani valamit?
Köszönöm!
-
-
Sziasztok!
Hogy érdemes pasztázni a procit? Van, aki szépen elkeni a teljes felületén, mint egy vajas kenyeret. Valaki azt mondja, hogy csak középre egy kör alakút, amit aztán a hűtő szétnyom. Melyik a jó megoldás?
Köszi!
-
-
-
-
-
Most jön a legjobb kérdésem!
Egyenként nem lehet vezérelni ezeket az alaplai kimeneteket (illetve az azon lévő ventiket)?
Mert amit most használok, ANUS saját szoftver csak csomagban tudja, együtt vezérelni a három kimenetet.
-
Akkor rádugom, köszönöm mindenkinek!

-
-
-
-
-
Sziasztok!
Négy házventi van a gépben, de az alaplapon ugye csak csatlakozó három hely. Két verziót látok:
1. Az egyik alaplapi csatlakozót megipszilonozom, így két venti lesz rákötve.
2. Az egyik ventit közvetlenül 12V-ra dugom, vagyis szabályozatlan lesz. Ebben az esetben melyiket érdemes szabályozatlanná tenni?
a) Első - befelé
b) Felső - kifelé
c) Oldalsó - befelé
d) Hátsó - kifeléKöszönöm!
-
-
Sziasztok!
Olcsó, vékony, jó házventit tudtok ajánlani?
Köszi!
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
-
-
-
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
Viccnek szántam csak, de írásban nem jön át sajnos. Hogy azt mondod: " - Nem süketülsz meg?" Mire én: " - Mi vaaaaan???"

-
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- 27% - DDR5 Notebook 16GB / 32GB / 48GB RAM
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest