Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
távcsőves
senior tag
válasz abridabri #24300 üzenetére
Én ezt használom HDD halkításra. Nagyon bejött.
-
nejad
aktív tag
Hellosztok! Tápegységhez milyen ventit ajánlanátok? Ja alulról veszi a levegőt ha ez számít. Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Üdv. Lehet láma kérdés de a 3pin ventilátor csatlakozókon a bekötések minden esetben így néznek ki a kábel színéltől függetlenül is? [link]
...
-
Grózi
Topikgazda
Van külön topicja,az én véleményem meg megtalálod itt ha rákeresel.
(#24305) bozont
Pedig érdemes,terhelés nélkül én szeretem minimalizálni az rpm-t vagy kikapcsolni a ventit.Hiába csendes egy gép,ha éjjel a szobában fut a torent mondjuk,a legnémább ventiket is észreveszed.
(#24306) 8th Igen.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
vendingo
veterán
válasz abridabri #24300 üzenetére
Az ok egyszerű, nem tetszik úgy a ház. Sima tetőt szeretnék, nem megbontottat, ezért is tetszik a H440 és már egyre inkább a silent base 800.
A HDD hangja nem zavar, mert alig megy, többnyire az SSD dolgozik.A lényeg, hogy idle minél halkabb legyen, terhelés alatt meg lehet hangja, akkor úgy is mennek a hangfalak is.
(#24308) abridabri: És bevált ez az utólagos hangszigetelés?Grózi: "Hátúl ha 140-s ventit raksz fel,akkor az oldallemez egyik akasztója mindig beleakad-kivétel a gyári venti és a Riing"
Ez pontosan mit is jelent? Nem megy fel az oldalpanel ha elakad a ventiben, vagy csak nehezebb feltenni?A hub problémára az 5-ös PWM kábel jó megoldásnak tűnik, de találtam utólagos venti hubokat is, amivel megoldanám a kevés alaplapi pwm problémát. Jövőre lesz új konfig és a kinézett lapon szinte csak PWM csati lesz.
Már kicsit félek a H440-től, mert beindult a gépezet, hogy ilyen olyan színű komponenseket, ventiket, kábeleket kellene venni bele, aztán csak röpködnek az ezresek.
Most a silent base 800-al barátkozok, amibe elvileg combosabb hangszigetelés van, mellesleg jobban is szellőzik, arról nem is beszélve, hogy teli oldalút néztem, amibe mindegy, hogy milyen színű komponensek vannak, úgyse fogom nézegetni. Elvileg ebbe már lehet tenni vízhűtést is, bár egyelőre nincsen tervbe, esetleg később egy 1070 sea hawk.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Grózi
Topikgazda
válasz vendingo #24310 üzenetére
"Ez pontosan mit is jelent? Nem megy fel az oldalpanel ha elakad a ventiben, vagy csak nehezebb feltenni?"
Ez azt jelenti,hogy le lehet venni és vissza is rakni,csak kicsit játszani kell vele.
Az 5-s pwm elosztókábellel és egy valódi pwm-s aljzattal sokkal jobban jársz,mint bármilyen hubbal-az előbbivel nincsenek gondok,az utóbbinál szinte mindig.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
vendingo
veterán
Köszönöm a válaszokat.
Remélem jövő héten végre megrendelem az új házat, de szeretnék alaposan utánajárni a dolgoknak.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
fogtunder
nagyúr
bekapcsoltam ma a gépet, hát cirka 3 hónap kellett, hogy a Phanteks P400-hoz adott gyári ventiknek motorhangja legyen
így, hogy kikerültek az Arcticok is a házból, rohadt idegesítő, mikor csönd van, úgyhogy most már muszáj venni a helyükre valamit, meg akkor már a Radi alatti helyre is, a bol.Quietek megtetszettek, a kék led is illik a buildhez, úgyhogy az lesz.
a kérdés az, hogy ez az elosztó kábel ugye jó lesz pwm-es vezérlésre?
I hate morning people. And mornings. And People.
-
-
-
fogtunder
nagyúr
Világításra már van RGB szalag a házban amúgy is, de erősen gondolkodom egy ház cserén TT Suppressor F31-re, ha megcsinálom, akkor abba legalább nem kell majd külön azt is venni. Kettőt meg most kitakar az intake-re szerelt radi, de több is veszett Mohácsnál, holnap megyek is értük meló után.
-
fogtunder
nagyúr
milyen kompromisszumokra gondolsz? ha kidobálja belőle az ember a meghajtó kereteket, egy 360-as és egy 24-es radi elfér és még marad hely a pumpának/tartálynak. a táp takaró lemezre felmegy 2 SSD, a hátlapra meg másik 3 drive. nekem nagyon R5 done right érzése van, a felső TT féle felfogató sín meg iparági sztenderd kellene, hogy legyen. ha az alsó porszűrő előre csúszna ki, az jobb volna, de bár ez lenne minden ház legnagyobb hibája.
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Minőségi Y kábelt keresek. Van két egyforma PWM-es BeQuiet ventim, és alaplapról vezérelném mindkettőt, házhűtőként funkcionálnak.
Van egy olcsó kinai harisnyázott Y kábelem, ami próbára jó lesz, de hosszútávra vennék valami normálisat. (kép a termékről)
ebay-ről vagy itthoni áruházból ajánlanátok vmit?
köszönöm! -
Grózi
Topikgazda
válasz fogtunder #24321 üzenetére
Az elülső zártságra gondoltam és hogy nem fér el egy 420/60 radi-de ez csak az én mániám.Talán felül elfér egy 360/60 és ha nincs kazán vga-d,akkor elég az is a cpu+vga-ra.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fogtunder
nagyúr
van ugyanez a váz Core V31 néven (bár lehet a V41 ugyanez a méret, most nem tudom hirtelen), az nyitott elől, de azért nem vészes ez a bemenet sem. 420-as radi helyett meg lehet berakni két 240-est, láttam pár házat, amibe belemegy 420-as, de azok nem igazán tetszenek. ez elég minimalista, rugalmas a belseje és halkított is. egyébként továbbra is a H440-et vennék, de a szellőzését nagyon elméretezték.
-
Grózi
Topikgazda
válasz tpeter77 #24322 üzenetére
Ezt nyugodtan ajánlom és olcsó is:[link]
A Bitfenix és Nanoxia kábelek is nagyon jók,csak fehéret ne akarj-hamar elszíneződik.
(#24325) fogtunder
Mint írtam is,a 420-s radi csak az én mániám(elég mindenre 60-s vastagságban és 140-s venti megy rá),bár mondjuk szerintem te még nem légtelenítettél 2 radit-nem dupla,hanem hatványozott szívás.Amúgy teljesen rendben van az általad kinézet kuckó.A H440-t nem akarom védeni(nekem is volt-rendes vízre alkalmatlan),de megfelelő ventikkel kompakthoz és léghez is alkalmas+fehérben nagyon szép(az volt).Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ventoos
csendes tag
Sziasztok! Bitfenix Neos házba keresek előre 2db 12 centis ventilátort. A fő szempont, hogy halk legyen és olcsó. Milyen típust tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
dqdb
nagyúr
válasz ventoos #24328 üzenetére
3 pines vagy 4 pines? Ha a téma-összefoglalót elolvasva nem vagy biztos abban, hogy az alaplapod mit képes szabályozni (abból, hogy 4 pines a csatlakozó, még nem következik, hogy 4 pines ventilátor kell rá), akkor írd be a típusát.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
veterán
válasz ventoos #24328 üzenetére
Anyamnak is Neos haza van . 2db egyszeru cooler master ventit raktam elore befujonak, de semmit se ertek az egvilagon, annyita brutalisan zart a Neos HDD ketrece,hogy nem megy at rajtuk semmi levego. Igy ki is vettem oket . Olcson nem fogod meguszni ,mert neked nagy statikus nyomasu venti fog kelleni. (Akasa Apache (pwm)/ Wing boost 2(3pin) .
-
fogtunder
nagyúr
engem is csak azért frusztrál a H440, mert fehérben az egyik legszebb ház a világon. a játékvízre úgyis elég egyelőre a P400, aztán figyelek, hátha jön valami visszautasíthatatlan ajánlat, igazából egy fehér Noctis 450-be nagyon szívesen átdobálnám a cuccaimat, ha látnék egyet 30K körül. az kevésbé letisztult, de még mindig nagyon jól néz ki, és végre az asszony is leszokna róla, hogy a gép tetejére pakoljon mindenféle dolgokat
[ Szerkesztve ]
-
ventoos
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat! Egyáltalán nem értek (még) a PC-khez, ez lesz az első, amit építek, úgyhogy minden segítség nagyon jól jön.
(#24329) dqdb
Sajnos a fentiek miatt nem vagyok biztos a válaszban, ezért inkább leírnám az alaplap típusát: ASRock 1151 Z170 Pro4.(#24330) abridabri
Ez nem jó hír. Maga a Neos ház szép nagyon, azért néztem ki. És így, hogy kivetted a ketreceket, jobb a helyzet? Nekem két 2,5"-ös meghajtóm lesz, úgyhogy valószínű énis fogok tudni kivenni. -
veterán
válasz ventoos #24332 üzenetére
Felreerted ,a ventiket vettem ki mert semmit se ertek, a HDD ketrecet sajnos nem lehet kivenni , fixen vannak rogzitve a hazhoz ,max flexel lehetne kivagni oket. Egy komolyabb gepnek alkalmatlan a Neos ,netezos konfighoz eleg.
Ha meg nem vetted meg a hazat akkor gyere at a milyen hazat vegyek topicba ,es mondj egy arkeretet meg hogy milyen alkatreszek lesznek benne, es talalunk jobb megoldast.[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
-
ventoos
csendes tag
válasz abridabri #24335 üzenetére
Lehet, hogy inkább rááldozom azt a plusz párezret, mert tényleg egy jól kinéző házat szeretnék, és eddig semmi mást nem találtam a Neos-on kívül.
A következőt konfigot tervezem összerakni:
alaplap: ASRock Z170 Pro4
CPU: Intel i7 6700K
GPU: Palit GeForce GTX1060 JetStream
RAM: 16GB, a pontos típus még kérdéses -
félisten
Sziasztok!
Eddig csak read-only státuszban követtem a topicot, most egy kis szubjektív véleményt megosztanék a topicot követőkkel. Eredetileg tesztnek indult, ám nem sikerült értékelhető eredményeket összehoznom, szóval inkább csak afféle bemutató lett belőle a be quiet! Pure Wings 2 (120mm) és Shadow Wings (120mm), illetve Alpenföhn Wing Boost 2 PWM (120mm) főszereplésével.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz ventoos #24336 üzenetére
Igazán nem akarok gonoszkodni, de egy alsó hangon 200 000 forintos gépnél egy nagyon olcsó ház picit aránytalannak tűnik nekem. Szvsz vegyél inkább egy jobb, 20-25e Ft körüli gépházat, amiben alapból normális ventik vannak. Nekem személyes tapasztalatom a Corsair Carbide házakkal van (200R és 400R), és ugyan pont egy Corsair venti miatt kellett ventit cserélnem, de összeségében mégse tartom rossz választásnak őket. Dettó nem rosszak a Fractal Design Core 2500-ak sem.
@abridabri: Bakker, összekevertem az árakat!!!
Az Alpenföhn Wing Boost 2 volt ennyi...Bocsi, teljesen megvezetett az egész... Így viszont akkor a Shadow Wings mégse olyan jó vétel...
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
szia
ShadowWings rögzíthetőségéről pár szó. Tápventit cseréltem erre, és erre a tipusra esett a választásom.
A legnagyobb 2200-on forgó típust vettem, ennek volt akkora légszállítása, amit a táp igényelt 12V-on.
Mikor megláttam a 4 gumibakot a venti sarkain én is eltűnődtem, hogy a fenébe fogom a 3-4mm vastag régi csavarokat belerakni.
Nos, ha ellentartasz egy rádiós fogóval, a rövid tömzsi csavarok simán betekerhetők a gumiágyba, és bele is rögzülnek szépen. Úgyhogy nem kell tartani a tüskéktől, csavarral is rögzíthető a venti.Amit hiányolok a tesztből:
Tisztán feszültség alapon hajtva nem ártott volna megmérni melyik venti milyen feszültségnél kezd el forogni és a motor olyankor milyen zajt generál.
ShadowsWings 2.8V-nál kezd forogni és 5 centiről hallani egy apró kis morgást, és ciripelést a motor (vagy a csapágy) felől. 10 centitől távolabbról már nem is hallani semmit.
5V-tól már a szélzaj elnyomja a motorhangot. És igazából Sokkal kevesebb a szélzaja, mint egy hagyományos ventinek.
A táp gyári ADDA ventije 2.95V-nál kezdett forogni és ott kicsivel többet pörgött a BQ-tól, a motor és a szélzaj hallhatóan erősebb volt, és állandó morgást és súrlódást lehetett hallani a csapágy felől.
BQ ventit legalább 1V-al nagyobb feszültséggel kell járatni, hogy hasonló hangja legyen, mint az ADDA-nak 3V-on.
És a táp ventijét sosem hallottam, mert terheléstől függően emeli a fordulatszámot (azaz feszültséget) mert a táp fesz. alapon szabályoz nem PWM alapon, lévén csak 2 vezetékes a gyári venti.A gépemben a leghangosabb elem a HDD hűtése céljából a ház alsó felébe szerelt 8 centis ventit. A vízszintes rácsokon keresztül szívott levegő hangja a leghangosabb. Ezt hamarosan cserélem egy halk PWM-es ShadowWings tipusra.
üdv
-
félisten
válasz tpeter77 #24341 üzenetére
Hoi!
Köszönöm a visszajelzéseket, lépésről lépésre:
Shadow Wings rögzítés: Hmmm... Nem is mertem próbálkozni csavarral, félve attól, hogy csak szétcseszem a gumi rögzítőbakokat. De mindenképpen örvendetes hír!
Venti fordulatszám / forgás per feszültség: Őszintén szólva megfelelő eszközeim nem voltak ehhez. Volt az Alpenföhn 5V és 7V-os átalakító arra rádugtam őket, az 5V-ost mondjuk nem említettem meg a bejegyzésben, mert annyira lassan forogtak (cirka 600 rpm?), hogy sok értelmüket így nem láttam. 5V-on mondjuk mindegyik elindult egyébként. A 7V-os megemlítettem, benne is volt. De nem tudok így se fordulatszámot, se levegőszállítást mérni, tehát a hangon kívül túl sok mindent nem tudtam mérni benne.
A cikkben van egy táblázat, ott szerepel, hogy a hivatalos gyártói info mit mond ezzel kapcsolatosan.
-
tpeter77
addikt
Megpörgettem most a 8 centis ShadowsWings ventiket, ebben is hallható az a kis súrlódó hang lassú forgásnál. Ezek valószínűleg ilyenek. De kipróbálom majd működés közben hallani-e valamit.
Sajnos a mostani ventim szélzaja óriási, és az elnyom mindent, pedig 7V-ról jár...Ha abszolút nem akarok súrlódás, mormogó csapágy és motorhangot hallani akkor csak a MagLev tipusú ventik jöhetne képbe?
-
tpeter77
addikt
Tisztelt szakikat kérdezném a BlackNoise Noiseblocker sorozatáról.
Mi a különbség a BlackSilentPro, NB-Multiframe S-Series, NB-eLoop-Series között hangban? Leghalkabbat keresném motor és szélzajra egyaránt. Ezekről sok jót hallottam már.
Melyik ventiknek nincsen csapágya? Én csak a Sunon MagLev-eket ismerem, de itt már olvastam más tipusról csak a nevére nem emlékszek sajnos...
köszi. -
xPraetoriaNx
senior tag
Csókolomsztok!
Jó szokásomhoz híven lenne két noob kérdésem...
Röviden: Jól sejtem, hogy direktben tápra rákötve automatice max fordulatszámon mennek a házhűtő ventilátorok? Illetve alaplapra kötött 3 pines ventilátor fordulatszámát hogy tudom szabályozni?
"Háttérsztori": Előző házamban használtam egy (jó régi Revoltec) 12 centis ventilátor, amit eleinte molex átalakítóval direktben tápra kötve használtam, minek eredményeképp a gép mellett 20-30 centivel elmenve még bőven éreztem a kiáramló levegőt. Szeptember elején, tápcsere kapcsán átraktam az említett ventilátort is másik rácshoz (eddig a VGA "fölötti", oldalra nyíló helyre volt felfogatva, és átraktam a CPU mellé, ami hátrafelé van), és átkötöttem alaplapra, hogy ne kelljen berakni a plusz molexes kábelt (új tápom moduláris), viszont ezek után olyan harmatgyenge légáramlást biztosított, hogy a lihegés erősebb, konkrétan csak akkor éreztem bármit is ha 1-2 centire tettem a kezem a ventilátortól. Betudtam annak, hogy öreg már, elhasználódott (több mint 7 éve vettem). Namost házat váltottam a múlt héten (Phanteks Eclipse P400), ebben gyárilag volt 2 ventilátor, szintén 3 pines csatlakozóval, melyeket szintén alaplapra kötöttem, és nagy meglepetésemre illetve bánatomra ugyanazt a harmatgyenge légáramot nyomatja mindkettő.
Szóval most mit kell tennem azért hogy "értelme is legyen" annak a 2 ventilátornak? BIOS-ban kell valahol "feltolnom a kakaót" valahol? (ASUS P8B75-V alaplap, ha ez számít)
There is no war. Only the harvest.
-
félisten
válasz xPraetoriaNx #24346 üzenetére
Jól sejtem, hogy direktben tápra rákötve automatice max fordulatszámon mennek a házhűtő ventilátorok?
Direktbe hogy kötöd a tápra? Molex -> 3 (vagy 4) pines átalakító? Ha 12V-os, akkor igen. De van 5 és 7V-os átalakító is.
Illetve alaplapra kötött 3 pines ventilátor fordulatszámát hogy tudom szabályozni?
Ha a BIOS-ban van ilyen opció, akkor ott, vagy például ha van megfelelő segédprogram, akkor ott. Nálam az Asrock Z77 Extreme 4 esetében van egy Asrock Extreme Tuner nevű program:
Namost házat váltottam a múlt héten (Phanteks Eclipse P400), ebben gyárilag volt 2 ventilátor, szintén 3 pines csatlakozóval, melyeket szintén alaplapra kötöttem, és nagy meglepetésemre illetve bánatomra ugyanazt a harmatgyenge légáramot nyomatja mindkettő.
Ha az alaplapra van kötve, akkor láthatod a fordulatszámát. Bizony lehet, hogy ezek a ventik nem erőgépek, csak némi légáram mozgatása a lényegük, és forognak 800 rpm-et. Így nem fogják lefújni a fejed...
Egyébként három-négyszáz forint körül lehet venni Molex -> 3pin átalakítót, úgy is kipróbálhatod, de tippre úgy se fognak hurrikánt kelteni...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
xPraetoriaNx
senior tag
Igen átalakítóval
Hát én se azt várom, hogy elrepüljön a gépem attól a 2 ventilátortól, de mondjuk azért örülnék neki ha ki tudnám hajtani belőlük azt a teljesítményt amit a 7 éves darab kiadott magából anno. Tervezek bele még ventilátorokat venni, csak nem mindegy hogy 4 vagy 6 kell majd, érted... Átalakítóval nem akarok szenvedni, pont azért kötöttem már anno a régi ventilátort is alaplapra, hogy ne kelljen egy molex kábelt is belenyomkodnom a tápomba, szóval azt inkább most kihagynám.
Utánanézek akkor biosnak meg segédprogramoknak, de jelenlegi alaplapom se mai darab, majd most lesz leváltva az is 1-2 hónapon belül, szóval gyanítom amíg az a váltás meg nem történik addig marad a lágy szellő edition. :|There is no war. Only the harvest.
-
fogtunder
nagyúr
válasz xPraetoriaNx #24348 üzenetére
fullon hajtva szerintem azért tudják azt, amit egy 2K körüli házhűtőnek tudnia kell, mondjuk hangosak is, mint az állat 12V-on, nekem most 3 hónaposan elkezdett leszabályozva is rohadt idegesítő motorhangjuk lenni. 5 venti elég abba a házba, 3 előre, 1 hátra, 1 fentre, jobb, ha pozitív légnyomás van bent, nem kell mindet feltölteni. vagy talán még jobb, ha előre két 140-est raksz, hátra-fentre meg két 120-ast, az Alpenföhn Wing Boost jó ilyen szempontból, össze lehet fűzni őket és két aljzat elég a 4-5 ventinek, árban is elég emészthetőek.
alaplap tekintetében érdemes megnézni mindenképpen, hogy hány aljzat van rajta és milyen szabályozásra képes, én többek között ezért vettem az MSI Z97 G43-at, 3pwm és 2 feszkó alapú csatlakozó van rajta, mindet lehet BIOS-ból és Command Centerből is vezérelni hőfok alapon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NZXT Hue 2 RGB Lighting Kit + NZXT Aer RGB 2 140mm + NZXT Aer RGB 2 120mm
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Noctua NF-A14 INDUSTRIALPPC-2000
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest