- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0by
addikt
Nem hiszem el, volt egy SE-m
:
A néha meglepő dolgokat művelő Fabian Türkis most is gondolt egy merészet, a térfél közepéről ellőtte a labdát, ami alig kerülte el a kaput.Hm, 54%-ban birtoklok. Erre nem számítottam, de sajna vezet az ellenfél
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10098 üzenetére
Jó azért volt (van) esélyem
A kp az enyém, és úgy-ahogy átmegyek a védelmén. Csak nem tudom, milyen hatással van az értékelésre a zavarodottság, ill. ezt kiegyenlíti a magas TS és önbizalom.
Eddig sose volt ilyen magasan a TS-em és önbizalmam, mint ebben a szezonban, így ezzel nemigen tudok kalkulálni
Uram atyám, 72%-ban enyém a kp
-
ftc
nagyúr
Ok vezete 1-0-ra de van is egy sérültem pont mikor kidobtam az orvodokat
-
zsolli
addikt
B@sszus, Újpest kp-ja lesérült
Plus44 meg már 0-2-re vezet
Patricknál már meg 3-0
Juhhé, én is vezetek 1-0-ra
-
Patrick
addikt
Hajrá Mindenki.
2-0 ide. -
r0by
addikt
Na fasza. Az ellenfelem középen támad, és erre szélről szerez gólt
Ráadásul esős meccs lett. -
plus44
veterán
Na hajrá srácok! Főleg a mások kupások!
-
zsolli
addikt
Nálam bármi előfordulhat.
Attól félek, hogy 2-5-3-ban kezdek, és 30 perc múlva állok 3-5-2-be.
Megfelelő szinten van begyakorolva a 2-5-3, így nem tudom, ennyi idő alatt jön-e zavarodottság, és az milyen értékelés-romlásban mutatkozik meg.
Az öreg bundesligás a pályán lesz 30 percet. Ha túléli, és lő egy gólt, akkor szentté avatjuk
Ellenfelemet elméletileg jócskán lebirtoklom. Talán a támadásaim átmennek mindkét szélen, de ez nem biztos. Neki durva támadása van. Sem 2, sem 3 védővel nem tudnám levédekezni, így ha helyzetet kap, az gól is lesz.
Zs
Ui.: Hajrá mindenkinek, 0 sérülést. Húzzunk beleeeee
-
-
koxos:8]
senior tag
Ma remélem megszórom majd az ellenfelem.
Elég sima meccsre számítok majd. -
ftc
nagyúr
Elvileg a hôten:
5 29 311300 20753 +12320 / -5320 6,13 +3 / -2 1 3
-
zsolli
addikt
Áááá, ide egy mákgyár is kevés lenne
Nem kétséges, kikapok. Én csak abban reménykedem, hogy valahogy be tudjak préselni 1 gólt. Nem tudom, miként, de valahogy 1 bemehetne.
Azért egy ekkora csapatnak gólt rúgni.Relásian 0-5 és 0-9 közötti eredmény várható, de én már egy 1-4-nek is örülnék
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10067 üzenetére
Kupaellenfelem "B" felállása is lemos a pályáról, mint mondtam.
A szurkolóim azt mondják: Esélyünk sincs (1). Van ennél lejjebb?
Mellesleg a "B" felállásában 6 forma javulás volt, és 2 romlás.
A 6 javulásból 3 playa remek formára változott. Egy kp, egy szélső és egy csatár.
Szerinted?
90 perc után elkérjük a labdát a sporitól, mondván eddig nem is láttuk
-
ftc
nagyúr
Én majd holnap nyilatkozok
DE megynerem a bajnokságot
-
plus44
veterán
TSI: +2170 / -4250
Forma: +3 / -3
Skill Up: 1, a kapusom kiemelkedőre lépett védésből -
r0by
addikt
válasz
zsolli #10062 üzenetére
Az enyém az most egy picit jobb, bár skillup nem volt, 0.02 kellett volna hozzá. Így átcsúszik jövőhétre, utána meg majd kerek egészről indul majd. Ez g*eciség
TSI: +7.990/-450
Forma: +2/0
Erőnlét: +1Vazze, azt nézem, hogy a tied a 10.000 hozzászólás a topicban. Mondták már, hogy mákos vagy?
-
zsolli
addikt
Mondjam vagy mutassam?
Mai edzés:
TSI: +6.390/-7.420 (ebből 4.110 a sérült kp-m miatt)
Formák: +8/-5 (szo-szo, alakulgat)
Skillup: 0
Erőnlét: 1 csökkenés.Már 2 db kp-m van 30.000 TSI fölött
-
zsolli
addikt
R0by, ezt most találtam:
Büntetőrúgók
A kupamérkőzések és az osztályozók végződhetnek büntetőpárbajjal, ha még hosszabbítás után is döntetlen az állás. Mindkét csapat lő minimum 5 büntetőt. Te adhatod meg a büntetőrúgók sorrendjét az utasítások oldalon található „Büntetőrúgók” fülön. Amikor kijelölöd a büntetőrúgóidat, ne feledd, hogy semmi sem idegölőbb egy büntetőpárbajnál, és a büntetőrúgó tapasztalata minden alkalommal számítani fog (a rendes játékidőben azonban nem!). A tapasztalat mellett a rendszer a lövő Gólszerzés és Pontrúgás képességét (és a technikás specialitást is) is figyelembe veszi. A kapusoknál csak a Védés képesség számít.
Plus44: jaja
Lehet izgulni
Sok szerencsét, és bármi van szólj, valamit csak kiokoskodunk
Addig is nézegesd a Youthclubbot. -
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10058 üzenetére
Ööööö, lehet félreértjük egymást.
A megfigyelők 15 és 17 év közötti suhancokat ajánlanak. Ha elfogadod, az még ingyen van, de az a srác az ifiakadémiára kerül, és nem a nagy csapatba. Legalább 1 szezont el kell töltenie az ifiakadémián, ill. minimum 17 éves 0 naposnak kell lennie, hogy felhozhasd a nagy csapathoz.
Példa: megfigyelő ajánl egy suhancot, mond róla 1-2 dolgot, felveszed mondjuk 16 éves 49 napos korában. Na, őt nem fogod tudni felhozni a nagy csapathoz 17 éves 0 naposan, csak 17 éves 49 naposan.
Az ifikről, ha már felvetted, a továbbiakban nem a megfigyelő beszél, hanem az edző.
Az edző beszélhet az elsődleges edzésnek beállított skill jelenlegi szintjéről, beszélhet a másodlagos edzésnél beállított skill elérhető maximumáról, és néha beszél olyan skillről is, amit egyáltalán nem edzel. Néha elárul mondjuk egy specet, vagy egy személyiségi jellemzőt stb...
Ez a Youthclubbon le van írva, hogy mi micsoda.
Íme a [linkje].
Ui.: ifimél ha elfogadsz egy suhancot a megfigyelő ajánlása miatt, az nem kerül pénzbe. Ha nem jó a srác, vagy nem tudod-akarod edzeni, akkor ki is rúghatod. Akkor sem kell fizetned neki. Csak akkor fizetsz 400e-t asszem, amikor felhozod a nagycsapatba, tehát szerződteted.
Áááááá, megint én értettelek félre
Sorry, de a "felhozom"-odról mindig a felnőtt csapatba szerződtetés ugrik be
Tehát nem "felhozod", hanem "elfogadom", oké, értem.
Van amikor mondja, van amikor nem. Ez van, ez benne a szép
Amikor nem sok infód van, aztán egyszer csak benyögi egy 15 éves suhancodra, hogy "játékszervezése akár remek szintet is elérhet" -
plus44
veterán
válasz
zsolli #10057 üzenetére
Igen, ez világos, csak kicsit sem érzem fair-nek, hogy nem számol be nekem a megfigyelő a védés képességről, tehát gyakorlatilag szinte bárki felhozhatnék, és játszatnom kellene, hogy megtudjam, milyen a védése, nem nagyon tudom kilogikázni, hogy egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni. Tehát lehet, hogy felhozom már egyből az elsőt (mert honnan tudjam, hogy neki milyen, vagy a 2.-nak, vagy a 3.-nak??) és akkor lehet neki pocsék a védése, de lehet a 2. megfigyelő által ajánlotté, meg megfelelő volt. És akkor így nekem esetleg több pénzem megy el a játékosok felhozására (már ha ez itt pénzbe kerül, mert a megfigyelő rendszernél 400e pénzbe kerül...)
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10054 üzenetére
Nem tudom, érthető volt-e
Bekavartam a felnőtt csapattal
Tehát ha a jelenlegi szintje érdekel a suhancnak, akkor beteszed 100%-os edzéshelyre legalább 44 percig (kapusnál kapus, védekezésnél védő, szélsőjátéknál szélső - ügye a szélsőhátvéd csak 50%-os szélső edzést kap), és elsődleges edzésfajtának állítod be azt a skilledzést, ami érdekel.
Ha az elérhető maximuma érdekel, akkor a másodlagosra teszed be.
Példák:
1. Ifiről tudod, hogy jó lehet a védekezése, de nem tudo, jelenleg milyen szinten van.
Beteszed a meccsen kapuba (minimum 44 perc), és a meccs ideje alatt a beállított elsődleges edzés a védés.2. Ifiről tudod, hogy jelenleg gyenge az átadása, megfelelő a játékszervezése és az elérhető szint a jó (jsz-ből), de fogalmad sincs az átadása maximumáról.
Ilyenkor beteszed belső kp-nak. Elsődlegesnek játékszervezés van beállítva, igaz, hogy tudod a jelenlegi szintet, de most edzed is, hogy elérje a jót. Másodlagosnak meg a rövid passzok - átadást állítod be, így ha szerencséd van, edzésnél beszámol az elérhető átadás maximumáról.
Edzés: a meccs kezdetekor beállított edzésfajta van érvényben arra a meccsre. A "kiértékelést" a meccs befejezéstől számított 24 óra múlva kapod meg.
-
zsolli
addikt
Köszi.
Én is 3 dologra tudtam gondolni:
- 1: zavarodottság nála (elég korán kijött szerencsére),
- 2: jobb volt a TS-em,
- 3: jobb volt az önbizalmam (bajnoki meccseit alapul véve).De hogy ezek ennyire számítsanak? Kp-t leszámítva minden poszton sokkal jobb volt. És kp-n se volt olyan hatalmas előnyöm, legalább is a 2. félidőre.
Na mind1, ez van. Tulajdonképpen én jól jártam. A TS-em az egekben (majdnem max.), és a csapat önbizalma is a csúcson van.
De azért ismerd el, ehhez az eredményhez kellett egy jó adag MÁÁÁK is
Zs
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10054 üzenetére
Nem.
Amit ajánl a megfigyelő, az nem a felnőtt csapatba veszed fel, hanem az ifi csapatba.
Tehát elfogadod a játékost, és a legközelebbi ifimeccsen beteszed a kapuba. Ha van más srác is aki érdekel, akkor mindkettőt játszatod minimum 44 percet az ifimeccsen a kapuban, és az elsődlegesnek beállított védés miatt elméletileg megmondja, jelenleg milyen szinten van a védésük. Ha másodlagosnak is védés van betéve, akkor meg megmondja, hogy maximum milyen védekezése lehet az ifiakadémián.
Ifi kapus legmagasabb skillje a jó. Remek képesség ifinél csak másfajta skilleknél lehetséges.Pl.: az én ifimről ügye tudtam, hogy a védés max-sza jó, így az most nem érdekelt, csak az, hogy jelenleg milyen szinten van. Tegnap este kiderült, hogy jelenleg középszerű a védése, így az ifi-edzés kalkulátor segítségével tudom, hogy 17 éves 0 napos korára ki tudom edzeni jó szintre.
Nálad, ha kiderül egy srácról, hogy a védés maximuma középszerű, akkor hanyagolod, vagy más skillt keresel nála, ha épp nincs edzhető kapusjelölt.
Vagy van pl. egy 16 éves 52 napos srácod, akiről kiderül, hogy jó lehet a védekezése, de a jelenlegi szintje csak csapnivaló, akkor nagyon sokára érné el a jó szintet, így nem érdemes vele foglalkozni.
Zs
Ui.: sorry, félreértettem. Bekavartam a felnőtt meccset, mert a "beállítom a kapuba" írásodat "beállítom a kupába"-nak értelmeztem
Nézd ezt el nekem, elvégre kupalázban égünk
-
Dolby
senior tag
válasz
zsolli #10029 üzenetére
A válasz hogy miért nem jött neki össze:
A csapat szervezettsége csapnivaló szintre esett vissza. 31 perc telt el a mérkőzésből, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést.
Az istenként tisztelt Botlábúak-edző a szünetben újra végigment a megbeszélt taktikán, ennek hatására a csapat szervezettsége megfelelő szintre emelkedett
Az időről időre elbizonytalanodó Botlábúak képtelen volt az edzői utasításoknak megfelelően játszani; a begyakorolt taktikának a pályán nyoma sem volt. A csapat szervezettsége középszerű szintre esett vissza.
Eddig nem használt felállásban játszott, hiába a tudás ha a pályán zavarodottság van...
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10051 üzenetére
Az a lényeg, hogy ha jön egy tehetség, akkor próbáld a főskilljéhez tartozó ideális mellékskillek szintjét is kideríteni, mert ha időben kiderül, és azokat is maxolni tudod, sokkal több pénzt kapsz érte.
Jaaaa, és egy "jó hír" neked. Kapusról általában alig ad infót a megfigyelő. Tehát úgy mondja, hogy "Szia Plus44! Örülök, hogy ismét beszélünk, jó hírem van a számodra. Kovács Pisti nagyon tehetséges játékos, 15 éves, játékszervezés képessége jelenleg pocsék szinten van, de ha jobban odafigyelünk az edzésére, akár egy csapnivaló szélsőjátékot is elérhetünk."
Na, ez a fenti duma nem mutatja, de lehet, hogy pl. ez egy jó védésű, megfelelő védekezésű, megfelelő pontrúgású srác
Csak a megfigyelők nem mindig mondanak értelmes dolgot.
-
plus44
veterán
válasz
zsolli #10050 üzenetére
Na kezdem érteni a dolgokat!
Remélem mázlim van és pár meccs alatt sikerül jól elhelyezni a mostani emberkéket, és húzni valami jó kis kapus palántát, bár a mostaninál jobbat nem kapnék, így amíg őket ki nem edzem eladásig (ami még jó pár szezon), addig, ha húznék valaki jót, akkor menne átadóra egyből.
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10049 üzenetére
Szuper. Most jön az, hogy név- vagy frizura szimpátia alapján beteszed a srácokat ide-oda
Ilyenkor fogalma sincs az embernek, hogy kinek milyen képességei vannak.16 a max. játékos. 1-et majd kirúgsz, és leghamarabb szombat hajnalban (péntek éjjeli pénzügyi frissítés után) ~00:15-kor hívhatod fel a megfigyelőket. Persze egyszerre csak 1-et
Jól ki van ez találva.
Ha elfogadod az elsőét, értelemszerűen nem hívhatod már fel a többit.
Azt mondják, kezdő csapatnál (amikor senkiről sem tudsz semmit) lehet használni az általános edzést. De ez a későbbiekben, amikor már van tehetségesebb srácod, akkor már nem jó.
Zs
Ui.: mindenki más felhívási időpontra esküszik. Sokan azt mondják, hogy a szombat hajnal a legjobb. De emiatt nem kell fentmaradnod ha nem akarsz. Heti 1 felhívás lehet. A hét ugyanúgy tekintendő, mint a pénzügyi hét. Tehát szombat hajnaltól péntek éjfélig. Azt is meg lehet csinálni, hogy péntek este húzol egy srácot (a pénzügyi frissítés előtt, pl. 23:00-kor), és szombat hajnalban (pl. 00:15-kor) is egyet. Persze ezek előtt 1-et mindig ki kell rúgni, mert ügye 16-nál többen nem lehetnek.
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10047 üzenetére
Igen, lehetnek más-más régióban.
Ha nem megy a bajnokság váltás, akkor majd ennek a végén. Most még úgy is csak kutyaütők vannak a csapatban (elméletileg)
Jelen csapatból a 16 vagy annál idősebbekkel ne is foglalkozz. Egyelőre pakolászd őket is jobbra-balra, ahol sok csillagot hoz (pl. 4,5-5), akkor hagyd ott, de azokat ne edzd, csak ha van helye.FONTOS:nem tudom, hogy miért, de azt mondják, hogy ha a 3 megfigyelő nem hoz 15 éves tehetséget (tehát öreg rossz képességüeket mutat be), az utolsónak kérdezett megfigyelőét akkor is fogadd el. Majd rá egy hétre kirúgod. Nem tudom miért van ez, de mondják, hogy az utolsóét mindig el kell fogadni.
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10044 üzenetére
Melózom, így ráérek
Annyi, hogy nem tudok linket adni, és belenézni a HT-be.Fel lehet venni megfigyelőt, és összesen 3 lehet.
1 megfigyelőnél 2 milla hetente, 2-nél 3 milla, 3-nál 4 milla.Ha ki tudsz lépni a bajnokságból, akkor megteheted jobb felül valahol.
Utána a bajnokság keresésénél be lehet állítani, hogy pl. magyar, vagy nemzetközi (stb..), és azt is, hogy 4 csapatos bajnokság.
Utána lehoz egy listát. Ott a táblázat felső fejléceinél több opció van. Van a "telítettség" (pl. 2/4 - 2-en vannak még csak a 4 csapatosban), ill. hogy mikor indul.
Itt átnézem, hogy melyik 3/4-es indul a leghamarabb, és oda csatlakozom.
(Megj.: először nekem sosem írta ki, hogy csatlakoztam, nem is találtam a bajnokságomnál az újat, de egy HT-ből való kilépés-belépéssel frissül.)Most ez a táblázat nem tudom, hogy a Foxtrick miatt jelenik-e meg nekem
De szerintem nem.Ui.: a megfigyelőnél be tudod állítani, milyen poszton játszó srácokat nézzen (aztán vagy ezt teszi vagy sem
), és el tudod küldeni más-más régiókba. Régióváltás nem kerül külön pénzedbe.
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10040 üzenetére
Elsődlegesnek beállított edzésnél a játékos jelenlegi skilljéről beszél(het) az edző. Ehhez persze az kell, hogy a playa edzett poszton játszon minimum 44'-t.
Nálad pl. kapus poszton ügye csak egy edzéshelyet ad, de 1 meccs alatt 2 srácról is kideríthetsz infót egy 44. vagy 46. percben eszközölt cserével.
Másodlagos edzésnek kisebb a hatásfoka, mint az elsődlegesnek, és itt a beállított skill lehetséges maximumáról beszél.
Aztán van, amikor már tudsz majdnem mindent a tehetségedről, és gyorsan akarod maxolni. Pl. R0by-nak van egy sráca, akinek már kimaxolta a mellékskilljeit, és már csak a védekezését akarja tolni minél gyorsabban. Ilyenkor érdemes védekezés (elsődleges) és területvédekezés (másodlagos) edzést beállítani.
Aztán van egy "szerintem" rész is. Ha van egy playátok, aki jó mellékskillekkel rendelkezik, és a felnőtt csapatodnál edzett fő-skillje is szuper (tehát beillik a felnőtt edzésbe), akkor lehet jobb, ha pl. 6,9-es védekezéssel, de maxolt mellékskillekkel hozod fel, mint hogy megvárod a 7-es szint meglépését.
Az biztos, hogy ha a felnőtt csapatban edzed tovább, akkor megéri felhozni 17 éves 0 naposan mondjuk 6,85-s védekezéssel, mint pl. 17 éves 48 naposan jó védekezéssel.
Mert a felnőttek edzése sokkal gyorsabb, mint a kicsiké.Zs
-
plus44
veterán
válasz
zsolli #10043 üzenetére
Na ezért kérdezlek inkább téged, a súgó csak ködösít, de nem magyaráz!
Melós egy dolog az tény, de bele lehet szokni, mint mindenbe. Nyilván rá fog menni pár tehetségem, mert nem tudom majd mikor mit kell csinálni, hogy a lehető legjobb edzést kapja, de ezt bevállalom a jövő reménységei érdekében.
Ami nem világos még: most sikerült bemennem egy 6 fős bajnokságba (az előtt mielőtt ezt megírtad). Innen elvileg átmehetek egy másikba igaz? Mert ennek most lett vége, 3.-án lesz a sorsolás és utána lesznek a meccsek. Ha átmegyek egy másik, 4 fős bajnokságba, akkor honnan tudom, hogy mikor lesz leghamarabb meccsem? nem látom sehol sem kiírva. A másik kérdésem, hogy nekem most van egy 41 éves megfigyelőm, ezt átrakom, hogy kapust keressen. Vehetek fel még mellé megfigyelőket, vagy neked hogy van 3? Annyi lehet maximálisan?
szerk: Amúgy ráér, nem olyan fontos, hétvégén is megbeszélhetjük!
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10040 üzenetére
Nálam mindhárom megfigyelő középpályást keres, de ami tehetségem eddig volt, azok jellemzően nem azok voltak
Van most ugyan 1 vagy 2 srácom, akinek a jsz-e jó lehetne, de idősen kerültek hozzám, így nem foglalkozom velük.
A lényeg, mindig arra a srácra koncentrálj(atok), aki 17 éves 0 napos korára ki lehet maxolni. Na és persze tehetséges is
Plus44-nek pl. érdemes kapust keresni. Kérdés, hogy azt kap-e, vagy tehetséges jön-e.
De ha pl. kapsz egy olyan srácot, mint most én, azt felhoznád magadnál 17 éves 0 naposan jó védekezéssel, és edzenéd tovább magad. Így szinte 0 bekerülési költséggel van egy szuper edzeni való alapanyagod (oké, ha nagyon szőröz valaki, kiszámolhatja, hogy mennyit költ menet közben az akadémiára).R0by-nál meg mondjuk ha védőt keres, és fel tud hozni egy tehetséges srácot, szintén "ingyen" van edzési "alapanyag".
És ilyenkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezek a suhancok kapásból max. hűséggel lesznek a csapatban, és még az anyaegyesületi bónuszt is megkapják. Ami jövő szezontól ~1,5 skillpluszt jelent.
Otthon megadom a Youthclub linkjét. Azt érdemes vezetgetni, próbálgatni. Sok segítséget nyújt, ráadásul van ifi-edzés sebesség kalkulátor. Így ha több, eltérő skillű tehetséged is van, tudsz számolgatni, miként csináld, hogy mindent maxolj.
Eleinte munkásnak tűnik, olvasgatni is kell, de higgyétek el, megéri. Egy idő után rutinból tiszta kenivájszok lesztek
Ja, és persze ha kell, és tudok, szívesen segítek.
Zs
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10039 üzenetére
Heti egy bajnoki meccs van az ifiknél is, de barátságos meccsre csak 3 hetente van lehetőség.
Elméletileg a barátságos meccs edzése nem olyan hatásfokú, mint a bajnokié, de ez nem biztos. Barátságoson érdemes még ki nem derített képességekre ránézni, mondjuk az egyik tehetségnél.
Pl. tudod, hogy nagyon jó a védekezése, és azt edzed is mint állat, de kíváncsi vagy mondjuk a játékszervezésére vagy szélsőjátékára, akkor beteszed az edzés szempontjából 100%-os posztra a barátságoson, és reménykedsz, hogy elárul róla valamit az edző.Érdemes 4 fős bajnokságban részt venni. A rövid bajnokság utolsó meccse után azonnal kilépsz abból a bajnokságból, és keresed a leghamarabb induló 4 fős bajnokságot. Persze érdemes olyanra koncentrálni, ahol már megvannak 3-an.
Ezekkel a gyors váltásokkal akár azt is el lehet érni, hogy 1 héten 2 bajnoki meccs legyen. Egyszer levezettem, hogy hosszú távon a 4 és a 6 csapatos bajnokságok között mennyi meccs eltérés van. Ez főleg akkor érdekes, ha van egy nagyon-nagyon tehetséges, 15 éves kevés napos suhancod. Mert ha a fenti módon variálod a 4 fős csoportokat, akkor 17 éves 0 napos korára több meccset tudsz vele játszani, ezáltal több edzést kap, mint teszem azt ha 6 fős ligákban játszol.Zs
-
r0by
addikt
válasz
plus44 #10039 üzenetére
Hm, lehet, hogy én is belevágok, csak az edző most fontosabb. A kiszemeltem elvileg holnap lesz nálam 16 hete, azt még megvárom, hogy menyi zsozsó lesz. Aztán a maradék lovetta függvénye lesz, hogy indítom-e az ifit
De addig akinek van ifiakadémiéája, az elláthatna hasznos információval, mert gyanítom, hogy a súgó kevés lesz hozzá -
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10037 üzenetére
Akadémiánál a 3 megfigyelő 4 milla hetente, a lottós (húzós) ifirendszernél is heti 4 millától lesz egy szezon után remek a szint (ez nem biztos, lehet hogy több szezon).
Ha van időd és kedved, akkor mehet az akadémia, és játszhatsz a skacokkal, edzeheted Őket, kideríthetsz ismeretlen képességeket, és örülsz, ha kellemes meglepetés ér
Lottósnál nagyon random, hogy hány éveseket és milyen képességüeket kapsz.
Az akadémiánál Te döntöd el, hogy milyen képességre állsz rá, és hogy milyen ütemben edzed a suhancokat.
Én az akadémia mellett tenném le a voksom.
Zs
Jaaaa, és Patrick javaslatára az egyik megfigyelőmet elvittem Salgótarjánba. Onnan jött a kapus kölök
-
plus44
veterán
válasz
zsolli #10035 üzenetére
Az elég jó, szép pénzt kaphatsz érte.
szerk: valamit nem értek: az ifi akadémia és hogy felhozok valaki, az két külön dolog és együtt nem működik? Csak mert ha rámegyek, hogy ifi akadémia alapítása, akkor valami régi meg új rendszerről vakerál nekem meg ilyenek, VAGY: ifi akadémia nélkül is hozhatok fel csak nem tudom edzeni? Tehát az ifi akadémiával egy komplett ifi csapatot kapok? Mennyiben és mi változik, ha a játékosmegfigyelőbe nem 1millát, hanem 4 millát teszek be?
-
zsolli
addikt
Elméletileg 16 éves 73 napos korára jó védése lesz az ifimnek
Alig múlt 16, és középszerű.
Jaaa, kicsit sem vagyok pipa, hogy Szabolcs Matuca nem fiatalabban került hozzám
Ha lett volna rá időm, így hoztam volna fel:Kiszámítatatlan spec.
Védekezés: jó (jelenleg középszerű)
Játékszervezés: megfelelő (maxolva)
Szélsőjáték: középszerű (maxolva)
Átadás: középszerű (maxolva)
Gólszerzés: középszerű (fogalmam sincs, hogy áll)Patrick: gratula a kupaszereplésért
Newpest kolléga: gratula az eddigi kitartásért és helytállásért Neked és csapatodnak
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10030 üzenetére
Oké-oké. Nagyon hangyányi esélyem volt, de tényleg csak minimális. Pár tényező, és rengeteg mák miatt bejött.
Igaz, hogy ha tudom, hogy evvel a fullosabb felállással jön, akkor még annyit se tettem volna a csapatra.De...
...(mindig ez a de) mostani ellenfelem már II.-od osztályos. Nem variálgatja az edzést össze-vissza, és a "B" csapata nagyon durva. Gondolom a TS-e az egekben, és a bajnokságban is jól teljesít, így nyilván az önbizalma és magasabb.
Ergo: esélyem sincs. Ha, ismétlem ha sikerül egy gólt lőnöm (és mellette természetesen kikapok), szerintem a szurkolóim nemhogy szerelmes levelekkel fognak bombázni, hanem letérdelnek elém, és... ööö... szal jó lesz nekem
Tehát jövő héten egy a fontos: ne legyen sérülés, ill. sárga- piros lapok.
Zs
-
ftc
nagyúr
Ok mai élő foci eredménye:
bokám mégroszabb lett
a másikat is kinyomták
csapattarsam labda helyett én lábamat rugta meg full erőbőleredmény járni lassan komotosan
-
zsolli
addikt
Pár indokféle van a meccsre, de azok közel sem elegek ehhez az eredményhez.
A TS-em és az önbizalmam tutti jobb volt, mint az övé, ráadásul szerencsére igen korán felállás-zavarodottságot kapott. Ez mondjuk magyarázhat ezt-azt...
....de hogy nem kapott helyzetet?
Ill. volt egy taktika nélküli kontrája, aminek át kellett volna mennie a védelmemen.Szóval a fenti indokok szerintem nem elegek. Az esélylatolgatás szerint 100 meccsből 8,43-at illene megnyernem.
De hogy a fenébe nem kapott helyzetet, ill. nem rúgott gólt?
Jaaaa, köv. kupa ellenfelem II-od osztályos. A "B" csapata...
....hmmm, szal mindenki örülne egy olyan "B" csapatnak
Tuti kiesés, földbe gyalulás, vereség vár rám.Zs
-
zsolli
addikt
Úúúúristen
Ezt nem mondtátok
A legtöbb poszton az "A" csapatos emberi voltak b@sszus
Azanyámidegesúristenit, és még gólt sem kaptam
HatStats__187____________________271
_______Védelem: 45____________Védelem: 131
______Középpálya: 75__________Középpálya: 63
_______Támadás: 67____________Támadás: 77Ezek az értékelések
Nem tévedés, a bal oldali az enyém. Hitetlen
3-0 b@sszus
-
Patrick
addikt
Nyertem.
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10024 üzenetére
Jó ötlet. Szépen lassan felépíteni a csapatot. Azt, hogy hol kezd el (melyik poszttól), az sok mindentől függ. Reális céloktól, csoport ellenfelek erősségeitől stb...
Sok esetben nem is nagyon kell játszani a PIC-PIN-MOTS-szal. Jellemzően felsőbb osztályokban érdemes, vagy pl. ha erős VI-ban vagy régóta, és robbantani akarsz egy nagyot, hogy feljuss V-be. Mondjuk érdemes erre az esetre előre bevásárolni egy magas tapasztalatú, magas vezetői képességű (megfelelő-jó) játékost. A legjobb, ha még a képességei is aránylag topon van, így a csapatnak még nagyobb hasznára lesz.
Én nem akarok (és nincs is reális esély) feljutni V-be, de most jól jött a középszerű vezetőis edző. Szép magasa tudom tartani vele a TS-t, amivel nagyjából hozom a meccseket, emiatt a csapat önbizalma is magas. Nyilván ez is közrejátszik abban, hogy pl. ma le tudtam győzni az ellenfelem. Amúgy egy sima szezonkezdtei állapotnál, amikor minden középértéken van, bedarált volna.
És a máááák...
...azt mondják, hogy vannak csapatok, akik kifognak olyan szezont, amikor minden klapfol. De utána jöhet olyan is, amikor minden rossz, ami csak létezik, az jön csőstülAztán hogy ez a kettő kéz a kézben is jár-e, nem tudom. Mindenesetre a formáim csökkenek, és most már nekem is van edzett posztról sérülésem. Igaz, még nem tudom, hány kerezstett kapott a srác
-
plus44
veterán
válasz
zsolli #10023 üzenetére
Végülis úgy taktikázom, hogy sikerülne 400.000 körül elpasszolni a mostani kapusomat, akkor abból a pénzből vennék 2 minimum nagyszerű védekezésű védőt. Ugyanis ennyi pénzből nem futná egy teljesen új garnitúra kp sorra (pedig ezt erősíteném), az meg hülyeség, ha veszek 1-2 nagyon brutál jót, mert a maradék 3 rosszabb lehúzza őket, bár nem tudom mennyi a szintek közti átjárás, de gondolom egy remek kp csak lehúz egy wc-t, vagy nagyszerűt. Így meg lehet, hogy inkább a védősor 3 tagját cserélem le (vagy kettőt, ahogy kijövök a pénzből). Mondjuk akár vehetnék új edzőt is, de nem tudom mit javítana. Jelenleg az van, amit a legelején vettem, jó edző, csapnivaló vezetőivel. (ezért sem PIC-elek már...)
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10022 üzenetére
Ha van időd nézd végig minden szezonom "kupa menetelését". Sosem jutottam sokáig.
Most részben az edzett középpályámnak is köszönhetem, de ami a legnyomósabb ok, hogy új edzőm van, középszerű vezetőivel. Akivel végre meg is érzem, és ki is tudom használni a PIC adta lehetőségeket. Eddig ügye csapnivaló vezetőis edzőm volt, akinek a PIC-je nem sokáig maradt magason. Jellemzően a köv. tétmeccsre majdnem visszaállt középértékre.És akkor ehhez még hozzá kell adni egy fontos tényezőt...
...a MÁÁÁÁÁÁÁK-otAmi jelentkezhet a kupa-sorsolásnál, helyzet elosztásnál stb...
Majd ha eladod jó pénzért az első garnítúrádat, veszel olyan srácokat akikkel többféle felállásban és taktikánál is tudsz meglepetéseket okozni. A lényeg, hogy kapusedzésnél iszonyatos sok lehetőséged van. Mindenféle felállásban játszhatsz, és képpeségtől (és ellenféltől) függően tudsz taktikát változtatgatni.
Zs
-
plus44
veterán
Elképesztőek vagytok. Sokadik kupa kör, tömeg pénz...beszarás...
(
-ez magamnak szól)
-
zsolli
addikt
válasz
koxos:8] #10020 üzenetére
Basszus, el sem hiszem
Köszi szépen a közvetítést. Asszem délután lesz "értékelgetni" valóm rendesen, főleg mert nyilván még brutálabb csapatot kapok köv. ellenfélnek. De letojom, plusz bevétel, tapasztalat a srácoknak és a szurkolók imádni fognak. Bár eddig is karneváli a hangulat, nem tudom, mi kéne még a "szerelmes levelekkel bombáznak"-hoz.
Zs
Milyen Hatstats értékelések feküdtek egymásnak?
-
senior tag
válasz
zsolli #10017 üzenetére
A vesztésre álló Botlábúak játékosai itták a menedzser szavait, amint taktikai utasításokat adott a csapatnak.
Mind a kétszer alapról támadóra rakta őket.
Patrick már 4-1-re vezet.
Ryan Tax növelte Sörhas előnyét a mérkőzés 71. percében, miután a jobb szélen remek lehetőség adódott számára, és nem hibázott: 3 - 0.
-
senior tag
válasz
zsolli #10015 üzenetére
Az istenként tisztelt Botlábúak-edző a szünetben újra végigment a megbeszélt taktikán, ennek hatására a csapat szervezettsége megfelelő szintre emelkedett. Az eredmény alakulásával elégedett Sörhas-edző úgy döntött, hogy megadja a lehetőséget Klaus-Ludwig Wurmitzer játékosának is, aki Stéphane Fréchou helyére érkezett a találkozó 46. percében. 46 perc után a hátrányban lévő Botlábúak csapata kihasználta a játék menetében beállt apró szünetet, és az edző új utasításokkal látta el a csapatot. Filippo Scagnoli (Sörhas) szeretett volna még pályán maradni, de a szakvezető a mérkőzés 60. percében úgy döntött, hogy át kell adnia a helyét Csaba Mészáros számára.
-
zsolli
addikt
válasz
koxos:8] #10005 üzenetére
Levente Zrínyi
Duplázott a drágám.Na, megvan a szezon első sérülése, ráadásul edzett posztról
Pont az a kp-m, akinek várok a wc-re fejlődésére
Lehet hamarabb kell átadásra állnom, remélem nem 3-4 hétre sérültBajalovic állt be. Gyors a lelkem, és nagyon jó kp. Így tulajdonképpen kicsit nő a birtoklásom. Üröm az örömben, vagy fordítva?
Zs
Úgy veszem észre, hogy 1-ik gól jobbról, másik balról ment be. Ezek szerint átmegyek a védelmein, vagy legalább is eddig sikerült
-
senior tag
válasz
zsolli #10004 üzenetére
38:14
A helyzet egyre aggasztóbbá vált a vendég csapat számára, amikor a mérkőzés 38. percében Levente Zrínyi (Sörhas) egy bal oldali támadás lezárásaként belőtte csapata következő gólját is, 2 - 0 az állás.37:14
37. perc: Thilo Rettau (Sörhas) kénytelen volt a pálya széléről figyelni a mérkőzés hátralevő részét, ugyanis kicsavarodott a bokája. Mahailo Bajalović állt be helyette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bitcoin topic
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kínosan környezettudatos a HMD
- Windows 11
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- OLED TV topic
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Digitális PlayStation 5 // 2 darab kontrollerrel //
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Nintendo Switch V2 32+128GB CFW okos! Dual Boot RP2040 Picofly Dual Boot tok + üvegfólia
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 08.19. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest