Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:20:56

LOGOUT.hu

Gyakori Kérdések

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3451) icons válasza EmberXY (#3450) üzenetére


icons
addikt

Jaj tényleg, megvan, köszönöm!! :D

Viszont: "Sajnos nem ismerhető fel a fájlformátum További információk"

Pedig .csv, és megfelel a követelményeknek... A, B oszlop: nevek, C: e-mailcímek

Valami ötlet?

(#3452) EmberXY válasza icons (#3451) üzenetére


EmberXY
addikt

A leírásban az van, hogyha esetleg problémába ütközöl, akkor lehet, hogy szerkeszteni kell rajta, azt próbáltad? Megnyitni egy gmail-est és megnézni, hogy pontosan hogyan néz ki, majd ugyanúgy rendezni a többit, hátha az segít.

Up the Irons!

(#3453) icons válasza EmberXY (#3452) üzenetére


icons
addikt

OLLÉÉ!!

Igazad volt, hiányoztak az elejéről az oszlopcímek (First Name, Last Name, Email Address).
Köszönöm a segítséget!!

(#3454) EmberXY válasza icons (#3453) üzenetére


EmberXY
addikt

Nincs mit, az ember ahol tud, segít. :D

Up the Irons!

(#3455) mexel


mexel
veterán

Ez a csv fájl érdekes, eddig minden progi amit próbáltam másmilyet csinál. A gmail, outlook, thunderbird, mobilos progik, mind más és más. Ha vcard formátumot csinálok, annak is mindig más a szerkezete szinte, és előszeretettel forgatják az elő és utónevet (ehhez gondolom köze lehet hogy angolban máshogy használják ezt)
Nem értem hogy ha már ennyi mobil és mailcím vana világon, miért nem csinálnak egy egyszerű egységes formátumot az ilyesmi mentésére. Egy csomót kell rutinozni, hogy az ember elmentse a cuccaiz. Ráadásul sms-eket eddig még csak elmentenem sikerült, más telefonra feltenni soha. Mailok importálása sem mindig egyszerű, főleg az olvasottaké. Érdekes hogy már szinte 3d-ben mobilozunk, de egy egyszerű szöveges fájl kezelése alig lehetséges.
Az meg külön bosszant hogya gmail megint telszámot kér a mailcím készítéshez. Pár napja nem kellett, előtt igen, most megint kell.

[ Szerkesztve ]

(#3456) csana


csana
senior tag

Üdv!

Valamiért a gmail fiókom bemondta az unalmast. nem tudok levelet írni. Amik jönnek meg tudom nézni, de mást nem tudok kezdeni velük. A bal alsó sarokban lévő barát listát sem nagyon tudja behozni, és levél írásnál fent a lap közepén csak egy "betöltés" felirat jelenik meg, de semmi nem történik, és mintha befagyna az egész. Ami furcsa hogy mindez Firefox alatt történik. Explorer alatt működik minden. Viszont a barátnőm gond nélkül használja ugyanezen a gépen, firefoxal a gmailt. Az ő accountján nincsenek ilyen gondok.. Nem tudjátok mi lehet a hiba?
( win.XP pro 32 bites op rendszer, firefox böngésző )

Előre is köszi!

(#3457) föccer válasza csana (#3456) üzenetére


föccer
nagyúr

Nálam win7, chrome párosítással most hibátlan.

Nem lehet, hogy szakadozik a net-ed?

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#3458) mexel


mexel
veterán

Ha valakit érdekel hogy hogyan lehet az összes mailt (elküldött, beérkező, kuka) átmenteni egyik fiókról a másikra az a Mailstore Home progival próbálkozzon. tökéletesen teszi a dolgát úgy néz ki.

(#3459) IRON STORM


IRON STORM
őstag

Firefox alatt a gmail fiókomban, ha megpróbálok feltölteni egy képet, megáll a feltöltés, és elmegy a netem. :F
Explorerben meg be sem lép a gmailbe azt írja rossz felhasználónév.. :F

Viszont ugyancsak Firefox alatt freemailben pedig feltölti a képet és el is küldi.
Találkozott valaki ilyen problémával win7 32 bit alatt?

Csak a TDi!

(#3460) EmberXY


EmberXY
addikt

Sziasztok!

Lenne egy érdekes problémám, hátha valaki tud rá megoldást...
A lényeg az, hogy az egyetemi csoportunk közösen használ egy gmail fiókot, ami direkt arra a célra lett létrehozva, hogy ilyen módon osszuk meg egymással a különféle tananyagokat, infókat, és sok esetben a tanárok is ide küldik a tantárgyakkal kapcsolatos dolgokat, mert egyszerűbb, mint 200+ embernek egyenként, ide mindenki be tud lépni, és ami neki kell, tetszés szerint továbbítja oda, ahova akarja, vagy lementi.

Nos, többen is hoztunk létre olyan szűrőt, hogy abban az esetben, ha bármi érkezik a fiókba, azt továbbítsa a saját címünkre, így nem kell állandóan belépkedni abba a fiókba, ez a megoldás tökéletesen működik, viszont van egy érdekes dolog: sokan úgy kommunikálnak, kérdeznek, stb, hogy a fiókban a fiók saját címére írnak, így az ott a beérkező levelek között megtalálható, aki(k) pedig válaszol(nak) rá, azok simán arra a levélre válaszolnak, így követhető a beszélgetés, viszont ezt a szűrő nem továbbítja a már említett módon, így azok, akik nem lépnek be sűrűn, ezekről lemaradhatnak.

Próbáltam másik szűrőt létrehozni, amely külön a címzettre vagy a feladóra figyel, de ezeket a "saját címre" küldött leveleket egyik sem továbbítja. (a továbbítási címek megfelelően hitelesítve vannak, a többi esetben nincs is probléma a továbbítással, és természetesen egy példány a fiókban is marad).

Valakinek esetleg van valamilyen ötlete, hogy miként tudnám megoldani a problémát, vagy ezekkel a levelekkel nem lehet mit kezdeni? (mivel már többféleképpen próbáltam, erős a gyanúm, hogy nem lehet...)

Köszönöm előre is a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#3461) _Sanci_


_Sanci_
csendes tag

Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy hogyan lehet törölni egy gmail fiókot?
Kettő van és az egyik már fölösleges, de hiába erőlködök nem találok sehol törlési opciót.

(#3462) MZsoltee válasza EmberXY (#3460) üzenetére


MZsoltee
veterán

A googlenek van egy groupsos szolgáltatása, ezt tudnám ajánlani nektek. Megkérdezhetem, hogy melyik karnak sikerült ezt a félelmetesen idióta ötletet kitalálnia? Csak egy vicces kedvű diák kell és oda minden...
A pároméknál is ez a félelmetesen intelligens "rendszer" üzemel, úgy hogy ott van mellette a CooSpace... :W :W :W

_Sanci_:[link]
Csak ezt kellett volna beírni a google-ba: "Gmail fiók törlése"
Megj.: Ettől függetlenül sztem a szerverről nem törölnek semmit csak ezek után nem fogsz tudni hozzáférni...

[ Szerkesztve ]

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#3463) EmberXY válasza MZsoltee (#3462) üzenetére


EmberXY
addikt

Azért nem olyan vészes a helyzet... :D
Használtuk már a BGF-en is ezt a módszert annak idején, ott működött, jelenleg pedig a ZMNE-n használjuk..
Nem oktatói ötlet (ők a Neptunon keresztül is tudnak kommunikálni, ha akarnak, viszont a csoport egymással így könnyebben kommunikál, ezt megspékeltük még azzal, hogy az oktatók is küldenek dolgokat, ha már így együtt a csapat.. :D ), hanem valakinek eszébe jutott, gondolom ő is láthatta már máshol, tapasztalataim szerint itt is jól működik, kezdetben voltak gondok, a google nem nagyon tolerálta, hogy egyszerre "kicsit többen" vagyunk belépve az átlagnál, de mostmár nincs gond... Közmegegyezés alapján senki nem töröl semmit, ezen felül a már említett módon többen is megkapják a leveleket, és szükség esetén pótolható lenne...
Szerintem egyébként hasznos dolog, gyorsan terjednek az infók, sokan vagyunk szinte állandóan online.... Jaj lenne annak, aki "kívülről" trollkodni akarna, belülről meg ugyebár senkinek nem érdeke.. :D

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#3464) MZsoltee válasza EmberXY (#3463) üzenetére


MZsoltee
veterán

200 között lehet egy bolond sőt... De ti tudjátok...
Ha akarsz vicceset látni, akkor jelentkezz be a google előzményekbe, a közös emailcímmel, itt láthatod, hogy amikor valaki be volt jelentkezve akkor mit böngészett...

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#3465) EmberXY válasza MZsoltee (#3464) üzenetére


EmberXY
addikt

Senki nem szokott rongálni szerencsére, inkább összetartunk...
Vicceset akkor szoktam látni, amikor a csevegőben valaki rámír, és közben még kb öten bekapcsolódnak a beszélgetésbe, mindenki tud beszélni mindenkivel, de csak két különböző név látszik, így oda kell figyelni, hogy ki mit kinek mondott... :D
Ettől eltekintve szerintem hasznos dolog, én speciel csak ritkán jelentkezek be, hiszen minden levelet megkapok, amit oda küldenek, külön cimke alatt megtalálok bármit... (kivéve, amit abból a fiókból küldenek ugyanabba a fiókba, amit írtam is korábban, na azt nem tudom sehogyan átirányítani).. :(((

Up the Irons!

(#3466) MichaelSD válasza EmberXY (#3460) üzenetére


MichaelSD
őstag

Szerintem tipikusan erre lett kitalálva a Google (Yahoo) Groups. Mondjuk ha van domain, akkor a Google Apps is erre van.

Szerintem amit csináltok, kicsit megerőszakolása a Gmailnek :)

XMPP: sdmichael@kdetalk.net

(#3467) EmberXY válasza MichaelSD (#3466) üzenetére


EmberXY
addikt

"Szerintem amit csináltok, kicsit megerőszakolása a Gmailnek"

Ahhoz képest nagyon jól tűri... :D (Ha egy embernek lehet 200 fiókja, 200 embernek miért ne lehetne egy fiókja.. :D , tőlem függetlenül már a második helyen találkozom ezzel, szóval biztos elterjedt a dolog valamilyen szinten...)
Szerintem praktikus dolog, tekintve, hogy levelező szak, ritkán találkozunk, így meg pikk-pakk megosztjuk egymással a dolgokat, legyen az infó vagy tananagy.. Nyilván valami honlap egy fórummal jobb megoldás lenne, de így a legegyszerűbb... Mindenre a facebook se alkalmas... :D

Up the Irons!

(#3468) MichaelSD válasza EmberXY (#3467) üzenetére


MichaelSD
őstag

Miért nem jó a Google Groups? Nem közözködés, csak elméletileg az kimondottan erre lett kitalálva.

XMPP: sdmichael@kdetalk.net

(#3469) EmberXY válasza MichaelSD (#3468) üzenetére


EmberXY
addikt

Én nem mondom, hogy nem jó, de ha már megvan a közös fiók, tele anyaggal, kvázi kialakult a rendszer, és mindenkinek megfelel, nem nagyon váltana senki szerintem... (bevallom, én még nem használtam, így nem is igazán ismerem, gondolom az is ugyanilyen cipőben járt, aki létrehozta a fiókot)
Ha a legelején gondolnak ebbe bele, talán jobb lett volna, de így sincs különösebben semmi gond, a kritikus dolog talán az, hogy mindenki ismeri a jelszót, de amíg nincs gond, ez legyen a legkevesebb... Személyes dolgokat senki nem tart benne, csak és kizárólag tananyag és infó továbbítására, szétszórására szolgál..
(Én még azt hittem, hogy ez elfogadott dolog, meg hogy biztos sokfelé használják, mivel már én is tapasztaltam máshol is, erre mindenki lehurrogja, úgy kell nekem.... :D :D)

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#3470) MichaelSD válasza EmberXY (#3469) üzenetére


MichaelSD
őstag

Nem lehurrogunk, csak....hmmm....nem szakszerű :)

XMPP: sdmichael@kdetalk.net

(#3471) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Hali!

Nem óhajt beengedni a gmail, merthogy "A megadott felhasználónév vagy jelszó helytelen."
Gondoltam, elbarmolták a jelszót (kellően zaklatott ex kellően sok fals próbálkozása...)
Segond, jelszó emlékeztető a biztonsági mailcímre. De semmi, merthogy az adott ablaknál "Ehhez az e-mail címhez nem tartozik fiók." hibaüzi. Persze a loginnév foglalt, ami újra reggeléskor kiderült.

Kérdem én, WTF? Mit tudok most tenni?

Január 8-án délitán 16:46-kor még csont nélkül ment a gmail.
Január 8-án este18:16-kor jött egy mail a account-recovery-noreply@google.com-ról a biztonsági mailcímemre (freemailes), hogy mi a másodlagos mailcímem, stb.
Január 9-én már visszadobta a rendszer az ide érkező maileket.

Win XP, Win7, FF, IE, Chrome, bármilyen kombinációban, több gépen is, több városban is. Minden egyéb gmailes postafiók működik, egyedül csak a sajátom nem. :O

Érzésem szerint a felhasználói feltételeket nem szegtem meg, nem voltak óriásfájlok, warezolás, sok egyidejű login, mellesleg az ilyenkor szokásos 24 órás tiltás is lejárt már.

Valaki help! :R

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#3472) EmberXY válasza macilaci78 (#3471) üzenetére


EmberXY
addikt

Hát valami nagyon nincs rendben..
Azt nem tudom, hogy mekkora eséllyel barmolhatták el a felhasználói adatokat, nem jellemző, szerintem valószínűbb, hogy valaki esetleg megszerezte a jelszavadat, és megváltoztatta, és a biztonsági beállításokat is átállította (gondolom a jelszó ismeretében bármit megtehet).
Szerintem vedd fel a kapcsolatot az üzemeltetőkkel, valami support-on keresztül, és érdeklődj hogy mi a helyzet, lehet, hogy csak valami technikai probléma, mert próbálgatással nem sokra mész a továbbiakban.

Up the Irons!

(#3473) macilaci78 válasza EmberXY (#3472) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A jelszó kitalálása elég necces. A korábbit tudta, én meg nemes egyszerűséggel a betűk mögé dobtam egy olyan 4 számjegyű PIN kódot, amihez köze nincs senkinek.
A másodlagos mailcím meg ezek szerint aktív és az, amihez hozzáférek.
Supportot meg nem találtam, már ami interaktív lenne, csak olyan ha ez a hiba, kattint ide stílusút. Ez mondjuk elég részletes, de nekem nem vált be.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#3474) Gabás válasza macilaci78 (#3471) üzenetére


Gabás
addikt

a jelszó-visszaállítási témájú email biztosan jelzi, hogy valaki sikeresen bejutott a fiókodba, és meg is változtatta a biztonsági e-mail címet. Meg lehet próbálkozni az ügyfélszolgálattal, hátha (de a jelszavad védelme a te feladatod lett volna)

[ Szerkesztve ]

(#3475) macilaci78 válasza Gabás (#3474) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Jogos az észrevétel, mármint hogy valamiképp értesültem volna a másodlagos mailcímemen a kavarról.
Jelszavamat meg nem tudta.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#3476) Gabás válasza macilaci78 (#3475) üzenetére


Gabás
addikt

ha tudnád, milyen keyloggerek vannak:)

[ Szerkesztve ]

(#3477) macilaci78 válasza Gabás (#3476) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Öcsém gépén 100km-re, vagy a céges gépeken melóhelyen? Ezért nem értem, miért csak az én accom szopik. Máshol nem lesek mailt, ugyanis az otthoni gépem gatya.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#3478) macilaci78 válasza Gabás (#3474) üzenetére


macilaci78
nagyúr

:R :Y :C
Bevált!

Már csak a hogyan az érdekes és az ellene való védekezés. :F

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#3479) EmberXY válasza macilaci78 (#3478) üzenetére


EmberXY
addikt

Tehát akkor helyreállt a dolog és visszakaptad a fiókod?

Up the Irons!

(#3480) Gabás válasza macilaci78 (#3478) üzenetére


Gabás
addikt

akkor jó:) jó jelszó + védett gép = védett jelszó

(#3481) macilaci78 válasza Gabás (#3480) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A gépek védettek: hardveres és szoftveres tűzfal, Avast, NOD vegyesen.

EmberXY: Igen, vissza.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#3482) ^Clown


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Nektek se megy a Gmail?

Szerk.: már jó, dobálta pár percig az 502-es hibát.

[ Szerkesztve ]

(#3483) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Sziasztok!

Beállítottam a teaházas témát, de zavar, hogy nem napszaknak megfelelően változik (le van maradva kb 5-6 órával). Valakinek van tippje, hogy ez miért nem jó? Vagy milyen helyhez érdemes állítani, hogy megfelelően időzítse a képeket?

Tudom, ez sokakat nem érdekel, de engem igen. Tök aranyos :U

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3484) EmberXY válasza Inv1sus (#3483) üzenetére


EmberXY
addikt

Én azt hittem, hogy a témák fixek, nem tudtam, hogy egyik-másik változik is, de ez jól hangzik..
Ha le van maradva, az gondolom attól van, mert nem ugyanabban az időzónában van, mint a felhasználó, a google profil beállításoknál érdemes lenne megnézni, hogy melyik ország, esetleg időzóna van beállítva a profilodhoz, szerintem az lesz a megoldás.

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#3485) Inv1sus válasza EmberXY (#3484) üzenetére


Inv1sus
addikt

Hát épp ez a baj, hogy Magyarország Budapest van beállítva és mikor már este van, csak akkor kezd el lemenni gmail-en a nap. :) Próbálkoztam Tokioval meg New Yorkkal, de mindkettőnél nappal volt este helyett, amit nem értek. :F

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3486) EmberXY válasza Inv1sus (#3485) üzenetére


EmberXY
addikt

Esetleg amennyi az eltolódás, kompenzáld az időzóna beállítással, hátha akkor szinkronban lesz...

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#3487) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Úgy látszik erre a hatalmas problémámra nem fog helyes megoldás születni. :D

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3488) Inv1sus válasza Inv1sus (#3487) üzenetére


Inv1sus
addikt

Aki szeretné, hogy a téma napszaknak megfelelően változzon, az "Nepal"-t írjon be (Ország nem kell). :DDD
Elvileg a rókakoma most valami papírt varrogat.

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3489) mindkilla


mindkilla
tag

Helosztok
Jól jönne egy kis help.
Spam-eket küld a gmail fiókom. Volt valami mozgás is rajta Macedóniából : O

serious wtf?

Ja, és a leveleket azokra a címekre küldi, amikre már írtam egyébként is, szóval az ismerőseimet boldogítja..

[ Szerkesztve ]

(#3490) EmberXY válasza mindkilla (#3489) üzenetére


EmberXY
addikt

Valószínűleg van egy szép trójaid, és talán része vagy egy zombihálózatnak, vagy valaki ismeri a jelszavadat, és macedón IP-ről szórakozik... :D
Szerintem sürgősen változtass jelszót, és írtsd le a nem kívánatos programokat...
Látom, hogy ráadásul mobiltelefonról történt az egyik belépés, az is érdekes, talán az ügyfélszolgálattal is érdemes lenne felvenni a kapcsolatot ez ügyben, hátha tudnak valamit segíteni...

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#3491) kmisi99


kmisi99
addikt

Üdv!
Bizonyos email címekre hogy tudok tiltást tenni? Mert már lassan 3000 olvasatlan üzenetem van annyi felesleges hírüzenetet kapok és ezeket le akarom tiltani

(#3492) PhoenixK válasza kmisi99 (#3491) üzenetére


PhoenixK
őstag

Hirtelen két ötlet:
1, Beállítások -> Szűrők
2, leiratkozol a sok vacakról!

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#3493) mindkilla válasza mindkilla (#3489) üzenetére


mindkilla
tag

Jól jöhet, ha valaki hasonlót tapasztal: [link]

(#3494) kmisi99 válasza PhoenixK (#3492) üzenetére


kmisi99
addikt

Köszönöm a segítséget! Mostmár 3000 helyett csak 1700 olvasatlan üzenetem van :)
És a fő zaklatók ezzel ki is estek!

[ Szerkesztve ]

(#3495) MichaelSD válasza kmisi99 (#3494) üzenetére


MichaelSD
őstag

Az nem segít ha spamnek jelölöd az illetők leveleit?

XMPP: sdmichael@kdetalk.net

(#3496) kmisi99 válasza MichaelSD (#3495) üzenetére


kmisi99
addikt

Hát ha egy levelét spam nak jelölöm akkor ezentúl az összes az lesz? Mert pár ezret nem lenne könnyű bejelölni! De már ez a szűrős megoldás sikerül. Azok a honlapok akik a legtöbb emailt küldték el lettek távolítva :)

(#3497) MichaelSD válasza kmisi99 (#3496) üzenetére


MichaelSD
őstag

Az össze nem.

Viszont csinálj keresést a feladóra és az eredményt jelöld meg spamnak.

XMPP: sdmichael@kdetalk.net

(#3498) rebugra


rebugra
aktív tag

Sziasztok!
Olyan programot keresek, ami hangüzenettel szól ha jött új e-mail-em. Csipog, vagy valamit csinál. G-mail-es vagyok, Gmail Notifier is jó, csak az nem ad hangot.
Tudtok valamit? Üdv

[ Szerkesztve ]

═════════════ --==[ FinestMedia Werbetechniker ]==-- ═══════════

(#3499) Kommy válasza rebugra (#3498) üzenetére


Kommy
veterán

Én a growl nevű programot ajánlom neked. igaz gmail-re konkréten nem próbáltam de támogatja, mac-en nagy szeretettel használom az értesítésekre, teljes mértékben testre szabható. Rengeteg programot támogat.

Vagy lehet hogy neked kimondottan a gmail growl kell ezt nem tudom, ki kell próbálni.

[ Szerkesztve ]

(#3500) napocska2 válasza rebugra (#3498) üzenetére


napocska2
senior tag

Szia!
A Gmail Notifier ad hangjelzést. Még csak pár hete használom, de nagyon tetszik, mikor megszólal, hogy "Incoming message". :) Ahogy láttam a beállítások közt, saját ízlés szerinti jelzőhangot is be lehet állítani.

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.