- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeride69x
csendes tag
Már írtam a Gearbestnek és felhívtam a figyelmet a feucht-i problémákra. Azt mondták mivel biztosítva van a küldemény (tudom nem jelent semmit de már van a termékkel kapcsolatban bizonyító erejű üzenet váltásom) nem lesz gond,és ha eltűnik küldenek újabb terméket ingyen. Egyébként Paypal-lal fizettem , biztos hogy nem fogok veszíteni semmit az ügyön,de jó lenne a terméket időben megkapni hiszen azért vásároltam mert szükségem van rá. Bízom a legjobbakban,szép napot és kösz a hozzászólást!
-
imis
senior tag
Valamikor 45 nap volt a határidő a PP-nál, így a 40 nap után indítottuk a vitát. Most nem tudom mennyire módosult ez.
GB persze nem igazán tehet a szállítási hibákról, de ezért fizetünk a biztosításért. Viszont joga van utánanézni a csomagja állapotának, ha már megrendel a szállítónál egy szolgáltatást.
Jelen esetben a dhl tudja, hogy a 421-es szállítmánnyal küldte tovább, így azt is, hogy a csomag éppen hol van, mikor adta át a postának. Azt is tudja, hogy nem sikerült átadni, mert elveszett. Nekik nem a kifelé mutató track az infójuk.
Tudja melyik szállítmánnyal küldi és azt mikor tette le valahol. Onnan a posta tudja mikor vette át és rakta le az udvarra és úgy dönt, hogy majd két hét múlva dolgozza fel. Te csak azt látod, hogy nem történik semmi és vársz 60 napot hogy megtud, hogy nem is fog, de a posta már tudta a 421-es szállítmány lerakásakor, hogy hiányzik az a csomag. (ilyen a track infóban soha sincs, hogy nem érkezett meg a csomag, pedig a szállítmány listáján fel van tüntetve) Szóval ha elveszett, azt mindenki lesz@rja, " te csak várj, míg ...)Nos, ha a GB keresi a csomagot, akkor ezt kideríthetik, de ha nem. Te 60-180 nap múlva megkezdheted a pénzed utáni futást, ami csak, mondom csak a te érdeked (főleg ha biztosításod sincs), valójában mindenki lesz@r.
/megj., dolgoztam postafeldolgozó üzemben, mint rovatoló
-
bl4ze
veterán
-
Exelsior24
aktív tag
Amit linkeltél ez sajnos tutira nem a 3G verzió hiába írják azt a nevében. A 3G-nek az alja is más, más méretű és formájú rajt alul a matrica, és a teteje is tele van matricával. Ami ezeken a képeken van az a sima 3-as verzió, ilyenem van nekem onnét tudom.Megnéztem a review-eket és tényleg 3G verziónak tűnik, bár 1-ik másik kép a hírdető oldalán a sima 3-asról van szerintem.
-
mexel
veterán
Éppen ez a következő lépés, nyilván ott folytatom. De azt hiszem nem árt ha tudják többen hogy a Gearbest ezt is megteszi. Nem értem mi hasznotok van abból ha olyan boltot védtek ami ilyet megtesz? Hiszen ha jól látom éppen a Te topikodban sincs az ajánlott üzletek között már a GB.
Azért ne legyen már néhány GB vásárló annyira elfogult fan hogy az ilyen hibákat is a szőnyeg alá akarja söpörni, nem hiszem hogy ez bármilyen józan ész szerint értelmes dolog, kivéve ha érdeke fűződik a GB-hez.
Vannak más boltok israjtuk kívül, akkor inkább azokat kell ajánlani ha ezt ezek megteszik.
A cinikusság érthető lenne ha egyedül én lennék értetlenkedő, de sajnos rajtam kívül valószínűleg akad még jó pár átvert vásárló. Én nem azon sírok hogy jajj 2 nap alatt incs euexpresszem, meg miért nem jön kínából 3 nap alatt csomag, henem egyteljesen nyilvánvaló hazudozás, és akaratos esetleges lehúzásról beszélek. Ezen NINCS mit védeni. Aki megteszi azzal nagy baj van SZVSZ. -
zacci
aktív tag
Hi,
Hidd el, nem vagyok hulye, nekem is megeri ez a fajta szallitasi mod, de nem minden aron. Maradjunk abban, hogy szeretnenk azt hinni, hogy esemenytelen lesz a szallitas. Garanciat erre senki nem kap. A Gearbest is tagad es tolja az ilyenkor szokasos vamkezelesi szoveget. Csak a tapasztalatok mutatjak azt, hogy trukkos a szallitas. Ha pedig megszivod, akkor a Gearbest csak szettarja a kezet es mutogat a szokasos vam kezelesi szovegere, hogy o megmondta...
Es mivel az eddigi tapasztalatok azt mutattak, hogy a DPD-s szallitas esemenytelen, ezert en ragaszkodtam a DPD-hez, barmennyire rossz a hire. Max. ujra kuldik a termeket, ha utkozben ossze tortek.
Na es akkor ehhez kepest UPS (nekem kellett kinyomozni, hogy egyaltalan milyen szallitoval kuldik) es ahhoz kepest, hogy trackinges meg a Gearbest sem tudja merre van a cucc. Ok, azt mondjak elkuldtek, en azt latom at se vette a szallito.
De varok, ahogy kertek...Na befejeztem az obegatast, csak leirtam a utobbi idok tapasztalatait Gearbest fronton 8)
Ettol fuggetlenul en szeretem a Gearbestet, mert az egyik legjobb kinai shop. Legalabbis eddig az volt...8) -
zeon.hu
nagyúr
-
Vertigo18
addikt
Természetesen én sem vártam el, hogy majd itthon is követhető lesz. Csak éppen beijedtem kicsit, mert most megint volt egy kisebbfajta panaszhullám a meg nem érkezett Gearbestes csomagokkal kapcsolatban. Ha emlékeztek még, egyszer már volt egy ilyen áradat úgy két éve (talán), akkor sem akartak megjönni a csomik...
Mindegy, ki tudom várni a 14-ét, remélem megjön addigra.
-
SütiGTi
senior tag
Na igen, ezzel eddig nem is volt gond, de egyik napról a másikra jött egy ilyen hibaüzenet:
This product is only used in mainland China
Próbáltam átállítani USA-ra vagy valahova és vissza, teljes reset, de akármit csinálok ez a hibaüzenet jön, pedig így van beállítva. Próbáltam már kikapcsolni a GPS-t ami nyilván nem sokat segített rajta.Előtte tök jól működött
-
Pikkolo^^
addikt
Tegnap ezt írta nekem a DHL.
Figyelemmel az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 94. § (1), valamint 93. § (1) bekezdésének
b) pontjában említett feltételekre, ÁFA mentesség az 1186/2009/EK rendeletben szabályozott elhanyagolható értékű
termékek importjára abban az esetben alkalmazható, ha azok összértéke küldeményenként nem haladja meg a
22 EUR-nak megfelelő pénzösszeget.
Amennyiben egy küldeményen belül érkező áruk értéke a 22 EUR-nak megfelelő, az aktuális – a vámkezelések
során alkalmazandó – árfolyam alapján számított értéket nem éri el, úgy sem vám, sem adó (ÁFA) fizetési
kötelezettség nincs.
22 EUR – 150 EUR értékhatár között, csak adó (ÁFA) fizetendő.
150 EUR áruérték felett vám és adó (ÁFA) fizetési kötelezettséggel kell számolni.
45 EUR értékig azok a nem kereskedelmi jellegű áruk mentesülhetnek vám és más adók megfizetése alól, amelyeket
magánszemély ellenszolgáltatás nélkül küld egy másik magánszemély részére. -
powerwade
senior tag
Én óvatosan adnék ilyen tippet... pár hete a rendelést követő 10. percben nyitottam neki egy ticketet, hogy cancellálják a megrendelést (véletlenül találtam olcsóbban máshol
) és pár órával később a következő választ kaptam:
"Due to your original order has been packed, we are unable to cancel the order right now.
And our related colleague is trying to hold it, please kindly wait 24 hours.
Later if we can hold it successfully, we will cancel it for you."A rendelési oldalon még "processing" volt. Szóval így jártam, a pénzemet nem kaptam vissza, cserébe 2 hét alatt megjött a cucc.
-
IMGM6
tag
(1) Az ]ECU nemzeti valutákban meghatározott, a vámjogszabályok keretén belül alkalmazandó értéke évente egyszer kerül rögzítésre. Az alkalmazandó átváltási árfolyamok az október első munkanapján érvényes árfolyamok, a következő naptári év január 1-jétől kezdődő hatállyal. Ha valamely nemzeti valutához nem áll rendelkezésre átváltási árfolyam, az erre a valutára alkalmazandó árfolyam annak az utolsó napnak az árfolyama, amelyre nézve az az Európai Közösségek Hivatalos Lapjában kihirdetésre került.
(2) Azonban, ahol változás fordul elő egy vagy több nemzeti valuta kétoldalú központi átváltási árfolyamában:
a) valamely naptári év során, a módosított átváltási árfolyamokat kell használni az ECU nemzeti valutákra történő átváltására az áruk tarifális besorolása, valamint a vámok és az azokkal azonos hatású díjak meghatározásához.
Ezek a módosított átváltási árfolyamok a kihirdetésük napjától számított 10. napon lépnek hatályba;
b) október első munkanapját követően a módosított árfolyamokat kell használni az ECU nemzeti valutákra történő átváltására az áruk tarifális besorolása, valamint a vámok és az azokkal azonos hatású díjak meghatározásához, és az (1) bekezdéstől eltérve, ezeket kell alkalmazni a következő naptári év egésze során, kivéve, ha ezen időszak alatt változás történik a kétoldalú központi átváltási árfolyamban, amely esetben az a) pontot kell alkalmazni.
A „módosított árfolyamok” kifejezés a kétoldalú központi átváltási árfolyamban történt változást követő első napon érvényes árfolyamokat jelenti, ha minden közösségi valutára rendelkezésre állnak ilyen árfolyamok.
Utasforgalmi törvény szerinti értékhatárok (az utasforgalmi törvény 8. § alapján alkalmazott, tárgy naptári évet megelőző év október hónapjának első munkanapja –
2016 október 3 szerinti árfolyam: 308,40 HUF/EUR) -
lovi27
addikt
"6000 ft-ban fixálták a jogszabály megalkotáskor."
Ez így nem igaz. Ami itt kering csak egy tájékoztató, nem törvény. Az ÁFA törvény hatálybalépés napján - amire hivatkozik a tájékoztató - 5548 forint a 22 euró. Manapság kb. 6800 Ft lenne. Most a hasára csapott valaki és böfögött egy számot!
De a DHL oldalán is meg lehet nézni a tájékoztatót (a Postát már említették), ott is 22 eurót írnak.
Ez is csak egy tájékoztató...
-
nimfas
addikt
Ki mondta, hogy nem volt PP? Volt, de gyanítom nem én voltam az egyetlen akinek nem a javára döntöttek hasonló ügyben.
Továbbá te is feltételezel dolgokat, azt pl. hol írtam, hogy egy így volt helyes? Annyit írtam, hogy amennyire a cég volt korrekt én is annyira voltam az. Nem, egyáltalán nem volt helyes. De mivel a negatív kritikát nem teszik ki a termékhez, PP is benézett valamit... Továbbá azt is írtam, hogy egyedi eset volt. Mindössze az eljárás és a nem létező garanciális ügyintézés zavar. Érdekes, hogy mindig tudom tisztázni a félreértéseket normális eljárással.
Elnézést kérek, hogy azt feltételeztem, hogy nem legális szoftvereket használsz. Nyilván akkor a torrent szót sem ismered és minden filmet moziban nézel és tele vagy gyári cd lemezekkel ha zenét szeretnél hallgatni.
Mert lássuk be, de ez már extra offline: nem a magyar valóság amit nem feltételezek.
Remélem nincs harag! -
nimfas
addikt
Bocs, de kicsit sántít a példád.
Ha vettél egy tejet és igazolni tudod blokkal hogy mikor vetted és romlott, visszamész reklamálni, lobogtatva a blokkot. Az ABC meg azzal jön hogy biztos kint hagytad a napon, vagy mit tudom én. Ez esetben az lenne a minimum, hogy beírok a "vásárlók könyvébe". Mivel a GB a negatív kritikákat nem teszi közzé az értékelések közt (ami szerintem szintén nagyon etikus sőt korrekt dolog...) így "megoldottam" saját hatáskörben.Ez az eset egyedi volt (több száz rendelés, Ebay, Ali, GB, Tinydeal stb), mindig kivárom a maximális 60 napot mielőtt vitát nyitok egy eltűnt csomag esetén, olyan is volt, hogy visszajött a pénz, közben beesett a csomag és kifizettem utólag PP címet kérve. Volt hogy nem engedték és ők kértek elnézést. De ez a biztosításnak nevezett lehúzás szerintem és többek szerint is pofátlanság.
Gondolom Neked, mint a kínai boltok védelmezőjének az összes szoftvered számlával igazolt, lásd Windows, office, játékok... ne legyünk álszentek mert az is lopás ám és nem 15usd értékben.
-
sepsi0
őstag
Ne forgasd ki a szavaimat!
Vettem tejet romlottan, akkor visszaviszem.
Nincs igazad! Garanciáról hallottál már? Az eladónak nincs kötelezettsége csak addig amíg ki nem fizeted?
Csak a vevőnek köttelessége a fairplay?
Mint írtam a bolt hibázott, a fórumtárs sem járt el rendesen, de egyet TUDOK érteni vele.
A GB eladott egy selejt árút, a saját szabályai szerint köteles kártalanítani a vevőjét.De a Te egyszerű példádból okulva, ha a bolt romlott tejet árúl az teljesen rendben van, neki van igaza, sőt te nálad romlott meg idd meg úgy.
Ezt a észjárást is veszélyes közzétenni......
Paypal.... És ha én bankkártyával fizetek ahogy szoktam, akkor így jártam?
Még annyi, ha ilyen lesz a hozzáállásuk ne is szállítsanak Magyarországra.
-
bazsimano
őstag
kedves beg forumtars, egy szoval sem mondtam, hogy nagyon vagom! csak szerettem volna valaszolni. leirtam amit szerintem tudok es amit eddigi tapasztalatokbol meg tudtam allapitani. (azert is van ott nehol, hogy "szerintem"...azaz nem vagyok teljesen biztos benne).
Az h minden csomag atmegy a vamon az nekem uj info! (gondolom egy ember jelenti a vamot a futoszalag mellet...aki szuroprobaszeruen lekap nehany csomagot)
-
jel1
aktív tag
ilyet ajánlottak:
"1)Return the item back to us
You can return the item back to us in China as per our terms and conditions indicated in the link above.
Once we receive the item , we can exchange or offer a product refund(151.18 USD) back to your GB wallet.As long as the item does not exceed the 45 day money back guarantee limit.
2)Keep the item and accept a partial refund on Wallet (credit)
We can offer 20 USD on your GB wallet and exceptionally reward you with extra points (e.g. If your refund is 1USD = 5 points ,3USD=3*5 points => get 15 points etc) This amount can be used for your future orders.Learn more about wallet benefits: http://www.gearbest.com/about/gb-wallet.html
Check out how to use point :http://www.gearbest.com/about/about-points.html?157wrew "a 2) az mi? Megtarthatom a telefont, és pénzt is adnak (jó persze csak náluk költhetem el)? nem értem... garanciát így elveszik, vagy mi az üzlet ebben nekik?
-
-
vandor01
senior tag
bocsi, hogy elek es merek ideirni! levegot vehetek?
az multkor volt es mas volt a szitu...
vagy problemaid vannak a szovegertessel?
vagy nekem?MOST A POSTA kuldte ki a topiktarsnak hogy jott egy CSEH kuldemenye
es valljon erteket mert sarcot kene ra fizetni...?IROM a POSTA kuldte ki!! Nem pedig mi okoskodtuk ki!
termeszetesen mindenki tudja, hogy kinyabol jott a cucc
lehet a posta is tudja... de akkor ezt irja a levelben ne CSEHheljen! -
bazsimano
őstag
hat jah gondolom
ez van a visszaigazolasos emailen amit kaptam a gearbesttol:Chuwi Hi10 Ultrabook Tablet PC Size
INDOWS 10 + ANDROID 5.1
ColorLACK 150547104 1 $164.99
Subtotal $164.99
Insurance $4.30
Grand Total $50.83paypalos szamla az 50,83 usd rol van.
van meg az a sima szamla a gearbestrol amire 20 dolcsit irnak...ennyi.
szerk 2: gondolom a feladasi hely Kina
-
Nemoka1987
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest