Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
-
LOGOUT
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Meg tudja valaki mondani, hogy a Media Markt-ban pontosan mit takar a csereutalvány jelentése? Kérésemre nem váltható készpénzre az összeg? Meddig érvényes ez a csereutalvány? Egy évig, vagy nincs lejárata? Köszi!
-
Balrog
tag
Üdv mindenkinek, a tanácsotokat szeretném kérni.
Adott két Evolio M5 okostelefon amit 2015.11.29-én vettünk az emag-ból két év garanciával (tehát még bőven a garanciális időn belül vagyok). A kettő közül az egyik telefon ma délután, töltés közben nemes egyszerűséggel felrobbant. A gyári töltőjével és kábelével volt töltve. Még nem írtam ezzel kapcsolatban az emag-nak, először titeket szerettelek volna megkérdezni ezzel kapcsolatban. Ilyen esetben, kérhetem-e a megsemmisült telefon értékének visszatérítését? Nem szeretném, hogy cseréljék mert félek hogy az eset újra megismétlődne a csere telefonnal is.
Illetve a másik ugyan ilyen telefon amit együtt vettünk a megsemmisülttel, egyelőre jól működik, de most már attól is félünk. Ilyen esetben kérhetem ennek a még egyelőre jól működő telefonnak egy másik típusra történő cseréjét, vagy az árát visszakérhetem?
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Bő egy hónapja leadtam egy VGA-t gariztatni. Kiderült, hogy hibás és ha tudnak szerezni készletről, akkor ugyan olyanra cserélik. Két kérdésem lenne ez ügyben.Nagyon úgy tűnik, hogy széria hibás VGA-kat kapok, mert a harmadikat vittem vissza ugyan azzal a hibával. Tesztelésnél ők is ugyan ezzel a hibával találkoztak. Direkt kértem, hogy mivel elégedetlen vagyok a típussal, ne cseréljék, hanem kérek egy másikat, vagy levásárolom az árat. Milyen lehetőségeim vannak ez ügyben? Nem célom, hogy nyerészkedjek, egyszerűen egy megbízható VGA-t szeretnék.
Van a garis intézésre határidő? Ha ezt túllépik, milyen következményekkel járhat?
-
Alonso69
senior tag
válasz
#18379748 #16836 üzenetére
Ez valóban így igaz,nem akarok semmilyen szakértő vagy békéltető akármihez fordulni,egyszerűen kíváncsi voltam,hogy mit lehet tenni ha """így"""jár az ember.
A fórumon azt írták,hogy másnál is jelentkezett hasonló folt és garanciában cserélték,nem kellett szakértői vélemény.
Köszönöm szépen a választ! -
törölt tag
válasz
Alonso69 #16835 üzenetére
az a baj ezzel hogy a forumrol valo bemondas nem nagyon szoktak elfogadni szakertoi velemenynek.
lehet hogy valoban szavatossagi hiba de azt bizonyitani is kell tudni. meg kell nezni hogy a szavatossag eseten a bizonyitasi kenyszer kinel van, azaz kinek kell szakertot fogadnia es azt fizetni, hogy utana azzal az eredemennyel valamit kezdeni is lehessen (azaz bekeltetohoz netan birosaghoz fordulni). -
törölt tag
-
Alonso69
senior tag
Szia.
Copypastelni gondolom (másolni)annyira nem értek hozzá,hogy inkább képernyőképként raktam ki,elnézést kérek telóról csináltam.
A fogyasztóvédelemnek írtam tegnap,bíztos ugyanezt fogják írni mint a Samsung.
Időközben kiderült,hogy a bolt (kft.)több cégnek is tartozik NAV. ELMŰ DÉMÁSZ. stb.és csőd eljárás van ellene ,teljesen megszünt.
De azért nem adom fel,a Samsung anyacégnek is fogok írni ha a Fogy.véd válaszol. -
xxxjjjkkk
senior tag
-
-
nem hiszem hogy magyarázatra szorulna egy műanyag anyagú könnyen tisztítható kézi kagyló és egy puha szövet vagy plüss anyagú fejhallgató különbsége
az előbbi könnyen fertőtleníthető, törölhető, az utóbbi pedig jó eséllyel nemlehet magad hülyének tettetni, kérdés hogy van-e értelme...te tudod
ugyanez vonatkozik a másikra, (#16824)
-
asdf_
veterán
PTK
6:168. § [Termékszavatossági igény]
(1) Vállalkozás által fogyasztónak eladott ingó dolog (ezen alcím alkalmazásában: termék) hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy - ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges - a terméket cserélje ki. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
(2) Ezen alcím alkalmazásában gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.
(3) A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy
a) a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;
b) a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy
c) a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.
(4) Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.
Nem vagyok jogasz, de fentiek alapjan azert nem vagyok teljesen biztos, hogy a Samsung alappal tud kimaszni az igeny alol. Tessek megkerdezni fogyved okossagokat ezugyben.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali fotós kérdések órája
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest