Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RM007

addikt

válasz Lacuss20 #87138 üzenetére

Tegnap este teszteltem a kedvencemmel. Most van egy kis időm játszani, piszkálni, beállítani, megnézni mi hogyan van nálam most akkor (Chernobylite....nem csak teszt, a pályákat külön körbe lehet mászkálni...szerintem az egyik legjobb hardver tesztelő....jaja képzeljétek az AMD FSR vagy mi is választható akár DLSS helyett és működik!). Szóval áruházi kezdés (Steam) választó menü....dx11 vagy dx12. Ha dx11 akkor sokkal lassabb mint a dx12-es kezdés, itt jobb a DX12. Órajel 4,4ghz lefut valami pont, aztán emelem miért is ne mivel ez nem olyan csúcsra járatós proci teszt belefér és nézzük mi van akkor....a szokásos 70+W cpu fogyasztás felmegy átlag 100W körül táncol. Az fps jócskán megugrik úgy hogy látványban a vga kihasználás alig változik talán semmi. Ez nálam azt jelenti hogy a 350W-ból a legtöbbször vagy egy 100-as hiányzik. A cpu kihasználtság is kb a felén van csak, nem is értem, ha még adnék neki 30-40 watt fogyit akkor mi lenne, de nem mert az sok lenne huzamosan.

Csak azt akarom mondani most hogy proci vagy vga a hibás az esetleges gyenge teljesítményért, hát a fene sem tudja már. Látom hogy a teszt alany cpu 8 magon fut végig az órajelből és azt is ha folyamatosan kap 100W fogyasztást, mert lehetővé teszem akkor minden több úgy hogy igazából a statisztikából nem látom miért. :U :U :U

Nem egyszerű, kérdés talán a progit hogyan írták meg.
    Az biztos hogy az adott hardvert nem akarja csontig leszívni, kisajtolni az utolsó csepp erőforrást abból ami épp van. Mintha az lenne a koncepció hogy kezdés előtt lemonitorozza az adott hardvert és beállítja azt a terhelési, fogyasztási mértéket amit még megenged a felmérése után.....mint egy mesterséges intelligencia aki helyettünk eldönti mit és mennyivel engedélyez bizonyos szempontok mentén haladva. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés