Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Banna a fene, de meg en kuldozgessem a panelt, meg varjak ra, stb.
Ha kijonne a szerelo, kifizetnem. Csinalja meg, ne nekem kelljen kuldozgetni, meg varni heteket.De az, hogy nincs is alkatresz (Porsche szerint), aztan valaki meg elvarja, hogy kiszerelve, megpucolva, helybe vigyem, hagyjam ott javitasra, de a tesztelesert meg kulon fizessek, es meg nem is rugalmasak.... Vagy szolgaltatast nyujt, vagy felejtsen el.
Igy inkabb megcsinaljuk a hazi szerelommel - vagy megcsinalom a parkoloban.
Apa/fia programnak idealis az auto szereles
(most epp szomszed Tomos Apn6 motorjan allitottunk alapjaratot, aztan motorozott a gyerek egy jot a foldeken).
Ismerosnek hasonloan okos fenyszoroja van, mint nekem. Csak az ove ritkabb. Kia Stinger. Parkoloban ratolattak - lampa volt vagy 6e Euro, a tobbi se volt olcso. Casco nelkul zsebbe nyulos tortenet lett volna.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Ezt neztem - Pixelfix 55k+Afat szamlaz egy szaros tranzisztor kicsereleseert

Naluk 165K+Afa lenne egy szenzorom csereje. Ki tudja milyen verzioju szenzorral (kinai/erdeti/uj Bosch).
Es meg vigyem en oda kiszerelve, mechatronic nelkul, (nem szerelik ki)(teszteles meg 50K), futart nem fogadnak, stb.
Ketto, a tesztelessel egyutt kb 400K. Az 1000 Euro. (2db 80 euros erzekelo eseten).
Valaki forditva ul a lovon.... Akkor mar inkabb elmegyek a szerelomhoz, megemeli az autot, kikapjuk, forrasztok, stb. 1 ora alatt megvagyunk. Amig en forrasztok, addig ki tud mast cserelni (motor olaj, szuro, legszuro, stb..)
A parkoloban is meg tudnam csinalni - van itthon krokodil emelom, 4 bak is akad - sot a valtot feltolteni is akad a szukseges csovem (mert alulrol toltik fel olajjal).
A diagnosztikai szoftver meg alap - a nelkul lovesem se lenne mi a baja. Az Obd Eleven pro mar az auto megvasarlasakor beugrott a kosarba - szeretem tudni mi a helyzet.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Es a valodi gond az, hogy a Bosch ezt az erzekelot nem forgalmazza Europaban.
Innentol marad a kinai beszerzes. De van belole hamisitott, meg regi verzio is.Igy en egy erre szakosodott europai szerviztol rendeltem meg az alkatreszt.
Ezt meg az is ki tudna cserelni, aki nem sokat forrasztott - en meg mar kozepiskolaban is azt tanultam.
Ez az erzekelo van a mostani autok nagy reszeben.
Audi/VW/Skoda/Seat/Mercedes automata valtokban peldaul.
De szigoruan az uj verziot kell venni ami Bosch es mar van QR kod az aljan.A kinai utanzat par honapot bir ki.
-
-
vakablak93
őstag
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Na igen, én sem értem magam. De mostanában hiába van ott a 48-as Oled tvm az asztalon monitornak. Valahogy egyre szívesebben ülök csak a lapos elé, ha csak játtszom.

Ráadásul fps játékokban mintha jobban is érezném a kicsi laptopkijelzőről az egészet.
Tökre nem értem, de lassan a tvm, tisztán "TV"-vé alakul, lassan csak film/sorozatnézésre használom.
Pedig idén csináltattam hozzá, egy masszív billentyűzet tartót is [kép] .
Valamiért jó dolog a kis kijelző is, nem csak a nagy.
Az egyetlen amitől félek, hogy egyszer szétverem a Legion billentyűzetét DOOM Eternal közben

-
PedroPascal
őstag
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Kis kijelzőn meg élmény játszani igaz. Nekem a 17,3" is kicsi, szerintem elég kompakt. Évekkel ezelőtt egy 15,6" volt ekkora. Mikor kibontottam mondom csak ekkora. Azért jó ha alapból nagy és van rajta minden mert akkor nem kell tele aggatni minden vacakkal meg külső monitorral. Komolyan nem érzem ezt a járdalap ellenes mozgalmat. Akinek fontos a mindenhol is használat az vegyen ultrabook-ot. Nekem is van 1 Kg alatti Asus Expertbook-om. i7, 16Gb RAM, 1Tb SSD (lehet bővíteni 2x2TB-re) de szerintem ezek csak tablet kategória billentyűzettel. A mai Gamer laptopok pedig teljesértékű teljesítményt tudnak viszonylag kompakt kivitelben.
-
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Jó de akkor hozz témát is mint én tettem. Ajándékoztam és engem is megajándékoztak.
Ha csak nem díszít az ember karácsonyfát hozhatja a fotóit arról amivel mostanában éppen játszik. Teszem azt monitorozva készült fotók információt szolgáltatnak a laptopot kereső embereknek a gyakorlatban mit kapunk a pénzünkért. Ne csak adás vételről legyen szó. Szép színes games fotók.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Gyarmati_
üzenetére
En meg lehet ezzel fogom [link] 🤔lehet rendelek 1 probakeppen,jo tablethez is.Aztan remelem tenyleg alu es nem muanyag

Na mondom megnezem a megrendeles menetet,beirkaltam
cim stb gondoltam lehet valasztani kiszallitas modjat erre a megrendeles gombra kattintva meg is rendeltem
-
FőDudu
veterán
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Na akkor soroljam?
- hogy lehet a tolto csatlakozot a gep kozepetol elorebb rakni?
- csak a legujabb verziokon van rendes space (szep elore lepes) - a regebbieken az a rusnya, megvastagitott space van ahol a space fele dupla olyan szeles...pfejj...
- a touchpad egy billentyu felenel kezdodik, egy masik billentyu harmadaig tart. (semmi szimmetria, semmi szep erzek nincs a tervezokben?)Termeszetesen nem leszolni szeretnem a gepedet, nekem ezek elsore olyan dolgok amik kerdojeleket gyujtanak a fejemben... Nem lehetett volna kicsit odafigyelve ezeket szebben megoldani?
-
Muerte68
addikt
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Nálunk hatkor kezdték,ment hajnalig
Szerintem aki ilyen hamar durrogtat az az ágyban is azt csinálhatja![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Engem annyira nem zavar hálistennek ,csak nem teljesen értem hogy farokméregetésen kívül mi értelme-persze gondolom hogy mutassa hogy neki van fél millája durrogtatni
Inkább venne egy laptopot
A csórób réteg meg lövöldözte a gazdaságos,kicsit durran meg nem látszik verziókat
Na de kinek mi a buli
cs.zs.
Ma este mentem volna,de hálistennek kaptam egy napot a tavalyi megmaradt szabimból
Persze a boldogság meglesz
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Jobbfelső sarkos kép (1. sor 2., avagy 2. oszlop 1.) állapotban amikor erősen gépelsz, nyomás keletkezik felülről, akkor nem sérül a laptop kijelző káva széle/alja, zsanér mellett ott hátul, alul?
Lehet csak olyan szögből fotóztad de olyan mintha a kijelzőn támaszkodna meg és nem a gumikon, aztán lehet csak simán benézem
-
-
válasz
Gyarmati_
üzenetére
A GPU-k általában nem melegszenek annyira, mert a nagyobb tdp/die arány miatt jobb hatásfokon adják át a hőt a hűtésnek. A procikkal szokott lenni általában a gond; az Intel kisujj körömnyi procija a legjobban melegedős a csapatban, az AMD-nél jobb a helyzet, mert az nagyobb és a stuktúrája is szerencsésebb.
-
Speedy007
addikt
válasz
Gyarmati_
üzenetére
cél szerű le mérni a ventilátor helyét lemérni a laptopon és át vinni a megmunkálandó felületre mert úgy többet nyersz vele mint "céltalanul" tele furkálod a lapot azóta fúrtam még bele lukakat a ventillárok mellé mert oda még rá lóg a ventilláor a laptopé.És már nem annyira szép de viszont nagyon el lett találva

-
cs.zs.
veterán
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Személy szerint én soha semmivel nem nyúltam ebbe bele, sem az Intel Legion esetén, sem az AMD Legion esetén.
Most ennél a Zenbooknál sem piszkálom. Ha játszok felpörög, ha kilépek - elhallgat. Részemről ez teljesen rendben van.
Ha esetleg oktatáson játszok vele, akkor a MyAsusban "súgó mód"-ot választok, és csak aztán lépek be...
ROG Zyephyrus G14-et és ROG FLOW X13-at használó csemetéim mindketten használják erre a célra az Armoury-Crate adta lehetőségeket. -
cs.zs.
veterán
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Bármit beletehetsz, nem érdekli őket, csak a hűtés kis matricáját ne vedd le (a bal oldali venti jobb oldalánál)
Nem tilos bővíteni a saját tulajdonodat.
2Rx8 kétoldalas sokchipes a KVR32S22D8/16, univerzális, mindenbe tehető, nekünk ez volt Legionokban is, meg most ez van ugyanabban a Zephyrus G14-ben is.
digiprime-on az a laptop 12.000 Ft-tal olcsóbb !
(ha valóban ugyanaz)

-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Nekünk eddig 1 db gépünk volt, aminél érdekes hőfokokat (90-95!) láttunk,
ez a 2020-as ASUS TUF, i5-10300H+GTX1650Ti volt, pár havonta pasztáztuk is, meg amiatt kezdtük el venni a különböző hűtőpadokat (de az is csak pár fokot jelentett), és annak valóban olyan volt a hangja is -szó szerint, nem túlzás- mintha a fürdőszobában, zárt ajtó mögött menne a hajszárító.
Utána jött a többi gépünk, és már soha egyik sem volt olyan meleg, és olyan hangos, mint az a 2020-as TUF.
Így ennél a ROG Zephyrus G14-nél is csak azt tudom mondani, hogy a normálisnak tekinthető susogók táborát erősíti, és a hőfokjai is ezekhez hasonlóak. Ha fingatva van, értelemszerűen hangosabb és melegebb, mintha csak egy böngésző menne rajta, de ez normális dolog, és sosem kritikus.
Most COD-ozik a "gyermek" (20 éves egyetemista)
-Zsomborom, meleg a gép?
-Naná!!
-
cs.zs.
veterán
válasz
Gyarmati_
üzenetére
December 31-ig még olcsósítható, ha régi TUF-ot, vagy ROG-ot leadsz!
Élj vele!
Mi 8+8 GB rammal vettük, 512GB SSD-vel,
az a +8 GB is azonnal kiugrott belőle, és ment bele a +16,
és az 512 GB SSD is, és ment bele az 1TB. (ezért volt levéve a hátlap)
Így most 24 GB ram, 1TB SSD.(8GB alaplapi fix ramja van, + 1 slot, DDR4-3200,
és 1db 2280 PCIe 3.0x4 SSD-t fogad, ebben ül a gyári is, nincs további slot) -
válasz
Gyarmati_
üzenetére
A Dell-nek híresen sz@r a gyári pasztázása! Még a másfél milliós AlienWare-ekben is ablakgitt van. Érdemes ezzel kapcsolatban futnod egy kört. Viszont ha nem vagy gyakorlott akkor érdemes szakemberre bírnod, mert kimeríti a masszív szopás fogalmát a G5 szerelése; kb 40 csavar és több méretben

-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Köszönöm a választ.
Az általad ajánlott Dell G5 5587-re rákeresve a techkalauz oldalán olvastam, hogy ennek van egy "kistestvére", ez:Ár tekintetében pont megfelelő, illetve a 3 év gyári garancia is jól hangzik, ezért érdeklődnék, hogy vett ilyet esetleg már valaki? Ha igen mik a tapasztalatok?
Azért kérdezem mert ahogy látom ebben nincs integrált kártya, tehát játékokon kívül mindenért a Geforce kártya felel, ami nem tudom, hogy normál használatnál mint pl. böngészés, szövegszerkesztés, stb. (tehát minden amivel egy integrált kártya is elboldogulna és nem kellene a Geforce kártyát feleslegesen terhelni) mennyire melegszik. -
Medocsabi
addikt
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Szia! persze, ez minden gépnél így van, akksiről alapól visszaveszi a teljesítményt, különben 20 perc alatt csutkára lemerülne!
Meg ugye játéktól is függ, régebbi gémek nem izzasztjáka laptopot, pl nálam Battlefield3 alatt akkuról simán megy 1 órát is a gép, ugyanazzal a grafikai beállítással és folyamatosságal.(egy párszor elfejeltettem visszadugni miután hoztam-vittem, aztán ilyenkor mindig megáll 3 másodpercre a szívem hogy úristen remélem men ment tönkre, pedig csak lemerült
) -
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Nem egy kategória csak egyel van fentebb az erősebb rtx kialakításban. Egy mezei 1060 nem verne rá annyit.
(#32802) Dhampir: Szerintem meg elég olcsóak, és gyengécskék már. Ezekből sosem vennék. Mi drága meg olcsó egyén függő, de a minőség mindig drága. Egyébként nekem csak a rtx mxm kártyám lesz félek annyi mint a jelzett laptopok. Nagyon gyenge cpu......nincs értelme.
(#32803) wanted5: Nem kell felkapni a vizet, a videót nem én készítettem. Van értelme összehasonlítani mivel egy mezei 1060 nem verne rá akkorát, sosem volt köztük nagy differencia. Annak aki gépet akar venni sokat segíthet láttatni hogy 1050 ti vagy 1060-as rtx változat, amennyiben erősebbre nem vágyik és teljesen új mai gépre.
(#32805) Pocok256: Ki lehet kalkulálni mit hoz egy ilyen gpu, hiszen minden más teljesen egyforma.
-
gergovass_
csendes tag
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet, és a segítséget is!
A külső nálam nem igazán szempont, ahogy az akku sem. Le lesz téve egy asztalra, és folyamatosan kapja az áramot.
Ha nagy ritkán magammal viszem, használva nem lesz közben. Annyit kérdeznék még, hogy mennyire bővíthető? Erről tudsz valamit mondani? (SSD, RAM)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Formula-1
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen házat vegyek?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4061, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

imadoknak
t!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Muerte