Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-05-22 12:52:35

LOGOUT.hu

Üdv a Fűnyíró topikban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1949) CalibRasta


CalibRasta
tag

Sziasztok!

Sajnos a problémám nem tudom röviden leírni mert komplikált a dolog. Olyanban kérném a segítségeteket hogy 2 éve vásárolt AL-KO 3.85E gépem feladta a napokban a harcot, hogy pontos legyek a hajtás ékszíja "lejött körbenézni" az alsó motorvédő burkolaton. Ez lett volna a 3. szezonja és most volt az első élezése is....ami kicsit meggyőzött engem, hogy igen is bírja a gép. Néhány apró kisebb hibát eltekintve elégedett voltam a géppel. A teljes terület bőven 4-600Nm-ben benne van, még ha az utcán lévő parkoló területet is lenyírom, tehát a terület nem kicsi, de nem is túl nagy. A szervízbe vittem pénteken, előző este reg-geltem be az ALKO honlapján a gépet :D Délután már meg is volt a papír hogy mehetek vissza a boltba(maglódi Auchan) és rendezhetem a dolgot....csere lesz vagy pénz visszafizetés. Az utóbbit adja csak az ócsua ;) Tehát szép véget ért a közös pályafutás, de a fű attól még nő, tehát égető lenne a friss fű javító-pótló telepítésre a fűnyíró! :Y
Időközben az asszonyom azt mondta rakjunk ehhez az összeghez még 1 kicsit és vegyünk jobb gépet, hátha a magasabb árkategória plusz "előnyeit" kifogjuk. Na persze ebből azóta hatalmas vita alakult mert én az 29eFt gépárból amit vissza kaptunk, járok 55eFt-nál :) Végül a 40eFt környéke lenne max a vételár. Ebben az összegben találtam egy új gépekett az ALKO kívül és belül is, főként az Einhell márkát, mivel van új egyéb szerszámom belőle és szép tapasztalataim vannak vele és 2év gari jár futárral minden regisztrált gépre! Sajna a döntést az asszony ALKO-hoz való ragaszkodása most befolyásolja. Vannak ellenérvek, vannak előnyök-hátrányok. Az utóbbi utána járás-olvasásból az derült ki, hogy még szerencsés is voltam eddig a 3.85E-vel, sokan szidják a az AL-KO-t :( A Bauhaus-nál most pont akcióban van 40eFt-ért az ALKO 3.85+GTE450 Comfort szegélynyíró ami jól jönne mert az asszonynak a virágai körül jól lehetne a szegélyvágóval dolgozni. Einhell GE-EM 1536 típus most nálam a befutó, de már félek ennyi pénz kiadni bármiért is ;) Most nézve az is elbizonytalanított hogy az Einhell*nek is van szép szegélynyírója amivel a +10eFt lenne a kiadás a későbbiekben, de az többet tud jóval és erősebb is( Einhell GE-ET 5027 )!
Én azon vagyok hogy a drágább 38eFt Einhell fűnyírót vegyük és majdan vmikor a szegélynyíróját(12eFt) is. Én fejlesztenék szívesen, az asszony meg a kis pénzből csodát típusú nő.

A kérdés hogy milyen tapasztalat vannak a Einhell fűnyírókról a magasabb árfekvéseseknél? Egyáltalán milyen tapasztalatotok van az AL-KO gépekről, érdemes e további bizalmat szavaznom a márkának?
A Bauhaus mennyire hihető az 5 év garival és érdemes e az ő 40eFt-os szettjüket nézni? Vagy ha már minden szál szakad milyen alternatívák vannak még? Vagy inkább spóroljak még egy kicsit és nézzek még feljebb is pl: Einhell GE-EM 1843?
Előre is köszi!
Ui:Bocsi a regényért

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.