Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
truebaba8
tag
válasz
ANDROID??? #1546 üzenetére
Na akkor itt van a szerinted nem noname rivalis MCCULLOCH M56-190AWFPX , meg 13e -el olcsobb is, akkor vegye meg azt, ha az mar nem noname:
https://www.youtube.com/watch?v=c3ZBNwQO2lo
06:08 -nal foghatod az eloremenet kart is pluszban, ha megrantod veletlenul, belodul.
07:24 -nel latszik a 4 lemez csavarral odakotott vekony acel, ami az elejet zarja el az elso kerekektol, elso kovek atrendezik majd klasszul :-)En elsokerek meghajtasut nem vennek, mert en mindig futaroloval nyirok, es ha az teli lesz, elporoghet az elso kerek, foleg emelkedon.
Csak olyan funyirot vennek, amin en allithatom a fordulatot/gazt.
Egyebkent meg teljesen feleslegesen irogatok, mivel en mar megrendeltem magamnak, hamarosan megjon, es igazabol nem nagyon erdekel ki mit vesz maganak. A lenyeg elegedett legyen vele, vagy ne
-
energy78
csendes tag
Csak arra akartam rávilágítani, hogy pár hete még semmit nem tudtam a fűnyírókról (most sem sokkal többet),
de elkezdtem infókat gyűjteni és ahogy lassan kerülök képbe úgy nőnek az elvárásaim. A pénztárcám viszont ezt nem tudja követni. Szóval ez nagyrészt a ti hibátok! -
truebaba8
tag
válasz
ANDROID??? #1546 üzenetére
2x irod a ryobirol, hogy noname. Miert? Mert full Japan, lancos subaru motorral, es jo 1 eve magyarorszagon is aruljak?
Mert persze elotte sok eve EU minden orszagaban? Ezert noname? -
Voice24
őstag
válasz
truebaba8 #1540 üzenetére
Az a fűnyíró, amiről szó van, nem tud többféle fordulaton dolgozni, csak egyen, a legnagyobbon. Ez már a gázkar kialakításából is következik, mivel érdekes lenne úgy tolni, hogy a gázkallantyút mondjuk 2 cm-re tartsuk távol a tolókartól.
És hogy az m51-140f gépnek nem 3,5 km/h a sebessége, abban biztos vagyok, igencsak sietős menetben tudok vele haladni, ha nekieresztem, az pedig nem fűnyíró tempó. -
truebaba8
tag
Sziasztok,
egy fontos kerdes meg nem merult fel, ha veszek neten egy funyirot es nem tetszik,
mik a feltetelek, amikor meg visszakuldhetem? Asszem 14 nap.1) Olajjal/benzinnel nem tolthetem fel, azaz nem uzemelthetem be?
2) csak kibontom osszeszerelem, nem toltom fel , csak megnezem, es ha ugy allapitom meg gagyi, visszakuldhetem?
koszi
-
-
truebaba8
tag
válasz
energy78 #1541 üzenetére
Miert tokolsz ennyit? en is megrendeltem egy olyat amirol senki sem irt semmit sem, sott meg le is szoltak.
Rendeld meg, ami neked tetszik most, zard le a temat, meg fogsz konnyebulni, es mar nem fog nyomasztani.
ennyi.
Nem?Ez csak egy vacak funyiro, ez nem egy auto (amivel szinten atbasznanak)
Legalabb elmondhatod, hogy te valasztottad kiVagy vedd meg te is ezt:
http://uk.ryobitools.eu/outdoor/lawn-mowing/rlm53190sv/rlm53190sv/
(direkt nem a magyar linket raktam be, ne bannoljatok miatta) -
energy78
csendes tag
válasz
truebaba8 #1540 üzenetére
Vége, megőrültem.
-Először csak egy olcsó "tologatós" noname fűnyírót akartam, ne kelljen fűkaszával nyírnom a füvet.
-Meggondoltam magam, legyen kicsit drágább de legyen valami megbízható márka (ne kínai motoros), hogy biztosan ne szívjam a fogam pár hét után. (McCulloch ár-érték arányban nem tűnik rossznak, ismerős név, a Husqvarna gyarmata)
Ő lesz az:[link]-Jött a feleségem, hogy legyen picit drágább de legyen fűgyűjtős és ő is eltologatná, ha hétvégén melózok. Erre én, akkor legyen már önjáró mert lejt a kocsibejáró, ne kelljen megszakadnod.
Új kiszemelt: [link]-Na de milyen motor a McCulloch nevű? Kínai gyártású természetesen. Erre én, inkább legyen kicsit drágább de Briggs motoros legyen. (és a fogantyú is kényelmesebbnek tűnik)
A legújabb áldozat: [link]-És most kiderült, lehet hogy túl gyors az egysebességes önjáró és ez a munka minőségének a rovására is mehet.
Most ott tartunk, hogy nézegetem a fűgyűjtős, önjáró, változtatható sebességű, Briggs motoros fűnyírókat (néha rákacsintok egy Honda motorosra is), a feleségem forgatja a szemeit, számolja a megtakarításunkat (gyorsan megy az is) és a következő nyírás is az Aldi-s fűkaszámmal fog megtörténni.Azt hiszem fizetésemelést kérek a fűnyíróra hivatkozva...
Ezt a bejegyzést mókásnak szántam és természetesen köszönöm mindenkinek a segítséget, és ne fogjátok vissza magatokat ha van még valami lényeges szempont amit figyelembe kell vegyek.
-
truebaba8
tag
válasz
energy78 #1539 üzenetére
az egy sebessegeseket 3.5km/h -ra szoktak beloni, gondolom kozepes fordulaton, de mivel ez valtozik, a fordulat fuggvenyeben, es pont amikor magas a fu, alegnagyobb fordulat kell neked, foleg ha gyenge a motor, akkor elofordul, hogy tul gyors (es akkor meg az is jon, hogy nem nyir szepen es nem szedi ossze mind)
Ezert erdemes tobbsebessegeset venni, ahol a legkisebb sebesseg lehet mar megfelel.
Es ne tegyel le az onjaro funkciotol, aki ulo munkat vegez egesz nap, annak a terdenek hidd el nem tesz jot egy teli fugyujtokosaras 40 kilos funyiro feltolasa, ahogy emlitetted, emelkedos terepre.
-
energy78
csendes tag
válasz
Voice24 #1537 üzenetére
Olvastam a hozzászólásod, sőt valaki más is csatlakozott is hozzád amikor írtad, hogy túl gyors.
Önjárót igazából a feleségem miatt szeretnék mert az udvar első része elég lejtős. Mondjuk ő elég sportos, bírni fogja a tempót én már kicsit "nehezebb" eset vagyok.(max. lefogyok
)
Azért megpróbálok utána nézni, hátha van valakinek a környéken (nem sok eséllyel mert kis falu és majd' minden háznál csak a fűkasza megy).
-
quickfingers
újonc
Valaki tud vélemény mondani a MCCULLOCH M56-190AWFPX fűnyíróról? Egy ilyent készülnék venni. Az elvárásom ,hogy legyenek sebesség fokozatai, 20-25 centis füvet is elvigye ( gondolom a 4.5 lóerő képes rá) és legyen masszív.
Ezt láttam a legmegfelelőbbnek. Néztem egy Husqvarna Lc153 amit tolni kell, az sem lenne gond, de 3.1 lóerő nem tudom elég lenne-e az elvárásomnak. -
Voice24
őstag
válasz
energy78 #1532 üzenetére
Mindenképpen kell az önjáró funkció?
Mert nekem ilyen gépem van, amilyet szeretnél, de itt is leírtam többször, én nagyon gyorsnak találom az önjáró sebességét. Ha van rá módod, próbáld ki valahol élőben. Ha nem fontos az önjáró, van ennek anélküli változata is, az m53-140w.
Az m51-140f önjáró sebessége talán egy tükörsima területen és 5-8 cm-es fű esetén lenne használható. Hepe-hupás terepen nagyon dobálja magát, és kis túlzással szinte futni kell vele. -
truebaba8
tag
válasz
truebaba8 #1534 üzenetére
amugymeg megvan meg a 8 eve vasarolt MTD 40 PO-m THORX motoros, teljesen jo azota is, ha xar lesz a ryobi, azzal csinalom, max nem adok mutragyat a funek es levesebbet locsolom.
(az mondjuk melegen meg szokta rangatni a kezemet behuzas kozben ugy, hogy lezsibbad 5 percre, amikor visszarant - de be szoktam cellukszoni a decompresszor karat, es megy a motor, amig kesz nem vagyok) -
truebaba8
tag
válasz
ANDROID??? #1533 üzenetére
"Neked feltűnt, hogy nem csak kínában gyártatnak a gyártók? "
Hol gyartatnak meg?
Mert pl az ALKO is most az osszeszerelest visszarakta ausztriaba, nade kinai cuccokbol." nem Te jöttél kérdezni, hogy van-e tapasztalat vele" melyik tipussal?
ja #1525 commentem, ugysem kapok ra valaszt, inkabbmegrendeltem :-)
De elottette atolvastam par francia es angol forumot persze -
ANDROID???
addikt
-
energy78
csendes tag
Közben délelőtt kaptam választ a Husqvarna vevőszolgálattól:
"Az M 51-150F típusú fűnyírón McCulloch nevű kínai gyártmányú motor található"
Korrektek és tök gyorsan válaszoltak, köszönet nekik.Gondolom egy jobb nevű cég azért valamennyire megválogatja, hogy mire teszi rá a saját nevét, de részben az itt kapott tanácsoknak köszönhetően inkább a Briggs motoros M51-140F mellett döntöttem.
Most már csak webshopot kell találnom ahol jó áron van, mert a Mall.hu-n készlethiányos. Ha valaki tud megbízható, olcsó shopot ajánlani, annak örülnék.
Köszönöm az eddigi segítséget. -
truebaba8
tag
válasz
ANDROID??? #1530 üzenetére
ha nem tunt volna fel meg, szinte minden kinaban keszul.
Csak van amikor a brand miatt nem az szerepel rajta.A kinaiak pedig ugy osszeszedtek magukat, hogy vietnamban gyartatnak, es elkezdtek az afriaiakat is bevonni
megrendeltem a ryobit (6 nap mulva kapom meg az majd 5e ft ajandekkal). az meg elvileg japan, es utaljak a kinaiakat :-)
A lancos subaru motor meg ajandek rajta ennyi penzert (a honda is szijjas)
-
energy78
csendes tag
ANDROID??? és Archer:
Köszönöm a választ, már én is a Briggs motoros felé hajlok. Azért ráírtam a McCulloch ügyfélszolgalatára, hátha elárulják a MC néven jelzett motorok eredetét.
Csak érdekességképp, a közeli OBI áruházban a kolléga szerint az M51-150F-ben is Briggs motor van, csak nincs rajta cetli. Lehet, hogy jár értékesítési prémium a kollégának?
Most már csak azt kell kitaláljam, hol vegyem meg. -
Archer
őstag
válasz
Tothgera30 #1523 üzenetére
Igen, de az újra már "csak" egy Briggs 675 jutott, az Intek azért komolyabb technika.
zsiz: a gyári Briggs olajra ha jól rémlik, 20 üzemórát írnak, Honda olaj is hasonló, tehát kb. ennyi. Ha nem vagy ennyire precíz és sokat megy a gép, érdemes azért legalább szezon közepén is egyszer cserélni, meg a téli pihenő előtt mindenképp. SAE 30 vagy 5W-30/10W-30 olaj kell ezekbe a motorokba.
energy78: én is inkább a Briggs-eset venném, a másikról van egy sanda gyanúm, hogy valami kínai eredetű szerkezet.
-
energy78
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatom a topic-ot, de nem találok semmi infót (máshol se nagyon) a McCulloch saját motoros fűnyíróiról.Tudom, hogy Briggs vagy Honda a jó válasz a motorra, de tényleg annyival rosszabb a MC motor?
Konkrétan megéri venni egy kisebb teljesítményű Briggs motorost a nagyobb saját motorral szerelttel szemben?
Ezekre gondolok:
Briggs 500e, 1,8 kW
[link]vagy McCulloch 150, 2,5 kW
[link]Vagy a saját néven forgalmazott motor sem saját csak rárakták a nevet?
Árban nem nagyon tudok felfelé menni, szóval Honda motorral szerelt gép nem nagyon játszik. Ha van ezeknél jobb paraméterű 100e alatt, azt is szívesen megnézem.
Ne oltsatok le ha hülyeséget kérdezek, nem volt még fűnyíróm. Eddig egy Aldis benzines fűkaszával vágtam itthon a füvet (gazat), de rám maradt anyám házánál is a munka, így már inkább beruháznék egyre.
Köszi-puszi meg minden!
-
truebaba8
tag
Sziasztok,
Kineztem ezt a funyirot magamnak
ryobi rlm 53190 sv
www.arukereso.hu/funyiro-c4185/ryobi/rlm53190sv-p330635507/#termek-leirasVan valaki aki birtokol egy ilyet?
Erdekelne pár dolog, pl hogz milyen vágási képe van, valamint, hogy felszedi-e a vizes füvet.Eredetileg a MCCULLOCH M56-190AWFPX -et akartam megvenni, de tobb dolog miatt lemondtam rola.
Koszi!
-
zsiz
őstag
Meg is vettem ma a gépet, de nem azt amit linkeltem, találtam egy szimpatikusabbat és ráadásul ez közelebb is volt hozzám helyileg, meg jobbnak is tűnik. Remélem nem kapkodtam el (de azt se akartam, hogy lemaradjak egy jó ajánlatról), eddig tetszik amit vettem. Mondjuk sokat nem tudtam próbálgatni, mert majdnem egész nap szakadt az eső. Egy Briggs (talán Quantum XTE 60, papír nincs rajta, de kinézetre stimmel) motoros, a hirdető állítása szerint is 6 lóerős. Megnézegettem amiket írtál. A kasztni alumínium és semmi hibát nem láttam rajta. A magasság állítás is működik. A motor szépen jár és könnyen indul, de azért kell erő a berántáshoz. Hidegen második húzásra indult. Az egész most esett át felújításon, új légszűrő, friss olaj, szerintem festést is kapott (de minimum egy nagyon alapos takarítást), mert tényleg nagyon jól is nézett ki. Az önjárót mikor elsőre próbáltam, meglepődtem úgy megindult. Emelkedőn ugyan nem tudtam megnézni, de nincs rá szükség. "Terepen" próbáltam, nagyon komoly segítséget nyújt. Remélem hosszú távon is beválik. Apró dolgok vannak (egyik kerék nagyon kopott, hátul a műanyag takaró nem a sajátja, és nincs fűgyűjtő, illetve kaptam egyet ajándékba de nem gyári és kicsit alakítani kell majd rajta hogy fel lehessen rakni), de egyik sem olyan, hogy emiatt otthagytam volna. Úgyhogy nagyon köszönöm a tippeket és a segítségedet.
Olajat milyen sűrűn illik cserélni?
-
Ezért is mutattam, hogy ez egy az egyben McCulloch 53-190-es fűnyíró, és még pár más márkanévvel is árulták ezeket (MacAllister/Toro biztosan). Teljes szerviz volt megvételkor, új szíjat is kapott a hajtás, itt még szíjjal hajt előre, ahol egy tengelyen két fém fogaskerék van, és a műanyag kereket hajtja. Tehát ha egy normális vázzal lévő gépet vesz, az sokáig kibírja, szerintem itt a motor fog legkésőbb tönkremenni.
-
Archer
őstag
válasz
Tothgera30 #1514 üzenetére
Ki lehet fogni jó gépeket jó áron, nem mondtam, hogy nem úgy van, de jól meg kell nézni, mert sok a rom is. Ezt új korában gondolom valahová a felsőbb kategóriába pozicionálta a Partner, talán a hajtás belseje is komolyabb (egy olajcsere meg egy tisztítás azért nem árthat neki ha nem volt), viszont amit linkelt egy Briggs Sprint vagy Classic olcsó motor van rajta, gondolom a gép többi része is ehhez mérten van tervezve.
Viszont régebbi gépnek néz ki, ott meg még talán nem műanyagból készítették az egész hóbelebancot. -
Tin
veterán
válasz
truebaba8 #1519 üzenetére
szívesen, remélem segít. mondanám, hogy próbáld meg a mulcsozást esetleg, akkor nem kell kosár, de ha komposztálsz, akkor gondolom kell a fű, a mulcsozásban meg én annyira nem hiszek.
esetleg vegyél olyan fűnyírót, amihez van mulcsozós készlet, és próbáld meg, hátha neked bejön. akkor ugyan komposzt-alapanyagod nem lesz, és a fűved is telelesz a péppé aprított fűvel, de nem kell gyűjtögetni.
-
truebaba8
tag
mindenkeppen ez lesz, amit tanacsolsz mar a mozgasi es hajlongasi optimalizalas.
a traktornak eleg nagy puffere volt, es ahogy most elnezem, veszek egy ilyen 53 cm vagasi szelessegut, es 70 litereset. Szemben a regi 102cm-el es nem is tudom de vagy 180-200 liter biztos volt.
Nem lesz gond! köszönöm a hasznos hozzászólásodat.
-
Tin
veterán
válasz
truebaba8 #1517 üzenetére
figyelj, akkor még mindig jó ugyanez, amit ajánlottam, csak nem kell 3. veszel 1 db 175 literest, a sor végére lerakod, ott helyben ürítesz bele, és így csak 3-4 kosár-ürítésenként kell elvinned a nagy tartót a komposztálóig, és beleöntened. kevesebb séta, könnyebb ürítés, és mivel ennek nyitott a szája, nem kell kinyitogatni, mint a zsákot, csak beleöntöd a tartót. így annyi a hajolgatás, hogy a kosarat leveszed meg visszateszed a fűnyíróra.
én csak azért nem vettem, mert 250 m2-t nyírok, de 45 literessel, viszont hetente, így 4-6 ürítésből megoldom, attól függően, mennyire nő a fű. általában egy 170-es zsák elég hozzá, trágyázás után néha kell kettő.
-
truebaba8
tag
komposztaloba toltom, es jovo evben morzsalekos tragyakent/foldkent jelenik meg, ami 2 reszbol jo nekem:
1) nagyonklassz verpiros tragyagilisztak tomkelege lakik benne, amit attelepitek domolyko es jaszkeszeg horgaszatra - ilyet nem is kapni horgaszboltokban, es eszmeletlenul kapnak ra.
2) a kiszort 50kg linzei mutragya miatt is, nagyon jo tragya, es gyumolcsfakat, es egy vetemenyest meg tudok vele tragyazni
a komposztalo messze van, zsakokkal lehet ugyeskedni, sott lehet funyiron kikotni / leragasztani a decompresszor fogot, de akkor is sokat kell hajlongalni, stb... 30%-osan rokkant vagyok, es nem lusta.
Szoval szivni fogok a traktor elvesztese miatt, az bizonyos, dehat elszallt a valtoja elore, es nem tudtam megjavitani onerobol. (marmint penz az van ra, de ez mar egy 15 eves traktor)
-
Tin
veterán
válasz
truebaba8 #1515 üzenetére
ilyen avargyűjtő zsákot nem használsz (persze nem ennyiért)? beleraksz egy 150-es zsákot, és elhelyezel 2-3-at belőle a telek megfelelő pontjaira, így olyan sokat sétálnod sem kell, és az ürítés is sokkal gyorsabb.
persze ez nem zárja ki a nagy fűgyűjtő kosarat.nézd itt van egy 172 literes is. ez nem olcsó, de biztos minőségi, és ebből 3-al már biztos le tudod fedni a 800 m2-t.
-
truebaba8
tag
Hello,
funyiro traktorrol valtanek funyirora. Egy 800m2-es fuves teruleten, amit egy 10 eves MTD 40PO-val most kb fel napig vagok le. (traktorral 1 ora volt csak)
A fo problema az allando fugyujto urites, a 40PO-n csak 60 literes a kosar.
Sajnos, ahogy nezem a 150e ft szegmensben levo funyiroknal is 60-70 liter a max, talaltam egy MTD 53 BS-t aminek 80L, de ez csak 3.5km/h-val cammog, az nekem nem jo.70 litereseknel talaltam ezt: Ryobi RLM53190
ezek vannak S , SV, es az SMEB verziokban, persze meg a hivatalos osszehasonlito oldalukon sincs kulonbesg, irtam a forgalmazonak, hatha dolgozik miatta par percet.
-
Csak halkan fűzöm hozzá... Használt vétel (itt írtam róla). A képek meló után készültek, sajnos még nem volt idő megtakarítani őket.
-
Archer
őstag
Ezeket a használt cuccokat mind meg kell nézni, így képről nehéz bármit is mondani. Ha a kasztni nincs alulról szétrohadva, nem lyukas, nincs össze-vissza hajolva, akkor ok, a motor ha nem füstöl, meghúzkodod párszor érzed, hogy van-e benne kompresszió, olaj van-e benne nem lekvár, magyarul cseréltek-e benne időnként olajat, hajtást is ki kell próbálni, behúzod az önjáró kart és ha határozottan megindul (ezt emelkedőn is kipróbálni), még egy kicsit húz is (finoman megpróbálni visszatartani, érzed-e hogy van benne erő), akkor nagyjából rendben van, ha csak olyan ímmel-ámmal megy, tolni is kell kicsit közben, akkor már eléggé oda van a hajtás, nem tanácsos megvenni.
-
zsiz
őstag
Köszönöm a helyreigazítást, mint írtam, egyáltalán nem vagyok otthon a fűnyíró témában. De én is javítanék.
Beugrott, hogy a kert jóval kisebb, mert nem téglalap alapú (az egyik vége már csak kb 20m széles és több mint fele művelve szokott lenni). Valamint valószínűleg nem csak ezzel lenne vágva, hanem mellette egyidejűleg damilossal is. Erről a kertről van szó, és a zöld része a gyümölcsös. Így sem felelne meg pl egy ilyen nekem? [link] (Azért néztem Briggs motorost, mert a rotánk is az, régi, nem sokszor kellett hozzányúlni, akkor sem komolyan és mindent kaptunk hozzá ami eddig kellett.)
60-70k-t biztos nem szánok rá, akkor marad az, hogy fűkaszával végig megyek rajta egyedül. Azért majd nézegetem az említett márkákat is. Önjárónak örülnék, de ha nagyon nem fér bele, akkor nem feltétel. De fűgyűjtőt mindenképp szeretnék. Valamint a terület is jóval kisebb, mint először írtam, 1500, max 2000m2-en osztozna a gép egy fűkaszával. Így helyesbítve a feltételeket, tudnál egy újabb iránymutatást adni? Előre is köszönöm.
-
Archer
őstag
Ne haragudj, de kicsit nagyok az igények ennyi pénzért. 4000m2 azért nem kicsi, 4 LE az önjáróhoz meg ekkora területhez elég kevés, mindenképpen a 190cm3-s kategóriában keresgélnék és legalább mégegyszer ennyiért, 60-70k-ért már szoktam látni olyan gépeket, amiket érdemes lehet elmenni megnézni. Nagy nevek, mint a Honda, Viking, Toro, Husqvarna esetleg Yardman (csak párat említettem) gépeit érdemes szerintem nézni ha hosszabb távra tervezel, ezekhez nagy valószínűséggel lehet kapni évek múlva is alkatrészt.
2T vagy 4T nem értem, régóta nem gyártanak már 2T fűnyírókat, kivéve egy-két speciális gyártót, mint az AS-Motor pl. de azok profi ipari gépek, nagyon más árkategória. -
zsiz
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok otthon a témában, de felmerült bennem, hogy kellene egy fűnyírót vennem a gyümölcsös kert rendben tartására (kb. olyan 40x100m lehet). Használt gépet szeretnék venni. Van márka, ami használtan is jó vétel? Illetve ami még újonnan is kerülendő? (Gondolom az ilyen teszkós csodák) Első körben 4T Briggs motoros gépeket nézegettem (4LE körül). Jó az irány? Összegben olyan 30k-t szánnék rá, de mint mondtam, nem vagyok jártas a témában, nem tudom ennyiért mit lehet kapni használtan. Ha kevés, vagy esetleg olcsóbban is meg lehet úszni, mondjátok. Esetleg ha pár jó tanácsot tudtok adni, hogy mire érdemes odafigyelni vásárlás előtt, azt is megköszönném.
- Legyen megbízható, illetve ha mégis baj van, kapható legyen alkatrész hozzá.
- Mindenképp benzines kell (4T vagy 2T a jobb?)
- Legyen fűgyűjtője
- Lehetőleg önjárós
- Gondolom az önindító már nem fér bele ennyiért.
- Illetve ha van még valami, amit mindenképp jó ha tud, írjátok meg mi lenne az.Előre is köszönöm a válaszokat
-
Archer
őstag
válasz
Tothgera30 #1507 üzenetére
Bár úgy lenne. Nincs már az az anyagminőség mint régen. 300 körüli üzemóra élettartam. Ami ha leszámolod, egy átlag kert tulajdonosnak két heti gyakorisággal meg mondjuk évi hat hónapot számolva több mint 12 év, tehát mondhatja, hogy már tíz éve megy, de sokat használva hamar belemegy az üzemóra. Az Inteket ne hasonlítsd már mondjuk a 400-500-as szériás motorokhoz, ami a paletta alja, ezeket rakják a legtöbb olcsó fűnyíróba (a mindenféle kínai csodákhoz képest még mindig jobb).
Igazából túlzottan nagy választék nincs itthon, Hondánál a GCV190 a csúcs, Briggs-nél meg a 675, komolyabb motoros gépet nem igen kapni itthon. -
Ahogy nézem, ezek hasonszőrű motorok, ár ha egy árban kapja meg, akkor lehet érdemesebb a Honda-val hozni. Viszont ha rendesen karban vannak tartva, ezek is el fognak menni 20+ évet, az biztos hogy a kéház hamarabb megy szét mint a gép motorja. Idehaza a használt és olcsó gépek mennek, igaz ami igaz, én is aránylag olcsón vettem, de rendesen utánanéztem a dolgoknak, és sikerült egy korrekt példányt kifogni.
-
ANDROID???
addikt
Ugyanannyiért (ha nem +20-25e) , akkor Honda, de általában drágább.
Én is ezekből a régi Briggsekből indulok ki, van itthon egy ilyen körkipufogós, még műkődik a fűnyíró ház rohadt ki alóla, és még 1-2 javítanivalója van, de beindul stb..
Nagyon régi több mint 20 éves, de ha erre költöttem volna 20e - t (vagy többet, mert akkor már gyűrűzés stb egyúttal) új kaszaház, kerekek stb akkor inkább 65ért vettem m46125r típust.
Átlag használat mellett megteszi amit kell, alja gépektől jobb. Megnéztem én is a viking stb gépeket, de azok 2-szer ennyitől indulnak.. -
Archer
őstag
válasz
Tothgera30 #1504 üzenetére
Gyári oldal szerint forintra pontosan ugyanannyi a Briggs meg a Honda motoros, de vegye a Briggs-et mert az is elég, nem értem a logikát. Nem mondom, hogy rossz a Briggs (bár már közel sem olyan, mint régen, pl a régi vastankos, kör kipufogós, hengeres légszűrős motorok, ezekre emlékszik valaki? 20 éveket elmentek) de ha már ugyanannyiért van Honda, szerintem nem kérdés, kulturáltabb motorok. Briggs Intek-et a Honda GXV-vel kellene összehasonlítani, nem a GCV-vel. Sajna az igazán komoly cuccaik hozzánk nem érnek el, egyszerűen nincs rá fizetőképes kereslet.
-
-
giorgiosixx
tag
Sziasztok, milyen elektromos damilos fűszegélynyírót ajánlanátok egy kis udvarba kb. 130 nm-re? Csak a szegélyek, kerítés mellett vágnék vele.
Black & Decker ST4525 - az automata damil adagolás miatt tetszik
Köszi előre is!
-
Archer
őstag
válasz
Tothgera30 #1501 üzenetére
Időt állóbbak szerintem. Cégnél ahol dolgoztam Briggs 675-ös motoros gépek voltak, 1-2 év után mind elkezdte enni az olajat. Igazából ezek a 600-as szériáig mind hobbi motorok, 7-800-as szériától vannak komolyabb motorjaik, meg az Intek, a tényleg komoly gépek meg Vanguard név alatt mennek.
Hondánál is a GCV hobbi kategória de jobb az általános vélekedés róluk, szerintem kevesebbet is fogyasztanak. Benzinre viszont kényesebb a Honda pont a precízebb karburátor miatt. Többen mondták, hogy a GCV még akkor is megy gond nélkül, amikor azonos használatnál a Briggs már széthullott.
Otthonra végül is mindegy, Briggs is sokat elmegy de ha már közel azonos ár, én a Hondát venném. -
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Xbox Series X|S
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest