- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgoogyi
senior tag
A Viking 545T valszeg a legjobb gép a listádon.
Husi 348V és 353V szerintem értelmetlen, ha nem akarod gyűjteni a füved, az a különlegessége.
A Husinál a 347V áll közel a Viking 545-höz (ugyanaz a motor, kompozit vágóasztal).Ha fontos a rozsdamentes vágóasztal, akkor a Viking 545- Husi 347v és 253s vonalon gondolkodnék, ha nem, akkor én Harkovz fórumtárs ajánlásán gondolkodnék, a McCulloch M56-190awfpx elég jó választás, ha csak le akarod dúrni a füvet nagy területen.
Ha a szervízelése megoldott, akkor valszeg azok az oleo-mac gépek is jónak tűnnek. -
Harkovz
aktív tag
válasz
Tothgera30 #1895 üzenetére
Azt írod,hogy szebb járása van mint egy b&s.És még mit várnál tőle?Repüljön vagy mi?Egy fél rántásra indul,erős,takarékos,nem eszi az olajat és ami nekem fontos,hogy tartós legyen.Az én tudomásom szerint tartósabb mint a b&s motorok.Bár azokkal nincs sok tapasztalatom,ezt szűrtem le az infókból.
-
lfeher
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ősrégi önjáró fűnyíróm B&S motorral, egész jól működött, kb. 7-8 óra alatt letoltam a kb. 2000nm-t,
de tegnap szó szerint kettétört, azóta keresgélek a neten.
Elég egyenetlen a talaj, jó erős megbízható gépre lenne szükségem, átlagosan kéthetente szoktam levágni.
Amiket összeszedtem: önjáró, 180e-220e kb. a keret, hosszú távra szeretnék vásárolni, ha lehet több
sebességest, hátsó kerék meghajtással, elég erős motorral, golyóscsapágyas kerekekkel.
A gyűjtés nem érdekel, otthagyom simán a levágott füvet, persze ha van mulcs rendszer, azt nem bánom.
Amit nem tudok eldönteni, kérném a tanácsotokat: régi gépem vágódoboza 42cm, kb 36cm a kés hossza, gondolom 36cm a "hivatalos" vágószélesség. Ennél nyilván nagyobbat szeretnék, 46-56 között.
Eddig ezeket néztem ki:
1. [link] - Viking MB 545 T - pont a keretem határán, 43cm, egy sebesség (ez nem annyira érdekes), viszont 1200nm-ig tanácsolják. Mennyire érdemes ez utóbbit figyelembe venni?
2. Husqvarna 180-190e között: LC 348V - LC 353V - LC 356V. A 356-os Honda motorral, a másik kettő B&S.
[link]
Kereskedés és szervíz közel van.
3. Oleo Mac - Oleo Mac MAX 53 THX Allroad - [link]
Oleo Mac G 53 TBX ALLROAD EXA 4 - [link]Bocs, egy kicsit hosszú lett, köszönöm előre is az okos tanácsokat. :-)
Üdv.László
-
válasz
Harkovz #1892 üzenetére
A rotáció nálunk is egy FG315, annak az utolsó szériája, mert most már FG320-ast forgalmaznak, kb. 50k-val drágábban. Bár őszintén szólva ettől a GCV 160-as motortól nem vagyok elájulva, amivel nagy átlagban a Honda szinte minden kerti gépét szereli. Persze finomabb járása van mint egy Briggs-nek, de más különbséget nem vettem észre. Emiatt nem is mondanám hogy annyira ajánlom, de kétségkívül szimplán jó konstrukció.
#1893 bundaska: Elég széles felhozatalt írtál. Ahogy látom, legalább 48cm-et vágjon, önjáró előny lenne, és egy erősebb motorral szerelt darab sem árthat. A felsoroltak közül nekem a Honda CSL 484 H nyerte el a tetszésemet. de ha esetleg használt gépek között is nézelődnél, lecsapnék egy ilyenre, vagy ilyenre, és első szerviz után még maradna is pénz a zsebben.
-
bundaska
aktív tag
Üdv Fórumtársak!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, itt jóval tapasztaltabbak vannak tőlem.
Fűnyíró vásárlás előtt állok. Fórumot olvasgatva is teljesen tanácstalan vagyok, milyen márkára, típusra, motorra essen a választás.
A telek, ahol vágnom kell a füvet ~1400 nm (mínusz a ház alapterülete kb. 160 nm), plusz a kerítés előtti ~80 nm. A talaj nagyon egyenetlen, mondhatni "lankás". A ház körül nagyobb, sűrűbb a fű/gaz, hátrébb egyre kevesebb, gyérebb (tudom, az egészet fel kellene töretni, elhordani, földet hozatni rá, elegyengetni, füvet szórni rá stb.).
Jelenleg egy csodálatos MTD 51 BO (Thorx OHV 35 motoros) fűnyíróm van, kb. 3-4 éves (nem panaszkodom mert ingyen volt), de borzasztóan nehéz vele füvet vágni, meguntam a sza**kodást, vennünk kell egy újat, önjárót. Ezzel a fűnyíróval még bajom nem volt, pár húzás és indult. Légszűrőn, berántó rugó cserén, berántó zsinór cserén kívül semmi probléma, most cseréltem olajat először (lehet tényleg ez volt az első olaj cseréje sajnos), gyertyát nem cseréltem még.
Ebben kérném a segítségeteket.
Amiket eddig nézegettem:1, Viking: marha drága, 250-et sajnálok, meg most nem is tudok érte adni.
2, Honda: CSL 484 H 4 in 1 fűnyírót ajánlottak itt Debrecenben 140k + beüzemelés költsége (max 10K) (Valamennyit hátha tudnék belőle alkudni, sajnos van egy ilyen rossz szokásom).
3, Ryobi 190cm3 RLM53190S 5133002596 (itt írta a fórumon valaki, hogy középkategória, de nem tudom, jó irányba nézelődök)
4, McCulloch M51-150WF Classic (ez gyengébb cm3-ben, meg a vágószélességben is, lehet hogy ez gyenge lenne?)
5, Makita esetleg?
6, Amit még néztem Hecht 548 SWE 5 in 1, vagy Hecht 5534 SWE, Hecht 5484 SXE 5in1.Nagyjából eddig jutottam, de melyiket érdemes, azt passzolom.
Elnézést, a hosszú írásért, de köszönöm előre is a válaszotokat.
Üdv:
BundasU.I.:
Ha összecsukható lenne, annak nagyon örülnék -
Harkovz
aktív tag
válasz
Tothgera30 #1891 üzenetére
Én is pont most vettem ugyanezt.Szerintem sokáig jó lesz.Nálunk a családban 2 Honda motoros kapagép van több mint 10 évesek és még a gyertyát sem kellett kivenni.Én emiatt akartam Hondát.Tecumseh motorral van tapasztalatom az gyűrűzés után egy idény után újra füstöl.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Briggs motoros EFCO gépet használtan. Az lenne a kérdésem, mi lehet az oka hogy nagyon füstöl a motor? Ez normális, vagy mit lehet vele kezdeni? Egyébként pöccre indul teljesen jól teljesít, csak ehhez a füstöléshez nem vagyok hozzászokva, mert a honda hrg465 sosem füstölt üzemi hőfokon.
Üdv: Fishor
-
Harkovz
aktív tag
válasz
bacardi1989 #1886 üzenetére
Én a Honda motorra szavaznék.És a teljesítményt is nézni kell.Én most rendeltem egy MCcolloch M56awfpx-et.Ez is Honda motoros,56cm önjáró és oldalkidobós,gyűjtős és mukcsolós.Egyébként ez is Husqvarna gyártmány.És bőven belefér a keretbe mert 155 ezer forint.Ha minden igaz holnap kapom meg,aztán írok majd tapasztalatokat.
-
bacardi1989
csendes tag
Sziasztok
Fűnyíró vásárlás előtt állok.Néztem a HUSQVARNA LC 356V és HUSQVARNA LC 348V.A 356 os közelebb áll adatok szerint a szívemhez,hisz 56cm a vágási szélessége viszont honda motoros.Nem tudom hogy egy kicsit dombos területen mennyire állná meg a helyét.A másik husi igaz 48cm a vágási széllesége viszont briggs motoros.A területre amire kellene az kb 1500m2. Esetleg tud valaki jobb megoldást?A keret 200.000ft maximum. Valaki ismeri ezeket a tipusukat?
-
spileraaa
senior tag
A 3 közt mi a különbség? pl az elsőt (Hitachi CG40EAS) ajánlja nagyobb igénybevételnek többinél már ezt nem írja
"A bozótvágók tartós ipari használatra tervezett gépek.
- Az üzemi fordulatszámon nagy nyomaték leadására képesek, ezért alkalmasak nagy területek fűnyírására, sűrű magas növényzetű bozótosok tisztítására."https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=Hitachi+CG40EAS
-
Anubis_9
addikt
válasz
spileraaa #1882 üzenetére
Akkor már értem. Egy ár hány négyzetméter? Sajnos nem tudom. Amúgy szerintem felesleges összeadogatni, hogy egy éven összesen mennyit vágsz. Elég, ha azt tudod, egy alkalommal mekkora területet kaszálsz.
Sajnos se Hitachi, se Makita márkáról nem tudok véleményt mindani. Egy biztos, a Stihl és a Husqvarna a legjobb. Ezek után jön az összes többi. Próbálj ezek közül is keresgélni. Szoktak lenni tavaszi akciók, hátha nem késtél még le ezekről. -
spileraaa
senior tag
válasz
Anubis_9 #1881 üzenetére
a 2 hektár egész évre értendő vagyis pl a szilvas csak 10 ár azt lekaszálom kétszer
a többit is 2-3 szor és így jön össze a végére a kb 2 hektár vagyis szerintem fel évre kivetítve nem olyan soka Hitachi vagy a makita megbízhatóbb? vagy melyiknek jobb az alkatrész elatotsaga es melyik olcsóbb?
-
Anubis_9
addikt
válasz
spileraaa #1879 üzenetére
Szia! Jól értem, hogy te egy 2 hektáros (20.000 négyzetméter) területet szeretnél kaszálni? Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem sokkal drágább és strapabíróbb fűkaszát kell választanod ehhez a munkához. Én 1000-1500 négyzetméteren használom a HUSQVARNA 553RS-emet. 2 éve akciósan vettem 180.000-ért. Ezzel, ha belemegyek a derékig érő gazba, akkor sem tekeri fel a fejre és fullad le. Igaz, nincs bent rezgéscsillapító, de amiben az benne van és ilyen teljesítményű, az olyan 250.000 Ft. Én évekig dolgoztam egy négyütemű Honda fűkaszával. A magam nemében hibátlan gép volt, csak nem bírta a magas füvet. Szerintem nagy munkára nagy gép kell!
-
spileraaa
senior tag
Négy fűkasza közül melyik lenne jobb választás és miért ?
Hecht 154
Makita EM3400U
Hitachi CG40EAS(P)
Hitachi CG40EASNAmax 80 ezer forintot költenék rá és ezek esnek bele itt Erdélyben
a terulet kb 2 hektar ahol fuvet vagni abbol kb fele szilvas igy vannak benne fiatal szilva fa csemetek is es oszel pedig 50 ar kukorica fold letakaritas kb enyire lenne hasznalva
vagyis a terület az nem annyira nagy évente kb 2-3 hektár hanem inkább hószútávra akarom pl megvettem 10 évvel ezelőtt a Szentkirályi kapálógépet (Briggs Motor) csak tavaly volt szervizben és akkor is elég olcsón megúsztam a javítást és soha semmi gondom nem volt vele pedig sokat volt kínozva mert nálunk nem homokos a talaj
-
Ed_007
aktív tag
Akkumulátoros fűnyírót szeretnék venni.
A listát már leszűkítettem két gyártóra (Viking és Makita).
Milyen tapasztalatotok van ezen gyártóktól származó géppel (nem feltétlenül akkumulátoros, de elektromos típusokkal)?
Valamelyiket javasolt kerülni típushibák, szervízhálózat, garanciális szívatások, alkatrészbeszerzési nehézségek stb. miatt? -
válasz
Harkovz #1876 üzenetére
Hmm, valóban. Ez fura, mert pont így néz ki, leszámítva, hogy van rajta elektromos indítás.
Lehet, hogy ami nekem van, az valami régebbi kivitel, amire tettek? Mert most nem is találok olyan kinézetű gépet a McCulloch oldalán, mint ami otthon van. A burkolat, a kerekek, mind ugyanaz. No, de mindegy is, köszönöm szépen a tanácsot, a manual alapján akkor megnézem első körön a gyertyát és a légszűrőt.
-
Harkovz
aktív tag
-
Sziasztok, van egy MCCULLOCH M56-190AWFPX fűnyíróm, ami tegnap azt csinálta, hogy nyírtam egy órán át a füvet, ezen közben többször le volt állítva, be volt indítva (ugye, amíg a fűtartályt kiürítettem), nem is volt vele semmi gond. Aztán egy idő után egyszercsak leállt. De úgy, mint amikor kifogy belőle a benzin. Elkezd pöfögni, aztán szép lassan leáll, lefullad. Ezt követően nem lehet beindítani, se az elektromos önindítással, se a behúzó kábellel vagymivel. Aztán, ha várok 4-5 percet, akkor pöccre beindul, és vígan nyírja a füvet kb. 2 percig, amikor megint ugyanígy leáll. Aztán nem indul be, csak, ha várok vele 4-5 percet. Akkor pöcc-röff, és megint megy 2 percet kb. Üzemanyag természetesen van benne. Szentetek mi lehet? Oké, hogy nem feltétlen lehet távolról megmondani, meg látni kéne, de mi jöhet szóba? Én üzemanyagellátásra tippelek, bár én bevallottan nem értek hozzá. Benzinpumpa? Üzemanyag szűrő eltömődik? Porlasztó (?) megszívja magát benzinnel, és azért fullad le? És aztán nem indul el, mert tele van benyával a valami? És amikor 4-5 percet áll, akkor lefolyik a benya a valamiből, és megint megy?
Tavaly ősszel, az utolsó nyírás után volt karbantartáson szakszervizben, idén, első nyírás előtt fel lett töltve olajjal, benzinnel, és két alkalommal minden gond nélkül nyírtam vele másfél-másfél órákat. Az első órában tegnap sem volt semmi gond, a fentiek utána jelentkeztek. Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
A héten vennék egy Mtd 46b briggs motoros fűnyírót. A kérdésem az lenne hogy milyen olaj való bele? Sae 30? Előre is köszönöm! -
hajniooo
csendes tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy fűnyíró vásárláskor mennyire fontos nézni azt, hogy hány wattos? Mennyit számít, ha 1600 vagy 1000 wattos?
60-70 euróig keresünk valami elektromosat. -
spileraaa
senior tag
Három fűkasza közül melyik lenne jobb választás és miért ?
Hecht 154
Makita EM3400U
Hitachi CG40EAS(P)Hitachi CG40EASNA ez ugyanaz mind Hitachi CG40EAS(P) mert a leírásban minden egyezik minden adat
és ha nem egyezik melyik jobb?https://www.arukereso.hu/fukasza-c4184/hitachi/cg40easna-p170959461/
https://www.arukereso.hu/fukasza-c4184/hitachi/cg40easp-p40732862/
-
Espla
aktív tag
válasz
forguet #1870 üzenetére
nekem soknak tűnik, persze ha sok növényt kell kerülgetni (gondolom azért nézted ki a három kereket) emelkedőn, akkor ezzel biztos nem fogsz kínlódni
bár én elgondolkodnék egy pihekönnyű villanyon is, pl. Rotak 43
múltkor üzletben tologattam a 40-est, egy kézzel elbírod és fordulékony nagyon
villanynál nem kell törődni a szervizeléssel és pár vágás után megszokható a kábel is -
forguet
senior tag
Sziasztok!
Viszonylag kis (250m2), de lejtős (10-20%) kertbe keresek motoros önjáró fűnyírót.
Azt olvastam, h lejtős terepre nem árt 5-6LE-s darabot venni.EZ a Hecht 5533SW 3 kerekű 6 lóerős gép jó vételnek tűnik nekem így kibicként, szerintetek?
-
tween
őstag
Sziasztok! Minimum 4 lovas kerekes fűnyírót vennék. Mi most a legjobb ár/értékben?
-
spileraaa
senior tag
Erről vélemény Hecht 154?
menyire biztosítót az alkatrész utánpótlás hozzá vagy a szerviz hálózat vagy bárki megtudja javítani ha majd lejár a garancia? -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Szegélynyírót szeretnék venni. Nem akarom nagy dzsumbujban használni, csak tényleg a fűnyírás után a széleknél, fák körül.
Stihlre gondoltam, de abból melyiket? Megvehetem a legolcsóbb fs 38-at is? -
gabor9991
őstag
válasz
#38464487 #1861 üzenetére
Milyen gép?Milyen motorral?Lenne pár ötletem miért nem megy
Alapjáraton szépen működik, de nincs benne erő?
Fordulatot hogyan szabályozza a gép? Manuálisan te állítod, vagy saját magának állítja be terheléstől függően?
Ha az első verzió tehát manuálisan állítod a fordulatszámot és úgy nincs benne erő, próbáld ki, kézzel tudsz-e max fordulatszámot kihozni belőle, lehet csak a karburátor van rosszul beállítva. De lehet egy eldugult fúvóka is, vagy ahogy írták feljebb egy koszos/eltömődött légszűrő, rossz gyújtógyertya, gyenge szikra ha a gyújtótekercs hibás, de lehet egy teljesen elhasználódott henger vagy gyűrű, nem záró szelep vagy kiégett tömítés, eltömődött kipufogó és emiatt nincs kellő erő benne.Ha a második verzió, tehát automatikus a fordulatszám szabályozás akkor a fentebb leírtakon felül érdemes megnézni, hogy az a kar és a hozzá tartozó rugó, ami a gázt adja rá, amikor leesik a fordulat be van állítva rendesen?Motoron a burkolat megvan?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ezer éves benzines fűnyíróm. az a problémám vele,hogy beinditásnál szépen jár de amint elkezdem vágni vele a füvet leáll.
Mi lehet a baja ?
-
_Roy_
tag
Sziasztok!
Nekem is sikerült hozzájutnom egy ilyen gardeline masinához.
Azt kell mondjam nagyon jól vág.
Nyirkos füvet vágtam vele tegnap szépen vágta, gyűjtötte.
Nekem bőven megfelel a 300m2 területre amit vágok vele(50% gyep - 50% gazgyep).
Van benne anyag, kényelmes a fogókája és stabilnak érzem a karok rögzítését is. (Az előző mtd -nek ez volt a nagy hibája, hogy nem tudtam lifegés mentesre állítani a tolókart.)
Mivel nem kaptam az akcióban meghirdetett időpontban több boltban sem. Telefonon beszéltem a központtal, hogy igényt tartanék egyre, várólistára tettek és tegnap hozták ki raktárból egy aldiba.
Emiatt látjátok is a képeken, hogy nőtt a fű rendesen, volt mit levágni
Egyenlőre ennyi észrevételem van.
Valakinek van vmi hasznos infója, hogy hogy kell a levágott füvet minél gyorsabban komposztálni? -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Olcsó elektromos fűkaszát tudnátok ajánlani?Tudom olcsó húsnak híg is lehet a leve,de tényleg csak havi 1 alkalomra kellene többnyire.Max 10-15 ezer lenne rá.
Melyik márka ajánlott?És melyik nem?Köszi!
-
spileraaa
senior tag
Sziasztok!
kb 100 ezer ft milyen fűkaszát ajánlanátok?
legtöbbet a szőlőben lenne használva de néha sor kerülne bevetésre a gyümölcsösbe is ahol gyakori a csipkebokor vagy kökény bokor is vagyis ezek se okoz-annak neki gondot kivágni
előre is koszi a válaszokatpl ez menyire jó a célnak hecht 154?
http://www.emag.ro/motocoasa-hecht-154-52-cmc-2-6-cp-hecht154/pd/D4F2WMBBM/ -
MinionFlasH
senior tag
Sziasztok!
Lidlben csütörtöktől (04.20) lesz akkumulátoros szegélyvágó 20-ért. Ilyen van valakinek, mi a tapasztalata? 20 műanyag pótkést adnak hozzá.
-
Harkovz
aktív tag
Ryobival és Subaru motorral van valakinek tapasztalata?Vagy Ryobit akarok vagy Mcculloch-ot Honda motorral.
-
Ed_007
aktív tag
Akkumulátoros fűnyírók közül melyiket ajánljátok megvenni? Kb. 500 m2-re kellene.
Van esetleg olyan robotfűnyíró, amelyik akkumulátorosként is használható (tologatható, hogy olyan helyen is nyírni lehessen vele, ahol a bepített intelligenciája nem viszi el)? -
mgoogyi
senior tag
válasz
douggutaby #1851 üzenetére
Igen, az első szám.
Bennem valami ilyesmi kép alakult ki a fűnyírópiacról:
motorok:
briggs 4-es széria, alko, mtd és egyéb saját gyártású kis köbcentis motorok: abszolút belépő szint, hosszú távra nem érdemes vele tervezni
5-ös széria: ház körül talán bírja 10 évig
6-os szériától fölfele: 10+ év, tartós motorokvágóasztal:
sima acél : talán 10 évet kibír úgy, hogy nem rohad szét
kompozit, xenox, rozsdamentes acél, alumínium: 10 évnél is továbbra lehet velük terveznimárkák:
belépő (mtd, alko és társaik): én sokat nem várnék tőlük
közép (mcculoch, makita): ház körülre jók, tartósabb gépek
felső-közép (talán husqvarna bizonyos modelljei, ryobi, oleo mac): találni belőlük már komolyabb gépeket
felső (viking, honda): szuperjól megtervezett tartós gépek, amik cserébe jó drágákÉn azt gondolom, hogy úgy érdemes fűnyírót választani, hogy a gép különböző részeinek élettartama hasonló legyen.
Magyarul sima acél vágóasztalos géphez kb egy 5-ös briggs lehet az, ami hozzáillik, 46 cm körüli vágószélességgel.
Ha meg már 6-os briggs irányába megyünk, akkor valami tartósabb vágóasztallal vennék gépet.
Vágószélességben meg akkor mernék feljebb menni 50-53 cm környékére, ha 160-as honda motor szintjétől gondolkoznák valamiben.Szóval emiatt gondolom, hogy ebben a 100k körli árban ilyesmikben gondolkoznék (10% engedményt többnyire ki lehet alkudni):
Makita PLM4628N - 46 cm - briggs 500e - ezt kb ideálisnak gondolom
McCulloch M51-140F - 51cm - briggs 500e - ha fontos, hogy gyorsan végezz a munkával
Viking 248T - 46 cm - briggs 450e - jobban kitalált gép, de kisebb motorral
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest