- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
mathgery #2191 üzenetére
Szia!
Akkor nem lenne jó választás egyik sem, mert a motor 1000nm ajánlott. Én úgy tudom nem igazán tesz jót hosszútávon ha nagyobb területre használják, mint a megengedett érték. Bár ha nem 1 napon nyírja le, akkor talán megfelelő lehet.
Talán drágábban, de legalább B&S 650 motor kell legalább. -
-
mathgery
aktív tag
válasz
Sz_Imre #2190 üzenetére
Szia!
Kb 1300-1500nm, most hogy utána számoltam. Valahol olvastam, hogy a sebessége kicsit gyors, de mindegyiknél 3,6 km/órát írnak. (Édesapám használná, aki 65 éves)
Az optima annyiban szimpatikusabb, hogy a terep nem egyenletes, van benne egy lejtős rész is, és a nagyobb hátsó kerék optimálisabb erre szerintem (de sajnos nem értek a fűnyírókhoz -
-Bandi-
tag
Sziasztok!
Apám szeretne venni 1 komolyabb szegélyvágót olyan 100-150.000Ft környékéig, 2 és fél telek plusz 2 ház körüli gondozásra, viszont tele van az udvar tujákkal, növényekkel, vagy épp szőlős / fák a telken, tehát mindenképp valami benzines fűkasza lenne a nyerő, milyen márkát, típust érdemes most nézegetni ekörül, megbízhatóság, garancia stb?
-
bbalint01
csendes tag
válasz
NorbixD #2183 üzenetére
Igen, az MB 248 T az önjárós, az BS 450e-vel van, de nekem nem kell hogy önjárós legyen, az már úgy 116.900,- ba kerül.
Szinte ugyanennyibe (110.990,-) kerülne a Makita PLM 4620N2, amiben viszont BS 625EXi motor van. Nagy segítség lenne, ha erre tudna valaki tapasztalatot vagy véleményt mondani.
-
NorbixD
tag
válasz
bbalint01 #2178 üzenetére
Pár hozzászólással feljebb említettem. Viking 248as típusból kétféle motorral szerelt létezik: A drágábbik (+50 eur) briggs&straton 450 motorral. Mi ilyet vettünk nemrég. Kis ügyeskedéssel 280euróért odaadta a kereskedő, egyébként - nálunk északon - 300 euróért mennek. Javaslom nézd meg máshol, feltételezem nálatok is kapni az álltalad említett áron b&s motorral.
Ezen is egy mozdulattal álítható a magasság, önjáró (futni kell utánna), mulcsozni nem tud. Nagyon meg vagyok elégedve vele, sajnos csak valamivel több mint 100m2-re hasznàlom
sgx: Nem szóltam az elektromosak ellen, biztosan van korrekt árért megfelelő darab.
baryll: Ezért az árért már benzinest is kapsz. Miért nem inkàbb azt választod? Van értelme 300+ eurót kiadni egy fűnyíróra ami után húzogathatod a zsinórt? -
dReFiX
senior tag
Hali !
Adott egy nyarat futott MTD benzines fűnyíró. Ősszel ki járattam belőle a benzint el raktam, fedett helyre ki takarítva. Veszem elő erre levegő szűrőnél nyomott ki nem kevés olajat. Valakinek ötlet hogy mitől lehet ?
köszi !
-
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok!
Én is fűnyíró vásárlás előtt állok. A terület, ahol használnám, a kertünk, kb 400nm, füves, kell azért pár dolgot kerülgetni, de sík. Önjárót nem tartom fontosnak.
Viking kereskedésben jártam, és ugye ajánlották a MB248-at, amiben Viking EVC 200 motor van, ez valami saját fejlesztés Kínából. Ára 89900.
Ajánlgatták még a MB 443-at, ami polimer házas, meg egy mozdulattal állítható a vágási magasság, gyorszáras a tolókar rögzítője, illetve a tartályt is könnyen, szétnyitva lehet üríteni. Ehhez lehet mulcsozó készletet is venni 15e-ért. Ebben BS 450e motor van, ára 121900.
A fórumokon a MB 443-ról sehol nem találok információt, valaki használt ilyet? Megéri a felárat? Ezért az alap motorért elég magas az ár, de nem tudom, hogy a kényelmi funkciók és a polimer ház ér-e ennyit? Valakinek van a 4-es szériával, vagy konkrétan ezzel a géppel tapasztalata?
Van még a Makita PLM 4120N, ez BS500e motorral, csapágyazott kerékkel, ehhez a gepdepo.hu leírása alapján adnak mulcsozó készletet is. Ennek ára 87990.
Általában véve nem tudom, hogy kell-e nekem mulcsozó készlet? Életszerű mindig átszerelgetni a kést?
Minél több fűnyírót nézek, annál jobban elveszek...
-
sgx
tag
válasz
NorbixD #2175 üzenetére
Itt az elektromos fűnyírók ellen szól a hozzászólásod vagy a konkrét típus ellen?
Amire ki akarok lyukadni: a füves terület bár kicsi, de azt a keveset se szeretném szenvedve nyírni, ugyanakkor nem szeretnék annál többet költeni egy fűnyíróra, mint amennyire szükségszerű lenne.
Egy 45-50ezret egy 300nm feletti kerthez nyugodtabb szívvel adnék ki fűnyíróra. Persze létezhet olyan, hogy olcsón jó fűnyíróban sincs és akkor bevállalom az ajánlott típust. -
NorbixD
tag
Nekünk volt hasonló árú fűnyíró azóta (szerencsére) tönkrement benne a motor. Azért mondom hogy szerencsére mert szenvedés volt vele a munka. A fűgyűjtő kosár folyamatosan lecsatolódott a legkisebb egyeletlenségen is. A nyíráskép se volt valami hűde jó.
Egyetlen előnye talán a súlya volt, de azt mondják hogy fűnyíróból előny ha nehéz mert szebben vág.
Mi idén vettünk egy Viking 248T fűnyírót briggs motorral, öröm vele nyírni a fűvet, egészen más! Mivel nem szeretek belegabalyodni a hosszabbítóba én benzinest javasolnék pl.: HECHT 540 B egész jó áron van briggs motorral és jókat hallani róla.
De persze megértem ha verébre ágyúval éreznéd. Elektromos fűnyírókat nem nézegettem arról nem tudok sokat mondani, talán a Lidlben amit szoknak árulni azt dicsérte már más is.
-
-
sgx
tag
Sziasztok,
70-75nm-hez keresek fűnyírót, egy elektromosat néztem ki, konkrétan az Agrimotor FM33 -t.
Alkalmas lehet erre a feladatra vagy van nála jobb ár/érték arányú fűnyíró?
Köszönöm.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Van nekem egy kb 5 éves Husqvarna LC 56 típusú Honda motoros fűnyíróm (Husqvarna LC356-nak az elődje)!
A gép az 5 év alatt 4x volt szerelőnél, jelenleg sem működik.
Mindig a Honda motorral volt a baj, a hajtáslánc a Husqvarna részéről tökéletes!
A teljesen automata szívatóval többször volt gond, mert hidegen nem zárt le a szelep, ezért nem indult el a gép.
Később az alapjárat ingadozott, olyan volt mintha benzin vagy levegő után kapkodna a motor (terhelés alatt is).
Legutóbb 2 hónapja volt szerelőnél, mert melegen nem indult el.
Idén tegnap volt először használva, elindult, szépen dolgozott, majd kb fél óra pihenő után megint nem tudtam elindítani ... (új levegő szűrő, gyertya, olaj van benne), megint vihetem szerelőhöz!Részemről senkinek NEM ajánlom a Honda motoros Husqvarna gépeket, Briggs motorral lehet nem lenne ilyen problémám!
-
Armahun
addikt
Sziasztok.
Van egy Briggs motoros Makitám, hasonló mint amit pár hozzászólással fentebb ajánlottak.
Kb 2 hete vettem elő, lecseréltem az olajat és vágtam vele egy jó adagot.
Tegnap meló közben elkezdett remegve járni, biztos feltekert valamit.
Megnéztem de nem volt a késen semmi, akarom indítani és kitépi a kezemből a berántó zsinórt.
Szétszedtem kitakarítottam a behúzó látszólag jól működik. Beindul, de lassan darabosan remegve jár.
Mi lelhette szegényt? -
Vettem egy fűnyírót (OK márka, ha jól olvastam MM-ben lehetett kapni), Briggs 450 szériás motorja van a 3.5 lovas (2kW), de gondom van vele. A Briggs fűnyírómotorjain van ilyen terhelésfüggő gázszabályzás, rugós mechanika, biztos tudjátok. Na erről teljesen hiányzik. Fizikailag rajta van, de csak egy rugó van rajta, nem három. Könnyen indul, szépen is megy, egy darabig. Úgy 5 perc után ugyanis ránt egyet, leesik a fordulat, és elmegy az ereje a gépnek. Hiába állítom kézzel az említett szabályzót, nem változik semmi. Ha megnyomom a "szívatót", majdnem lefullad a gép, és egy fekete pamacsot dob, majd megy tovább, úgy-ahogy. Először membránra tippeltem, de hidegen indítva meseszépen megy, nagy fű sem fogja meg. Valakinek van valami tippje?
-
Üdv Mindenkinek!
Nem szénkefés fűnyírót keresek , 50 ezerig bezárólag
Kisebb családi ház kertjét, és frontrészét kellene nyírni.
Lehet akkus is esetleg. -
aidy01
csendes tag
Sziasztok!
Egy 1000 nm-es domboldalon lévő telken, több teraszon van összesen kb 240 nm füves (a legtöbb helyen inkább gaz, mint fű) területem, amihez fűnyírót keresek. Mivel elég messze vannak egymástól a nyírásra váró területek, lépcsőn kell cipelni a szintek között a fűnyírót, egy boltban a Makita akkus fűnyíróját javasolták. Nektek mi erről a véleményetek? Visszaolvasva pár oldalt, többen azt írták, hogy az akkus nyírók nem az igazik még. Viszont jobb volna ha a kábellel sem kéne bajlódni.
Erről akartak meggyőzni: https://www.arukereso.hu/funyiro-c4185/makita/dlm431pt2-p361314379/
Viszont ennyi pénzből, nem akku-s verzióból gondolom már profi gépet is vehetnék... Nagyon köszönöm a tanácsokat!
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Sixkiller6 #2161 üzenetére
Elnézést, hogy beleszólok, de ez nem 1600nm ajánlott, csak max 1000nm-ig.
Hivatalos makita oldal.MAKITA PLM4621N2
Esetleg ez is megérne, motorjáról jót írnak: NGP S530WHY T675 -
mathgery
aktív tag
válasz
Sz_Imre #2159 üzenetére
Köszönöm a választ!
Faternak kellene, igazság szerint eddig egy régebbi benzines nyírót használt, de már nem nagyon bírja (se az Öreg, se a fűnyíró. Nem hinném, hogy különösebb igény lenne bármelyikre, inkább az önjárón van a hangsúly. Egy meglehetősen nagy kertről van szó, ami régen művelve volt, most már csak fű van.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Multipass #2157 üzenetére
Szia!
Itt egy videó ugyanerről a problémáról, igaz itt mdt fűnyírónak karburátorát tisztította ki, de a megoldás hasonló lehet.
(#2158) mathgery: Milyen paraméterek kellenének neked, mint pl. mulcsozás, fűgyűjtős vagy csak oldal kidobós legyen. Csak hogy könnyebb legyen a választás.
-
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
Önjáró fűnyírót szeretnénk, kb 1000-1500 nm-es kerthez.
A keret 100e forint körül.
Tudnátok ajánlani?
Köszönöm előre is! -
Multipass
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. McCulloch típusú fűnyíróm a téli álom után nem indul. Egészen pontosan elindul, de azonnal le is áll. A szivatáskor bepumpált üzemanyagot elégeti, és leáll. Szétszedtem a karburátort - már amennyire lehet - de tökéletesen tisztának tűnt. A tankból leengedtem az üzemanyagot, újra töltöttem, de ugyanez a hiba.
Bármilyen ötletet szívesen vennék, mert a szerelő kb. 2 hétig nem tud ránézni, annyi a munkája, a növényzet meg csak nem akar megállni a növésben...
-
baryll
tag
válasz
Sixkiller6 #2155 üzenetére
Korrektnek tünnek a Makiták. A gépdepo.hu-n láttam épp akcióznak is. Már vásároltam náluk, és nem volt gondom velük.
-
baryll
tag
válasz
Sixkiller6 #2153 üzenetére
Ha hosszú távra gondolkodsz, akkor profi cuccot érdemes nézni. Ilyenek a husqvarna, viking, stb.
Nekem van egy hecht nevezetű fűnyíróm. Futóművét stabilnak érzem.Bejáratás után a csavarjait újra kellett húznom, mert néhány fellazult közülük,de más gondom nem volt vele ezidáig. -
Sixkiller6
őstag
kb 500 nm zöldfelületre keresnék fűnyírót. kertlsz ajánlása alapján benzineset. bármilyen op márka, vagy amit kerülni kell?
-
NoMagix
addikt
Van valakinek ilyen LIDL 291853 fűnyírója?
Semmit sem lehet erről találni a neten! -
SirKero
őstag
Néztem Én is de úgy döntöttem,hogy benzines lesz. Őt néztem ki most 15 hónap ( 4660X15 ) kamatmentes hitelre el lehet hozni három év garanciával. AL-KO Classic Edition 4.66 P-A
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest