Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hippositó
újonc
Szép napot.
Segítséget szeretnék kérni.
Fűkaszát szeretnék vásárolni és nem igazán értek hozzá.
amire használnám az egy 3000 nm-es családi ház nyírása, természetesen csak a nehezen hozzáférhető helyeken( amiből van jócskán), a többit tologatóssal nyírnám.
100-130 ezer amit erre a célra szánok.
eddig két kasza ami szerintem jó lehet
-oleomac sparta 441t
-husqvarva 135R
Stihlt kizártam mért horror árak vannak főleg a 2Le körül.Köszönöm előre is.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
1 kis segítséget szeretnék kérni, van egy Mcculloch M51-140F fűnyíróm és most már kicsit foglalkoznom kell vele. Tavaszra fel kell készítenem.
Újonnan vettem 3 éve, de az önjáró része már nem működik rendesen. Ha meghúzom a kart, kerregő hangot ad és nehezen indítja meg az önjáró részét, rá kell segíteni. Most akarom felújítani, kerékcsapágyakat cserélek, kipucolom rendesen, stb. Viszont az önjáró részéhez nem nagyon értek, nem tudom mit kell megnéznem rajta. nem vagyok műszaki analfabéta, csak még nem szedtem szét ilyet.Valaki ebben tud segíteni?
Valami rajz róla esetleg?
Köszi!
-
F34R
nagyúr
Sziasztok, elektronyos sovenyvagobol melyiket erdemes megvenni?
Pl egy Hecht ajanlott?
-
FBLLMAG
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a BOSCH ROTAK 43 ill. Stiga combi 44e elektromos fűnyírókról. Én a villanyhoz jobban értek, meg két oldalról tudom húzni az energiát, ezért inkább az elektromos érdekel.
-
AAntii
őstag
Sziasztok!
Ma, miközben a füvet kaszáltam (stihl fs 55-ös kaszával) a kertben, egyszer csak lepörgött a damilfej a tengelyről. Visszatettem, de utána hiába indult be a motor, nem forgott a fej. Valamit az összerakásnál szúrhattam el, vagy a szöghajtás megadta magát? Kézzel forgatva pörög a fej, nem akad. Ha ez bármiféle plusz információt hordoz magában.
Köszi a segítséget.
-
MrCsiT
addikt
MTD OPTIMA 42 E -hez hol lehet a leggyorsabban fűnyírókést venni vajon? (ha már egyszer annyira szutyok anyagból van, hogy kb. 2 év alatt lassan tönkre megy és a kivetőrész lassan nem fog működni, tehát az anyagminőség erősen kérdéses)
Primanetet keressem, vagy esetleg van jobb beszerzési forrás? -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Honda fűnyíróhoz való késnél van különbség a gyári és utángyártott közt az árat leszámítva? Megéri a dupla árat a gyári?
Üdv: Fishor
-
Zola007
veterán
vettem egy Lidl magassági ágvágót
van rajta egy elég kis szemű lán, amihez biztosan nem jó a motorfűrészem reszelője.
Tudja esetleg valaki, hogy hány mm-es reszelő való hozzá? -
gabe_
őstag
Olcsóbb benzines fűnyírókhoz komplett berántó mechanikát lehet kapni valahol?
-
Imurai
tag
Ez bizony olcsó, piacos darab, a berántójával folyamatos gondok voltak, most egy csapágy adta meg magát, de mivel folyamatosan vásárolni kellett hozzá az alkatrészeket, inkább újat vennék.
Úgy kérdezem inkább, melyek azok a márkák, amik beleesnek ebbe az árkategóriába, és jó az alkattrész-ellátottságuk?
Havi max kb 10-12 órát van használatban. -
talpas
aktív tag
Milyen fűkasza adta be az unalmast és mennyit üzemelhetett, nem tudja itt senki, hogy mihez viszonyítsunk.
Tartós legyen az nem biztos, hogy a straus kategória, a pénztárcádban Neked kellene turkálni. A Főúton Hatvan, Gyöngyös Mátra-Agro Kft. Husq. megtalálható, megérné kikérni a tanácsukat, régóta üzemelnek és ha nem menne a bolt már rég bezártak volna. De ez nem a Te kategóriád. Ha olcsót, kínait veszel első legyen egy szerelővel vagy Te, cserélni a főtengely szimeringeket, mert kemény anyag és hamar lekoptatja a tömítőfelületet, átmérőt (belemar) Hogy ötvenért mit kapsz arra ott a kereső, azonnal meglátod a kategóriát amiben gondolkodsz. Én csak ezermestert ismerek a közelemben de ha alkatrész nincs a típushoz akkor mindegy mert minden szerelő megvan lőve. Három fűnyíróm van, öreglegény vagyok jövőre veszek egy osztrák szomszédidegesítő kaszát, pár évig jó lesz. -
Imurai
tag
Sziasztok!
Most, hogy lassan vége a szezonnak, a fűkaszám be is adta a kulcsot. Szeretnék újat, jobbat, tartósabbat venni.
Kb 1000m^2 telekhez keresek benzinmotoros fűkaszát, aminek néha el kéne vinnie akácfa surjánokat is (fűrészlap) Jó lenne, ha volna a környéken (Gyöngyös, Jászberény, Hatvan) szervíz.
Ti mit javvasoltok kb 50 ezerig? -
Libidec
csendes tag
válasz
juve600 #2581 üzenetére
Áh értem, akkor a kaszni MTD.
Néhány (4-5) évvel régebbivel jobban járnál (kockaburkolatossal, nem ez az "élienfejű"), de ez sem mondható kifejezetten rossznak, sajnos a minőség a Briggs esetében is egyre csökken... szerelő szavaival élve.Kroni1
A fő növése nagyban függ attól, hogy mennyire éri a nap, ill. mennyire van terhelve, rálépve, továbbá a föld minőségétől is.
Nekem az utcán nem vetett, a fák miatt árnyékos, így nagyon lassan nő, idén max egyszer még levágom, bár nem terveztem, mert 10 centire törmelékkel van feltöltve, ill. sóder kavicsos, a vakondok ahogy feltúrnak hozzák magukkal az anyagot, a kés meg rendre elkapja, így nagyra kell vágnom.
Az udvaron vetett sport fű van, ott egy részén, ahol régen salakkal volt feltöltve, járunk rajta, rá-rá lépünk, kocsikerék rámegy, ott is lassan nő, pedig azt éri a fény.
Hátrébb, ahol ugyan félárnyék van, de itt csirkeganéval lett feltöltve, ill. nem igazán lépünk rá, piszkosul nő. Hetente még most is simán lehetne vágni. Nem szoktam figyelgetni, de kb fagyokig nőni fog.Fontos a kések minősége az élre, ill. magára a motorra való tekintettel. A füvet nem kell félteni, életlen kés sem fogja kitépni gyökerestül. Mi biztosra mentünk az első vetett fűnél, megvártuk míg megerősödik, "lefekszik", aztán nyírtuk.
Az élezéssel kapcsolatban, majd látod mikor kell, ha néha alápillantasz. Azt szokták mondani, hogy bankkártya élre elég. Nagyon kis fordulatnak, ill. csorba késnek kell lenni ahhoz, hogy tépje a füvet. -
Kroni1
veterán
Kérdésem, hogy ősszel ki mikor szokta abbahagyni a fűnyírást?? Nekem friss vetes után okt elején lesz aktualis az első nyírás, gondolom idén már nem sokszor kell, ezért arra gondoltam kölcsönkérek egyet az idei 1-2 alkalomra aztán meg télen lehet lesznek gépek akcios áron..
A kések minősége gondolom a kezdeti szakaszban a gyenge fűnél fokozottan hangsúlyos. Nekem azt mondták nagy fordulatszámú gép, jo minőségű kés fontos, különben téphet akár gyökérrel együtt a nyíró. A kést élezni amugy szükséges ha csak fűvel találkozik és nincsenek tereptargyak??
-
Libidec
csendes tag
válasz
juve600 #2579 üzenetére
Kövezzetek meg, de én az MTD-ket kapásból elítélem. Nagyon sok rosszat hallottam közeli ismerősöktől, hogy nem (igazán) lehet javítani, átlagban egy évet bírtak, bár erre legalább 2 év gari van.
Nekem sokkal jobban megérné egy 10 évtől fiatalabb Briggs használtan fele ennyiért, vastag, fém vázzal és kerekekkel, illetve a kés anyagminőségére is oda kell figyelni. (Ha nem kell használthoz fűgyűjtő azon is lehet pár ezret spórolni)
Nekem egy 5 lóerős Viking lett tavaly, 2010-2013-ig márkaszerviz pecséttel. -
juve600
nagyúr
üdv
erről a típusról vélemény ? [link]
-
Libidec
csendes tag
A téli letétellel kapcsolatban egyébként nekem azt ajánlotta egy rutinos kerti gépszerelő, hogy a karburátort ne hagyjuk csontszárazon (95-ös benzin esetében), mert így nagyobb kárt teszünk, mintha hagynánk benne benyát. Így is, úgy is valamennyire lerakódik az úszóházban a benzinnek a mittudoménmije'
, de ha marad benne, akkor nem annyira. No, lényeg a lényeg, tapasztaltam én is, igaza volt.
Közben megoldódott a fűnyíróproblémám. Megbillegtettem a gépet hátra-vízszintbe, ill egyik kezemben a berántókarral, másikban egy csavarhúzóval a dugattyút megmozgattam (kínomban)
és láss csodát, ezt követően úgy beindult, mint ezelőtt. Murphy...
-
gabe_
őstag
Sziasztok
A alábbi videón a 4ütemű fűnyíróm alapjárat ingadozását vajon mi okozhatja?
[link] -
Libidec
csendes tag
Valószínűleg igazad lehet, mivel nyomás keletkezik az égéstérben, amikor a zsinórt teljesen kihúzva próbálom meg beindítani, akkor a felgyülemlett levegő nem képes már tovább sűrűsödni, ekkor kisebb pukkanást hallatva valahol kiszökik, inkább, minthogy elégjen, meggyulladjon.
Van egy csere gyertya, így azt nem vádolhatjuk. Nem olajos, csak benzines.Mire értesz szellőztetés alatt? Gyertya nélkül ráncigáljam?
-
talpas
aktív tag
válasz
Libidec #2572 üzenetére
Szellőztesd még, mintha több anyag lenne a robbanótérben mint kellene. Gyertya képes nyomás alatt nem szikrázni, kellene egy új majd azzal is próbálkozni. Nem olajos az a gyertya esetleg? Nem tudom merre döntve
jó vagy nem annak motornak. Enyém is tud köhögni, prüszkölni ha oldalra billentettem pedig üza csapot elzárom de lehet képes átszivárogni a szelepszárnál a motorolaj nem tudom. -
Libidec
csendes tag
Sziasztok!
Meglehet, hogy szorosan nem a témához kapcsolódik a kérdésem, ámbár mégis feltenném.
4 ütemű Briggs motoros fűnyíró kés élezése után visszatéve azt, nem röffen be a gép, holott eddig szinte pöccre indult.
(van benzin, olaj, levegőszűrő tiszta, gyertya erős szikrát ad, szigorúan csak hátrafelé döntöm)
Gyertya nélkül könnyedén lehet berántani, de amint visszateszem, szinte kitépi a kezemből annál a pontnál a zsinórt a gép, (esetenként kisebb pukkanás kíséretében) ahol be kéne indulnia. Illetve jóval nehezebb rántani, mint ezelőtt, pedig a dugattyú jár, kése forog. De, nem történik meg a robbanás, égés, benzines a gyertya, naftát kap, gondolom levegőt is, mivel levegőszűrő levételekor is ugyanez a helyzet.Milyen betegségre utalnak ezek a tünetek?
-
goldnarmz
aktív tag
160 m2 p*csafüst. Én a helyedben biztos az akkus Makitát venném. Pláne, ha a fúróhoz is tudod használni az akkut.
Szegélyeknél damilos vagy műanyag késes szegélynyíróval kell vágni a füvet. Nem fűkaszával, mint korábban ajánlották. Azzal csak szétszaggatod a szép gyepet, és rombol mindent.
Szegélynyíróból is van a Makitának akkus verziója. -
Kroni1
veterán
Sziasztok! 160nm-es kis kertünkben most füvesítünk, lassan kelleni fog fünyiró. Én elektromosat szeretnék, a viking gépeket ajánlották, illetve mondták h ha lehet minél nagyobb legyen a kések fordulatszáma. Gondolom ez egyenesen arányos az árral és a teljesitménnyel. Megvenném az ME545-t, ami lehet tulzás is ebbe a kertbe, de abban a legerősebb a motor. Viszont nem találtam pontos infót arról h teljesitményben ez hogy viszonyul egy benzineshez, illetve rpm-et semelyiknél nem látok. Ennek a legnagyobb a fűzsákja, az se lenne rossz.
Szerintetek elég lenne nekem kisebb is?
Masik kérdésem, hogy a széleken ahol a kerítés van ott mivel tudok majd füvet nyirni? Gondolom a gép nem alkalmas a szeleken nyírni...
-
SPeti1984
senior tag
válasz
goldnarmz #2563 üzenetére
Köszi. Ma meg is jött a fűnyíró. Beüzemeltem és tényleg nagyon könnyen indul.
Amit még szeretnék kérdezni, hogy a másik fűnyíróm egy Güde Big Wheeler 510ES. Ősszel majd lecserélném benne az olajat. Könyve szerint ahhoz 10w40-es kell. Létezik kimondottan fűnyírókhoz való ebből, vagy az autóhoz való is jó bele? Azért kérdezem, mert ehhez az Al-ko-hoz másik fajta való SAE 30-as. -
Koma2525
csendes tag
válasz
n_stolz #2549 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyan ez a típus van egy időben vehettük, ha nem zsíróztad 2-3 tankonként legalább, akkor valószínű, hogy a csapágy lesz a ludas.
Én a csavar helyére tettem egy zsírzógombot(MK 6x1 H1) és úgy préselem bele a zsírt, természetesen érzésre...
Szerintem szed szét és nézd meg pontosan mi okozza a hibát, ha kell segítség csak írj! -
SPeti1984
senior tag
Végül ezt a Brigges motoros Al-co fűnyírót rendeltem meg olajjal együtt ingyenes szállítással 67.803 Ft ért.
-
SPeti1984
senior tag
Két típusra szűkítettem a kört:
Mcculloch M51-125M
Al-ko Classic 46.7 P- A (al-ko motoros) vagy 46.7 P- B (Bridge motoros)Szerintetek kettő közül melyik bírja jobban a gyűrődést?
-
darkling
tag
Sziasztok!
Elektromos fűnyírót szeretnék venni kb. 800 m2 területre. Eddig egy özönvíz előtti örökölt 800W-os Alko-val nyírtam, de kb. 30x kell üríteni mire végzek, meg nyilván nem ekkora felületre való. Több típust is nézegettem már (Hecht, Bosch, B&D, Einhell és társaik) olyan 35-45e között. Mindegyikről olvastam persze hideget-meleget.
Most az Extreme Digital-nál van 0%-os THM és kérdés, hogy az alábbi linken lévő elektromosokból érdemes lehet-e valamelyiket megvenni? Az új B&D-ek szimpatikusak, nyilván tapasztalat még nincs velük, illetve teszt se.Köszönöm szépen!
D. -
Lanash
senior tag
válasz
egyedülülő #2552 üzenetére
50k -ért biztosan nincs akkus fűnyíró.
Szerintem gyűjtős benzines sem, ami 8-900 m2 területre ajánlott lenne. -
SPeti1984
senior tag
Most láttam, hogy van ez a típus is:
-
SPeti1984
senior tag
kb 1400nm-es füves területre szeretnénk a meglévő Güde önindítós önjárós fűnyíró mellé páromnak is venni egyet, hogy ketten hamarabb és könnyebben letolhassuk a füvet. Lényeges, hogy nagy legyen az oldalkidobó része. Szedetni igaziból nem fogjuk sosem, de ki tudja hátha szükség lesz rá. Illetve van olyan része a területnek ahol az lenne a jó ha nem oldalra dobná ki hanem vagy csak alul kijönne vagy hátul szóval hogy ne szórja tele pl a falat vagy ilyesmire gondolok.
kb olyan 60 max 70-et szánnák erre a célra. Ezek közül melyiket ajánlanátok ti? Van közte önjárós is ezért az árért, igaz nehezebb is cserébe. Mennyire könnyű berántani ezeket a gépeket?
-Hecht 5511
-Güde Eco wheeler 464.1R
-Fieldmann FZR 4616-B
-Mcculloch M51-110M
-McCulloch M51-125M
-AL-KO Classic 46.7 P-A BIO EDITION
-AL-KO Classic 46 B -
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
50k magasságában tudtok ajánlani valami jó benzines vagy akkus gépet? Ahogy néztem az önjáró nem igazán van jelen ebben az árszegmensben sajnos.kb 8-900m2 területről lenne szó., van benne minimális hepehupa itt ott 1-2 centi eltérés, mivel nem lett tökéletesen ledöngölve a terület. ide keresnék valami gépet, amivel nyírhatnám a füvet.
Vannak beváltabb típusok amiket lehet ajánlani? Gyűjtőt szeretnék mindenképpen.
-
mynames
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem!
Elektromos fűkasza, fűszegélynyíró vásárlását tervezem (akkus, benzines nem). Tudtok esetleg olyan nem hajlított szárú terméket javasolni amivel elégedettek vagytok? Ha lehet rá tenni fém vágótárcsát az plussz pont!
Eddig ezt találtam, de nem valami komoly és nincs hozzá vágótárcsa sem (mondjuk legalább jó minőség):
Makita UR3000előre is köszönöm a (remélt) válaszokat!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- Hálózati / IP kamera
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- ArchiCAD és Artlantis topik
- eFootball
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest