Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Adott Einhell GH BC 43-AS típusú fűkaszám.
Tavaly vásároltam, kb 5x lenyírtam egy 1000 m2-es területen a füvet. Probléma nélkül. (Na jó, a damil befűzéssel voltak gondok néha, meg még mindig, de nem jövök rá, hogy hogyan lehet praktikusan befűzni, és még az irányokat is eltalálni. )
Ma kezdtem volna szezont, erre megáll kb 5 perc után. Igyekeztem karban tartani, bár ennyi üzemóra után lényegében semmi teendőt nem ír elő a manual sem, és második rántásra amúgy is indult. Szóval nincs trehányság.
Amire én rájöttem, az az, hogy a tankból nem tudja felszívni a benzint. De akkor nem értem, hogy eddig miért és hogyan működött? A képeken láthatjátok a több mint félig töltött tankot, illetve a kihúzott csöveket. Nos, ha a csövek visszakerülnek a helyükre, akkor sem lógnak bele a benzinbe, hanem kb ott véget is érnek, ahol becsatlakotznak. Ez egy kicsit nem szar konstrukció, hogy nem az aljáról szívja a benyát? Vagy nem értem miért jó ez. A döntögetéssel próbálgattam, természetesen, ha totál kicsavart állapotban tartom magamhoz a kaszát, akkor működik, mert eléri a benzint a két cső, de amúgy ennek mi lenne a mechanikája, árulja már el valaki pls! Nem akarom úgy tölteni a fűnyírós felnőttkorszakomat, mint faterom, aki állandóan azokat a kacat fűnyirókat szerelte, minden egyes vágás alkalmával. Holott újonnan vette őket, mégis valami mindig bekattanta náluk.Előre is köszönöm a segítségeket.
-
headhunter
addikt
válasz headhunter #2251 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Az nem zavar, hanem az érdekelne milyen minőségű. 25ezerig néztem a Hecht 1434-est és Alko Classic 3.25 E-t, meg valami Agrimotort. Hát ez a video csúcs:[link]. Lidl-sekről nem találok semmit, de 19-ért talán hozza ezt a 25ezres szintet. Illetve a Lidl-s garanciáról eddig csak jót tapasztaltam.
-
Golota
aktív tag
válasz headhunter #2251 üzenetére
Köszönöm. Konkrét márka/típus ajánlott?
-
mzso
veterán
Helló!
40-50 ezer környékén milyen elektromos fűnyírót érdemes venni. Jó lenne legalább 40 centi és mulcsozó funkció.
Kb ezt a kettőt láttam eddig:
https://www.arukereso.hu/funyiro-c4185/hitachi/ml40sr-p269216447/#termek-leiras
(Az alatt mire gondoljak, hogy "szénkefe mentes" motor? A fűnyírók alapból indukciómotorosak. Akkor ez csak marketingmaszlag? Vagy valami állandó mágneses motort (BLDC/BLAC) motort nem sikerült magyarra fordítani?)https://www.arukereso.hu/funyiro-c4185/hecht/1641-p221031774/#termek-leiras
(Bár ez nagyobb és erősebb, elég nóném. Megy tudomásom szerint a Hecht cuccok átcímkézett kínai termékek)
-
Popes
őstag
válasz z123456789 #2252 üzenetére
Remélem látszik majd a képen, a bal oldali csövön szív, ami a szűrővel a tartály alján kell hogy feküdjön.(a jobboldali a visszafolyó)
Így kell kinéznie.
Gondolom lecsúszott róla a szűrő ami belógna, amúgy azt a fekete gumit is ki tudod venni ahol bemegy a cső hogy könnyebben boldogulj vele.
[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
darnex
csendes tag
Eltört a benzincső és a tankban kell lennie kb. még egy 10-15cm hosszú darabnak aminek a végén egy szűrő van. Kell venned egy új csövet. A rossz minőségű benzin megeszi ezeket a gumi csöveket...
-
h146207
tag
-
headhunter
addikt
Másik fórumon is rákérdeztem, nagy a szórás (Ft-ban) az ajánlatok között... (57.500-135.000Ft)
1. "...Husquvarna 135r, ha van rá pénze a többi csak lutri...[link]
2. Én a PS152-t választanám, mert az nem rázza szét a kezed, nem fog 1 óra múlva zsibbadni a kézfejed! [link], [link]
Nekem is van ilyen és talán ez a kedvencem!
Van jobb erősebb gépem, de az nehezebb.
Van jobb könnyebb, viszonylag erős gépem, de annak rosszabb a rezgéscsillapítása.
Szóval egy kis gondoskodással szerethető gépet lehet belőle faragni és ráadásul könnyen szállítható is!"3. A 30 centis fű, egy fűnyírónak sok, a 600nm területhez akkus fünyiroval minium 3db akkupakk kell, ami 150ropi, plussz a fűnyíró ami még egy 50es. Szóval szerintem a kasza a jó választás.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------- -
mzso
veterán
válasz headhunter #2261 üzenetére
"A 30 centis fű, egy fűnyírónak sok, a 600nm területhez akkus fünyiroval minium 3db akkupakk kell, ami 150ropi, plussz a fűnyíró ami még egy 50es. Szóval szerintem a kasza a jó választás."
-
8th
addikt
A Fuxi full kínai. Silány Staus, Garden Master stb... minőség csak dupla áron. Szervizes ismerős szerint csavarra alátétre ugyanaz az 52ccm kínai motor van rajta mint a lengyel piacos 20ezres Straus-on csak más karbival. Minden motoralkatrészük 1:1 csereszabatos. Innentől fogva messze elkerülném. Ha már megfizethető benzines fűkaszát akar az ember akkor csakis Dolmar. Többek között a világ első benzines láncfűrésze is az ő nevükhöz fűződik szóval nem ma kezdték az ipart. Egy (pst-152) áráért kapni Dolmar MS-27U-t is (55k). Papíron gyengébb ugyan mert nem írtak rá a vágott szemű marketingesek nevetséges teljesítményt de élettartamra ég és föld a két gép. Fuxi se rossz ha csak hébe-hóba előkapja az ember és lecsapja vele a füvet de kb ennyi. Ha bozótirtásra használod csinálhatsz te vele bármit egyszerűen motorikusan széthullik két maximum három szezont követően. Amúgy a Husqvarna 128r pont mai naptól akciós. Bruttó 80k a hivatalos viszonteladóknál. Az sem rossz ajánlat csak nyélgázon kell húzni neki, hogy vigye a sűrű füvet. Mondjuk az legalább bírja a durva bánásmódot és nem kotlik meg. És a hosszútávú alkatrészellátása is megoldott.
[ Szerkesztve ]
...
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Elektromos fűnyíróra lenne szükségünk, ebben kérném a segítségeteket.
Társasházban lakom kb. 2 hetente lenne használva.
500 nm körüli a terület, viszonylag egyenletes.
Legalább 38 centis kellene, 1300-1600 w körüli teljesítménnyel.
Mulcsozás nem fontos.
Ami még nem lenne hátrány, ha nem csak egy oldalon lenne kar, hamem végig a fogófelületen.
A keret kb. 35k-ig terjed.
Néztem Al-Ko, Bosch,Heinner típust, nem tudom melyik lenne jó.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
Thomas[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
NoMagix
addikt
válasz headhunter #2235 üzenetére
Végre ma kitudtam próbálni az Aldis (kép) fűnyírót, kb. 15-20 perc után elfüstölt a motor!
Lehet kifogtam egy rossz darabot, de ezek után nem lesz bizodalmam ebben a márkában!Tapasztalataim:
Farnehéz, főleg, ha kezd megtelni a fűgyűjtő, akkor könnyen libikókázik az eleje.
A telítettség jelzése fos, szerintem egyenlő a nullával.
A fűgyűjtőből ömlik a por, ha olyan területen vág az ember, ahol nem egyenletesen sűrű a zöld felület. (gondolom ez minden ilyen kosárra érvényes)
A karral könnyű az irányítás, viszont túlságosan is rugalmas.
A kábel beakasztása a gyárilag megadott helyen szerintem szerencsétlen megoldás, néha-néha ráléptem, ezért inkább csináltam még egy hurkot a villásdugónál és a jobb kezemnél lógattam le a vezetéket.Kb. ennyi!
Fűnyírót a fűnyíróboltból érdemes venni!Aldiba vigyem vissza, vagy rögtön a megadott szervízzel kell próbálkoznom?
[ Szerkesztve ]
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok, eddig őt MAKITA ELM 4612 néztem ki.. Valakinek tapasztalata, vagy mást tudnátok ajánlani?
-
Tothgera30
Ármester
Itthon Husqvarna 135R van, 323R-t váltott, szerintem nagyszerű eszköz, bozótvágásra, nagy fűben használom, az elődje is tökéletesen üzemelt 10+ évig, pusztán a plusz teljesítmény miatt lett lecserélve.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
mzso
veterán
Azt meg tudja valaki mondani, hogy miért használnak egyáltalán ékszíjat fűnyírónál? Láttam valaki panaszkodott az árukeresőn, hogy ékszíjas a fűnyíró. (És nem is bírta sokáig...)
Néhol kiemelnek olyat, hogy "szénkefementes" vagy hasonló. Tehát akkor olyanra is figyelni kell, hogy nehogy valami szénkefés förmedvényt fogjak ki?
Mi a halálért nem jó manapság egy kb örök életű direktben használt indukciómotor?
-
z123456789
addikt
(#2258) Popes
(#2259) darnexEzer hála srácok. Már komolyan azt hittem én bolondultam meg, és ennek így kellene működnie. De akkor lényegében rájöttem a problémára. Gondoltam arra is hogy a benzincsövet megette a benzin, és szépen kipöfögtem, annyira szétmállott, de aztán elhessegettem a gondolatot. De akkor ezek szerint mégis csak.
További kérdéseim:
-ahol vettem a gépet ott valószínű tudnak adni nekem ilyen csövet, és szűrőt? (Vagyis a szűrőnek elvileg a tartályban kell lennie, nem? ) Vagy lehet ilyet rendelni valahonnan netről is akár, ami jobb minőségű?
-használat után ki kell üríteni a tartályt?Előre is köszi.
-
Popes
őstag
válasz z123456789 #2270 üzenetére
Nézz bele a tartályba mert a benzin nem oldhatja fel a szűrőt meg a csövet. A szűrő a cső végén van,(ha megnézed azt próbáltam fotózni) amúgy autós boltokban tuti tudsz venni.
Deus ex machina
-
Golota
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsot
-
pezo00
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Otthoni felhasználásra keresek benzines fűnyírót nagyjából 600nm udvar pár gyümölcsfával tarkítva. A keret pedig nagyjából 50-80.000Ft közt. AL-KO, Makita, Mcculloch, ezeket néztem eddig, de nem nagyon tudok dönteni.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
darnex
csendes tag
válasz z123456789 #2270 üzenetére
Bocsi, a megeszit nem szó szerint értettem, hanem a benzinben vannak olyan összetevők ami a gumit kikezdi és ettől merevvé válik majd eltörik. Legtöbbször annál a gumi tömítésnél törik ahol a tankba megy a cső. Popes jól írja nem oldja fel... a letört részt a tankban keresd, és csövet lehet autós boltban venni vagy olyan helyen ahol fűkaszát szervizelnek. Mintát vigyél magaddal, mert több méret is szokott lenni. Ha több hónapig nem használod (főleg télen) érdemes a tankot kiüríteni és a maradék benzint kijáratni belőle, hogy ne rakodjon le a benzinben lévő adalék anyag a karburátorban ami esetleg a kis járatok eltömődését okozhatják megakadályozva a következő évi indulást.
-
z123456789
addikt
Jó, ok, bár én már mindent el tudok képzelni.
Meglett az alkatrész, próbáltam otthon toldani, mert ilyen pont nincs, de nem jött össze. Kiszereltem, és mivel 5 év gari van a gépre, megpróbálom így kicseréltetni ezt a részt, ha kukacoskodnak, akkor visszaszerelem, és behozom egyben a gépet, és oldják meg.Köszönöm mindenkinek a segítséget, királyok vagytok!
-
Janusz001
őstag
Én egy al ko val szívtam hasonló módon, nekem is a benzincső volt a ludas, pont ott volt berepedve, ahol belemegy a tankba, így hiába vettem ki a komplett egységet, a repedés nem látszódott a tömítéstől.
-
Imurai
tag
Sziasztok!
Itthoni felhasználásra keresek benzines fűkaszát max 80k magasságáig.
Egyszerre olyan 2000 m2-t kéne vinnie, néha a damilt fűrészlapra cserélve, mert a nagyanyám telkén vannak surjánok is itt-ott. Ehhez mekkora teljesítményt nézzek, a keretbe belefér-e egy jobb márka? -
cheatergs
senior tag
Halisztok!
Makita ELM3800 fűnyíró jobb alsó tolórúdja elnyíródott. Újonnan egészséges 11k/db, ami jelenleg nem opció, így maradna a barkácsolás.Alumínium, így arra gondoltam, h 2 oldalról közrefogom 1-1 fémlappal, alatta-fölötte 1-1 csavarral. Az avantgárd formája, a hely szűke és a fakezűségem miatt hc-melónak ígérkezik. Sztetek meg fogja tartani, v bele se fogjak? Nagy igénybevételnek van kitéve (hepehupás a talaj).
Mindig minden mindegy
-
8th
addikt
válasz cheatergs #2281 üzenetére
Ne fúrd faragd szét. Hegesztesd meg. Egy két ezresből megoldják és olyan lesz mint új korában.
Mod: még jobb lenne meghajtani acélcsőből az egészet a gyári alkatrészt alapul véve. Bármelyik normális lakatos műhelyben fusiban megoldják neked meló után. Gyárit hiába veszel arany áron puha vacak anyag terhelésre pont ugyanígy eltörne idővel mint ez.
[ Szerkesztve ]
...
-
SirKero
őstag
Üdv. Vásároltam egy AL-KO Classic 4.66 P-A fűnyírót. Tegnap elérkezett az első olajcsere ideje ( 5 óra használat ) és ekkor szembesültem vele,hogy a motoron nincs olajleeresztő csavar Kínomban felhívtam a márkaszervizt ,hogy mégis mit csináljak, ahol közölték,hogy öntsem ki belőle a beöntő nyíláson vagy vegyek hozzá olajleszívó készüléket. Valakinek tapasztalata ötlete ezzel kapcsolatban ?
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Imurai
tag
Melyiket ajánljátok?
[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
válasz cheatergs #2281 üzenetére
Ez nem tudom mennyit bírt ki, meg milyen a teljes alakja, de lehet tényleg jobb lenne 1/2 colos acél csőből hajtatni, a befogó részénél laposvassal, ha normálisan meg van csinálva, akkor örök, mint a szegénység. Ráadásul a másik oldalán is ki tudja mikor adja meg magát az alu.
Bár kompletten felületkezeléssel, mondjuk porszórt festéssel én többre saccolom, mint 11k. -
SirKero
őstag
válasz Janusz001 #2287 üzenetére
(#2289) TROG AIR
Az ok. hogy így meg lehet oldani a problémát de ki garantálja azt,hogy ami miatt az öt óra használat utáni olajcsere szükséges ( esetlegesen benne maradó vagy leváló fémszilánk ) illetve az alján lerakódó olajsár ki jön-e így belőle? Borítgathatom én akárhová szerintem az összes olaj akkor sem fog ki jönni. Ma megejtettem így az cserét persze ,hogy nem jött ki belőle annyi mint aminek ki kellett volna és ami kijött az meglepően fekete volt nem úgy nézett ki mint ami csak 4-5 órát üzemelt.
Ez így egy vicc kategória.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
cheatergs
senior tag
válasz Janusz001 #2288 üzenetére
Három évig bírta a gyűrődést kriminális talajfelület mellett, szal inkább az a meglepő, h eddig tartott (más kérdés, h ostoba már a dizájn elképzelése is, hisz ha kör alakban kapcsolódik, akk ilyen elő se fordul).
Am piszkosul túlárazott alkatrész, hisz 1etlen, 30-40cm alsó tolókar kerül 11k-ba, míg az egész fűnyíró volt 45-50k. Normál esetben túltenném magam rajta, csakh perpill a létező legrosszabbkor adta meg magát, amikor instant orvosolni kellene, de módom nincs rá.
Mindig minden mindegy
-
-Nemtom-
őstag
hali, obi-s LUX B-46A fűnyíróval van valakinek tapasztalata? Ebben az árkategóriában nekem elég jónak tűnik briggs motor + őnjáró miatt.
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
30 ezerig tudtok ajánlani megbízható elektromos fűnyírót 500m2 területhez?
Én is nézegettem és az alábbiakat találtam :
Agrimotor FM3813
Hecht 1434
Makita ELM3711
MTD Smárt 38 ESzeritnetek ezek közül jó lesz valamelyik? Vagy más ajánlotok?
illetve holnaptól lesz az ALDI-ban fűnyíró 19 ezerért, 3 év gari jó lhangzik csak egyéb infót nagyon nem találni róla.''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
8th
addikt
-
Bzzz
senior tag
Átgondolom, köszi! (Amúgy mára a Heckt enés a Makitán vacillálok!)
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
törölt tag
Olyan vki. véleményét várom, akinek Hecht fűkaszája van (nekem 142 bts)
Hidegindítás esetén mi a legcélravezetőbb, leggyorsabb, legjobb módszer a beindításra ?
Szerintem kap benzint, és jó a gyújtás is, melegen fél pöcc elég az indításhoz…
Hidegen meg kb 10-12 berántás.
Teljesen mindegy, hogy 3-4, 6-7 vagy 10 pumpálás a szivató után...amely teljesen lezár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest