- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Az gondot okozhat ha 1 cm - el rövidebb kést teszek az elektromos fűnyíróba? 38,5 cm-s kellene, de itt mindenhol csak 37,5 cm-s van. KK4015 1500W
-
Na_Ta
csendes tag
válasz
stickermajom #2793 üzenetére
Hasonlóan jártam én is egy kisebb verzióval, karbi le, úszóházban volt benzin, a fúvóka, ami az úszóházból szippant nornál üzemben lehetett elkoszolódva, mert féktisztítóval belefújtam, az úszóház felőli végébe és néztem, hogy át jön-e a pillangó szelephez, átjött, de párszor átfújtam és utána jó lett.
Gyertyát is cseréltem, de nem az volt a gond, de ártani nem ártott. -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #2795 üzenetére
Meg valami! Ez a 675EX motor mennyire tartos? Van egy Briggs Poulan Pro 6,75hp motorom itthon, ami alol kirohadt az adapter. Lassan 20 eves technika, de koszoni, jol van. Erdemes elrakni tartalekba? Rarakhato ez erre az adapterre, es mukodni fog a hajtas is?
Gondolom 20 ev alatt azert volt minosegromlas rendesen, es mar messze nem olyan tartosak ezek a technikak...nem vagyok biztos abban, hogy ez is elmegy majd ennyi idot. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok.
Vettem ma egy AL-KO Highline 525 VS funyirot. Beragadt keszlet volt, leakciozva. Briggs 675EX Series, 190ccm motor.Karbantartasnal beleonthetem a Briggs dobozos olajat? A szijat milyen gyakran kell benne cserelni? A kerekek csapagya igenyel gondozast?
Olajcseret megcsinalom, mert kiallitasi darab volt, ment mar a motorja, a de a szuru tiszta uj, az olaj meg ki tudja hany eves benne. -
emre
veterán
válasz
stickermajom #2793 üzenetére
Én tuti levenném a karburátort és tüzetesen átnézném.
Van-e benne szemét, fúvókák mennyire vannak eldugulva. -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Briggs négyütemű traktormotor megállt tegnap alattam. 1-2x előtte durrogott alapjáratra való visszálláskor már, de tegnap lefulladt, ment egy kicsit, megint lefulladt. Végére odáig jutottunk, hogy már csak szivatóval van alapjárat, gázadásra azonnal fullad. Szerintetek hol kezdjem a hibakeresést?
Hidegen látszólag a full fölötti olajszint van benne, az okozhat ilyesmit? -
emre
veterán
Be lett üzemelve az Aldiban vásárolt benzines szegélynyíró.
Egy apróság, úgy volt összerakva a gép hogy a légszűrőház és a karbi közötti O alakú gumi tömítés nem illeszkedett megfelelően. Gyakorlatilag egyik oldalt kilógott. A szerszámkészletében van imbusz kulcs ami a csavarjához való. Nem tartott semeddig a légszűrőház levétele után ahelyére illeszteni, de egy kicsit figyelni kell mert a karbit is ezek a csavarok fogják. Nem feltételezem hogy mindet így rakták volna össze, de azért szólok.
A teljesítményéről továbbra sem tudok beszámolni, mert kb. két hét múlva kapok járógipszet. De miután fel lett pumpálva a karbi pár rántás után elindult, alapjárat szép, jól pörög és vág. Most még csak a damilfejjel volt használva.
-
gamegod
senior tag
viszonylag olcsóbb benzinest tudtok ajánlani?
-
tibcsiworld
aktív tag
Köszi! Hát ez meg igen olcsó. Hmm. Ehhez képest a 7 euros hobbiolajam igen drága! (Jah, amúgy azért eurózom, mert Felvidéki vagyok.
)
Popes
Azért a 10eurós prémium helyett ez 7 euró. Inkább kifizettem volna a felárat. Főleg, hogy nekem nem fog ez olyan gyorsan fogyni!
Akkor nem dobom ki.
Ez 40l benzinhez elég, az meg nekem előreláthatólag 4 év!
Köszi a segítséget mindkettőtöknek.
-
Popes
őstag
válasz
tibcsiworld #2787 üzenetére
Bajt biztos nem okoz, annyi hogy ez sima ásványi olaj. Ez is megfelel az előírásnak, kicsit jobban taknyolja a kipufogót, és alacsonyabb minőségű de ezzel is megy.(meg jóval olcsóbb is)
Nem tudom neked bizonyítani hogy mennyivel bír többet a fullsynt olajjal de 2T motorokba erős igénybevételhez nekem ez a két olaj volt a legalja.(MZ-be versenyen sem kellett 1:60-nál sűrűbb keverék, bár vannak észteres olajak amivel elég volt 1:100 arány is)
A lényeg hogy ezekről tudom hogy meghálálják a 2T motorok. Van sok más jó olaj is de én mindenképp azt mondom hogy hosszútávon ne sajnáljuk a Full Synt-re azt a kis pluszt.
-
emre
veterán
válasz
tibcsiworld #2787 üzenetére
Biztos jó, én a Mannol webshopjából szoktam rendelni. Érdemes körülnézni, mert az olajokon kívül fékfolyadék, szervizanyagok, tömítők, ragasztók, izzók, spray-k is vannak jó áron. A kocsimba és a motoromba is Mannol olaj van.
-
tibcsiworld
aktív tag
Köszi szépen! Ennyire pontosan nem tudtam adagolni, de a mérőedénybe kevesebb benzint/több olajat tettem.
Köpte a kipufogón az olajat, de nem füstölt kicsit sem!
Vater azt mondta, inkább füstöljön, mint beégjen!Popes
Hétfőn hozattam a vaterral olajat! (Ő jött hozzám, és nem akartam bemenni a városba én is.) Leírtam neki sms-ben, hogy mit hozzon a "zsidó" (tényleg izraeli) boltjából! Ha nincs, bármilyen prémium 2t olaj jó! Kifizetem!
Jön, mondja:
Apu unokanővére volt ott, aki a feleség! Ideges volt, hogy nem tőlük vettük a gépet! Nekik 300eurótól kezdődnek a gépeik! Mert hogy majd hova fogjuk vinni javíttatni!? És idegeen azt mondta, ez a olaj van:Ez mennyire gáz? Ezt használtam. 3 órát kb. óránként 30 perces pihenőkkel! Vasárnap újra megyek, és befejezem! Félgázon használtam, hogy bejáródjon!
Fog menni még 3-4 órát, aztán valószínű el is csomagolom a gépet egy időre, mert majd gyomirtózom a kis füvet/csalánt. Majd nyár végén veszem újra elő a gépet! Jó lesz ez az olaj erre a kevés használatra, vagy dobjam ki, és rendeljek a neten prémium olajat?
Előre is köszi a választ!
-
Espla
aktív tag
-
Ciccuka
veterán
válasz
Mika1227 #2782 üzenetére
Elektromos fűnyíró 1400W
Black&Decker van akörül, de semmi jót nem írnak róla
-
Oracle
senior tag
Sziasztok!
Szintén elektromos mulcsozós fűnyírót keresek, eddig a makita elm 4121 a kiszemelt, de hátha van olcsóbban valami jó gép. Ki mit ajánlana, a fő szempont hogy jól mulcsozzon nagyon apróra vágja a füvet nincs kedvem bíbelődni a levágott fűvel
-
Mika1227
őstag
Elektromos fűnyírót szeretnék olyan 300-400 nm körüli füves rész nyírására. Hány W-os lenne az ideális olyan 30 ezer körül ha lehet ennyiért venni!?
-
Na_Ta
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy MKD 46PB fűnyíró Briggs 450E 125 ccm-es négyütemű motorral.
Most megmakacsolta magát, nem indul be.
Korábbi tünet volt, hogy ha beindítottam, nem állt be stabil fordulatszámra, hanem pulzált üresjáratban.
Egy ideig így használtam.
Aztán szétszedtem, kipucoltam a légszűrőt, megnéztem úszóházat,jut-e bele benzin, igen. Nem változott semmi, terhelés alatt viszont csökkent, néha meg is szűnt a pulzálás.
Most legutóbbi használatkor azonban megállt és nem hajlandó elindulni. szikra van, benzin van, hidegen, ha bepumpálok akkor mintha beröffennne, de végül nem.Lenne valami ötletetek, hogy mit nézzek még meg rajta?
Előre is köszönöm.
-
emre
veterán
válasz
tibcsiworld #2779 üzenetére
A bejáratás 1-2 tankkal sűrűbb benzinnel lesz, kb 1:20-1:25 körül, aztán majd meglátom hogy megy. És ha nem pörög rendesen vagy úgy érzem hogy valami miatt kívánná akkor hígítom 1:40-ig.
De engem nem szokott zavarni ha kicsit jobban füstöl mint kellene.Egyébként itt a használati utasítás, és 1:40-es keveréket ír elő.
A gyengébbek kedvéért beteszem ezt is. Még az is lehet nekem is kelleni fog. -
emre
veterán
válasz
olywer.smith #2776 üzenetére
Linkelnéd honnét vetted az akksikat?
-
olywer.smith
csendes tag
Most hogy már jó pár hete használom a Makita akkus fűnyírómat ebay-en vásárolt (valószínűleg kínai) 5Ah-ás aksikkal, megosztanám eddigi tapasztalataimat. Első alkalommal aggódva toltam a kis gépet, hogy vajon kibírják-e az aksik, de megnyugodva fejeztem be, mivel simán végig bírták. Most már második alkalommal próbáltam ki, hogy egy nyírás után (kb. 150m2) nem töltöm fel az aksikat és így vágtam neki a nyírásnak. Nem kis örömömre töltés nélkül is kibírták a második futamot is. Most már azt gondolom, hogy egy jó darabig remélhetőleg jók lesznek, hiszen eleve úgy terveztem, hogy minden nyírás előtt feltöltöm az aksikat és jelenleg úgy néz ki, hogy ilyen formában röhögve bírják ezt a területet.
Jó fűnyirbálást kívánok Mindenkinek !
-
Petikeje
tag
Üdv,
Van egy Lux b-53 hmae fűnyíróm. Most volt olajcsere, az obi ügyfélszolgálat (meg briggs weboldala) tanácsára 5w30-at tettem bele. Légszűrőt cseréltem, kést megélezték. Lenyirtam vele vagy 500nm-t, leállítottam hogy uritek gyűjtőt, és amikor próbáltam indítani a berántó be van ragadva. Próbáltam a kést forgatni, de van egy szög amibe vagasiranyba szorul, másik irányba viszonylag nehezen, de fordul.
Mi lehet a baja?
Thx:
P! -
tamast
csendes tag
válasz
olywer.smith #2712 üzenetére
Mennyi ideig tart a feltöltése? Nem kicsi a vágásszélessége? Én egy 53 cm széles benzines utódját keresem 250 négyzetméteres területre, amit 15 perc alatt szoktam lenyírni.
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok.
Valaki cserélt már fűnyírón berántó zsinórt? A lapos rúgót sehogy sem tudom működésre bírni. Van valami trükkje?
Néztem róla videót, de nem bírok rájönni mi nem stimmel. -
Popes
őstag
Milyen arányban keverd az olajat?
Ha jó minőségű full synt olajat használsz pl 1:40 arányban akkor ilyennek nem szabadna előfordulni, ha mégis akkor még az lehet hogy a keverési arány rosszul van a karburátoron beállítva(lehet kirázódott egy csavar) és sokat kap.
Nézd meg a gyertyát hogy hogy néz ki. Régi módi hogy az őzbarna szín a jó, ha nagyon világos akkor szegény a keverék(bár ez ebben az esetben kizárt) ha olajos, trutyis akkor vagy sokat kap, vagy túl olajos keveréket használsz. -
Spec
őstag
Erre a posztomra senkinek nincs tippje, ötlete?
-
norrberth
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ.
-
Popes
őstag
válasz
tibcsiworld #2765 üzenetére
Egy délelőtt letolod az egészet simán.
Annyit javasolnék még hogy az első tankig ne nyélgázon told. Ki lehet bírni hogy az első tankig csak háromnegyed gázon használod hogy biztosan meglegyen a bejáratás. (nekem bevált ez a módszer meg a drágább full synt olaj az élettartam szempontjából) -
zsolt19900
őstag
ha minden igaz, mi ma fogjuk késsel próbára tenni a masinát, majd írok arról is pár sort ha érdekes számodra, számotokra
eddig amúgy pozitív csalódás.... egyszerű szerkezet, de 29,9e ért
nem is várnék mást, csodát semmiképpen sem.... most a fű nálunk bő lére lett engedve, de még azzal is megbirkózott (kb combközépig érőre gondolj) damilfejjel és a másik része lesz kipróbálva késsel a mai napon
-
emre
veterán
válasz
tibcsiworld #2758 üzenetére
Köszi!
Nálam a Stihl FS55-el a 8-900nm-es terület 3-4 óra amíg lenyírom az egészet, ha nem várom meg míg lábszárközépig ér a gaz. Ha max csak olyan 10-15cm akkor 2-3 óra. Ebben van ahol tudok haladni, meg van macerásabb terület is, árokpart, rézsü, stb.. Képem van, de eléggé tagolt a terület, nem akarok fotóalbumot csinálni a topikból.
Ez idő alatt háromszor kell tankolnom a Stihl 0,33 literes tankjával. Az aldis gép kicsit erősebb, lehet ezzel haladósabb lesz, meg a tankja is 1 literes. -
tibcsiworld
aktív tag
Köszi! Mostmár nekem is térdig ér. Mire odaérek a fűkaszával, lehet nagyobb is lesz!
A 600nm nagyon baba! Akkor gyakorlatilag ha minden jól megy, 1600nm le is megy vele 1 nap alatt!
Nem fontos pontos idő a nyírásra, csak kb. Tényleg 0 tapasztalatom van! 1-2-3-4-5 óra?
emre
Köszi szépen. Meggyőztetek!
és jobbulást kívánok! Bár erre a sok pihenés a gyógyír! ..és pont tavasszal!
Sajnálom.
-
emre
veterán
válasz
tibcsiworld #2754 üzenetére
Nem tudom a Tescós gari hogy működik, az Aldiból lett elhozva a szegélynyíró. Mégiscsak 3 évet adnak hozzá.
Kíváncsi vagyok hogy dolgozik, de kipróbálni még nem tudom, mivel kb. két hete eltörtem a bokámat. -
Popes
őstag
válasz
tibcsiworld #2754 üzenetére
Ott van fentebb a képen 30-ért az aldis amit használok, most így hirtelen nem tudom mekkora a tank de kb 600nm amit egybe letolok vele.(mondjuk ez majdnem térdig érő cucc)
A fogyasztás és az idő nagyban függ azért attól hogy milyen magas és sűrű a "fű".Most már esedékes egy ideje hogy levágjam mert megint térdig ér a cucc, csak nem sok időm és kedvem van a lucsokban csinálni. Ha eláll az eső akkor megírhatom pontosan hogy mennyi idő, és mennyi benzin.(meg teszek képet a terepről)
-
tibcsiworld
aktív tag
Köszi a választ!
Bocsi, csak tényleg alap kérdéseim vannak:
1. 1 tank, hány dl benzint jelent kb.?
2. 1 tankkal mekkora területet lehet lekaszálni kb.?
3. ez mennyi ideig tart kb.?emre
Hogy működik a garanciáztatás a tacskóban?
Most olvasok pár véleményt egy makitáról, hát csupa rossz!
Al-ko-ról meg csupa jót! HUhh. Nyilván ár/értékben!A fieldmannról letettem, arról semmi jót nem írnak! Azt postán rendelném!
A tescos is szemét, de azt fizikailag visszaviszem, és "javítják"!
Vagy inkább al-ko?
-
emre
veterán
válasz
aboutterms #2751 üzenetére
Az FS55 kisebb teljesítménnyel, de vitte a 2,7-es madzagot, és számomra megfelelő méretű gép, csak szeretném visszaadni a gazdájának.
Egy családi ház udvara a fő csapásmérő terület, olyan 8-900nm, nincs nagy gaz, egy része füvesített, oda majd a tologatósat viszem. Nem szoktam hagyni hogy nagyon megnőjön inkább gyakrabban vágok, de szeretek gyorsan haladni. A térdig érő füvet meg kézi kaszával vágom, vagy rámegyek az MTZ-vel. (mondjuk itt megfordulni sem tudnék vele)
-
aboutterms
csendes tag
Nem hiszem, ahhoz már kevés ez a lóerő. Illetve biztos fel lehet rá tenni, de nem lesz hatékonyabb mint a 2.4-gyel.
Ilyen gépet csak akkor szabad megvenni szerintem, ha csak 2-3 hetente vágsz nagyobb területet, és azt sem térdig érő fűben (főleg nem sűrű gazos, cserjés terület). Ha heti több órát vágsz, akkor érdemesebb minőségi (nem feltétélenül erősebb) gépet venni. Én végigjártam a "ranglétrát" a kis szegélynyírótól a kínai csodán át, és most egy Mcculloch B40B-nél meg tudtam állni. A kínai bika gép volt, de sokszor többet bütyköltem, mint amennyit ment (szar anyagok, a henger veri az olajat, törik rajta minden, szétráz, stb...). Nem mindegy, hogy leveszed a polcról, indul pöcc-röff, és vágsz, vagy szarakodsz, nem indul, szaggatja a damilt, fullad, hörög, akármi.
És ez a lényeg. Mert hiába van rá gari, de ha kiesik 2 hónapra a gariztatás miatt, akkor a fű átnő a fejeden...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest