Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
-
INMOTEP
őstag
válasz Ciccuka #2892 üzenetére
Igen igen ez okozta a bajt ...szétszedtem a karburátort hát persze hogy félig elvolt tömödve a fuvóka .... a karburátor leeresztő tányérjában és az uszon is sárgás lerakódás volt ...én voltam a hibás hagytam benne egy kis benzint ez van ... Mostmár újra hibátlanul müködik a gép ,köszönöm hogy próbáltatok segiteni
-
INMOTEP
őstag
Egyébként nem tudom hányan vagyok fűnyíró traktorosok itt ,de nemrégen került hozzám egy Roper 11 es amerikai fünyiró traktor .Felujjitottam picit ,kapott teljes festést új ülést ,benzincsöveket stb .És mivel az eredeti 11 lovas briggs motorja beteg volt a főtengelynél ....igy kicsit modernizáltam .Egy vadi új 17 lovas Cub Cadett olajszivatyús motort épitettem be Mondanom sem kell alig fért be de meglett oldva ,már volt teszt nyirás és nagyon szépen vágja a füvet ,a késeket is rendbe raktam természetesen .
-
stickermajom
addikt
válasz INMOTEP #2904 üzenetére
Szép lett!
Itt egy Craftsman DYS4500 teljesít szolgálatot.
24 lóerős V2 Briggs motorral, nagyon élvezem vele a munkát. Most jött meg az új fűkivető (26k jézusom..), illetve rendeltem akkor már új késeket is, jövőre aktuális lesz. Idén a szezon végén, ha lesz időm szeretném a tálcát lecsiszolni és újrafesteni rozsda megelőzés céljából.
[ Szerkesztve ]
-
INMOTEP
őstag
válasz stickermajom #2905 üzenetére
Nagyon erősnek tünik már inenn a képröl is ! ,2 hengeres motorral egyébként nem is próbálkoztam volna mert már az tuti nem fért volna be .Igy is amikor beraktam hozzáért 2 oldlat a motoron lévő müanyag és az öninditónak a védőburkolata is hozzáért az oldalához .Felül van hely bőven csak nagyon ki lett oldalt számolva ... Az árakról ne is beszéljünk ,csak a motor volt vagy 140 ezer ft...16 ezer ft volt csak a kipufogó mert az új motorhoz nem jár ! azt is egy másik cégtöl kellett rendelni ....Én ezt teljesen szétkaptam és mindenhol le lett festve szerencsére idős gép léttére nem volt rozsdás csak felületi itt ott ,az alváz fükaszaház is teljes festést kapott ,kések jó állapotúak voltak igy ujra lett élezve és le lett festve kezelve .Az ékszij feszitő görgökben a csapágyak is cserélhetőek úgy mint a kaszaházban ,plusz zsirzószemesek .Nem tudom hogy az új gépekben ez hogy van megoldva de nagyon jó hogy olcsón cserélhető igy ha szükséges .A Motorba eredeti Briggs olajat raktam ,szerencsére pont anyi kell bele mint egy normal briggs be ... Mellékesen mondom sajnos nekem nincs nagy területem igy eladásra készitettem a gépet ,de ahogy kipróbáltam nagyon lehet vele élvezni a fünyirást
A 24 Lovas v motorért meg irigyellek ,nagyon ott lehet
-
INMOTEP
őstag
Itt vam pár kép róla még [link] ide sajnos nem engedi feltölteni a kép mérete miatt .Ahogy elnézem a használt piacot ki mit árul 200-300 között úgygondolom jól áraztam be .Bár amióta hirdetem edddig csak érdeklődtek telefonon BP környéke ....és senki nem jött el mengézni még .De anyira nem zavar ha még marad ,ha jövőre lesz eladva akkor jövőre
-
_stick_
őstag
válasz Ciccuka #2901 üzenetére
A kettő között mi a különbség?
-
Ciccuka
veterán
válasz _stick_ #2911 üzenetére
Már mi és mi között?
Repsol-nak többféle 2T olaja van (robogó, gyorsasági, enduro motorokhoz).
Robogó olajat városi az enduro olajat off-road körülményekhez ajánlják elsősorban
Van (teljesen) szintetikus és fél-szintetikus és ásványi típus.
Szintetikus vs. félszintetikus
A teljesen szintetikus olaj általában kevésbé füstöl és kevésbé büdös használatkor.
Repsol-nál szerintem ugyanaz az olaj többféle csomagolásban is van (más és más dizájnnal).[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
INMOTEP
őstag
válasz stickermajom #2912 üzenetére
Most vitték el ,most már teljesen mindegy ....
-
sarkany01
tag
Sziasztok. Egy olyan problémám volna, hogy adott egy Gama Garden Gbc 43 ccm fűkasza (tudom, tudom, nem egy top márka, de amire nekem kellett, arra tökéletes volt), és a téli pihentetés után, mikor beindul teljes gázadásra sem pörög fel, csak hörböl, meg füstöl. A karburátort kitisztítottam, mi lehet a probléma? (indulni viszont elég könnyen indul)
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Elektromos fűnyíróban van "ajánlott" most?Maximum 40 körül keresgélnék.
Köszi.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
MPowerPH
félisten
Ki hogyan pucolja a funyiroja aljat? Nekem mar csak a sulya miatt is nehezkes. Idealis lenne felforditani, de azt meg nem lehet.
Don't Tread On Me
-
Henker2
addikt
Üdv!
Van egy önjárós fűnyíróm. Az mitől lehet, hogy a gázkart ( 2 állásba lehet tenni, lassú és gyors) hiába állítom bárhová, csak kullog, cammog az egész fűnyíró. Teljesen belassult az önjárós része...Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
stickermajom
addikt
Ha a fűnyírótraktor tolás közben előre szakaszosan meg-megakad, akkor kezdjek spórolni egy új hidrohajtásra? Hátrafele nem csinálja, a tünet tök új, mert legutóbb semmi baja nem volt. Ma is csak kitoltam, hogy feldobjam az új deflektort, visszafele már akadt.
-
mirci18
addikt
Sziasztok.
A napokban vettem egy Fieldmann elektromos szegélynyírót.
Kb 20 perc használat után észrevettem hogy gázadásra sokszor nem reagál.
Többszöri gombnyomásra is csak ugrál a gáz ritka hogy folyamatos használatot akar adni.
Természetesen küldöm vissza a boltba de érdekelne mi állhat a háttérben.
Ennyire megbízhatatlanok lennének a szegélynyírók?Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
veterán
Sziasztok!
Fűnyírót szeretnék venni, ebben kérnék tőletek tanácsot. Nemrég ment tönkre a kínai straus fűkaszánk, de azon kívül, hogy az utcán az árkot kényelmes volt vele vágni nem igazán praktikus, mert javarészt sík a terület, inkább hagyományos 4 kerekű fűnyírót vennénk.
A maximális keret 100 ezer forint. Ha maradna belőle egy kisebb összeg, ami elég lenne vagy megjavítani a Straus-t, vagy venni egy kis elektromos szegélynyírót az utcai árok miatt az sem lenne hátrányos.
Új vagy használt: Újat preferálnék, de garanciális használt szóba jöhet ha nagyon jó az ár.
Előzetes tájékozódás az elvárások: önjáró legyen, Briggs vagy Honda blokkos, esetleg ezekkel minőségben egyenértékű és lehetőleg alu legyen a vágóasztal (vagy mi a neve), hogy ne rozsdásodjon 1-2 év múlva.
A felhasználási terület: kb 500nm néhány bokrot, kisfát kell csak kerülgetni, ezen felül csak az utcai árok van. Egy részén művelés várható tehát reálisan inkább 250-400nm.
Típus: Elsősorban benzinest nézegetünk, Én erre a mennyiségre talán még egy akkus gépet is elegendőnek tartanék, ha van ennyiért megfelelő minőségű akkuval együtt. Ezesetben természetesen szeretném kiaknázni a lehetőséget, hogy olyan termékcsalád legyen, aminek a többi tagját is ugyan azzal az akkuval tudom használni.
Extrák: Fűgyűjtő nem szempont, ha minimális felára van jöhet, de visszaszórnám, ezért aprítós gép kellene. Ezen kívül az központi magasságállítás és valamilyen vágási/önjárási sebesség szabályzása lenne jó.
Vágásszélesség: Az udvarra lehet a 40 körüli kényelmesebb lenne, de a nagyobb összefüggő hátsókert miatt a 46 lehet haladósabb. Nagyon pici vagy nagyon nagy nem kell.
Amit elsőre kinéztem: HECHT 541 BSW, HECHT 546 BSW 5 in 1https://tinyurl.com/rasoapro
-
ProdyG
őstag
Szerintetek mennyire kell erőltetni a B&S motorokat?
80-100 körül nézek fűnyírót, van egy szimpi AL-KO, minden ok vele, de nem B&S a motorja, hanem gondolom valami 125-ös AL-KO saját motor. Probléma lehet ez? Erőltessem inkább a B&S-t?
köszi! -
Koma2525
csendes tag
Sziasztok!
Legyen szíves valaki segítsen.
Stihl Fs 200 fűkaszám felújítottam. Új gyűrűk, csapágy, szimering és tömítéseket kapott.
Vettem utángyártott karbit, új légszűrőt és házat hozzá az is eredeti. Viszont az istenért sem tudom beállítani a magas fordulatot, alapjárat szépen jár. Mikor nekihúzom a gázt akkor olyan mintha kevés levegőt kapna, fulladozva reagál és nem pörög ki, levettem a légszűrőt de akkor sem pörgött ki rendesen, viszont már jobb volt egy fokkal....
Most az utángyártot karbi lehet a ludas??Elvileg FS 120-350-ig jó, három állású, az eredeti egy állású volt, de ultrahangos tisztítás és 2 membrán csere után sem lett jó, csak alapjárata volt, ha elindult vele...
Ha valakinek van ötlete legyenszíves ossza meg, mert elég idegesítő, hogy ennyit költök rá és még mindig nem akar rendesen üzemelni, mert így használhatatlan....
Sok más Stihl-Husqvarna láncfűrész és kaszát is újítottam már fel barátoknak és rokonoknak, de így még nem jártam... :/
Segítséget előre is köszönöm szépen!!! Mindenkinek szép napot!!!
-
Popes
őstag
válasz Koma2525 #2931 üzenetére
Bezincsövet ès a szűrőt cserélted?
Pont ezzel szívtam. A fűkaszán lyukas volt ès azèrt nem kapott elèg benzint mert levegőt szívott mellè, a fűrèszen meg megette és össze volt szűkülve.
A karbinál meg hasonlítsd össze hogy ugyan olyan torokméretű e az új. Nem e kisebb mint ami rajta volt.Deus ex machina
-
draco31
veterán
Sziasztok!
Gamma Garden GLM 51S Premium a gépem, vagyis öcsém nyúzza, 1 éves múlt. Nyírás utáni levegőszűrő szemrevételezéskor a következőt tapasztaltam amit a képeken láttok. Lehetséges hogy ez azért van, mert nincs beolajozva kicsit a légszűrője, amit egyébként említ a leírása is, hogy meg kellene tenni?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Koma2525
csendes tag
válasz draco31 #2934 üzenetére
Lehet mit takarítani..
Mindig érdemes beolajozni tisztítás után, felfogja a port és nem engedi, hogy átjusson a szűrőn ahova nem kellene...
Ha nincs lészűrőhöz olaj spray-d, akkor jó a sima olaj is, csak jól nyomd ki belőle a felesleget, de figyel arra, hogy ne sérüljön a levegőszűröd mikor összenyomod...Olajat is érdemes cserélni az első szezon után, hisz az a gép hűtése és kenése, időnként pedig ellenőrizni a szintet és a tisztaságát...
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz Koma2525 #2935 üzenetére
A motorolaj meg van, már csak cserélni kellene.
A légszűrőt milyen olajjal kellene? Olyan spray nincs nekem. Van WD40-em, van műszerolajam, van motorolaj, van hajtóműolaj, na meg étolaj is.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
veterán
válasz Koma2525 #2937 üzenetére
Végül GAMA GARDEN GLM-46P-1 BS PREMIUM lett, több szempont alapján:
- Bauhaus-ból akartam mert 5 év garit adnak (bizonyos alkatrészekre és kondíciókban de akkor is), így kiesett pl a Hecht és a Husqvarna, meg még pár típus amiket ajánlottak
- Végigtapogatva élőben a kínálatot ez tűnt a legjobb ár-érték arányúnak, még a 12 ezerrel drágább McCullochból (ami elvileg Husqvarna) is több funkció hiányzott ehhez képest.
- Briggs&Stratton 500e motorja van ami azért elég király
- Magyar gyártmány, jó biztos van ami kínából jön, de legalább itt szerelik össze Fehégyarmaton (ez nem biztos hogy előny, de remélem)
- Nagyon masszív a fém vágóasztal, masszívabb mint sok drágább gépnek.
- Ez volt az egyetlen ami ennyiért tudott mindent, tehát B&S motor, központi magaságállítás ráadásul nagyon kényelmesen más gyártókhoz képest (nem is tudtam ez mennyire kell nekem amíg ki nem próbáltam), mulcs, oldalkiszórás, önjáró
A kiállított munkadarabon nem volt tisztításhoz slagnak gyorscsatlakozó, így kellemes meglepetés ért kicsomagoláskor, hogy az enyémen van, nem mondom, hogy mekkora truváj, de tény, hogy könnyebb volt így megpucolni.
Hogy némi hátrányt is mondjak:
- A kar összecsukásához nem csak meg kell lazítani hanem ki is kell venni a csavarokat, hacsak nem értettem valamit félre összeszerelésnél. Vagy leszokok az összecsukásról vagy nagy szopás lesz hosszú távon
- A kerekek nem csapágyazottak, így félek meddig fogják bírni, illetve a hátcsók furán vannak megoldva, a belső oldaluk egész a peremig nem forog. Már első használat után közé ment valami (por vagy nem tudom) és furcsa hangot adott ki tolásnál, lehet le kéne kapni kipucolni.
Mindazonáltal elégedett vagyok első használat után, nagyon erős, gyönyörű hangja van, nemhogy első rántásra, hanem fél-háromnegyed lagymatag húzásra beindul.
Sajnos már elsőre sikerült valamit fölkapni, pedig átnéztem a területet vágás előtt, de hogy a külsején hogy keletkezett festéklepattanás arra nem jöttem rá.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
draco31
veterán
válasz rasotamas #2941 üzenetére
Nekem GLM 51S Premium van, 1 éve megy a nyúzása. Olvasd el a használatiját, ha írja az olajozást a légszűrőnek, akkor tedd meg, mert úgy jársz mint én, fentebb vannak képek.
Én egyébként Fehérgyarmaton vettem, itt van mellettem, de nem tudtam hogy ott rakják össze
Abban az üzletben vettem amelyik forgalmazza is, ez a boltos elmondása szerint olyan darab volt, amit valaki megvett, de nem tetszett neki ezért visszavitte és valami mást vett helyette. Én meg 50e-ért ott nem hagytam. Most nyáron gondoltam hogy utána járok már mi is ez valójában, akkor tudtam meg hogy itt készül, és egyéb hasznos dolgokat a használatijából.
Nekem sajnos nincs salg csatlakozó, az pedig jó lenne. Viszont olyan masszív a váz, hogy sajnálnám megfúrni, és rakni rá.
Összecsukást nem néztem sosem a sajátomnál, de maximum csak venni kell hosszabb csavarokat.Ja és még valami, nekem a napokban eltört a kerete. Ahol húztam a zöld vonalat, ott megy keresztül a csavar. És a cső azon része repedt el, ami lefelé tart a fűnyíróhoz, nem pedig ami felfelé a kézhez. Valamit majd kitalálok a megerősítéséhez. De hozzáteszem, nincs rá vigyázva, kapja a magáét szépen.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Fűkaszát szeretnék vásárolni kb. 8-900 nm-s telekhez. Mindenképpen szétszedhető kell a szállítás miatt.
Ezeket néztem ki:
Hecht 142 BTS, Hecht 152 BTS, Riwall, MTD Smart BC 33 d, MTD Smart BC 43, Güde GFS 1501 B
Esetleg valami más szétszedhető 60 ezerig?
3 év után épp a garancia idő lejárta előtt ment tönkre az Aldis fűkaszám, nem sikerült javítani, így visszafizették az árát. -
Koma2525
csendes tag
Ezek közül a Hecht ami "márkának" mondható....nekem még nem volt ez a típus a kezemben, de a többi nagyon Kinai ehhez képest...
Fuxtec Fx-Ms152 van, az AL-KO fűkaszámhoz hasonlítanám(1,7 LE), azt már 10 éve nyüstölöm és még mindig pöccre indul és megy!
Eladó ha gondolod, kb 10 órát használtam eddig, még mondhatnám bejáratos...
-
Koma2525
csendes tag
Ha helybe van szervizük nálatok, akkor szerintem vegyél Hecht-et, jókat hallottam róluk, persze vannak akiknek ez sem tetszik...
Nekem már nincs rá garanciám és csak műszaki dolgoknál érdekel engem a garanciajegy, gépeket magam is megtudom javítani alkatrész beszerzésével, van felszerelt műhelyem erre, mert javítok gépeket is.
-
draco31
veterán
válasz Koma2525 #2948 üzenetére
Ez a boltban megérdeklődés a minőségre, úgy sem fogj azt mondani a boltos, hogy xart árul.
Bár a közeli Husi boltban egy éve meglepődtem, a nagy 281XP mellé vettünk egy kicsi 135-öst. Volt még valami hasonló méretű husi gép, de közölte a boltos, hogy azt meg ne vegyem, pedig még pár ezerrel drágább is volt. Mondta hogy az egy nagyon elcseszett konstrukció, hordják vissza szervizelni minden féle bajokkal.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs