- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golota
aktív tag
Sziasztok. Egy kb 600 nm erősen füves, gazos terület nyírására keresk valami szerszámot. Nem lesz időm hetente kijárni, így mindig magas (20-30 cm) gazzal kell birkóznia. Akkus fűnyírót néztem, konkrétanegy Makita DLM431PF2 modellt, mert a telken nincs áram és ott tárolni sem tudom egyelőre. A Makita azért szimpatikus, mert más szerszámban is tudnám használni az akksit.
Kérdéseim:
-Erre a célra nem inkább egy fűkasza lenne megfelelő?
- Érdemes akkus gépet venni, figyelembe véve a terület adottságait?
- Van jobb alternatíva a 100-130K ársávban ennél? -
h146207
tag
válasz
benvolio #2247 üzenetére
Én sajnos egyáltalán nem értek ezekhez, így nem is fogok válaszolni, de én is hasonlóban gondolkodom, és még ezt néztem bauhausban 23k
[link]bauhaus 5 év önkéntes garanciát vállal, nem tudom mennyire lehet érvényesíteni, de ebben a kategóriában jól jöhet. gardena nem egy makita, de talán a lidlösnél ekőrébb van(?)
(és az én 100nm kertemhez 2-3 heti egyszer fél óra nyírásra nem akarok 40-50ezres gépet) -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Akarok venni egy akkus fűszegélynyírót, és látom hogy sok olyan amiben műanyag kések vannak. Na most ugye mivel szegélyről van szó, elmondható hogy kő/beton stb.. van mellette. A műanyag kések gondolom annyira nem tolerálják ezeket, de azért ha vigyázok rá, mondjuk kicsit a föld fele tartom a pengét akkor azért nem megy tönkre olyan gyorsan a műanyag penge?
Eléggé macerás állandóan beindítani a benzines fűkaszát arra az 5-10 perces melóra amíg levágnám a széleket. Arra bőven elég lenne egy ilyen akkus gép is.
Aki használ esetleg ilyen műanyag késes szegélynyírót tudna róla véleményt mondani? -
benvolio
őstag
Ez a Lidl-s fűnyíró jóféle? [link] Ebben az árban van valami ajánlott darab?
Üdv! -
headhunter
addikt
válasz
NoMagix #2244 üzenetére
6.45-re ott voltam, kezdtek szállingózni az emberek.
7.00-kor kinyílt az ajtó, páran bevásárló kocsi nélkül, Speedy Gonzalesre hajazó ütemben támadták meg az üzlet végében található raklapot.
Sikerült egyet levadászni, 10 perc alatt kb. 8-10db-ot vittek el.Összeszereltem, eléggé termetes darab...
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Egy MTD 48 spi-hq önjárós géppel kapcsolatban lenne kérdésem. 5 fokozatban állítható a magasság (1 a legalcsonyabb 5 a legmagasabbra hagyott fű
), eddig 4-es állásban vágtam, tehát majdnem a legmagasabbra hagytam a füvet. Nem is volt semmi probléma.
Viszont tegnap lentebb vettem egyel, középső állásba, hogy rövidebb legyen a fű. Na itt kezdődött a gond, mert nagyon sokat küszködött a gép. Jó 15 vágással ezelőtt volt megélezve, biztos ráférne már, de nem tűnt rossznak. (ez körülbelül 8-10 óra használat)
Elképzelhető, hogy annyira sűrű a fű, hogy ez gondot jelent már a gépnek? (nagyon jól beállt, sűrű füvem van). Ennél a típusnál esetleg fordulatszámot lehet növelni, vagy magának szabályozza?
-
NoMagix
addikt
válasz
headhunter #2241 üzenetére
Messze vagyunk egymástól!
Bp XVI. ker.
Megvettem, talán az első lehettem, de sokan voltunk az üzlet előtt!
Majd este összerakom. -
Makita benzines fűkaszákkal van valakinek tapasztalata? Egy ideje Dolmar motor van rajtuk ha jól tudom ami plusz jó pont. Ő lenne a kiszemelt, bruttó 70k. Egy 800m2 körüli gazos elhanyagolt telekrészt nyírnék vele évi 4-5x. Kínai gépekben abszolút nem bízom, 200++ ezres minőségi bozótvágóra jelenleg nincs meg a keret. Viszont valami kell. Gondolkodtam még egy használt Stihl vagy Husqvarna bozótvágón 80k körül. De azokat is jellemzően akkor adják el amikor már költeni kéne rá.
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Egy viszonylag sík, szép gyeppel megáldott telkem van, amit egy MTD Pinto fűnyíró traktorral nyírok. Használtan vettem a lelkemet, de nagyon durrogtat a motor, meg az erő is kifogyott belőle. Lehetne javítani, de már unom, hogy minden évben szervizeltetem jó drágán. Szóval egy új, kisméretű, fordulékony fűgyüjtős trakit keresek, de nem igazán találok értelmeset. Nagyon sok 6,5 lóerős motorral megáldott példányt látok, de már félek, mert a mostani is az, mégsem bírja a tempót. Hetente, max kéthetente nyírom a füvet, és öntözöm is naponta.
Erről mi a vélemény? [link]
A használtaktól félek, de ha valami jófélét ajánlotok, akkor nem zárkózom el előle.Előre is köszi:
Levi
-
-
NoMagix
addikt
válasz
headhunter #2235 üzenetére
Holnap megmondom!
-
Espla
aktív tag
-
Espla
aktív tag
válasz
headhunter #2235 üzenetére
megnézném, helyileg hol szervizelik ha szükség lenne rá, egyébként fotóról nem tűnik rossznak
illetve tennék rá egy Batman logót, hogy menőbb legyen -
headhunter
addikt
Megéri az árát?
...vágási szélesség: 43 cm, 7-féle vágási magasság 20 és 70 mm között, nagy teljesítményű motor: 1 800 W, központi beállítás, biztonsági kapcsoló, mely elengedéskor leállítja a motort, a tolókar dőlésszöge és magassága is állítható, valamint a tolókar a gyorszár kioldásával lehajtható, 60 literes fűgyűjtő tartály szintkijelzéssel, tömeg: 18,4 kg...
ALDI - 2018.04.26-tól...
-
Janusz001
őstag
Le kéne szedni a kereket, megnézni milyen a lemez a széles lapos alátét alatt, nekem ez volt a gond 4 év nem intenzív használat után. Ha el van korrodálva, akkor lakatos munka nélkül nem nagyon úszod meg.Mondjuk én már kidobtam a gyári felniket is, tettem csapágyas, masszívabb kerekeket.
-
Janusz001
őstag
Szimplán a késház rohadt ott szét, már nem úgy tartja a tengelyt. Én is így jártam vele, szintén horgász telken használom. Én hajtottam 3 -as lemezből egy "L" profilt mind a négy sarkához, hogy a tengely is átmenjen rajta, odahegesztettem a késházhoz a profilt, tökéletes lett.
-
Pipó
őstag
Üdv! Van egy MTD 51BO fűnyíróm a telken és már nagyon terpesztenek a hátsó kerekek. Ma kézzel visszhajtottam valamennyit a keréken, de elég könnyen ment, sokáig nem lesz megoldás. Újonnan vettem, de már nem emlékszem, lehet-e a tengelyen kívül más is ludas a dologban, csak itthon jutott eszembe. Láttam, hogy lehet rendelni hozzá kerék tengelyt, de biztos ez a gond? (nehéz elképzelni, hogy az a tengely elgörbült) Mikor legközelebb megyek füvet nyírni, már vinném magammal az alkatrészt és nem voltam ma valami alapos a feltárásban. THX
-
Rick3D
senior tag
Időközben ezek között gondolkodom :
McCulloch M46-125R
McCulloch M51-150R Classic
McCulloch M51-150WRMulcsozó készlet pl ez jó hozzá ? Van valami ajánlott ?
-
faradit
csendes tag
Sziasztok!
Én is robotfűnyíró vásárlására adtam a fejemet, mivel sok időm sajnos nincsen az udvarom rendezésére.
Sajnos a gép kiválasztása során nehézségekbe ütköztem. A teljes nyírandó fű felületem pontosan 300 m2.
Igen csak sok márka és gép létezik már, így nehéz a döntés, ráadásul a random működésű gépeket valamiért nem igazán támogatom, és a gépek nagy része persze ilyen.
Egy szabálytalan több szakaszból álló udvart kizártnak tartom, hogy random módra szépen le lehet nyírni.
De cáfoljatok meg.
Azt sem tudom eldönteni, hogy mennyire is hasznos a gsm modullal ellátott gép, ha eleve úgy is egy adott program alapján dolgozik, mert nálunk ez min. 50 ezer többlelet jelent, és mi szükség a mobilról való elérésére.
Ezidáig a Bosch Indego-350 gép nyerte el legjobban a tetszésem, de nem merem megvásárolni használói vélemény nélkül. Akinek esetleg ilyen gépe van ne rejtse magába kérem. A gép nálunk most 250 ezerért beszerezhető. Én max. 300.000.-Ft körüli összeget szánnék a robot beszerzésre, de hogy olvastam a korábbi hozzászólásban , hogy a németeknél már fele áron is beszerezhető, kicsit elbizonytalonodtam.
Persze ez a véletlen-random, vagy szisztematikus nyírás azért igen csak piszkálja a fantáziám.
Várnék olyan hozzászólásokat, akiknél már legalább egy éve üzemel ilyen robot. És lehetőleg a negatívumok is jelenjenek meg, mert a gyártók mindet csak dícsérik. -
Rick3D
senior tag
válasz
Tothgera30 #2226 üzenetére
Tudnál mutatni akkor ebből a márkából egyel jobbat ami már akkora motorral rendelkezik ami kielégíti a mulcsozáshoz szükséges löket térfogatot ? Ha 100k alatt lenne tuti lecsapok rá
-
Kezdem a végéről a megválaszolást. Egy lapon nem említeném az általad említett gépekkel. Ér/érték arányt nem tudok, nem is nagyon szoktam nézni, mivel McCulloch van nekünk is, Al-Ko-t vett egy ismerős, én üzemeltem be neki, és számomra elég gyenge minőséget képvisel. Mulcsozást tud, bár ahhoz kicsit nagyobb lökettérfogatú motor kellene, és persze nagyobb anyagi keret.
-
modflow
veterán
Vetem ma egy Gama Garden GLM-51S Premium fűnyírót. Összeraktam, öntöttem bele benzint, majd fel akartam tölteni olajjal. Beleöntöttem 1 dl-t és max. felet volt. Elvileg 6 el megy bele.
Létezik, hogy gyárilag fel volt töltve olajjal?
Pedig tudtommal nem szoktak.
Most nem merek elkezdeni füvet nyírni, mert nem tudom mi van.
Tudtok segiteni? -
Sz_Imre
senior tag
válasz
Janika0610 #2223 üzenetére
Szia!
Cub Cadet-CC 53 SPC V saját CC 60 OHV motor van benne, azt nem tudom, hogy kínai vagy sem és nem tudom milyen lehet a motor.
A képen a két jobboldali az B&S motorosok. -
Janika0610
csendes újonc
-
Rick3D
senior tag
+(#2220) Tothgera30 Köszönöm a segítséget , most már minden világos illetve ez a fűgyűjtő nagyon tetszik.
Ami a fűnyírót illeti - tetszetős ez a darab McCulloch M46-125R. Javaslatodra utánanéztem és felkeltette érdeklődésemet. Ez a gép tud mulcsozást ? Maga a marka mennyire megbízható ?
Ár / érték arányban a konkurencia gépei AL-KO ,MTD is szóba kerülhetnek ? -
Espla
aktív tag
ilyesmibe ürítheted a fűgyűjtőt: [link]
én vettem egy 272 litereset is: [link]
csak azzal már az a gond, ha telerakod levágott fűvel akkor olyan a tömege, hogy már nem tudod megemelni egyedül
de a 150 literes nagyon praktikus, ha nem zsákba gyűjtöd utána hanem komposztra szórodkis területre + árokba tuti villanyt vennék, párszor végignyomod és kialakul és nem zavar a kábel, ellenben könnyű manőverezni a géppel
most van egy ilyen akció: Bosch Rotak 37 ErgoFlex elektromos fűnyíró + MultiMulch 44 990 Ft és a mulcsozást is kipróbálhatod
-
Mivel elég kis helyen is el kell boldogulni vele, ezért 46-51cm vágószélességű géptől nagyobbat nem hiszem hogy pozitívan értékelnél. Motorból pedig 125-140ccm elég lesz ahhoz a mérethez. Ha esetleg a McCulloch M46-125R belefér az árba, azzal nem lehet nagy probléma.
"mulcsozás , önjáró -> ezekből pontosan milyen előnyöm származik ?" - ha rákeresel ezekre a szavakra, a google-ban vagy a topikban, már elég sok információ tárul eléd.
-
szinimini
senior tag
Szevasztok,
fűkasza kérdés bele fér itt vagy esetleg van erre vmi másik topic is?
köszi
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
150-200 m2 területre keresnék fűnyírót. Egyenletlen talaj a legtöbb helyen , kerülgetnem kell a növényeket, fákat.Benzines vagy akkumulátoros ami játszik, gyűjtő tartállyal (jó volna ha dolgom végeztével kellene csak üríteni és közbe nem), állítható vágómagasság.
mulcsozás , önjáró -> ezekből pontosan milyen előnyöm származik ?
A keretem olyan 60-100k körüli maximum. De ha olcsóbban is akadna az igényeimnek megfelelően sem fakadnék sírva
Továbbá az árkot ki , mivel szokta nyírni ? Nagy, relatíve mély és gazos árkaink vannak és már kín szenvedést fűnyíróval megoldani. Esetleg szegélynyíró vagy van erre alkalmas fűnyíró is ?
Köszönöm a válaszokat !
-
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Graphics #2211 üzenetére
AL-KO Classic 4.66 P-B
NGP S461Y B&S S450
Vagy az előbbi linkelt Hecht 540 B
Ezek mind Briggs&Stratton motorral szereltek. -
Amikor minden kereket külön lehet magasságállítani, hogy érdemes beállítani a magasságot? Minden kérek egyforma magasságra, vagy előre döntve?
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtok ajánlani valami megbízható önjáró benzines fűnyírót 1000nm területre? Van néhány fa amit kerülgetni kell, a talaj is változó egyenetlenségű és vadfű+gaz kombó van. Árban 120 max 150-be gondolkozom. Van egy régi Honda HRG465, az nagyon jó, csak átkerült a házhoz a kertből. Ide meg most egy efco csoda van ez jó erős, viszont ereszti eltűnik belőle álltában a benzin, tél alatt még az olaj is mint a kámfor, mert folt nincs alatta, meg a fő gond, hogy az ékszíjat folyton ledobja. Milyen gyártmányt érdemes nézni? Lehetőleg fémkasznis lenne, jó, mert szokott kapni az akadók miatt.
Üdv: Fishor
-
Janusz001
őstag
Erről vélemény? 300-400 m2 kerthez kellene, jelenleg egy oldalkidobós fűnyíróm van, de meguntam a gereblyézést. Van egy al ko benzines fűkaszám, évek óta teszi a dolgát.
-
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Graphics #2209 üzenetére
A terület az tényleg nem nagy, erre elektromos fűnyíró is elég lenne.
NGP S461Y T475
Hecht 540 B
Gama Garden GLM-46P
Igaz, van kínai motorral szerelt, de B&S motorok drágábban vannak, de ezek is megfelelőek. -
-
-
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Sixkiller6 #2203 üzenetére
Szia!
500nm-re mindkét modell elegendő. Ha tényleg nem lesz a későbbiekben nagyobb vágandó terület, akkor elegendő lesz a MAKITA PLM4627N (B&S 500E).
+ 14k ugyanezen motorral felszerelt van önjárós kivitelben is. -
Sixkiller6
őstag
Üdv, Makita PLM4620N2 és PLM4627N között amit látok igazi különbség az a motor, B&S 625E illetve 500E.
Megéri a 625 azt a 20ezer ft pluszt? 500nm körül kell vágnom, sima területen. -
Melyik a legolcsóbb ajánlható benzines fűnyíró?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Minőségi, vezeték nélküli Car Play és Android auto adapter. Mobilaréna ajánlásával
- Makita DHR280Z akkus fúró-vésőkalapács
- Suzuki Swift 2005-2010ig ülésfűtés kapcsoló csatlakozókkal
- Suzuki Swift 2005-2010ig multkiormány csatlakozókkal
- Gepida Asgard MTB kerékpár Shimano Cues 1x10s új egyben vagy bontva!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest