Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
válasz
dantontom #1599 üzenetére
A méretei természetesen nagyobbak, ez vágáskor előnyt jelent, ha nem kell sok manővert végrehajtani. Értelemszerűen a sok manőverezős helyeken inkább a kisebb
Tömlőcsatlakozó segít abban, hogy le lehessen mosni a benne maradt füvet, természetesen a vastag réteget előtte ki kell kaparni belőle, kézzel , fadarabbal, de nem rossz dolog.
Időnként én is úgy látom, lehet jobb lett volna a nagyobbat venni, mert kb ekkora a terület. Azonban amennyiért sikerült a géphez hozzájutni kétszer annyi lett volna legalább a nagyobb, mert akkor már én is a többsebességest vettem volna...
Nekem m46-125r van (64 vagy 65 volt kiszállítással együtt ; ). -
dantontom
csendes tag
válasz
ANDROID??? #1598 üzenetére
Köszönöm válaszod,
Ezt is néztem, mert ez szélesebb körben elérhető, nem csak egy webshop árulja, viszont ez jóval nagyobb és 5 kilóval nehezebb. Felteszem nehezebb manőverezni vele, és nagyobb a helyigénye tárolási szempontból is.
Vagy ez nem jelentős?Továbbá ezen nem látok tömlő csatlakozási lehetőséget, ami pedig nagyon praktikusnak látszik, igaz nem próbáltam soha és videót sem nagyon láttam róla, hogyan működik.
Köszönöm még egyszer. -
ANDROID???
addikt
válasz
dantontom #1597 üzenetére
Jó lehet
Vagy ezzel hamarabb végzel.. -
dantontom
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni.
Benzines fűnyíró vásárlás előtt állok kb 1000m2 es kerthez, szempontok a következők:Feleségem is használná, ezért
- Ne legyen nehéz
- Állítható önjáró sebesség
- Tömlő csatlakozás a könyebb tisztításértMcCulloch -okat nézegettem első sorban, de nem mindegyik kapható itthon.
Ez csak egyetlen egy webshopban kapható.Ti mit ajánlotok?
-
tomazin
veterán
válasz
Intruder2k5 #1561 üzenetére
Hecht 1445
Fűkasza es nem szegelynyiro. En tologatod helyett vettem, de a durvabb helyzetben is helyt allt (1,5m es fu, alja mar rohadt).Mod: kb 2honapja vettem igy tartossagarol nem tudok nyilatkozni.
-
Zodiacus
tag
A fűnyíró önjáró mechanikai részét kell olajozni vagy zsírozni? Nem látok rajta semmilyen beöntő nyílást.
-
Archer
őstag
Tudtommal komplett kerék van csak, gumit én még nem láttam sehol.
zolnagy: Ha csak annyi a cél, hogy legyen valahogy levágva a fű, az ilyen hepehupás tagolt területeken a leggyorsabb, hogy ahová odaférni viszonylag könnyen fűnyíróval, azt letolni, a többit meg lecsapni kaszával.
Alapesetben ha egy nagy nyílt területet nézünk, gyorsabb a fűnyíró, de ha sokat kell(ene) vele manőverezni, már egyáltalán nem biztos. -
zolnagy
őstag
700 nm telekre keresek fűnyírót. A talaj egyenetlen (sok a vakondtúrás) és sok a fa/bokor.
Eddig egy régi Gutbrod oldalkidobós fűnyírót használtam B&S 35 motorral.
Most kipróbáltam egy Murray fűnyírót nagyobb 5HP motorral. Ez oda nem alkalmas, mert majd 2x annyi a súlya (~40kg). Nagyon nehéz eltolni itt.
Szóval úgy gondolom, hogy vagy egy szintén kisebb könnyebb gép kellene, vagy egy fűkasza. De egy fűkaszával nem tartana ez sokáig? (700 nm)Szóval az anyagiakat is figyelembe véve ezt néztem: [link]
Van jobb alternatíva? Ill, mi ideális ilyen terület nyírására?
Az önjárósok gondolom egyenes talajra jók inkább (?) -
Archer
őstag
Valószínűleg a karburátorban az egyik fúvókánál lehet valami kosz, esetleg valahol fals levegőt szív, ez tényleg nem nagy probléma. Hondák amúgy is kényesebbek a benzinre. Szoktak olyat, hogy a benzincsőbe bekötni egy szűrőt, bár nekem eddig inkább a hosszú állásból adódó lerakódás volt, ezekből az itthon kapható jó kis benzinekből egy gyantás szerű anyag lerakódik a karburátorban, ha sokáig áll és nincs leeresztve belőle a benzin (ha meg le van, kiszárad és megrepedezhet pl. az úszóház tömítése, ez a melyik ujjamat harapjam esete).
-
joe999
tag
Köszönöm a választ ! Amúgy van most egy másik lehetőség is, mégpedig az, hogy egy jó barátom valami lomistól tartozás fejében elhozott egy 190 ccm-es Honda motoros önjárós fűnyírót. Azt mondta, hogy átadja nekem annyiért, hogy ne bukjon az üzleten, nekem így 30e Ft-ba lenne. A gép teljesen jó állapotban van, patentül indul, nem eszi az olajat, nem füstöl, annyi probléma van vele, hogy néha ingadozik a fordulata. Beszéltem az öreggel (mármint a szerelővel), azt mondta, hogy tudja mi a baja, ha tetszik a gép bátran vegyem meg. Fel van adva a lecke, a héten döntenem kellene, de hajlok a használt Honda felé.
-
Archer
őstag
A hajtómű egyes részei és a hajtott kerekek (és akkor itt válaszolnék zsiz, kérdésére, sima futó kerekeket lehet kapni mindenféle méretben, de a hajtott kereket -ami jó is- szerintem nagy valószínűséggel csak a márka forgalmazójánál lehet rendelni mert ahány márka meg típus, annyi féle) kivételével végül is nem vagy a gyári alkatrészekre szorulva, kaszaházat meg lehet lakatolni, ha úgy alakul (persze az már nem olyan, mint a gyári), Briggs motorhoz kapni mindenfelé alkatrészt, kést is adnak minta alapján, bovdent le lehet gyártatni, ha minden kötél szakad, végül is nem egy űrsikló bonyolultságú egy ilyen fűnyíró, csak jó érzés tudni egy rendes szervizhátterű márkánál , hogy ha bármikor eltörik valami ki műanyag bizbasz vagy kell egy spéci csavar, nem kell mukucsolni, hanem bármit berendelnek hozzá. Ha ezt le tudod nyelni, végül is lehet jó vétel.
Travelos: nem tudom kinek céloztad, de írtam régebben, hogy a villanyos dolgokhoz nem értek.
-
zsiz
őstag
Sziasztok!
Önjáró fűnyíróhoz hajtott (hátsó) kereket hol érdemes keresni az interneten? És mire kell figyelni? (Gondolom belül a fogak száma, kerék szélesség és átmérő, valamint ahová a tengely megy, annak az átmérője. Van még valami?)
-
Travelos
őstag
Köszi a válaszokat! Igaz, hogy egy sem jött, de nem baj. További jó fűnyírást!
-
joe999
tag
Találtam egy linket, ahol több kép van róla, de óvatosan kezelendő, mert a képek nagy része egy kisebb gépről készült. Ettől függetlenül az alja, meg a hajtás valószínűleg hasonló lehet.
[link] -
joe999
tag
Köszi a válaszod! Én is úgy gondolom, hogy a motor rendben van, pont ez miatt tetszett meg. A kerekek állítólag csapágyazottak, de a kép alapján nem igazán lehet eldönteni, hogy milyenek, őszintén szólva nekem is gagyinak tűnnek egy kicsit. Valójában jobban örülnék, ha nem lenne önjáró, mert azt kb. a vágandó terület felén tudom kihasználni, a másik fele eléggé forgolódós. Sajnos azt látom, hogy nagyobb motorral nincs nem önjárós gép. A központi magasság állítás mindenképpen pozitívum. Hogy milyen a kaszaház, azt a kép alapján nem nagyon tudom eldönteni, még az sem biztos, hogy így néz ki, mivel normális fényképet sehol nem találni róla (Sok gyártó csinálja azt, hogy az azonos típusú, de különböző évjáratú gépei teljesen másképpen néznek ki, más motorral vannak szerelve lásd HUSQVARNA LC 153 , MTD BC51 5, stb.) Én még a 32 kg súlytól is tartok picit, igaz van olyan külföldi oldal, ahol 36-ot írnak. 2 év garancia van rá, de nagyon az sem mérvadó, mert a távolság miatt szervizbe amúgy se nagyon hordanám. Az mostani gépeimet is anyukám szomszédja egy igazi precíz szaki szervizeli barterbe
-
Archer
őstag
Az én véleményem: a motor rendben van és elég erős a géphez, a kerekek első ránézésre elég gagyik, a tolófogantyú rögzítése a géphez elég gyenge. A 32 kilós tömegből következtetve talán nem papírvékony lemezből van a kaszaház. Kérdés még a hajtás minősége, élettartama, meg a szervizháttér. Tény, hogy a nevesebb márkáknál 675 motoros önjárós gépet 100k körül még nem nagyon kapni.
-
joe999
tag
Sziasztok!
Erről a gépről mi a véleményetek?Ahogy több helyen olvastam a márkát nem tartják túl nagyra, de ez a gép elég jó áron van és a motorral biztosan nem nyúlok mellé. A képek alapján a körítés sem tűnik nagyon gázosnak, de nem láttam még élőben és ismerősi körben sincs ilyen senkinek. Esetleg ha valakinek van tapasztalata vele, akkor megírhatná. Köszi!
-
Köszönöm a véleményeket, majd még alszom rá egyet!
-
Travelos
őstag
Sziasztok, a tapasztalt guruk segítségét szeretném kérni fűnyíró választás témában.
Max. 30e forintig szeretnék egy elektromos fűnyírót, de engem nem érdekel a teljesítmény, meg a zaj, meg a vágási szélesség stb... Ugyanis nekem csupán egy 130 m3-es gyepem van, amit 4-7 naponta nyírok ~5cm-es magasságra, így nem zavar ha 10 perccel tovább tart.
Ami viszont fontos lenne, az a megbízhatóság és strapabíróság, tehát lehetőleg ne menjen tönkre 1 év alatt.
További lényeges dolgok számomra:
- a kerekei ne legyen kilazulósak, bár nekem csak minimális szintkülönbségek vannak a gyepemben, de megőrülnék, ha állandóan a kerekeket kellene visszacsavaroznom
- a kése könnyen hozzáférhető/élezhető legyen
- a gyűjtőkosár ne dobálja ki a füvet, amíg nincs tele, ugyanis utálom, ha a frissen levágott gyepen ott a nyesedék
- a legfontosabb, hogy a kerekei vonalában is nyírjon, tehát a szegélyköveknél csak minimális fű maradjon, ha eltolom mellette a nyírót.Tudnátok ajánlani valamit?
Köszönettel! -
szilchi
őstag
Szép napot.Van egy ilyen Fieldmann FZR 4616-B fűnyíróm,áprilisban vettem.Azóta egyszer volt szervízben,mert nyírás közben fogta magát és leállt majd nem lehetett beindítani.Visszaküldték,hozzá se nyúltam csak egy papír volt rajta,hogy megfelelő benzinnel és olajjal töltsem fel.Ahogy az eddigi években és fűnyírókban is,Mol 4 ütemű fűnyíró olajat használok valamint 95-ös benzint.Egy 6 decis flakon kell bele,olajszintet rendszeresen ellenőrzök.Meg persze 95-ös benzin megy bele.Most viszont megint leállt nyírás közben és nem indul el.A légszűrő is tiszta.Gyertya még a gyári és tiszta.De nem indul el.Nem volt megdöntve oldalra sem.Viszont mikor egyszer úgy rántottam be,hogy elfelejtettem feltenni a légszűrőházat,fekete füst jött ki abból.Belemártottam benzinbe a gyertyát,de úgysem indul el.Mielőtt agybajt kapok és megint visszaküldöm szervízbe valakinek esetleg van valami ötlete?Az a fekete füst gondolom olajat jelent.Ja és természetesen az első 5 óra után olajcsere volt.Akkor nem ment bele egy egész flakon,csak amennyi kellett.
-
Archer
őstag
válasz
Intruder2k5 #1559 üzenetére
Szerintem esélytelen, amit szeretnél. A szezononként 3-4 nyírás az valóban 30-40 centi fű alkalmanként (pláne olyan időben, mint az idei eddigi). A kék Einhell elevel a gagyi kategória (a piros a komolyabb) de ezek amúgy sem erre valók. Valószínűleg rövid úton le fogod égetni a gépet és még nem is haladsz a munkával. Ha semmi más nem számít, csak az ár, én erre egy teszkós MTD benzinmotorost ajánlanék 30k körül. Az is a gagyi kategória, de azzal legalább le lehet kaszálgatni azt a füvet, van rá 2 év garancia ha jól rémlik és ilyen használatnál pár szezont valószínűleg elmegy.Viszont ilyen elektromossal elég felejtős.
-
Archer
őstag
válasz
truebaba8 #1573 üzenetére
Fogalmam sincs, amerikai márka, a Briggs csoport tagja, mint mondjuk a Murray (ezek a nagy mamutok megveszegetik a nagy múltú kisebb cégeket, mint pl. a Husqvarna a McCulloch-ot -ennek mondjuk pont nem volt jó híre- vagy az MTD a Gutbrodot) de engem nem érdekel, a Honda HRX 537-esem sem japán szerintem de nem hiszem, hogy sok jobb fűnyíró lenne nála a piacon. Talán a hidrós, késkuplungos változat, de annak már nagyon elborult ára van, vagy egy 7-es/8-as Viking (nálunk azokat már nem is forgalmazzák, mert a kutya nem venné, olyan drágák) vagy valami hasonló.
Ha megnézed, szinte bármelyik motor kipufogóján van valamilyen rostély, nem hülyeség végül is. Mondjuk munka után egyedül rakod be a kocsiba a gépet vagy hasonló szitu, elől fogod valahol meg hátul, kipufogó ugye oldalt, könnyen odaér a kezed, nem kellemes élmény, tapasztalat.
-
Espla
aktív tag
válasz
ANDROID??? #1564 üzenetére
Nem tudom tudjátok-e, van Robot fűnyíró építése topik akit érdekel a téma, oda is linkelhettek meghökkentő gépeket
-
válasz
ANDROID??? #1567 üzenetére
Miért forgolódnék mikor kompletten vág mindent?
-
truebaba8
tag
válasz
amugy meg a ryobit sem fogom tologatni (ugy ertetted inkabb szerintem terelgetni, mivel onjaro),
van egy fa spulnim, 50 cm atmerovel, felrakom egy vascsore, kozepre a gyepen, es ra a kotelet 25 metert, szepen korbetekeri magat, a leglassabb sebessegbe kapcsolva, es mielott ratekeredne lekapcsolom.
kesz a kertem kb majdnem teljesen, a tobbi mar gyerekjatek levagni. -
truebaba8
tag
válasz
kihagyom, nem szedi ossze! Es nalam pazsit van, na az durva ha 30cm lesz.
-
ANDROID???
addikt
válasz
SchumiBácsi #1566 üzenetére
Ezzel sehogy nem fordulsz meg a bokrok között
-
válasz
ANDROID??? #1565 üzenetére
Amatőr... a fűnyírás itt kezdődik
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
-
truebaba8
tag
-
truebaba8
tag
válasz
Intruder2k5 #1561 üzenetére
biztosan le tudod vele nyirni de lassan. Ido pedig penz.
Vagy ha ennyire raersz, akkor jo lesz neked. -
válasz
truebaba8 #1560 üzenetére
Ilyen kicsi 280W-os Black & Decker nekem is van, de azzal én is csak a tologatós fűnyíró után ottmaradt sarkokat, szegélyeket szoktam vágni. Azért reménykedem benne, hogy valakinek van hasonló teljesítményű gépe itt, és tud írni tapasztalatot. Egyébként nem sűrű a gaz, tehát nem kell nagyon rosszat elképzelni.
-
truebaba8
tag
válasz
Intruder2k5 #1559 üzenetére
Hello, van egy 250 wattosom, de csak arra jo, hogy a funyiras utan a nem elerheto helyeken par cm szeles gazt lenyirjam
Nem nagyon hinnem, hogy foleg a mar oszi kemenyebb fuvekre jo lehet 400m2-en, vagy ha igen, gondolom eleg lassan fogsz haladni vele. (a250 wattossal is le lehetne vagni gondolom, de ki tudja hany napig :-) ) -
Sziasztok!
Elektromos fűkasza ügyben lenne kérdésem. Szeretnék venni valami erősebb, ámde nem drága gépet, így inkább a "noname" kategóriában gondolkodom. Csak alkalomszerűen lenne használva, így nekem nem éri meg drága cuccra beruházni. Áram van, nem akarok benzinmotorossal küzdeni, illetve az alapból 3x drágább. Lényegében egyetlen elvárás vele szemben, hogy ne okozzon gondot neki a gaz nyírás. És itt nem kell évek óta gondozatlan nyakig érő gazra gondolni, csak hát nem vetett fűről lenne szó, hanem üres területen növő parlagfű, pipacs, és egyéb 20-30cm körüli gazok. Ezt idényenként 3-4 alkalommal le kéne kaszálni, a terület nem nagy, 3-400nm.
Első körben valami ilyesmire gondoltam: Einhell BG-ET 5529
Valakinek esetleg tapasztalata ezzel, vagy más hasonlóval? Illetve mire elég ez az 550Watt?
-
truebaba8
tag
válasz
quickfingers #1557 üzenetére
nezd meg a fentebbi commentem videojat, nem biztos hogy problema, de nekem igy nem kell.
A ryobinak egyben preselt fuvago haza vanamugy McCulloch lehet kapni 4x4 -es meghajtasut, valami 15e forinttal dragabban, egyszeruen beraktak egy ugyanolyan elso kereket hatra is, ugyanolyan meghajtassal.
-
truebaba8
tag
válasz
ANDROID??? #1552 üzenetére
Szia,
bocs akkor félreértettelek a noname-el kapcsolatban.
Van szervize, a megatool csinalja. Nincs tapasztalatom, raadasul ez az SV model elegge uj, youtube-on sincs
rola semmi, csak a régebbi modellekről.Svédeknél, Norvégoknál eléggé kedvelt fűnyiró.
Az hogy amerikába (is) be van jegyezve a cég, nem jelent semmit.
A ryobi szerszámokat ismerem, eléggé húzós árúak, dekiváló minőségűek, vagy itt vannak a horgászorsoik, ami kb dupla áron van más komolyabb orsókhoz képest => remélem a fűnyirónál is hozzák ezt a minőséget.
Ezt a 190-es McCulloch funyirót, pedig azért hypolják sokan mert igen jó a rajta lévő honda motor (0.9-es benzintankot raktak ra, annyira kicsi a fogyasztása)
Csakhát pont - ahogy irtad is - nem csak a motorból áll 1 fűnyiró, a McCulloch nálam pont emiatt nem lett nyerő.A snappernel meg pont az nem tetszik, h a variator kart is oda kell fogni a tolokarhoz, nálam szempont, hogy fixált legyen a mozgatás vezérlése
-
ANDROID???
addikt
-
Archer
őstag
150 körül már azért van választék, nem tudom miért ragaszkodik mindenki a Mekkullokhoz. Az MTD-nek is vannak komolyabb gépei Kawasaki motorral, vagy ha most ennyiért kéne gépet vennem, én a Snapper NX90 V-t nézném meg nagyon. Aki nem ismeri, utána lehet olvasni a márkának, nem ma kezdték, a 875-ös Briggs motor sem nagyon gagyi (gondolom a 675 továbbfejlesztése) és variátoros a hajtás.
Ryobi: a Subaru tényleg jó motor, de nem csak annyiból áll egy fűnyíró, kérdés a kaszaház, hajtás milyen minőségű. Azért messze nem full japán, a TTI Group egyik márkája a sok közül. Persze ha te olyan infót találtál, hogy japánban készülnek ezek a fűnyírók, nem szóltam.
-
válasz
truebaba8 #1550 üzenetére
Azt a picsa lemezt én se értem miért jó... sejtem de emiatt sokkal szarabbul vág/lassabban kell menni ha magasabb a fű. Elektromosnál mindig az volt az első, ha olyan volt és persze műanyag hogy vágtam le belőle amennyire csak lehetett
Elsőkerék hajtás sztem nem para ha kezd kaparni akkor ráterhelsz egy kicsit és kész. Ha ez se segít akkor legmagasabb állásban kell vágni, utána a kívánt magasságra mert mondjuk egy 30centis gazban már traktor+mulcsozóval kell menni nem ilyen kis játékszerekkel.
-
ANDROID???
addikt
válasz
truebaba8 #1550 üzenetére
Látom nem unatkozol.
Noname, most pont nem arra írtam amit te írtál, vagy látsz valahol ilyet?
Kérlek, mesélj mennyi tapasztalatod van azzal a márkával, egyébként van szervizhálózata stb??Nekem van tapasztalatom vele. Az előd típus (még) Partner márkanéven van családon belül, ugyanúgy egysebességes és semmi panasz nincs rá, sem a rajta lévő briggs motorra, most így 8-9 évesen volt valami a meghatással, kellett egy picur alkatrész bele, pontosabban a szervizes szerint kiugrott a helyéről vagy valami hasonló. Cseppet sincs kímélve, és a 20-25cm füvet is vágták/vágják vele mégsem küzd a gép. Normálisan indul normálisan megy jó vele még mindig dolgozni. Ebből kiindulva vettem meg a McCulloch gépemet (mivel már Partner néven nem találtam sehol), lehet jobb lett volna a több sebességes meghajtás, de nekem nem okoz problémát.
Visszatérve, a szervizhálózat adott, tudom hová vinni ha valamit nem tudok magam orvosolni..Ja video, nyugi ki van az találva
Japán?: PO Box 1207 Anderson, SC 29625 -
MikeMyers
tag
Belefeccöltem Bosch Rotak 37 Li aksis gépbe.
Sztem aki benzinest nézeget, nem árt az akkusokat is megnézni.
Drágább ugyan de jóval halkabb, és nem kell bele benzin.
Új hozzászólás Aktív témák
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest