- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_stick_
őstag
Köszi. Úgy látom, akkor leginkább a full szintetikus a fontos.
-
Popes
őstag
válasz
_stick_ #2897 üzenetére
Tartalèk damil, esetleg damilfej, nem árt. Olajból még valami jobb minőségű full szintetikust javasolnèk. Nem feltétlenül kell hogy kertigépbe valò legyen, èn castrol vagy repsol full synt 2t olajat használok és eddig meghálálta. (mondjuk a linkelt olajnak kb a duplája az ár de száz liter benzint mire elfüstölök az nekem elèg sok idő és nem tűnik sokkal többnek az a kis plusz)
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Vettem egy mcculloch fűkaszát, a ~1000nm-es telkem kaszálására. Lenne pár kezdő kérdésem.
Ezt az olajat ajánlották nekem, vagy tudtok ennél jobbat? Miket kell még ezen kívül megvennem a használathoz? Kell egy kanna, amibe a benzint tárolom, illetve egy, amibe a keveréket. Jól gondolom?
Egyelőre ennyi, még elolvasom a használati útmutatót, aztán még biztos lesz.
köszi -
pjen
félisten
válasz
stickermajom #2895 üzenetére
Valamennyi mindegyikben van,én ha sokat állt,mindíg öntöttem egy kis seb benzint a karbiba.
-
Ciccuka
veterán
-
emre
veterán
válasz
Ciccuka #2892 üzenetére
Nem vizes lesz, hanem kiválik belőle az adalék, etanol. Ez viasz szerű lerakódásokat eredményez ami eldugíthatja a rendszert. Adott esetben beállhat az úszó, fúvóka eltömődhet. Kb. egy hónapnyi leállás után esetén már célszerű leengedni a karbiból az üzemanyagot, a motoromon sem hagyom benne télen.
De van ismerősöm aki motorfűrészbe is magasabb oktánszámú benzint vásárol. -
INMOTEP
őstag
válasz
Ciccuka #2890 üzenetére
Rosszul fogalmaztam meg ,amikor beindul a gép ingadozik ,de amikor kézzel álltiok a karon ami a bowden mellett van ami ugrál " akkor megvan a max fordulat és gyönyörűen jár .De amikor elengedem akkor visszaáll ingadozó járásba .És hiába huzom csontig a bowdent akkor is csak fél gáz környékén jár és ugyanúgy ingadozik .Azért kellett a bowden leszoritó bilincsén állitani mert a motor rota kapárol került át fünyiró alvázra és ezért át kellett szerelni .Ezelött is igy volt eddig hibátlanul müködött ,már járattam elég sokat de ugyanaz ,öntöttem rá friss benzint .Lehet még mindig régi benzin van benne ? ,elég kevés volt benne már amikor felöntöttem egyébként
-
INMOTEP
őstag
Sziasztok ,volna egy kis problémám .Adott egy MTD OHV-s motor ,elég hosszú ideje nem volt hasznlva most elővettük .Rögtön beindul 1-2 rátnásra ,viszont ingadozik az alapjárat és nem veszi a max fordulatot ,igaz volt a bowden anno állitgatva de azt is akárhogy rögzitem a motoron és hiába ráhuzom teljesen a gázt sajnos ugyanaz .Mi lehet a gond ? [link]
-
Azie
őstag
sziasztok, max ~400nm nyírására, nem meredeken, de lejtős talajra, rendezett füves/néhol természetes gazzal tarkított felületre milyen kapacitású gép ajánlott? esetleg típus is jöhet. előre is köszi
anyumnak lesz
-
Golota
aktív tag
Sziasztok!
Dolmar MS27U fűkasza 1,5 év intenzív használat után az utóbbi időben gyengébbnek érződik és a múltkori alkalommal melegen "szalajtott", azaz vísítva pörgött a motor, de a damilfej nem pörgött, csak minimálisan. Nekem motoros-robogós tapasztalattal úgy tűnik, hogy kuplung probléma lehet, de nem tudom, hogy a
fűkaszánál is ugyanez-e a tünet.Szerintetek is lehet ez kuplung?
Nem lennék meglepve, mert kb 1000 m2 telkeken nyírtam igen brutál növényzetet, szóval egy szavam sem lehet...
-
zeusmatic
újonc
-
emre
veterán
Damilfejből ki milyet használ?
Kellene egy tartalékba, 10x1,25 menettel, lehetőleg gyorstöltős strapabíró, többféle damillal használható.
-
nem muszáj Glialkát venni, bármilyen más, glifozát tartalmú totális gyomirtó jó, csak óvatosan vele (ezen megy ugye a botrány, hogy potenciálisan rákkeltő) RoundUP, Amega, Kapazin, Fozát 480, GlyFos, Medallon, stb
azért jó, mert a gyökércsúcsokig hatol, így az évelő növényeket is irtja, már az első kezeléssel -
Queen
tag
Köszönöm, én is ezt gondolom
-
stickermajom
addikt
válasz
tibcsiworld #2879 üzenetére
Biztos nem kell megélezni, csak évente cserélni.
-
Queen
tag
Sziasztok! Kaptam egy Al-ko soft touch comfort 38-as tologatós fűnyírót. A netes használati útmutatók azt írják, önélezős. Akkor nem kell vele semmit tennem? Vagy ez mit jelent pontosan? Köszi a választ!
-
luckyboi82
tag
Itt mi lehet a gond? most üzemeltem be
-
HoTaZo
addikt
válasz
_stick_ #2871 üzenetére
Mi fekete fóliával takartuk le a termőföld elgazosodott részét. Ha csak "golfpályát" akarsz arra is alkalmas, évről-évre áthelyezve a területen. Ha még termeszteni is szeretnél akkor a mélymulcsos módszert ajánlom szívem szerint, főleg ha kerülnéd a vegyszerezést.
-
-
totális gyomirtás nem fér bele kezdésnek? mert vághatod ugyan a gazt, de az csak nőni fog.
-
_stick_
őstag
válasz
stickermajom #2868 üzenetére
Átadáskor a tulaj lekaszáltatta. Tehát nem a dzsungelből kell kezdenem, de az első néhány alkalommal, gondolom még vissza fog nőni a gaz. Aztán ahogy rendezzük a kertet, idővel már csak a fű nyírására fog kelleni, remélem. Mcculloch márkákat úgy láttam, alapvetően ajánlják, ez még beleférhet, de ha a fenti történetre is kevés, akkor tényleg marad egy helyi, aki lekaszálja.
-
stickermajom
addikt
válasz
_stick_ #2867 üzenetére
Szerintem 40-ért nem lesz fűkasza egy êvek óta elhanyagolt területre. Én a hétvégén egy idén még nem nyírt partoldallal is megszenvedtem az FS300-zal, pedig az használtan is 120k. Nincs valami ember a környéken aki ilyesmivel foglalkozik és párezerért lenyírná?
Móncsa Itthon nem találtam, megrendeltem végül Amazonról. Tök jók ezek az amerikai cuccok, csak alkatrész ne kelljen hozzájuk.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Vettünk egy telket, ami évek óta elég elhanyagolt állapotban van. Nagyon gazos, sok ujjnyi vastagságú. Teljesen kezdő vagyok a kertész témákban, a szomszéd szokott kiokosítani. Azt tanácsolta, hogy vegyek egy motoros fűkaszát és pár alkalom után, ha nem tud megnőni a gaz, akkor kiszárad. Még rendezetlen göröngyös a terület, vakondtúrásokkal, egyelőre a fűnyíró még nem játszik.
Jó a szomszéd elmondása, tényleg fűkasza lesz kell nekem? Tudnátok ajánlani egy félprofi kaszát, 40e lenne rá.
Köszi. -
Móncsa
aktív tag
válasz
stickermajom #2865 üzenetére
Vákumcső az AC pumpa és a szelepfedél közé.
-
luckyboi82
tag
Auchan AL-KO 4.6 SP-S Easy 69.900-ért jó vétel? Tegnap még akciósan rendelhető volt.
-
PpenoO
őstag
Fieldmann FZR 2046-E valakinek tapasztalata, esetleg a Fieldmannal garancia érvényesítés, szervízhálózat, alkatrész utánpótlással kapcsolatban van információtok?
-
Mika1227
őstag
válasz
CalibRasta #2850 üzenetére
Köszi a választ! Olvastam még a magyar Agrimotor márkáról. Milyen lehet vajon? Nem vagyok otthon egyáltalán a témában ezért kérdezek ennyit, hamarosan venni kell egy fűnyírót!
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
850 négyzetméteres telken a füves területek rendben tartásához keresek benzines fűnyírót. 50 ezer Ft-os keretből lehet kapni valami értelmeset?
-
mauimagic
senior tag
Sziasztok!
A Bauhausnal arult Hurricane 1700W-os funyiroval van tapasztalat? Gondolom nem egy nagy eresztes, de ennyiert 5 ev garival nem tunik rossznak...
https://www.bauhaus.hu/hurricane-elektromos-funyiro-1700w.html#full-descriptionTegnap 2 ev utan elhasalt a Lidl-os gep, sokat nem koltenek az utodjara, mert elobb-utobb robotfunyiro lesz.
-
HoTaZo
addikt
Kézi fűnyíróról vélemény?
-
Attix70
aktív tag
válasz
CalibRasta #2848 üzenetére
Mindig 10/40 olaj kerül bele a fükaszába és a fűnyíró gépbe is Kb 20 éve, mind jól érzi magát. Kicsit utána kéne olvasni, hogy mit is jelentenek az olajok paraméterei. A csereperiódust betartva.
-
Popes
őstag
válasz
CalibRasta #2851 üzenetére
Nem hiába van megadva hogy mi kell bele. Az 5-30-as olaj sokkal hígabb és jó esèly van rá hogy csipegetni fogja. Nem hiába kell bele sűrűbb. Autóval is sokan csodálkoznak mikor egy öregebb kocsiba beteszik a drága 5w-s olajat hogy milyen jó lesz, az meg szèpen elkezdi enni.
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom #2832 üzenetére
Darabokra szedtem, kiderült, hogy a gáznál volt valami, beszorult a fojtó része, ezért nem akart menni.
-
CalibRasta
tag
válasz
Ciccuka #2849 üzenetére
Köszi. Az az igazság hogy én is arra gondoltam, mert itthon az autómban 5W30at használunk újkora óta és 400eKm van most benne hibátlanul(Kalos 1.4), csak nem tudtam, hogy a kerti gépeknek kell e valami külön adalék ami miatt a SAE olaj jobb lenne. De akkor megnyugodtam...."nincs új a nap alatt".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- sziku69: Szólánc.
- Futás, futópályák
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest