Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher82
senior tag
Szia!
Amit én észrevettem, hogy a legtöbb gyártó háromféle motort használ, Briggs, Honda és kínai (MTD stb.).
Az hogy a Husqvarna motorja puffog nagyban függ melyik Briggs-el szerelték, ugyanis ők azt használják, mármint a Briggset (elvétve Hondát), csak ugye a műanyag burkolat ki van cserélve Husi feliratosra. Husqvarna kereskedésben nekem azt tippet adták hogy a 625 és 675-ös sorozatú Briggsek közül válogassak mert ezek mennek el kb. 20 évet a kisebbek sajnos nem. Ha jól tudom a Viking is Briggset használ, de -szerintem- a csúcson az a Honda motoros fűnyírók vannak. Persze vannak olyan gyártók akik jobb erősebb kasztnival szerelik a gépeiket de vannak akik igen gyengével. -
sgery
őstag
Most, hogy már szinte minden márkából van fűnyíróm (kertész vagyok
) szívesen segítek döntésben. Ami biztos, hogy hosszútávra érdemes rászánni 150-200e-ret, otthoni használatra örök életre elegendő lesz.
Makitát kerülni kell, nem csak gyenge minőségű de garanciába sem javítják, viszont baromi drága hozzá minden (1csapágy pl. 15e)
Husqvarna szintén zsákutca, nem csak drága de rossz minőségű is. 3 hónap után a motorja puffogot, a hátsó futómű totál szétment. Természetesen garanciába ezt sem cserélték, sőt 1 hónap alatt elszakadt a bowden rajta, azért is fizetni kellett, kopó alkatrész.
Ha egy olcsó gyöngyszem kell, akkor a hermes márkáját érdemes választani. Ott vettem 60e-ért egy low-end fűnyírót, jó lesz a mocskosabb kertekre. Azóta sem sikerült elnyűni, egy felkapott kutyacsont kitört a fűgyűjtőből egy darabkát és ennyi.
Az mtd-rő nincs nagyon mit mesélni, zsákutca fűnyírók, ellenben szinte mindent garanciába javítottak rajta, még a szakadt bowdent is.
Talán a Viking fűnyíró bírta eddig legtovább nekem, bár ez is volt a legdrágább a maga 220e-rével. De teljesen megérte.
Volt még egy best off fűnyíró, ~180e-res árban, de nem jut eszembe a márka. Nagyon strapabíró volt, a honda motor rajta szinte mindent kibírt. könnyű is volt, úgy szívta a füvet mint semmi más. De a váz és a futómű gyengének bizonyult. A szervizelése is vicces volt, fél év volt 1 alkatrész megérkezése.
Aki amúgy rézsűn akar füvet nyírni csak honda motort vegyen, ott nem folyik hátra az olaj mert vannak lamellák amik megfogják azt.
És a legjobb mind közül a 15e-ft-os benzines! új árban auchanból. Na, az igazi kis ferrari. ki kell pöckölni rajta a pillangószelepet, úgy visít mint a csudamondanom sem kell, hogy még a pillangószelep is műanyag volt rajta
-
ANDROID???
addikt
válasz
Zoli bácsi #1095 üzenetére
Szólj valakinek és ketten döntsétek meg
-
Butcher82
senior tag
válasz
Zoli bácsi #1095 üzenetére
A bemelegítéstől nem lesz gond, de ne járatsd most perckig, 1 perc bőven elég lesz. Trükköt nem tudok
ha MTD motor van rajta sejtem hol a leeresztő, valóban nehéz szépen leengedni, picit döntsd meg, segíts rá. A briggs és honda motoros gépeknél sem egyszerű a dolog mert ott meg esetek 90%-ban ott kell kiönteni az olajat ahol beleöntötted, gondolhatod....
de ez téged nem érint.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Butcher82 #1094 üzenetére
Köszi, akkor leengedem, legalább ki lesz mosva a belseje..Pár percig járatom hogy meleg legyen, ez nem gond ugye?
Van valami trükkje ennek az olajleeresztésnek? Oldalt a beöntő alatt van a leeresztőcsavar, az olaj kifolyik a fűnyíró palástjára. Elől van egy lyuk a paláston, elvileg ott kéne lefolyni az olajnak..? De hogy kifollyon minden olaj, oldalra szoktam fordítani a gépet. A vége hogy minden tiszta olaj lesz...Van valami trükkje? -
Butcher82
senior tag
válasz
Zoli bácsi #1093 üzenetére
Szia!
Én semmiképpen nem javaslom, hogy kevert olajjal használd a gépet, én leengedném
. Ha kicsit is más a sűrűsége lehet gond a kenéssel. A pontos olajmennyiségnek meg nézz utána, ha minden igaz 0,6 dl kell bele.
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Rákerestem, és.....Van fűnyírós topik is!
Amiért idejöttem. Megejtettem tegnap a szezon (remélhetőleg) utólsó fűnyírását. A végén leengedtem a meleg olajat. Mindig ilyenkor szoktam olajcserét csinálni. Az előző két évből maradt 2 flakonban MOL Garden 10-W30 olaj, ezt beletöltöttem, gyakorlatilag a töltet 2/3-a meglett. Volt még itthon Vip Garden w40-es olaj, ezt is a fűnyíróhoz vettem, de mivel egyfokozatú, nem öntöttem bele. Most azzal felöntöttem szintig. MTD fűnyíró, a pontos típusát most nem tudom, de nem hinném hogy lényeges....
A kérdés, jó lesz így, használható, vagy engedjem le inkább, és töltsem fel egyfajtával..?Kell bele vagy fél liter, nem nagy kiadás, inkább mondom eltüntetem a maradékokat, legrosszabb esetben mosóolajnak használtam el.
-
Butcher82
senior tag
válasz
ANDROID??? #1091 üzenetére
Nincs jobb ötletem
, igen egyszerű az olajazása
-
balbekk12
tag
Tegnap vétettem egy hibát, segítséget kérnék.
Adott egy Mcculloch m46-125r fűnyíró. (Szinte új) Véletlenül benzint öntöttem az olajnyílásba, majd rántottam rajta párat, mire láttam,hogy valami folyik ki az olajszűrőnél. Gyorsan kiöntöttem belőle a benzines olajat.
(Tudom hülye vagyok, ilyen mással biztos nem fordul elő, de ezt most hagyjuk!)Az szeretném kérdezni, hogy ha most feltöltöm olajjal, megrángatom, kiöntöm majd feltöltöm megint,akkor utána már lehet használni vagy csináljam meg többször???
-
sünbogár
újonc
Sziasztok, fűnyíró keresés. Októberben:-)
Elektomosat keresek kizárólag. 80m2 fű a kertben, heti rendszerességgel, további 30m2 a ház előtt, ez gazos, 2-3 hetente egy nyírás. Mindkettő tagolt, növények közt kell szlalomozni, 33 cm-nél szélesebb nem fér el köztük. Mindezt 15-16 éve egy BEM 1004 típusú, 33 cm-es, 1000 W-os masinával oldom meg. A gép tökéletes még most is (egyszer kellett kapcsolót cserélni rajta).
Cserében azért gondolkodom, mert most lett felülvetve/újravetve, egy sűrű, esztétikus, minőségi gyep reményében. Legtöbbször nem gyűjtöm össze a nyesedéket, hanem hagyom a fűvön, de egy sűrű, beállt gyep esetében már nem mindegy, hogy apró, mulcsozott marad ott, vagy 2-3 centi magas.
Ilyen kicsi gépek választékában ezt az egyetlen masinát találtam, ami mulcsozni is tud, és központi magasságállítása is van. Ez utóbbi nagy könnyebbség lenne, mert az utcait a legmagasabb helyzetben vágom, a kertet a középsővel/legalacsonyabbal.
http://www.megatool.hu/ryobi_1300w_funyiro_rlm13e33s_11926?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_linkVan valakinek tapasztalata vele? Vagy általában a Ryobi elektromosakkal?
25k szerintem igen jó ár ezekért a paramétekért.Köszönöm előre is
-
vizimento
senior tag
válasz
ANDROID??? #1085 üzenetére
Köszi!
És az első kis hajtott kerekekben is tudsz segíteni? -
ANDROID???
addikt
válasz
vizimento #1084 üzenetére
Így is keresheted..
(532 40 35-09) -
vizimento
senior tag
Sziasztok,
Partner 5553D típusú fűnyíróhoz keresek kereket. Úgy tudom, ez nem saját gyártmány, hanem valamelyik nevesebb gyártótól átvett, "sajátmárkásított" gép, így az alkatrészek is egyeznek. Nem tudjátok véletlen melyik nevesebb, külföldön is elterjedt gép lehet ez? Mert itthon horror áron akarnak adni hozzá, kint meg így nem ismerik, hogy "Partner".
Köszi!
-
klaramaria02
újonc
tudtok véleményt adni a Hitachi ML40SR gépröl ? kb. 900m2 hobbikerthez kellene.
Vágás szélesség 40 cm
Motor indukciós
Teljesítmény 1400W
Vágásmagasság :28-68 cm
Önjáró NEM
Tömege 20 kg
Mulcsozó funkció IGEN
Központi magasság állítás 6 fokozatköszönettel
-
Balli
őstag
Idén mikor érdemes beindítani utoljára a fűnyírót szerintetek? Hétvégén telkünkön már biztos vágásra érettre nőtte már magát
-
Butcher82
senior tag
válasz
richterf #1080 üzenetére
Szia!
Az ám a helyzet, hogy ezt a motort már nem igazán gyártják. Ez egy Tecumseh Vantage 35 motor. Amit leírtam az alapján tedd rendbe. A kés élezést ne bonyolítsd túl, de legjobb lenne ha azt is levennéd és lőnél róla egy fotót, jobban lehetne nyilatkozni az állapotáról.
Egyébként van egy magyar oldal tecumseh.hu ha nagyon akarsz használati utasítást talán ők tudnak neked segíteni. Egy próbát/kérést megér.
-
richterf
újonc
válasz
Butcher82 #1079 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget.
Találtam összeszerelési rajzot a fűnyíróhoz és a Tecumseh motor-hoz (Butcher82 sejtése helyes volt - ld. csatolt képet - bár a jelzés alapján azt még nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy ez Tecumseh Vantage 35 vagy 65 - de én 35-re tippelek) Technician's Handbook-ot.
A hétvégén beindítottam a gépet, és egyelőre nincs vele gond.
Ugyanakkor parázok, hogy a karbantartást elrontom valahogy (kihagyok valamit, stb.), illetve ha valamit karban kell tartani a motoron, akkor bár a Tecumseh Technician's Handbook elég kellene legyen, de egy magamfajta zöldfülünek macerás kiokoskodni belőle, hogy az adott motor modell esetén pontosan mit is kell csinálni.
(Illetve pl. olyat, hogy a pengét milyen gyakran/ hogyan kell élezni, stb. nem is tartalmazza.)
A fűnyíróra user manual-t kb 40EUR-ért valami kétes panamai cég ígért, de őszintén szólva nem bízok bennük... Úgyhogy ha esetleg valakinek akad szkennelt dokumentációja a termékhez, vagy valamilyen rokon termékhez, akkor az továbbra is nagy segítség (bár most már talán nem létszükséglet) lenne a számomra.
Köszönöm ANDROID??? és Butcher82 válaszait. Tényleg sokat segítettek!
-
Butcher82
senior tag
válasz
richterf #1076 üzenetére
A motorrol kellene kép. Valószínű tecumseh lesz. Abba 0.6dl olaj kell (Briggs SEA 30) és alul van leeresztő csavarja tehát nem kell az olajbeöntő nyíláson kiönteni a fáradt olajat(fehér műanyag bár a kosztól már lehet fekete lesz). Ha örökölted cserélj gyertyát Champion J17LM jó lesz vagy J19LM. Illetve egy új légszűrőt vegyél még.
És a gyertyahézag 0.7mm
-
richterf
újonc
Sziasztok,
Megörököltem egy négyütemű fűnyírót (ld csatolt kép), de mivel gépkönyvet nem találunk hozzá, nem tudom, hogyan lehet karbantartani, beindítani, olajat ellenőrizni/ cserélni (egyáltalán milyen olaj való bele).
Kérem, ha tudtok segítsetek. A legjobb egy scannelt gépkönyv, felhasználói utasítás lenne hozzá.
Köszönöm,
Feri -
Butcher82
senior tag
válasz
ANDROID??? #1073 üzenetére
Igen, még egy-két pucoktúrást megfogok vele skalpolni mire lecserélem.
-
Butcher82
senior tag
No meglett, van nagy öröm
. Viszont sima penge van rajta nem PX3...
-
Butcher82
senior tag
válasz
ANDROID??? #1069 üzenetére
Köszi. 110000 lesz a vége, egy kis segítséggel
. Jó lesz az 1 sebesség. Délután megyek is érte...
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1064 üzenetére
Csak beírok, hogy teljes legyen a kép. A fűnyírót 1 héten belül megcsinálták, igaz a futárszolgálat bénázása miatt csúszott egy hetet a gép felvétele.
A magasságállító részt kicserélték, de a másik kisebb (a gyorszár kicsit megnyúlt és szinte magától kioldódik, de ezt egy kábelkötegelővel orvosolni tudom) hibát nem csinálták meg, azonban a kését kicserélték vadi újra, holott nem kértük. Mindegy, összességében elégedett vagyok. Csak ne menjen tönkre újra 1-2 év után, mert félek, hogy a műanyag elemek megadják magukat... -
Butcher82
senior tag
Sziasztok!
Véleményezné valaki a Mcculloch M53-190ER-t. Kb. 1500nm-re kellene. Megnézten a Husi kereskedésben nálunk és nagyon tetszik. Már csak egy kis "löket" kell és meg is veszem
-
sanzi89
addikt
Nem értem, hogy mi a francért nem lehet egy besajtolt fém lapkában vágni 5 menetes lyukat, aztán a kerekek csavaros elven rögzülnének. Igaz, hogy több idő a magasságállítás, de örök élet meg egy nap. Nem, megy a bohóckodás.
Egyébként kiderült, egy L alakú műanyag elem tört el benne... Tervezett elavulás.
-
ra^ven
senior tag
válasz
sanzi89 #1064 üzenetére
Én is sokat szemeztem ezzel, de a vélemények közt szinte mindenki írta, hogy gyenge pontja már maga a kar is a magasságállításnak.
2 hete nézem a fűnyíró véleményeket különböző típusok esetében, most úgy tűnik a makita, bosch, stihl, wolf, gardena szórásból a Gardena Powermax 37 lesz a befutó.
Elég sok véleményt lehet róla találni, és szinte mind +.Most nem tudom, hogy a Gardena maradjon , vagy egy belépő szintű benzinessel járnék jobban.
-
sanzi89
addikt
A 2014.03.19-én vásárolt Bosch Rotak 37-es fűnyírónk másodjára megy szervizbe. Elsőre szinte azonnal, mert szerintem gyárilag hibás volt, hozzáért a kés a műanyag házhoz. Tegnap pedig egyszerűen megadta magát a központi magasság állítás, szerintem eltörhetett benne valami. Remélem megcsinálják...
Lényeg a lényeg, hogy amekkora nagy sztár volt ez a típusú fűnyíró, hatalmas csalódás minőségileg, pedig egyébként nem volna vele gond, sokkal könnyebb használni, mint a régi noname elektromos fűnyírónkat.
-
ra^ven
senior tag
Üdv srácok!
100-150m2 -re keresnék elektromos fűnyírót.
Mit tudnátok ajánlani, ami nem hal meg nyírás közben és nem hagyja ott a füvet?Előre is köszönöm.
-
Lacy6
senior tag
A kerekek rendbe vannak, nem vettem észre, hogy bármi probléma is lett volna velük.
A fűgyűjtésnél csak tele kosár után dobta el a füvet, semmi kifogásolnivaló nem volt.
Ami probléma volt az, hogy a műanyag burkolat oldalt elég gyenge és miután egy fa tövébe próbáltam a füvet lenyírni oldalról benyomódott a műanyag burkolat és a penge kivágta.
Ezért figyelni, kell hogy oldalról nem szabad megnyomni a burkolatot, mert hozzáér a penge.
A fogantyúja megfelelő volt, végig stabil és jól is vágott. -
Zoli2
aktív tag
Gratulálok a szerzeményedhez!
Nos, ha már valóban dolgoztál vele a következőkre vagyok kíváncsi:
– érzésed szerint a szűkebb helyeken történő manőverezés mennyire veszi igénybe a kerekekeket, szerinted mennyire lesz tartós? Különösen a hátsó kerekekre gondolok. (Ugyebár ezek nem csapágyazott kerekek.)
– 2/3-ig telt fűgyűjtőnél mennyire hatékony a fűgyűjtés? Jól összeszedi a füvet?
– a fogantyúja (amin keresztül tolod), mennyire erős? Nincs olyan érzés a mozgatás közben, mintha "nyúlna"?A motor erejéről nem is kérdezlek, mert 1800W hatalmas, több mint elegendő.
Időközben utána jártam, hogy a kés 3400 Ft-ért kapható hozzá. -
Lacy6
senior tag
Cseh termék de sok mindent gyárt.
Én megrendeltem ezt a fűnyírót. Tegnap hozták ki.
Egyenlőre csak összeszereltem, meg megnéztem h működik-e.
Nem volt probléma vele, könnyű volt összeszerelni.
Holnap nyírok egy nagyobb területet, ha van kérdésed nyugodtan kérdezz.
Idáig pozitív tapasztalatom van a termékről. -
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Én is látom hogy a benzines fűnyírók mennek...
de a 250-300 m2-es gyepes kertem adottságaihoz mérten nekem az elektromos jobban megfelel.
Szóval a régi 38 cm-es elektromos IMI fűnyírót szeretném lecserélni, kérlek segítsetek.
Szempontok:
- min. 44-46 cm-es vágófelület,
- fűgyűjtős
- ha rábeszéltek mulcsolós
- sík terep, de a viszonylag tagolt terület miatt nem kell az önjárós funkcióA gyepünk homokos talajban található, ennek megfelelően beszéljetek rá vagy le a mulcsolás funkcióra.
A tippeket előre is köszönöm!
-
ropogós
tag
Ez a kis mocsok nem tudom, mit csinál a fűvel, talán felzabálja?
Nem tudom, hogy mi az a mulcsozó készlet, egyszerűen csak nem teszem fel a gyűjtőt, de nem látom a lenyírt füvet, pedig kipróbáltam kb 15 centissel is. Zseniális a vas, imádom.
Ami a legjobb, hogy én vagyok a gyenge lánccszem, szinte futni' lehetne vele.
Kb 600m2 fél óra alatt meg van. -
Lolipop
csendes tag
Sziasztok!
esetleg valakit érint ? >>><<< priviben vagy hozzászólásban is jöhet üzi
-
xGP
csendes tag
válasz
ANDROID??? #1051 üzenetére
Az ára még épp megfelel, jónak is tűnik így kívülről és a leírása alapján, de az a kérdés, hogy ha belsőségesen nézzük akkor jó-e. Csak mert olvastam olyan kommenteket, ahol gagyi műanyagra panaszkodtak, ezért is érdekelne a véleményetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Assetto Corsa EVO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mobil flották
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest