- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CalibRasta
tag
válasz
Mika1227 #2845 üzenetére
Futár vagyok és néha-néha viszek ki belőlük. Hát vegyesek az érzelmek. Benzinesben nem nagyon ajánlják, legalább is nem sok mindenki mondott róla pozitív dolgokat. És sokan panaszkodtak, hogy szerintük sokat eszik.
Elektromos téren jobb a renoméjuk, de az olcsóbb 10-20e Ft kategóriában náluk sincs nagy csoda. Általában a műanyagok elöregedését illetve a csapágyakra panaszkodnak...mint a legtöbb ilyen kategóriás társaiknál. A motor jól bírja, a gyári kés viszont gyenge, hamar élezni kell főleg kavics elkapása után. Azt érdemes valami más gyártóéra cserélni (Mtd), ha egyezik a méret. A legnagyobb hibájuk a minőség-ellenőrzés, ami szinte nincs. Van akinek ugyan az a gép 3-5éve megy hibátlanul van akinek 1 hetet sem!
Tehát ha veszel akkor csak is garis számlával, vagy piti pénzért kéz alól. A kapcsolókat szokták még felhozni problémának. Alapvetően egy ugyan olyan gép mint az e kategóriában található Hecht, Mtd,Einhell, AL-KO, Fieldmann stb. csak olcsóbban. Ha jót fogsz ki és vigyázol rá, akkor szerethető kis gépek.
-
Ciccuka
veterán
válasz
CalibRasta #2848 üzenetére
Általában SAE30 kell a kerti gépekbe a fűnyíróba is (4T, négyütemű motorhoz). Ha kézikönyve mást ír, akkor azt vedd figyelembe. 2 évente, használattól függően érdemes cserélni.
Valaki szerint SAE30 olaj helyett ugyanolyan jó a 5-30W olaj, ha nincs más.
-
CalibRasta
tag
Sziasztok!
Nem régen vettem egy Fieldmann benzines önjárós 4T gépet Fielmann FZR 4010-B. A gép kézikönyve és a gyári weboldal is 15w-40 olajat ír bele. ami szerintem kapásból nagyon rossz. Illetve a kézikönyv még a SAE30 olajakat írja még. Kérdés mi ajánlott bele, illetveha nem SAE olaj kerülne bele akkor mi az ami még ajnálot, 5-10W??? És ha valakinek van ilyen gépe, szívesen fogadnám ha mondana pár szót, hogy mire figyeljek oda, illetve milyen gyenge pontjai vannak...sajnos hollandiai boltból van a gép, a bátyámtól kaptam aki ott él, s ebből kifolyólag nem lenne egyszerű a garis szervizelés.
Előre is köszi a segítséget! -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Kézi fűnyírót nézegetünk párommal. A Gardena Classic 330 és a BOSCH AHM 30 került a látóterünkbe. Nem akarnánk a legolcsóbbat se, de ha nem jön be, akkor egy 40-50k-t se szeretnénk feleslegesen költeni.
Nektek mi a véleményetek ezekről, melyiket javasolnátok, melyiket miért nem?Köszi előre is!
-
Móncsa
aktív tag
Üdvözletem.
Szőlősorok közötti terület ezentúl füves lesz mert a sok eső kimossa a felrotált földet ide keresek önjáró fűnyírót .
Fűgyűjtés nem lényeg.
Ami a lényeg, hogy megbízható motor és jól működő önjáró része legyen.
Van valakinek eladó esetleg. -
Mika1227
őstag
Hyundai elektromos fűnyíróról valakinek tapasztalata van, vélemény? Nem nagyon találok róla semmit.
-
MPowerPH
félisten
Erdeklodtem motor ugyben, talaltam is egy 875EXi -t, de kapalogep motornak aruljak. Felhivtam a csokat, es mondta, hogy jo funyiroba is, de leallitasnal nem fekezi meg a kest, igy az tovabb forog. Erosebb lendkerek, hogy simabban jarjon vagy mi a fene. Szerintetek ezt radobhatom a funyirora? Az idezojeles kuplung ugyan ugy mukodik ezeken is, tehat ha behuzom, akkor tudom inditani, es behuzva kell tartani hasznalat kozben? Mert rotakapan nem igy mukodik.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
Petikeje #2836 üzenetére
Ha elfogadsz egy jótanácsot, akkor ezeket a 3 kerekű hulladékokat messze elkerülöd. Nekem volt a linkelt Güde (illetve még van is, majd meg a vasgyűjtésbe), de senkinek nem ajánlom. A szimpla első kerékkel csak a bajom volt. El ne hidd a marketing dumát, hogy "hűdejó". Egy nyeklő-nyakló f@s az egész. A motor pár hónap használat után furcsa hangon kezdett járni, aminek az okára azóta sem sikerült rájönni. A műanyag alkatrészek minősége kritikán aluli, össze-vissza tört le róla minden, hiába vigyáztam rá. A fűgyűjtő alja rendkívül vékony műanyag, ami pár hét alatt el is repedt, onnantól csíkokban kiszórta magából a füvet.
Kértem árakat az eltört/repedt alkatrészekre a Güde Mo.-tól, amin jót röhögtem (horror), majd vettem egy értelmes gépet, amit azóta is megelégedéssel használok. Igaz, ez árban jóval felette van ezeknek a gépeknek.
Sz'al én nem javaslom a trike fűnyírókat. -
Petikeje
tag
Szia,
Elvittem szerelőhöz: megette az olajat, és leégett. Most rendelnék újat max 110ig. Kb 1000nm-re, sok kerülgetni valóval, benzines önjáró, mulcsozó, ha lehet mosocsatlakozoval, esetleg önindítós. Eddig ezeket találtam:
[hecht5483sw]
[fzr5114b]
[güde565si]
[glm51s]
[sp46]
Vagy egyik sem, és tudtok valami megfelelőbbet ajánlani?
Thx:
P! -
luckyboi82
tag
Akkumulátoros bestbuy fűnyírót keresek 300-400 m2 gyomos kert vágásához. Csak halk legyen és széles vágóéllel rendelkezzen, ennyi a feltétel. Későbbiekben térkövezés miatt 200 m2-re csökken a felület. Lehetőség szerint olyan kellene , aminek az akksija erős és szegélyvágóval kombinálható. Köszönöm!
-
kgyuri7
csendes tag
válasz
tothm1991 #2833 üzenetére
Pont most adtam el a hasonló teljesítményű oleomac 25-öt, mert sajnáltam. Kb. ekkora területen, nagyjából 2 hetente vágtam a füvet. Vettem helyette egy hecht 154-et, az eggyel a 163 alatt van.
Az első géppel nem volt szerencsém, mert 10 perc után leállt és nem tudtam beindítani, így kicserélték egy újra. A boltos állítólag sokat eladott ebből a típusból, de még gond nem volt vele. Remélem ezzel már nekem sem lesz. Ebben még kb. 30-40 perc van... de sokkal szaporább vele, nem erölködik a sűrűbb fűben sem.
-
kgyuri7
csendes tag
Sziasztok!
Van egy hecht 154 fűkaszám, amire szeretnék venni egy jobb minőségű damilfejet, mint a gyári, de nem tudom, hogy milyet!? Tudnátok segíteni?
-
MPowerPH
félisten
Csinalt mar valaki olyat, hogy motort cserelt egy onjaro funyiron, ami vario sebesseges volt? A motor tengelyen milyen adapter van a kesnek es a szijnak, es azt hogyan kell leszedni rola?
-
MPowerPH
félisten
válasz
stickermajom #2828 üzenetére
Nem nagy dolog am szetszedni a karbit.
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom #2800 üzenetére
Azóta se volt időm a csak szivatós alapjárattal rendelkező Briggs motor szétszedésére.
[link] Egy ilyen spray befújásának vajon van értelme a levegőnyílásba szétszedés nélkül, vagy nem úszom meg a karbi darabokra szedését?
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Bevásároltam egy elektromos fűnyírót. Makita ELM4120. 1600W, 41cm vágószélesség.
Ma vágtam vele először füvet, és nagyon elégedett vagyok vele. Eddig egy önjárós Mcculoch géppel vágtam, ami rendben volt, de ez jobban vág, és sokkal könnyebb. Persze kábeles, de nem bánom, mert ezzel a géppel olyan helyekre is odaférek ahová a nagy benzinessel nem. A fű közepesen sűrű volt, és középmagasságban vágtam vele. A gép egyszer sem fulladt meg, de ezt el is vártam tőle. A vágás széltől szélig ér, és a kerék vonalában történik, tehát a szegélyeknél sokkal hatékonyabban tudok vele dolgozni. Egy problémás dolgot találtam, ezt pedig a kés. Sajnos nekem elég vékonynak tűnik azokhoz képest, amiket eddig láttam, szóval szerint van rá esély, hogy cserélni kell majd.
-
tothm1991
csendes tag
Illetve még egy van, amin agyaltam:
HUSQVARNA-135R
-
tothm1991
csendes tag
Sziasztok!
Damilos, benzines fűkaszát keresek. Nagyjából 1000-1500 négyzetméter körül lenne a vágandó terület. 2 heti rendszerességgel, de akkor egyhuzamban vágnám. Nem akarok szórakozni, hogy várok fél órát, pihenek fél órát. Kettő gépet néztem ki.
HUSQVARNA 525RX
Hecht 163Husqvarnával már dolgoztam nagyon régen, de akkor nem nekem kellett megvenni
és most picit sokallom a 100 feletti árat. Igazából áruhitelre venném, de akkor is jobb lenne egy olcsóbb megoldás akár. Szóval esetleg erről a kettőről vélemény, vagy ha esetleg valakinek van olcsóbb, de jobb, bevált gépe? Szívesen veszem az építő kritikát.
Köszönöm!
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Hozzájutottam jó áron egy önjárós Briggs Quantum Xm 45 fűnyíróhoz. Nem mai csirke de 100psi felett van a kompressziója amit úgy olvastam hogy kb a gyári érték. Nagyon erős gép, legalább is nekem. KÖzepes fordulaton is finoman kell adagolnom a gázt hogy át ne húzzon a kertenA lényeg hogy ha már így kifogtam akkor szeretném sokáig megőrizni ebbe az állapotban. Gyorsan le is cseréltem az olajat gyárira és a levegőszűrőt meg gyertyát is. Kérdés hogy mennyi üzemóra után kell ezeket cserélgetni? Olaj és szűrő 10, gyertya meg szezononként jó lehet? Vagy a szűrőt kiporolgatva mehet szintén szezononként? Gyári papír nem szivacsos. Egyebet kell vele csinálni? Nem vágok vele árkot, nem döntöm, elpucolom használat után, kb ennyi. A telek 830nm, kb egy óra egy alkalom.
-
goldnarmz
aktív tag
Lehet. Akkor úgy mondom, hogy balfékek kezébe nem való.
Nyilván aki ezzel foglalkozik nap, mint nap vagy a zindexfórum kaszás istenei csak röhögnének a bénázásomon, de ahogy nézem, a kolléga is két heti rendszerességgel használná. Így feltételezem, hogy kaszával fog kelni és feküdni. Én csak a tapasztalatom írtam le. Mostanában úton-útfélen azt olvasom, hogy motoros kaszát mindenkinek mindenhová. Legyen ellenvélemény is.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
Rikseven #2815 üzenetére
Véleményem szerint egy rendezettebb udvarban teljesen felesleges fűkasza, mert csak rombol mindent. Füvet kitépi, pusztítja.
Ház körüli óvatosabb nyiszálásra vannak kitalálva a szegélynyírók. Ezt merem ajánlani, mert baromi jó gép, nagyon fasza a Makita MM4 motor. Hajlított fej, O-fogantyú, nincs heveder.
Nekem ilyen volt, csak a hülye fejemmel eladtam, mert nekem fűkasza kellett. Amit vagy 2-3x használtam is, mire beláttam, hogy egy kertben olyan pusztítást tud végezni, hogy jobbnak láttam visszatenni a falra a tartójába, és azóta is ott pihen. Akárhogy próbálsz óvatoskodni, fűkaszával nehéz nem megsérteni pl. egy fa törzsén a kérget, árokban nem szétszaggatni vele a füvet, stb. Ja, még a drótkerítést is viszi.
Úgyhogy ismét vettem egy szegélynyírót (immár akkusat), de még az is sokszor túl brutálisnak tűnik. Pont valamelyik nap bosszankodtam, mert egy kisebb részen kitépte a gyepet, amit vethettem újra.
Ezt csak azért írtam, hogy gondold át, valóban szükséged van-e fűkaszára. -
Rikseven
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy benzines fűkaszát. A ház előtt, árkot, gyümölcsfák tövét és kerítés mellett használnám kéthetente, nem bozótos, csak sűrű fűben. Kb 100-200nm lehet maximum, amit vágni kell. Kinéztem egy gépet magamnak: McCulloch B33 B
Van valaki, aki ismeri vagy használja/használta ezt a típus? Szerintetek jó vétel lehet ház körüli munkára? -
Popes
őstag
válasz
tibcsiworld #2813 üzenetére
Én kicsit tartanék tőle, nem épp az a kategória mikor dróttal helyettesítik a damilt, de gondolj bele ha leszakad róla akkor mit művel bármelyik testrészeddel amit eltalál.(akár csak egy kis fog ami lepattan)
-
tibcsiworld
aktív tag
Nálam ilyen gond nincs. Hála Istennek!
Más:
a vater kertjének szomszédja mutogatott valami láncos fejegységet a fűkaszára! Találtam is a neten:
ez azAz ilyennel van valakinek tapasztalata? Állítólag előző nap azzal kaszált, és kiszedett mindent. Még a gyökerek egy részét is! Ugyan munka közben nem láttam, de az előtte és utána állapotot igen! Még most is nehéz hinni a szememnek!
Ezért kérdezem Tőletek, profiktól!
-
Bibi67
tag
KAAZ WS 256WKE MOTOROS KASZA
Bruttó ár: 89.990 Ft.
Eredeti japán gép!
Ez a gép megér ennyit? -
Bibi67
tag
Sziasztok!
Milyen benzinmotoros fűkaszát érdemes vennem 1000nm2-es telekre,ami lejtős max:90000ft-ért
Szeretném ha könnyű lenne,(mert a térdeim elég rosszak) max: 6kg
Nem egyszerre vágnám le,pihentetnék közte. -
molyolo77
újonc
válasz
Janusz001 #2730 üzenetére
Helló Janusz001!
Nekem már megvan 3éve.
Oldalkidobással használom.
Nagyon tetszik hogy alig akar kifogyni a honda motorból a benzin.
WP 4T SAE 30 ezzel az olajjal használom.
Szezon végén csontra kijáratom a benzint és akkor egyből le is szívom az olajat amíg meleg az olaj.Csak tavasszal rakom bele mindkettőt.
A benzint feltétlenül járasd ki mert arra kényes.
Én amikor végzek és még van benne simán kikötöm a fogantyút hogy magátol álljon le.
Most kapott egy új gyertyát 3 év után bár nem volt gond vele.
3-4-dik rántásra indul nekem.
Ha úgy érzed hogy kezd rázkódni fűnyírásnál akkor le kell venni a kést és ki kell egyensúlyozni!!! Nekem tavaly előtt kellett valószínüleg bakaptam egy nagyobb követ és nem volt egyenletes a két oldalon a súlyelosztása.
NAGYON SZERETEM!!! -
válasz
CrimsonX #2806 üzenetére
500nm-re komoly akkus gép kell, ami 150+ ezer kategória
a belépő akkusok 30pár centi vágószélességgel meg pici fűgyűjtővel szerintem csak bosszúságot fognak okozni, és 2-3 akku nélkül nem fogod megúszni (inkább 3 mint 2)
szerintem amíg nem lesz Parkside amibe két 20v-os Team akkut lehet tenni, addig benzines
[link] nem tudom itthon árulták-e amúgy, de 43 centi vágószélességet ennyi pénzért nem kapni mástól, és ha már amúgy is van Parkside géped, akkor lesz pót akku is, amivel megvan az 500nm (de sok eladó pót akku van jófogáson, meg facebook apróhirdetőben) -
mzso
veterán
Helló!
Valami jó vétel akad elektromos fűnyíróból 30 (38+ centis ) - 40 (42+ centis) ezer Forintért?
Jut eszembe: az egykezes biztonsági kapcsolót utálom, úgyhogy az ilyet kerülném.Hogy lehet az ilyen ékszíjas, szénkefés förmedvényeket kiszűrni?
Pl erre sokan panaszkodnak, hogy ékszíjas, erre meg nem. Pedig szerintem a kettő ugyanaz csak más címkével, meg lehelletnyit különböző felső burkolattal.
-
CrimsonX
csendes tag
Sziasztok!
Fűnyíró vásárláshoz szeretnék segítséget kérni. Normál igénybe vételhez keresek benzines/akkus gépet, mert mindenképpen szeretném elhagyni a vezetéket. Jelenleg kb 150nm, később 500nm karbantartásához.
egyelőre ezt néztem ki: [link]
ez lenne a maximum ár amit most erre tudnék szánni. Éedemes ezt az einhell gépet megvenni, vagy van jobb vétel ezen az áron?
Köszönöm a segítséget!
-
Espla
aktív tag
Fieldmann FZR 2040-E visszjelzés 2 év után:
+ még mindig iszonyú erős, könnyű, jó vele füvet vágni
- a magasságállító műanyag léc lyukakkal, ami a fényképen megy a kerekekhez eltört
nem állítgatás közben, hanem csak úgy nyírás közbenszomorú, hogy egy amúgy jó gépet elszúrnak egy ilyen gagyi tervezéssel
azóta megjelent a Fieldmann FZR 2046-E (2000 W) talán érdemesebb 2040 helyett ezt venni, talán jobb konstrukció
-
Irredenta
csendes tag
Sziasztok
Fieldmann FZR 5114-B
Típusú gépről szeretnék véleményeket kérni . Sehol nem találtam róla semmit. Köszi. -
emre
veterán
itt van csomagpont, ami nem rossz, nem kell otthon várni a cuccot. A kés egész olcsó, ahogy látom ezt a fajtát árulják leginkább, de van ahol kétszer ennyiért.
A kés minőségéről semmi információm nincs, meg azt sem van-e olyan fórum ahol vannak erről visszajelzések. Talán majd itt. Azt nem hinném hogy "eredeti" (esetleg 2-3x drágább) késsel arányaiban véve jobban jársz.
Most néztem, a gyár eredetileg Fevill néven futott, mikor bedőlt a cég. Szóval ez az eredeti kés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest