Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A nagy BOR topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kuponok....
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
cattus
addikt
válasz
jozsi252 #12799 üzenetére
Nem szabad felforralni. A jó sajtszósz titka hogy kellő mennyiségű emulgeálószer legyen benne, illetve a megfelelő sajt kiválasztása. Cheddar általában jó választás, illetve az american cheese-nek is nevezett lapkasajtból érdemes lehet 1-2 szeletet beletépni (utóbbiban extra adalékok vannak amik elősegítik az olvadást). Ha szeretnél biztosra menni, akkor szerezz be / készíts otthon nátrium karbonátot (szódabikarbónát berakod a sütőbe vagy egy lábosban kevergetve felhevíted és kész is).
Vagy fogsz 50 ml citromlevet és hozzákeversz fél tk. szódabikarbónát, megvárod amíg a buborékok kipukkadnak és meg is vagy. Ehhez csak alacsony lángon hozzákevered a 80 ml tejet / tejszínt meg a kb. 200 g sajtot. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
-
válasz
jozsi252 #10486 üzenetére
Nekünk is szokott habzani, főleg ha sima hosszúszeműt főzök (már 2 mérőpohárral is képes kifutni) és nem jázmint vagy basmatit. Érdemes többször átmosni főzés előtt a rizst, gondolom így tettetek, de inkább leírom. Ja igen, én is felemelem ilyenkor a fedőt.
Én nem szoktam, de nyugodtan tehetsz bele kis olajat is.
Igen, a víz mennyiségével lehet játszani, lehet kicsit többet, kevesebbet, hogy elérjétek a nektek leginkább tetsző állagot. -
-
8
senior tag
válasz
jozsi252 #10439 üzenetére
A konkrét típusokat nem ismerem, de általános igazság, hogy gépenként ki kell kísérletezni, egyéni ízléshez igazodva is, de a kézikönyvben levő mennyiségekből érdemes kiindulni, nem hasraütésszerűen írják.
Meg aztán a rizs is csak egy nyersanyag, aminek nagyon változó lehet a minősége.
Mindenképpen a párolósat vegyétek, rettentő jó dolgokat lehet benne csinálni, a gőzgombóctól elkezdve a húsokig.
-
-
-
-
válasz
jozsi252 #9041 üzenetére
Nagyon szívesen!
Neked nem szokott olyan lenni hogy mondjuk nagyon feljön a gofri és szinte szétnyitja a sütőt?
Nem.Illetve te hogy szoktad belerakni? Csak középre majd lecsukod, vagy pedig szépen úgy hogy az egész lapot lepje el egyenletesen?
Eloszlatom úgy, hogy kitöltse a formát, olykor nekem is sok kerül bele és ilyenkor kifolyik a felesleg. -
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest