Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Van valami bevált és olcsó forrásotok vadlazacra? (bőrös, ha lehet)
Mohón vásárolom a sparban az akciós friss norvég lazacot 5-7000 ft-os áron, aztán most látom, hogy az bizony norvég akvakultúrában tenyésztett.
Közben meg itt ~4000 ft a vadlazac kilója, igaz, hogy 6 kilót meg kéne venni.
Más ötlet? -
Madoc
veterán
Kis help kellene:Páromnak a vágya pár darab nagyméretű rozsdamentes keverőtál. Olyan 5-6-7 literig szerintem pár méret kellene. Vizuális tipus vagyok így neten csak ajánlásból vennék ilyet. Ha valakinek van bevált, vagy van tippje azt megköszönném.
-
AXisBOLD
addikt
köszi a vákuumozási tippet, nem próbálkozom többet csirkecombbal, pláne nem fagyasztott hússal...
szűz lesz a következő, gyanús, hogy összekevertük, ahogy írtad!örülök, amint írtál az áztatásról, mert szeretném minél egyszerűbben és gyorsabban elkészíteni az ételeket (kisgyerek mellett egyelőre ez a cél), meg persze a gasztronómiai élmény is, fejleszteni is akarok, csak előbb sikerüljön valami, úgy hogy arra azt mondom, ezért megérte és többször is meg tudom csinálni már.
jövök, majd ha megvan a következő kör, biztos lesz kérdésem!
addig is
-
válasz
AXisBOLD #9540 üzenetére
1. Ha van folyadék a zacskóban, vagy nedvesebb az étel, amit vákuumozol, akkor érdemes a vákumozás közben (mikor a zacskó már annyira feszül, hogy nagyjából megtartja a cuccot, ha több darabból áll) lelógatni a konyhaszekrény szélén. Így sokkal lassabban tudja odaszívni a folyadékot. E mellett pedig, ha látod, hogy megy már felfelé, akkor már le kell állítani a szívást egy hegesztéssel. Folyadékot sajnos csak a vákuumkádak tudnak rendesen kezelni, de nagyon drágák, nekem sem lesz sosem.
2. Érdemes olyannal kezdeni, ami atombiztos sikerélményt ad.
Ezekre a legjobbak:
- Libamell/kacsamell.
- Kacsacomb, libacomb, ha sok időd van, viszont az eredmény mindent felülmúl.
- Sertésszűz (egyébként tippem szerint erre való receptet használtál a karajra (angol név tudtommal csak kicsit különbözik: pork loin vs. pork tenderloin). Ott jó lett volna a 4 óra, de a karajnál inkább a 10 óra a jó. Itt egy recept, ami jó (összekötni nem kell és a glaze is lehet más): [link] Felhívom a figyelmed, hogy külföldön a zsírjával együtt árulják, míg nálunk gyakran meg van tisztítva. Ebben az esetben kell egy kis sertészsírt tenni mellé, mert az ad neki szaftosságot.
- Lazac és más halak, előnyük, hogy rövid az idő.Csirkecombbal nekem sok kudarcom volt, mindig arra jutottam, hogy sütve jobb. Egyetlen kiváló megoldásom van eddig, ha jó nagy a comb: szuvidálom, majd rögtön panírozom és kirántom. Isteni lesz és mindig átsül.
A mell az más tészta (pontosabban hús), annak jó a szuvid, ha nincs rajta bőr.
3. Soha nem áztattam sóba semmit, amit szuvidáltam. Tudom sokan csinálják, de szerintem a vákuum alatt átjárja a só tökéletesen. A sós áztatás alapvetően arra szolgál, hogy egyrészt sós legyen, másrészt a sós áztatás közben vizet veszít a hús, majd amikor ezt követően a hideg só nélküli vízben áztatod ki, akkor visszaszívja magába a vizet, így lesz a sütés miatti vízveszteség ellenére szaftos. A szuvidban azonmban nem veszít vizet, az utána pirítás meg nagyon rövid ideig tart, így nincs vízveszteség ott sem.
-
AXisBOLD
addikt
Köszi ez így nagyon komoly kis setup!
Egyelőre küzdök az elemekkel, ha sikerül a jelenlegi felszereléssel is, akkor tovább bővítem ezekkel.
Ma ismét szuvidáltunk, sajnos fagyasztott csirkecombot, kiolvasztottam, de mivel levet eresztett, nem lett tökéletes a hegesztés és ezert a vákuumozás, feljött a tetejére, lesúlyoztam, végül sikerült és a rúd is csendben tette a dolgát (ezért egyelőre nem viszem vissza).Hát, ki kell tapasztalni.
A tegnapi karaj (80dkg egyben, só, bors, 65 fok, 4 óra) annyira nem lett jó, kicsit rágós maradt (szuvidálás, hűtés után szeleteltem másnap, kérget sütöttünk rá).Tesóm ajánlotta, hogy 8-12-24 órára pácoljuk meg a húsokat 6-10%-os sóoldatban. Attól lesz nagyon jó. Ez nem tudom milyen iskola, de kipróbálom.
-
válasz
AXisBOLD #9535 üzenetére
Ez nem gagyi, a kád is jó minőségű és szinte mindenre elég a mérete, jó benne a vízszint, szinte minden rúddal használható a tetőkivágás is. Ez a tartó [link] tökéletesen belefér. Az alját mindig érdemes benne tartani, így a cucc nem az alján fekszik, mindig körbejárja a víz. A köztes tartókból sok van, így azok jók a tetejére súlynak is, hogy ne libegjen a víz tetején a kaja.
Összességében ennyi:
Látod nem ér végig a tartó, bőven elfér a rúd és a két szélére olyan hosszú tasak is behelyezhető, mint a tartály teljes hossza, csak középre nem a rúd miatt. A tető bővel elég, semmi más nem kell a párolgás ellen. Én egyébként az olyan lábos tetejére, amit használsz, műanyag vágódeszkát teszek, az is bőven jó. Szerintem a párolgást gátló golyók nem érik meg.
Ennyi az egész készlet. Igen, kezdetben húzós egyben minden, de nem kell semmi más utána és rengeteg fér ebbe a kádba, mellette kezelhető méret. Így sem túl könnyű, ha tele van vízzel.
szerk: annyi, hogy a tető 4 sarkára tettem gumi korongot, mert rezonált a rúdtól és hangos volt, de az megoldotta.
-
Kb. 7 méterre van az ágy tőle és nyitott ajtónál alszunk. Persze van zaja, de nem nagy, minket nem zavar. Van egy Caso kádam, ami nagyon halk, de nagyon macerás használni. Mióta vettem neoprénnel burkolható műanyag kádat, azóta a rudak sem fogyasztanak sokat. Elvileg ez most a legjobb/leghallkabb stb.. gondolkozom én is rajta: [link]
-
válasz
AXisBOLD #9531 üzenetére
Hát igen. Ennek van baja. Bár egyik sem néma, de ennél az a ciripelő hang használhatatlanná teszi. Most éppen tegnap este óta megy nálam a konyhában az egyik rúd (Aldis - de egy korábbi modell), ami mellett lehet aludni, de pl. a Klarstein rudam csak nappal használom, mert annak már erős a motorhangja, hiába nem hibás. Szerintem vidd vissza, hozz egy újat.
-
-
Beni2360
félisten
Nem akar az asszony hallani róla már sok elektromos eszközünk van és túl léptünk a 210W-s határt mióta megy a kenyér sütés. Gáz meg alig fogy. Mondtam neki vissza kötöm a gáztűzhely még megvan.
Pedig az én fantáziámat piszkálja. Csökkenteni szeretném a tűzhely előtt töltött idejét, hamar fárad. Amikor én főzök akkor is ő ugrál körülöttem, ő a kuktam. -
törölt tag
Köszi neked is!
Ami fűszertartó most van, az 9 db-os, legalább ennyi ugyanúgy néz ki.
Azoknak van egy lyukacsos plusz feje, amit rá lehet pattintani és por fűszereknek tökéletes. De a szárított petrezselyem vagy metélőhagyma már nehezebben megy át rajtuk.
Mondjuk űrtartalomra elegek, de jó lenne egy picivel nagyobb, amin akár olyan a szórófej, hogy 2 külön méretű lyuk van rajta. Mint pl a Kalas só teteje, kisebb, nagyobb lyukkal + ami nincs befedve.
De majd szétnézek a neten, mert most úgyis sok helyen vannak akciók, csak meg kell találni a megfelelőt, ami nem a rablás kategóriába tartozik. -
Antonious
kezdő
Hát ehhez pár kiló tormát be kell gyúrni!!!
Így egyszerűbb lesz!
[https://www.bumuc.hu/index.php?p=webshop&c=termek&Id=198#title]De van itt rengeteg féle üveg , amiből egy szuper szettet össze lehet rakni.
-
Ez a két könyv van:
A szuvidálás könnyedén talán megéri.A legfontosabb a pasztörizálási időket megnézni. Pl. [link]
Az Anova, vagy a Jule rudak appjának a telepítése után a rudak nélkül is rengeteg recepthez hozzáférsz. A Jule app a legjobb, ott a set temp-re kattintva minden egyes hőmérsékletnél kis videóval mutatja az állagát.
Sous Vide Everything csatorna a Youtube-on.
Ennyi elég. Arra kell készülni, hogy itthon nem kapsz olyan minőségű marhahúst, mint amiket használnak. Ehhez kell a tapasztalat.
Bármi kell kérdezz nyugodtan. -
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Szuvidálással kapcsolatban lenne kérdésem.
Nem vagyok egy nagy gasztro geek, így egy alap szuvid rúd is megteszi.
Az Aldis sajátmárkást ismeri valaki? Vehető? -
Köszi az eddigi segítséget!
Elkészült az első felvágottam. Az íze nagyon-nagyon jó, a kinézetén és az állagán még van mit javítani, de az sem vészes annyira. Szuvid rúddal főztem 2 órán át 85 fokon, így nagyon figyelni sem kellett rá (azaz nem is voltam idehaza). Falja a család és ez a lényeg. 1 kiló nagyon jó ízű csirkemellsonka kb. 1600 forintból.
-
Beni2360
félisten
, azért is akadt meg a szemem rajta mert ebben az árban ilyen digitális beállításost nem találtam. Garival meg idáig szerencsém volt az elmúlt évtizedekben 2016-ban volt egy Seaco kávé főző szervizben, ott is úgymond a tudatlanságom végett eltomodott egy lyuk a darált kávéval. Ha legalább 1l-s lenne már vinném is.
-
Beni2360
félisten
Ha már rizsfőzőről volt diskurzus akkor erről a SENCOR főzőről kis 2 személyes háztartásban mi a véleményetek?
Elég hosszú az ismertető. -
tboj
tag
Házi pilóta keksz (nem próbáltam, nem tudom milyen)
-
totron
addikt
Tudja valaki az eredeti pilóta keksz receptjét? Nem kell "jobb"nak lennie, ahogy a pedig de szerették a gyerekek a módosított verziómat érv sem ide való, nutellát meg ugye még véletlenül sem említünk. Ki akarom kis, szürke papírzacskóba mérni magamnak a 20 dekát és padon megenni, mint régen a zöldségesnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest