- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#73959936
törölt tag
válasz
inf3rno #3981 üzenetére
Na jó, hát leírom a jelenleg én általam készített rozsos kenyér receptjét.
azért lesz érdekes, mert nemcsak sikér és kovászpor, de élesztő is van benne.
hiszem, véletlenül akadtam rá.Egy házi kenyér elkészítésének receptjét kerestem és találtam, ezt finomítgattam.
30 dkg bl55-ös liszt, 20 dkg. rl190-es roszliszt, 1 kanár sikér, 1 kanál kovászpor, 3 dl langyosnál melegebb víz (nem meleg víz) 2 dkg. élesztő, 1 kanál zsír, 1 kanál ecet, 1,5 teáskanál cukor, 2,5 teáskanál só és ízlés szerint 1 fajta mag (len, szezám, chia, napraforgó)
Először a választott magvat megpirítom, nem megégetem.... összekeverem a liszteket és a sikért, félreteszem.
A vizet az edénybe öntöm, mivel a langyosnál melegebb mire átveszi a lemez hője is a magáét kb. langyos. ebbe teszem a kanál kovászport, melyet úgy keverek el benne, hogy nem érek sem az edény aljához se oldalához. Ezután teszem bele a kanál zsírt, amelyet hasonló módon oldok fel. azután mehet bele a só-cukor-ecet.
Ráöntöm a lisztes keveréket, tetejébe készítek szélesebb lukat, oda megy a két deka hagyományos élesztő morzsolva. (A magvakat vagy a lisztes keverékbe lehet tenni, vagy ha van adagoló a gépben akkor oda.)
Én szoktam várni kb 5 órát, míg elindítom a folyamatos, vagyis inkább úgy írom, hogy időzítek. Azaz a reggel bekészített hozzávalókkal dél körül kezd el gép dolgozni, azaz teljes kiőrlésű kenyér készítése...750 gr....közepes szín...2 óra 45 perc
Majd 800 grammos kenyér lesz belőle, ami frissen mennyei, nem tiszta lyuk ugyan a kenyér, de vannak lyukak benne és a hozzávalók miatt nem lesz kemény és nehéz, mint az elején, amikor kezdtem. Nagyon puha és az íze másnap is ugyanolyan....sajnos elfogy...
Azt gondolom a liszt-aránynak köszönhetően igenis egészséges és finom kenyeret alkottam.
(#3998) krizmo_
értem és köszönöm,ja: a 12-es és 16-os program kombinációjával sem jön össze ? vagyis miután gyúrt és pihentette, kiveszed és annyiszor hajtogatod, amennyiszer csak kell ? aztán sütöd ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Fotó állvány eladó
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest