Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik

Hozzászólások

(#2751) nchelp válasza zolikaDB (#2750) üzenetére


nchelp
tag

2.2-esből egyiket sem ismerem, és nekem 2.5-ös benzines van. Ez "sima" Opel motor. Automatát semmiképpen ne vegyél, csak ha a túlórapénzed szervizre akarod költeni.

Stimmel, a benzinkút nem szériakiegészítő :D

nchelp

(#2752) SirTom válasza zolikaDB (#2744) üzenetére


SirTom
tag

Látom Te sem vagy magad ellensége Zoli, és még csak most kezdtél nyugatom,kívánom találj vmi szuper helyet később,ahol az igahúzás is öröm :)

Az Omegával kapcsolatban, lehet abba gázt is rakni, akkor kb fele az üa költség, itt olaszban a kocsik jelentős hányada gázzal megy, még robogót is átalakítanak gázosra, akkor lőttek a bukó tartónak.....

Most jöttem a partról, gyerekek, még annyi csajt amennyi ott van a fene se látott. Sokkoló a brit zsíroshajú, túlsúlyos hölgyek után ezek az őzgida alakú Istennők....

Nincs más hátra mint előre

(#2753) nchelp válasza SirTom (#2752) üzenetére


nchelp
tag

Itt nemet földön az LPG 65-79 cent közt mozog, a benzin mär nem süllyed 1.52 alä, ätlag 1.58, tehät kevesebb, mint a feleböl meg lehet oldani. A problema az, hogy ha megveszek egy szekeret nem egesz 2 ropiert, akkor nem fogom hengerenkent 450-ert ätszerelteni gäzra egyhamar, föleg, hogy V6-os a verda...

Bär, lehet, jövöre megis räszänom magam, mert a kocsi utäna 2 vagy 3 evre adomentes lesz. Plusz a värosi fogyasztäsa 10 l, (igaz, ezt gäzbol necces megsaccolni, mert a rendszer 1800-as fordulat alatt benzint hasznäl, hidegen meg csak azt)

Viszont, ha valaki sokat utazik haza, annak rohadt hamar behozza az ärät. De jo nagy tartäly kell, mert az oszträkoknäl alig van gäzos kut, az A1 mellett asszem, csak egy darab van, ezt hallottam.

[ Szerkesztve ]

nchelp

(#2754) Spawn


Spawn
csendes tag

szia!Én tudom! Irsz egy G50 et abban megadod a max fordulatot és utánna egy G96 vágósebességet igy meg csinálja szinkronban az ellenorso is

(#2755) Spawn válasza ingyenkéne (#2703) üzenetére


Spawn
csendes tag

star gépek nagyon jó gépek föleg fmb vel egyszerü kezelhetöség stabil gyártás milyen tipusu van nálatok nem kell emberhozátok?

[ Szerkesztve ]

(#2756) Spawn válasza ingyenkéne (#2749) üzenetére


Spawn
csendes tag

amugy merre dolgozol ahol vannak stargépek?

Amugy szerintem igy használd nálunk legalább is igy mennek a gépekben h

T100
G50 S2800
G96 S120

[ Szerkesztve ]

(#2757) ingyenkéne válasza Spawn (#2756) üzenetére


ingyenkéne
csendes tag

Üdv,köszi az infót,ha nálatok is így megy akkor rápróbálok.De nálunk a G50 az nulponteltolás.Egyéb infót a cégünkről csak privátba írok,mert vannak itt olyan emberek is akik,ismerősek a cégünknél,és nem igazán vagyunk jó viszonyban.

A program az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.

(#2758) SirTom válasza nchelp (#2753) üzenetére


SirTom
tag

A benzin itt is ugyanannyi.az Osztrák szakasz simán meg lehet tenni egy tank gázzal(gondolom) mégha kell benzint is nyomni bele, minimális az éves tankolási költséggel ha összeveted, azt viszont nem tudtam, hogy 450euró hengerenként,az rengeteg 6 hengerre!!
csak azt tudom, hogy kis köbcentis kocsin valami 120.000Ft-tól indul egy gázos átalakítás(internetes kutatásom ezt hozta ki központi befecskendezéses autora. Azt se tudtam, hogy alacsony fordulaton benzint fogyaszt,így tényleg az autópálya az igazi.
Nem sokára úgyis jönnek az elektromos kocsik, az lesz majd a jóvilág, főleg, ha napelemmel töltjük majd, akkor tehet az olajkartell egy szivességet :P
Végülis a 10L-es fogyasztás az nem rossz, nekem is 9.2, ezért is jó a robogó, meg az ingyenes parkolás, bárhol, bármikor, itt olaszban nagy áldás ez.

Nincs más hátra mint előre

(#2759) Spawn válasza ingyenkéne (#2757) üzenetére


Spawn
csendes tag

igen g50 nullpont eltolas de jelent maximalis fordulatot is.köszi az infokat.csongrad megyei vagyok sajnos igy messze van.ha kell valami info irhatsz nyugottan hát ha tudok segiteni

T100G171(C/OFF)
M25
M3S1600
G0X[#531+1.]Z[#512+#530]T1
G50S3500
M82
M40
G96S100
G99G1X-1.0F0.04
G97S2000
M41
M83

[ Szerkesztve ]

(#2760) BitMiller válasza zolikaDB (#2675) üzenetére


BitMiller
csendes tag

Köszi Zoli az inót! És mindenki másnak is. :)
Voltam rögvest azonnal harmadnap a Quality Formnál, tök normális csapat, aranyos kis műhelyecske, normális főnök, minden. Közölte velem, hogy nemrég vett fel két új embert, és nagyon nem váltak be, úgyhogy többé ilyen nem csinál. Kifelé menet egy 50-60-as gömbölyűbb úr, aki az elején útbaigazított még elmondta, hogy a főnök amíg nem volt idehaza az elmúlt egy hét alatt több kárt csináltak, mint hasznot. Pár százezres munakdarab volt akkor éppen terítéken, és lehet mostanra selejt lett a vége. Lehet én vagyok a nájv, de ha akarok ha nem, oda valószínűleg engem nem fognak felvenni... :) Max 5 év múlva, annyi időm nincs. Úgyhogy maradt a máshol. Idő közben jelentkeztem egy szeptember 20-ával induló targoncás tanfolyamra, növelendő az esélyeimet a jövőbeli elhelyezkedésnél - szerintetek segíthet valamicskét, esetleg külföldön?
És igaz, valami egyedi vagy kis szériás-, esetleg szerszámgyártás az, ahol érdemes és lehet ezt a szakmát tanulni.
Nah menek éjszakázni a Mitor bácsihoz, úgy többet fizet kicsivel. Mindenkinek szép estét! :)

(#2761) ingyenkéne válasza Spawn (#2759) üzenetére


ingyenkéne
csendes tag

Ez egy leszúró program?Nálunk ez sokkal egyszerűbb.
T100
M3 S3000
G0 X21.0 Z20.0 T1
G1 X-1.0 F0,1
STB..
Facebook-on nem vagy?
Ott tudnánk csetelni.

[ Szerkesztve ]

A program az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.

(#2762) kocsik


kocsik
csendes tag

Sziasztok,
Arról érdeklődnék, hogy mi a véleményetek a CAD Cam informatikus képzésről?
Lehet, hogy erre fogok menni, de ezzel mennyire lehet itthon vagy külföldön elhelyezkedni, illetve mennyire fizetik meg ezeket a szakembereket?
Köszönöm az információt, annak aki jártas ebben, Üdv

(#2763) westcoastog válasza kocsik (#2762) üzenetére


westcoastog
veterán

Na én is pont ezt akartam most megkérdezni. :K
Ja még annyit hogy akkor ha ezt kitanulja az ember, akkor munkában milyen feladatok lesznek? Ezzel lehetek vagy cnc programozó, vagy számítógépes műszaki rajzoló, vagy mind a kettőt egyszerre lehet csinálni? Ergo programozás mellett tervezek is. Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, csak kíváncsi vagyok mindenre. :B
Én legfőképpen valahol Budapesten helyezkednék majd el vele, ott mennyire vannak lehetőségek?

[ Szerkesztve ]

(#2764) nchelp


nchelp
tag

Uraim!

Nem tudom eléggé hangsúlyozni: egy friss iskolával, gyakorlat nélkül NE AKARJATOK AZONNAL KIJÖNNI! Úgy fogtok visszapattani, mint a pingponglabda! És ha ez a tendencia elszaporodik, egy egész közösség, valamint a ti későbbi kijutásotok ázsióját, lehetőségeit ássa alá. Van itt elég kutyaütő lengyel, török, egyéb hulladék, ne rontsuk tovább a statisztikát! Gyere ki úgy, hogy tudsz is valamit mutatni! Ezzel használsz a legtöbbet magadnak és az utánad is érkezőknek egyaránt!

[ Szerkesztve ]

nchelp

(#2765) westcoastog válasza nchelp (#2764) üzenetére


westcoastog
veterán

Ezt nekünk írtad? használhatnád a válasz gombot. ;)
Jó ez alatt most mit értesz? Végezzem el az iskolát és üljek a seggemen mert nincs tapasztalatom? Kicsit értelmetlen ez így, el kell indulni valahogy..
Meg hová kijutni?

[ Szerkesztve ]

(#2766) zolikaDB válasza BitMiller (#2760) üzenetére


zolikaDB
veterán

A QF Kft tényleg olyan, mint ahogy leírtad, amióta a közösségbomlasztó kollega lelépett, olyan, mint régen. És a neve nem véletlen. Bár nem tudom, a "főnököm" mit fog most tenni, mert a két kutyaütő tényleg semmire nem való, ahogy hallottam. Szóval, szart vág ott is a kerék. Ugye, ahhoz, hogy kútfőből megtanuljanak egy új vezérlőt, kell ám a szorgalom, utánajárás, mert a sült galamb ugye nem olyan jól repülő fajta madár...
Na, mesélj, mi volt a több százezres tétel a gépen??? És melyiken???
Szabi: én már nem tudom, mi van itt. A gépen ment a melóm, 2.5 óra, aztán találtam a ládákban egy munkadarabot, na, gyakorlok cseppet. Megírtam a progit SL ciklussal, egy nagyobb területen volt egy FK-s alakzat (Insel). Rég nem használtam a ciklust, örültem neki, h sikerült. Hívom a Meistert, hogy "Guck mal!", erre nézi-nézi a monitort, látom, hogy se kép-se hang, mosoly, és szó nélkül lelép...
Tegnapi attrakció: 13-as furaton egy "tölcsér" alakú süllyeszték, ami 18-as átmérőre fut ki, srácot nekieresztik, hogy egy 16 fokra kiköszörült maróval fúrjon bele... De szép méretes volt a maró. Mindezt horizontban, úgy, h hátulról a darab nem volt megtámasztva, és a múltkor már kimozdult emiatt ugynaez a meló. Na, srác megy kollegához, hogy hűha, meg izé. Keresnek egy cirka D12 méretű ugyanilyen marót, csináld körmarással, de ne telibe.
A gyerek megírta a kört 18-as átmérőre... Aztán mást is benézett útközben, ezért nem lett reccs.
Utóirat: netem hol van, hol nincs, necces, átmeneti, t-mobile stick-es, hamarosan érkezik a congstar 16mbit, ha minden igaz. Addig korlátozottan vagyok jelen.

[ Szerkesztve ]

(#2767) nchelp válasza westcoastog (#2765) üzenetére


nchelp
tag

Ha csak a közvetlenül előtted szólót elolvasod, már nem kérdezel...

Nem használom a válasz gombot, ha túl sok embernek szól.

[ Szerkesztve ]

nchelp

(#2768) nchelp válasza zolikaDB (#2766) üzenetére


nchelp
tag

Tarts ki mester, már jeleztem Neussban, hogy küldöd a jelentkezőt!

nchelp

(#2769) westcoastog válasza nchelp (#2767) üzenetére


westcoastog
veterán

Ő külföldet is kérdezte, magyarán oda friss szakmával semennyire, engem csak M.O érdekelt. Mindegy. :)

(#2770) nchelp válasza westcoastog (#2769) üzenetére


nchelp
tag

Igen, de nem ö az elsö, es privätban innen az oldalrol nagyon sok kezdö bombäz ilyennel. Sry, ha magadra vetted...

Ja, bocsesz az erösen romlott helyesiräs miatt, ilyenkor egy nemet laptoprol vesek.

nchelp

(#2771) westcoastog válasza nchelp (#2770) üzenetére


westcoastog
veterán

Semmi gond, azt nem tudtam hogy ennyire bombáznak privátban, az engem is kiakasztana. :DDD Csak nem találtam külön cad topikot, itt meg pont ilyen kérdés volt feltéve amit én szerettem volna, csak külföld nélkül. :)

(#2772) Petie válasza westcoastog (#2771) üzenetére


Petie
veterán

nekem hó végén lesz cad cam informatikus vizsgám. majd utána nyilatkozom hogy mik a lehetőségek.

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#2773) westcoastog válasza Petie (#2772) üzenetére


westcoastog
veterán

:R :R

(#2774) zolikaDB válasza nchelp (#2767) üzenetére


zolikaDB
veterán

A kollega arra gondolt, merre induljon el.
Nos, indulhatsz külföldre, rögtön, de a következő tendencia alakult ki: kell a nyelv. Közvetítők már kérik, pont amiatt, h ne kelljen folyton 24 órás felügyeletben lenni a melós mellett. Ha egyéniben mégy ki, akkor nem kérdés.
Másik: érdemes tudnod a szakmádat valamilyen mélységben, mert ha kiadnak egy feladatot, el kell végezned, azokkal az eszközökkel, amik a műhelyben vannak, és azokkal is időben, és pontosan. Hozzátenném: ha elolvasod pár friss tapasztalatomat, láthatod, hogy mi minden szükséges. Mert ugye, 4 lyukra is kaptam programot, de a 6 felfogásos rajzot eleve nem tudta a német értelmezni, és a marós srác ezek után eldobta a rajzot, és mást mart. Mert megtehette. Én nem.
Mindezek tükrében, nem árt, ha tudatosan kérdezel, ha valamit nem értesz, vagy nem tudod a nevét.
Szóval, nem mindegy, hogy melyiket kéred: Zentrierbohrer vagy NC-Anbohrer, illetve a Drehfutter és a Bohrfutter sem feltétlen ugyanazt takarja. És mert esztergálni drehen, a kiesztergáló attól még Spindelwerkzeug :) Tükörfordítás nem mindig jön be.
Namármost, ha te CAM-ezni akarsz, akkor egy modell készítésénél szerintem akadhat ennél bonyolultabb kérdés is :D
Konklúzió: valahol meg kell tanulni, de egy külföldi műhelynek, hacsak nem vagy állampolgár, nem biztos, h lesz türelme és legfőképp pénze téged kitaníttatni...

(#2775) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Szabolcs: :R Van itt lehetőség azért, na! Pl, ma kaptam egy A4-es lapot, tele munkahelykereső oldalakkal (elöl a Bundesagentur für Arbeit). Nem siránkozok, csak kezdő vagyok itt kint, és rengeteg tapasztalatot, észrevételt gyűjtök be nap mint nap, s néha furcsállok dolgokat, amire te megerősítesz, h normális :D Amúgyis, ami velem történik, okulásul szolgál bárkinek, hogy miképp is van idekint az élet!

Ha lesz netem, elvileg lesz egy német számom is, arról gazdaságosabb hívogatni helyeket/helyet! :D

(#2776) kocsik


kocsik
csendes tag

Köszönöm a válszt a külföldi munka tekintetében! Igazából elsődlegesen én sem mennék ki szaknyelv és több éves tapasztalat nélkül, csak azért kérdeztem, hogy tájékozott legyek a témában.
Főként az érdekel, hogy ez a két éves képzés után ahol 50-50% elmélet gyakrolat van, MO-n van-e reális eslye ez frissen végzettnek, olyan cégeknél, ahol használnak CNC technikát!
Elnézést ha a sokadik vagyok ugyanezekkel a kérdésekkel, de érdekel ez a téma engem.
Üdv. :)

(#2777) Danivagyok


Danivagyok
csendes tag

DMTG CKE kínai esztergával van valakinek tapasztalata?
Sin 802 SL vezérlővel.

Mindenki végezzen adatmentést MOST!

(#2778) nchelp válasza zolikaDB (#2775) üzenetére


nchelp
tag

Azért én most lelomboznám a kedélyeidet, kolléga.

A német álláskereső oldalakat is úgy ellepték a közvetítő irodák, hogy direkt munkahelyet találni még az Agentur Jobbörsején is csak speciális keresőszó megadásával lehet találni.

Személyes tapasztalatból mondom... Tudom, hogy állás(hirdetés) dömping van, de valós és valamirevaló komoly álláslehetőség lényegesen kevesebb van mögötte.

nchelp

(#2779) zolikaDB válasza nchelp (#2778) üzenetére


zolikaDB
veterán

Ezt is tudom, hosszú történet, hogy hogyan került hozzám ez a gyűjtemény, csak annyi, h ezzel is "megtámogattak".
De mondom, igyekszünk!

(#2780) SirTom válasza nchelp (#2778) üzenetére


SirTom
tag

mi a gond az ügynökségekkel? Briteknél szóba se állnék közvetlenül a céggel, főleg addig, amíg az ügynökségen keresztül sokkal jobb a fizetés. Gondolom akkor a németben ez épp az ellenkezője.

Külföldi meló cnc-forgácsoló versus Cad-cam szakember

Forgácsoló:
ránéz a rajzra, és tudja mit kell tennie. A rajz számokból áll, meg egy két kulcsszó. Szóval ha nem is megy a nyelv, le fogja gyártani a darabot. Nagyon minimális nyelvtudással is el lehet helyezkedni emiatt, és lehet temelni. Az egyik programozó zéró angollal rendelkezik, én meg tudok vagy 150 olasz szót, és megy a meló, zakatol a gép :)

Cad-cam szakember :
Mindenféle döntéshozó emberrel kapcsolatban áll, állandóan egyeztet,telefonál, érvel,véleményt mond, dokumentál, és müveleti utasításokat készít, szöveges megjegyzésekkel, hogy bennszülött munkatárs is megérti. szal ide kell nyelvtudás, az én tapasztalatom, hogy irodai munkára a helyi munkaerőnek sokkal jobb esélye van. Ez alól a talán a multicégek képeznek kivételt, ahol külföldiként könnyebb.(nem otthon, nyugaton) viszont egy olyan önéletrajz kell oda, amire nem tud nemet mondani a PR-os, ehhez meg referenciák kellenek.

CSak annyit még, hogy két hetes szabadságom kezdődott el pár órája, és nem leszek legalább két hétig online, addig is mindenkinek minden szépet, és Szabinak jobbulást, Zolinak meg kitartást!!!

[ Szerkesztve ]

Nincs más hátra mint előre

(#2781) runner 125


runner 125
nagyúr

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem volna, h milyen költségekkel járna nekem egy ilyen felni legyártása 13"-os méretben? :)

Köszi.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#2782) SirTom válasza runner 125 (#2781) üzenetére


SirTom
tag

Alig adtál infót, feltételezem bele akarsz látni ebbe a világba, és nem gondolod, hogy 4, vagy 8 darab keréktrácsát olcsobban kihozol, mintha megvennéd.

Ez egy darabra vonatkozik, ha több, akkor a darabköltség kevesebb:
anyagár: kb 20.000Ft,
cam programozás hozott modelll alapján kb 40.000Ft,
legyártás: 18 óra x 13.000=240,000Ft
Ebben nincs benne az gépjármüre valő hitelesítés, hisz anyagvizsgálat szükséges, és engedélyeztetés,hogy biztonságos-e a modell, amit vki megrajzolt, europai normáknak megfelel-e hisz futómü alkatrész,azt se szeretnéd, ha széttörne alattadd darabokra, és azt sem, ha eldeformálódna a napon, ilyesmi. Na erről lövésem sincs, másnak van?

[ Szerkesztve ]

Nincs más hátra mint előre

(#2783) runner 125 válasza SirTom (#2782) üzenetére


runner 125
nagyúr

Ennyi pont elég. :))

Köszi, elvetve. :D

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#2784) Phülöp


Phülöp
addikt

Ganz Motorba keresnek most cnc-maróst.
Nct és régi Sinumerik vezérlő, átlagos körülmények, normális fizetés, túlóra.
Telefonszámot tudok adni privátban.
Az én ajánlásom erős oda, úgyhogy csak komoly, megbízható ember jöhet szóba - az én f.szommal senki ne verje a csanalat. :Đ

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#2785) nchelp válasza SirTom (#2780) üzenetére


nchelp
tag

Németországot ez a tetves bankárbűnözés úgy hazavágta, hogy öröm nézni. 4 évvel ezelőtt kb 600 euróval kerestem többet.

De: addig, amíg közvetlen állásra van br 15 pénzes zsoldom, addig az irodák legtöbbje 10-11 ojróval akarja az ember szemét kitolni, + útiköltséggel. Ha ott laksz a cég mellett, akkor sorry. Így jártál. Na most, a 10 pénzből marad kb 6.5-7 netto. De én első kézből tudom, hogy a cég felé 18-24 euró körül számláznak óránként. Többgépes, többműszakos munkarendre meg még többet. És akkor erre a bérre túlórázz... De természetesen az én kurva anyámat! :O Viszont a cég így is spórolt, mert ha direktben venne fel, akkor a 15 bruttód 27-28-ba fájna neki óránként

A német irodák javára szolgál, hogy ha önhibádon kívül nem kell menned holnaptól dolgozni, akkor a kieső időszakra is megkapod a béred 65-85 százalékát, amíg nem találnak neked másik állást, de legalább 2 hétig.

Hollandiában ez hatványozottan működik, de ott nincs "kieső pótlék". Ezt is első kézből tudom. Ott még vastagabban fog az irodák ceruzája.

A jobbulásról: komolyan csak a nyugalmam és a biztonságérzetem sérült (főként ez utóbbi), de azért kösz. Jó szabizást.

A felniről: azért az nem véletlen, hogy ezeket nagy nyomáson spec. ötvözetből fröccsentik...

Zoli, nálad mi újság?

nchelp

(#2786) nchelp válasza SirTom (#2782) üzenetére


nchelp
tag

Ennek a felninek a darabideje megáll max 6 órában. Csak amit lehet, fel kell tenni esztergára. Viszont az anyag miatt akkor sem fogják elfogadni. Így a továbbiakat csak a szakma kedvéért teszem hozzá :D

Most pár napja alumíniumot marok, a 16-os lapkás 2 élű maró tempózik 9500-as fordulaton, 3800-as tolással. Csak azért nem jobban, mert a gépen max 10000 a fordulat. De marni igazából csak a küllőmintát kell, azt is csak frontoldalról. Esztergálni nevetségesen gyorsan megy.

nchelp

(#2787) Phülöp


Phülöp
addikt

a felni paraméteres programja f.sza kis agytorna lenne :]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#2788) nchelp válasza Phülöp (#2787) üzenetére


nchelp
tag

Annyira nem veszélyes, csak gépelni való lenne sok, az ívek emelkedése, és a csavarás kell. Ami kicsit sz@r lehet, a folyamatosan változó határértéket figyeltetni, de megoldható. Úgy nézem, 8-as, vagy 10-es gömbmaró adná a megfelelő kifutásokat is.

Ja, nem, ingyen nem csinálom meg :D

[ Szerkesztve ]

nchelp

(#2789) Dr.Én


Dr.Én
veterán

Hali

Segítséget szeretnék kérni tesómnak.....
Új munka helyre került aztán egy elég régi technológiával találta szemben magát.
Fanuc robocut alpha series (Alpha-OC/Alpha-1C)
ill.
Electrical discharge machine
hitachi seiko, tld
(huzal szikra forgácsoló)
annyi szeretne kérni, ha valaki tudna valami magyar le írást hozzájuk vagy bármit...az irjon legyen szíves

előre i köszi

WOT: kissio

(#2790) Integra


Integra
titán

urak, ki tudná a következő dolgot legyártani?
lényeg, hogy sikeresen elrontottam a projektor tartókonzolom felfúrását a mennyezetre és hátrébb kell a projektort helyeznem, de a konzolhoz kapott rögzítő, amire magát a projektort rácsavarom, ehhez nem jó már.. :DDD
arra gondoltam, hogy kellene egy kellően erős fémlapot készíteni, 3 lábbal, ahogy rögzíteni kell és a rögzítő csonkot, amit a konzolrúdhoz erősítek, az jóval előrébb lenne.
ez az eredeti, a központi négyzet alapú elem az amit a konzolrúdra akasztok fel és szorítok oda. na ennek a csonknak kb 20-25 cm-rel kell előrébb lennie, az objektív felett.
van ötletetek rá, hogy nézne ki ez a legjobban és kellően masszív legyen? valami rozsdamentes, kellően erős és vékony acél lapból kellene kivágni. nem lenne semmi állítható benne, fix hosszúságú lábakkal, egyszerűen a projektorról levesszük a mintát hozzá. és ebbe az elkészült lábba csavarjuk bele a rögzítő csonkot.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2791) nchelp válasza Integra (#2790) üzenetére


nchelp
tag

Valami lakatos topikot nem találtál? :D

nchelp

(#2792) Integra válasza nchelp (#2791) üzenetére


Integra
titán

mér? inkább vízvágó kéne vagy lézer?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2793) nchelp válasza Integra (#2792) üzenetére


nchelp
tag

Hät, feles lemezt csak igen ritkän illik marni. A kep, amit feltöltöttel, egyertelmüen lemezlakatos melo, nem forgäcsolo. Söt, a Salgo polcelemekböl (vagy ezekre hasonlito darabokbol) itelve, meg inkäbb hobby-barkäcs tevekenyseg. Valamelyik ügyesebb kezü lakatos ismerösöd megcsinälja. Egysima körkivägo kerdese az egesz. CNC-re 3-as, 4-es lemeznel vekonyabbat jellemzöen nem pakolnak fel. Többnyire ez az also hatär.

nchelp

(#2794) Integra válasza nchelp (#2793) üzenetére


Integra
titán

oks, akkor lemez lakatos:)
alkottam:DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2795) Petie válasza Integra (#2790) üzenetére


Petie
veterán

helló car társ :D
látom már elküldtek máshova :DDD

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#2796) Integra válasza Petie (#2795) üzenetére


Integra
titán

a búsba :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2797) nchelp válasza Integra (#2796) üzenetére


nchelp
tag

Nem is... en nem vagyok olyan :DD Na, joccakät

[ Szerkesztve ]

nchelp

(#2798) nchelp válasza nchelp (#2797) üzenetére


nchelp
tag

Mi történt, mindenhol ömlik a sz@r? Nagyon csend van... :DDD :O

nchelp

(#2799) boecce válasza nchelp (#2798) üzenetére


boecce
tag

Na ja, az nem jó ha ülsz csendben a kakában, mert akkor soha nem kapsz tiszta pelust!! :-)

Reggel addig röhögtünk a főnök ''viccén'' amig rá nem jöttünk, hogy amit mondott, az a napi feladat!!

(#2800) degumentes válasza Integra (#2790) üzenetére


degumentes
tag

Fúrd arrébb a falba a furatokat és a feleslegessé vált furatokat gipszeld be:D Észre fogod venni, hogy akkor már a gyári felfogatás is jó lesz :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.