Hirdetés
- Trump vagy Harris
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
-
LOGOUT.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz Morales72 #19778 üzenetére
ha szerencséd van akkor stabilizátor összekötő (két kis szaloncukor forma gumibak középtájon) ha nincs akkor szilent. azt nemt udom hogy minden hátsó szilentre igaz, vagy csak a nagyobbakra, de általában csak vágással és lengőkar stb. cserével vállalják a javítást, mert ennyi idő alatt már összerohadnak a csavarok és nem bontható ésszerű munkamennyiséggel.
-
Lefty
addikt
válasz Morales72 #19812 üzenetére
Klima kerdes, tok ugyanez volt nekem is az 1-es fokanal, klimat benyomtam alapjarat visszaesett, illetve ingadozott ahelyett, hogy megemelte volna. Szoval razott a kocsi, mint a diszno alaphelyzetben ha ment a klima. Csak az segitett ha kicsit nyomtam a gazt. Atnezettem tobb helyen, aztan alapjarati motort is csereltettem, nem talaltunk negoldast ra. Aztan a kompresszor is beszart. Az segitett vegul, hogy eladtam a kocsit (na nem ez volt az oka )
[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
válasz Morales72 #19812 üzenetére
[Normális] minőségű lengéscsillapító 10 körül már van + a munkadíj, itt vidéken ez lehet mondjuk 5-6 ezer forint.
Porvédő meg ütköző még kellhet, ha úgy néz ki az még drágíthatja a dolgot. -
Morales72
csendes tag
válasz Morales72 #20858 üzenetére
Sziasztok!
Közben kiderítettem, hogy ezt az alkatrészt különböző nevekkel illetik, van, ahol pollenszűrőház fedélnek hívják.
[link]
Az a bosszantó, hogy maga a fedél egyben van, csak a végén lévő gumi porladt el. 32 ezer forint meglehetősen soknak tűnik érte.
Esetleg nincs valakinek egy ilyen?[ Szerkesztve ]
"I'm too old for this sh.t..."
-
DeFranco
nagyúr
válasz Morales72 #20892 üzenetére
bontóban lehet esetleg szétnézni, ha találsz, szólj nekem is.
az enyém is foszlik, el is vált az egyik oldalon. nézegettem más fókákat, szinte mindegyiknél porlad az a rész kb. ugyanúgy mint az antenna rugalmas nyaka, megette ezeket már az idő.
a pollenszűrő fedelet a szélvédőhöz vagy a hozzá való viszonylag drága gyurma szerű ragaccsal ragasztod hozzá, vagy oldható sikaflexszel.
-
Real_Necro
veterán
válasz Morales72 #21080 üzenetére
Anno a G Astrámat bal hátsó kerék fölött meghúzta egy hölgyemény, aki nem adta meg a jobbost. Ha nem rántom el a kormányt, az egész oldala oda... Megjavították, hazavittem, 2 napra rá önkormányzat odébb pakolta mert "korábban hozták a krumplit"... Persze sérült az ív, de nem vészesen... rá 2 hétre Lidl parkolóban ugyan ott beletolattak... elkövető nem lett meg, mint kiderült a parkolós kamerák is kamuk... ma már asszony "gyilkolja", de inkább azt, mint a Mondeot.
Ja Mondeo... 3 éve átiratás után 2 nappal belém jöttek egy 1-es fókával. Szerencsére semmi nem tört, fújva lett meg kapott új kopólemezt...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
patomi
őstag
válasz Morales72 #21130 üzenetére
Én is ezt csináltam, és nem bántam meg. Kollégám így vett 2010-11 focus kombit kb. 2 éve. Szerelő(saját) körbe nézte, átvizsgálta, felemelte, megszaglászta és nyalogatta. Megállapította, hogy tökéletes minden ok... Meg is vette.
Két hete a telek előtt neki gurult egy suzuki hátulról. Kívül egy két karc a lökösön semmi gond, de szakszerviz majd átnézi, mert lehet bármi.
Bontás után kiderült, hogy hátul törött volt és valaszeg itthon gányolták(német import) , mert valami merevítők nem "szakszerűen" voltak javítva, hegesztve.
Szóóval lehet bármi.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
dssport
tag
válasz Morales72 #21130 üzenetére
Kösz a megerősítést Neked és mindenki másnak is!
Hasznos volt olvasni, hogy más is úgy látja, hogy a 600-as kategória is megérdemelhet egy alapos vizsgálatot. Végső soron átlagfizetéssel számolva is ~2,5 havi munka gyümölcse egy ilyen autó és akkor az még csak a bekerülés. Persze van ennyiért jobb bicikli vagy nagyobb TV de azok utána nem kérik el a vételáruk jelentős részét, és az ,,átb@sztak" feeling sincs meg. Egyszóval ezt az összeget is kár lenne elpocsékolni egy bontószökevényre.
Főleg, hogy volt a családban 0 km-es 2.0 TDCI focus 2007-ből és mindent de mindent megkapott egész ,,életében" de még így is bőven jött ki pl elektronikus hibája... Aztán 485.000km-nél elköszönt egy hangos csattanás kíséretében. -nem baleset- 485.000 alatt kb 4-szer kellett menteni, 1 alkalommal a rutin megmentette. Akkor faterom kuplung nélkül jött haza ausztriából Mondjuk ennyi km-nél is gyári volt minden a motorban... befecskendezők (prémium üzemanyag végig -inkább ne számoljuk ki, hogy megérte-e), gyári turbó (10.000-nél olajcsere összes szűrővel -ezt se számoljuk ki, hogy megérte-e)
Ebből csak azt akarom kihozni, hogy egy autóra akkor is sokat kell költeni, ha csak azokat a dolgokat akarjuk megcsináltatni amik szimplán tönkremennek. Egy elektronikát hogy kímélsz? Nem bikázol éjjel nappal dukátókat? nem építesz be homasita autóríasztót vagy autóhifit? Gyári állapotban is megpurcannak és nyelik a pénzt. Most egy generátor felújítás, most nem megy a rail pumpa szenzora, most a légtömeg , most nem kapcsol le az ablaktörlő mert a vezérlő panel ment ki...És még sorolhatnám...
És akkor a kopó dolgokról nem beszéltem... Mert sajnos egyre kevesebben de akadnak olyanok akik azokat is szeretik rendben tartani. Igen is legyen az autón fiatal gumi (max5-6év), nagy teljesítményű fék (minimum egy ATE Power disc illene mindenre), rendes minőségi szűrők és olaj, ne lógjon ne kopogjon semmi.
-
flymi
addikt
válasz Morales72 #22516 üzenetére
Én azon csodálkozom van még 98-as? Igaz én eléggé vidéken lakok... A környékbeli kutakon csak 95 és 100-as van.
Mennyit kóstál kábé egy bontószökevény majrévas patent helyére berakható napszemüvegtartó? Mert ebayen már régóta mentve van kedvencek közé egy hirdetés ~3k körüli áron pk zéróval, de az ugye új cucc from csájna.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
törölt tag
válasz Morales72 #22521 üzenetére
Talán próbáld meg a kiszerelését. Három kis csillagcsavar tartja alul, jobb oldalt egy műanyag hüvelyben csúszó műanyag rúd van beleakasztva egy kis lukba, ez határolja a mozgást, ezt is könnyen ki lehet pattintani, és kijön az egész kesztyűtartó. Ha tudod hogy pontosan hol nyöszörög, oda lehet rakni pl szigetelőszalagból egy csíkot. Vagy esetleg a három csavar alá kell rezgéselnyelő alátétet szerkeszteni, gumiból vagy bőrből.
Én is kérdeznék: szintén mk1 Focus bal hátsó féknyergén (tárcsafék) a fékhenger tömítése egy helyen be van szakadva, még nem szivárog, de cserés lesz. Csinált már valaki ilyen tömítéscserét otthon? Mennyire macerás munka? Gondolom tömítéscserével levegős lesz a fékkör, így legjobb lenne egy általános fékfolyadék-cserével/légtelenítéssel egybekötni (összerakás után).
-
ReFleXx
addikt
válasz Morales72 #25836 üzenetére
ragado gazpedalnal nekem anno mar az is segitett, hogy a fojtoszelepet kivulrol wd40el megfujkodtam. ki sem kellett szedni, de ha teljesen kiakarod szedni akkor nekem remlik valami urban legend, hogy a szelepen van valami bevonat amit nem szabad letörölni.
alapjarat melegen 750re all be ha jol rémlik.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Morales72 #25875 üzenetére
Kihagyott a gyújtás egy hengerben, aztán kettőben is. Végén már menni nem tudtam a kocsival. Elvontatott a barátom Gödre az Ess Motorhoz.
Sajna ez a mutatvány (kihagyott a gyújtás) azt eredményezte hogy az üzemanyag tovább ment a katalizátorba, ami pár hónappal később megadta magát.Ez 2,5 éve volt, kb 50000 km-el ezelőtt.
Mostanában van megtorpanás nekem is, bár ez a pár hete történt gyertyacsere óta jelentkezett. Szóval lehet a kábel nem százas vagy valami hasonló.
⭐ Stella
-
subaruwrc
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Morales72 #42368 üzenetére
Nem cserélhető külön a kuplung. Az előző kompresszoromnál el volt repedve a kuplung forgórészén a mágnes. Cserélni kellett az egész kompot.
Mintha az mondta volna a szaki, hogy ez nem gyári kompresszor volt. Szóval lehet van esély cserélni a kuplungot rajta.
De a szaki majd eldönti. Bízd rá.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Morales72
csendes tag
válasz Morales72 #42836 üzenetére
Mármint @radi8tor: Teljesen jó lett az a javítás. Én magamnak csináltam meg a sárvédőívet, közel sem lett ilyen szép a végeredmény, de legalább már nem virít rajta a rozsda. Pedig volt csiszolás, rozsdaátalakító, alapozó, szín és lakk is, minden. De ehhez nyilván szakember kell, vagy ügyes kéz és némi gyakorlat.
Kérdés bárkihez. 1.4 benzines Focusnál (MK1) 10 literes városi fogyasztás jött ki a mai tankolásnál. Két hete ugyanennyi volt. Kicsit soknak érzem hirtelen. Inkább olyan 9 liter körül volt még egy bő hónapja. Nekem gyanús. Nem sok ez így nyárvíz idején?
Ami nem változott:
ÖMV MaxxMotiont tankolok bele, mert ezzel a benzinnel közel fémtiszta (tehát rozsdás) a kipufogóm, míg a többi benzinnél azt látom, hogy mintha nem lenne tökéletes az égés, mert a kémény vége kormos. Szerintem ez az autó ezt a benzint szereti. De nyilván tévedhetek is. Nem gondolom, hogy sportosan vezetnék, de az biztos, hogy nem 1200-as fordulatnál váltok, hanem hagyom élni a motort. De eddig is így vezettem a városban.Ami változott:
Kb. egy hónappal ezelőttig nagyjából 1-2 hetente meg volt járatva az autó. Semmi különösre nem kell gondolni, csak 100-150 km-es kirándulások főúton, 4 fővel, előzésekkel, persze csak ésszel a 75 lóeró miatt, de azért időnként megtaposva, hogy forogjon az az 1.4-es motor, ha már azt szereti. Viszont egy hónapja keveset is járok vele, még a városban is.Lehet, hogy csak ki kellene vinni és meghajtani egy kicsit megint?
"I'm too old for this sh.t..."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Call of Duty: Black Ops 6
- Trump vagy Harris
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Építő/felújító topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Shelly PLUS Plug S WiFi-s mini okoskonnektor, fogyasztásmérővel
- Trek 6300 26" egyedi kerékpár
- Aguri prestige S17 és S8 tetőcsomagtartó eladó
- Eladó Teljesen új Bontatlan Amazon Echo Dot 5 Smart speaker Amazon Alexa fekete színben
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest