Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sok helyen nem szivároghat. A munkahengernél.
Nyugtass meg hogy azért így nem jársz az autóval. Vagy ha igen akkor csak lépésben mint egy nyugdíjas.
Ha bármi történik, akkor még a rendszámát is levehetik a kocsinak. Fékkel nem szabad játszani, minél előbb meg kell javíttatni. -
RazoR
veterán
MK1 fék probléma még mindig, azóta sem jutottam el szerelőhöz vele idő hiányában.
Vettem fékfolyadékot, feltöltöttem a tartályt de hiába pumpálom a féket nem keményedik fel.Látszik a friss szivárgás de nem egyértelmű, hogy honnan jöhet, de szerintem nem a fékcsőtől de nem vagyok szaki.
A kereket nem tudom levenni, nem találom a kerékkulcsom...

-
Gergőke88
addikt
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Évente mennyit tervezel vele menni? Autópálya vagy inkább város?
exautom: [link]
Ha árban belefér akkor jó vétel lehet. Tetőablak hatalmas pont mellette. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Sajnos 300km-re van tőlem, de tervezem, hogy megnézem [link]
Masodik Fusion lenne a családba. Így elsőre láttok rajta buktatót, vagy vállalható?
Dokumentumok fülön eleg sok info van. Ahogy látom olajból elég vegyes a kép. -
Köszi. Szerdán voltunk amúgy megnézni, nagyon tetszett élőben. A csomagtartó valóban nem a legnagyobb az autó méretéhez képest, de nekünk elegendő lesz.
Van amúgy hasonló árban magasabb felszereltségű is, de ennek tuti tiszta az előélete és a 2 év Ford garancia is egy plusz pont.
Holnap kéne visszajeleznem, hogy kell-e vagy nem, de szerintem elhozzuk.
-
MM
őstag
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Szia, én használtam 1,5 évig egy 2020-as kombit belőle, céges gépként, az is Business + téli csomag volt, szerintem nagyon jó gép.
Ha kell megy, egyébként a nagyon csendes, kényelmes. A kompromisszum a csomagtér igazából.Az ülések is kényelmesek, csak nem fenszi a huzat. AA/Carplay vezetékkel működik.
Az automata fényszóró vezérlés tök jól működik, a halogén H7 helyett pedig van bele engedelyezett (nálunk peresze nem, de Németországban pl. igen) H7 LED neves európai gyártótól.
Ha most magamnak kéne vennem autót, akkor pont ez lenne az.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Van pár tulaj itt:
Dávid891, zolee3000, venom8888Ex tulaj: Gergőke88, MM
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Akkor 3.5 [kép]
-
Sziasztok!
2020-as Hybrid Mondeoról mi a véleményetek?
Business + téli csomag felszereltséggel venném ami bár tudom nem a legjobb (ugye van felette a Titanium, ST-Line és Vignale), de úgy látom azért a Business sem rossz, szerintem elég lenne. Viszonylag kevés kilométer van a kiszemelt autóban (60k) és van rá még 2 év hivatalos Ford gari, Ford márkakereskedésből venném. -
flymi
addikt
Első fékcső méret/hosszban tud valaki segíteni? 395mm?
Kovácsnál nézelődök.
HWDA 2005 1.6 benzin
Ate-ra gondoltam, esetleg trw. Ha már rendelgetek eztmegazt, gondoltam nem árt ha van, ki tudja mikor voltak cserélve.
Dayco termosztát és maxgear ház már a kosárban. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Earl_Muttley
üzenetére
Látom kézi váltó, bölcs döntés
Ha már 1.5 TDCI... AdBlue nélkül euro 6, jó választás szerintem. Vezérlés kerék probléma már nem érinti/volt cserélve? (Ha márkakerben volt már szíj szett cserélve, akkor egyben szokták azt is.) Gázolaj szűrő cserekor érdemes reszeléket számolgatni, abból látszik a magasnyomású állapota. Kuplung munkahenger hibák gyakoriak, ha nem volt még cserélve, arra párban lehet számítani - szerintem megéri utángyártottal próbálkozni, gyárinál valamit nagyon nem találtak el, hogy ennyire nem bírja
Ha nem unod még a sok pozitivitást amit árasztok
motor hibalehetőségek összefoglaló: [link] fordító lehet nem árt
ugyanitt típusra vonatkozó infók [link] illetve saját megfigyelések alapján egy kis listát tudok felajánlani privátban 
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
gabor9991
üzenetére
Hahu beállítás: motor ccm, váltó (kézi/auto), üzemanyag, karosszéria változat szerint, plusz lélektani határok amik közé esik - évjárat +/- 1-2 év, km nagyságrendi kategória (100/150/200/250/300 amik közé esik), találati lista eleje és vége levágni a kilógó elemeket amiket túl olcsón vagy drágán adnak, maradó lista (ár szerint növekvő rendben) 1/3-hoz beárazod, várod a vevőt. Felszereltség ha tud valami speckót, akkor lehet feljebb, de alapvetően így felrakod, akkor nagyot nem tévedtél, és viszonylag hamar eladod jó eséllyel. Leírás legyen rövid és lényegre törő, kellékek ha vannak azért ne várj plusz pénzt, inkább alkualap, vagy add el külön (pl második szett kerék).
-
gabor9991
addikt
válasz
Earl_Muttley
üzenetére
Nagyjából hová lehet most belőni a reális piaci árat egy ilyen 2018-as autónál?
Nem konkrétan az érdekel hogy te mennyiért vetted csak a hahu-n van lerúgott 1.75M ért és van megvigyázottcsaládta g 4M -ért is
Gondolom megnéztél néhányat így nagyjából tudod hogy mennyi lehet az amennyiért most eladható egy ilyen autó. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Earl_Muttley
üzenetére
Welcome back!
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Fú nem tudom. Szerintem 4 ha a két középső sülyedt meg. Nem láttam a motort még.
Majd jövőhéten csütörtök körül tudok ránézni.
-
marquuard
veterán
EcoBoost 1.6-hoz melyik olajat javasolnátok?
Motul 8100 Eco-nergy 5W-30
Ford Motorcraft A5 5W-30Árban, specifikációkban ugyanaz.
-
troll81
addikt
Mai program
[kép] -
diablo1984
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére

Mi is a Kuga/ Ateca-Karoq variáción gondolkozunk, ezek felelnek meg méretre illetve a Hyundai Tucson, de annak a kinézete már túl modern számomra
A kugától a 3 hengeres motortól félek kissé, de nagyobb autó lábtérre mint az konszernes tiguan(ami 20 centivel rövidebb) , viszont csomagtérre kisebb kissé.
Hajlok a ford felé, de az 1,5 tsi karaktere is tetszik. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
diablo1984
üzenetére
diegho-nak pont ilyenje van.

Sajna ezt a topikot hanyagolja és autósban írta meg tapasztalatait vele: [link]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
EcovBoost iszonylatban nagy dráma híre még nincs tudtommal. Új széria, szóval hosszú távú tapasztalat is kevés. Vezérlés végre láncos, csak az olajpumpa gumi szíjas, szóval az még jelent egy (nyilván kisebb) kockázatot. Sok mást nem tudok még róla

-
diablo1984
veterán
egy új Kuga esetén mennyire vállalható az 1,5 ecoboost motor(3 hengeres)?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2023. október 9-15. között „ Focus on the road” elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.
-
Na a korábban említett és akkucserével megoldottnak hitt problémám 200km után újra előjött nemrég,szóval még sem (csak) az akku volt a ludas.
Ma lett kész a generátorfelújítás.
Szénkefe és szabadonfutó gatyán volt,de újra is csapágyazták.
65000-ből megúsztam,generátor felújítás+fel-/leszerelés.
Lekopogom most végre úgy működik ahogy kell. -
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szuper. Nem a tartósság jegyében tervezték.
-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Olajban futó szíj, mint a régi 1,8-as dízelnél? Az soknak mekkent meg, mert nem cserélték azt a szíjat,
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
challo
üzenetére
Ha a legújabbakra gondolsz 2019-óta akkor azok már nem szenvednek a hengerfej repedéstől.
Egyfajta megoldás a problémára 2,5 T esetén: [link] #ytalert
Ez volt a hihetetlen okos újítása Fordnak, hogy csinált egy bemetszést a két henger közé:

Csak arra nem gondoltak, hogy ebből gond lesz már 5 éven belül.

Ha a tulaj jelezte, hogy eszi a vizet a motor, akkor elhajtották, jöjjön vissza ha 1 liter/1000 km víz fogy. Aztán simán kifutott az illető az 5 év gariból emiatt.
-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
"Gyári" színű - szürke...sötét szürke.
Úton van ez a tükör index, csak hogy a fekete stimmeljen itt is.
-
challo
csendes tag
Ez mondjuk nem jó hír, pedig kicsit megörültem az új automatának. Mindenesetre köszi a választ!

-
Poitman
újonc
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm szépen.
Megkeresem.
-
-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Lehet a fiammal photoshopoltatok rá egyet...

-
challo
csendes tag
Sziasztok,
Volt egy mk3.5-ös dízel Focusom, a 120 lovas változatból, amivel teljes mértékben meg voltam elégedve, mert nem volt vele semmi probléma, viszont sajnos júniusban gtk-ra törték.
Mivel nem volt vele semmi gond, így maradnék a típusnál, csak mk4-re váltanék ugyanezzel a motorral, viszont annyi újdonság jött szembe, hogy ebben a típusban már nem powershift van, így elgondolkoztam az automata váltón is. Az új 8 sebességesről van már tapasztalat? Mennyire lehet bevállalni? Ha az előző kocsimhoz hasonlót sikerülne megcsípni egy megbízhatóbb automatával, akkor jópár évre le lenne a gond (mondjuk addig a szerencsétlen koccanásig is ebben a hitben voltam...
). -
flymi
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nincs mögötte füst.
-
Poitman
újonc
Ford S-Maxom 2.0D Titánium Powershift automat váltó (163LE) autom van.
Nemrég kiadta a következő hibakodokat: Hibakodok: P0700
P0760
P0766
P0771Az auto elindulás utan van amikor 500 m utan van amikor nagyobb távolsag után kiírja, hogy Transmision limited.
Ezen csak egy leállítás segít.
Igy nem használható.A kérdesem az hogy valakinek valami ötlete van hogy mi okozhatja (váltó elektronika?).
Üdv
Poitman -
-
troll81
addikt
Sziasztok erre hol keressek szinkodot???
ez a kék szín kellene
-
gabor9991
addikt
Enyémben most már sokadik alkalommal van ugyanez az elf olaj, nem mondom hogy nem fogyasztja de legutóbb olyan 13-14ezer után cseréltem és nem fogyott el az 5 literes flakonból az az 1 liter körüli mennyiség ami olajcserkor maradni szokott.Akkor valószínűleg nem az olajjal lehet a baj.
Termosztátot én nem cserélnémnha nem rossz, ha eddig nem romlott el akkor valószínűleg már nem is fog
Wahler termosztátot jónak gondolta régen a szerelő akihez jártam de biztosan az se olyan jó mint a gyári volt. -
flymi
addikt
Milyen nyitási hőmérsékletű termosztát kell a fókámhoz? Plusz termosztát ház, ott enged. Gondolom a tömítés adta meg magát, akkor már a termosztátot is cserélném.
Van belőle gyári vagy bármilyen azonos utángyártott jó? -
RazoR
veterán
MK3 vásárlását tervezem, de sok helyen olvastam, hogy a kormánymű problémás. Mennyire jellemző a meghibásodás? Eléggé zsebbenyúlós a javítása.
-
flymi
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Főtengely szimmering csere már biztos volt.
Holnap reggel kipróbálom, de nem láttam magam mögött még kék füstöt. Hajnalban szoktam látni a kipufogógázt, de az a hőmérséklet különbség miatt van és fehér.
-
-
flymi
addikt
Ma voltam műszakin a birkával, csont nélkül átment. Mondjuk termosztátnál csöpög a csap, csereérett.
Van valami ami viszont aggaszt. 1 hónap alatt elfolyt/megevett egy adag olajat. Maxra töltöttem azgusztus végén mert száraz volt a nívó, szeptember végére minimumon volt megint.
Állítólag friss és erőteljes olajfolyás nincs.
Tavaly büszke voltam rá, mert két olajcsre között fél deci se hiányzott, most nyáron meg ez. Nem tudom mire vélni. 286 ezer van a motorban. Gondolom ha enné az olajat és rendbe kéne vágni, akkor az árban kábé a futott kilométer másfélszer.
Felkészülök a legrosszabbra. Hónap végén elviszem egy alapos átvizsgálásra. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Lassan aktuális lesz a fiestában a vezérműszíj csere vízpumpával. 1.4 TDCi 2006.
Melyik gyártótól tudtok ajánlani megbízható márkát? Szervizben azt mondták, hozhatom vagy választhatok én is és beleteszik ha az autóhoz való.Ők lennének: [link]
Cromaxnál néztem, három lehetőséget dobott ki. [link]
Vagy van még ami jobb vagy megbízhatóbb márka? -
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Apple Homepod Mini
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- HP ProBook 650 G5 - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha már 1.5 TDCI... AdBlue nélkül euro 6, jó választás szerintem. Vezérlés kerék probléma már nem érinti/volt cserélve? (Ha márkakerben volt már szíj szett cserélve, akkor egyben szokták azt is.) Gázolaj szűrő cserekor érdemes reszeléket számolgatni, abból látszik a magasnyomású állapota. Kuplung munkahenger hibák gyakoriak, ha nem volt még cserélve, arra párban lehet számítani - szerintem megéri utángyártottal próbálkozni, gyárinál valamit nagyon nem találtak el, hogy ennyire nem bírja
Ha nem unod még a sok pozitivitást amit árasztok
motor hibalehetőségek összefoglaló:
2014-2019

ez a kék szín kellene