Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
Ez így van, amíg érzi, hogy szükség van utánpótlásra, addig tartalékol kicsit. Két év után még mindig van rajtam valamennyi felesleg, pedig most szombaton bringáztam 280km-t, másnap pedig maratont futottam (90kg vagyok, már régóta beállt ide és nem változik). Szumma 14 óra a 34 fokban. Szóval tudja a test, hogy "hát ha ez ilyen hülyeségeket csinál, valamit má' csak tartalékolok..."

-
rii
nagyúr
válasz
Kékes525
üzenetére
jogos ... de nekem sajnos inkább pihennem kell ...
reggel már bejönni se bírok a munkahelyemre ... (nem az étrendávltozás miatt vagyok ilyen fáradt, hanem a rengeteg házimunka hétvégente a húzós munkanapok mellett)azt vettem észre, hogy akármennyit mozog az ember, ha nem pihen, a szervezete nem "engedi" el a tartalékot, ha teheti .... szerintem ....
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
Igazi motiváció nőknek: [link]. Én végignéztem.
-
Tomi0703
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
En ha edzes elott futok akkor nagyon sokat kivesz belolem. Szvsz elobb edzes es utana futas.
Amugy ezt az intervallumos futast csinalja valaki?
-
fLeSs
nagyúr
Lányoknak/nőknek: [link]
-
fLeSs
nagyúr
Ez az emberke alapból izmos testalkatú volt (a zsír alatt) és nem is volt túl sok zsír rajta és a testalkata (genetika?) sem volt mondhatni szörnyű... persze kell a kemény edzés, de ettől nem ájulok el.

Inkább ezt nézzétek meg: [link] - ez tényleg egy dagadt állat volt nulla edzésmúlttal, ez a fajta kihívás az igazi mert látszik rajta, hogy a totálisan elhanyagolt, leszart testéből/szervezetéből csinált vmit, a szarból épített várat. Ha ő meg tudta csinálni, akkor bárki meg tudja csinálni: "I began dedicating my entire being to chasing my dream!" - a zenét kapcsoljátok ki a videó alatt, mert hatásvadász...

-
Dorien
veterán
Egy kis motiváció:
-
brownus
veterán
-
rii
nagyúr
sziasztok
ez az egy "evőkanál almaecet egy deci vízben étkezés előtt" - nagy hülyeség?
állatólag segít a zsírt lebontani -
Kékes525
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
Annak idején, a kenu edzéseknél először súlyzóval gimnasztikáztunk és csak azután futottunk (levezetésképpen).
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Mi az ajánlott sorrend?
Futópadon 1 óra aerob edzés (kocogás) és kézi súlyzóval kb fél óra edzés.
Melyikkel érdemes kezdeni? Esetleg megbontva? Fél óra aerob fél óra súlyzózás, és újabb fél óra aerob.
A fő cél a fogyás.
-
Kékes525
félisten
Igen, attól, hogy még nem kövér táplálkozhatott helytelenül.
Amúgy az egészséges életmódnak nem a helyes táplálkozás az egyedüli eleme. Nagyon fontos a mozgás és a mentálhigiéné.
Másrészt vannak még drogok, alkohol, cigaretta stb. ezekkel is odalehet csapni az egészségnek.
-
Stafni
aktív tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Lelkileg nem bírtam. Bent egy 1,5 éves gyerek pakolászott és üvöltözött. Vagy a főnök fia a nőjével, sokszor remegett a kezem amikor kiléptem az ajtón. Fene se akarja hazahozni ezt! A fizetésem kezdett gatya lenni és nem kaptam emelést, Amúgy meg van egy félkész házam és nem találok rendes szakikat normális áron, leginkább festőt és inkább ezt csinálom. Havi 500e 1M nem szeretnék egy havi keresetre kifizetni. Most épp pihenőt tartok, ideültem gépelni.

Hogy ne legyek OFF, mostanság nem fogyok, csak tartom a 84,5kg-ot. Eszek kenyeret is, leginkább rozsost, sok tejet iszok. Normál kajákat eszek, pörkölt stb. Majd szeretnék 80kg lenni, de ha a házat akarom csinálni, akkor kell az energia, és a bő miatt se árt a kis pihenés a koplalásban.
-
Kékes525
félisten
Elsősorban a genetika miatt. Ha a sejtek felszínén a koleszterin sejtbe jutásáért felelős receptorok száma kevesebb a gén mutációja miatt (egyik szülőtől hibás gént örökölt), akkor hamarabb meszesednek az erek (mert a koleszterin vérkoncentrációja nagyobb) és így hamarabb lesz infarktus.
Ha a hibás gén homozigóta formában van jelen (ez a szelekció miatt nagyon ritka) akkor akár 10 éves kor körül is infarktus kaphatnak. A férfiakban a nagyobb tesztoszterin színt és az életmód is hozzájárul a fentiek mellett a hamarabb bekövetkező infarktus kialakulásához. -
Dorien
veterán
A csirkemell megsütéséhez és a zöldség megpárolásához nem igazán kell főzni tudás. Kevés olaj alá, a zöldséghez víz is, aztán lassú tűzön a csirkedarabokat kevergetve, a zöldséget meg fedő alatt párolni. Fűszereket meg tetszés szerint. A szalámi tele van zsírral. De ez persze csak tipp, mindenki azt eszik amit akar.
-
Dorien
veterán
A szalámit is hanyagolni kéne.
Qrva sok vizet igyál evés után, az csillapítja az éhséget. Meg lehet csinálni a kaját előre pár napra, aztán hűtőtáskában cipelni. Macerás persze. Meg a kamionozás sokszor kiszámíthatatlan, szóval abból kell építkezned, ami van. A kalóriadeficit a lényeg. Meg érdemes kussban lenni arról, hogy te diétázol. A privát célokat általában könnyebben teljesíti az ember. -
Stafni
aktív tag
Jóllakni szeretnél? Nem elég, ha nem vagy éhes? A kenyeret pedig ki kellene hagynod. Úgy nehéz fogyni, hogy teleeszed magad. Biztos lehet úgy is, csak mennyi időt szánsz a fogyásra. A legtöbben csak megmagyarázzák a dolgokat. Volt egy lány aki 150cm volt és 155kg és azt írta, hogy nem tud lemondani az édességekről, de szeretne lefogyni. Gondolom néha elmennek az ilyenek Norbi éterembe, megveszik a videóját, 1x elkezdik a felénél azt mondják, hogy majd holnap végigcsinálom az egészet, aztán másnap pihenőnapot tart és megeszik 1 kg fagyit, aztán elfelejti az egészet.

Lemondásokkal jár a fogyás, és agyban dől el minden. Kb. 5 hét kell életmódváltáshoz, ezt kell átvészelni. Sokan csak lebeszélni akarnak, úgy se fog sikerülni, meg hasonlók. Meg jönnek a jójóval. De látod itt többen is vagyunk akik tartják hónapok óta magukat ahhoz amit elkezdtek. Kicsit lehet innen is erőt meríteni.
-
Dorien
veterán
Ahogy a többiek is írják elég rendesen csökkenteni kellene a szénhidrátokat, én kizárólag fehér húst és zöldséget ennék a helyedben kenyér, krumpli, rizs, tészta nélkül. Csoki, chips és más nassolnivaló zéró. Az elején durva, de gyorsan megszokja a szervezet ezt a spártai diétát és utána már annyira nem megerőltető. Meg persze lehet csalni is néha, ha már nem bírod tovább, de ésszel. Kamionban nem igazán lehet edzeni, a fekvőtámaszhoz, felüléshez kell a legkevesebb hely. Egykezes súlyzó is jó. Nameg guggolás, kitörés is keményen igénybe veszi a combizmokat, de ezeket is max. parkolóban lehetne csinálni. Tusolás helyett a nedves babatörlőkendők adhatnak részmegoldást.
-
Stafni
aktív tag
Csak azt tudom írni amit én eszek. Leginkább csirkemell filé olivában párolva, sütve. Párolt zöldség, borsó kukorica, répa. A répát nem szeretem, és zöldséget is ritkán. Sajtot is szoktam enni, abból elvileg soványt kéne, de én az auchanba veszek tömbben trappistát a családnak és azt eszegettem. Turó is mehet.
Almát szoktam enni ha éhes vagyok, és sok folyadékot kell inni, de kamionba nehezebb megoldani a sok folyadékot.
Lehet enni halat is, én nagyon szeretem a hekket. Kenyérből 3 hónap alatt egy szeletet se ettem, nem is igénylem már, pedig előtte sokat ettem. Tojás is jó, főzve, tükör, rántotta. Oliva, kacszsírral is, bár ebből én 3-at ettem naponta és semmi mást mellé.
Nézz utána minek mennyi a fehérjetartalma, van táblázat, onnan kinéztem nekem mi az ami tetszik és azt eszegettem. Elég keveset ettem, mert lelkesített, hogy milyen gyorsan fogyok, most is tart a dolog. Kamion vezetés közben biztos nehezebb, mert pótcselekvés lehet neked az evés.
Megnéztem a napi kalóriaigényt, és az alatt maradtam jócskán legtöbbször. Vannak táblázatok ahol le van írva a fehérje, energia, szénhidrát tartalom. A szójával vigyázz, mert magas a fehérjetartalma, de nem egészséges! Azt én egyáltalán nem ettem.
Véleményem szerint, ha elmarad a szénhidrát, cukor akkor is fogyni fogsz. Amit leginkább csináltam az 250-350g csirkemell filé/ nap, (nyers állapotába volt ennyi a súlya) amit ettem. -
Zolás
addikt
válasz
Zolee_70
üzenetére
Végre egy topik ahol elsírhatom a bánatom

135 kg vagyok. Kb. 24 órából 24-et ülök. Kamionozok, ami azt jelenti, hogy 2-3-4 hétre eltűnök, és 3-5 napot vagyok otthon.
Két nagy gond van. Az egyik hogy kevés a hely a kamionba, még egy felülést se tudok megcsinálni, másik hogy nincs mindenhol zuhanyzó, ha jól leizzadok, aztán két napig szagolom magam az elég gáz.
Hogy tudnék úgy mozogni, hogy nem izzadom szét magam, és kevés a hely? -
deicide
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Ezt alátámaszthatom, a mozgás gyorsítja a fogyást. Sőt, én úgy fogytam le 135-ről 90-re 1.5 év alatt, hogy közben semmit sem változtattam az étrendemen, továbbra is heti 70-80dkg fehér kenyér, 10 kakaós csiga és mellette még rengeteg cukor, egyéb szénhidrát is. Ennek ellenére tartom a súlyom most már lassan 7-8 hónapja, mert napi átlag 2 órát edzek (gyaloglás, futás, bringa) és ehhez borzalmas mennyiségű kalória kell. A szombat-vasárnapi 8-10 órányi edzésen akár 8-9 ezer kcal-t is elégetek, szóval a kevés ellenpélda vagyok, hogy diéta nélkül is le lehet fogyni. De ehhez extrém mozgásmennyiség társul azért, a napi több, mint 2 óra összeadva 1 év alatt több, mint 1 hónapnyi mozgás.

-
Stafni
aktív tag
Náthából eredendő étvágytalanság miatt elértem a 85kg-ot. Még a 11 hét le se telt. 19kg minusz
Ma tortát eszek!
-
Stafni
aktív tag

-
Stafni
aktív tag

-
Kékes525
félisten
Alapszabály: Nem szabad naponta mérlegre állni, mert törvényszerű, hogy összevissza mutatja a súlyt, mert a pillanatnyi állapot nagyon befolyásolhatja a testsúlyt!
1. Mérleg pontossága.
2. Szervezetünk pillanatnyi hormonháztartása.
3. Mennyi folyadékot ittunk meg.
4 Mit és mennyi táplálékot fogyasztottunk előző nap.
5. Mennyi széklet távozott el.
6. Milyen napszakban mérünk.
7. Milyen ruházatot viselünk.
8. Stb. stb.
Ezek hosszútávon kiegyenlítődnek. Én havonta 1 szer mérem magam. Hetente 1-nél többször nem érdemes mérni, mert csak a kedvünket szegheti az esetleges stagnálás, vagy hízás.
-
Dorien
veterán
Én tegnap mértem magam konditeremben, 97kg. Ez 6kg egy hónap alatt, ami nem rossz, főleg úgy, hogy azóta kb. 2x voltam kondizni, futni meg azóta sem...

Ja és az erőnlétem is maradt a régi szinten, ez az ami fontos. Arra rájöttem, hogy az időjárás nagyon tudja befolyásolni az étvágyamat, hidegben egyfolytában zabálnék, melegben meg szinte bármeddig elvagyok kaja nélkül.
-
Stafni
aktív tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Én fogyókúrának fogom fel, napi szinten állok a mérlegen. Össze vissza mutat!
Egy tábla csokit is megettem hét elején! 
Nem híztam vissza, csak volt hogy stagnált a fogyás. Elég sokat dolgozok mostanában, ráadásul üllőmunka. Nem olyan nagy baj, hogy nem fogyok olyan ütembe, mint korábban. A bőröm így se képes követni. 80 kg a cél. Első ütembe 85 kg volt, de nézelődtem, és az még sok lenne a 180-as magassághoz. Jó ez így, eszembe sincs megállni. Eltelt annyi idő, hogy az ember nem áll neki zabálni és kerüli a túlzott szénhidrát bevitelt. -
Kékes525
félisten
November óta 25kg-ot fogytam, de nem egyenletesen, annak ellenére, hogy egyenletesen eszek és mozgok. Amúgy ez természetes. Senkit se kedvtelenítsen el (ezt magamnak is mondom
), ha átmenetileg lassul a fogyás, persze akkor, ha nem lát indokot rá. Ha többet eszik és/vagy kevesebbet mozogsz, akkor sajnos várható a fogyás megállása, esetleg a hízás.Alapszabály a fogyókúrát NEM fogyókúraként kell felfogni, mert lélekben akkor mindig várjuk a végét. Egy életmód átrendeződésnek, ami örök élet +1 napig tart. Kemény azt elismerem, de sajnos nincs királyi út.
-
Stafni
aktív tag
Helyzetjelentés!
Kb. 10 hét telt el az Anti Zsírdisznó akciómban, lassult a fogyás. Többet eszek, mint korábban, és nem sokat mozgok. 86,5 kg vagyok. 17,5 kg-t fogytam eddig. -
Dorien
veterán
Ilyet NE egyetek, ha fogyni akartok:

-
Stafni
aktív tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Igen, igazad van a súly megtartásban a 4 hónapos eredmény mindenképp jobb, mint az én 6 hetesem. Ezt eszem én is kb. amit írtál, bár tejet csak a reggeli kávéval iszom mostanság.
A család jobban jár, hogy nem falak fel mindent, anyagilag is érezhető és ritkábban kell vásárolni.
Kell mozogni kétségtelen, de edzőterembe nem tudok és nem is szeretnék eljárni. Van szobakerékpár, meg ez a tornázgatás egyenlőre elég. Ha sikerül ez az életmód váltás akkor lehet, hogy igénylem azt is.
-
Kékes525
félisten
Zöldségek, gyümölcsök, tej, tojás, sovány sonka. Tudom ebből nem lehet lucullusi lakomát csapni, de mint írtam, nincs királyi út.
A sport kihagyása az ámítás, mert jobb esetben csak rövidtávon hat. Az egészséges életmód egyik szükséges feltétele, a helyes táplálkozás és a mentál higiénia mellett.
Persze az is igaz hogy a genetika nélkül az egész mit sem ér (milyen géneket örököltünk).
Mozgás nemcsak gyorsítja a fogyást, hanem elősegíti a súly fenntartását is. Nagyon sokan fogynak le, de csak törtrészük tartják meg azt. Sőt sokan hamarosan még többet súlyt vesznek fel.
-
Kékes525
félisten
Fogyásra a recept egyszerű, végrehajtása annál nehezebb:
1. Sok mozgás, sport.
2. Mono és diszacharidok, a poliszacharidok közül a keményítő és a glikogén teljes (100%-os) kerülése. Gyümölcsükből azért mehet, de nagyon óvatosan.
3. Zsírfogyasztás radikális csökkentése, de itt vigyázni kell, arra, hogy a többszörösen telítetlenekből megfelelő mennyiség és minőség legyen és a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához is kell.
4. Ügyeljünk az esszenciális anyagok megfelelő bevitelére: (vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális aminosavak és esszenciális zsírsavak, antioxidánsok)
5. Ne higgyünk a ígéretes fogyókúra recepteknek, mert olyan sajnos nincs ami gyorsan, egészségkárosodás nélkül fogyasztana.
6. Nincs királyi út!
A fentiek az elhízáson kívüli betegségekben nem szenvedőknek való, mert akinek már más betegsége is van, annak sokkal nehezebb és speciálisabb fogyókúra kell.
A fentiek segítségével 4 hónap alatt 20kg-ot fogytam eddig.
-
Dorien
veterán
Szerintem annyira nem para a napi 60-70g fehérje, az 30-35dkg csirkemellet jelent. Ha nem hanyagolod el a súlyzós edzést, akkor nem fogsz összeesni, mert a szervezet az izmokba nyomatja a tápanyagokat. Diétánál ez az egyik leggyakoribb hiba, hogy fogy a delikvens, de sokat veszít izomból is és a diéta utáni forma kb. sz@rabb lesz, mint előtte.
-
Dorien
veterán
A szilárd kajával jobban jársz, meg még jól is laksz tőle.

Edzés után be lehet tolni egy adag tejsavó proteint ha nagyon felvet a pénz, de amúgy szerintem felesleges. A táplálékkiegészítőkben nagy biznisz van, ezért nagyon erős a marketingjük, az összetételük / hatásuk meg kétséges. -
Stafni
aktív tag

-
Stafni
aktív tag
Azt nem szeretek.
Nagyon nagy súlynál talán nem is olyan jó. Nekem a testemet is kell erősítenek, nem csak a lábat. Ma reggel 91,5 voltam. Van egy szobakerékpárom, de a tápját nem találom, bár megy a nélkül is.
Tegnap elcsábultam palacsintára, mert azt csináltam a családnak és 1 túrost benyomtam.
Még 10-12 kg-ot szeretnék fogyni. -
Stafni
aktív tag
Szépen kihalt a topic. Mindenki fitt lett, csak én vagyok zsírdiszn!

4,5 hete diétázok meg tornászgatok. 104 körül lehettem, most 92,5kg. 180cm vagyok. Amióta tornázok kicsivel többet eszem, csirkemell, alma, tojás, kb. 300g csirkemell ment be naponta és 1-2 alma. 4 hétig, most kicsivel több, mert a torna miatt éhesebb vagyok. 1-2 tányér zöldség leves is volt 2 napig, amiben volt tészta.
Egy párolót is be fogok szerezni.
A bőr feszessége miatt kezdtem mozogni, mert félek, hogy lógni fog rajtam a bőr. 40 évet kezdem közelíteni. Lassítani kell a fogyást is, mert 10 kg lejön, biztos nem követi a bőr, de szerintem lassult is a fogyás.
A mérleget tudnám sokszor összetörni, mert összevissza mér. Digitális memorex. 0,1kg pontosságú elvileg, de csak a kijelző ilyen, mert fél kiló lisztet nem érzékel, csak az 1kg-ra változik a mutató. 2 mérésnél is tud 1, néha 2 kg-al többet mutatni.
Elég frusztráló tud lenni néha! 
Remélem nem csak egyedül leszek itt, bár az elhatározás a fogyásra hirtelen szokott jönni és nem fórum olvasás hatására.
-
törölt tag
Sziasztok,
ez most az aktív topik, vagy melyik? A topik elején lévő link az előző topikra mutat.

-
fLeSs
nagyúr
válasz
geckowize
üzenetére
"sparban...
diétás étrendet?"én is sparban vásárolok (+bodybuilder.hu és a hentes).
1. fehérje+zabpehely
2. edzés
3. pufirizs + tej + glutamin
4. csirkemell + pufirizs + zöldség
5. csirkemell + zöldség
6. zsírszegény túró vagy földimogyoró (váltogatom)
7. 1 adag fehérjeturmix2-3 óránként.
edzésnek: KATT
-
-Mike-
addikt
válasz
geckowize
üzenetére
Szia!
Ha egyben kellene válaszolni, akkor azt mondanám, hogy keresd fel a legközelebbi fitness termet, fizess ki egy személyi edzőt több alkalomra, tőle eltudod sajátítani az edzéseket, helyes táplálkozást. Mindenképp megéri, ha az ilyen kérdéseket neki teszed fel.
Egyébként ami a kaját illeti, zsírszegény túró, hal, csirkemell, ásványvíz, teljes kiörlésű kenyér, zöldség, gyümölcs, ha nem tudod megállni, néha egy marék mogyoró, mandula, dió.Csak karizmot nem igen tudsz magadra varázsolni, hacsak nem syntolozol, de nem fogsz tőle jól kinézni.
Egész testet kell edzened, heti egyszer, majd pár hét múlva felosztva heti 2x-3x. Guggolás, falnyomást, felülést ne hagyd abba, sokkal több mintha nem csinálnál semmit.40perc után sem fogsz zsírt égetni. 36,5 fokos vagy belül, a zsír ~300celsiuson ég, szóval maradjunk a zsírbontásnál.
40-50percig, kezdésnek megteszi emelkedőn egy gyorsabb séta. Kicsit uncsi ha teremben végzed, szabadban jobb de oda is el fog kelleni egy mp3 lejátszó tele motivációs zenével.A futást én 2 naponta végzem, közte súlyzós edzés de ez is olyan mint a táplálkozás. Ki hogyan tudja megoldani, ki mire hogyan reagál. Mert lehet ami nálam működik az nálad nem fog, sőt senkinél nem fog. Étrendet, egy egyen étrendet ezért nehéz írni és mindenkinek ajánlani, ezt tényleg csak egy szakszerű segítségtől várhatsz, mondom mégegyszer: személyi edző. Hidd el megéri, neten is lehet találni tonna szám ilyen cikkeket, de bele fogsz zavarodni a kínálatban és nem lesz belőle semmi a végén. Ki kell kísérletezni, hogy neked mi a legjobb.
-
geckowize
őstag
Hello!
Az ünnepek alkalmával sikerült kicsit felszedni hasra, illetve nyári kondi utáni izom is eltűnt a karomról.Tudom, hogy nincs lokális zsírégetés, de kéne olyan étrend, ami azért egy kis sparban is megtalálható, nem (vagy nem sokkal) drágább, mint a hagyományos kaja. Lenne kedves valaki, aki leírna/linkelne egy diétás étrendet?
Otthon elvégezhető testgyakorlatok léteznek amikkel lehetne karizmot varázsolni? Van egy 20 kilós kettlebellem is, bár azt msot még megemelni se tudnám.
Lenne kedves megint vlakai, aki leírna/linkelne konkrét edzéstervet? Ilyenre gondolok, hogy például 3x50 guggolás, 3x50 falnyomás (wallpress), 3x50 felülés... Ezt el is kezdtem 2 hónapja, de mivel nem voltam biztos benne, hogy jó amit csinálok, abbahagytam...Az igaz, hogy 40 perc aktív testmozgás után indul el a zsírégetés?
Mennyit (minimum, javasolt) és milyen időközönként kéne pl futni? Sétálni?
Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora? Sokszor kevesetről hallottam, hogy az a jó. Este hány óra után nem "szabad" enni?
-
Dumas
csendes tag
Üdv mindenki!
Nagy elhatározásra jutottam, ideje fogyni kezdeni
Az első kérdésem ezzel kapcsolatban, egy géppel kapcsolatos lenne. Van ez az elliptikus tréner. Valahol olvastam, hogy használhatatlan, ez tényleg igaz? Ne fektessek bele? Mozogni mindenképp szeretnék, de mivel 100kg fölött vagyok a futást kizárnám (a térdem nem szokott tőle fájni, ha néha ráveszem magam, de nem szívesen kockáztatnék) Vagy jó az az elliptikus cucc? Ha nem, tudnátok ajánlani helyette valamit?
(Konditerem sajnos eléggé kizárt, meló miatt kicsit sokat utazok, és így is 8-9 körül érek haza általában) A válaszokat előre is köszönöm 
-
Zoty4
őstag
Sziasztok
Régebben rengeteget sportoltam még egyetem mellett is, 70-75kg voltam.
Majd 2005ben elkezdtem dolgozni, persze ülőmunka és bő 2 év alatt elértem a 98kg-ot. Ekkor észbe kaptam és kiiktattam a kenyeret az étrendemből, visszsamentem 3 hónap alatt 5 kg-ot ezzel, majd tavasszal neki álltam bringázni.
Ősz végére kb 85kg voltam. Majd következő évben sikerült 80kg-ot megközelíteni. Sajnos nagyon megelégedtem magammal és elkezdtem lazáskodni, esti zabálások, junkfood, bringát letettem (amivel szinte mindennap munkába mentem és megvettem első saját autómat, pik-pak 90 kg lettem, de konditerembe lejártam és megint meg votlam magammal elégedve. 2011 telén ki kellett mennem munkaügyben hosszabb időre külföldre, ahol totál elhagytam magam és megindultam a lejtőn, fél év alatt 100kg-ot elértem, és azóta ott vagyok, lassan 1 éve. Sajnos nagyon szeretem a jó házikosztot (bár eléggé válogatós vagyok) és már nem olyan könnyen mennek le a kilók edzéssel, mint évekkel ezelőtt.
Azóta is csak ritkán eszek kenyeret, helyette Wasa meg abonett megy a felvágottak mellé vacsira.
2 hete elkezdtem megint edzerni, erre itt van ez a k. rossz idő és húsvét
Mit tanácsoltok?
-
Dorien
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Sovány húst hogyan készíted?
Ha pl csirkemellet apróra vágok, kicsit megfűszerezem és hagymán, kis oliva olajon megsütöm, az jó?Persze, ez így príma. A fűszerekkel lehet variálni. Meg lehet enni halat is.
Zöldséget milyen formában fogyasztod hozzá, nyersen, vagy megfőzve? És konkrétan miket?
Paradicsom, paprika, kígyó uborka, retek, jégsaláta, karalábé, karfiol, brokkoli, kelbimbó.
Ezek mind mehetnek? Ezeket még szeretem is
Ezek mind jók. Én így szoktam:
Karalábé, karfiol, brokkoli, kelbimbó - Kevés olajon + vízen fedő alatt párolva.
Paradicsom, paprika, kígyó uborka, retek, jégsaláta - Nyersen vagy salátának elkészítve.A túrót azt magában eszed?
Meg lehet csinálni pl. körözöttnek borssal, pirospaprikával, hagymával
Bele lehet tölteni paprikába, stb. -
werszomjas
addikt
Köszi, elolvasom, látom vannak konkrét étrendek is. Bár van azért benne kis reklám, ezeket a BioTech szereket, porokat biztosan nem fogom enni/inni, maradnék a természetesen étkezéseknél.
(#6406) Dorien >
Sovány húst hogyan készíted?
Ha pl csirkemellet apróra vágok, kicsit megfűszerezem és hagymán, kis oliva olajon megsütöm, az jó?
Zöldséget milyen formában fogyasztod hozzá, nyersen, vagy megfőzve? És konkrétan miket?Paradicsom, paprika, kígyó uborka, retek, jégsaláta, karalábé, karfiol, brokkoli, kelbimbó.
Ezek mind mehetnek? Ezeket még szeretem is
A túrót azt magában eszed?
(#6407) seria > Hallottam már a paleolit-ról, majd utána olvasok.
Bár ez a majd megőrülsz olyan éhes vagy nem valami kecsegtető
Az Abonett, extrudált kenyérről mi a véleményetek, azt mennyire lehet enni?? Van minden féle ízesítéssel, nagyon finomak.
-
seria
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Én a Paleolit diétával fogytam le, bár nem az volt a cél.
Egészségügyi okokból kezdtem el, ugyanannyi mennyiséget eszek mint azelőtt.(tünetmentessé tette a bélproblémámat)
1 hónap már változást hoz (majd megőrülsz olyan éhes vagy
) de szigorúan be kell tartani.
77kg voltam most 70kg vagyok.
Olvass utána ha érdekel.Ha már valaki írt a paleoról akkor bocs, nem olvastam utána csak valahogy idekeveredtem és gondoltam leírom a véleményemet.
-
Dorien
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Reggeli - 100g natúr müzli + 2dl sovány tej
Tízórai - 150g sovány hús + 150g zöldség
Ebéd - 150g sovány hús + 150g zöldség
Uzsonna - 150g sovány hús + 150g zöldség
Vacsora - 100g sovány túróSúlyzózni / fekvőtámaszt nyomni azért kellene mellé, mert az izomzat gyorsan leépül.
-
-Mike-
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Írnátok néhány étrendet, ami jó a fogyáshoz?
Le szeretnék dobni 10kg-ot (100kg-ról 90kg-ra)
Heti 3-4szer tervezek futni, kocogni monoton, 50percet, futópadon.
Az olvastam mindenfele, hogy cukor, kenyér, tészta felejtsem el, és hogy napi 5-6 étkezés

Nálam az a baj, hogy nem nagyon reggelizek, nem vagyok éhes reggel, majd délre megéhezek és bezabálok, azzal ki is húzom estig, és 5-6körül megint eszek, így van, hogy 1 nap csak kétszer eszek, viszont akkor egyszerre sokat.
Edzőterembe nem szeretnék járni, időm se nagyon van, és unalmas számomra (régebben már próbáltam), így ami rendszeres mozgást tervezek, az csak a futás, meg nyáron biciklizés.
Rendes étkezés nélkül viszont tudom, nem lehet lefogyni, akinek már van valami bevált étrendje ossza már meg. Szívesen főzőcskézek is, ha hamar kész.
Reggeli
Tízórai
Ebéd
Uzsonna
VacsoraMikor mit érdemes enni és mennyit.
Köszi

-
ALI_G
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32ED8/32ME ECC Szerver RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

11 emeletes lépcsőházban.

), ha átmenetileg lassul a fogyás, persze akkor, ha nem lát indokot rá. Ha többet eszik és/vagy kevesebbet mozogsz, akkor sajnos várható a fogyás megállása, esetleg a hízás.