- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Mike-
addikt
Legalább a legrosszabb ételek közül a pekarut felejtsd el, örökre. Még egy darabot sem. Ez kb olyan hogy leakar valaki szokni a cigirol de nem drasztikusan csak csökkenti az adagot, azért egyet elsziv még naponta. Az elején nehéz lesz de tart kb két hétig aztán már nem fog hiányozni.
-
boost
veterán
Nagyon jó írás a fogyókúrázásról. Nem szakmailag, hanem emberileg.
http://dietfancy.blog.hu/2016/08/08/miert_fogyokurazunk_sikertelenul
-
válasz
devil-k #7195 üzenetére
Értem mit akarsz mondani viszont 150kg-nál még lehet "csalni" mindaddig amíg a napi kalória, szénhidrát és egyéb dologban benne vagy, ha meg még mozogsz is akkor főleg. Ha 100kg lennék nyilván egy sokkal szigorúbb diéta kellene hiszen ott 10-15kg leadásáról lehet szó és minden érték kevesebb lenne(pl. alapanyagcsere érték). Amint az lesz, hogy mondjuk 2 hét alatt se jön le 1kg esküszöm elhagyom ezeket a kis "csalásokat" is.
Most viszont egy kis beszámoló, ebéd után maradt 414 elfogyasztható kalóriám amit el fog vinni a vacsora (Sokmagvas csirkeropogós, toscana saláta (mozzarellás, paradicsomos saláta, bazsalikomos), joghurtos öntet 584 kcal), így uzsonnára marad mondjuk 2 puffasztott rizs szelet és így ki lesz maxolva a kalóriabázis által ajánlott 2250 napi kalória. Elfogyasztott szénhidrát jelenleg 226/309, fehérje 30/84 ez kevésnek tűnik, zsír 22/75.
Ma sikerült jól eltalálnom és nem is esett le a cukrom, igaz nem sétáltam a futópadon viszont nem is érzem magam se éhesnek se gyengének.
-
devil-k
nagyúr
Legelsőnek fejben kell eldönteni a dolgokat. Ha ez megvan, onnantól kezdve már magad is fogod érezni és akarni, hogy mi az amit enned kell és mi az amit nem kellene vagy legalábbis
drasztikusan lecsökkenteni a .Inkább elhagyni!A saját példámból kiindulva. Imádom a Nutellát. Mindig kapok a barátoktól olykor 1-1 üveggel, most kb. 3-4 üveg van itthon. Régebben minden nap belenyaltam 1 evőkanállal, most már csak havonta egyszer. Valahogy átállt az agyam arra, hogy ne folytassam azt a napi "rutint.
Pékárú helyett vegyél teljes kiőrlésű zsömlét és azt rakd tele minden jóval (persze amit lehet enni). Meg lehet ezt oldani okosan, csak elsőnek tényleg meg kell ismerned, hogy melyik ételben mi van, miből áll. Erre a kalóriabázis weboldala is nagyon jó.
Ha már elhagysz rossz szokásokat, az is félsiker!
Pl. virslihez, pörkölthöz nem eszel kenyeret.
Ha étterembe mész, akkor köretnek nem rizst és krumplit kérsz, hanem grillezett zöldségeket.
Ha szereted a kolbászt, de nem tudod kiiktatni az étrendedből, akkor megszabod magadnak, hogy egy nap mondjuk csak 5 dkg-ot eszel belőle... stb. Lehetne még sorolni a példákat. -
boost
veterán
válasz
#20584850 #7193 üzenetére
500kcal az egy óra intenzv mozgás. Nem mindenkinek fér bele ez minden napra, ráadásul ahogy már írtam korábban, meg tudja nehezíteni a fogyókúrát. Látod, hogy neki is leesett a vércukra miatt, éhség alakul ki, stb. Ráadásul hiába teker le mondjuk az óra szerint 500kcal-nyit, az nem biztos, hogy zsírégetésre megy, lehet, hogy izomépítésre. Ezért nem szabad beleszámolni a mozgást a napi kalóriacélokba.
Semmittevéssel könnyebb diétázni.
-
törölt tag
-
válasz
devil-k #7188 üzenetére
Ok nincs rántott dolgok, de mondjuk napi 1 pékáru aminek pontosan ismerem az adatait nehogy már gond legyen mert lemegyek hídba. Pont az a problémám, hogy nem tudok összeállítani annyi kaját ami egészséges is és akár eléri a napi 2000 kalóriát. 1800-at se érem el, ezért esik le a vércukrom ami miatt zaba rohamaim lesznek és akkor cseszhetem az egészet. Illetve ha nem mozgok akkor nem esik le, de ha ma reggel futópadra álltam volna 1 órát intenzíven sétálni akkor lehet megint leesett volna.
Mondhatni a legelején vagyok még én is tanulom, hogy mit és hogyan állítsak össze, az se jó ha napokig ugyanazt eszem.
Teletál étlap Z1 és Z3 sorokból állítom össze az ebédem, Z2 sor a vacsorám amit legkésőbb 6-ig megeszek. Változatos, egészséges.
-
boost
veterán
válasz
#20584850 #7190 üzenetére
A "nem bírta hosszú távon" lehet azt is jelenti, hogy megunta, elege lett, hogy a szomszéd esténként két Pilsnert tol le a torkán, ő meg nem ihat, mert 6 órára elhasználta a kalóriákat.
A fagyasztott kaják tényleg nem a legjobbak, és eddig többnyire hülyeséget irogattál, de azzal egyetértek, hogy ha a fogyókúrát nézzük ekkora feleslegnél tényleg mindegy, hogy mit eszik. Ha fagyasztott kaját eszik, rá fog ő is jönni pár nap után, hogy ehet ilyet, sőt pizzát is, csak neki lesz nagyobb szívás, ha délután 5-re már nincs kalória. Értelemszerűen ne minden nap ezt egyet, de alkalmanként egy negyed pizza, este egy sör és társai beleférnek. Csak jól lőjje be a kalóriákat.Ahogy látom (3kg 3 hét alatt) ez sikerült is eddig. Ha tudja, hogy ez a terv, délelőtt egyen sovány ételeket, és mehet este EGY sör a szomszéddal. A szervezetének is szoknia kell a diétát persze. Az a diétás étrend amit a múltkor linkelt a teletáltól, jól nézett ki.
-
törölt tag
Dietetikus tanácsadással is vigyázni kell! Ismertem olyan embert akinek erős diétát írtak fel valamilyen bogyókat is szedettek vele az ember megörült a hirtelen látványos fogyásnak.Rendszeresen járt tanácsadásra ellenőrzésre amiért jó kis pénzt legomboltak.
Persze a feszített diétát nem bírta hosszú távon és szépen visszamentek a kilók.Én azért mondom,hogy megeheti belefér,hogy változatos legyen a táplálkozás ha lassabb is a fogyás miatta de a kitartás megmarad.
devil-k
A stílusom magamnak való és kibírhatatlan de jó szándékú vagyok és ahol lehet ott segítek. -
devil-k
nagyúr
-
bullseye
addikt
válasz
#20584850 #7182 üzenetére
Én se tudok főzni, de az említett módszer belefért 1-2 hétig. Aztán mondjuk ráuntam és visszamentem kiszállítókhoz, az azért változatosabb (de néha még belefér). És mikrózni nagyon tudok, szinte fél kézzel. Ja, és közben elég jó rántotta módszert szedtem össze Ramseytól meg Jamie-től.
-
Skacok miattam ne vesszetek össze.
Abban igaza van borix-nak, hogy fokozatosság elve nálam különösen érvényesül a nagy súly miatt. Nem kezdhetek a legszigorúbb diétával mert aztán amikor lejön 10-20kg mondjuk tudom is én decemberre akkor hova fogom még szigorítani? Másrészt lefordulok a futópadról, ezt saját bőrömön tapasztaltam, pedig nem futottam csak gyors tempójú séta volt.
Persze ez nem is jelenti azt, hogy mondjuk a korábbi heti 1 pizza meg 2 tábla csoki helyett most akkor fél pizzát és 1 táblát fogok enni. Tudom, hogy az sehogy nem fér a diétába. Nagyon várom a dietetikus válaszát, hogy ő mennyi kalóriát határoz meg 1 napra illetve mennyi szénhidrátot és akkor lehet osztani-szorozni.
-
válasz
#20584850 #7179 üzenetére
Nem, nem fér bele a 2600 kcalba, ahogyan a milka csoki és a pilóta keksz sem. Ha nem kajál tisztán akkor cseszheti a diétát úgy ahogy van.
Nem tud főzni -> natúr csirkemellet elkészíteni nem kell hozzá michelin *-os szakácsnak lenni
kakaós csiga és a rántottsajt pedig már nokomment :/Fogyni akar, szóval be kell tartani a szigorú étrendet. Ha mindenféle junkfoodot tol magába akkor teljesen felesleges diétázni. Ez az egész diéta/életmódváltás komoly lemondásokkal jár ezt vagy elfogadja vki vagy nem, de akkor ne csodálkozzon ha nincs eredmény.
A stílusodból pedig kicsit vegyél vissza. A kutya ugat és a víz fröcsög, mi pedig beszélgetünk.
-
törölt tag
válasz
devil-k #7180 üzenetére
Megmondta,hogy nem tud főzni alkalmazkodni kell hozzá.
100g (2db) rántott sajt 500 kcal 30g Ch,100g Kakaós csiga 330g kcal 41g Ch.
Okoskodtok itt basszátok meg faszt se tudtok.Elhúzódó egy éven át tartó fogyókúráról beszélünk.Csirkemellen,zabpelyhen,zöldségköreten élne az milyen jó lenne!
Nem tudtok ti csak ugatni meg fröcsögni?Hol voltatok eddig milyen tanácsot adtatok neki olyat hogy rosszul is lett tőle drasztikus kalória meg Ch megvonást. -
devil-k
nagyúr
Az egyik legrosszabb tanács amit olvastam eddigi életemben, több dolog miatt is.
1. Ezek a fagyasztott dolgok tele vannak mindenféle tartósítószerrel, vegyszerrel... stb. Hagyjuk azt, hogy valódi, meg premium kategóriás... Az a premium amit te otthon magadnak készítesz el.
2. Bő olajban való sütés. A magyar konyhatechnológia egyik halálos pontja. Bár el lehet készíteni olaj nélkül (vagy éppenséggel kókuszzsírban), sütőben is, de akkor is ott van rajta a "prézli", ami ismét felesleges szénhidrát.
3. Ezek a "premium" dolgoknak érdemes megnézni az árát is, mert horror. Ebből inkább megveszem a pulya vagy csirkemellet magamnak és megcsinálom roston.
(#7179) borix
Sajnos, ezért van Magyarországon (is) ennyi elhízott ember, mert ezeket a rántott vackokat (ide tartozik az otthon készített vasárnapi rántott hús is) eszik nap, mint nap.Fagyasztott cordon bleu, avagy a konyha szégyene
Jó étvágyat ehhez a sz@rhoz. -
-
Louro
őstag
Na jó, ezekből legalább a felét ki kellene venni. Nem egyből mindet, akkor hamar feladnád, mert hiányoznának. Én is néha elkakaóscsigázok még ma is, mert hiányoznak a sütik.
Más: Valaki tud megbízható, jó endokrinológust vagy étkezési tanácsadót? Nem netes leírások alapján ajánlottat, hanem a legjobb lenne személyes tapasztalat. Személyre szabott étrendváltozásra lenne szükség és kicsit komolyabb, mint egy honlap, ami mögött csak egy szkript dob ki valamit.
-
törölt tag
Étkezésre.
Lehet venni fagyasztott sajtos sonkás pulykaérmét,valódi csirkemellet kirántva,rántott sajtot stb próbálgasd őket vagy veszel csirkemellet,csirkecombot teszel rá húsfűszert kisütöd megsütöd.
Zöldségkörettel,barna rizzsel,bulgurral,csinálsz salátát (saláta,uborka,sárgarépa tehetsz bele mást zöldséget is + salátaszósz de ne ússzon benne). -
törölt tag
Az,hogy eljutottál idáig annak az eredménye,hogy megittál pl 2L Colát csak abból 220 kcal-t vittél be és hol van még a többi az étkezések,nasik.
Szépen folyamatosan kell csökkentened a Ch-t figyelve magad,hogy reagál a szervezeted nem egyből drasztikusan csökkenteni mert annak meglesz a következménye rosszullétek gyengeség erőtlenség. -
válasz
bullseye #7165 üzenetére
Nem, amúgy lehet holnap már én is meg tudom mérni. Amúgy meg aznap este simán és könnyen ment a 60 perc séta szóval inkább arról lehet szó, hogy keveset ettem. Gyakorlatilag az étkezéseim 50-60%-t a gyorskaják és édesség tette ki. Mivel ezt megszüntettem nehéz pótolni mert oké, hogy egyek zöldséget de mást is kell ennem mivel a nagy súlyomnak nagyobb a szénhidrát igénye. Sokkal könnyebb lenne ha 120 vagy 110kg lennék mert akkor sokkal alacsonyabb értékek lennének. Nehéz egészséges ételekből ennyi kalóriát és szénhidrátot pótolni úgy, hogy én nem nagyon tudok főzni.
De várom a dietetikus válaszát is.
-
törölt tag
válasz
TheProb #7161 üzenetére
Csináld akkor ezt eleinte a gatyából is csavarni fogod majd az izzadságot de komoly kondid lesz.
[link]Narxis
Szerintem mostani súlyodhoz nem sok régebben ennek a többszörösét vitted be azért tartasz itt.
De ha jobb a lelkednek menj lejjebb meglátjuk,hogy reagál a tested. -
TheProb
veterán
Hát ütőm, labdám van. 1x kipróbáltuk de azt had nem említsem...
Amúgy tenisszel az a másik gond, hogy tipikus sznob sport, böszme drága...
Egyetem mellett van egy pálya ahol diák kedvezménnyel is 15k/4x60perc... wtf?Bár ahol meg főnököm játszik ott meg állítólag 1500 a pálya/óra.
-
törölt tag
Jó lesz az hajrá.Ha fáradtnak gyengének érzed magad az átlaghoz képest akkor kevés szénhidrátot vittél be kicsit pótolni kell majd kitapasztalod.
TheProb
Fontos,hogy olyan sportot kell nézned amit szívesen csinálsz.
Pl: testépítés,gyalogtúrák,tenisz,futball,úszás csináld végig őket valamelyik csak megtetszik. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Futáson kívül kinek milyen mozgásforma vált be? Még októbet-november között lementem 80-ról 73-74-re futással, de azóta se szerettem meg... Most gondolkoztam biciklizésen, bár önmagában, hogy nekiállok és tekerek az se túl izgalmas. Vélemény, tapasztalat?
-
-
Andris837
senior tag
válasz
devil-k #7148 üzenetére
Gondolom ez a "maximum" amit bevihet. Nyilván nem fog minden nap ennyit bevinni.
Nekem a kalóriabázis 290-et "enged", de 180-190-nél nem nagyon volt még több. Persze ha futok akkor nő ez a szám, de akkor sem viszek be annyit amennyit ír.
Narxis: Arra figyelj, hogy ennél többet semmiképp ne vigyél be. Figyeld még a zsírt és a fehérjét is. Nekem a kalóriabázis oldala vált be, annak a segítségével tudtam fogyni.
-
Akkor 290gramm szénhidrát?
Írok a teletál dietetikusának, van közvetlen e-mail címük. Majd ők megmondják úgyis tőlük rendelek.
-
boost
veterán
187cm/89kg BMR: 1989.1
-
Woodslave
félisten
válasz
#20584850 #7137 üzenetére
Én azt nézném mennyi lenne a normális testsúlya és ezt inkább a magasság határozza meg. Hiába 150 kiló. Én elfogadom hogy az extra súly cipelése extra energia de akkor az legyen bonus. Persze semmiféle orvosi kondicióra nem voltam tekintettel de szerencsére nem kér senki tanácsot tőlem és mivel ezeket a kalkulátorokat nálam hozzáértőbb emberek csinálták ezert azt gondolom én tévedek.
De akkor se egyen senki 400 gramm cht ha nem maratonista... De szintén sztem -
törölt tag
A jelenlegi súlyodra jött ki a 3360 -700 a cél.
Számold ki a táblázattal ha 120kg leszel menny kalóriából kel majd lejönnie a 700-nak.Ha 100kg leszel mennyiből jön majd le?
Ahogy adod le szépen a testsúlyodat úgy változik egyre kevesebb kalóriából kell majd leadnod a 700 kcal-t.A havi 4 kg fogyáshoz 930 kcal kellene kevesebbet bevinned napi szinten (szerintem ez már sok).
3-3,5kg leadása ajánlott havi szinten.Woodslave
Azt mondják a hozzáértők ha valaki sportol és fogyni szeretne akkor 2-2,5g x testsúly kg Ch legyen.
Ez nálam használható 93kg vagyok havi szinten 150-200km futok =(190-230 Ch)/nap
Egy 150kg embernek mennyit adnál kevesebbet?
-
De hogy lehet ennyivel a BMR alatt
2800 - 3350 közé kell belőnöd, talán akkor jársz a legjobban ha megpróbálod 3000 alatt tartani kicsivel, plusz mellé egy kis sport/séta.
Woodslave: nekem 2220-at dob ki, a kalóriabázisos meg 2235-öt. Szal sztem a kalkulátorokkal nincs gond.
-
válasz
#20584850 #7131 üzenetére
Itt majdnem megerősíti amit írsz: Link
2. Szervezeted kalóriaszükséglete
Szervezeted alapvető működése által napi 2791.82 kcalt égetsz el. Ezt az energiát akkor is elégeted ha egész nap csak fekszel (ez a BMR, angolul Basal Metabolic Rate, azaz alapanyagcsere értéked).
Alapjárat kcal égetésed napi 3350 kcal. Ez azt jelenti, hogy ennyi energiát égetsz el összesen a szokásos napi életviteled által (munka, iskola, stb). Sporttevékenységed ebbe nem számít bele, azt külön tarthatod nyilván a főoldalon, a "Mit sportoltál?" ablakban.3. Cél beállítása
Fogyási terved szerint 2017.09.11 napig, heti 1 kg-os ütemben, 90 kg testsúlyt szeretnél elérni. Ennek megvalósításához napi 2250 kalória bevitelt javaslunk (ez a Napi kereted, mely a főoldalon fog megjelenni és minden felvitt étkezés illetve testmozgás után változik és mutatja a még aznap elfogyasztható kalóriamennyiséget).
Igazából tök mindegy az időpont én csak azt adtam meg, hogy heti 1kg jó lenne de így viszont már nem 2600-at engedhetek meg magamnak hanem 2200-at. Tehát lehetne mondjuk 2600 napi 1 óra sétával vagy 2200 sportolás nélkül?
-
törölt tag
Alapanyagcsere azt jelenti,hogy ha egész nap fekszel nem csinálsz semmit akkor is elégeted azt a kalóriát.
Mivel nem egész nap fekszel hanem jössz mész ezért 3360 kcal körül van szüksége a szervezetednek a szinten tartáshoz.
Mivel fogyni akarsz ebből a 3360-ból 700 kcal/nap szinten kevesebbet kell bevinni ez azt jelenti,hogy így egy hónap alatt leadsz 3 kg-ot.Ebből a szénhidrát 2.5-3g x testsúllyod legyen.
Ha nincs elég szénhidrát elgyengülsz és nincs zsírégetés sem.Mivel gyalogolsz napi szinten 1 órát ez kb (300-350 kcal) körüli mínuszt jelent.
Tehát a jelenlegi állapotodban napi 3000 kcal körül kell bevinned - (300-350 kcal lejön még gyaloglás/nap)=2660 körülre jön ki.
Ha így fojtatod ahogy eddig csináltad akkor az aszt jelentené,hogy havi szinten 8kg körül adnál le 3 hónap alatt leadnád a 25kg-ot folyamatos rosszullétekkel kísérve + a azt is elérnéd,hogy majd a bőr lógjon rajtad.
-
válasz
#20584850 #7124 üzenetére
Ezt a kalóriatáblázatot néztem legelőször és itt azt írták, hogy az sok. De akkor bemásolom:
Energiaszükséglete 3359 kcal/nap
Az alapanyagcseréje 2799 kcal/nap
FOGYÁSHOZ
Energia: 2859 kcal/nap
Fehérje: 107 g/nap (15%)
Zsír: 95 g/nap (30%)
Szénhidrát: 393 g/nap (55%)
El fogok menni dietetikushoz is mert most már elegem van, hogy annyi értéket kapok meg mondanak ahány féle kalkulátor van.
A my fitness pal asszem 2200-at írt heti 1kg fogyáshoz ülőmunka mellett.
-
Louro
őstag
válasz
#20584850 #7124 üzenetére
Ez jó
2200 kellene nekem a fogyáshoz. Nemrég, egy orvosi mérés alapján az alap anyagcserém 2200 volt szintén, ha jól emlékszek. De sajnos szerintem vannak napok, amikor nincsenek meg.
Na meg nekem a vércukrom ugrál. Néha érzem, hogy leesik és akkor kell édesség. (Lehet azért, mert gyerekkoromban nem szelet sütiket ettem, hanem tepsi sütiket. Meg kb. 24 éves koromig rengeteg cukrot és csokit ettem, de akkor jóval aktívabb is voltam.)
2800 a szintentartáshoz. De az a 600 kalória olyan gyorsan becsúszik, hogy csak na.
-
Louro
őstag
válasz
#20584850 #7115 üzenetére
MiBand 2 már úton. A lépésszám talán motiválni fog a több mozgásra.
A döntéshozóknak nem mindig vannak embereik. Én ebbe tartozok. Felelek valamiért és nem akkora terület, hogy igényeljen plusz embereket.@Bullseye: Tudom, hogy sokan erőltetik vagy az egyiket vagy a másikat. Mindkettőre jó lenne figyelni.
Én úgy lettem szocializálva, hogy kellenek a szaftos falatok. Tudom, hogy vannak kókuszzsírok és társaik. Otthon azért barnarizs van, kókuszzsír, olivaolaj, eritritol,..... . De számítanak az ízek. A puffasztott rizses kenyérpótlékok se jönnek be. Már volt, hogy úgy adtam le 10 kg-ot, hogy közben nőtt az ebédadagom. Igaz, hogy kevesebb kajával gyorsabb lenne az eredmény, de ez az Achilles sarkam
Amúgy a csak kaján visszafogást sokszor próbáltam már, de minimális fogyás után stagnálás volt. Amúgy se eszek sokat, csak este 7 körül a vacsi, meg az alkalmankénti (nem napi) nasi a ludas a pocakban.
Ha többet akarok fogyni, akkor muszáj átmozgatnom magam. A mozgáskoordinációm miatt is, mert a székben eléggé fix a testhelyzet. -
válasz
#20584850 #7119 üzenetére
1500-1800 kalória kb. minden nap megvan. Igazából azt fogom csinálni, hogy többször megmérem éhgyomorra és étkezés után másfél-2 órával a vércukrom aztán átballagok a háziorvosomhoz ezekkel az értékekkel.
Szeretek futópadon sétálni, most már sokkal jobban megy, amikor kezdtem akkor már 4,5km/h-val elértem a zsírégető pulzustartományt, most már 5,4km/h körül kell tartanom a sebességet. Szóval nem szívesen mondanék le a mozgásról, a mozgás megfelelő mértékkel csak jót tesz, izzadás révén méregtelenít a szervezet, gyorsul az anyagcsere és a hangulatra is jó hatással van. -
törölt tag
Ha baj van a vércukorral az ott jön ki inkább,hogy mikor bekajál az ember akkor az inzulin termelődés megindul ha a szervezet nem termel elég inzulint akkor rosszullét,gyengeség fogja el az embert mikor komolyabb az eset külső forrásból pótolják (inzulin injekció)
Te esetedben fa@ség miatt van.
Egy akkora testet mint a tied müzliről teszed ki fokozott igénybevételnek.A kevés táplálék miatt a vércukrod leesik mint állat ezért szédülsz elgyengülsz. -
boost
veterán
Szerintem az étkezés a legfontosabb, a sport nálam kifejezetten megnehezítette a fogyást.
Sport abban az esetben segít, ha tényleg nyugdíjastempóban, a zsírégető pulzus alatt tartod magad, és ott se túl sokat, heti 3x45 percet kocogsz, sétálsz, gurulsz a bicajjal. Vagy ahogy írtad, futópados lötyögés. Különben akkora energiahiány lép fel, hogy éhes leszel és vagy túleszed magad, vagy a szervezeted áll nek raktározni, és nem engedi lebontani a zsírt. Legrosszabb esetben bontja az izmot is. Nehéz eltalálni, hogy sport mellett mennyit, mit és mikor kell enni, hogy tényleg jól jöjj ki belőle, hogy rakódjon le izom, és mellette égjen a zsír. Ehhez már tényleg kell a matek, a spéci étrend, a szakkönyvek, vagy a szakember. Ezért javaslom én elöször a fogyást, és utána nekiállni izmot építeni.
Magam példáján látom, hogy áprilisban nekiálltam kerékpározni, heti 3x30km-t, intenzív tempóban, és onnantól kezdve szinte nem is fogytam egészen addig, míg nem hagytam ki egy 3 hetet júniusban. A kihagyáskor megint sikerült fogyni, de aztán azóta szinte semmi, 89 körül ingázok. Persze, combom, lábam fenekem, hasam izmosabb lett, de nem annyira, ami indokolná, hogy ne veszítsek a súlyomból. Az erőnlétem is sokkal jobb, csak a kilók nemigen változnak. Megvan az 1000km, most kihagyok megint pár hét kerékpározást, szeretném, ha újra beindulna a fogyás. Majd beszámolok a tapasztalatokról.
Narxis: ehhez sajnos nem értek. vérvcukor mérés jó ötlet.
-
Skacok valami probléma van a vércukrommal, reggelre akartam időzíteni a 60 perc intenzív sétát futópadon de kb. 40-50 perc környékén már rosszul vagyok annyira leesik a vércukrom. Legalábbis nem tudom mi más lehet, elgyengül a karom, lábam, elkezdek még jobban izzadni sőt legutóbb már szédültem. Mi a francot csinálok rosszul? Azt írják neten, hogy nem jól eszem pedig itt van előttem a glikémiás index táblázat. Reggel egy kis müzlit eszek fél 8 környékén, 10 óra körül tízórai pl. 1 vagy 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, light margarin 1-1 vékony szelet füstölt sonkával mellé zöld tea cukor nélkül. Ez csak egy példa, nem mindig ezt eszem.
Egyszerűen nem tudok reggel vagy délelőtt mozogni mert nagyon gyengének érzem magam, aztán délután már jobb akkor birok de reggel semmiképp. Rendeltem egy vércukor mérő készüléket és megmérem majd reggel éhgyomorra is meg ha így rosszul leszek megint, de ez így nagyon durva. Ilyen rosszul még nem éreztem magam. Legszívesebben megettem volna 2 tábla csokit.
-
törölt tag
Gondolom ha döntéshozói munkád van akkor másokat kell ösztönöznöd,bírálnod ami megy is csak magadon nem gyakorlod.
Mozgásaktivitásos karkötő segítene,ami ösztönöz a mozgásra jelez,hogy állj fel az alvásciklust figyeli,kalóriát pulzust mér stb.Mellette nem ártana írni egy darabig nappal mennyi ételt fogyasztottál és a nap végén a kalóriákat összeszámolni. -
Louro
őstag
Az egész fogyás sajnos akaraterő kérdése.
Lehet munkahelyre fogni meg ezer és egy okot keresni -, ahogy én is teszem -, de elhatározás kevés. Kell a rendszeres mozgás. Ha az megvan, akkor akár még a kaján se kell radikálisat változtatni.
Nekem leginkább az a bajom, hogy egyedül eljárni konditerembe unalmas. Döntéshozói munka mellett pedig elég nehéz 2-3 embernek is már összeegyeztetni a mozgást. Egy megbeszélés, egy ASAP feladat felülírhatja a nap végét.
Én tipikusan jojo-diéta példája vagyok. Le tudok fogyni, de tizedannyi idő alatt vissza is jön. Azért, mert ülő munka. Érdekel is a munka, nem cigizek, szóval fel se állok szinte a helyemről. Lehet papolni, hogy óránként 10 perc, mert egészség, meg aranyér, meg mi lesz 10 év múlva, de szeretem amit csinálok.
A legfontosabb, hogy hatalmas akaraterőt igényel az első fél év szerintem. Egy hónap még semmi. Azt ki lehet bírni. 3 hónap talán a vízválasztó. Én legközelebb szerintem aerobic-ra vagy hasonló tömegsportra fogok elmenni, mert ott motivál a tömeg, hogy teljesítsek. Nincs futópados lötyögés, fekvenyomás közbeni nyöszörgés.
-
Andris837
senior tag
Hazaérve a nyaralás második részéről elmondhatom, hogy nem volt komoly bűnözés.
Étteremben ettünk csirkét, zöldséget, és persze mivel Szegeden voltunk volt halászlé is. Köretként ettem krumplit, áfonya lekvár is volt, de ez belefért. Számoltam is, nagyrészt benne voltam a tartományban. A sportolás is ment, volt hogy napi két alkalommal mentem el futni.
Ma érkeztünk haza, már volt futás itthon is - egyéni rekord 5 km-en
- .
Holnaptól minden megy a régi rendszer szerint..
Az, hogy az átlagember "számol", szerintem nem hihetetlen. Én pl. már reflexből írom a kaját a kalóriabázisba. Már a család és az ismerősök is megszokták ezt. Ez hozzá tartozik - nekem - az életmódváltáshoz. Ahogy Gergely írja, ez bejött, működik és enélkül a számolgatás nélkül sokkal nehezebben menne a dolog.
-
boost
veterán
válasz
Woodslave #7100 üzenetére
Én átlagember vagyok, és számolok. Eddig ez az egyetlen működő megoldás. Az ételkihagyásos diéta se jó szerintem semmire, mert hiába nem eszik fehér kenyeret (majd eszik barnát, mert azt hiszi az jobb, pedig ugyanannyi kalória, csak lassabban bomlik le), ha mellette telezabálja magát gyümölccsel (tiszta cukor) vagy eszik össze vissza, bőven átlépve a határt, hiszen ő nem eszik kenyeret....
Pont olyan, mint aki elmegy egyszer fél órát bicajozni héten egyszer, vagy kéthetente (250kcal) , és utána letol két szendvicset (600kcal), mert ő ezt most letekerte.
-
-Mike-
addikt
68-70 kilónál már nem lesz pocak vagy csak nagyon kicsi. Viszont ha utána kicsit lazítasz és "most megeszem ezt meg azt mert belefér meg ezek után nekem ez jár" alapon belefalsz ebbe-abba, akkor derékra/hasra fog vissza menni először, demotivált leszel és vissza fogsz hízni.
Csak szólok.
Ha ilyen 65 kiló a cél, oda kell egy kis aszkéta mód is és sok sport hogy azért tudj mellette "normális" mennyiséget enni is. Mozgás nélkül ilyen 65 kilót nagyon kevés kajával tudod csak elérni, attól meg már manapság többet eszik egy ötödikes is. Ráadásul mozgás nélkül kevés kajával inkább izmot vesztesz, megy le hájból is de nagyon kevés, nem lesz alakod, normális kontúrod, csak pálcika kezek lábak kicsit lógó hassal és csodálkozol hogy mérleg szerint már jó lennél aztán mégse. De #pólóalájóvan -
Met
nagyúr
Csak az utókornak..
07.12. 81 kg
07.17. 80 kg
07.24. 79 kg
07.31. 79 kg
08.07. 78 kgMennyi lenne az ideális testsúlyom? 174 cm magas vagyok, 40 éves ha ez számít...
Nem vagyok izmos de nem is célom gyúrni. A súlytöbblet nagy része derék tájon van, kívül (övre lógó pocak)
Megnéztem 3 kalkulátort
- 60.6-75.7
- 68
- 69
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest