- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mi5i
aktív tag
Szia, gondolom 16 éve az a link még jó volt, azóta már nem és meg is ijedtem, hogy eltűnt, mert emlékezetes volt számomra a topikot elindító hozzászólás, és az azt követő kommentek!
A jó link:
https://prohardver.hu/tema/fogyjunk_le/hsz_1-200.html -
caprine
senior tag
Ennek a tagnak a videoit én is láttam, maximális tisztelet jár azért amit megcsinált. Bár számomra a csúcs még mindig Christian Bale és az a fogyás amit a gépész című filmért csinált. Ha minden igaz akkor csak tejeskévát ivott, és semmi mást, nagy mákja van, hogy nem állt le valamelyik szerve. Következő évben meg ő volt a batman
-
Kékes525
félisten
Igen, attól, hogy még nem kövér táplálkozhatott helytelenül.
Amúgy az egészséges életmódnak nem a helyes táplálkozás az egyedüli eleme. Nagyon fontos a mozgás és a mentálhigiéné.
Másrészt vannak még drogok, alkohol, cigaretta stb. ezekkel is odalehet csapni az egészségnek.
-
Kékes525
félisten
Elsősorban a genetika miatt. Ha a sejtek felszínén a koleszterin sejtbe jutásáért felelős receptorok száma kevesebb a gén mutációja miatt (egyik szülőtől hibás gént örökölt), akkor hamarabb meszesednek az erek (mert a koleszterin vérkoncentrációja nagyobb) és így hamarabb lesz infarktus.
Ha a hibás gén homozigóta formában van jelen (ez a szelekció miatt nagyon ritka) akkor akár 10 éves kor körül is infarktus kaphatnak. A férfiakban a nagyobb tesztoszterin színt és az életmód is hozzájárul a fentiek mellett a hamarabb bekövetkező infarktus kialakulásához. -
törölt tag
persze, ertem mit irtal.
turelmetlen vagyok es megprobalok addig (jovo het vegeig) mar egy picit kevesebb kaloriat megenni, mert most egyelore nincs meg a lehetosegem kovetni az altalad irtakat.
jovo het vegetol tudok majd hozni magammal rizst+hust es akkortol tudok tobbet mozogni is.
szeretnem minel jobban kozeliteni azt, amit te csinaltal vegig, csak a sulyzos edzesek helyett muszaj otthon csinalhato dolgokat vegeznem (fekvotamasz, huzodzkodas, guggolas, sulyzozas) mert idobe nem fel bele a konditerem.
igy is a napkozbeni 2-3 orankenti etkezes huzos lesz, mert viszonylag sok idot vesz el a melobol. -
nemi
tag
Igen, illetve azon az oldalon is megemlitettek ahol a "nagy atvaltozasok voltak"(NOXPLODE).
Na most a turom elfogyott, anyam felhasznalta turosgubanak veletlenul.
Akkor az edzés reggeli utánra teszem, 7órará. Azért valamennyi ch szeretnék fogyasztani, nem csak zöldséget(régebben ettől marhára összeestem,napi 30-40g ch.), bár lehet hogy kettő óra után már nem kéne "magas ch" kaját fogyasztanom.
ALPA turo után vadaszom, több-kevesebb sikerrel.
Kettlebellről annyit hogy egyszerre erőt is növel + állóképességet.
Alaphelyzetben ketfele gyakorlat van.
Erogyakorlat - nyomasok, huzasok, szelmalom stb.
Ballisztikus - snatch, swing stb.16kg füles agyugolyoval edzek, hidd el kell egy kis ch
Régebben még a diéta elött, napi 3000-5000-6000kcal fogyasztottam.
"szóval sztem nem ilyen kajálást kéne követned."
oké,oké. Mire gondolsz pontosan ? Nekem egy napom hasonló mint a tiéd, csak sokkal rugalmassabb, mivel otthon készülök a felvételire(ergo tanulok)+edzek.
Mondjuk a ch féherje napi 100g\100g ?(100 fölötti testsúly tartozik.)
Amugy glutára meg nox. tényleg nincs szükségem
Csak végre elkéne találnom a jo fehérje\ch arányt, kéne valami irányzék ahonnan fel le lépgethetek.
Kevés ch fáradt vagyok, sok ch nem tesz jót, sok fehérje gyomorégés, kevés fehérje meg nem jó -
LOTR
addikt
85%-ban ugyan ezt csináltam, ugyan ilyen eredménnyel, mondjuk én "edzésmódszert" is váltottam pont a diétám elején így nem tudom, hogy gyengültem e, de guggolásban és felhúzásban biztos, hogy nem
nekem több csalónapom volt, hetente volt 1-2, ekkor nem ettem annyira durván félre, csak pl rántotthús, milánói, túróspalacsinta, de ekkor is figyeltem, hogy ha lehet max kora délutánig egyek ilyeneket, csokit és édességet abban a 2,5-3 hónapban szinte semmit nem ettemtehát ha ezt valaki betartja, szinte tuti fogyni fog
ja igen, én aeroboztam olyan 1 hónapot (július), heti 3-4x, ez rövid idő ahhoz, hogy nagy következtetést vonjak le belőle, de az biztos, hogy gyorsítja az anyagcserét, meg növeli az állóképességet, az utóbbi nem mindenkinek fontos, előbbit meg kicsit precízebb étrenddel is el lehet érni, tehát mindenki döntse el maga...
tápkiegnek csak vitamint, meg on fehérjét használtam - reggeli müzlihez, edzés után, és volt amikor lefekvés előtt is
még egy utolsó mod
ami szerintem a legfontosabb az egészben az az, hogy milyen az ember hangulata
a diéta nem jó dolog, folyamatosan romlik az ember közérzete, az sem egy jó dolog, hogy hetekig teljesen ugyan olyan kaját eszik az ember minimális ch-val, aztán ha összejönnek a dolgok az még plusz hozzáadódik ehhez az amúgy sem jó állapothoz és akkor az eredmények sem jönnek, na én ekkor hagytam abba az egészet, úgyhogy akkor tessék diétázni amikor 'ölömébódottá' van, akkor megy "magától" minden -
LOTR
addikt
... piritós, vajaskenyér, napcsi
syn7h37ic
sok fehérje napi 1,5-2g/testsúlykg, ez esetedben kb ~150g
kevés zsír
és megfelelő mennyiségű ch - egyszer kb kiszámolod, hogy mennyit eszel egy nap, majd hetente csökkented ahogy szükségeshogy miből viszed be ezeket az rajtad múlik, a lényeg, hogy minél kevesebb "szemét" legyen, a gyúrós topik első hozzászólásában van egy gyurasgyik.uw.hu link, olvasd el, bunny írása a diétáról is jó, ott megtalálod azt is
-
törölt tag
grat
amikor irtad h meg nincs vege, vmi ilyesmire tippeltem h pont most kar lenne abbahagyni.
ezt viszont mar en is tapasztaltam egyszer h amikor dietaztam nagyon es abbahagytam, akkor gyorsan eltunt meg par centi, de azt hittem a masfajta kajak miatt van (epp kulfoldre mentem ket hetre es ott nem lehetett valogatni)
olyasmi, mint egy eros csalonap? -
fLeSs
nagyúr
A elmúlt ~ 1 hétben nagyon begyorsult a fogyásom (előtte stagnáltam egy ideig), ami valszeg annak köszönhető, hogy többet kezdtem el enni, úgyhogy lehet, hogy most még nem hagyom abba a diétát, holnap reggel kitalálom (még az elején megfogadtam, hogy ha jól megy 2 hónap után is a fogyás, akkor folytatom amíg meg nem torpanok). Most naponta csökken a derekam/fenekem 0,5-1 cm-eket, ami qrvajó, úgyhogy ebben a helyzetben sajnálnám abbahagyni a dolgot.
Ja, aerob nuku. A hasam és derekam közé eső területen legalul már kidülled 2 ér, és edzés közben a hasamon is előjön néhány (ezek látszanak egyébként is, csak nem düllednek még ki, szal ott még több a zsír). Derékban már rekordot döntöttem, soha nem volt még ilyen kevés zsír a hasamon (kivéve még régen, amikor hízás közben átléptem ezt a küszöböt).
-
nemi
tag
Engem érdekel. Még mindig nem tudom elhinni(vagy inkább nem akar eljutni az agyamig) hogy aerob nélkül hogyan fogyhatnék le.
Kaja:
Reggeli zabpelyhet és a tejes proteint már meguntam, valami más kéne helyettük(1ada protein és 30g zabpehelyke volt).
Mit lehetne helyette falni reggelenként ?
Csirke+ubisali még mindig tartja magát. -
törölt tag
neeeeem. azert volt ott a szmajli. tenyleg kivancsi vagyok ra, mert az eddigiek alapjan ugy velem okosan es hatekonyan dolgozod ki ezeket az elmeleteket es be is jonnek. arra probaltam utalni h igyexel minel hatekonyabban csinalni, akar egy hangyanyival is.
es termeszetesen lehet h rad igaz es masnal kevesbe (vagy akar meg jobban) valik be.bocs,
&rew -
harry
veterán
-
acehawk
tag
3 hete abbahagytam, de a fórumot minden nap figyelem
Durván lemenentem 76,5 kg-ra. (183 cm vagyok) A végén még úgy is ment le, hogy nem diétáztam.
Most olyan 77 és 78 között mozgok. Ezt 2-3 hete tartom.
Persze az, hogy abbahagytam nem jelenti az ész nélküli zabálást
Így már a súlyzós edzések is sokkal jobban mennek. -
fLeSs
nagyúr
A ch csökkentés bejött.
De mostmár tanultam az eddigiekből, nem akarom tovább csökkenteni a kalóriákat, úgyhogy holnaputántól aerobozni is fogok, valszeg heti 3-5-ször 40 percet.
A csalónapi ch és kcal mennyiséget is már úgy határozom meg, hogy az előző héten hogy ment a fogyás. Itt már úgy müxik a dolog, hogy az éppen elért eredmények alapján kell változtatgatni, sajna már nem müxik az, mint az elején, hogy ch le oszt majd a kilók mennek le. -
harry
veterán
Végülis igaz... Csak feltételeztem, hogy tudja komolyabb mozgással/akaraterővel kombinálni a diétát, bár ha amúgy nem sportol akkor azért változik a helyzet, valóban.
1. Mindenképp változtatnia kell valamin, de ha nincs ilyen szigor akkor még több ideig tart, ami szerintem zavaróbb, de ez végülis tőle függ, eldönti neki melyik a jobb.
2. Ha nincs ideje sportolni akkor marad a reggeli melóba menetel mint aerob, amihez valóban elég a kevesebb ch.
rii - inkább húsból ha lehet és kiegészítésnek a túrót, árban is jobb, sütni meg kb 20-30 perces munka.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Nem értem mi a gond. Régebben írta a súlyát, de ez egy ~70-80kg embernek megfelel, miért kéne látnom, hogy tanácsokat adjak? Nem is nevezném tanácsnak, csak egy átlagos ismertetőt akartam írni. Nyílván személyre lehet szabni pontosabban, és ezek valóban elég alap/általános dolgok, dehát láthatod, hogy nincs tapasztalata vagy nem tudja merre induljon. És mi a baj a kajával? Zabpehely, sovány túró/sajt, rizs/p.rizs. Igen ezeket eszem - meg mellé húst. Tojást nem, de azért megemlítettem, mint lehetőséget. Vagy te mivel egészítenéd még ki? :-\
-
harry
veterán
Azt néztem én is, meglepő volt a hasonlóság, csak a sajt darabos
Asszem van abból vmi zöld dobozos is ami ízesített, az egész jó, nekem a natúr nem ízlett. Viszont a túró király, egy gyüm joghurttal meg zabpehellyel remek reggeli (joghurt igazából csak az íz miatt, sztem belefér). Amúgy most értünk haza egy hetes nyaralásról, kajára azért figyeltem, de majd holnap megnézem mit mutat a mérleg.
Gratula a diétához, szerintem szeptemberben folytatom én is. Ezt azzal érted el amit nemrég leírtál itt is? -
LOTR
addikt
testépítő szemmel nézve lehet, hogy sok, de ha valakinek nem az izomtérfogat növelés a célja, hanem csak egy ''vékony'', sportos külső elérése, akkor szerinem nem sok
abban egyet értek, hogy kevesebbtől is lehet fogyni
viszont ennyi edzés mellett nem is kell annyira odafigyelni a kajálásra, bár én inkább szétbontanám napi 2x1,5 órára
mondjuk ehhez nem kevés akaraterő -és idő- kell -
Ariadne
őstag
Hm, azt hiszem, megtaláltam a leglényegesebb mondatot:
I started eating regular small portioned 6 meals a day, and spending an average 3 hours 6 times a week at the gym.
Ez a rész viszont épp az egyik dolog, amire előzőleg kérdezni próbáltam
Choose cardio level exercise over fat loss zone exercise whenever possible.
So is the 'fat-loss zone' the best way to lose fat? The answer is no!
Although the ''fat-loss zone'' uses a higher percentage of fat for fuel; you need to look at the big picture which is calories burned. Below is a chart that compares the two training zones.
Low Intensity Training burns 50% fat for fuel ex: 100 calories x 50% = 50 calories from fat High Intensity Training burns 40% fat for fuel ex: 160 calories x 40% = 64 calories from fat.
Say, for example, you burn 100 calories in 20 minutes of Low Intensity exercise compared to 160 calories in 10 minutes of High Intensity Exercise, you've still burned more total fat doing High Intensity Exercise.
Ez lehet talán a magyarázat arra, miért sikerült kerózással kicsit haladnom jó irányba. Pedig azt hittem, ezt pont rosszul csinálom, mármint az ún. ''zsírégető zóna'' feletti gyakori működést, hogy az elvileg épp elkezdi az izmokat is leszedni...Szóval szerintetek is teljesen OK akkor, amit itt írnak?
rii: Szerintem a legkönnyebb rizsfőzési módszer az, ha SOS rizst veszel (nem reklám helye) és mint a tésztát, forró vízbe öntöd, max 20 perc múlva meg leszűröd. Tökéletesen pergős lesz.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
'' ......... a sok zsír miatt felejtősek, emiatt sok bennük a kalória. ........... ''
és ha több kalóriát nem vinnék már be?
vagy zsírt?
mondjuk csak zöldséget, meg gyümölcsöt ennék már ezen kívül?
545 kcal-t írnak, hogy van benne... az sok? :-/
meg a 37g zsír is sok?
bocsánat, hogy ilyen ''hozzáértó'' vagyok ....
megyek haza, hétfőn jövök....
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
ja
hogy legalább hangulata legyen, veszek a hétvégén valami koptatott fatányért, meg fa evőpálcikát, meg ilyen süveget a fejemre
monitorba destopnak rizsföld, srácoknak meg megmondom, hogy a Secret Agnet SN SomaFM iTunes rádió helyett Yuan-Yeing-et fogunk hallgatni .....
kávé helyett tea cukor meg minden lóf@sz nélkül ....
ha egy hónapignem írok, akkor 'valszeg drappszínű kénszerzubbont kaptam -
rii
nagyúr
hát .. ez számomra már majdhogynem felér egy halálos itélettel ....
én még a konyhát is száműztem az életemből, annyira nen nekem való. Reluxa takarja el a hozzá vezető ajtót ...szeretek mosogatni, csak képtelen vagyok elkezdeni .... :-/
de akkor jövő héttől elkezdek gondolkodni valami home-made-food dolgon ... :-/ amihez nem kell sok alkatrész, meg fortély, meg időőőőő ....
pld. veszek rizst, megfőzöm, és eszek hozzá például ...... rizst .... főtt rizst -
törölt tag
kovettem tavaly is az esemenyeket
az a baj, hogy csak par kilo feleslegem van (6-7), igy sokkal nehezebb volt nekiallni, mintha 20 kilot szeretnek ledobni.
''az aerobozás nem elég hatékony, túl sok időbe kerül ahhoz képest, amennyit ér'' na. akkor itt is van a kerdesem egyik felere a valasz -
törölt tag
felreertettem. meg sosem probaltam kardio nelkuli edzessel sulyt tartani/vesziteni, ezert csodalkoztam ra arra, amit irtal.
sokat gondolkodtam azon is h pl a bringasok es a hosszutav-futok miert neznek ugy ki sok-sok edzes utan. pl nekem az a tapasztalatom h amikor elkezdesz bringazni, eleinte folyamatosan nonek a combjaid. aztan egyszercsak a novekedes megall es elkezdenesz szalkasodni nagyon. a teljesitmenyed nem csokken (sot) viszont az izmok fizikai merete igen. es ez eleg sokaig folytatodik. a zsir sem lesz tul gyakori vendeg a testen (testzsirszazalekot nem tudok mondani). ott is eleg soxor mozognak persze anaerob tartomanyban, de nem tipikusan az a gyakori. tehat muszaj, hogy a kardio is segitsen. persze lehet, hogy ha osszehasonlitunk aranyaiban egy szigoru dietat jol megvalasztott sulyzos edzessel kombinalva es egy aerob munkara epulo fogyasztast, akkor az elso hatekonyabb. szted neked miert sokkal hatekonyabb a mostani modszered? -
LOTR
addikt
lehet, hogy annyival nem, de szerintem gyorsítja az anyagcserét az aerob edzés, vagyis amikor csináltam, akkor biztos vagyok benne, hogy gyorsabb volt (a múlt héten már se aerob, se hiit nem ment) -bár neked nagyobb tapasztalatod van benne-, viszont állóképességre sokat számít, és azon gondolkozok, hogy el kéne kezdeni úszni, majd meglátom, hogy lesz rá időm/lehetőségem ősztől
-
harry
veterán
Akkor ha jól értem a csalónapot kivéve a hét minden napján van edzés (4+2)? Amúgy érdekes elkészpzelés a csalónapok körüli edzés, ezt lehet berakom én is, aztán meglátjuk. Igazából kajálásra is kicsit jobban kéne figyelnem, de nem tudom mi lesz belőle, köv egy-két hét biztos borul nyaralás, meg hasonlók miatt szóval lehet meghosszabbítom a diétás időszakot. Kicsit zavaró...
Na amúgy gratula az eredményekhez, elég kidolgozott tervnek tűnik -
harry
veterán
Elgondolkodtat. Elég zavaró, hogy az aerob megy, és logikusnak is tűnnek. A HIIT elvileg anyagcsere gyorsítás miatt hasznos (ha jól emlékszem). Bár ilyen szempontból a súlyzós edzés is lehet intervallum edzés. Jelenleg milyen edzésterved van? Heti hányszor, mit, mennyi ideig, stb.
-
kilozsul
aktív tag
Én is ülőmunkát végzek, de meg tudnék néha zavarodni az éhségtől... A legrosszabb, hogy ősztől ismét edzeni szeretnék, és bár nem mozgat hogy nőljek (inkább erősödnöm kellene) de azért összemenni sem szeretnék...
Már kezdek berendezkedni a diétára én is... Tapasztalataim szerint ha az ember lassan vezeti be ezt a spártai életmódot, akkor sokkal tovább bírja. A cukorról már kb egy éve leszoktam. Max méz, de sokmindent megiszok ''üresen'' is. Egyébként amióta nem eszem cukrot sokkal jobban érzem az ételek ízét... -
harry
veterán
Hát amúgy valóban nem egy nagy élmény, de kitartás
Mi talán egy hét múlva megyünk 'nyaralni', akkor úgy sem lesz rendben kaja, szóval lehet kicsit elhúzódik a diéta. De végülis az sem zavar ha marad rajtam némi zsír -> majd meglátom szeptember végén mi a helyzet, aztán eldöntöm. -
rii
nagyúr
ühüm ... mondjuk egész nap ülő munkát végzek, de napi 1-1 órát gyalogolok be, majd este haza. Ez számít valamit? Mondjuk ilyenkor elég alacsony a pulzusom 'asszem.
Tudom, hogy már írtátok, de had' kérdezzem meg megint, most így csak a rizsre összpontosítva érdeklődésemet, hogy napi mennyi lenne egy nem is kevés., és nem is sok, szóval egy elfogadható mennyiség, illetve milyen fajta rizst tudnék venni, ami mikróban elkészíthető? -
LOTR
addikt
látom már tud élni
tildy
hát pontosan nem tudom megfogalmazni, hogy mit is jelent, de az azért nem elég, hogy többször jár az ember wc-re, az lehet attól is, hogy többet eszik valaki
pl ha fogysz és relatív sokat eszel, akkor már lehet, hogy gyors, vagy ha megeszel/iszol valamit és az a szokásosnál gyorsabban kijön belőled, az is jelentheti azt
szakszerű magyarázatot sajnos nem tudok adni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest