Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vannak napok, hogy ha én nem törekszem rá akkor a Ch bevitelem a 100-at sem éri el és nem vagyok éhes sem, direkt kell enni ch tartalmú kaját. Ahogy telnek a napok a kenyér hiányát sem érzem, sőt le kell fagyasztani, mert ott rhd meg kb. Nagyon érdekes. El nem tudtam volna képzelni, hogy kb bármit meg tudok enni kenyér nélkül. Viszont, valljuk be, nagyon könnyen elmegy az ember a másik irányba. Egyik nap ettem sima kajákat és mentem éjjelre melóba, ott éreztem, hogy megveszek olyan éhes vagyok. Ez sztem a nappali sima kajának volt köszönhető. Mert hát tudjatok vendégségben nem válogatunk. Nem szabad kiugróan cukros vagy sok ch-s cuccot letolni, mert kihat mindenre. A hajlam ott van, egy kicsi kell és átfordul minden a régibe. De még mindig vallom, hogy ez játék nekem, nem kell zabálni. Menüben ott a gyros tál, pizza stb. Csak nem sorban felváltva egész nap.
-
Ez így igen egyszerű eddig. Már mondják nekem h fogyok. A mérleg is 88-at mutat, valami 4 hete tolom és nem a legeleje óta mérek, de már így nézve is 4 kg mínusz. Nap 200g ch alatt tudok maradni, néha 150 vagy akár 100-on. És volt itt pizza, gyros tál is. Csak a kenyér, és cukros üccsik off, előbbi van de kevés és kis ch-s. Találtam olyat amiben 30/100g a ch. Finom is, csak 300g 400ft. Nagyon várom h végre mozoghassak is párommal. Vettünk neki melóba egy komoly rollert, úgy megszerettem, h nekem is lesz, aztán éjjel megyünk.
Van cikk is róla, hogy a roller igen jól mozgat, vettem is észre, mert az első nap járni nem tudtam kb utána. Viccesen fogom fel ezt a súly vesztősdit. 
-
Malibutomi
nagyúr
Ami fura, en nem hagytam el csak a tenyleg nagyon hizlalo dolgokat (csoki, fagyi stb), meg a nasizast ugy altalaban. Reggel ritkan eszek, altalaban delben egy sovanyabb fo etkezes (hal, csirke+rizs illetve parolt zoldsegek) miutan letudtam az evezest+felules kombot, aztan kora este egy vacsi, ami szendvics vagy hadonlo. Ezen kivul leginkabb gyumolcs.
Eszek kenyeret rizst is, csak mindenbol kevesebbet.
Nem is mertem eddig a sulyom, meg voltam lepodve most elegge.Ami nekem nagyon bejott az a lazac+ parolt zoldseg. Nem kimondottan sovany, de erdekes modon 240g lazac kisutve+ parolt zoldseg eltelit fel napra. Plusz sok almat eszem

Egyebkent valoszinu ez keves, mert idonkent van egy egy napom mikor nem birom es osszeeszek mindent, de aztan visszaallok a normalra megint.
Asszony meg le "fitnessz manias"-ozott

Szenvedes...hat igen...mikor este fel 11-kor a parom az agyban nasizgat, en meg megyek le es kezdem a sulyzozast az neha nehez...de utana mikor vegeztem, es visszafele belenezek a tukorbe az mindig fasza

-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nagyon szép eredmény, el is keserít kicsit, mert én csak heti 20-25 dekát fogyok azzal, hogy elhagytam a kenyeret, rizst, tésztát, édességeket! Azt hiszem, változtatnom kell, mert ez így harmatos, én is komoly eredményeket szeretnék belátható időn belül; csak ahhoz meg talán mindenképpen szenvedni is kell.
Szeretnék én is kockás hasat, de idén nyáron erre már nagyon kevés esélyem van, szerintem augusztusra se sikerülne.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
A helyesirasert bocsi, telorol a hurka ujjaimmal nem konnyu

-
Malibutomi
nagyúr
Kicsit tobb mint ket honap, marcius kozepe korul kezdtem el, es mikir utoljara mertem 90 kilo korul voltam most kereken 80.
180 centi magas vagyok amugy.
Sajnos nem csinaltam az elejen kepeket meg jegyeztem fel dolgokat, mert csak amolyan kenduljunk formaba dolognak indult, de jottek az eredmenyek es ugy kezdtem komolyabban venni.
Mostmar nem is akarok keallni, cel a sixpack...ami kb van is, csak meg nemi parnat el kell tuntetnem rola. -
Dorien
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Zöldséget kéne enni kenyér helyett. Dög meleg van, lehet salátát csinálni vagy kevés olajon megpárolni vagy grillezni, ha úgy jobban csúszik. Paprika, paradicsom, uborka, retek, hagyma, bab, zöldbab, kukorica, borsó, sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, karfiol, kelbimbó, káposzta, spárga, tök, csillagtök, cukkini, gomba - kb. bármi jobb a kenyérnél.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nagyon durva! A két hónapot úgy érted, hogy kerek két hónap, vagy mundjuk 2,5? Mert 8 hét alatt 8 kilónál több fogyás nem túl gyakori, illetve egészséges, kép alapján meg magasságtól függően olyan 10-12 kiló fogyást tippelnék.
Én is fogyózásban vagyok éppen.
-
Nem tudom ki h van vele, de nálam a ch bevitel 80%-ban kenyér, maradék 10% ital (pl gyümölcsös sör), és csak a maradék az egyéb. Most olyan kenyereket eszek amik 32-50g ch/100g-os ch-val rendelkeznek és ezekből ha 250-es egy csomag, kitart napokat, ahelyett, hogy elmenne egy kajálásra a 250-es. Persze fék kell, mások az arányok.
Mai napra ha nem lett volna kenyér, össz ha 50g bemegy. A vacsora kb 35g volt össz, ebből 30g a kenyér volt. Ez durva, az egész. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
Hagy osszam meg veletek az en tortenetem.
Tavaly nyaron egy szuloknel toltott "hizlalo" het utan dontottem el hogy fogyni fogok, el is kezdtem evezogepen edzeni meg sulyzokkal, de melo es egyeb problemak miatt ez abbamaradt egy honap utan.Aztan most marcius vegen alltam neki ujra, ugy hogy kicsit figyeltem az etkezesre is. Eszek mindent, de nem szedek jetszer, csak egyszer es kisebb adagot, edesseget szinte teljesen elhagytam - kuvaltotta a gyumolcs, es a szar ready mealeket szamuztem helyette jott sult lazac es parolt zoldseg.
A kezdes volt kb 5-10 perc kozepes evezes aztan fel perc plankin + side planking mibdket okdalra es anbyi kebegoules amit meg tudtam csinalni (kb 15-20), aztan este nemi sulyzo eloszor csak 2x 5kg-val aztan ujra planking+ lebegoules.
Ez kb heti 5x.Mara az evezes 20 perc a legerosebb fokozaton+ a gep laba a lepcson van hogy a gravitacio ellen is dolgozzak, 2x 1 perc planking +2x1 perc side planking aztan 50-60 lebegoules.
Este 40 perc sulyzo 12 kg-s sulyzokkal ( bicepsz, fej mogotti tricepsz, fekvenyomas, es meg par egyeb, aztan ujra plankingok+ lebegoules 50-60.
Egy honap utan ugy megszoktam hogy ha nem csonalom nagyon hianyzik.
Lustaag kegyozesere pedig: ehes vagyok...akkor elobb evezek mert tele hassal nem fog menni....zuhanyozni kellene...akkor elibb edzek mert utana uhra kellene.
Szoval ez tomoren.
Ket honap: -
bullseye
addikt
Hasonló cipőben járok, de lazy-ben kifejezetten odaillő, ha az ember olyan helyről rendel kaját egész hétre előre, ahol van más is mint rántott dolgok sültkrumplival. + általában még olcsóbb is, mint egy full pizza.
További rossz hír, hogy ha 115 vagy és nem dagadt, akkor vagy titokban izom az, vagy ami esélyesebb: a zsír belül van, ahol sokkal veszélyesebb.
-
storm3
senior tag
Lazy megoldas nincs a fogyasra? 115 kg vagyok jelenleg a 182 centimhez, van belem de nem vagyok az a 'dagadt' kategoria - meg. Kenyeret probalom skippelni(bar a kva pizza es a tobbi sallang neha legurul), cukros szarok a minimumon viszont a mozgashoz meg utni verni kellene sajnos. Igazabol az egesz ott verzik el, hogy fozni kellene meg 25helyrol vasarolni mig a' szemet' kaja csak karnyujtasnyira. Szoval ezert kerdezem, nincs valami easy es lazy method a kajas temara ahol nem kell naponta fel kilo brokkolit leparolnom?
Melo tobbnyire gep elott, neha 0 mozgas neha 6-8km befigyel de ez alap, nem ugral tole a kis testem sulya.
-
A ch a kulcs, de ki miben hisz. Én kenyeres, cukros voltam. A kv-ban megállt a kanál, a kenyér meg... Csak én simán fél kilót. Vagy 4-6 zsemle / kaja. Voltam én 79 is, de akkor nem volt időm enni és napi 8-10 óra fizikai meló. A 85 ment simán, de jött egy tanfolyam és az idegek, napi 3 redbull, fornetti, este nagy adag kaja. A cukor régen nincs terítéken, csak amiben volt alapból, most még jobban kivettem, meg a kenyér. Éhezni nem fogok. Meló miatt sokat gyalogolok 5-10km 12 óra alatt, meg fel kell magam húzni egy magas járműre, de más mozgás most nincs. Ami viszont nagyobb bajom h nem iszok. Gyakran estig 0.5l-t max 1-et, Ritka ha estig lemegy 2l. Tegnap este óta kettő korty ment le.
-
Dorien
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Jaja, szerintem is CH csökkentés a lényeg. Én fogadalmat tettem, hogy nyáron 1db pizzát sem eszek meg. A Lidl-s pékárukat már jó ideje nagy ívben kikerülöm, kenyeret meg sosem veszek. A krumplit, rizst is próbálom salátával, nyers vagy grill zöldségekkel kiváltani amikor csak lehet. Most ~100kg vagyok (188cm), igyekszem őszre a 90kg-t elérni minimális izomvesztés mellett.
Kólából / jeges teából van zéró, az teljesen jó, ha már unom a vizet.
-
Üdv. Olvasgatok de sehol sem jön elő a Ch, mindenütt a kalória. Én pl azt nem nézem, csak a ch-t azt is úgy, hogy ebből mi mennyi cukor stb, sőt azt sem mindig. Röviden: a drasztikus kenyér bevitelt kivettem, kis matekkal harmad annyi ch megy be mint korábban és lassan, de fogyok, igazából jobban is érzem magam. Nem fogyi hanem inkább jobban akarkm magam érezni. Tervezek bicajozni, de ez is inkább az, hogy ismét lesz erre lehetőségem valakivel. Meg talán futni is fogok. Jelenleg parkoló pályán vagyok a hely miatt ahol tartózkodom. Miért is a hsz. Én szinte biztos voltam benne, hogy minden a ch körül mozog. És igen durva, hogy mennyire kevés elég h ne fogyj. Én napi max 200g-ot viszek be ez a plafon. Ismét Eszek gyümölcsöket, és megszűntek a zabálások. Nálam korábban egy reggeli 4-5 szelet kenyér és a többi, 2.5l-es sima kóla/nap simán. Ez szűnt meg. Ja meg vacsira pl: hurka, rengeteg sózott krumpli, savanyú, és több szelet kenyér. Ezeket eltűntek. De mondom csak olvasgatok.

Most 91 vagyok 176-cm-hez.
Ilyen okos app ezt mondta nekem, ennél sokkal kevesebbet viszek be a fogyás fülhöz mérce. Mégis csak lassan fogyok, nagyon lassan. [link]Valahol minden hazudik.

Ja meg naponta 5* eszek 1-2-3 helyett, keveset pár óránként, ezt az éjjeli műszak borítja max fel picit.
-
Dorien
veterán
válasz
STC Speed
üzenetére
Én a 8-10-12 ismétléses szériák híve vagyok. (Inkább több, mint kevesebb.) Úgy válaszd meg a súlyt, hogy az utolsókat már ne tudd megcsinálni vele. (izombukás, failure) Persze ezt ne guggolásnál vagy fekvenyomásnál csináld, ha nincs segítőd.
Az első pár alkalommal pedig csak ésszel, mert k**** nagy izomláz lesz utána. -
STC Speed
őstag
Szerintetek a szobabringa mennyire számít aerob mozgásnak? Napi 1 órára gondolok.
-
Lackooo84
nagyúr
Lábállás diagnosztika + megfelelő cipő az első lépés a futás előtt. Különben fájdalmas meglepetések érhetnek bárkit.
-
Lackooo84
nagyúr
3km... ezen jót derültem, kb. annyi alatt melegszek be.
Egyébként én próbálkoztam ezzel a számolgatással, de nem volt hozzá türelmem már. Szóval annyit csináltam, hogy teljesen elhagytam a kenyeret meg a tejet, amiket szinte minden étkezéshez fogyasztottam. Ugyanúgy étkezem, annyi, hogy amit lehet azt kókuszolajjal készítünk, de én is van, hogy rendelek pizzát, stb. Inni szigorúan csak vizet, ásványvizet (min. 1,5L naponta), illetve coke zerot szoktam ha üccsit akarok inni. Heti 3x futok egy jót (pulzuskontrollal, most 16-21km a távom, de párszor futottam már 30-at is, attól függ mennyi időm van), és úgy fogyok/erősödöm, mint a kisangyal, diéta nélkül is szépen formásodok. 108kg voltam most vagyok 85-86, derekam 116cm volt, most 98.
Vannak még itt nálünk ilyen szabadtéri kondigépek, azokon szoktam még húzódzkodni, tolódzkodni, ott is érezhető a fejlődés, anno 3x nem tudtam kitolni magam. 
-
rwin5
őstag
Mi a pálya él még a topic?
Rám a téli idő alatt felszaladt egy +6 kg felesleg az átlaghoz képest (szóval van rajtam kb 10), de nagy motivációm van most a mozgás iránt, de a szar idő még sikeresen keresztbe húzza egyelőre
Holnaptól megint magamra főzök mert csak úgy tudom követni a kajálást, aztán le akarok járkálni a futópályára is, majd látom mit hozok ki magamból. Az előző asszem őszi? diéta egész jól sikerült csak a végén már nem volt étvágyam, most jön a 2. felvonás biztos lesznek dolgok amiket okosabban fogok csinálni -
válasz
fojtviki
üzenetére
Vitaminokat szerintem nem kell túlbonyolítani, az elmúlt 6-8 évben szedtem már szinte mindent, és nem volt nagy difi érzésben, akár az 1500Ft-osat, akár a 6000Ft-osat vettem.
Középkategóriában talán ezt éreztem legjobbnak, itt a női változata is, most éppen akciósak.
Én harmadik napja vagyok átmeneti böjtöléssel egybekötött ketogén diétán, ma ütött be fejben. Alig tudok koncentrálni; remélem, gyors lesz a ch-ról zsírsavakra való átállásom, mert holnapra már nem szertetnék kába lenni.

-
Sziasztok. Tenyleg minden megtalalhato a ph-n
Olvasgatom a topikot, mivel a parom elkezdett fogyozni, en meg probalok segiteni, ezert informalodom. Joparat visszaolvastam, de valahogy, ugy tunik, hogy itt nem nagyon preferaljatok a low carb diet-et
A parom 144Kg-rol indult, most 130 korul van. Mi csokkentett ch-s etrenden vagyunk, vagyis o. Tudom, hogy a futas ilyen testsulynal nem ajanlott, de o meg erthetetlen modon imadja. Tegnap elott lefutott 5km-et, hat en mar azt hittem kinyuvadok
Egyszoval jobban birja mint en. Nahat ha ezt szereti, akkor csinalja. Etelekhez a cuccot a norbi update es dia-wellness cuccokat hasznaljuk. Mondjuk nem olcso az teny, de mivel fogy, igy gondolom nem rosszak. No de a kerdesem az lenne, hogy milyen vitaminokat szerezzek es kiegeszitoket szerezzek be? Minel tobbet olvasok, annal bizonytalanabb vagyok. Rengetek termekrol irjak, hogy rossz minoseg, semmit nem er stb stb. Van pl egy csoport, ott mutattak pl valami nagyon jo magneziumot. Jojo de az ara, hat arra inkabb nem mondanek semmit
Soval valami megoldast keresnek, vitaminok stb teren. Koszonom. -
rwin5
őstag
Lencse mennyire számít jó/rossz kajának, olyan szinten hogy minden nap fogyasszam?
-
bullseye
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Azért nem lettem anorex felügyelő, csak amíg eddig a MFP által saccolt 2000 kcal maximumra is oda kellett figyelnem, ha volt éppen akaraterőm, most az 1600-hoz is néha kell egy kis extra mert nincs étvágyam (ami szinte ijesztően szokatlan, de nagyon kellemes...). De azért némi extra izom lehet a lábamban, hogy elbír
azért kár lenne. De ezek szerint más szempontból is mindegy a BCAA.Másrészt ha tényleg 2g/kg a fehérje javaslat ilyenkor is, az nagyon nincs meg.
-
Woodslave
félisten
válasz
bullseye
üzenetére
[link] a kép utolsó mondata.. Ha nem edzel (azaz nincs olyan extra izomtömeged amit a mindennapi élet során ne használnál) akkor valószínűleg nem fenyeget az izomvesztés, kivéve persze ha éhenhalós diétát csinálsz de akkor se segít a bcaa.
A fehérje igénye meg egy nem edző embernek elég alacsonyan van, ha még azt se eszed meg akkor komoly bajok vannak a diétáddal és azt kellene rendbe rakni

-
bullseye
addikt
Emberek, BCAA-ról tud itt valaki okosat? Ha nem edzek, de igen keveset eszek, akkor van haszna/értelme csökkenteni az izomveszteséget?
-
rwin5
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
tömegnövelős étrendet esetleg nem akarod leírni? Vagy ugyanez csak nagyobb "adagban" ?
Ráhagytam a diétát, rég voltam ennyire "szálkás" de még most sem volt kockás a forma, nekem a hasamról pucolódik le kb a legvégső sorban. Viszont szerintem annyira beszűkülhetett már a gyomrom, hogy alig volt étvágyam és 2-3 étkezést is kín volt elfogyasztani szóval ráhagytam. 1-2 hete. Következő tavasszal viszont megint bele vágok, akkor legalább nyaralásra jó lesz. Most vissza akarok szedni súlyt, csak úgy hogy kevesebb zsír pakolódjon vissza.
-
Szakbarbár
aktív tag
A fitness (Strava) alkalmazások kalóriaértékét mennyivel kell osztani, hogy megkapjuk a valós elégetett kalóriát? 50 km, 2,5 óra bicajra, síkon, 20 km/h átlaggal ír 1300 kcal-t 133-as átlagpulzus mellé. Kicsit soknak gondolom.
-
boost
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Szerintem átlag számíthatsz percenként egy 7-9 kcalóriával, ami 22 percre 180-200kcal.
Én a 7 perces traininget próbáltam (ami kb ugyanez, csak az szüenet nélkül volt 7 perc) pulzusmérős órával tavaly, és kb 7kcal jött ki percenként 100kilóra.
Mellesleg tök röhej, hogy kiköpöd a tüdőd, és az egész egy szalámiszsemle se, vagy egy sör se, kalóriában.
-
Zolee_70
senior tag
Insumed program újratöltve....meglátjuk mennyi megy le. 108 kg vagyok (170 cm), 90-re le kéne menni.
legutóbb 131.5-ről sikerült 96-ra lemenni, aztán szép lassan kb. 2 év) visszajött. Januárban még 100 kg voltam, márciusban abbahagytam az edzést, jött a nyár, így jártam.
Ma voltam cukorterheléses vizsgálaton, eredmény pár napon belül.
-
TheProb
veterán
Ebből csináltam ma 2 szériát, a 2. végét már meg se bírtam csinálni mert szarul lettem. Később úgy begörcsölt a vádlim egy lábfej feszítés után, hogy azt hittem beszarok. Ekkor fájdalmam még sose volt.
Amúgy ez sok gyakorlatot nem tartalmaz vagy 0kcal-t ír rá, meg ez ugye HIIT-nek számít, ha jól tudom, így nem ilyen egyszerű kiszámolni a dolgokat.
-
boost
veterán
Számold ki itt, ha beszélsz angolul: http://www.myfitnesspal.com/exercise/lookup
Itt egy példa a crossfitre, 30perc
-
TheProb
veterán
válasz
bullseye
üzenetére
Én is mindig ugyan akkor szoktam mérni magam (reggel, reggeli "rutin" után
).
A fura, hogy mikor még tudtam tartani a súlyom, ahhoz mérten szerintem kevesebbet, de semmikép sem többet ettem, ezért nem értem a pluszt.Na de mindegy, meglátjuk mi lesz még, még csak most kezdem a dolgot.
-
boost
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Csak találgathatunk. Lehet, hogy mégis többet ettél, mint 1500. 1500 elég kevés, főleg a fogyókúra elején. Nagyon éhes tőle az ember. Ráadásul edzettél is, olyankor többet kellene enni, szüksége van a szervezetnek rá. Ha nem ettél többet, akkor még éhesebb vagy, leszel.
De pl mindig, azonos időpontban, azonos helyzetben mérd a súlyodat. èn pl reggel, mosdó után. ìgy is van, hogy ugrál, néha több, néha kevesebb. èn úgy mérem, hogy mindig azt irom le, mikor a korábbi mérésekhez képest kissebb értéket kaptam. Nálam pl hirtelen le szokott ugorni egy kilót, aztán 3-5 napig azon stagnál vagy magasabb. Aztán megint leugrik. Ez függ attól, hogy éppen mennyi víz van benned, mennyi, milyen állagú étel van a szervezetedben.
-
TheProb
veterán
Kicsit húzom most a számat.
Nem ettem a héten sem sokat, sem olyat, ami kifejezetten hizlalna. Nem számoltam, de sztem nem kéne, hogy túllépje az ~1500kcal-t. Ennek ellenére majdhogynem egyik napról a másikra +1kg-t mutat a mérleg, úgy, hogy még edzettem is. Nem csak a súly ment feljebb, de a body fat is (vettem okosmérleget).
+ Elkezdtem szedni a Biotech Super fat burner-t is.
wtf? -
interstate76
addikt
-
boost
veterán
válasz
interstate76
üzenetére
Reggeli kardió, ami lehet bicaj, gyors séta,( futás tényleg nem ajánlott 90kg felett. ) egy egyszerűen kivitelezhető dolog. Nyilván a HIIT még jobb, de ott már el kell járni edzésre, edzőterembe, stb. A nagy átlagnak erre nincs módja, ideje, vagy ez már átlépi a kényelmi küszöbét. Azt mondja, hogy akkor inkább megeszem a szendvicsem, és szarok a világra.
Èn azt a módszert képviselem ami átlagjánosnak is megoldható. Próbálom "hirdetni", hogy ez bárkinek lehetséges. Nem a fehérjeporok meg edzőtermek módszerét. Nyílván azok JOBB módszerek, pontosabbak, hatékonyabbak, izom is több marad, én ezt sose cáfoltam.
-
Scrake^;DD
aktív tag
válasz
interstate76
üzenetére
Egy átlagos zsúfolt budapesti emberből indultam ki akinek mondjuk nincsen kerékpárja
-
boost
veterán
válasz
Scrake^;DD
üzenetére
kiindulok abból, hogy mit szokott enni az átlag magyar

-
interstate76
addikt
Én még a kardiózásba is belekötnék egy kicsit: ha valaki fogyni szeretne, jobban jár, ha intervallum-edzést csinál. Egyrészt rövidebb edzésidő elég a fogyáshoz, másrészt pedig később sem kell növelni az edzésidőt. Ja, és bár a kolléga futást javasolt, nekem meggyőződésem, hogy nem futni kell, mert azzal még egy nem túlsúlyos ember is odaver az izületeinek, hanem bicajozni/elliptikus trainerezni/bármi olyat tenni, ami végezhető intervallum-edzésként és közben nem okoz több kárt, mint hasznot.
-
boost
veterán
válasz
Scrake^;DD
üzenetére
Edzhet, de ha fogyni akar, akkor a kaján van a hangsúly. Többet is edzhet, akkor többet is ehet, de akkor is oda kell figyelni, hogy mennyi a több. Mert annak nincs értelme, hogy egy fél órás otthoni edzés (ami kb 8*30kcal, azaz 240kcal) után betol két szendvicset (2*250kcal), mert o" most aztán edzett, mert attól csak hízik. Ez is szimpla matek.
Nyílván a reggeli kardiónál nincs jobb zsírégetés, mert még üres a gyomor,de nem árt tisztában lenni a nagyságrendekkel, hogy mennyit kell ahhoz edzeni, amit utána az ember megesz.
80% kaja és 20% sport a fogyás.
-
Scrake^;DD
aktív tag
Senkinek nem ajánlom, hogy úgy próbáljon fogyni, hogy nem eszik mert az súlyos következményekhez vezethet szóval ötleteket ne adjál. Te maradsz a diétás étrendeddel mert lusta vagy mozogni. És a fogyókúra elengedhetetlen része a mozgás ha nem úgy akarsz majd kinézni mint egy aszalt szilva.
GAbre: Nem muszáj minden nap edzőterembe járnod ha azt akarod hogy alakod is legyen ne csak sovány legyél, és akár otthon is tudsz gyakorlatokat végezni. Fekvőtámasz, felülés, guggolás és mondjuk egy kis futás. Próbáld meg úgy beosztani a heted mint egy piramis mindig többet és többet csinálj. A tested hozzászokik a terheléshez és nem lesz már egy idő után könnyű a fogyás. Pl. Először fuss mondjuk egy fél órát nem kell megszakadni de ne úgy csináld, hogy kisprinteled az életed utána sétálsz mert az úgy nem fog eredményes lenni. Ha kocogás megy akkor kocogj de intenzíven és ne sétálj bele. Az a lényeg, hogy folyamatos terhelés alatt legyél. Utána mehet háromnegyed, egy óra és a tempót is növeld. Nem muszáj edzőterembe járnod. Viszont ha izomtömeget is építenél akkor heti 3 szor menjél el és minden egyes alkalommal minden izomcsoportodat mozgasd át, hogy hozzászokjon a tested a terheléshez mondjuk 1 másfél hónapig. Azután jöhet, hogy beosztod a napokat. Remélem segíthettem.
-
GAbre
veterán
válasz
Scrake^;DD
üzenetére
Köszi.
Hát sokáig tartó folyamatos edzésre kb 2órányira.
Kisebb súly több ismétlés.
Reméltem most gyakorlatom úgy szervezhetem,hogy lesz időm reggel kis időm futni.
De sajnos nem.
Így marad az 1ik nap kardió másik nap izomátmozgatás.Köszönöm:
Zolee70 -
boost
veterán
válasz
Scrake^;DD
üzenetére
Dehogynem a kaján van a hangsúly!
Csak gondolj bele. 3km futás, ami egy átlagembernek a nonszensz kategória szinte az annyi mint egy kifli egy 10dkg sonkával, vajjal, 300kcal. két ilyen szendvics máris 600kcal. és ez csak reggeli. mennyivel egyszerűbb akkor már nem enni, mint megpróbálni lesportolni, aminek nem elhanyagolható része nem zsírégétés lesz, hanem izomépítés. -
Scrake^;DD
aktív tag
válasz
STC Speed
üzenetére
Nem kell túlhajszolni itt mindenféle spéci méregdrága termékekkel ha tenni akarsz a fogyás érdekében csak annyi hogy menjél el mozogni és ne zabáld tele magad. Én tavaly intenzíven sportoltam nyáron kézilabdáztam és 3 hónap alatt 10 kilót fogytam úgy hogy mellette még ettem is ugyanúgy és cukor és szénhidrát is volt bőven. Nem a kaján van a hangsúly. A diéta az megint más dolog.
-
STC Speed
őstag
válasz
Scrake^;DD
üzenetére
Lényegében ennyi, igaz!

-
Scrake^;DD
aktív tag
-
GAbre
veterán
Üdv!
Nincs rajtam túl sok zsírréteg,de az utóbbi évek alatt felgyülemlett a hasamon,így gondoltam lefaragom odafigyelve étkezésre,és kardioedzéssel,este és délelőtt étkezés kihagyással.
Cukrot próbálom száműzni,gondolkodok nyírfacukor mert jókat hallottam róla.De horribilis áron van 1 kis csomag.Ennek az adagolása kevesebb,vagy milyen alternatívákat tudnátok mondani?
Ha valaki mellette még izmot is erősítene,megfelelő reggel és másnaponta kardio,este meg edzés kombináció? -
boost
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Nem én vittem be, minden benne van magyarul is. A vonalkódos kaják is, így elég csak telefonnal beolvasni a kódot. Ha meg veszek boltban mért csirke sonkát, akkor csak kiválasztok egyet, pl itt az Aldis. Csirkesonka meg csirkesonka közt nincs nagy különbség. Ugyanigy a készételek közül is. Ha hosszú ideig csinálod, kiegyenlítődik.
Woodslave: sose edzettem, így olyan vagyok/leszek, mint elhízás előtt voltam.
-
Woodslave
félisten
válasz
TheProb
üzenetére
? én is ezt használom, mondjuk én méricskélek (vagy méricskéltem) amit nem te főzől vagy amit nem tudsz pontosan adagolni ott nyilván nem tudod mennyi kalória van benne, lehet ez kiegyenlítődik napokon át és nem veszel észre különbséget.
A zsemle amit bevittek 54 gramm de ki tudja hogy amit te veszel a pékségben az pont annyi (le kell mérni) és pont ennyi kalória van benne. Azt soha nem fogod tudni. De a program annak adja meg amit beállítasz. Ha 54 gramm egy adag akkor annak de ha leméred és 100 gramm akkor annak.
Aki ilyen hozzáállással akar diétázni (semmi probléma) az valóban jobb ha valami olyasmivel próbálkozik, hogy nem eszik péksüteményt, nem iszik cukrot akármit vagy akár nem eszik köretet, lehet egyszerűbb dolgod lesz...
-
Woodslave
félisten
minden rosszindulat nélkül kérdezem, de ilyen kalória és fehérje bevitel mellett testedzés nélkül milyen testalkatod lesz amikor ledobod a kívánt súlyt? Nem tapasztalod hogy egyszerűen összeesel és csak kisebb de zsíros maradsz? Bár ha nem végzel/végeztél rendszeresen súlyzós edzést akkor talán az izomvesztés sem fenyeget annyira.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
boost
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Miért túlzás? Ez minden fogyókúrának az alapja szerintem. Egy dolog, hogy nem számlálod, de akkor is az a lényege, hogy kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elhasználsz. Lehet ezt úgy is, hogy azt mondod, nem vacsorázol, és egyik nap ennyivel lesz kevesebb, másik nap annyival, vagy pontosan jegyzed, és igyekszel tartani a napi -1000 kcalt. Utóbbival nyílván gyorsabb, pontosabb.
Egyrészt vannak oldalak, ahol van egy csomó, sőt, szinte összes kész-étel felvive, másrészt meg vannak a dobozos dolgok. Nekem legjobban a myfitnesspal jött be, ahhoz van telefon app is, de ha nem megy az angol, akkor ott a kaloriabazis.hu . Itt mindjárt rögzíteni tudod, hogy mennyinél tartasz.
A fogyúkúra elején otthon méregeted, hogy pl mennyi 10dkg főtt rizs, vagy egy átlag rántott hús kb hány dkg. Egy hét múlva már ránézésre dkg pontosan megmondod, hogy mennyi kaja van a tányérban.
Itt van pl a mai bevitelem. Pl a reggelinél nem Aldi csomagolt csirkemell sonkát ettem, hanem boltban kérte 10dekát, de attól az még ugyanúgy csirkemell sonka, és ha itt kicsit több, akkor máskor meg máshol kicsit keveseb lesz kalóriában, tehát egy idő után kiegyenlíti, és pontos lesz. Arra mondjuk törekszem, hogy ha két azonos étel van benne, más néven, akkor általában a nagyobb kalóriásat választom, és a mozgást külön nem viszem fel, mint plusz "ehető" kalória. Tavaly 15kg-t fogytam kb 5 hónap alatt, idén nemrég álltam neki, és még 10et tervezek még év végéig.
-
bullseye
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
Igazából akkor tudod a legjobban, hiszen tudod mit, és mekkora mennyiségben főztél. Csak egy kicsi digi mérleg kell hozzá.
Én pl. kapok olyan kaját, amire rá van írva, hogy 100g mennyi kcal, CH, ilyesmi, csak általában a megadott tömegnél -50 - +100 gramm, oztán lehet tippelni, hogy miből lett több/kevesebb benne

-
TheProb
veterán
Ezt a kalóriaszámlálást amúgy sose értettem.
Ez nem túlzás már, hogy kiszámolod mennyit eszel? Valamint a leginkább ami miatt nem tudom hova tenni a dolgot, honnan tudod, hogy mi mennyi kcal? Nyilván nem a bolti dolgokra gondolok, mert ott rá van írva. De ha pl főzöl magadnak, akkor honnan fogod tudni, hogy mennyi is az annyi? -
boost
veterán
Azt szokták mondani, hogy a fogyás 80%-a diéta, 20%-a edzés, és itt is egy jó példa, hogy miért.
Egy órás edzés kb 600kcal eneriga, aminek egy része izomépítés lesz, egy része meg zsírégetés. Legyen 2/3 zsírégetés, akkor az 400kcal zsírégetés.
Ilyen edzést megcsinálsz 3szor egy héten, az kb 1200kcal zsírégetés. 1kg zsír fogyás az 7000kcal nak felel meg, tehát fogytál vele majdnem 20 dekát a héten.. Ugyanennyit fogysz, mintha napi 1 kiflivel kevesebbet ennél meg.Mig egy sima kalóriaszámlálással meg 1kg / hét, ha 1500-at eszel meg mondjuk 2500kcal helyett egy nap. Nyíilván mellette edzhetsz is, akkor jobb lesz a kondid. De igazán fogyózni meg mellette edzeni elég nehéz. Legkönnyebb csak fogyózni.
-
Ti mit szoktatok köztes étkezésekre (tízorai, uzsonna) enni? Már kezdem unni az én étlapomat.

Ha melóban vagyok általában gyümölcsöt (alma, banán) eszek korpovittal, abonettel, puffasztott rizzsel. Nyugodtabb körülmények között általában ugyanezzekkel az alapokkal csinálok 2-3 szendvicset zöldségekkel, vagy natúr joghurt+túró kombóból "desszertet".
ui:ebbe a topicba bátorkodtam írni, mert kalóriaszegényebb ételek érdekelnének elsősorban.
-
boost
veterán
Ma újra kezdtem a mérlegelést / írást, mert az utóbbi időben áttértem a mindent szabad módszerre, és jönnek a kilók.
Kell egy kontroll. -
boost
veterán
válasz
kmisi99
üzenetére
Helló, szerintem nézdd át, hogy mit eszel. Pl a feta sajt a görög saliban tipikusan nem a fogyókúrás kaja.
De talán a mozgás plusz erős diéta miatt tartalékol a tested. A kettő eggyütt sok. Ezt én is észrevettem, hogy ha nekiálltam rendszeresen (heti 3x30km bicajozni), azokon a heteken nem fogytam. Ha abbahagytam (cimborám zakózott, és kihagytunk pár hetet), akkor megint folyt le a zsír.
-
boost
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Ettől sem fogsz lefogyni, ha benyomod a 4 kiflit reggelire, meg a 20 deka párizsit, redbullal. Fogyáshoz kevesebbet kell enni, mint amennyit a szervezeted felhasznál. Ahhoz meg nem kellenek ezek a tabletták. Ezek arra jók, hogy: Ha sokat kifizettem, akkor már odafogyelek, hogy mit eszek - lelki támogatás, akarat gyengéknek.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, még most írok ide először. Leírnák egy rövid sztorit illetve kellene egy két tipp segítség.
Alap felállás 185cm ~105-108kg súly. (Nagyon robosztus alapból a csontozatom, szóval 80 kilóval én már alultáplált vagyok)
3 éve magamon alul voltam valami miatt, nem volt kedvem enni stb, ezen ekkor felbuzdultam és tartottam ezt, nagyon keveset ettem, naponta szerintem 1000 kalória alatt voltam. (tudom nem szabad és hülyeség, de a szomorú ember tojik rá). Ugyan úgy ettem a normál kajákat csak kevesebbet, és azt csináltam, hogy többször ettem, volt, hogy egy szendvicset fél napig nyammogtam, mindig csak egy falat. Meg is hozta az eredményét, úgy fogytam mintha csak a zsír ruha lenne amit levennék. Zuhantak a kilók, napról napra. 25 kilót fogytam összesen. Később ezt tudatosan vissza híztam, azaz zabáltam mert nem volt érdekem soványnak maradni.
Most ismét volt egy komolyabb elhatározásom, meguntam a jelenlegi életvitelem. 3 hete kezdtem, kevesebbet eszek, és abból is nagyon kalória szegényet próbálok, pl görög salátát ütök össze puffasztott rizssel eszem, vagy épp gyümölcsöket eszek, akár banán turmix. Néha becsúszik rendes eledel is de azt se viszem túlzásba. Rettentő sok vizet iszok, hisz meleg is van, és totál el is nyomja az éhséget, ha érzem már nagyon éhes vagyok eszek, nem tortúráztatom magam. Viszont most az van, hogy csak reggel, dél körül, meg néha este eszem, nem pedig sokszor keveset.
Sajnos nem volt előmérlegelésem, de nagy büszkén vettem ma egy mérleget, hogy na most de szép eredményt fog mutatni, majdnem rosszul lettem 107,8kg.
Ez kicsit megrendített. Gondolom az van a háttérben, hogy a testem vész üzemmódba lépett ezért minden egyes bevitt kalóriát rak is el zsírba? Vagy mi okból lehet ez? A sztorim elején látható volt, hogy hasonló módszerrel brutálisan ment a zsír le. Akkor se mozdítottam meg a kisujjamat se mozgás terén, sőt sokkal többet mozgok mostanság mint akkor. -
bullseye
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Ja, én a kaját néztem... Máshol is kb. ennyi, de akkor sem kevés.
A kiegészítők... hát, vagy hatalmas cég ez, vagy csak átcímkéz, mely esetben meg köll nézni van-e olcsóbban sima gyúrós boltban. Már amelyik jó valamire egyáltalán és nem csak pszichológiai csodafegyver.
Mintha a LT alapító megaalfa gyerek lett volna az, aki korábban oldalakon keresztül anyázta a fehérjéket, hogy azok milyen szemetek, és átverés, és senki ne vegyen. Elég homályos, és nincs kedvem utánanézni (meg ha igaz, csak van annyi esze, hogy a blogjából már törölte.)
De én nagyon amatőr szinten (és jelenleg még úgy sem) fogyogatok, szóval várd meg a szakértőket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Apple Watch
- Fedora Linux
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Tesla topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Van cikk is róla, hogy a roller igen jól mozgat, vettem is észre, mert az első nap járni nem tudtam kb utána. Viccesen fogom fel ezt a súly vesztősdit. 

Ez real?
Kell egy kontroll.
Ez kicsit megrendített. Gondolom az van a háttérben, hogy a testem vész üzemmódba lépett ezért minden egyes bevitt kalóriát rak is el zsírba? Vagy mi okból lehet ez? A sztorim elején látható volt, hogy hasonló módszerrel brutálisan ment a zsír le. Akkor se mozdítottam meg a kisujjamat se mozgás terén, sőt sokkal többet mozgok mostanság mint akkor.