- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Egyszer volt TVben vki, talán legkövérebb ember 560kg-al, ő egy év alatt fogyott 180kg-ot (asszem nem arányosan, tehát talán első félévben többet). Szerintem csak erre gondolt, hogy itt nincs a heti 1 kg fogyás, ilyen méreteknél ez vicc lenne, hanem sokkal gyorsabb. És itt csak a sebességre gondoltam, nem arra, hogy ezt most könnyű, vagy sem, biztos kemény munka, és még hátra is van 300kg fogyás, ami szintén nem egyszerű. De ha valaki nagyon túlsúlyos, akkor ott alapvető dolgokkal vannak komoly problémák, amin viszont könnyű változtatni, és így látványosabb is a fogyás (eleinte). Utána ugyan úgy lépésekben.
-
harry
veterán
Pufirizst én is hanyagolom, bár egyszer készítettem sovány túróból, fokhagymából és sóból ilyen túrókrémet, ha azt kenem rá akkor egész tűrhető.
Időpont úgy tudom nem igazán számít, aerobnál ami fontos, hogy csakis súkyzós edzés _után_ kis pihenővel szabad csinálni. Vagy azt is javasolták, hogy ch-s étkezés előtt, de máshol meg azt mondták, hogy az nem számít. -
LOTR
addikt
válasz
BaKeSZ87 #4494 üzenetére
''Mozgás nélkül fogyni...szerintem szinte lehetetlen''
a mozgás jó, az anyagcserét is gyorsítja, de akkor is a kajálás a legfontosabb, kivéve ha nem valami atléta az illető, de akkor meg nem lennének súlyproblémái
pont a kövér/túlsúlyos emberek tudnak a legjobban fogyni mozgás nélkül is
mivel ott elég valószínű, hogy egy erős étrendváltás már eredményes lehet
sokkal könnyebb ám sok kiló feleslegből leadni párat, mint csak néhány kilóból valami keveset még
mindenki csodálkozik, ha ilyen hírt hall, hogy 2-300kg-s ember leadott pár hónap alatt 100kilót, húú hát nagy szám, menjen mondjuk 9% tzs-ról 6%-ra, na szerintem ez a nem kis dolog -
tildy
nagyúr
A hungarocellre , vagyis pufirizsára értettem az íztelent.
A főzőtasakban mennyi van, 100g? 125.
Csirke az jó, azt pácolni szoktam, víz, fűszerek, és két kiskanál olívaolaj. Szóval a csirke az jöhet szinte minden mennyiségben.
Tényleg reggel jobb edzeni, vagy este? Még ezen filózok, mert én este szoktam járni.
Meg van adva pontosan mikor/mit kell edzeni Ez nekem is megvan: mell-kar-has, hát-váll-láb. + 40 perc bicaj. -
BaKeSZ87
őstag
Sziasztok!
Megláttam a Hervis-ben kb 3 hónapja, hogy 2500huf-ért lehet kapni egykezes súlyzót. Na két részletben meg is vettem, merthát nem helyi hülye voltam, és hazavinni utazóban, busszal, majd hazaérve gyalog, nem vmi kellemes. Szóval vettem két 10kg-os súlyzót. Kb 2 hónapja súlyzózom rendszeresen, eddig fogytam 5 kilót. Azóta sokkal jobban érzem magam, közben az étrendemen is változtattam, mostmár nem eszek olyan sokat, és a kenyeret kerülöm messziről. Az az igazság, hogy én egy nagyon lusta ember vagyok, ezért is vettem a súlyzókat, hogy ne kelljen elmenni mondjuk egy kondi terembe. Közben rájöttem, hogy mégiscsak muszáj lesz, mert nincsenek itthon olyan eszközeim, amire szükségem lenne. A súlyzózástól nemcsak lement a zsír, de izmosabb is lettem, és az önbizalmamat is növeli, hogy mégse hiába csináltam, szenvedtem és ezt tényleg Én értem el. Szerintem aki le akar fogyni annak nem pillangó fogyira, meg a többi tv-ben hirdetett haszontalanságra van szüksége, hanem elhatározásra. Persze mindenki ezt mondja, énis csak azt mondtam, hogy : ''Jah persze, elhatározás. Mintha olyan könnyű lenne.''
Kb 2 hétig éltem pifirizsán, zöldségen. Nem fogytam semmit, pedig az elhatározás megvolt. Vmi hiányzott. Mozgás nélkül fogyni...szerintem szinte lehetetlen(kivéve ha wc-re jársz, hánytatni magad). Nagyon fontos. És ha látja az ember, hogy van eredmény, egyre szivesebben csinálja. Hiába szenved mondjuk a súlyok alatt, tudja, hogy van értelme, mert látja magán a változásokat. Én mostmár úgy vagyok vele, hogy nem fogyni szeretnék, hanem azt a hájat ledolgozni magamról ami még van. Szerintem ez két különböző dolog, két különböző felfogás. Nem akarok borzasztóan izmos lenni, csak ne legyen rajtam felesleg. Aztán ha nincs felesleg, lehet azt fogom mondani, hogy tetszik ez a dolog, és belefogok testépíteni, de most még nem ez a célom. -
harry
veterán
Ha az edzés rész meg van az már jó kiinduló pont (esetleg megnézheted ezt a HIIT et amivel itt páran szórakozunk, régebben linkeltük).
Pszichés baromságokkal nem kell foglalkozni, ha a tudatodban az él, hogy ez így jó, ezt kell csinálni, akkor nem fog bezavarni semmi. Nekem épp ez tetszik ebben (és testépítésben is), hogy olyan, mintha gépekről beszélnénk. Meg van adva pontosan mikor/mit kell edzeni, regenerálódni, hogy néz ki a kaja, és szépen fejlődünk, nincs ilyen bohóckodás, hogy hátha sikerül, viszahízunk, vagy hasonlók - ha pontosan csináljuk akkor működik, és ez nekem tetszik. Én mindig megéhezek 3 óránként, szóval ez számomra külön jó pont, hogy kajálnom kell - kellemeset a hasznossal.
A főzőtasakban mennyi van, 100g? Nálunk egy kilós rizs van, ebből szoktam napi 100g-ot betolni (3*30g, este már nincs rizs). Nálad ezt kicsit talán vissza lehet venni, de kb rendben van. + Ehhez még reggeli műzli, és lényegében más ch forrás nincs. Tejtermékek, kefírek, sovány sajtok jók kiegészítésnek, de persze husira alapozunk.
''Engem az ízetlen/rosszízű kaják zavarnak, de azok nagyon.''
Régebben reggelire csak sima zabpelyeht ettem, aminek az íze/állaga talán a mosott papírhoz állt a legközelebb - de ha megfőzöd zabkásaként kis sóval, vagy műzlit eszel kevés kis gyömülccsel, az mindjárt más. Rizsen nem nagyon lehet veriálni, csirkére meg mehet mindenféle fűszer, lehet sózni, nyugodtan lehet finom kajákat enni, kiegészítésnek kis reszelt sajt, joghurt, mittomén. Na ennyit a gasztronómiai ismereteimről, bár én nem költenék ilyesmire, csak az alapokat - inkább vennék még csirkét -
tildy
nagyúr
Az edzés része nem zavar, msot is többnyire súlyzós edzést nyomok. Engem az ízetlen/rosszízű kaják zavarnak, de azok nagyon.
A gyakori kajálástól lehet csak azért érzed zabagépnek magad, mert lehet tényleg sokat eszel, nem?
nem ettem többet, mint egyébként, sőt kevesebbet, de többször. Pszichésen éreztem zabagépnek magam.Elbb rosszul írtam. Szóval pont hogy rákapatott a sokszori evésre, és hiába osztottam le a napi adagot kiseb részekre, kevésnek éreztem. Mondjuk hitem se volt benne, hogy működni fog, hisz eddig csak a kevés evéstől tudtam fogyni.
Ha neked fél adag rizs, meg egy szelet pulykamell (Fél adag: egy csomag főzőtasakos rizs fele) ) sok, akkor... Szerintem abszolúte nem sok.
Ma vacsorára pl. fél kaukázusi kefír , 3 tojás, és 10 dkg pulykamell volt. Szerintem ez szintén nem sok.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Mi a fenéért lenne
Azért mert a testépítők IS ezt csinálják? Szerinted mégis miért? Leginkább talán azért, mert így tuti zsírból fogsz fogyni, megfeleő gyorsasággal, és ez lenne a cél. Lehet nyavalyogni, hogy 'sokat' kell enni, sokáig tart, sokat kell mozogni... hát ez van. Attól meg ne félj, hogy megerősödsz, ettől nem fog felmászni az izom... Másrészt a 'durvább' rész ~2 hónapig tart (bár én simán át tudnék térni erre egész hosszú ideig, mivel megszoktam). Ha egyszer rendbe hozod magad és utána figyelsz kajálásra, ha nem is ilyen szigorúan, akkor simán megéri, és ki lehet bírni azt a pár hónapot. Amúgy meg egyáltalán nem értem miért lenne probléma a 'gyúrós életmód'. És akkor mi van? Pár hónap ez a rész, bár én utána is javasolnám, de ha nem, hát nem. Továbbá érdemes lenne eme videó megtekintésa neked is (igen, erős emberek vannak benne, de nem kell megijedni), 06.13sec től: [link]
A gyakori kajálástól lehet csak azért érzed zabagépnek magad, mert lehet tényleg sokat eszel, nem? Pontosan továbbra sem tudom mit, de ha a ch nem magas, akkor fölösleges ezen aggódni pl én is néha elgondolkodtam ezen, amikor volt előttem egy tele rakott tál, rajta kis rizs, halom csirke, saláták, hogy milyen király is ez a diéta - és ebből naponta hármat. Viszont működik. Ha neked nőtt a súlyod, akkor valami nem stimmelt az étrenddel. -
nRu3
addikt
a görögdinyével mi a helyzet? mert nehéz elenálni , sok viz van benne és valami cukor is van, de hát egészséges is
-
harry
veterán
Hanem milyen szinten
Ezt most nem teljesen értem. Ez így működik, nincs benne semmi extra kiadás vagy bonyolult/ehetetlen kaja, és a mozgás sem öl meg senkit. Az meg kit érdekel, hogy mások mit gondolnak, nekem is szokták mondani, hogy na megint csirkerízs, meg a baromságokat, de leszarom. Tudom, hogy ez így jó, és működik, innentől kezdve más nem érdekel. Mutattam egy módszert, ami bevált, de persze azt csinálsz amit akarsz.
-
tildy
nagyúr
Igazad van. Ennyire mélyen nem akarok belemenni a dolgokba. A sokszori étkezés nem vált be, zabagépnek éreztem magam . (és persze híztam is , arról nem is beszélve, hogy mindig megkaptam, hogy már megint eszel, már megint? ).
Ami nekem lényeg: este majdnem nulla szénhidrát, és heti 2*2 óra edzéstől menjen lefele a súlyom, úgy, hogy napközben sem eszek többet , mint egy ''átlagember'' és ha véletlen ''durvább'' szénhidrátos kaját eszek, az lehetőleg reggel legyen .
Úgy veszem észre, igen lényeges, hogy mennyire lótifuti az ember napközben... A régi munkahelyemen az voltam. -
harry
veterán
Egy mérleget sztem jó lenne beszerezni, mi amúgy is szoktuk használni konyhában sütésnél pl (csak azért írom, hogy nem csak a mindennapi kajáláshoz jöhet jól). Ha 7 kor kajálsz akkor egyet még be kéne iktatni 10kor is (gondolom nem 8-9 körül mész aludni). Így jön ki 3 óránként kaja, én így szoktam. Ha a szervezet nem jut tápanyaghoz, akkor izmokat bont, ami visszatartja a zsír lebontását. Nálam 10kor van ~100g csirke meg uborka, egyéb zöldségek (ezt én sem viszem túlzásba, ehetnék több zöldséget is - javaslom esetleg próbálj ki valamilyen zöldség/csirke salátát, hátja jobb az íze és könnyebb megenni). Reggeli szintén kell, hiszen egész este nem kajálunk, ami után mindenképp szükséges egy rendes étkezés (pl műzli/zabpehely, nem kell sok, ~50g elég, ami egy kis csészényi nagyjából, én ezt tejjel szoktam, pár perc alatt be lehet dobni).
Ha nem veszel mérleget azért nagyjából tudsz számolni (pl hentesnél adott kg csikét kérsz és elosztod pár napra, vagy 500g rizst elosztod 5 felé, stb), bár nem a legjobb. Fontos lenne az a 3 óránkénti kaja, és csak azt, amiket felsoroltunk (és abban a mennyiségben). Dobozban el lehet vinni melóhelyre is, ott hűtőbe majd mikróba, 5-10 perc egy étkezés. -
tildy
nagyúr
Nincs mérlegem , így nem tudom.
Ezért csak darabos/ deciliteres mennyiségeket tudok és tudtam csak mondani.
És este 7 után nem szoktam enni. Akkor van az utsó kajálásom.
Lehet egyébként a tej miatt nem megy le, abból napi fél lityó lazán megvan, hol fehérjeporral, hol anélkül.
Tegnapi vacsim 1 doboz kaukázusi kefir volt 100g surimivel. Vacsi általában ilyesmi szokott lenni. Reggeli ma nem volt. (1 pohár tejeskávé édesítővel annak számít? )
Az még a nagy bajom, hogy az ízetlen, rosszízű dolgokat nem eszem meg. Ebbe tartozik a pufirizsa is. MEg az összes r*hadt zöldség. Viszont a gyümölcsöket szeretem. Pl. ilyen melegben a görögdinnyét.
Találtam egy táblázatot:
[link]
Zöldségekből kiváliogattam amiket megeszek: krumpli, cékla, fokhagyma , lencse , retek, uborka, vöröshagyma, paprika. Ezzel ki is fújt.
Uborka mondjuk jó:
Uborka 2g CH 10kcal / 100g
[Szerkesztve] -
harry
veterán
ch persze, hogy kell, csak kérdés, hogy mikor/mennyi/milyen. Ez utóbbival arra gondolok, hogy liszt, tészták, cukor kizárt, mert a szervezeted nem tudja megfelelően felhasználni és zsírként raktározza. Én tul.képpen csak zabpehelyből (esetleg műzli) és rízsből viszek be szénhidrátot, ezt is este 19ig, utána nincs + napi fél kiló csirke, meg víz, zöldségek, és lényegében nem eszem mást már egy hónapja (átlag kaja képpen, persze hétvégén vagy néha esetleg krumpli, leves). Emellett eddig volt sima aerob + súlyzózás, (most HIIT) és eddig nem is volt gond fogyással, szóval nem igazán értem azokat akik azon tökölnek, h jaj nem tudok fogyni. Összeszámoltad már grammra pontosan mennyit eszel? Nem ártana.
-
LOTR
addikt
chnál csak kb az a lényeg, hogy egyenletesen egyed, vércukrod ne ingadozzon
én már május óta alig eszem ch-t (napi 50-100g talán), sajnos az utóbbi kb 2 hétben eléggé nem sikerült betartani a kajálást (vasárnap volt legdurvább, reggel 9kor 3 db tojás, meg hozzá kb maréknyi rizs, majd délben 1 szelet pufirizs, meg kb egy ugyan akkora darab csmell, aztán 5 óra fele valamilyen marhasült, meg rizs zöldség - anynira éhes voltam 5 órakor, hogy alig bírtam enni, sajnos ez a nap ilyenre sikerült), ezért nem is nagyon fogytam, viszont alig gyengültem, de mivel edzésmódszert/tervet is váltottam, így lehet nem is gyengültem semmit -
fLeSs
nagyúr
nekem most elég jól megy a diéta, egyelőre.
kopp-kopp. -
tildy
nagyúr
válasz
Moddingfan #4221 üzenetére
Lehet hogy ch, de ha nem eszem ch-t akkor elájulok, rosszul vagyok . Aki azt mondja két evőkanál csíktészta, meg egy szem krumpli sok , hát....
Próbáltam ''szinte csak'' csak fehérjén lenni pár napig kaukázusi kefír ment, tojás, meg csirkemell, gyenge lettem tőle, és fájt a fejem.
AMit meg tudok tehát így oldani, az az , hogy estére minimalizálom a szénhidrátfogyasztásom, amennyire csak lehet.
Fless: nem jön be az oldal.
Elkezdtem zsírégetőt szedni, meg mellé megy az edzés, meglátom mi lesz.
[Szerkesztve] -
Fermat
tag
válasz
L|zsidoboz #4466 üzenetére
Az semmi, minimum egy kocsit kell felemelni vagy egy szumost :p
[Szerkesztve] -
harry
veterán
válasz
L|zsidoboz #4472 üzenetére
-
harry
veterán
válasz
L|zsidoboz #4470 üzenetére
Akkor most azonnal abbahagyok mindent és megyek megvenni az összes Norbi kazit meg kajákat
[Szerkesztve] -
harry
veterán
válasz
L|zsidoboz #4468 üzenetére
Na, az pont optimális, kérdezd meg hogy diétázik
-
fLeSs
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4466 üzenetére
Szálkás a csávó?
-
harry
veterán
Előbb láttam egy ilyet:
Edzéstipp:
Ciklizáld a kardió-edzésed, hogy meggyorsítsd a zsírégetést! Az első két nap 30 perces „mindent bele” edzés, a következő két napon 45 percnyi intervallum edzés 3x(5 perc lassú - 5 perc közepes - 5 perc gyors), majd egy nap 60 perc könnyű, amit két nap pihenő követ.
Bár nem igazán értem mire gondol a 30 perces fullos edzéssel az elején. Mit lehet csinálni teljes erőbedobással fél órán keresztül... Az intervellum edzés is hosszabb, és a benne lévő szakaszok is. Olyan szempontból mondjuk érdekes, hogy a hét elejétől a vége felé haladva is változik az intenzitás. -
fLeSs
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4461 üzenetére
Úgy, hogy vki kettlebell edzésekkel diétázik a sima súlyzós edzés helyett.
-
Fermat
tag
Juj ez durva (kettlebell) [link]
75kiloval 30-40kg sulyok ? Élőben nagyon durva az ember, szo szerint erős kisugárzása van -
fLeSs
nagyúr
Ez együtt jár vele:
Az intervallum edzés fájdalmas, főleg a 60-90 másodpercig feltornázott kemény szakaszos stílusnál, ahol nagy mennyiségű tejsav termelődik. De ha nem erőlteted, akkor nem sok hasznod lesz az intervallum edzésből. Ismered ugye a feliratokat a kardió gépeken, hogy hagyd abba az edzést, ha nagyon kimerültél, vagy rosszul érzed magad? A rendesen végrehajtott HIIT-nek pont ilyen érzéseket kell okoznia! Az égő lábak, izmok, tüdő és az általános diszkomfort érzés nem csak gyakori, de elvárt ennél az edzésnél. Egyesek eleinte hányingert is tapasztalnak, amit rosszabbá tehet még az is, ha túl közel volt a megelőző étkezés. -
harry
veterán
Elég fárasztó ez a HIIT, majdnem leborultam a nyeregből, 1 / 1,5 perces váltásokkal csináltam 3 sorozatot, utána azt mondtam elég is. Következő csütörtökön.
-
harry
veterán
Akkor jövő héten az eddigi aerobot kihagyom, és helyette lesz a HIIT és súlyzó. Ez így szinte biztos jó, viszont ezzel csak az a baj, hogy kezdőknek nem ajánlották a HIIT, tehát ha valaki 0 mozgásról indít diétát akkor az kilőve, és marad súlyzózás, ami magában aerob nélkül nem tudom mennyire hatékony.
-
AmunRa
senior tag
Mennyi praktika van ideírva.
Szerintem elég a szobakerékpár is a fogyáshoz. Anno amikor konditerembe jártam
az edző is ezt javasolta.
Ha kertimunka van kihagyom. Nem kell éhezni sem, csak annyit enni ami elég, hogy ne legyen éhségérzet.
Bár én nem akarok gyorsan fogyni. 3 hét alatt 4kg jött le.
Konditerembe meg 3 hét alatt 7. De alig bírtam a súlyokat a végén, nem volt semmi erőm. -
deniro2
senior tag
Aerobot én egy darabot nem csináltam még az elmúlt 1 hónapban, 6 kiló mégis leugrott és 150 g ch alá nem mentem, szal ezt a lehetőséget meghagyom a hc-knek.
Zárójelben jegyzem meg, hogy pl. ezért sem kell bazira behízni, mert 8-10 kiló simán lemegy erőlködés nélkűl, normális diétán kívűl más nem kell hozzá. -
harry
veterán
Nélküle, hát előtte ~egy hónapig ment csak 3 súlyzós edzés, de több kajával (itt nyílván nem fogytam, de nem is volt cél), és csak később döntöttem úgy, hogy diéta, ekkor vettem vissza kaját és jött aerob. Szóval csak kevés kaja + súly, aerob nélkül nem igazán volt. De ettől függetlneül továbbra is kétlem, hogy nem jó semmire, valamit csak használ, és hát nem valószínű, hogy reggel, esti 0 kaja után ch-t égetne egy órán keresztül (izmot szintén nem, ott a zsír, az megfelelő erre a feladatra, nem kardió, csak laza tempó mellett).
De igen kevés, dehát ha egyszer drága a csirke akkor csak ennyi van, így is 4-500 g naponta, innen ~100g fehérje. Tudom lehetne kétszer ennyit is, de az eléggé megdobná pénzügyileg is, másrészt így is működik, ezért egyelőre hagyom.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Hétköznap, reggel 9órától éhgyomorra úgy 10ig bringa, szóval 50-60 percet. ch 150g körül, fehérje ~100g. Mellette heti 2-3 napon súlyzós edzés, ami kb szintén 60 perc. Nem tudom aerobnál mennyire fontos, h kaja előtt legyen, de eddig így csináltam. Kicsit időigényes, ilyen szempontból mindeképp job lehet HIIT.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Az eddigi módszerem mindenesetre működk, ma már 89kg vagyok, de jövő héttől megnézem a HIIT-el milyen lesz.
-
Norbo03
őstag
Nem 3 gyaksit csinaltam. Olyat csinaltam amit te másoltál be tegnap tehát asszem 5 gyaksi és mind1kből 3 kört. Én olyan sulyt választottam amibe ment volna 20-is de 15-nél leálltam. Mert ugye az a lényeg amit te is írtál h a tejsav meg a lakta termelődjön. Nagyon igénybe veszi a szervezetet.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Norbo03 #4435 üzenetére
Csak 3 gyaksit csináltál egymás után? Milyen ismétlésszámot választottál? A súlyokat hogy választottad ki? Hogy épp menjen az adott ismétlésszám, vagy azért maradt még benned?
Azért kérdem, mert ez elvileg laktáttermelő edzés, tehát a lényeg a tejsav termelődése, amihez elvileg nem kell túlságosan megerőltető súlyokat használni, arra kell rámenni, hogy sok ismétlés legyen kevés pihenővel. Jövő héten én is kipróbálom. De lehet, hogy már holnap. -
harry
veterán
No akkor van Kettlebell, HIIT és köredzések. Ha már így belelendültünk legalább tudunk csinálni vmilyen összehasolítást.
Nálam most HIIT/aerob+súlyzó aztán meglátjuk. -
LOTR
addikt
áááá, nekem is ki kell próbálnom ezt a hiit edzéses dolgot, habár csak kb 3 hete aerobozok, de már uncsi, ez a hiit legalább sokkal gyorsabban megvan
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Norbo03 #4430 üzenetére
Én nem egy cikk miatt mondom, hogy az aerob felesleges, hanem a tapasztalataim alapján.
Tavalyi diétám során kb. 11000 percet aeroboztam (igen, összeszámoltam, mert naplót vezetek), és erre a következtetésre (is) jutottam. Pedig a teszto.hu-n a cikkek már tavaly is ''ellenezték'' az aerobot. -
Fermat
tag
válasz
L|zsidoboz #4428 üzenetére
oke oke.
Amugy most mar ertem gimi elsoben hogy fogytam, vagyis en nem vettem eszre, a volt osztalytarsaim mondtak.
Tesi oran az elso ket honapban mindig 3kor futas utan sprint kis séta sprint kis séta és foci. -
Fermat
tag
válasz
L|zsidoboz #4425 üzenetére
Elvileg lehet mindennap, majd kiderul. De lehet csak heti negy lesz.
Engem jobban foglalkoztat hogy most aerob vagy HIIT. -
Fermat
tag
válasz
L|zsidoboz #4425 üzenetére
Igen, de egy csomo ellentetes dolog van. En komolyan mar nem ertem.
Masik az hogy merleget mashova teszem a lakasba(digitalis és sima) mindig mas sulyom lesz
1szer 108.8 valamikor 103.1.
Most akkor melyik a helyes -
Fermat
tag
Kezdek összezavarodni. Jövöhéten Kettlebell SULYZOS EDZESEKET fogok csinalni minden nap 2x45percet.
Na most akkor ezzel mi a helyzet, most aerob nem aerob ehgyomorra vagy szalljak be a HIIT gyulkezetbe ?
Mit hogyan mikor, zsírt akarok egetni, szuper anyagcseret akarok
Mit hogyan milyen intenzitással mikor ? mert kezdek megzavarodni. -
harry
veterán
Ebből elvileg csak 4-5 perc az, ami max erővel megy, ami talán tartható, de akkor vagy az időközökön változtatok vagy a sorozatokon, majd kipróbálom és meglátom hogy megy, még nem csináltam hasonlót.
Aerob - úgy érted, hogy HIIT mellett fölösleges? Ha naponta váltogatva vannak és mindkettőből 2*2 napon van hetente akkor miér felesleges? Sőt aerobot be lehet iktatni szerdára is pl és akkor az 3*60 perc egy héten. -
harry
veterán
Most akkor mit terveztek, ilyen köredzéseket csinálni, HIIT nélkül? Vagy azt is beleveszitek? Átolvstam én is azt a két cikket és érdekesnek tűnik.
Szerintem kipróbálom azt, amit ennek a cikkenk a végén írtak, elvileg már a kezdő szakasz felett vagyok kicsit, szóval látok rá esélyt, hogy működjön (itt pl arra gondolok, hogy már min. 4 heti aerob és súlyzós edzést is végzek). [link]. HIIT-et akkor tuti reggeli után végzem, sima aerob maradjon inkább egyből felkelés után és csak utána ch? Igaz azt írták nem kell éhgyomorra, de eddig nem volt gond belőle.
HIIT-et úgy írták lehet bringán is, én erre gondoltam:
4 perc bemelegítés, 1 perc full fokozat, 1 perc sima -> 5 sorozat, ~15 perc
Hasonlóképp, mint Norbo, csak nem futással.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Egy dolog van amit nem értek. Elvégzek egy kör és utána pihenek 1-2 percet vagy elvégzem mind a 3 kört és utánna 1-2 percet?(én az utóbbi felé huzok)!
Akkor az enyémn így nézne ki:
A)
Fekvenyomás
guggolás
Döntött törzsű evezés
Felhuzás
Has
B)
Mellről nyomás
guggolás
Tarkóhoz huzás
lábhajlítás
has
C)
Két kezes bicepsz
homlokra engedés
has
egykezesekkel nyomás vállból
Szeted ez így jó? -
fLeSs
nagyúr
válasz
Norbo03 #4412 üzenetére
Na, én azért kérdeztem, mert ez a mozgás főleg szénhidrátokat igényel, ugyanis csak azt tudja a szervezet gyorsan felhasználni, vagy az izmot. Szóval én arra gondoltam, hogy ch-t kéne enni előtte, hogy ne az izmot szedje le. Mondjuk egy 4 perces HIIT nemtom mennyira rizikós ebből a szempontból, elvégre 4 perc az lóf@sz.
Mondjuk 15 percnél már más, de addig úgysem jutok el.
A másik dolog ami még eszembe jutott, hogy HIIT helyett ilyen teljes testes köredzést csinálok, amit ''laktát-termelő'' edzésnek hívnak, ez is anyagcsere pörgető, csak kérdés, hogy a regenerálódást mennyiben befolyásolja. Mondjuk sztem köredzésben nem hiszem, hogy túl nagy súlyokat tudnék használni. Itt egy példa:
(A) kör: 12-15 ismétlés szettenként
A1 Vízszintes nyomó gyakorlat (pl. fekvenyomás)
A2 Kvadricepsz domináns gyakorlat
A3 Vízszintes húzó gyakorlat (pl. döntött törzsű evezés)
A4 Lábhajlító domináns gyakorlat
A5 Has gyakorlat
Nincs pihenő a gyakorlatok között a körben. Végezd el a kört 3 alkalommal.
(B) kör: 15-20 ismétlés szettenként
B1 Függőleges nyomó gyakorlat (pl. mellről nyomás)
B2 Kvadricepsz domináns gyakorlat
B3 Függőleges húzó gyakorlat (pl. húzódzkodás)
B4 Lábhajlító domináns gyakorlat
B5 Has gyakorlat
Nincs pihenő a gyakorlatok között a körben. Végezd el a kört 3 alkalommal.
Itt írnak róla: [link].
Ez ha belegondolok elég sok energiát fel tud emészteni. Pl. az elsőre példa
Fekvenyomás+guggolás+felhúzás+merevlábú felhúzás+hasprés. Ez így elég sok energiát igényel. Persze nem a rendes súlyzós edzésen használt szériasúlyokkal kéne csinálni, legalábbis gondolom. -
Norbo03
őstag
Ebben tényleg igazad van
Mert az aerob ami zsírtéget mert ott van idő zsírt égetni. Most jutott eszembe hogy a fitmuscle-be írta is hogy olyan mozgás formát kell keresni ami nagyon felpörgeti az anyag cserét és még az edzés után is órákkal extra kalóriákat éget el és pörög az anyagcsere. Akkor lehet h inakabb reggelre fogom végezni.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
Norbo03 #4410 üzenetére
Rosszul gondolkodsz, mert a HIIT semmiképpen nem használ zsírt addig, amíg csinálod, ugyanis túl intenzív a mozgás ahhoz, hogy a zsír lebontása meg tudjon kezdődni. A HIIT-ről azt tartják, hogy az edzés után gyorsítja fel az anyagcserét, és így a napközbeni zsírvesztés gyorsul be.
-
Norbo03
őstag
Nem éhgyomorra csinalom hanem estére. Tehát pl du-3kor eszek utoljára szénhidrátot akkor utána a köv kaja este 6-kor van este 6-kor lelökök egy fehérje turmixot és rá 3/4 órára meek HIIT-ezni. tehát előtte nem eszek szénhidrátot hogy a szervezet ne azt használja el hanem a zsírt!
-
L|zsidoboz
őstag
valószínű augusztustól én is ezzel fogok próbálkozni...
-
Norbo03
őstag
Akkor tod miről van szó!
És én vok rá az élő példa h izmot nem éget hisz én erőbe a diéta és a mellet h rendeszeresen futottam nagyon keveset estem vissza és egy visszatöltés után ujra a régi sulyokkal edzenék! De még 2-3 hét van a diétából és jövő héttől elég alacsony lesz a szénhidrát!
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Itt vannaka linkek: [link]
[link]
Végülis én azt csinalom h futok 2-3 percet bemelegítésnek és aztán jöhet maga az edzés 1 perc sprint mindent bele adva aztán 1 perc séta és ezt így váltogatva mind1kből 5 sort. Nálam ez bevált nagyon felpörgeti az anyarcserét és most volt róla szó épp a ffitmuscle-be h a HIIT 9-szer több zsírt éget el mint a sima aerob. Jah és persze ez teszt alapján van megállapítva testépítőkön tesztelve!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest