- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ipavlidu!
tag
Help fogyók!
Nem a fogyásra tenném most a hangsúlyt, inkább csak egészségesebben szeretnék enni, úgyhogy elkezdtem az egészet azzal, hogy átállok teljes kiörlésű kenyérre. Namost, iskolába (kétpercalattmegehetős) szendvicset milyet ajánlanátok? Úgy értem mit raknátok bele, nekem elég szegényes a fantáziám.
Ja és milyen joghurtot ajánlanátok?
Kösz.
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Belépek a klubba, ha lehet így nevezni egy topikot.
Most dobok be egy 2 cukros kávét, de elvileg utoljára.
Kérdezném a nagy fogyókat, hogy mihez tartsam magam?
Fizikai munkát végzek, ami néha megerőltető, de pörgős, sztem Norbi is kiffulladna 8 óra meló után a munkahelyemen.
Erős testalkatú vagyok (hastok hát stb...), de felszedtem pár kilót, amit le szeretnék adni, úgy hogy ne menjen az állóképességem rovására.
Kösz a tippeket!fLeSs: Gesztesi úr is csatlakozik a nagy fogyókhoz, első kérdése kamrát megnézve: -Mi az kolbász nincs?
-
nemi
tag
HELP
FleSs emlitette meg regebben hogy plusban lehet kapni valamiféle halat ami dieta alatt is fogyaszhato
Pontosan mi a neve ? Milyen kiszerelesben kaphato ? Pacolt, fagyasztott, olajas ? -
LOTR
addikt
szédülés attól van, ha mondjuk terhelés hatására leesik vércukorszint, megnő a pulzusszám/vérnyomás
elég szélsőséges esetekben szerintem mindenkinél előjön, akkor van baj, ha kis terheléskor is előfordul hasonló
amúgy biztos volt már olyan mindenkinél, hogy fekvő, vagy ülő helyzetből felállt, és megszédült -
tildy
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4889 üzenetére
110-120 /70. De volt már 100/70 is
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4890 üzenetére
nagyban. _sajatoddal_ osszehasonlitva, ha elkezdesz edzeni (fokent aerob mozgast), akkor a nyugalmi pulzus csokken. reggel ebredes utan erdemes mericskelni.
-
concret_hp
addikt
egyébként az edzettségi szint mennyire függ össze az alap pulzusszámmal (nyugalmival) ?
-
tildy
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4886 üzenetére
No jó, 192 akkor volt, mikor gyaloglásba beiktattam egy kis futást is felelé , hogy legyenek különböző értékek a tesztünkhöz (méréseket cisáltunk, és azt ábrázoltuk ), de az kb. 100-200 méter volt.
Futást egyébként nem bírom, dögledezek kifelé tőle keményen, le kell állnom, mert majd kiugrik a szívem a helyéről.
Ha van kölcsönbe ilyen szerkentyűtök szívesen kipróbálom.Tényleg szívesen álloka teszt elébe, mert szerintem ezek az értékek nagyon durvák . És nemcsak az értékek, hanem az is, hogy egy iylen olyannyira megterhel, hogy szédülök, ájuláshhatáron vagyok, stb.
-
tildy
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4884 üzenetére
Tényleg? Hegynek-dombnak felfelé? Hazudott volna az óra?
Ha megvannak még az adatok, amiket akkor gyűjtöttünk, akkor előkeresem. -
gabberthehun
csendes tag
Szervusztok!
Egy kis segítség kéne
Lehet, hogy kicsit fura lesz a kérdés
Meg tudjátok mondani milyen torták lehetnek a képen?Előre is köszi!
-
törölt tag
akkor viszont le fog menni lassan. kicsit tenyleg sok, azert javasoltam lajtosan csinalni vagy konnyebb mozgasformat hosszasabban, csak ez meg nagyon idoigenyes. jah es az sem mindegy, mikor nezed. az elejen mindenkeppen magas lesz, aztan ahogy bemelegszel ugyanahhoz a tempohoz egy kicsivel alacsonyabb pulzus tartozik majd (~15-20 perc)
ha megfazol v mas tifuszt szerzel, akkor is fel fol maszni a pulzusod mozgas idejere magasra.
a regi iskola hivei aszontak h aerob mozgasnal a lekotott zsir kb 50 perc _utan_ kezd el eltunni, viszont eroteljesen epiti lefele az izmokat is, ha nem potolsz feherjet asszem.
ezert is van letjogosultsaga fLeSs modszerenek, mert a sulyzos edzessel is dolgozol kemenyen, hatekonyabb (ido/eredmeny) es pont maga a sulyzozas gatolja az izmok leepuleset. persze azzal a szigoru kajalassal, amit irt.szoval csinalj sztem csinald a tekerest a leheto legkonnyebb fokozaton, kenyelmesen.
-
nemi
tag
válasz
concret_hp #4871 üzenetére
Egyél jól gyakran, semmi meki sültkolbász, meditálj az I épületben és lemész gyurni a terminusba és máris nem kell tekerned
Tegnap összeraktam a diétám+edzések. Kiváncsi vagyok, mert elég jónak "látszik".(büszke vagyok magamra
)
-
concret_hp
addikt
tavasszal olyan szintű fogyási projektet fogok indítani, hogy ...
módszer a köv lesz: veszek 1 biciklit és tekerek
a cél kb. 15 kiló leadása lesz -
tildy
nagyúr
Ma próbáltam kardiózni, ekliptikus traineren kb 20 percet.
Bármit csináltam , ha lassítottam, ha más, a pluzusom folyamatosan 172-204 közt volt, de általában 184.
Mi a francot cisnáljak? -
törölt tag
persze, ertem mit irtal.
turelmetlen vagyok es megprobalok addig (jovo het vegeig) mar egy picit kevesebb kaloriat megenni, mert most egyelore nincs meg a lehetosegem kovetni az altalad irtakat.
jovo het vegetol tudok majd hozni magammal rizst+hust es akkortol tudok tobbet mozogni is.
szeretnem minel jobban kozeliteni azt, amit te csinaltal vegig, csak a sulyzos edzesek helyett muszaj otthon csinalhato dolgokat vegeznem (fekvotamasz, huzodzkodas, guggolas, sulyzozas) mert idobe nem fel bele a konditerem.
igy is a napkozbeni 2-3 orankenti etkezes huzos lesz, mert viszonylag sok idot vesz el a melobol. -
törölt tag
elso tapasztalatok:
kedden elkezdtem csokkenteni a bevitt kaloriamennyiseget. folyton ehes voltam ket napig, aztan kezdett elmulni. (nincs meg lehetosegem a rizs+csirke kombora, ezert csak kevesebbet ettem es odafigyeltem arra is h mit)
az alpa turo ize nem olyan nagyon rossz, cserebe ugy erzem eltomit egy idore, konnyebb nem enni.
vasarnap maris tartottam csalonapotkar volt. leginkabb a szemem kivant annyit, amennyit megettem, ha veletlenul egesz heten akar egyetlen dekat fogytam is, az most tutira eltunt. legkozelebb csalonap majd csak szigoru dieta heten.
egy picit meg szukitem a nagy bendomet, aztan dietazom rendesen.
sok sikert mindenkinek! -
fLeSs
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4859 üzenetére
mind2.
szal, diéta van, eszek 3 gr/tskg fehérjét és mondjuk 1 gr/tskg ch-t.
vége a diétának, az edzés kis időre abbahagyom, a fehérje mennyisége marad, a ch-t meg felemelem 3-5 gr/tskg-ra = gyomorbajok. erről beszélek. -
fLeSs
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4857 üzenetére
Azért a 3 gr/tskg minimum, ha diétáról van szó, emellé meg alacsony a ch.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4854 üzenetére
mennyi volt nálad a túl sok?
-
nemi
tag
válasz
L|zsidoboz #4854 üzenetére
Én eleve refluxos vagyok
Majd ma összedobok egy kezdőétrendet.
-
L|zsidoboz
őstag
Ez mondjuk tömegelésre igaz, de itt diétáról van szó.
Azt viszont nem értem, hogy milyen hasznos dolog van a tejben, ami miatt érdemes meginni napi 4 litert.
Vagy a kettlebell ilyen kulák sport, és a víz már nem jó hozzá?!
Az hogy a genetikád miatt fogyni fogsz, ha zabálsz is, hááát... Érdekes felvetés.Fless: Nekem még sosem égett a hasam attól, hogy túl sok fehérjét ettem.
Ellenben a C-vitamin kikészítette nagyon, ha napi 2 grammnál többet ittam (a tiszta aszkorbinsav, nem a kapszulás változat). Pedig úgy szedtem, ahogy kell. -
nemi
tag
válasz
L|zsidoboz #4849 üzenetére
Na kettlebelles topikban ezt a választ kaptam Integrától.
"mindenkinek más és más a szervezete.
nekem pl ordenáré módon kell zabálnom.
plusz emellett 2:1 arányban szénhidrát:fehérje napi 3xtejben.
kettlebell edzéshez meg kreatin transport vízben, mert ez azonnal felszívódik, szóval a tej nem mossa ki a kreatint szerintem, még akkor is, ha sokan mondják ezt, meg hogy a tej káros.
lóf@szt. megintcsak szerintem
anno meg is kérdeztem a pavel-t még májusban.
ő csak nézett és ennyit mondott, egyél. mondom most ettem degeszre magam. mondja, most is enned kéne.. de már nem birok. de csak egyél..
megkérdi mennyi tejet iszok naponta, mondom 2 litert, mondja igyál 4et.
na, szóval nálam ez a szitu
ha olyan a genetikád hogy fogynod kell, túlsúlyos vagy, fogyni fogsz."Érdekes.
-
fLeSs
nagyúr
Meg tudná vki mondani, hogy PAM olajspray-t hol lehet kapni?
-
fLeSs
nagyúr
ezeket ki kell kísérletezned magadnak.
kevés ch fáradt vagy, ez együtt jár vele. viszont ez nem jelenti azt, hogy ennél többet kell enned, márha fogyni akarsz.
sok fehérje gyomorégés: épp erről beszélek, nem végzel olyan súlyzós edzést, mint pl. én, ezért a szervezeted nem használja fel, megrohad benned, ettől van a gyomorégésed. talán még fingasz is egy csomót tőle. én ezt onnan tudom, hogy észrevettem amikor abbahagyom a súlyzós edzéseket pl. diéta után (mint most) 1-2 hétre, sokkal kevesebb fehérjére van szükségem, mint amikor edzek (ez az utolsó edzésnap után kb. 3-4 nappal már jelentkezik). különben gyomorégésem, sok fingás, puffadásom, diszkomfortérzésem lesz.
ezért szoktam beszólni, amikor LOTR-ék a diétához 2/3 gr/tskg fehérjét ajánlanak olyan embernek, aki nem végez súlyzós edzést, qrvára nem ugyanaz a kettő.
szóval kísérletezz. ezen át kell esni. -
nemi
tag
Igen, illetve azon az oldalon is megemlitettek ahol a "nagy atvaltozasok voltak"(NOXPLODE).
Na most a turom elfogyott, anyam felhasznalta turosgubanak veletlenul.
Akkor az edzés reggeli utánra teszem, 7órará. Azért valamennyi ch szeretnék fogyasztani, nem csak zöldséget(régebben ettől marhára összeestem,napi 30-40g ch.), bár lehet hogy kettő óra után már nem kéne "magas ch" kaját fogyasztanom.
ALPA turo után vadaszom, több-kevesebb sikerrel.
Kettlebellről annyit hogy egyszerre erőt is növel + állóképességet.
Alaphelyzetben ketfele gyakorlat van.
Erogyakorlat - nyomasok, huzasok, szelmalom stb.
Ballisztikus - snatch, swing stb.16kg füles agyugolyoval edzek, hidd el kell egy kis ch
Régebben még a diéta elött, napi 3000-5000-6000kcal fogyasztottam.
"szóval sztem nem ilyen kajálást kéne követned."
oké,oké. Mire gondolsz pontosan ? Nekem egy napom hasonló mint a tiéd, csak sokkal rugalmassabb, mivel otthon készülök a felvételire(ergo tanulok)+edzek.
Mondjuk a ch féherje napi 100g\100g ?(100 fölötti testsúly tartozik.)
Amugy glutára meg nox. tényleg nincs szükségem
Csak végre elkéne találnom a jo fehérje\ch arányt, kéne valami irányzék ahonnan fel le lépgethetek.
Kevés ch fáradt vagyok, sok ch nem tesz jót, sok fehérje gyomorégés, kevés fehérje meg nem jó -
fLeSs
nagyúr
A gluta-fx-et meg a no-xplode-ot gondolom az én leírásomból vetted. Nekem segített. Neked nem biztos, hogy fog, nemtom, hogy kettlebellben mennyire lényeges az erőnlét, hogy ne gyengülj. És hogy azt az edzésformát segítik-e ezek a termékek.
A kajálásod is eléggé hasonlít az enyémhez. Remélem figyelembe vetted, hogy én rendes súlyzós edzés végzek, és ahhoz kell a sok fehérje, és a felépülés miatt a több ch, a kettlebell viszont nem izmosító edzés, szóval sztem nem ilyen kajálást kéne követned. Ezért is írtam, hogy ami nálam bejött, nem biztos, hogy másnál is be fog. A bakony zsírszegény túra zsírtartalma ha jóltom 10%, ellenben az alpa túróé 0,2%, van egy kis különbség. Bakonyt nem ennék diéta alatt, az fix.
Az ébredés utáni kettlebell sztem nem jó. Ébredés után enni kell. Mellesleg ha ilyen korán edzzel, akkor neked nem kell gluta-fx meg no-xplode.
Kb. ennyit tok mondani hirtelen. -
nemi
tag
Kb., laktanya meg olcsobb is lett volna, kifestik betesznek pár ikeas agyat, felhuznak két furdoszobat oszt csokolom. Lehetett volna NO-XPLODre költeni
Kifogytam ma a kajából, igyhát elmentem vásárolni reggel 8kor.
Kiléptem a házbol(3emeletes panel) szemben lévő ház második emeletén lakástűz, tiszta füst minden , tuzoltok ra 3ms érkeztek meg. Mondom jol kezdodik a nap.
Plusban se cottage sajt, se zabpehely, se alpa zsirszegeny turo. fasza.
Tescoban se barna rízs se pufirizs, ugyanis a KÉSZLET HIÁNY matrica éktelenkedett mindkét polcnál.faszaIgyhát pufi rízst(amit nagyon utálok, csak reggel rántotta mellé kell valami) helyett a kedvenc régi csemegémet vettem.Remélem jó lesz.
TÖNKÖLY PÁSZKA
"Készült teljes kiőrlésű tönkölybúza és ivóvíz felhasználásával." Se cukor, se sót ,se zsiradékot se koleszterint nem tartalmaz.
Tápanyag: kcal-fehérje-ch-zsír-rost-aminosav (100gr)
255kcal-19,6g-53,9g-1,7g-12,6g-5,4gRizsből maradt az unclebens, viszont találtam leakciozott bakony zsirszegeny turot, szoval lesz vacsorám
Napirend: (Október végéig ez a séma.)
4.30 kettlebell(45-75p)
6.00 rántotta+pászka+zöldség
9.00 rizs(30)+ csiken(50)
11.00 rizs(30) + csiken(50)
14.00 rizs(30)+ csiken(50)
16.00 kettlebell(45-75p)
17.00 rizs(30)+ csiken(50)
19.00 turo(50)+fehérje(1adag)
22.00 takarodóVitamin:
halolajkapszula 1x1
multivitamin 1x2
GlutaFXen gondolkozok, NOXPLODE draganak találom, egyáltalán megéri ilyeneket szedni ?Edzés:
swing 4x15
egy kezes swing 4x15
halo 4x15
Elbow Raise 4x15
egykezes katonai 6x6
kétkezes katonai 6x6
Under The Leg Pass 4x60 -
harry
veterán
válasz
L|zsidoboz #4840 üzenetére
Ja néztem. Az alap séma, amiből láthattunk kemény fél percet talán összesen, valszeg jó (tehát szar kaját kiszórni, meg a 3sec-re felvillanó tanácsok). Csak ebből az átlag ember nem lát semmit. Viszont a kiszavazós lelkizős szutyok az van vagy 20 perc a végén. Remélem lehet majd sms-t is küldeni meg nyerni (mondjuk szalonnát).
Amúgy meg szakadjon meg mind, milyen puccos helyen vannak. Simán bezártam volna őket egy lepusztult laktanyába, ott úgy is van akadálypálya meg hasonló finomságok, aztán vergődjenek ott. Nem ilyen hotel meg parkos könyék... -
L|zsidoboz
őstag
Kezdődik a nagy fogyás a tv2n-n.
-
LOTR
addikt
természetesen ez nem Flessnek szólt, hanem annak, hogy én is támogatom a módszert, úgyhogy +1 embernek bevállt
ez is még kimaradt
még annyit hozzá, hogy én általában este edzettem 17-20 között valahogy, amikor a legkevesebb ch-t ettem (50-80g között), akkor az a reggeli kb 50g müzli volt, utána 2-3 órára ettem még egy kevés rizst, majd edzés után ettem még rizst (összesen talán 50g lehetett), közötte zöldség (paprika, paradicsom, brokkoli, karfiol), vagy ha nagyon nem bírtam 1 szelet pufirizst 1 kb azonos szelet hússal (főleg akkor, ha nem volt időm enni), a kajálási időpontokat sem tartottma óraműpontossággal, ahogy volt rá időm, törekedve a 2-3 óránkénti kajálásraFless
én el sem hittem volna ha nem saját magamon tapasztalom, hogy ennyire durván hatással van az ember aktuális lelkiállapota -jelen esetben- a diétára, de szinte semmi étrend/edzésbeli változás hatására megállt nálam a fogyás (meg hát a kedvem sem éppen olyan volt, hogy még kínlódjak is a diétával), nem is erőltettem tovább a dolgot -
fLeSs
nagyúr
az aerob sztem nem gyorsít az anyagcserén olyan arányban, amilyen arányban ront a diéta hatásfokán (lásd a negatívumat, amiket leírtam). tehát nem éri meg csinálni, legalábbis nekem.
az utolsó bekezdéssel egyetértek.
az utolsó 3 hétben problémák voltak, meló és magánéleti is, onnantól kezdve állandóan be voltam vizesedve, és a fogyás is alig haladt előre (valszeg a kortizolszint emelkedett meg). -
LOTR
addikt
85%-ban ugyan ezt csináltam, ugyan ilyen eredménnyel, mondjuk én "edzésmódszert" is váltottam pont a diétám elején így nem tudom, hogy gyengültem e, de guggolásban és felhúzásban biztos, hogy nem
nekem több csalónapom volt, hetente volt 1-2, ekkor nem ettem annyira durván félre, csak pl rántotthús, milánói, túróspalacsinta, de ekkor is figyeltem, hogy ha lehet max kora délutánig egyek ilyeneket, csokit és édességet abban a 2,5-3 hónapban szinte semmit nem ettemtehát ha ezt valaki betartja, szinte tuti fogyni fog
ja igen, én aeroboztam olyan 1 hónapot (július), heti 3-4x, ez rövid idő ahhoz, hogy nagy következtetést vonjak le belőle, de az biztos, hogy gyorsítja az anyagcserét, meg növeli az állóképességet, az utóbbi nem mindenkinek fontos, előbbit meg kicsit precízebb étrenddel is el lehet érni, tehát mindenki döntse el maga...
tápkiegnek csak vitamint, meg on fehérjét használtam - reggeli müzlihez, edzés után, és volt amikor lefekvés előtt is
még egy utolsó mod
ami szerintem a legfontosabb az egészben az az, hogy milyen az ember hangulata
a diéta nem jó dolog, folyamatosan romlik az ember közérzete, az sem egy jó dolog, hogy hetekig teljesen ugyan olyan kaját eszik az ember minimális ch-val, aztán ha összejönnek a dolgok az még plusz hozzáadódik ehhez az amúgy sem jó állapothoz és akkor az eredmények sem jönnek, na én ekkor hagytam abba az egészet, úgyhogy akkor tessék diétázni amikor 'ölömébódottá' van, akkor megy "magától" minden -
fLeSs
nagyúr
válasz
Woodslave #4830 üzenetére
Nincs kép, mert nem készítettem. Én nem vagyok izmos, szóval ez egy izomtalan súlyzós edzéssel diétázó leírása. El kell képzelni.
Max relatív méreteket írhatok, már visszaemeltem a ch-t, szóval nőtt a súlyom annyit, amennyivel gyorsan lecsökkent a legelején.
11 hét
-10 kg
-9,5 cm derék (a medencecsontomnál mérem, ahol a legszélesebb)
-8 cm segg
-4,5 cm comb
-3 cm mellkas
-8 cm mell és derék között
-0,5 cm felkar
-0 cm alkar
-4% testzsír (állítólag)Gyengülés:
fekvenyomás: -0 kg
ferdepad: -0 kg
guggolás: -0 kg
lábtoló: -20 kg
felhúzás: +10 kg
evezés: -10 kg
kétkezes bic: +2,5 kg
szűknyomás: -0 kgEnnyi. Nem nyomtam közben jungle warfare vagy társait, és tesztoszteront sem.
-
fLeSs
nagyúr
Ahogy megígértem leírom a most befejezett diétám lényeges dolgait.
Fontos kiemelnem, hogy amiket leírok, az az ÉN diétám, és fogalmam sincs, másnál hogyan válik be, nem is érdekel, bár nem vagyok egy különleges ember, szóval valszeg másnál is müködne.
Mostani diétám a tavaly elég hosszan művelt diétám "továbbfejlesztése", tehát azokra a dolgokra, hogy NEKEM mi válik be, nem most jöttem rá 2 hónap alatt, hanem nagy részük már a tavalyi diéta közben/végén megfogalmazódott bennem. Hozzáteszem, hogy vannak benne az Illés Norbitól átvett dolgok is (tesztoszteron.hu). Elolvastam a versenyfelkészüléseit, és úgy voltam vele, hogy mivel ő naturál, valszeg amit leír, jobban beválik nekem, mint amit egy kokszos mond.
Én vezetek naplót (excel tábla), amit sokan fasszágnak gondolnak, napi szinten vannak benne leírva a dolgok, és állíthatom, hogy kurvajó dolog, mert a végén visszanézhetem, hogy mit hol rontottam el (x-edikén csináltam/változtattam vmit, aminek az utólagos hatásait vissza tudom nézni), és végül összegezhetem, hogy következő alkalommal/diétában mit fogok másképpen csinálni.Szóval: mostani diétám két szempontból volt nekem rendhagyó, az egyik, hogy nem aeroboztam, a másik, hogy nem gyengültem. Az aerob elhagyása szvsz több szempontból is jó:
1. nem kell korábban/később lefeküdni, tehát többet pihenhetek
2. nem vagyok a korai kelés/késői fekvés miatt mosott szar állapotban egész nap
3. nem művelek felesleges izom-legyaluló mozgást, tehát ha izomból fogyok, akkor az csak a kajálás miatt lehet (vagy a szar edzés miatt)
4. nem pocsékolok el napi 30-60-120 percet az életemből erre (persze az állóképesség javítására biztos jó, de engem ez most nem érdekelt)Tudom, hogy belénkrögzült az aerob szükségessége, mindenhol ezt írják, főleg bunny ennek a híve, de egy ideje már rájöttem, hogy nem szentírás, amit ő mond vagy amit olvasni lehet különböző cikkekben. Tavaly észrevettem, hogy ha a kajálás nem volt jól belőve, akkor aerobozhattam akár napi 2 órát is, nem fogytam. Ha viszont a kajálás jól be volt lőve, akkor aerob nélkül is ment a fogyás. Ergo az aerob felesleges. Ezt az elképzelést erősítette bennem Agyzúzó is, aki ugyanezt vallja, és deniro2 is, akivel még a diétám elején dumáltam, ide be is írt, ő sem aerobozott, és mégis fogyott, illetve csudri szintén (ő csak a gyúrós topikba ír néha).
Szóval aerob nuku.
Most pedig címszavakban, hogy mit csináltam.SÚGYZÓS EDZÉS:
2 nap edzés, 1 nap pihenő, tehát 1 héten 5 edzésem volt. Nálam a felbontás comb/mell+váll/pihi/hát/kar/pihi/comb/... volt, de ez sztem lényegtelen, máshogy is fel lehet osztani. Az edzéseim 50-70 percesek voltak, általában akkor voltak hosszabbak, amikor a végére beraktam a hasat/vádlit, vagy amikor nagy összetett gyakorlatok voltak az edzés elején, ezekre jobban rá kell készülni lelkileg. Legalábbis nekem.
Az összetett gyakorlatokból 10-8-6 ismétlést csináltam, erőszinttől függött, hogy ezek közül mely sorozatok mentek bukásig, az utolsó biztos. Amikor kicsit jobban ment, akkor a 10-es és 8-as sorozat könnyebben ment, de volt, hogy ezeknek is bukás lett a vége. A lényeg, hogy nem csökkentettem a súlyból, még akkor sem, ha kurvára nem volt energiám (mondhatom, hogy egyáltalán nem volt ez olyan könnyű, mint leírva). Végül mindig sikerült teljesíteni az előírt adagot (guggolás, fekvenyomás, felhúzás, evezés). Utána még csináltam 1-3 gyakorlatot, ezeknél csak az utolsó sorozat ment bukásig, 6-8 ismétlésig. Kevés ch-nál már felesleges ennél jobban leamorizálni magamat, csak túledzés lett volna belőle.AEROB EDZÉS:
Diétám 7. hetében elkezdtem aerobozni 20-30 perceket, de felesleges volt, szal abba is hagytam. Utána a 9. hétben is aeroboztam 2 alkalommal. Meg a diéta elején edzések végén 5-10 perceket sétáltam, de időpocsékolás volt.
CH-ÜRÍTŐ EDZÉS:
nem kell.KAJÁLÁS:
Én egész nap ülőmunkát végzek, szóval ~1900-2000 kcal kell a fogyáshoz.
220-240 gr fehérje csirkemell/tojás/tejsavó/alpa túró alapanyagokból.
A ch-t 150 gr-ról csökkentem folyamatosan (150 gr edzés, 125 gr pihinap), a végén 70/40 gr volt. Forrása fehér és barnarizs, pufirizs, zabpehely volt. A zöldséget én nem számolom bele. Zöldségből a diéta előrehaladtával egyre többet ettem, napi ~1,2 kg volt a végén. Zöldségek: pari, paprika, ubi, brokkoli. Néha kipróbáltam más Plusban kapható fagyasztott zöldségköreteket is, de ez ritka volt.
A zsír mennyisége a ch-val fordítottan arányos. A diéta legelején kb. 20 gr kívülről bevitt (oliva, lenmag, tojássárga), a végén már 50-60 gr körül volt. A lényeg, hogy ha a ch-ból elveszek, akkor több zsírt viszek be (lenmagolajat), hogy megmaradjon a ~2000 kcal.A ch-t én kéthetente csökkentem 15 gr-mal. Ennél nem kell többet elvennem.
Fontos pont a csalónap. 1-1,5 hetente csinálok egy csalónapot. Ennek a lényege, hogy a ch-t felemelem 400-450 gr-ra, a zsír minimális (szinte nincs is), a maradék fehérje. 4000-4500 kcal-nak kell meglennie a nap végén. A csalónapon elvileg lehetne összevissza zabálni, de én inkább csak az edzés előtt és után eszek szemetet, a többi kajálás maradjon vmi értelmes. Csalónapon a tipikus szemétkaják nálam (ezeket szeretem):
- corn flakes (sok ch), fehérjével jó az
- csoki (Milka, Bounty, stb)
- háztartási keksz (sok ch)
- palacsinta
- sült krumpli
- rántott hús (a legjobb, ha csirkemell/comb)
- lekváros császármorzsa
- mákos tészta
- stb.Szóval próbálok olyat enni, amiben kevés a zsír. Igaz a diéta végefelé már csalónapon is tisztán kajáltam.
Valójában úgy gondolom, hogy a csalónap az egyik oka annak, hogy nem gyengültem. Egyrészt mivel a csalónapot mindig edzésnapra próbáltam időzíteni, a legjobb az volt, ha hát vagy comb napra esett, mert akkor a következő kisebb izomcsoportos edzés is jól ment a ch-betöltöttség miatt, ez segített abban, hogy ne gyengüljek. Ha be vagyok töltődve, akkor bátrabb is vagyok (kell a bátorság segítő nélkül guggolni/fekvenyomni).
NAPI ÉTRENDEM:
edzésnap:
07:00 - pufirizs + tojásrántotta + zöldség
09:00 - edzés
10:00 - edzés utáni turmix
11:00 - barnarizs + csirkemell
14:00 - barnarizs + csirkemell
17:00 - barnarizs + csirkemell
20:00 - tejsavó + lenmagolaj
22:00 - alpa túró + tejsavófehérje kevervepihinap:
07:00 - zabpehely + tejsavó + lenmagolaj
10:00 - barnarizs + csirkemell
13:00 - barnarizs + csirkemell
16:00 - zöldség + csirkemell
19:00 - tejsavó + lenmagolaj
22:00 - alpa túró + tejsavófehérje keverve100 gr ch-ig 17:00-kor ettem utoljára rizst. 90-80 gr-nál már 14:00-kor. Ez alatt 11:00-kor (40 gr edzés előtt, 30 gr edzés után). Amikor elvettem a rizst, a kajához adtam 1-2 kanál lenmagolajat és több zöldséget, 30-40 dkg-ot.
KIEGÉSZÍTŐK:
- reggel és este scitec 100% whey
- edzés után ON whey
- lefekvés előtt cytogen cytopro
- reggel vitaminok
- edzés előtt No-Xplode és Gluta-FX felváltvaSzerintem másodsorban ennek a kettőnek köszönhetem, hogy nem gyengültem. Eléggé ki tudták tolni a fáradtságküszöböt.
Asszem ennyi.
-
rii
nagyúr
jogos ... abból én is .. annó csokiból én mindig két táblát vettem ... az első az alapozó ... és csak a 2.ik tábla szolgált élvezetként
de itt arra akartam, és arra kérdeztem rá pontatlanul
, hogy meg lehet-e nagy mennyigéet büntetlenül enni a kg-ok szempontjából.... vagyis hizlal-e?
illetve mi lett a body.builder.hu oldallal?
-
rii
nagyúr
hi!
krumlpi+fehérrépa+sárgarépa
olivaolajban sütfe, tejföllelabból lehet nagy mennyiséget enni?
-
LOTR
addikt
... piritós, vajaskenyér, napcsi
syn7h37ic
sok fehérje napi 1,5-2g/testsúlykg, ez esetedben kb ~150g
kevés zsír
és megfelelő mennyiségű ch - egyszer kb kiszámolod, hogy mennyit eszel egy nap, majd hetente csökkented ahogy szükségeshogy miből viszed be ezeket az rajtad múlik, a lényeg, hogy minél kevesebb "szemét" legyen, a gyúrós topik első hozzászólásában van egy gyurasgyik.uw.hu link, olvasd el, bunny írása a diétáról is jó, ott megtalálod azt is
-
törölt tag
Halihó.
Az miért lehet, hogy anno kb 2 éve elhatároztam, hogy megszabadulok a felesleges kilóltól.
110 kilóról lefogytam 85 kilóra, pár hónap alatt. Norbi update féle módon (nem röhög)
Persze ebben az aktív sport is segített. (országúti kerékpár, és késöbb egy küzdősport is)
Nos, ez a súly, a 85-90 kiló a mai napig megmaradt, de ezzel nem vagyok megelégedve. A mai napig sportolok, sőt, egyre komolyabban. szinte napi rendszerességgel. De egy dekával sem tudok 84 alá mászni, mint írtam kb 5-6 kiló ingadozással, de itt megállt.
Mivel tudnék még vagy 10 kilót leadni?
Valamilyen étkezési tanács pl. -
nemi
tag
Huhu kezdödik a nagy fogyi show
-
törölt tag
grat
amikor irtad h meg nincs vege, vmi ilyesmire tippeltem h pont most kar lenne abbahagyni.
ezt viszont mar en is tapasztaltam egyszer h amikor dietaztam nagyon es abbahagytam, akkor gyorsan eltunt meg par centi, de azt hittem a masfajta kajak miatt van (epp kulfoldre mentem ket hetre es ott nem lehetett valogatni)
olyasmi, mint egy eros csalonap? -
fLeSs
nagyúr
A elmúlt ~ 1 hétben nagyon begyorsult a fogyásom (előtte stagnáltam egy ideig), ami valszeg annak köszönhető, hogy többet kezdtem el enni, úgyhogy lehet, hogy most még nem hagyom abba a diétát, holnap reggel kitalálom (még az elején megfogadtam, hogy ha jól megy 2 hónap után is a fogyás, akkor folytatom amíg meg nem torpanok). Most naponta csökken a derekam/fenekem 0,5-1 cm-eket, ami qrvajó, úgyhogy ebben a helyzetben sajnálnám abbahagyni a dolgot.
Ja, aerob nuku. A hasam és derekam közé eső területen legalul már kidülled 2 ér, és edzés közben a hasamon is előjön néhány (ezek látszanak egyébként is, csak nem düllednek még ki, szal ott még több a zsír). Derékban már rekordot döntöttem, soha nem volt még ilyen kevés zsír a hasamon (kivéve még régen, amikor hízás közben átléptem ezt a küszöböt).
-
törölt tag
sracok, a tojasos lecso mennyire ellenseg? vegulis paprika, paradicsom meg tojas (igaz sargajaval) mert ezt hajlando lennek enni hosszutavon a rizs+pulyka mellett.
-
fLeSs
nagyúr
Pedig 11 kg-t fogytam (9 hét alatt), nem gyengültem, és összesen aeroboztam 353 percet (~6 óra).
A tavalyi 11000 perchez képest asszem haladás. És ez a 353 perc is kisérleti jelleggel ment. Következő diétámban már tom, hogy 0 percet fogok aerobozni.
szerk: ja igen, kezdjük ott, hogy én nem iszok tejet.
-
nemi
tag
Engem érdekel. Még mindig nem tudom elhinni(vagy inkább nem akar eljutni az agyamig) hogy aerob nélkül hogyan fogyhatnék le.
Kaja:
Reggeli zabpelyhet és a tejes proteint már meguntam, valami más kéne helyettük(1ada protein és 30g zabpehelyke volt).
Mit lehetne helyette falni reggelenként ?
Csirke+ubisali még mindig tartja magát. -
törölt tag
neeeeem. azert volt ott a szmajli. tenyleg kivancsi vagyok ra, mert az eddigiek alapjan ugy velem okosan es hatekonyan dolgozod ki ezeket az elmeleteket es be is jonnek. arra probaltam utalni h igyexel minel hatekonyabban csinalni, akar egy hangyanyival is.
es termeszetesen lehet h rad igaz es masnal kevesbe (vagy akar meg jobban) valik be.bocs,
&rew
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest