Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbo03
őstag
Szevasztok!
Én is ditéztáok 8 hét alatt 7kg-t sikerült leadnom. Én az intervallum edzést nyomtaom(Hiit) tom sokan azt mondják h a futás izmot éget, de ez az intervallum nem hiszem vagyis én erőemelk és a 8 hét alatt nem estem jelentősen vissza erőbe ha vissza töltenék megint arégi erőnben lennék -7kg-val könnyeben habár 2kg ugyis felszökne vissza a+szénhidrát+víz miatt. Még vagy 3-4 kg-t akarok fogyni és utána nkm már jó lest! -
-
Fermat
tag
válasz
littlemole
üzenetére
Jaja, 16kgost fogok venni nemsokára.
De nagyon bejon ez a PSMF csak kicsit faradt vagyok
[Szerkesztve] -
littlemole
őstag
Ezt a kettlebell-t érdekesnek találom. Kipróbáltam egy gyakorlatát kézisúlyzóval (kb10kg)
A lábad között lóbálod a súlyt kb fejmagasságig.
Nem pont ugyanaz a mozgás mint a kettlebell (súlyban is könnyebb) de megteszi. Azt tapasztaltam hogy kb 20 lengetés után a pulzusom kb 130-ra ugrik fel. Szóval szerintem tényleg jó eszköz lehet.
Én mindenesetre beiktattam a gyakorlataim közé ezt is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fermat
tag
na benyomasok a PSMF dieta alatt, elso nap:
Omega3(halolaj) és vitamin nelkul elsem erdemes kezdeni, csak faradt leszel és kimerult.
Én csirkemellet és zoldseget(brokkoli,uborka) ettem, a Ch bevitel nagyon minimalis talan 10-30g kozott van. Nem vagyok rosszul, csak az aerob edzes marhara nincs kedvem, ez gondolom a keves CH miatt van. Ami itt fontos a pihenes, en nem aludtam ejszaka, ez nem volt jo otlet, ma idoben fekszek le.
Reggeli séta 4-5km/h tempoba nagyon bejon
Sulyom esti mérésnel : 108.8kg
ja es felvettek a BMEre amitol marha jokedvem van.
Szoval igy konnyu dietazni
-
harry
veterán
Szerinem állíts össze egy diétát és egy edzéstervet, és ehhez tartsd magad, mert ha kicsit így-úgy, váltakozva próbálsz, az valószínűleg kevésbé hatékony, mint beállni egy adott programra.
Én hétköznap reggeli előtt szoktam tekerni egy órát és 3* súlyzózni, meg van a kaja is, már fogytam 3kg az elmúlt 3-4 hétben, amivel elégedett vagyok. 188cm magas vagyok és 93ról indultam, a cél a 85kg, ami még egy bő hónap. Hozzátenném nem tudom ez a mérleg mennyire pontos, arra mindenesetre jó, hogy a hetek közti változást ellenőrizzem. -
harry
veterán
Mérlegelni nem azért szoktunk, hogy magunkban (fogyásban) gyönyörködjünk, hanem megmutatja, hogy az addigi étrend/mozgás milyen eredménnyel van, ezért célszerűbb inkább hetente (heti 1kiló az optimális). Amúgy meg egyél egész nap, ~3 óránként legalább, a kérdés csak az, hogy mit/mennyit.
Zewa - legalább olvass vissza ~10 hsz-t...
[Szerkesztve] -
LOTR
addikt
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
az az igazság, hogy ha jól emlékszem Fermat már leírta az étrendjét, és egy olyan kajálással + azzal az edzéstervvel már nagyon kéne fogynia, de ő azt írja, hogy nem fogy
én már csak arra tudok gondolni, hogy vagy nem egészen úgy van minden, mint ahogy ő leírta, vagy nagyon durván kivételesen rossz genetikája van, de én az előbbire tippelnék inkább, szerintem az étrenddel lesznek gondok
ha jól emlékszem Fermat nem túl régi motoros ebben a topikban, tehát azt gondolom, hogy csak nemrég kezdte az egészet, tehát valószínűleg túl sokat akar túl hamar, amit nem lehet megcsinálni, sok idő, sok kitartás kell hozzá -
Zewa
senior tag
Helloka!
Tudnátok valami diétát vagy fogyorkurás motszert ajánlani? kicsit hasat eresztettem, (+5-10kg) ami nagyon nem szimpi. Probáltam több mindent kenyér nélkül-semmi, volt amikor koplaltam deh azt nem lehet birni, gyümin iséltem 1,5hétig deh atom stabilan tartoma sulyom
Tudnátok ajánlani vmit?
Előre is thx
ui.: Most nem is igaszán mozgok, év közben kondi heti 3 szor.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
A ''bunny-féle'' diéta és ez a PSMF tök más.
A bunny azokhoz szól, akik a súlyzós edzéssel már egy ideje rendesen foglalkoznak és képesek minden szemét kajának ellenállni hosszú időn keresztül.
Ez a PSMF ahogy kivettem a szövegből inkább az átlagembernek szól, és ahogy elnézem csak rövid diétát lehet vele csinálni, szóval eléggé más.
Ha sok zsírtól akarsz megszabadulni, akkor én inkább egy olyan diétát választanék, amit hosszabb távon is lehet csinálni. -
kiszu
senior tag
Szió. Én 2 hónapja váltottam életmódot és 127 helyett most 113 vagyok. A cél 90 kiló,190 centi magasságomhoz.
Én nem fogyókúrázom,hanem életmódot váltottam.
Kenyeret max délig,de inkább 1-2 zsömle
du 3 után nem nagyon eszem,vagy csak felvágottat,virslit,tejet,gyümölcsöt.
És 2 hónapja,heti 5-6x biciklizek,alkalmanként 15-25 km-et
Ami a legfontosabb!! HAVONTA 1x állok a mérlegre. Minek idegesítsem magamat elötte,hogy nem megy le. 1 hónap távlatában tuti lesz változás és az sikerélményt ad. -
Fermat
tag
Csak most a BB.tv utan ketsegeim vannak.
Nekem ebbol az jott, hogy 50% diéta, 30-40% aerob 10-20% sulyzos edzes.
Sot az aerob edzesnel a kardio el is vetette, inkabb gyaloglas és társai, a sulyzos edzesrol nem is volt nagyon szo, csak ha ''nagyon hatékonyak'' szeretnénk lenni.
Azert ez teljesen mas mint olvasni a dolgokrol, itt kemenyen a szemedbe mondja hogy mit hogy kell csinalni, mi a szemét(dedopehely
).
PSMF kiprobalom, de akkor gyaloglok is reggel 60-90percet. Meglassuk. -
Fermat
tag
Az lehet. Tudod itt vagyok otthon egesz nap, lenne idom rá. Ha valamit nemtudtam azt megtanultam, ha dobasok nem mentek a harcmuveszetben, gyakoroltam egesz nap és végén már tökéletes volt. De itt nem igy megy.Ez a PSMF diéta meg tul jol hangzik.
Kösz a linket, megnézem most. -
Fermat
tag
Lenne hozzátok egy kérdésem/kérésem:
Mit gondoltok erről a PSMF(Protein Sparing Modified Fast) Diétáról ?Lehet érdemesebb lenne egy ilyenbe belevágnom(szabályokat be tudnám tartani)?
1. oldal [link]
2. oldal [link]
Tesztoszteronon Illés Norbert nagyon ajánlja, a szekerto valaszol reszben, ot annyira nem ismerem, csak drugsbunnyt.
Sulyzos edzesre meg kitalaltam a Kettlebellt([link]).
Ennek a kettonek a kombinacioja, plusz napi 45perc aerob mukodhet ?
[Szerkesztve] -
Killdog
csendes tag
Úgy érzem egy kicsit elhiztam hogy fogyak le

-
Fermat
tag
Hatjo, reggel tekeres + kaja. Marhara idegesito hogy nem lehet mas tenni, itt az egesz napom, azt varom hogy egjen a zsír

Amugy letezik az aluledzettseg, tuledzettseg, foleg a kuzdosportban, nem mindegy ki milyen állapotban megy a pástra, ezenkivul itt az izom, erőnlét is más definició.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Csakhogy a testépítés tudod miről szól, edzel->izomsérüléseket okozol->kajával újraépíted az izmot->pihenés közben. Ugyanis itt arról szól a móka, hogy mennyi izmot szedsz magadra.
Más sportágban ebben az értelemben nincs mit túledzeni, legfeljebb fáradt leszel ha agyonedzed magad. Ott nem lényeges, hogy pálcika lábad van vagy ilyesmi. De 1ébként gondolom hallottál már formahanyatlásról más sportágakban is, az is lehet túledzéstől. Angol focibajnokságban 1 idényben van 89324 meccs, nem igazán bírja mindenki. -
LOTR
addikt
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
erre azt tudom mondani, hogy van pár tiratlonos ismerősöm akik napi mondjuk 1,5-2 órát úsznak, meg 1,5-2 órát futnak vagy bicikliznek, heti 6 nap, a futást 200as pulzus fölött is
ha ők kb 0 ''kajaodafigyelés'' mellett képesek szálkásak maradni, akkor a napi 3 aerobtól az ég világon semmi baja nem lesz
ezt a túledzés dolgot sem nagyon értem, mert az aki -igaz, hogy más sportágban, de- napi 3-4 órát edz az nem edzi túl magát, mi meg ha heti 4nél többet edzünk akkor egyből túledzés?
szerintem ez kicsit túl van misztifikálva, bár nem igazán értek hozzá
annyit kell mindenkinek elfogadnia, hogy itt nem egyik napról a másikra jön a siker, hanem sok év munkája kell hozzá -
Fermat
tag
fLess: érettségi után vagyok, egész nap ráérek, nem terveztem programokat nyárra. Most már nem is csinálom, meguntam.
LOTR: nemnagyon, most vagyok 109,7,111rol kezdtem, de akkor fogytam le amikor reggeliztem de egesz nap nem voltam jol és nem ettem semmit, azota stagnal.
Dexter68: Nem rossz ez a Nordic Walking, de ena közelben csak betonon tudnek gyakorolni, amit ok nem javasolnak.Idom,kedvem meg nincs kimenni a susnyásba.
L|zsidoboz : Igen, már nem is csinálom, mai napon meguntam.Nem gyurok, nem is gyurtam soha igazabol, nincs a keruletben joterem, egyedul meg nincs kedvem keresgélni.(persze ezek jo kifogasok
).Alpha Burnt hagyom a francba, semmi extra, raadasul hanyigerem van a szagatol, Whey Prot hasznalok reggel.
Ráadásul mashol felkurták az agyam, diétaba semmi komoly eredmeny, most punnyadok,fagyizok, majd este átgondolom a témát. -
L|zsidoboz
őstag
én nem tudom, hogy jó-e ennyi aerob, mert ezt a módszert nem próbáltam.
ennek oka az, hogy az aerob a diéta alatt is csak a másodlagos edzés, gyúrás az elsődleges. na most, ha napi 3-at aerobozok, akkor szerintem 0 erőm maradna gyúrni, regenerálódni egyáltalán nem tudna a testem.
azt már próbáltad, hogy rendesen diétázol, gyúrsz heti 3-4et és aerobozol mondjuk 7x45 percet egy héten? mert elvileg így simán mennie kéne a fogyásnak.
azt is olvastam, hogy alpa burnt szedsz. önmagában nálam semmit se ért. mit használsz mellette? -
Fermat
tag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Minden nap, reggel negykor kocogás dehat azt meg nem nagyon bírom folyamatosan, lehet nem eri meg aza felora szakadozva.
Minden nap mashogyan probalgatom, tegnapelott 3x90(na ez nem nagyon fog menni hosszutavon..)
Tegnap 3x40 negyedik mar nem ment.
Ma:
5-7 Séta (Palotarol elsetalok a nagy Lajos kiraly utjáig, villamosvonalon, lehet ez több is lesz.
Megnézzuk ér e a séta valamit avgy inkabb nyogvenyelos kocogas
napi 3x60 tekerés
elso szenhidratos etkezes elott, valamikor kora delutan és utolso etkezes elott.
Most csinaltam mega szobabringat, valami kegyetlen erosre alitottam alig tudom a vegefele tekerni.
3-4 naponta csinalok magamrol kepet, azt egyhonap utan levetitem mint egy diafilmet, sikerült e valami.
Ja és a napi 6x étkezés, krumpli kilöve, helyette rízs.
Amugy elég hülyén hangzik igy 110kgval(bar nem latszok annyinak masok szerint), de én szeretek sportolni, régebben kosaraztam,fociztam,floorballoztam és most harcmuveszkednék, de itt elöny lenne egy 75-80kg és akkor talán ujra versenyezhetnék.
Gimiben kicsit eleresztettem magam, az egyetemen mar nem szeretnem. -
Fermat
tag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Hát nem is érzem a lábamat, kicsit csökkentek, 4x40perc.
Ma ez jött be. -
Fermat
tag
Ujra elkezdem szedni az Alfa burnt, mértékkel, napi 1 db inditva.
Igaz a napi 4,5óra aerob edzestol olyan izomlázam van, remelem alfa jol meghajt, kijön minden
-
Geller72
veterán
Ha lehet, elmondom, én hogyan fogytam le. Lehet, hogy sokan kiröhögnek, de nekem az a fontos, hogy működik. Aki nem hiszi el, az nem hiszi, különösebben nem érdekel. Szóval. Kb egy hét alatt sikerült elérnem, hogy igazáből jelentősebb mennyiségü ételt napi egy alkalommal viszek be a szervezetbe. Az időpont szvsz mindenkinek más lehet, lévén mindenkinek eltérhet az időbeosztása. A fő étkezés kizárólag csirkemell, natur. Nem egy kiló, hanem mértékkel. Lassan eszem, lehetőleg figyelek, hogy minimum 15 perc, de ha lehet a fél óra fele nyújtsam az étkezés időtartamát. Én kb két darab tenyérnyit fogyasztok el ilyenkor. Étkezés után, kb fél-egy órával elmajszolok egy körtét, vagy vmi finom gyümölcsöt, mondjuk ilyenkor jó a dinnye. Kizárólag forrásvizet iszom, semmi szénsavasat, mákom van, hogy nem is szeretem. A forrásvízzel is szerencsém van, mert közelben van egy ilyen. (forrás..
). Napközben ha megéhezem, lehetőleg sok folyadékot iszom, és mértékkel nyúlok egy kis gyümölcshöz. Délelőtt nem ritka, hogy vagy egy joghurtot, vagy egy kevés tejberizst eszem. (max 10 deka/alkalom). Délután négy után, de max hatig elmorzsolok, egy joreggelt szeletet (sorry a reklámért, de tényleg finom és szeretem). Ezután már csak folyadék. Néha egy pohár tej. Nem ritka a tea, de egy héten max háromszor kívánom meg, reggelente. Mozgás: Ilyen bazi melegbe korán reggel. Futni útálok, fiatalabb koromban rengeteget futottam. Szal nekem inkább bicaj. Délután úszás, ha nem érek oda, akkor bicaj.
Kislányommal focizgatok egy félórát, jobban megmozgat, mint gondolnátok, lévén nem igazán úgy passzol, mint Beckham..
. Szal 103 kilórol igy mentem le kb 3 hónap alatt 84-re, szinte 0 erölködéssel. Megjegyzem ezt igen nehéz lett volna, ha mondjuk az erdőn a fát termelem ki, vagy talicskával betont hordok...
Ennyi -
Scooby Dou
aktív tag
a magyar ember ilyen csak jo zsirosat eszik eszik és eszik ...

[Szerkesztve] -
LOTR
addikt
450ft köül van, fejből nem tudom
én most vettem fél-fél kiló kék és zöld morning sun zabpelyhet, meg 2 kiló epres morning sun müzlit, meg még van jó 3/4 kg lidlis gyümölcsös müzlim, egy darabig eleszegetem ezeket
- vagyis csak ezsegetném, mert nincs fehérjém, nem tudom elérni azt akitől veszem, pedig már 1 hónapja megrendeltem, még a végén rendelnem kell on fehérjét extremefitről
Scooby Dou
a magyarok több, mint fele túlsúlyos is, ráadásul ha jól tudom a harmada el is van hízva
[Szerkesztve] -
Scooby Dou
aktív tag
..
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
1. aerob előtt jobb, ha nincs benned ch (alacsony inzulinszint), súlyzós edzés előtt viszont jó ha van (vmennyire betöltött izmok)
2. ehhez kapcsolódik, hogy aerob alatt vmennyi ch-t ürítesz az izmokból, ami nem éppen jó dolog tekintve, hogy a súlyzós edzés folyamán ch-t használnak az izmok
3. ebből következik, hogy így súlyzós edzésen nem tucc olyan intenzitást elérni, ha előtte már 1 órát gyalogoltál, márpedig a súlyzós edzés az egyetlen eszköz, amivel megakadályozhatod az izombontást, ami lassítaná a zsírvesztést (izomvesztés = lassabb zsírvesztés, lassuló anyagcsere). -
harry
veterán
Egyszer már írtam, nem tudom
Tippelni nem akarok, majd mások megmondják, amúgy:
''Az időpontnak jelentősége nincs, de a legjobb reggel (szénhidrátos étkezés előtt) és este lefekvés (6. étkezés) előtt. Ha időben nem választható külön, akkor súlyzós edzést követő turmix, és némi pihenő után. Súlyzós edzés előtt aerob edzést végezni TILOS!'' -
harry
veterán
Ma vettem vmi -pehely mixet, DMben lehet kapni, 1000g asszem 850 ft.
68% teljes kiőrlésű gabona (zabp, rozsp), mazsola, mogyoró, mindenféle magvak. Így 11g fehérje, 62,6g ch, 7,9g zsír (de mivel ilyen magvakból van meg növényi, és naponta megeszem az egészből 50g-ot ezért kétlem, hogy ezzel a zsírtartalommal gond lenne). -
harry
veterán
Úgy napi 40-60 perc. Az aerob lényege, hogy aránylag kis erőfeszítéssel dolgozunk így ch helyett zsírt tud égetni a kis belünk (legalábbis ha jól tudom). Ebből is következik, hogy ez egy hosszú, monoton és unalmas gyakorlat. Séta, bringa, stb. Súlyzós edzés előtt tilos, csak után.
-
LOTR
addikt
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
a zabban nincs banán, meg szárított gyümölcs, csak zab, azért zabpehely
amiről te beszélsz az a müzli, amúgy most vettem epres morning sun müzlit, jó mert ha jól emlékszem 5g zsír, 60g ch és 10g fehérje van benne, még nem kóstoltam, de a lidlis müzliben 10g a zsír, úgyhogy eddig ez a nyerőbb változat -
harry
veterán
Na itt is egy szánalom oldal [link]. Remélem senki nem akarja az itt leírtakat követni. Van direkt sztárdiéta részleg is...

-
harry
veterán
-
ToxLee
őstag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Bemelegités

-
harry
veterán
Konkrétan adott helyről zsírt lekapni nem lehet -> ugyan az a diéta vonatkozik rád is, amiket már írtunk - napi egy óra aerob, ami bringa/séta/lépcső stb, és heti 3 súlyzós edzés (csakis aerob előtt, vagy reggel ae. és délután súly), linkeket már adtunk, pl itt direkt olyan van, amit otthon is könnyen elvégezhetsz: [link]
Az 5 hónap aránylag sok, ami azt mutatja, hogy magas volt a ch beviteled, szóval a diétádon is állíthatsz a sikeresség érdekében. -
Fermat
tag
Hat sracok belattam tenyleg kell az napi 2x50gr rízs
zoldsegbol meg 400gr -
fLeSs
nagyúr
Ez teccik: [link].
Talán Tildynek lehet ez érdekes. -
harry
veterán
Este kilenckor enni normál esetben már nem nagyon ajánlott ugye
-> ezt hogy értve? 3 óránként kaja, így tehát este is kell kajálni, amíg le nem fekszel (mert akkor már elég problémás lenne), annyi, hogy akkor már nem fogyasztunk ch-t - kivéve súlyzós edzés után, mert akkor úgy is oda megy, és nem rakódik le. -
-
LOTR
addikt
válasz
acehawk
üzenetére
ezek szerint ettél egy kis fehérjét, némi zsírt és semmi ch-t
mivel írtad, hogy nem hc diétát csinálsz, ezért a zsír elmegy, a fehérje jó (bár elég kevés, nem lehet valami sok a mellsonkában), viszont edzés után kell enni ch-t is, mondjuk egy kevés rizst, különben csak egyre jobban összeesel, a zöldség nem tud edzés után visszatölteni
amit írsz, hogy jobb lett volna a párolt zöldség, az nem teljesen igaz, az oké, hogy nem az uborka a legjobb zöldség, de még elmegy -
acehawk
tag
Újabb kérdés

Tegnap sajnos elég későn tudtam edzeni (súlyzós), olyan 8-körül kezdtem bele. Természetesen úgy, hogy délben volt időm utoljára enni
Olyan 30-40 percig tartott, de a végén már remegtem.
Na most itt jön a kérdés
Rögtön edzés után (kb. este 9 óra körül) bevágtam 2 főtt keménytojást + ~15 dkg pulyka mellsonkát + uborkát.
Ez most rossz vagy nem? Tudom jobb lett vola a pároltzöldség, de nem volt otthon és valamit ennem kellett. Megjegyzem már nem nyomok drasztikus diétát, most már elég lesz a heti 1-1,5 kg mínusz is. Még olyan 5 kg-ot szeretnék leadni.
Összesítve a tegnapi CH bevitelem az ebéddel együtt olyan 70-80g volt.
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
köszi.
LOTR csak nem most csinálod a jogsit? nekem is ezt tanították.
de azért egy kicsit pontosabb nem ártana
erről jut eszembe valakinek van tapasztalata ezekkel a striák elleni krémekkel? [link] [link]a tricepszemnél rendesen megrepedt a bőr, amit nem probléma, csak most már a mellemen is kezd. havernak is van a tricóján csak neki a diéta közbe kifehéredett. de persze úgyis láccik. ezért gondolkodok most ilyen krémeken -
fLeSs
nagyúr
ez aztán qrva pontos egy mérés.

gondolom sejted, hogy mennyit ér, mikor a szíved nem 15 mp-enként vált dobogási tempót, hanem folyamatosan változik a dobogás sebessége a terhelés függvényében.
amikor teljesen egyenletesen gyaloglok futógépen, még akkor sem állandóan ugyanolyan pulzusom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Tőzsde és gazdaság
- Return to Castle Wolfenstein
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Gitáros topic
- BMW topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tudnátok ajánlani vmit?

Nem tudsz egy-két jó gyakorlatot amit lehet otthon csinálni?