Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dorien
üzenetére
Mi is szoktunk nagyokat kirándulni feleségemmel, volt már 35 km feletti táv is Vele, azt azért már érezte. Én régebben teljesítménytúráztam, így 50 km-t le tudok tolni bármikor, elhízva is.
Igyekszem is minden nap megtenni minimum 10000 lépést, kalóriában az már számít. És ez a hétvége már tényleg nagyon szép, igazi tavasz van végre.Szevam: Azt azért ugye tudod, hogy zsírból sose lesz izom? Ez a zsírt transzformáljuk izommá csak egy sajnálatosan elterjedt kifejezés. Izmosodni viszont a tudomány mai állása szerint igenis lehet még enyhe kalóriadeficitben is.
-
válasz
Dorien
üzenetére
Nekem egyértelműen több zsír jött fel, mint izom, ráadásul lefelé kéne mennie a súlyomnak, nem felfele. Ez így csőd.
Egyébként szerintem viszonylag sok izmos ember van; mert egy kis izmot felszedni nem olyan nehéz. Ellenben virítani egy kockás hasat már egészen más ügy.
tisn: Remélem, úgy lesz, ahogy mondod. De tenni is többet kell érte. Jöjjenek a saláták... -ki fogom bírni.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
ez totál egyéni dolog szvsz, nagyban függ attól ki mit tud élvezettel megenni, illetve kinek mekkora és milyen teltségérzetre van szüksége. nekem ugye pl normális kajákból bevitt deficites kalória mellett is nehezen fér bele a nagyobb mennyiségű zöldség (reggeli 100-150g, nyers, ebéd 100-120g savanyú, vacsora 60-80g savanyú, ami van)
ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy nem biztos, hogy az éhségérzet amiatt van, mert üres a gyomrod (gondolok itt arra, hogy valamilyen megszokás, pl délutáni/esti nassolás stb, vagy épp valami makró hiánya is éhségérzetet generál)zsírok: nem jajjagatok, te tudod mennyi zsiradékot viszel be és azt is, hogy az neked jó-e (hiszen te érzed a saját tested jelzéseit/reakcióit)
szószok: véleményem szerint ugyanúgy nincs baj velük, mint a kenyérrel (meg ahogy semmi mással sem), szimplán: számolni kell (és tisztában lenni azzal, hogy adott esetben mennyire energiadús és mit "áldozol" fel, és ez neked belefér-e... nekem pl belefér a napi 150g ketchup, a 10g majonéz, 10g buldak, 20g bbq, 10g mustár... és ezen felül még a 25g vaj és a 25g mandulavaj is...)
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
ne haragudj, de miért kellene kerülni a kenyeret? oké, nem fehérkenyeret kell enni, aminek a GI-je vetekszik a szőlőcukoréval, de rozsos, teljes kiőrlésű stb kenyeret lehet, sőt... kell is véleményem szerint, mert a ch-ra szükség van... (ahogy a többi makróra is) és általában az ember reggelire eszik kenyérfélét, ahol nem is árt a ch-feltöltés, hogy rendesen fogjon az agyad, legyen energiád (mivel normál esetben az éjszaka során elég rendesen ürül a glikogénraktár)
egyébként, ha valaki nagy fehérkenyér-fan és azt mondja, hogy ő mást nem tud megenni az sem feltétlenül nagy probléma, mert megfelelően kombinálva (magasabb rosttartalmú zöldségekkel, zsírral, fehérjével) elég durván laposodik a GI-je...én még mindig azt mondom, h kiegyensúlyozottan kell táplálkozni és nem inbalanszos makróeloszlással

@Szevam: megértem a ketchup/majonéz dolgot, vannak ezzel mások is így. Sztevíát sem szereted? mert akkor még mindig ott van a vilgain ketchup-ja, mint jó alternatíva.
@tisn: félreértettél: a mahonéz, ketchup, kenyér nem tartozik a junk kcal-hoz... az a deficitem része...
ahogy írtam: junkot nassolással viszek be: chips, pizza, piskótatallér stb... -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
nem tudom itt vagy a gyúrós topikban érdemesebb reagálni erre, de mivel tisn itt tette, ezért én is:
"Megfelelő zsírbevitel nélkül nincs optimális tesztoszteron szint, nincs regeneráció"
ez az a rész, amit én is próbálok átadni/mondani: kell a zsírbevitel...
ugyanakkor a teljes írás tele van erős csúsztatással, egyszerűsítéssel...
pl az idézett rész utáni rész is...
"Hadd mondjam itt el, esszenciális zsírokról van szó, nem a tetves kenőmájas-kolbász-tejszín szemétkupacról. Ezek üres kalóriák, segítenek hízni, ha ez a cél, de az izomnöveléshez halolaj, avokádó, omega 3 és 6, tojássárga, stb. lesz szükséges."
mert nem... nem csak esszenciális zsírsavak kellenek és nem a tesztoszteronhoz kellenek azok (igen, a hormonális rendszernek kellenek az esszenciális zsírsavak, de amúgy kifejezetten a tesztoszteronhoz koleszterin kell...) ráadásul amiket felsorol ugyanúgy tartalmaznak telített és telítetlen zsírsavakat is (amikre ugyanúgy szüksége van a hormonális rendszernek)... ergo ugyanúgy tele vannak az ő értelmezésében "üres kalóriákkal"... szóval itt pl van egy nagy ellentmondás
(vagy véletlenül/szándékosan rosszul fogalmazta meg)hozzáteszem a kenőmájas-kolbász résszel olyan szempontból egyetértek, hogy ezeknél érdemesebb azért "jobb" forrásokat választani. (ahogy ezt korábban írtam is)
de a többi részéhez is tudnék bőven írni, de nem teszem.
kb olyan, mintha Lakatos írta volna ezt a cuccot...de persze mindenki arra hallgat, akire akar (ahogy mondani szoktam: akinek a véleményét a legjobban be tudja illeszteni a saját világnézetébe
)szerk.: 2 dolog maradt el:
1.: egyetértek tisn-el, a vegyes táplálkozás a legjobb.
2.: szvsz a ketogén diéta nem ideális tömegeléshez, sokkal alkalmasabb zsírvesztéshez. -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
én is ezt tolom, mert nekem mondjuk a tonhalkonzerv az az ebédemnél a hús és a megfelelő zsírmennyiséget pedig extraszűz olívaolajból adom hozzá. (ez egyébként számomra számolás pontosság szempontból is jobb, mert a napraforgóolajosnál nem lehet tudni biztosan, h az olaj most 15 vagy épp 25g, ami beívódott a halba... de amúgy meg alapból kerülöm a napraforgóolajat, ez sem egy utolsó szempont

-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
"Hát ne éhezzen. Azért írtam, hogy csirkemell, tonhal, saláta, zöldség korlátlanul mehet."
de pont ezt mondom/ismétlem: ha te teleeszed magad ch-val és fehérjével, lehet az akár akár TDEE+1000kcal is, teljesen mindegy, de emellett a zsírbeviteled folyamatosan (hetekben mérhető ideig) a szükséges, abszolút minimum alatt van, akkor éhezni fogsz... mert a hormonális rendszernek kell a zsír, ha nem adsz elegendőt, akkor teljesen lényegtelen, hogy te amúgy megeszel napi 500g ch-t meg 500g fehérjét... éhséget fog jelezni a szervezeted (ghrelin szint felmegy), mert nem kapja meg a megfelelő mennyiségű makrót (zsírt)...
és itt jön be egy másik, közkedvelt tévhit: a raktározott zsír nem megfelelő, lehet rajtad akár +100kg, azzal semmit nem tud kezdeni a hormonális rendszer.ez az, amire próbálok rámutatni/elmagyarázni, hogy a deficites diétából sajnos sokaknál így lesz szenvedős koplalás...
szerk.: a kajád meg amúgy szerintem még így is tdee alatt van, de tudom, hogy te eszel tojást stb, tehát van átlagban jó zsírbeviteled, de ugye az pl nincs az általad felsorolt cuccok között, és aki nem ért hozzá, az annyit azért általában tud, hogy tojássárgája = "zsírbomba"... emiatt mondom, h én pl a jófajta telített zsírokat (tejtermékek) nem szorítanám le. (vagyis én sosem mondom, h abból alacsony zsírtartalmút, sőt... hangsúlyozom, h tojás és tejtermék elsődlegesen, mint telített zsírforrás, de mértékkel, inkább a zsíros húsok legyenek visszafogva... telítetlenből meg olívabogyó, olívaolaj... meg úgy általában a magok, HA valakinek van önuralma, mert azzal könnyű elszállni, tehát azt tényleg mértékkel... vagy ha nem bízik magában az ember, akkor inkább kerülje)
torokra nekem az ultimate cuccom: gyümölcstea (vagy ha nem vagyok lusta, akkor matcha latte)+ 2-3 chilicsepp (100k shu), 2-3g fahéj (lehetőleg ceyloni), 1 csepp fahéjtinktúra (ez csak saját felelősségre), 5-6 csepp gyömbér fűszercsepp (mindegyik csepp herby's, amit én használok). de amúgy szimplán chilipor+fahéj a teába is már sokaknak elég (3-4 ismerősöm próbálta ki és 2 nap alatt helyrejöttek általában... mind több hét szenvedés után próbálta)
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
persze, teljesen zsírmentesen nem lehet étkezni, de azért, ha valakinek az rögzül, hogy ch-t és zsírt csökkenteni kell, főleg, mert utóbbi nagy energia, így azzal a legkönnyebb vágni, ha abból kevés van, akkor nemhogy a min. 0,8-1g/ttkg-t, de még az extrémminimum 0,6g/ttkg-t sem éri el (ha valaki elhatározza magát, hogy ő akkor most nekiáll és lefogy és az van a szeme előtt, h zsír = rossz), ez pedig oda vezet, hogy alapból 2 kaja között éhezni fog szinte már az elejétől kezdve, de folyamatosan nő a kortizolszint, mert erős stresszhatás a szervezet számára, ha nincs megfelelő mennyiségű zsír a hormonális dolgokra, ami oda vezet, hogy a ghrelin szint is kilő és jöhetnek a falási rohamok
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
Én még mindig azt mondom, hogy a zsírt egyben kell kezelni és nem jó irány a minden fő cuccból a legzsírszegényebbet választani és főleg nem a tejtermékek zsírját kellene szkippelni, mert azon túl, hogy a zsír adja a leghosszabb telítettség érzetet, a zsír bevitelre a szervezetednek szüksége van, szemben a chval és a fehérjével, mert ez utóbbi kettőt szükség esetén elő tudja állítani (más kérdés persze, hogy fehérjét, vagyis az aminosavakat izombontással).
És szvsz pont az általad múltkor felhozott fotelban ülő, nassoló embereknek nagyon nem jó ez a folyamatosan zsírszegény mindenből javaslat (lehet nem ezt akarod átadni, de nekem totál ez jön át, ugyebár kérdeztem is nem egyszer, hogy mennyi és milyen zsírt viszel be konkrétan, ha ennyire zsírszegényen eszel), mert ebből annyi fog átmenni, hogy "zsír rossz, minél kevesebbet kell enni belőle", és szvsz azt kell megérteni/átadni, hogy kell zsír is meg ch is meg fehérje is, megfelelő balanszban, megfelelő forrásokból (bármely makró démonizálása pedig hosszútávon káros)
-
-
Szevam
senior tag
válasz
Dorien
üzenetére
Ez jó hír, és valóban, ha jobb idő lesz, akkor a kedv is nagyobb lesz.

Mi hamarabbi jobbulást! Cukorkából én már csak a verbena cukorkákat szoktam tolni. Nem olyan nagy. A strepsils, doriticin meg a cukormentes cukorkákat (nem is értem, cukormentescukorka...
) kerülöm, mert nagyon savasak és végkép egészségtelenek
:
Amit szívesen ajánlok: Csipkebogyó+szegfűszeg (minimum 10 szem/4 dl) tea mézzel. A terméseket 20 percig érdemes áztatni.
-
K1LLMy53Lf
őstag
Egyébként Dr.Mike is jó példa arra, hogy magas FFM mellett mennyire sok zsír az, ami %ban keveset jelent: [link] (persze amiatt picit csalóka a kép, hogy a kezdőképen kinyomja a hasát szerintem, de ettől még jól látszik, hogy nem az a tipikus, ~15%os testzsírú kinézet, amikor az ember gondolna, vagy épp a korábban linkelt példaképeid alapján mondana)
-
K1LLMy53Lf
őstag
Hogy mennyire nehéz fenntartani a 10%ot, ez már erősen genetika kérdése is (van, akinek már a 15 is szívás, de van, akinek még a 8 is laza)
Amúgy most gondolj bele, hogy a sráchoz képest nekem a 10% az ~2kgmal több zsírt jelent. Az rengeteg, főleg, mert - mint írtam - egy helyen, mégpedig a hason koncentrálódik (majd) leginkább (ha elolszana teljes testen arányosan, akkor nem jelentene akkora extra fedést) -
K1LLMy53Lf
őstag
Mert egy átlagos testtömegű emberre gondolsz. Mint írtam már korábban: én 18%on úgy nézek ki, mint a képeden a 25 és 30 között lennék valahol... Nálam kinézetre tippre a 10% az olyan, mint a képeden a 15 vagy még annál is picit fedettebb... De mivel sosem voltam annyira lent, így nem tudom fixen megmondani. Ha eljutok odáig, akkor majd kiderül... De ezért is gondolkodom ennyire tág határok között 11-14kg zsírtömeg) (gondolj csak bele, hogy átlagos testalkat esetén az én magasságomhoz 70-80kg lenne a normális, vagyis 7-8kg zsírtömeg 10%on... +2-4kg extrém sok, főleg, ha az 1 részre koncentrálódik. De amúgy ezért is akarok alapvetően minél alacsonyabb %ra menni (ideiglenesen akár), hogy a régóta (aszimmetrikusan) felhalmozódott zsír eltűnjön. (Meg nem utolsó sorban ott van a "meg tudom csinálni" ösztönzés is))
-
Szevam
senior tag
Igggen, 50x láttam leírva, de mindig el felejtem megkérdezni. Mi az a bukásig edzés?

#9951KISDUCK: Volt maradék fél liter régi ESL tejem (3 napja lejárt). Beleöntöttem befőttes üvegbe, tettem bele maradék kaukázusi kefírt. Gézlappal lefedtem, és 1,5 nap múlva összeállt. Kicsit finomabb lett, mint a kaukázusi kefír, és olcsóbb
. -
tisn
veterán
en hasonlo sulyu vagyok, mint a kollega (csak 10kg izma az nalam meg zsir
), de nekem sem egyezik a gyakorlati tapasztalatom az ovevel.
bar lehet azert mert viszonylag keves zsirt eszem, ami a tejben van, keves oliva/napraforgo olaj ami a kajaban, esetleg meg joghyrt, meg sonka/karaj/hal zsirtatalma. dieta alatt hanyagolom a sajtot, vajat, sajtkremeket, szalonnat, kolbit, zsiros husokat eleve nem szeretem. (mert tul sok bennuk a kcal, megeszek keves sajtot, ami 0-ra tolti ki a gyomrot es de viszi a keves kcalt amit ehetek) -
K1LLMy53Lf
őstag
nem feltételezem, hogy bárki is hasonló izommennyiséggel rendelkezik, ne érts félre kérlek. sőt, azt sem feltételezem, hogy mindenki edz a deficiten felül.
én szimpla segítő szándékkal írok, próbálva rámutatni az egyik - véleményem szerint - tipikus hibára, amit az ember, laikusként el tud rontani (és igen, én is elrontottam régebben)
a zsírbevitel mértéke és milyensége elég kritikus, hogy egy deficit ne szenvedés legyen és minél hosszabb távon tartható maradjon. -
K1LLMy53Lf
őstag
A legtöbb mag inkább telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ahogy az olívaolaj is. A húsok zsírjával a probléma, hogy a tartás miatt jellemzően omega6tal is tele vannak...
Telített zsírsavakra viszont szüksége van a szevezetednek (hormonális rendszeredbejNekem a napi zsír bevitelem: 25g vaj, 2x175g 3% joghurt, 16-18g olívaolaj, 25g mandulavaj (ritkán mogyoróvaj vagy makadámdióvaj)
-
Dorien
veterán
Voltam Aldiban, hát ez az 500 grammos Skyr joghurt kemény 1399Ft - ilyet se veszek...
Viszont a sparos Hercules joghurt az jó lehet. 200 g valami 386Ft, 20 g fehérje és 0 zsír. -
ezt ala tudom tamasztani. baratom anyukaja beteg lett, mutet, stb, ezert elkezdett utanaolvasni cukornak, inzulinnak, gyulladasoknak stb. a vegeredmeny az lett, hogy ki akarta probalni a ketogen dietat es sajat magan nezegetni a vercukrat kulonbozo kajak eseten. nagyon roviden az (egyik) elmelet az, hogy a cukrokkal 'eteted' a gyulladasokat (pontosabban a megvonasaval segited a gyogyulast).
a lenyeg az, hogy betarsultam hozza, nem tokeletesen szenhidratmentes dietaval, de jelentosen csokkentettel.
egy honap utan ket feltuno hatasa volt:
1.) fogytam 5 kilot, ugy, hogy nem eheztem
2.) a husokat kezdtem kivanni, alig vartam, hogy ebedre valami jo kis marhat v disznot ehessek
vacsira pedig pl kolbaszt majszoltam sajttal (igen, tudom: ultrafeldolgozott kajakat is kerulni kell es a kolbasz elegge hatareset). szoval nem ereztem korlatozasnak/lemondasnak ezt a fajta dietat, hanem csak mast kezdtem el kivanni.viszont: maga a voros hus altalaban sokkal zsirosabb, mint a csirke, illetve arrol is megoszlanak a velemenyek h a voros hus jo-e vagy rossz. (egyaltalan mi jo?)
szoval en is kaloriadeficitbe kerultem azaltal, hogy nagyon lecsokkentettem a szenhidrat-bevitelt, viszont cserebe nem libikokazott a vercukor szintem es nem tortek ram ehsegrohamok.
a tanulsag csak annyi, hogy tobbfele modszerrel is el lehet erni ugyanazt, nem csak a csirke+rizzsel es sok lemondassal

-
Szoktam nyers zöldséget enni, karalábé, karfiol, répa, minden ami ropogós, sőt káposztát is. Csak azt kellene elérnem, hogy cukrosat ne egyek.
Mondjuk a brokkoli az nem a kedvencem. Olívaolajat szeretem. Lehet cukorfüggőségem is van. Létezik olyan?
#9886 Almából most találtam olyat ami jó ízű, rengeteg alma nekem ízetlen és állagra olyan mintha nem friss lenne hanem le volt fagyasztva. Céklát is szeretem, céklalevet is szoktam inni.
-
ComptonLA
tag
A lakhelyemen nekünk van régóta egy vállalkozásunk. Jobbra-balra pékség, +1 kajálda, ahol hamburgereket és ilyesmiket lehet kapni. Nem messze meg ott egy gyros-os is
Az udvarunkban rendszeresen friss kenyér, péksüti, sült krumpli, hamburger illatok röpködnek. De sikerült bő fél éve letennem minden kenyérfélét, péksütit, ilyesmit és lefogynom. Pedig minden nap ott a levegőben a kísértés. 
-
Szakbarbár
aktív tag
Eddig ahová jártam boltokat mindig a bejárattól legtávolabbi szekció volt a pékség. Gondolj bele, beszaladsz egy kiló kenyérért meg tejért, de végig kell sétálnod az egész üzleten. Tuti, hogy beteszel még valamit a kosárba.
A helyi Lidl a bejárathoz pont az édességeket, müzli és csokit tette ki. Eddig a gyümölcsök voltak ott, de azok átkerültek a hűtőpultokhoz mert ott valószínűleg hidegebb van. -
Szakbarbár
aktív tag
Én azt is hozzávenném, hogy az elmúlt 20-25 évben jócskán megszaporodtak kishazánkban a gyorséttermek, sokkal könnyebb gyorsan sok kalóriához jutni, illetve az emberek életvitele is felgyorsult, mindent azonnal akarnak, nincs idő szinte semmire. Az ember egész napja rohanásból áll.
-
ncc1701
veterán
Én egy kis terembe járok, ahonnan szipkázzák el a nagyok az embereket, csodálkozom, h még nyitva van. Nem merek évest venni, 3 havit veszek csak, hátha bezár. Nő egy szál se, lehet edzeni, régi atlas gépekkel, meg vasakkal.
Mondjuk előnye is van, nincs pultos lány, beléptető rendszer van, covid alatt is végig jártunk.
-
ClayMore
aktív tag
Ketcsatornas merlegem van. Osszemertem az orvosival a sportorvosnal es izomtomegben 5%-on belul volt ahoz kepest.
Az eronletem 20 eve nem volt ilyen jo. Olyan dolgokat sem jelentenek gondot vagy nagyobb lihegest amik korabban megterheltek. Mentek, de terhelest jelentettek. Airsoft CQBnal a harmadik ora vegen regebben vert a viz meg faradt voltam. Most meg nem. Sem nem vagyok faradt (fizikailag) sem nem izzadok nagyon. Levegovetel meg szuszogas miatt se nagyon kell megallnom.
A horkolas meg most mar akkor is sincs ha beteg vagyok es atom bedugul az orrom.
-
Dorian
félisten
Mondjuk ez nem igaz. Ha vacsorára gyors felszívódású fehérjét eszel, akkor sem fognak a feherjehiánytól reggelre elkezdeni leépülni az izmaid, mert felszívódás után a véredben is kering csomó ideig. Szóval ez hasonló bullshit, mit az, hogy edzés után azonnal fehérjét kell fogyasztani. A napi fehérje bevitel számít és ennyi.
Ugyanakkor a kazeinbevitellel érdemes ésszel bánni, mert a belek alacsony szintű gyulladását okozhatja kevésbé toleransaknál vagy túlzásba vive. -
Ezt tömtem magamba két pofára amikor legutóbb próbáltam ketogén diétát folytatni, ez volt az egyetlen amit tudtam élvezettel enni, összekevertem fehérjeporral, meg nyomtam rá ilyet. Aztán megállt a fogyás 87kg-n, mint kiderült (ételintolerancia teszten), szinte az összes tejtermék pozitív lett, sőt maxos pontszámot ért el 1-2. És amióta nem eszem a "piros" ételeket(amik a teszten piros zónába esnek), fogyok mintha a világ legkönnyebb dolga lenne. Ezen az oldalon valahol írja is, hogy a tejtermék csúnyán megrekesztheti a fogyást, nálam szinte biztos, hogy azzal volt a gond mint kiderült.
-
I02S3F
addikt
Hát ez az! (Nem vagyok rá büszke,de ) pont leszarom, hogy mennyit mozogtam, csak a fogyás induljon már meg végre!
Mondjuk pontos képet tudna adni az óra róla, hogy mennyi kalóriát égettem. Legalábbis pontosabbat, mint most.
Mellesleg a sétát egész jól kezeli az óra, ami nekem a legfontosabb. Valamiért azt gondolom, hogy nem használnám ki.
-
interstate76
addikt
Tényleg jó cikk, ráadásul ez a rész - számomra - teljesen új infó:
"...a zsírmolekulák nem csupán kicsapódnak az ember hasán-combján, hanem kifejezetten zsírtárolási célra szolgáló sejtekbe (ún. adipocitákba) kerülnek. Ezek először megtelítődnek a felesleges energiabevitel során, majd ha még további tárolási lehetőségre is szükség lenne, osztódni kezdenek.
Ezzel az a probléma, hogy az adipociták szívós, hosszú életű sejtek. Nem csupán addig élnek, míg szükség van zsírtárolási képességeikre. Hűségesen fognak várni minden nassolással, görbe estével felvett pluszenergiára még jóval az után is, hogy egy korábbi fogyókúrával megszabadultunk a bennük levő zsírtól.
Egy nagyobb súlyfeleslegtől megszabadult embernek ezért is sokkal nehezebb megőriznie jó alakját, mint olyasvalakinek, aki sosem volt túlsúlyos."
Ezek szerint - részben legalábbis - ezek az ún. adipociták felelősek a jojo-effektusért is. Kifejezetten érdekelne a pontos élettartamuk, ill. hogy azonos-e ez mindenkinél, vagy teljesen egyénfüggő. Később ráguglizok.
-
TheProb
veterán
Ez a fajta van neked is?
Én is tapasztaltam már, hogy kilós diffi van a mérések közt.
(#8228) guftabi96: Látom van pár géppel tapasztalatod. Ellipszis és lépcsőző géppel mik a tapasztalataid mondjuk egy szobabicóhoz viszonyítva? Melyikkel tudtad a legtöbb kalóriát elégetni egységnyi idő alatt? A monotonitásuk/unalmasságuk feltételezem ugyan akkora, egységesen ingerszegény mind. Lépcsőző és az ellipszis számomra picit női gépeknek tűnnek, de ha hatékonya(bba)k, mint a szobabicó, akkor megfontolandó.
-
A ch a kulcs, de ki miben hisz. Én kenyeres, cukros voltam. A kv-ban megállt a kanál, a kenyér meg... Csak én simán fél kilót. Vagy 4-6 zsemle / kaja. Voltam én 79 is, de akkor nem volt időm enni és napi 8-10 óra fizikai meló. A 85 ment simán, de jött egy tanfolyam és az idegek, napi 3 redbull, fornetti, este nagy adag kaja. A cukor régen nincs terítéken, csak amiben volt alapból, most még jobban kivettem, meg a kenyér. Éhezni nem fogok. Meló miatt sokat gyalogolok 5-10km 12 óra alatt, meg fel kell magam húzni egy magas járműre, de más mozgás most nincs. Ami viszont nagyobb bajom h nem iszok. Gyakran estig 0.5l-t max 1-et, Ritka ha estig lemegy 2l. Tegnap este óta kettő korty ment le.
-
boost
veterán
-
gergo5991
őstag
175 centi vagyok, egyenlőre ugy veszem észre izomból nem fogytam mert a karom ugyanolyan vastag, am most jut eszembe az a 84 feletti kilók mind este lettek mérve bezabálás után. Egyhuzamba am 30 fekvo + megy, még a 40et is megkockáztatom
inkább derékban érzem ezt a nagy fogyást mert a nadrág nem feszül már annyira rajtam meg az övet is van hogy jobban be kell huzni hogy ne essen le a farmer
-
-
-
Hát igen

Rákerestem, és hirtelen egy cikket találtam (illetve többet, de mind ezt az egyet idézi), ami azt írja, hogy rossz, de azt egy tejsavófehérje kereskedő cég honlapján írják, hogy mennyivel jobb a tejsavó, meg még olcsóbb is stb. stb. mintha tojást ennénk, szóval elég cinkes. Viszont találtam több olyan cikkel és írást, egymástól függetlent, amiben meg pont azt írják, hogy nyersen a jobb.
-
Őszintén olvasd el a prohardver szabályzatát, abban benne van, hogy nem lehet ilyesmit. Amúgy nem titkos.
De nem arról van szó, hogy egyél halványkék répát naponta háromszor, mert azt simán leírnám ide is, hanem egy életmódváltó programról van szó, amit egy cég szolgáltat pénzért.
Privátban elküldöm neked is szívesen, ha kéred (mondjuk ha valakinek az már sok, hogy rányomjon a privát gombra és beírjon egy mondatot, hogy "Légyszi írd meg nekem is, mi ez!", azt amúgy sem érdekelheti annyira, szóval mi a vita tárgya?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Elektromos autók - motorok
- One mobilszolgáltatások
- Gitáros topic
- 3D nyomtatás
- Fogyjunk le!
- Gyúrósok ide!
- Fujifilm X
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ahogy írtam: junkot nassolással viszek be: chips, pizza, piskótatallér stb...

Még egy ebéd aztán séta vagy kertezés, majd meglátom
) kerülöm, mert nagyon savasak és végkép egészségtelenek
jobbulást!