Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Itachi82
aktív tag
Köszönöm a segítséget!
Még annyit megpróbálok, hogy le frissítem a firmware-t. -
Raymond
félisten
válasz Itachi82 #44996 üzenetére
Ugyanez a problema csak regebbi Crucial termek: [link]
A mokusnal a Bitdefender okozta a jelek szerint, ha nalad nem fut akkor valami mas program csinal hasonlot.
A masik amire meg hivatkoznak paran az a Static Wear Leveling a firmware-ben. Milyen firmware van a tieden?
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz Itachi82 #44992 üzenetére
Erdekelne mit is csinal valojaban ez az SSD mert 100TBW a spec es eddig csak 20TB volt rairva, viszont a SMART szerint mar csak 31%-os mivel a 202-es (Percent Lifetime Used) erteke 69 (45 HEX) es nem 79-80% kozott mint az a 20TB irasbol logikus lenne. A problema a 173-as Wear Leveling Count-ban (mas neven Average Block Erase Count) talalhato aminek ez erteke nalad 1038! (40E HEX) ami eszmeletlen magas, ez nalam 31, 48 es 123 a harom darab Crucial-nal ami a gepben van. Az utobbi volt rendszer/app SSD 2-3 evig.
Mit csinalsz vele, defragmentalod rendszeresen? Marmint igazi defrag, nem a Windows beepitett optimalizalasa amivel nincs gond mert csak sima TRIM?
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Vissza olvastam a kondícióról, hogy nem feltétlenül probléma, de azért rá kérdek, hát ha találkoztattok már ilyennel.
2 évese lesz az SSD Crucial MX500 2.5 250GB SATA3 (CT250MX500SSD1) egy jó ideje már 2 hetente 1%.ot esik a kondíciója. (Op. rendszer van rajta + 1-2 játék, 65Gb szabad hely van még) https://kepkuldes.com/image/S39p4y
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Krystal_s #44986 üzenetére
Max futtass egy optimalizálást néha, de nem kell túl aggódni. Az igaz, hogy ha fontos adatok hosszabb távú tárolásáról van szó, akkor inkább HDD-t használj erre a célra, de a többi miatt nem kell aggódni. A 870-es is az elődjéhez hasonlóan jó ssd elvileg, csak még elég friss kiadás.
-
Krystal_s
addikt
válasz Dalares #44983 üzenetére
Dalares:
Pyttawrx:
Graphics:Nemrég pont ugyanilyen mérési eredményekre panaszkodott itt egyik fórumtárs egy fél éves Samsung SSD-nél és neki is csak a formázás hozta helyre.
Elvileg nem volt használatban (feladatkezelőt néztem), de azért a 2 mérés között újraindítottam a gépet, hogy változik-e valami. Lassulást nem nagyon fogok érzékelni mivel ezen a gépen csak böngészek (az sem az SSD-re, hanem a memóriába írja a gyorsítótárat). A D: partíción adatokat tárolok, amiket szinte soha nem nyitok meg. Emiatt szoktam ránézni pár havonta, mert állandóan azt olvasom, hogy belassul, ha nincs folyamatosan használva. Ezt nem tudom hogy kell érteni pl elég, ha csak áram alatt van, vagy többször kéne olvasni írni az adatokat?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Krystal_s #44982 üzenetére
Tapasztaltál bármit is a használat során, ami teljesítményromlásra adna okot?
Ha nem, akkor használd nyugodtan, mert semmi baja nincs.
Egy SSD-nél az olvasás a lényegesebb, írást én csak több GB-os fájloknál tudok térdre kényszeríteni, és nem egy mezei SSD-nél
Használni kell, nem méregetni, ha teszi a dolgát, akkor rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
Dalares
tag
válasz Krystal_s #44982 üzenetére
A Samsung Magician nálam is írt már ki rossz értékeket (870EVO 500GB). Crystaldiskmark alatt nálam is jó. Mivel zökkenőmentesen működik, nem foglalkozom vele. Az eltérés talán az eltérő tesztadatokból adódik. Más méretű és felépítésű tesztfájlokat ír a két program.
Ne gondoljátok, hogy szerencse nincs, mert ti nem találtátok.
-
Krystal_s
addikt
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, kíváncsiságból futtattam egy tesztet a kb fél éves SDD-n és pont úgy jártam, mint ahogy itt már páran korábban. 😟 2 hónap alatt ?? lelassult az írási sebesség 533-ról 398-400.
Notebookban van és nem akarom formázni. Rendszer és adatok, hely az van még bőven. Néha futtatok karbantartást, de akkor az mire jó? Mit lehet tenni, hogy ne lassuljon be?
Ez ennyire sz@r, hogy fél évente formázni kéne? 😠[ Szerkesztve ]
-
canadaa
tag
-
canadaa
tag
válasz ElektrikusDE #44974 üzenetére
Elindítottam egy teljes tesztet (1 óra 15 percet ír még rá). Fontos adat szerencsére nincs rajta.
Köszi a segítséget ElektrikusDE és Pyttawrx! -
ElektrikusDE
senior tag
válasz canadaa #44972 üzenetére
Szia!
Ilyenkor kellene egy Full scan is, előtte egy adatmentés is szükséges lenne. (ha van fontos adat az SSD-n)
Ha utána is hibákat írnak a tesztek akkor lehet garanciális ügyintézést indítani.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
HARDVERAPRÓD
válasz ElektrikusDE #44971 üzenetére
Igen HDD-hez tökéletes, ssd-nél sokan mondják hogy van hiányosság, és így is van, tapasztaltam én is. Ettől még persze jó progi. Én is megvettem hivatalosan.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz canadaa #44968 üzenetére
Ha a Samsung Magician Software is hibásnak írja csak akkor van lehetőséged garanciáztatni!
Mivel a HDS nem hivatalos program, egyik gyártó sem fogadja el diagnosztikai célra.(ettől függetlenül nagyon jó program, én már több mint 10 éve vettem meg, és nagy megelégedéssel használom)
Természetesen ha van rá frissítés nem ártana azt is felrakni, és úgyis leellenőrizni.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
canadaa
tag
válasz Raymond #44967 üzenetére
Sziasztok!
Garancia ügyben valaki tudna tippet adni?
2021. március-ban vettem egy Samsung 870 EVO 2TB SATA SSD-t (ipon), jelenleg ez az állapota:
Nem oprendszer van rajta, így annyira hibát még nem tapasztaltam. Kérdés, hogy lehet-e gariztatni így?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
Üdv! A gépemben lévő SSD használati módjával kapcsolatban lenne egy kérdésem. Az SSD-t arra szántam - és így is használom - , hogy az operációs rendszer (W10) és a szükséges programok legyenek rajta. Most felmerült, hogy a videók szerkesztése talán gyorsabb lehetne, ha a szerkesztéshez használandó összes videó- és egyéb fájl, valamint a szerkesztett videó állománya (esetleg több változatban is) ideiglenesen nem a HDD-ről, hanem az SSD-ről lenne használva. Véglegesen azután minden visszakerülne a HDD-re.
Ilyen használatra elég lenne egy erre a célra létrehozott állandó könyvtár az SSD-n, vagy kellene egy külön partíciót létrehozni az SSD-n, ha egyáltalán ez még lehetséges egy belakott SSD-n? Azt szeretném elérni, hogy akaratlanul se tudjak kárt okozni a rendszermeghajtón.
Köszönöm42LM660S
-
Top cat
addikt
válasz Panikszoba #44960 üzenetére
A proci alatti foglalat támogatja a SATA és NVMe módot. Ebbe kell a Samsung.
A lenti csak NVMe módot támogat. -
varmi2
nagyúr
válasz Panikszoba #44960 üzenetére
Lehet csak annyi, hogy cseréld meg a két ssd-t. Az egyik valószínűleg támogat sata és nvme ssd-t is, míg a másik csak satat.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
King Unique
titán
Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
Aggódni majd akkor kell, ha 0%-hoz közelít vagy azt eléri a kondíció, vagy még akkor sem feltétlen, egyéb esetben viszont nincs miről beszélni, lásd a linkelt cikket.
-
g@bo
nagyúr
üdv
urak, a 250 GB-os ssd-m állaga az elmúlt egy év alatt jelentősen romlott, valószínűleg azért, mert általában szerény tartalékot ( 5 -10 GB) hagytam szabadon.
javítható a hd sentinel által látott smart érték, vagy végérvényesen kinyírtam rajta ezt azt?
-
Panikszoba
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom-e, ha nem akkor elnézést!
Olyan problémám lenne, hogy van a gépben egy Rog strix b450-f gaming alaplap + egy samsung 860evo m2 ssd (500GB). Nos, mivel a lapon két m2 slot van, gondoltam veszek még egy ssd-t, dejó lesz. Vettem egy Kingston A2000-et, beszereltem, semmi. Nem tudom mi lehet, mi nem kompatibilis mivel, esetleg mit kéne be-vagy átállítanom. Vagy csak simán nem is jó amit vettem. Esetleg valaki tudna abban segíteni, hogy mit és hol rontottam el?A válaszokat előre is köszönöm. -
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #43106 üzenetére
Először sziasztok, már rég jártam erre.
Február végén vettem egy hibás Kingston A400-ast, az ismert hibával (S11 SATAFIRM)
Akkor próbálkoztam a javítással de nem sikerült, most előszedtem újra, elsőre felment egy közeli FW, így most működik újra.
Az első próbálkozásaim anno 120GB-os modellek voltak, ez most 240-es volt, így lett egy üzemelő SSD, jó lesz valami tesztgépbe.
A 22GB ne tévesszen meg senkit, egy 24GB-os Toshiba SSD-ről szoktam klónozni, mert ez a leggyorsabb módja.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz vigyorgó #44956 üzenetére
Az elég alap dolog, hogy FAT32 fájlrendszernél 4 GB (pontosabban 4 GiB - 1) lehet a max. fájlméret, tehát egy 8 GB-osat értelemszerűen nem lehet rámásolni olyan fájlrendszerű partícióra, az utóbbihoz Windowson exFAT vagy NTFS kell.
Legközelebb azért világosabban is le lehetne írni, hogy pontosan mi a gond, mert nem volt egyértelmű, hogy esetedben az előbbi.
Szívesen! -
vigyorgó
tag
válasz King Unique #44954 üzenetére
Megoldódott a probléma.fat32 ről exfat ra formáztam a pendrive ot, így már át tudtam másolni a fájlt. Köszönöm a tippet!
-
King Unique
titán
válasz King Unique #44954 üzenetére
Vagy ha magát a pendrive-ot, azon lévő fájlokat felismeri a tévé, akkor másik opcióként lehet csak az adott formátumot, kiterjesztést nem támogatja, ahol ez esetben aztán pont édes mindegy hogy pendrive vagy külső SSD...
+ Egyes készülékeknél felvételhez lehet hogy van minimum követelmény USB-s meghajtó tekintetében, de szimpla lejátszásnál nem nagyon szokott, utóbbihoz rendszerint egy mezei pendrive is megfelel. De ez már a TV & Audió témakategória megfelelő topikjába tartozik, ott kellene érdeklődni ez ügyben, meg hogy mit kezel mit játszik le a tévé és mit nem, stb.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz vigyorgó #44950 üzenetére
Miért ne lehetne "felmásolni"? Ha pl. exFAT / NTFS fájlrendszerű a meghajtón lévő partíció, akkor minden további nélkül mehet rá 4+ GB-os fájl, viszont hogy lejátssza-e a buta tévé, az már annak a függvénye, nem a külső SSD-nek. Meg ugye normál esetben működnie kell ennek pendrive-ról is, ahol ha esetedben MBR helyett esetleg GPT partíciós séma szerinti volt a pendive, akkor vsz azért nem kezelte rendesen a tévé illetve az azon futó buta OS, vagy az exFAT / NTFS fájlrendszert nem támogatta, nem azért mert pendrive.
[ Szerkesztve ]
-
vigyorgó
tag
Sziasztok!
Külső SSD re fel lehet másolni 9 Gb os videó fájlt amit smart tv n le lehet játszani ugye? -
nagyúr
válasz Top cat #44946 üzenetére
Jól kiszúrtad, a srácok köszönik neked! Sajna a nagykernél a Sata elé került egy m és nem szúrta ki, aki rögzítette a kiskernél. Amúgy ha egy terméknél szerepel gyártói azonosító, érdemes rákeresni és megnézni a gyári adatlapját. Az se annyira beszédes, de akkor sem árthat.
Az iménti termék is megjavult!
Gembird SATA to M.2 NGFF M/F SSD adapter (EE18-M2S3PCB-01)
Úgy látom az ÁK is átvette a mini Sata szöveget!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Top cat
addikt
-
jézusom
addikt
válasz PROTRON #44944 üzenetére
Nem tudom mennyire tudnám kihasználni a több magot, néztem teszteket, elvileg erősebb a fiatalabb cerka.Tegnap itt aprón is volt egy jó lap, addig nézegettem, mÍg jegelték Az lesz a vége, hogy az asztali gépemet befogom, kikapcsolok egy magot, Így lesz kb 40W a fogyasztása. Kis fogyasztású procikat nem találtam rendes asztali laphoz, főleg nem az enyémhez (MSI H87 g41PCmate)
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Pyttawrx #44942 üzenetére
Általános esetben igaz, de mint a fenti példa mutatja (a linken alul írja egy kolléga miszerint hisztizik az alaplap), különlegesebb alaplapok esetében van hogy tényleg nem mind1.
Azért ne felejtsd el hogy amit eddig használtál 4 magos proci.
Sajnos jelenleg vagy nem lehet kapni, vagy csak méregdrágán a kis fogyasztású egybe szerelt PC megoldásokat. Egyik kolléga a napokban feladott Ebay-en egy licitet, egy olyan Odroid H2+ kártyaPC-re, ami neked is tökéletes lenne, csak már 100k hufnál tartottak és messze volt a licit vége.
De ebay-en használtan vannak még jó vételek, pl az én alaplapom (Gigabyte H110-TN) szállítással 68 ajró volt, csak persze kellett még bele proci meg hozzá tégla táp.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
jézusom
addikt
válasz PROTRON #44941 üzenetére
Azért kérdeztem, azt hittem valami alapján ki lehet szűrni a kompatibilitást, ezek szerint táblázatot kell nézni.
Idáig elég volt nekem egy AMD GX-415GA csak meghalt. Nem irodai munkára kell. Egyéb kis fogyasztású megoldás is érdekel, de nem lehet kapni semmit, de ahogy nézem igazából ezt se, csak ki van rakva... -
PROTRON
addikt
válasz jézusom #44939 üzenetére
Maga a technológia belemegy, de kapásból amit linkeltél alul írják hogy csak a kompatiblitási listában szereplőket érdemes használni, más SSD meg Ram esetében lutri hogy megy-e.
Továbbá más topicokban nagyon azt írkálják hogy a 4005 celeron felett elszállt az idő. nem azért mert 2 magos, egyéb okokból sem javallott irodai használatra, csak nagyon szélsőséges esetben.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
-
PROTRON
addikt
válasz jézusom #44934 üzenetére
Az ilyen esetekben, az olcsóbb termékeknél nagyon könnyű ráfutni gyári hibás példányra(mint a linkelt boltnál lentebb írja egy kolléga), továbbá ennél a változatnál nem látom hogyan rögzíted, mert pl vannak olyan alaplapok ami ehhez hasonlóan műanyag alakkal záró cuccal rögzíti az SSD-t.
-
Ciccuka
veterán
válasz radi8tor #44925 üzenetére
Itt akciós most a 10mm-es (vidékre is ingyen küldik még 5 napig):
Axagon CLR-M2L10 M.2 SSD hűtés[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz DragoX #44927 üzenetére
Van értelme (garancia miatt), de a kérdésed a másik topikba való (mivel még csak tervezed a vásárlást):
"Amennyiben még csak az SSD beszerzése a cél, akkor nem ide, hanem az erre szakosodott "Milyen SSD-t vegyek?" topikba várjuk a kérdéseket!"
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
DragoX
tag
Sziasztok,
Egy Samsung 980Pro-nak (1Tb) mennyire van értelme egy gémer pc-ben?
Ha elindulunk lefele árban/teljesítményben hol van az a pont, amikor már érezni a külömbséget? Ez mennyire változhat meg szerintetek a jövőben? -
nagyúr
válasz radi8tor #44925 üzenetére
csak kicsit többet vártam a hűtőbordától
Bocsi, de egy 970 EVO Pro-t egy nyeszlett hűtőborda nem tudja meghatni!
Itt is inkább a kísérletezés vezérelt mint a tökéletes megoldás (ami nincs egy 90 fokos CPU és 80 fokos GPU-val egybezárt laptopnál).
Így a CPU meg a GPU-val egybezárva még egy A2000-es is lenne 55 fokos az ő kis töredék teljesítményével! Szerintem ez a Samu így még oda bezárva is a lehető legtökéletesebb!
Én amúgy örülök, hogy még a három SSD férőhelyű notimba is csak Sata eszköz jó, mert annyi tuti Samsung NVME van most már, hogy nem tudnám eldönteni, melyiket vegyem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Ciccuka #44922 üzenetére
Pont a 3-as és 6-ost vettem most meg.
uby: tudom tudom egy másik ultrabookba is ilyet tettem, de ott az SSD teteje illeszkedik a gép fém házához thermal paddal, szóval ott kb sose volt meleg.
Itt is inkább a kísérletezés vezérelt mint a tökéletes megoldás (ami nincs egy 90 fokos CPU és 80 fokos GPU-val egybezárt laptopnál).⭐ Stella
-
nagyúr
válasz radi8tor #44917 üzenetére
970 Evo Plus
Ilyened van ugye? No akkor tegyük sínre ezt a kérdést. Ez az SSD kifejezetten tartós nagy teljesítményre van optimalizálva, mind a fw mind a NAND szempontjából, ezt erősíti még a Phoenix vezérlő és az Intelligent TurboWrite. Ennek megfelelően minőségi anyaghasználattal is biztosítják a tartósan stabil gyors működést. Ennek ára van, de az a magasnak tűnő hőmérséklet csak a többi lightos nokedli SSD-hez mérten magas (A200 például), de magának az eszköznek ez egy optimalizált határértéken belüli hőérték csak. Ha nekem ilyen lenne és tartósan 60 fokon lenne, akkor örülnék és ha csak 45 fokos lenne tartósan, akkor nagyon bosszús lennék, mivel a tartósan nagy teljesítmény az ilyen, de ezt ilyenre is tervezték. Egyszóval ez az eszközöd most így működik tökéletesen és optimális hőfokon!
Anno a WD Black HDD tartósan magas 41-45 fokos tartománya miatt sokan aggódtak és hűtőket raktak rá meg hasonlók, hiába mondtuk páran, hogy azzal ártanak a HDD-nek, mivel az üzemi hőfoka annak magasabb az átlagos HDD-hez képest, de így is lett tervezve minden porcikája, mint a Samu SSD-dnek esetedben! Egy nagy adatfarm cég ki is adott anno egy nagy teszt eredményét és bebizonyosodott, hogy a legkevesebb merevlemez 45 fokos tartós használat mellett hibásodott meg, a legtöbb pedig 35 fokon.
Szóval használd csak teljes nyugalommal azt a jó kis SSD-t, mert ezek szerint pont úgy működik, ahogy azt a gyárban eltervezték. Sokan azt mondják mennyire drága a többihez képest, de ez nem véletlen, jóval minőségibb anyaghasználat, optimalizált komponensek, etc. De az említett WD Black HDD dettó, ma is kb dupla áron van, mint más 1 terás HDD-k! Szintén nem véletlenül.
Ja és még ez is itt van....
A megbízható meghajtók új szintjét képviseli. A Samsung által létrehozott és továbbfejlesztett, nikkelbevonatú vezérlő és és a 970 EVO Plus meghajtóra szerelt hőelosztó lenyűgözően eloszlatja a hőt. A Dynamic Thermal Guard automatikusan nyomon követi és optimális szinten tartja az üzemi hőmérsékletet, így mérsékelve mindenfajta teljesítménycsökkenést.
[link]Lehet nem is kéne erre semmi.....
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Ciccuka
veterán
M.2 2230 2242 2260 2280 SSD hűtés ötlet (22110-hez is lehet találni valamilyen megoldást)
Akinek van hibás GeForce 3 vagy 4 Ti videókártyája, az a memóriákon lévő hűtőbordát tudja hasznosítani M.2 SSD hűtésére a legtöbb esetben. Egy ilyen hűtőborda átlagos mérete például 21 x 64 mm. Két szilikon gumival lehet rögzíteni (ami masszívabb fajta), alá egy hővezető thermal pad-ot lehet rakni (pl. CD DVD-olvasókban, tápegységekben van ilyen). A bordát méretre is lehet fűrészelni (pl. lombfűrésszel) és egyenesre csiszolni sík felületen (120-as körüli csiszolópapírral). Az aljáról a ragacsos részt alkohollal lehet letisztítani.
Valami ilyesmit lehet belőle összehozni:
Méretek (sok típusra kisebb hosszúság is bőven elég, a csavar helye végett):
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Pyttawrx #44910 üzenetére
Sajna nem segít rajta a borda pedig leszedtem a pár napos 970 Evo Plus matricáját is hogy a vezérlőre közvetlen menjen a hőátadó párna.
Csak a 3 mm magas borda fért be (1,5 mm kb a hőátadó vastagsága) és úgy néz ki nem javít a helyzeten hogy ott nincs légáramlat.
Illetve egyedül annyit javít hogy lassabban melegszik fel, utána kb ilyen lassan hűl vissza. De ugyanúgy felmegy 60 fokig is játék alatt (gondolom a laptop gépházon belül jó meleg van a 80 fokos GPU miatt).
Egyelőre hagyom rajta, most nincs kedvem megint szétszedni.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
HARDVERAPRÓD
válasz bollokcs80 #44914 üzenetére
Szia. Csak felragasztod igen.
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Most vettem új gépet és váltottam 2.5"-es SATA meghajtóról PCI Expressesre (Samsung 970 EVO).
Mivel alapjáraton is jóval melegebb mint a régi (55-60 C), vettem rá egy hűtőbordát.
Ezt csak simán fel kell rá ragasztani vagy kell neki valami előkészítés?
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
Corsa02
őstag
válasz isti732712 #44911 üzenetére
Nincs mit
Igazából nem tudom, mi okozza, de csak ez oldotta meg sajnos...azóta is jó, remélem nálad is igy lesz.The Truth Is Out There --->
-
Devsey
tag
Köszi
Nem igazán raktam be még utólag SSD-t a gépbe (HDD-nél meg emlékeim szerint rögtön látta a fájlkezelő és onnan formáztam, azt hittem ennek is kéne látnia), előző újaknál meg mindig rögtön rendszer SSD-k lettek és windows telepítésnél a formázás megoldva...
Amúgy jártam a lemezkezelőben is, csak a lényeget nem néztem idegeskedés közben (meg rögtön rákattintottam 1 partícióra szerintem, és eltüntette a legördülő részbe az új SSD adatait, ezért írtam, hogy a windows nem látja, mert se a fájlkezelőben se a lemezkezelőben nem láttam)
HDS meg 5.3 volt és bepánikoltam az 1% kondíciótól, hogy az SSD-nek van baja és vihetem gariztatni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- GTA V
- Crypto Trade
- Delta Force (2024)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Seagate 3TB os HDD 3,5
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest