Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Kingston A2000-es 1TB SSD-t.
A HD Sentinel 0% kondíciót lát rajta, de a teljesítmény100%.Van olyan Free Clone program ami képes system partíciót klónozni?
A régi Acronis kódját már nem fogadja el. Azt írja túl sokszor volt aktiválva. :_([ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
törölt tag
wd 40 :dd
sima iso alkohol. -
HARDVERAPRÓD
válasz Sirandrish #45289 üzenetére
Szia. Én még a tápegységet sem zárnám ki, okozhat az is furcsa dolgokat. Viszont tudjuk, hogy a HDS nem mindig mutat helyesen ssd-k terén, így lehet az ssd-nek semmi baja, ha jól tudom a crucialnak is van progija, esetleg egy firmware upfatet megérné megnézni, plusz egy alapos gép takarítás sem ártana. WD 40-et felejtsd el nem erre való!
És igen nézd meg az m.2 csatolót is.
Ha tudod tedd át a másik slotba, ha az is képes bootolni.
Hőfok:
az 59 még jó lehet, hisz
Operating Temperature
0°C to 70°C
a gyártói spec szerint -
Sirandrish
legenda
válasz Lewzke #45290 üzenetére
Azt mindenképp kipróbálom..
Lehet másik slotba is rakom..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Raymond #45291 üzenetére
Azt sejtettem hogy nem normális valami, csak nem tudom hogy mi..
Semmi OC nincs..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Raymond
félisten
válasz Sirandrish #45289 üzenetére
Lehet hogy eddig mukodott de valami gond egyertelmuen van. Unexpected Power Loss is van ott 60, az eleg sok ahhoz kepest hogy 67 napot ment osszesen az SSD. Ha van OC akkor vissza alapra mindent, RAM teszt stb. A SMART ertekek alapjan az SSD-nek semmi baja.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Lewzke
őstag
válasz Sirandrish #45288 üzenetére
Az is lehet, hogy csak kontakt hiba, vedd ki, wd40 fülpálcikára és tisztítsd meg a kontaktjait az SSD-nek, majd rakd vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Raymond #45286 üzenetére
Nem a 94% zavar, hanem hogy a gép nem indul el. 2 napja csak alvó módba merem tenni, mert ki tudja be tudom-e még kapcsolni.
Mivel a bootal van gond, ezért gyanakodtam//gyanakodok elsősorban az SSD-re.
A gépházba se volt benyúlva 2 éve...így vettem kompletten vadi újonnan, azóta hibátlanul üzemelt..csak most egy hete elkezdte ezt a "mókát"Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Lewzke #45285 üzenetére
Egyáltalán nem látok rá, mert van rajta egy ezüst fedél, meg felette egy VGA.
Még nem szedtem szét. Kb két éve üzemelt hibátlanul, ezért illesztési hibára én nem gyanakodnék...persze láttam már karón varjút[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Lewzke
őstag
válasz Sirandrish #45284 üzenetére
Nagyon érdekes ez a szám nálad, mert nekem is van egy SSD-m aminek volt ilyen hibája, de amikor kaptam már akkor benne volt és amióta megvan megy gond nélkül de 1267 kapcsolati hibája van a számlálóban változatlanul, a tiedben 1268.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
A 94% abbol van hogy kozel 13TB-t irtal mar ra es 180TBW erre a gari. Az CRC hibak allatalban kabel, de mivel itt nincs kabel akkor elmeletileg lehetne az illetsztessel gond, ez viszont valoszinutlen. Nem kellemes ha tudod hogy novekszik, de az osszes tobbi ertek rendben van igy problema az SSD-vel magaval nincs. A Samsung SSD-knel volt/van az hogy nem kedvelik egymast az AMD SATA controller/meghajtokkal es az NCQ-t kell kikapcsolni [link] de en itt eloszor azt probalnam kideriteni miert nem bootol a gep rendesen, valami komolyabb oka van ennek mint az SSD.
-
Lewzke
őstag
M2-es foglalat szemre rendben van? Nincs valami szennyeződés vagy ergörbült pin benne? Helyén van a foglalatban rendesen? Rakd át a másikba. Ez SATA hiba, ami vagy érintkezés - vagyis nem SSD hibád van, vagy az SSD-n valami döglik a kommunikációs részén.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Sirandrish #45281 üzenetére
Amikor egy SSD homerseklet miatt throttling-ol akkor se ez van csak az olvasas/iras picit lassabb. Itt valami mas lesz a gond. Azt a ket HDS kepet amit irtam berakhatnad ha megy a gep.
-
Sirandrish
legenda
válasz Raymond #45280 üzenetére
Nem jutok el odáig, ugyan raklikkelek de nem történik semmi. Vagy épp crtl+alt+delnel se történik semmi. Mintha mindenre várni kéne vagy 1percet.
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Raymond
félisten
válasz Sirandrish #45279 üzenetére
Nem a homerseklet okozza az biztos, bootolasnal meg hideg. Amikor be van lassulva a rendszer ket percig akkor az Task Manager mit mond? Ott latod a CPU orajeleket, azok full? Es latod az is hogy az SSD mit csinal. Ott az Active Time %-ban es az Average Response Time is ms-ban. Ha azok normalisan neznek ki akkor nem az SSD a gond.
-
Sirandrish
legenda
válasz Raymond #45277 üzenetére
Akkor mi okozhatja a fent leirt problémát?
Bootolaskor nem találja meg, van hogy 6-8alkalommal sem...
Majd ha el.is indul, akkor 2 percig full be van lassulás az egész rendszer..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
nesh_019
senior tag
válasz King Unique #45267 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ.
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
Raymond
félisten
válasz Sirandrish #45275 üzenetére
" nagyon sokáig volt 59fokon"
"Crucial MX500"
Ez ilyen, semmi baja. Ha gondolod eszkabalhatsz ra hutest, de szerintem felesleges. Azt pedig hogy miert 94%-nak irja a HDS az ott van, valoszinuleg a rairt menyiseg miatt, egy HDS screenshot is segitett volna (esetleg meg egy a SMART fulrol).Szerintem semmi baja.
-
Sirandrish
legenda
válasz Graphics #45269 üzenetére
Bocsi...elfelejtettem írni hogy az adatlapomon le van írva, de Asrock x470 Taichi lap, és Crucial MX500 ssd
-
Adebayor
aktív tag
válasz #72688384 #45273 üzenetére
köszi. nem tudom, hogy hol és mikor hallottam erről a formázás mítoszról, de ha nem lesz baja, akkor megoldom. köszi
update: már tudom, szerintem kevertem a töredezettségmentesítővel na azt nem lehet ssd-vel. ugye?
[ Szerkesztve ]
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
Adebayor
aktív tag
Sziasztok.
Van egy 860 EVO-m, amin főleg a rendszer van. (2,5-s SSD)
Most lesz egy m/2-es amire feltenném a rendszert.Az EVO-t gondoltam le kellene akkor takarítani. Ne legyen már két rendszer. Meg amúgy is jó lesz akkor az másra. De ugye jól tudom, hogy formázni nem lenne szerencsés.
Ha simán kijelölök rajta mindent és delete? Az nem ugyanaz, mint ha formáznám? Bocs, ha amatőr és/vagy hülye kérdések.Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
UnSkilleD
senior tag
válasz Sirandrish #45268 üzenetére
az a hibaüzenet rossz kábelnél szokott előfordulni
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Sirandrish #45268 üzenetére
Nem derült ki milyen SSD ez?
Nem derült ki milyen alaplap... Támpontok nélkül nehéz kitalálni :)
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Kicsit utánéztem az SSD-mnek ha már valszeg hibás.
A HDD sentinel 94%osra értékeli, ami már alapba fura nekem, mert sok maxtor és társai vinyót teszteltem már, meg toshiba meg mittomén, és még sose kaptam 99%nál rosszabb eredményt...ahhoz képest a 94% elég tré. Emellett ha csak simán fut a win, akkor is átlag 8-12 fokkal melegebb mint a HDD, sőt...délután néztem és úgy hogy csak a chrome ment, nagyon sokáig volt 59fokon, miközben a HDD-m 35, a CPU-m 38, a GPU-m meg 30fokon működött...És amit még sosem láttam korábban...ilyen üzit dob a sentinel..
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 1268 alkalommal.
Hirtelen rendszerleállás, összeomlás, újraindulás, "kékhalál" esetén vagy ha fájlok/mappák nem érhetőek el, érdemes ellenőrizni a csatlakozásokat, adat- és tápkábeleket. Ha megoldható, érdemes kábeleket cserélni az újabb problémák elkerülése végett."Jól sejtem hogy akkor valóban a SSD döglődik? Ezt gondolom egy formázás nem hozza helyre.
Illetve lenne itt még valami. A lapomon (adataim közt látjátok) 2darab m2-es foglalat van. Amelyikbe a mostani SSD-m van, az a VGA alatt van közel a procihoz. A másik slot sokkal "szabadabb". Nem lehet hogy azért melegszik mert a VGA és a proci gyakorlatilag ráfekszik? Ha újat veszek nem lenne érdemesebb a másik slotba rakni?
-
King Unique
titán
válasz nesh_019 #45266 üzenetére
Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
Egyrészt ha megnézed a linkelt bejegyzést akkor láthatod, hogy SSD-knél a kondíció esése nem feltétlen jelent hibát, hanem csak egyfajta természetes elhasználódást az írásmennyiség növekedésével, de ott is a 0-hoz közelítő, azt elérő kondíció lehet kritikus. Másrészt ha megnézed a V300 sorozat adatlapját, akkor láthatod, hogy a 120 GB-os modellnél a TBW = 64 TB. Vagyis 95%-os kondíció és 20,55 TB összes írt adat esetén eleve nincs miről beszélni, nincs miért addódni...
[ Szerkesztve ]
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok, van egy 120GB KINGSTON SV300S37A120G (SATA-2) SSD-m a gépben 2015 óta ezt használom, kb csak a windows van rajta, másra nem igazán használom, a többi adat HDD-n van.
2015 óta az összes írt adatmennyisége 20,55TB, Hard Disk sentinel szerint teljesitmény 100% kondició 95% ( esetleg tudtok más programot ajánlani amivel meglehet nézni ezeket az információkat ? )
Jól teszi a dolgát, de az lenne a kérdésem hogy a 20,55TB az már soknak számít és kb mennyit tud még írni?[ Szerkesztve ]
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
Lewzke
őstag
válasz #72688384 #45263 üzenetére
storagereview és the ssdreview, de egy az egyben nem ismerek jó összehasonlítót. az a gond, hogy alig találni méretben ugyanakkora teszteket, mert nem lehet összevetni egy 1TB és egy 256GB SSD-t, mivel a nagyobb kapacitás mindig előnyös.
az UV400-ban volt DRAM amikor itt tesztelték: [link] Nem hiszem, hogy azóta változott a belseje akkorát, hogy most már anélkül gyártják. Vagy az SLC mód nand write cache érdekel? Az is van benne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
üdv!
tudtok ajánlani olyan oldalt ahol rendesen össze lehet hasonlitani ssd-ket egymással? régebben volt az ssd boss de megszünt.
illetve kingston uv400-ban van nand cache vagy sem? -
petimbo
tag
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem. Van egy Kingston 1TB-os SSD-m, m2-es, teljesen új, rá lett telepítve a Windows 10, de nem akar bootolni. Számítógép indítás után sötét a képernyő. A BIOS-ban a Windows Boot Manager-nél az SSD neve szerepel.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz Pyttawrx #45254 üzenetére
Nálam a felsoroltakban van régebbi és újabb is. Nem emléxem pontosan, de több év átfedés is befigyel. Azalatt bőven változhatott a panel/vezérő/nand rev/stb. Valami cikket is olvastam közben, hogy gagyi revre vált a költséghatékony A400 sorozat vezérlője(és gratulálunk a Kingstonnak), de még utána is kaptam 480GB- ost, persze nem tudható hogy a példányaim mikor kerültek a kis/nagy-ker polcára.
Jelenleg is a félretro FX konfigról írok, melyben a 240- es a HOffice alatt 1 évig 24/7- ben ment, előtte-utána , pedig amikor itthon vagyok.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz DarthSun #45253 üzenetére
A meghibásodás oka az, ahogy kivettem a ruszki fórumokból, hogy a cellák elhasználódása miatt valamiért megkavarodik a vezérlő.
Nálunk mai napig üzemel 25db, de átlagosan 2 havonta egy megáll S11 hibával.
Ma cseréltem ki 15 db-ot , használt SanDisk és Lite-On SSD-kre, mert nagyobb a bizalom.
Nálunk sajnos már az az A400 széria volt, ami hibásabb.
[ Szerkesztve ]
-
A folyamatban levő hsz- ok alapján, gondoltam tolok egy Kingston A400 SATA helyzetjelentést. Ugye ez a nem ajánlott kategória. Nálam ajándékba jöttek, 1 volt csak saját beszerzés. 6db jelenleg, release dátumok vegyesek, vezérlők asszem mindegyikben a szintén nem ajánlott Phison.
...a készlet :
- 3db 240GB- os
- 2db 480G- os
- 1db 960GB- os
Nem nagy mintavétel, de viszonylag reprezentatív. Igénybevételük változó, inkább rendszermeghajtók, de pld a napi strapa FX konfigban azért kapott eleget az egyik 240- es.
- semmi hiba/gond eddig
- a gyári garantált TBW- t sztem nem fogom elérni az életben (már nem vagyok 20 éves )
- a negatív kritikák miatt azért a fiókban figyel 2db vadi új ajánlott - WDBlue és Samu 870 EVO - de lehet befogom őket más gépekbe
- tényállás : az A400- asok stabilnak tűnnek, némelyik hosszabb üzemidővel is már, sztem talán soha nem fognak meghibásodni (itt néha váratlan áramszünet is befigyel, azt is bírták eddig)
- vagy lehet hogy csak szerencsés példányokat kaptam ?
- még mielőtt valaki gyanakodni kezdene, sima magánember vagyok...nem-nem Kingston influenser...A 3 test probléma nem megoldható.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz gerigő #45247 üzenetére
"Kingston például vegyesen fogja használni a Silicon Motion (SM2263) és a Phison által fejlesztett költséghatékony vezérlő egységeket" (PhisonE12)
Valószínűleg közel hasonló a teljesítmény.
A NAND elvileg Toshiba BiCS. :)
A Phison-nal van referencia design, így lehet az lapul az A2000 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz ubyegon2 #45243 üzenetére
Én egyszer próbáltam, ilyen olyan parancsokat kelet volna beírni sok mindenhez, sok tanító videóban is az van hogy ilyen olyan parancsokat begépeljük és milyen jó
Hát én ebből nem kérek
És nem magával a linuxal van bajom hanem a parancssoros megoldással, mint egyszerű felhasználó nem éri meg a fáradságot hogy ezzel szenvedjek
(#45245) ubyegon2
Igen égszerű de jó megoldást kerestem, és arra tökéletesek amiket fentebb ajánlottak
amit ajánlottál az már egyből ezzel kezdődik
"Ha egy live Linuxról bebootolsz"Na igen először utána kellene olvasni a linuxnak hogy pontosan mi merre, aztán valami bootolható linux is kellene és ezzel már el is ment pár nap
De azért köszi hogy ajánlottad
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
nagyúr
válasz Graphics #45244 üzenetére
OK, nyilván, de én csak írtam egy tesztelési metódust, mivel kérdező tesztelni akart.* A HDS lefuttatása közel sem ad annyi támpontot, de mondom, én csak egy alternatívát mutattam, az csak nem baj?
Egyébként tizedannyi idő alatt megvolna az iso letöltése, megírása és pár sor bemásolása terminalba, mint az itt javasolt teljes HDS teszt. Azért mondom ezt, mert van örökéletes HDS licensem és anno futtattam teljes tesztelést. (ja igen, ez ugye le is gyilkol minden bitet a meghajtóról, ellentétben azokkal a parancsokkal, amiket linkeltem)
*sajnos mindig utólag derül ki, hogy nem is akar igazán a kérdező semmit sem, max gondolta, valaki ír egy pikkpakk bugyuta varázsló programról és azt lefuttatja és megnyugszik
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
Elég volt régen a 386 (DOS) gép időből a parancs soros gépezés, már akkor is utáltam
Azzal, hogy ezt az okos mondatot leírtad, meg is győztél. Mi köze a Linuxnak a parancssoros gépezéshez? Egyszerűen sok dolog végrehajtása egyszerűbb, átláthatóbb, követhetőbb terminalból, mint GUI-ból, de a linekben is volt GUI-s teszt módszer, kb itt is látsz olyat a hsz végén, ha azt tudod mással tesztelni, szólj léci. cache disabled
Azt hittem, komolyan gondolod, hogy teszteled az SSD-det.
Linuxból elég annyi hogy hoznak egy laptopot hogy takarítsam már le azt a valamit és tegyek rá egy wint
És ebből Te tudod is, mi az a Linux? Meg kell hajolnom a zsenialitásod és experimentális látóasszonyságod előtt!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
bul07
nagyúr
válasz ubyegon2 #45241 üzenetére
Ezt tuti kihagyom
Linuxból elég annyi hogy hoznak egy laptopot hogy takarítsam már le azt a valamit és tegyek rá egy wintElég volt régen a 386 (DOS) gép időből a parancs soros gépezés, már akkor is utáltam
Köszönöm mindenkinek, egyenlőre használom a gépet, hogy tényleg ssd hiba volt az oka az állandó hibáknak
És ha már megnyugodtam (féltem hogy az új alaplap proci kombóból fakadó hibáról van szó) akkor tesztelem mqjd a ssd-t, persze adig leszedek minden kellő programot[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Lewzke
őstag
válasz Raymond #45239 üzenetére
Ebben igazad van, de nem értelmetlen ha teljesen formáz egyet vagy ezt a tesztet végrehajtja, mert megjáratja A-Z-ig írással a meghajtót, ami azt eredményezi, hogy a gyengélkedő cellák ki fognak hullni a szektorral együtt persze, a vezérlő műveletein belül és ki fog derülni, hogy nagyon kezdenek elkopni a cellák (újabb és újabb hibák jelentkeznek) vagy ez valami lokális dolog volt. Ha kopik akkor az SSD-nek lőttek, mert a weak leveling szerint minden része ugyanúgy elhasználódott, ha meg lokális hiba akkor örülhet mert még használhatja valamire. Amikor már egy tömböt a hibajavító algoritmus nem tud korrigálni, akkor az megy a "temetőbe". Igen a flash az determinisztikusan kopik általában, de egyedi esetek történhetnek itt is. Nem tökéletes egy flash sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lewzke
őstag
Részletes ön teszt és felület teszt (Lemez felületének újrainicializálása) is legyen , ha már van jó Sentineled. Az újrainicializálásos dolog után már nem kell formázás, mert az már elvileg ír is.Kezd a felületessel, majd a részletes önteszt. Vagy mehet előtte és utána is önteszt.
HD sentinel szerint a felület teszt: A lemez felületét meghatározott inicializáló mintázattal tölti fel, majd törlést hajt végre. A teszt így felülírja a tárolt adatokat, majd a szektorokat visszaolvasva ellenőrzi azok olvashatóságát és épségét. Az esetleges gyenge szektorokat és rejtett problémákat felülvizsgálja és a hibás szektorokat áthelyezi a tartalék területre (ez a művelet a regeneráció).[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Graphics #45233 üzenetére
[link] (2013-as kép az első üzembe helyezésnél)
Ez lett volna a link alatt
Csak játékok tárolására, vagy ha játék közben csinálok képet vagy videót arra menteném, gyorsabb lenne mint a HDD-re és hátha nem olyan megterhelő a gépnek(#45234) Pyttawrx
Köszi rámegyek ezzel
(#45235) Lewzke
Van legális Hard Disk Sentinel, jó pár éve itt a ph-n nyertem licencet
Amúgy a Részletes Ön-Teszt-re[kép] gondoltál hosszú önteszt alatt?
-
Lewzke
őstag
Hát ha még meg akarod próbálni játéknak, akkor ments róla mindent el: megnézni van e újabb firmware rá. Ha nincs, akkor kellene egy sima TRIM és ellenőrizni, hogy mikor volt utoljára TRIM-elve és egy hosszú önteszt Sentinelben csak a fizetősben lehet, de pl az Adata SSD toolboxja ingyenesen tudja. Nem tudom, ha a Kingstonban van hosszú, talán a 64 bites újabb tooljukban vannak tesztek. De az Adata programja működik más SSD-vel is. Ha az lefutott s úgy sincs hiba, és nem emelkedik az újra allokált szektorok száma, akkor esetleg egy nem gyors formázást, de ugye ezzel írsz rá (viszont így kihullhatnak a rossz szektorok, amiket leselejtez a vezérlő). Ezzel gyilkolod, de legalább megmarad az, ami még életképes benne.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Van nekem egy KINGSTON V300 SV300S37A/120G [link]
Még 2013 novemberében kezdtem el használni, mindig a rendszer volt rá telepítve
Ez még a ajánlott volt akkor, jó szériaMost úgy néz ki megadta magát, elkezdett kék halálozni a rendszer, ilyenek : Kép, Kép, Kép , Kép
Már cseréltem
Kérdésem az lenne hogy milyen programmal lehetne rendesen letesztelni hogy milyen állapotban van?
Adat tárolásra használnám későbbiekben
(játék, játék videók kép mentések, nem fontos adatok)Nem akarnám hogy e miatt a SSD miatt instabil, belassult legyen a gép, így jó alaposan tesztelném
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz Raymond #45224 üzenetére
& #45225 Pyttawrx
Nem nézem, nézegetem, csak látom, gondolkodom, érdeklődök... élem át a birtoklás élményét...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Raymond
félisten
válasz ledgeri #45223 üzenetére
Ez teljesen mindegy, feleslegesen nezegeted, sehol nincs a 38 fok a problemas hatarhoz kepest. Az hogy az egyik-masik termek par fokkal tobb vagy kevesebb abbol aodik hogy mas a kontroller, a NAND-ok menyisege, belso felepites stb. De teljesen mindegy hogy 33 vagy 38 ha a warning hatar 70 foknal van.
-
ledgeri
nagyúr
Attól kérdeznék akinek géppel indul a HDS, és több Sata SSD-je van, azonos szellőzöttségű helyre rakva:
Hidegindításnál, minimum 5+ óra teljes puhenő után indítva, boot után, mekkora hőmérséklet különbséget észleltek a meghajtók közt? Ez milyen hamar kerülnek egymáshoz közel?
Csak érdekel, mert kb fél éve van meg egy samu 870 evo, egy samu 840-et váltott OS drive-ságából, és van még egy samu HD103SJ mint technológiai különbséges referencia. Amíg a 840 volt az OS drive, nem vagy alig (1C°) volt melegebb boot után, mint a HDD, aztán összeértek 2 percen belül, míg a 870 evo, az fixen 5C° (néha több is), vagy ennél is melegebb boot után és kitartóbban. Ha a külső hő 33 fok akkor az 38 volt, ha most 22 akkor az 27-tel indít... De ez nem a szenzor difi, mert idővel mind három összeér. (Most néztem a forma 1-et gépen, minden folyamat beállt, és a HDS mindre egy hőt mutatott 2 óra "állás" után. A 840 120-as, a 870 evo 500-as. Gondolnám, hogy itt már a belső nyákméret, és felépítés játszik közre....
Csak érdekességképp....// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
PROTRON
addikt
Apropó az utóbb hetekben lemaradtam, volt itt erről szó? [link]
Ugye ez elvileg az M.2 NVME-es(SN550) kéket érinti 2021. Június 1 utáni gyártással és 1TB alatt amúgy sem mindenkinek tűnik fel a különbség, csak nehéz úgy dönteni hogy csak a megjelenés utáni első fél évben ígérik az eredeti specifikációt.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Van tapasztalat a Kioxia márkával? Elég újnak tűnik a piacon.
Két modellt néztem ki.
KIOXIA 1TB Exceria M.2 PCIe M.2 2280
KINGSTON 1TB A2000 M.2 PCIe M.2 2280
Nagyjából egy árban vannak, viszont az A2000-es papíron gyorsabb és többet lehet rá írni, habár a Kioxiára meg 5 év gyártói garit adnak.
Megérné az a plusz két év garancia a Kioxia javára?Főként tárolásra kellene, rendszernek van egy gyors.
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Lewzke
őstag
Szerintetek lesz 860 Pro SATA utód vagy sem? Év elején jelent meg a 870 EVO. 870 Pro készülőben? Kicsi az esélye gondolom.
-
Lewzke
őstag
válasz geckowize #45212 üzenetére
Én sem annak, de mégis kicsit "visszafogja" a bootot az indulási ideje, tehát nem róla bootolok, csak tárnak használom. Ilyent nem tapasztalsz? Engem is érdekelne hasonló méretű enterprise ssd, természetesen nem ingyen. Nekem is megadthatod az elérhetőségét. Álmomban ingyen kapok 7TB SSD-t.
[ Szerkesztve ]
-
geckowize
őstag
válasz Graphics #45191 üzenetére
Szia,
Csak ennyit tudtam, hogy VK3840GFDKN, aztán gyors googlezás során azt láttam, hogy HP Enterprise, bocsi.
Ha érdekel, privátban megadom ismerősöm elérhetőségét, aki adta, úgy emlékszem van még neki.
#45192 Lewzke:
Sajnos nem tudok ilyen információkkal szolgálni, mivel nem rendszermeghajtónak használom. Egyelőre még nem tudom mire használjam, mert van egy 256GB Samsung 850 Pro SSD-m a rendszernek, mellette pedig egy 1TB Kingston A2000 NVMe a játékoknak, nem tudom megérné-e átpakolni a játékokat erre aHPE VK3840GFDKNSamsung PM863-ra. -
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #45208 üzenetére
Vélhetően, amit írtam, vmi művelet volt.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #45208 üzenetére
Szerintem az lehet, hogy olyankor mérsz rá, amikor mondjuk épp valami írásigényes művelet van, és lehet az kap prioritást a mérés helyett.
Szerintem ne nézegesd ezeket, mert feleslegesen kergetsz egy nem létező SSD lassító démont
-
Doky586
nagyúr
válasz isti732712 #45202 üzenetére
HDS szerint minden rendben.
Sebesség tesztre inkább a cristaldiskmark (CDM)-et javaslom mint a Samsung progiját. -
isti732712
aktív tag
válasz Raymond #45200 üzenetére
Nincs vele semmi gond, ez ilyen. A 250GB meretnel a 870 EVO-nak csak 3GB static SLC cache van es 9GB dinamikusan hozzaadott attol fuggoen mennyi ures hely van meg az SSD-n. Az iras az SLC cache-en keresztul (a Samsung szerint TurboWrite) max 530MB/s, tehat az amit formazas utan lattal es TurboWrite nelkul 300MB/s, tehat ez lesz az a sebesseg amit elobb utobb el fogsz erni ha tobb adat lesz rajta es 3GB-nal tobb irast tolsz ra egyhuzomban vagy rovid idon belul.
Ezt vágom, de akkor a 860 EVO nál ez miért nem jelentkezik? Hiszen az egy "régebbi" kiadás a 870 hez képest!
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
Lewzke
őstag
válasz Lewzke #45193 üzenetére
Azt írja az ADATA hogy az SU900 discontinued, ezért nem tudnak firmwarert küldeni. Dehát azt kérem tőlük, ami kb 2019 végétől jelent meg erre a modellre. Biztos Jin barátunk kitörölte véletlenül. Gondolom kapnék egy TLC-s SU800-at garanciában... Na ez.
"The particular model SSD you have is a discontinued model hence firmware update is no longer available. Should you believe that your SSD is not operating normally, we would be glad to replace it for you under warranty. Please advise should you wish to proceed to do so."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest