- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
Aktív témák
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1) Egy verzióval vagyok lemaradva a legfrissebbtől, aminek a changelogja 2,2TB-nál nagyobb HDD-k és RAID-ek támogatását hozza az Intel kontrollerhez. Különösebben nem érinti a Revót ez alapján.
2) Mivel a GPU-m van az x16-os slotban, más nem maradt neki

(Egyébként ez nem x2, hanem az első széria.)3) Sajnos a Win7 visszarakása jogi okokból nem pálya. De gyanús tényleg, hogy valami prerelease nyűge van.
Chipset drivert nem telepítettem. -
Nosss...
A CrystalDiskInfo egyáltalán nem látja a RevoDrive-ot, haha.
A Hard Disk Sentinel látja mindkét SSD-t külön, mindkettő 100%-os, futottak 192 napot. Semmi hibára utaló jel.
Az eseménynaplót átnéztem, csak az Ntfs felől jött hiba, pl.:
A corruption was discovered in the file system structure on volume C:.The Master File Table (MFT) contains a corrupted file record. The file reference number is 0xc000000052864. The name of the file is "\Windows\System32\LogFiles\WMI\RtBackup\EtwRTEventlog-Security.etl".
És annyira nem is gyakori, bár az elmúlt 7 napban volt kettő ilyen is, ugyanez a fájl. Előtte 30-án spammelte tele a naplót, akkor "The exact nature of the corruption is unknown. The file system structures need to be scanned and fixed offline." volt a hibaüzenet.
Viszont az újraindulást lehet valami más okozza. Spammeli a logot egy bizonyos ATIeRecord, "ATI EEU Client event error" üzeneteket okádva, elég sokat.
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
A tápot pusztán vallási okból (Seasonic X560) kizárnám a képből, kimérni meg egyébként se tudom. Igazából valami módszer kéne, hogy egyértelműen kizárhassam (vagy bizonyítsam) az SSD szerepét.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem, mert "ahhoz képest" ritka, szerintem lennének más tüneteim is. Az a két 4 GB-os modul szolgál már egy ideje, és a ház is jól hűtött, tisztán tartott, nem hiszem hogy azok fáradnának el. De majd most a szabadságomon megtesztelem, just in case.
Ndruu: Oks, köszi, megnézem majd este (nem tudom miért nem jutott eszembe). A Sentinelt is megvettem korábban, azt is feldobom, hátha.
-
Elméleti kérdés: a következő jelenségek jelezhetik azt, hogy kezd elrohadni a RevoDrive-om?
A Windows 8 alkalmasint azt dobálja, hogy egy-egy fájl sérült/nem olvasható, és chkdsk-t követel; vagy már bootnál azzal nyit. Az elmúlt több mint fél évben nem tapasztaltam ilyet (többnyire Windows 7 alatt, de a Win8 is már másfél hónapja fenn van), csak mostanában kezdődött
Emellett egy másik új paranormális jelenség, hogy az S1 suspendből se ébred fel a gép mindig, helyette teljesen újraindul. Az S3-ról már a Revo megvételekor lemondani kényszerültem, mert azt sose komálta.
Szóval készüljek cserére?

Szerk.: A firmware egyébként elvileg a legfrissebb, Win8 telepítés előtt frissítettem.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hja, hogy integritást tesztelni, nem pedig teljesítményt.
Nem mondasz ellent annak, amit írtam, viszont erre tényleg jó
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Így igaz, mint ahogy a tömöríthetetlen adatokkal végzett tesztnek sincs."
Ezzel ott tartunk, hogy a valós használaton kívül semmilyen tesztnek sincs értelme
(És én ezzel teljesen oké lennék.) -
válasz
jano_77
üzenetére
Ha csak simán benne van a gépben, és nem arról bootolsz, akkor sokkal egyszerűbb
Szedd le az OCZ Toolboxot az első linkről, futtasd meg, aztán jó lesz 
Szerintem ki fogja írni az aktuális verziót.
Egy másik tool ami emlékeim szerint jó ennek megállapítására, a Hard Disk Sentinel.Bár így már irrelevánssá vált, nem okozna gondot hogy nincs Linuxod, hiszen pont a CD írással készítesz magadnak egy bootolható ún. live rendszert

-
válasz
jano_77
üzenetére
Ez így nem fog menni.

A windowsos alkalmazás DOS alól futtatását meg felejtsd el
A Vertex 3-at Windowsból és Linux alól lehet frissíteni, de az előbbinél - ahogy az oldal is pirossal írja - csak akkor, ha nem az SSD-ről bootolsz.
Úgyhogy a legegyszerűbb megoldás az alatta lévő "Bootable Linux-based Tools" letöltése, ami egy ISO fájlt tartalmaz, amit kiírsz CD-re, bebootolsz róla, és a megjelenő szép grafikus felületen megnyomod a frissítés gombot.
Ja és AHCI mód kell, nem IDE!
Az OCZ oldalán is linkelve van, de itt van képes útmutató a linuxos frissítésről.
Aktív témák
- Mikrotik routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Gold használt karcmentes 97% akku 293 ciklus Apple garancia 2027.02.28-ig
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Chipset drivert nem telepítettem.

Bár persze ha csak az a cél, hogy minél nagyobb számokat kapjon