Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Syl: UPS - te áldott!
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Panelkérdés.
Aktív témák
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
atesss
üzenetére
Eloszor azt gondoltam, hogy kulso vezerlos, PCI-E bovitokartyarol van szo a JMicron szemelyeben. Utana lattam csak, hogy az alaplapodon van egy ilyen chip es hozza egy port. Nos, igy is szinte mindegy, mert egy PCI-E savra van ultetve maga a vezerlo (ezert nem lehet hasznalni a kettot egyidejuleg, vagy a portot hasznalod kulon, vagy a sint egy bovitoeszkozzel)... Egy JMicronos kartyara lattam olyan panaszokat Overclockers es Tomshardware foruman, hogy neha, s egy ido utan belassul a ra kotott SSD. En ebbol arra engedek kovetkeztetni, hogy hiaba tudja az AHCI modot, valami nem stimm a TRIM paranccsal. Lehet, hogy a Windows 7 AHCI driverenek nem tetszik a kulso vezerlo. De nem neztem meg utana, hogy van-e kulon drivere a kartyanak a hivatalos gyartoi honlapon. Mivel nem sokban kulonbozik a szituacio a deszkadra ultetett chiptol, s ide veve az elobb targyalt VIA csodajat, eros a gyanum, hogy ezen az alaplapon nem menne oly konnyen az SSD beuzemelese es normalis mukodesre birasa.
A TRIM pedig eppenhogy a Windows 7 alatt megy, XP-vel nem mukodik. Oda ezert ajanlott egy Garbage Collection-t tudo meghajto, mert az vegezetul ugyanazt csinalja, mint a TRIM funkcio, csak ehhez nincs szuksege kulso eszkozokre (megfelelo operacios rendszer, hozzavalo driverrel), hanem belsoleg vegzi mindezt.
Viszont jott egy gyonyoru hir idokozben, ami felborithatja a winchesteres elmeletet. Ha amellett dontesz es nem platformvaltason, akkor szerintem meg most kell egyet venni, amig nem dragulnak megjobban.
Azt pedig Neked kell ismet tudnod, hogy milyen programokat hasznalsz, vagy hasznaltok. Ha belefertek ket operacios rendszerrel es a kello szoftverekkel egyutt 60 GB-ba, akkor eleg lenne egy akkora meretu SSD is.
Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- 1TB-2TB SAMSUNG 980 / 980 PRO SSD! GARANCIA/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)! FRISS FIRMWARE! 6 HÓ GAR!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Samsung 960 EVO 250GB M2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest