Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem nem, csak ha eleve "hibás" az SSD vagy a szoftver (inkább az utolsó)
Az indítások száma elvileg kiolvasható, de nekem hülyeségeket ír.
Az intel 2 nap után 170-nél tartott a Samsung meg 2100-nál 5-6 hónap után...Nézd meg a hírdetéseim, egy ideje 32GB-osat hírdetek, de másoknál van 64GB-os, ha nagyobbat szeretnél.
Ja.. babonából a formázáskor is minidig gyors formázást választok, mert a normál formázás elvileg végigírna minden szektort.
Nem tudom mi történne, de félek belassítaná az SSD-t.
Eleve 2-3 GB-val kisebbre particonáltam mindegyiket a max. méretnél (-5-8%), hogy a lassulás effektus ne következzen be. Ez is amolyan babona...
Az első SSD-mel voltak ilyen problémák, erről korábban írtam itt. (meg mások is) -
Én is a Samsung SLC-re szavazok a felsoroltakból. Ráadásul én már eladtam a sajátom.

A Samsung szerezhető be a legkedvezőbb áron, mindennapi használatban oprendszer vinyóként ugyanazt a sebességet fogja hozni mint a többi, és a tartósságával sem lesz probléma.
Ha fontos a bolti garancia akkor válassz a másik kettőből.
-
fsb1000
nagyúr
Nemrég leírtam a tapasztalataim, a szerintem ma kapható legjobb (leggyorsabb) MLC-s SSD-vel kapcsolatban (Intel X25-M G2 M)
A "Kristály lemez jelző" szerint már a 80GB-os verzió is 240-250 MB/s seq sebességgel olvas.
Mig a 32GB Samu slc csak 107-vel.
Én nem tudtam olyan valós programot találni. ahol ez lényeges lett volna vagy tesztelhető.
Ha más meghajtóra másolunk, akkor ott az irási sávszél korlátoz, olyan program meg kevés lehet amely xxx MB nagyságú file-okat folyamatosan tölt a memóriába.
(esetleg játékok pályatöltése..)4K-s méretnél már közel azonosat mér a CrystalDiskMark (az ATTO is) és ez meg is látszik a bootidőn. 19 vs 20 az Intel javára. Kb ilyen mértékü különbség érzékelhető menet közben is...
Viszont zaj tekintetében új dimenziók nyilnak meg.
2 SSD-m mellet 2db HDD-van a gépemben.
10perc után lemennek alvóba és netezés, wordozés alatt ott is maradnak.
Nem hallom a HDD-ket, még hangszigetelni sem kell.
Amikor kell valami adat (pl PS, film) akkor elindulnak. Az SSD-k természetesen hangtalanok.**
A régebbi vezérlőkre sokan panaszkodtak, de mielött leváltottam az SLC-ket pár hete megnyugtattak a fórumtársak, hogy az új vezérlők már nem teszik ezt, és minden OK.
Más (nem magyar) fórumokon is ez az infó.
Hozzáteszem, hogy volt MLC-s buffalo 30GB-os SSD-m és NTFS-vel szerintem akadt néha, de FAT32-vel tökéletes volt.
És az árához képest meglepően gyors. -
fsb1000
nagyúr
A (#2573) hsz-ben van néhány kérdés, ami alapján könnyebben lehetne válaszolni neked is.
A 3 felsorolt közül a Samsung SLC-t venném.
A saját szubjektív tesztjeim alapján kb. ugyanúgy teljesít mint az Intel X25-M MLC-s.
És més sehol sem olvastam hogy bármely MLC-s jobban menne mint az intel.A teszteredmények szintetikusak, és általában nagy méretű file-ok olvasásánál láthatók a grandiózus eredmények, de az SSD-ket ált. nem erre a célra veszik.
Elsődleges a seek idő javulása, minden más csak hab a tortán ha rendszervinyo lesz belőle.
(mi más lenne?) -
UdVi86
aktív tag
Engem is érdekelne hogy a Vertex vagy az Ultradrive a jobb? Szintén 30GB-ban gondolkozok.
Az adatok alapján a 30GB Vertex írási sebessége 135MB, az Ultradrivenak 160MB.
Ezen teszt alapján a Vertex random írása jobb. Sokkal.
Az árban viszont megint az Ultradrive nyer 5k-val.
Garancia Vertexnél 3 év, UltraDrivenál 2 év.A két SSD-ben a chipek egyformák. Korábban linkeltem is.
Tehát érdekelne engem is, h a random írás a fontosabb vagy a jelzett írási sebesség (gondolom ez a lineáris)? Vagy még miben jobb egyik a másiktől?
Aktív témák
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- League of Legends
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Western Digital WD Purple 2TB - WD20PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung 970 EVO Plus 500GB - eladva , Western 1TB M.2 2280 Blu - eladva, értékelésre vár
- Western Digital WD Purple 8TB - WD82PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Kingston NV1 2TB
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi